Zware val wielrenner Rooijakkers

Peterselieman

Wielrenner Piet Rooijakkers zal mogelijk maanden niet in actie kunnen komen. De rijder uit de Skil-Shimano-ploeg kwam gisteren zwaar ten val in de GP Stad Zottegem. Gevreesd wordt dat hij zijn bekken gebroken heeft, waardoor een lange revalidatie noodzakelijk is.

"Vandaag volgt er in het ziekenhuis van Zottegem meer onderzoek. Als het alleen zijn sleutelbeen is, kan hij over een week weer op de fiets zitten, maar is zijn bekken gebroken, dan kan hij maanden zoet zijn," meldde ploegarts Edwin Achterberg tegen NUsport.

De ploegarts voegde er aan toe dat Rooijakkers terwijl hij in het peloton reed alleen is gevallen. De renner is een gekend pechvogel, want tijdens de Tour van vorig jaar liep hij een gecompliceerde armbreuk op. Daarvan was hij pas vlak voor het NK wielrennen in juni hersteld, maar tijdens de training ging hij onderuit met een tijdritfiets en brak hierbij zijn duim. Het is dan ook nog onduidelijk of zijn aflopende contract bij de Nederlandse formatie verlengd zal gaan worden.