Transfer Dembélé naar Fulham rond

Moussa Dembélé zet zijn loopbaan definitief voort bij Fulham. De 23-jarige Belgische aanvaller tekent in Londen een contract voor drie seizoenen. Dat meldt AZ woensdag. Dembélé had vorige week zijn vertrek naar Fulham zelf al aangekondigd, maar de clubs waren er nog niet uit. Hoeveel de verliezend Europa League-finalist van afgelopen seizoen aan de Alkmaarders overmaakt, is niet bekendgemaakt.

Dembélé begon zijn loopbaan bij Germinal Beerschot, maar stapte in 2005 over naar Willem II. Een jaar later haalde AZ de talentvolle Belg, die uitgroeide tot een belangrijke speler. In Alkmaar werd hij in 2009 landskampioen en scoorde in totaal 24 keer in 118 competitiewedstrijden. Dit seizoen speelde Dembélé nog niet omdat AZ hem wilde verkopen.

Dembélé stelt op de website van Fulham tevreden te zijn met zijn overgang. "Het is altijd een droom van me geweest om in de Premier League te spelen en ik ga het meest uit deze kans halen." Voor Fulham-trainer Mark Hughes is de 28-voudig Belgisch international een welkome versterking. "Moussa is sterk en snel en biedt ons een nieuwe dimensie qua aanvallende opties."