Mido kost Ajax 'tussen twee en drie ton'

Peterselieman

Algemeen directeur Rik van den Boog zegt dat Ajax toch geld moet betalen aan Mido. Commercieel directeur Henri van der Aat zei onlangs dat de Egyptenaar gratis voor Ajax gaat voetballen, omdat hij met zijn club Middlesbrough een afkoopregeling heeft bereikt.

Volgens Van den Boog gaat Mido echter op basis van een prestatiecontract voor Ajax spelen. "Inmiddels heeft Mido zélf alles financieel geregeld met Middlesbrough en is hij bereid tegen een premiesysteem naar Ajax te komen", zegt de algemeen directeur tegen Voetbal International. "Dan krijgt hij dus betaald per wedstrijd, in het volledige besef dat hij hier invalspits zal zijn. Aan het eind van de rit zal ons dat tussen de twee en drie ton kosten."

De transfer van Mido is overigens nog niet rond. "Tot mijn verbazing las ik vorige week op teletekst dat zijn transfer naar Ajax al een feit was. Dat is nog niet het geval, er moeten nog fiscale en juridische zaken worden geregeld." De aanvaller, die eerder tussen 2001 en 2003 al bij Ajax actief was, werd het laatste half jaar verhuurd aan West Ham United.

Van den Boog zegt dat Ajax volgend seizoen financieel gezien naar het 'nulpunt' wil. "Dan lopen er meer dan tien contracten af en daar zit een aantal dure jongens tussen." De Amsterdammers zullen dit seizoen uitkomen op een verlies van ongeveer twintig miljoen euro.