Pereiro Sio bidt in Fatima voor Vueltadeelname

Oscar Pereiro Sio doet hoogstwaarschijnlijk niet mee aan de Vuelta. De tourwinnaar van 2006 moet geopereerd worden aan een knobbel die zich tussen de middenhandsbeentjes in zijn rechterhand heeft gevormd. "De Vuelta is bijna onmogelijk", stelt de 33-jarige renner in de Spaanse krant El Faro de Vigo. "De start is al over tien dagen." Pereiro gaat op bedevaart naar het Portugese Fatima om daar te bidden voor een vlot herstel.

De blessure van Pereiro is ontstaan na een zware val tijdens de Tour van 2008. Tijdens de afgelopen Ronde van Polen reed hij in een gat in de weg en keerde de pijn terug. Die is nu zo erg dat de Spanjaard met zijn rechterhand zijn stuur nauwelijks vast kan houden. De operatie is niet ingrijpend, maar voor de start van de Spaanse rittenkoers op 28 augustus is Pereiro niet hersteld.

Pereiro hoopte in de Vuelta om de prijzen mee te kunnen doen en daar zijn carrière af te sluiten. Die plannen zijn nu doorkruist. Mogelijk neemt de Astana-renner nu afscheid van de wielersport in het Criterium van Valencia. Dat wordt op 3 oktober verreden, dezelfde dag als het WK.

Pereiro Sio bidt in Fatima voor vueltadeelname
Pereiro Sio bidt in Fatima voor vueltadeelname (Foto: Archief Novum)