Murray wint door tips van moeder

Andy Murray zegt zijn toernooizege in Toronto vorige week te danken te hebben aan zijn moeder. De Schot brak enkele weken geleden met zijn coach Miles Maclagan en won snel daarna een toernooi.

"Mijn moeder gaf me tips. Ik voelde me goed afgelopen week. Ik ben pas een paar weken alleen op de Tour, maar het bevalt me wel. Ik weet niet of mijn overwinning iets te maken heeft met het gebrek aan een coach, maar ik speelde mijn beste tennis en versloeg Nadal en Federer. Ik heb mezelf zeker verbeterd sinds Wimbledon," zei Murray.

"Ik zal de US Open in ieder geval alleen spelen. daarna heb ik even pauze en zal ik met mijn overgebleven teamleden om de tafel gaan zitten om te bekijken wat we gaan doen. Maar ik wil niets overhaasten," zei de tennisser die wel weer een coach aan wil trekken. "Ik heb iemand nodig, een tweede paar ogen."

Zijn moeder Judy staat Murray momenteel in Noord-Amerika bij, iets wat de Schot goed bevalt, maar hij weet ook dat haar rol redelijk beperkt is. "We hebben geen tactische besprekingen gehad voor wedstrijden. Het enige wat mijn moeder deed was mijn tegenstanders bekijken tijdens hun trainingen. Ze belde me dan 's avonds op met wat tips."