Rangers wil Barazite overnemen van Arsenal

Nacer Barazite staat op het punt een transfer te maken naar Glasgow Rangers. De aanvaller van Arsenal heeft indruk gemaakt tijdens zijn proefperiode in Glasgow en de landskampioen wil nog vóór het weekend om de tafel met The Gunners.

De 20-jarige Nederlander maakt sinds 2006 deel uit van de jeugdopleiding van Arsenal, maar mede door blessureleed brak hij nooit door. Barazite heeft alleen enkele duels in de League Cup achter zijn naam staan. Gisteren maakte hij indruk in een oefenduel van de Rangers tegen Partick Thistle (4-1).

Volgens De Telegraaf wil de Schotse kampioen deze week nog de onderhandelingen starten met Arsenal. De aanvaller denkt in Glasgow meer aan spelen toe te komen. In het seizoen 2008-2009 verhuurde de Londense club hem al aan Derby County, waar hij een dertigtal wedstrijden speelde.

In het oefenduel van de Rangers speelde ook Etiënne Esajas mee. De oud-speler van Vitesse, die tegenwoordig bij Sheffield Wednesday actief is, lijkt echter niet in aanmerking te komen voor een overstap naar de Schotse landskampioen.