FBK-Games in 2011 op 29 mei

Veel eerder dan in het verleden heeft de IAAF – de internationale atletiekfederatie – de kalender voor 2011 vastgesteld. De FBK-Games in Hengelo zijn vastgesteld op zondag 29 mei 2011. De FBK-Games maakt als enige Nederlandse atletiekevenement deel uit van de IAAF World Challenge.

Naast de data voor de IAAF World Challenge heeft de IAAF ook de data voor de Diamond League wedstrijden vastgesteld. Dit jaar is een combinatie met Shanghai – waar Ellen van Langen en Jos Hermens net als in Hengelo het deelnemersveld verzorgen – niet mogelijk. Shanghai is op 15 mei gepland. Wel is het gunstig dat de Diamond League wedstrijd in Rome op donderdag 26 mei is gepland. Voor atleten van buiten Europa is een combinatie met Hengelo een goede mogelijkheid.

De FBK-Games moet wel de concurrentie aan met twee andere World Challenge wedstrijden in hetzelfde weekend: Op 28 mei in Dakar en op 29 mei in Rio de Janeiro.

Aan de IAAF World Challenge zijn twee nieuwe evenementen toegevoegd: Kingston (Jamaica) en Ponce (Puerto-Rico). Athene is afgevallen. De IAAF World Challenge bestaat komend jaar uit 25 wedstrijden. De wedstrijdenreeks begint op 3 maart in Melbourne en eindigt op 13 september in Zagreb.