Zwitser twee maanden langer in cel Singapore

Een rechter in Singapore heeft een verzoek om strafvermindering van een voor vandalisme veroordeelde Zwitser, Oliver Fricker, verworpen. In plaats daarvan verhoogde hij de straf woensdag met twee maanden.

Fricker werd voor twee delicten veroordeeld. Voor vandalisme kreeg hij drie maanden, maar de rechter oordeelde woensdag dat zijn straf van twee maanden voor het andere delict, wederrechtelijke betreding van een metroremise, niet voldoende was en verdubbelde die. Daardoor moet de Zwitser nu in totaal zeven maanden de gevangenis in.

De 32-jarige Fricker staan ook nog drie stokslagen te wachten voor het betreden van de remise en het spuiten van graffiti op twee wagons op 16 mei. De Zwitser bekende de daden, die hij samen met de 29-jarige Lloyd Dane Alexander beging. Volgens de aanklagers is Alexander naar Hongkong gevlucht. Er is een arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd.

Singapore heeft een van de laagste misdaadcijfers en hoogste levensstandaarden ter wereld. Mensenrechtenorganisaties bekritiseren de regering echter vaak vanwege de buitensporige straffen zoals het ophangen van drugskoeriers. Singapore voerde dit jaar ook een verbod op de verkoop van kauwgom in en heeft harde maatregelen aangekondigd voor mensen die afval op straat gooien.

Twee maanden langer in cel Singapore (foto; Novum)