Beckenbauer en Van Gaal gaan voor 'treble'

Peterselieman

Bayern München was vorig seizoen dichtbij het winnen van de 'treble', maar de finale van de Champions League werd verloren tegen Inter. Coach Louis van Gaal en erevoorzitter Franz Beckenbauer denken dat Bayern komend seizoen wél de drie hoofdprijzen kan pakken.

De Rekordmeister won afgelopen jaargang de landstitel en de DFB Pokal. Vorige week werd ten koste van Schalke 04 de Duitse Super Cup al veroverd. Van Gaal kijkt dan ook met vertrouwen uit naar het komende seizoen. "Het zal moeilijk worden om de prestatie van vorig seizoen te herhalen. Maar bij een club als Bayern moet je altijd voor het hoogste gaan", aldus de coach in de Duitse media.

Vorig seizoen streed Bayern om de titel met Schalke 04, dat zich deze zomer versterkte met topspits Raúl. Bij Bayer Leverkusen keerde Michael Ballack terug. "De komst van Ballack, maar ook Raúl is een kwaliteitsinjectie voor de Bundesliga. Dat is alleen maar mooi voor de competitie", vindt Beckenbauer. "Maar als iets klikt, dan hoef je je niet te versterken. Ik denk ook niet dat er bij Bayern nog iemand vertrekt."

Ook HSV kan met onder meer Joris Mathijsen en Ruud van Nistelrooy een gooi naar de titel doen, terwijl Stuttgart en Werder Bremen kwaliteit hebben ingeleverd. Zij raakten namelijk Sami Khedira en Mesut Özil kwijt aan Real Madrid. Bayern begint vrijdagavond aan de competitie met een thuiswedstrijd tegen het VfL Wolfsburg van Steve McClaren.