Anelka lacht om mega-schorsing

Een schorsing van achttien interlands voor het Franse nationale team is normaal gesproken niet iets om trots op te zijn. Nicolas Anelka lijkt er echter niet mee te zitten en moest lachen toen hij zijn straf hoorde.

Anelka is door de Franse voetbalbond achttien interlands geschorst, omdat hij tijdens het WK in Zuid-Afrika bondscoach Raymond Domenech beledigde. De trainer stuurde zijn spits daarna meteen naar huis. "Deze schorsing is niet relevant, want mijn interlandcarrière stopte op het moment dat ik naar huis werd gestuurd", zegt Anelka tegen France-Soir.

"Deze hele zaak is alleen maar bedoeld om geen gezichtsverlies te lijden. De mensen bij de bond zijn clowns, ik lag dubbel van het lachen", gaat de Chelsea-aanvaller verder. "Men wil gewoon het publiek vermaken en er een punt achter zetten, omdat Laurent Blanc (de nieuwe bondscoach, red.) in alle rust moet kunnen werken."

Nicolas Anelka (31) droeg 69 keer het shirt van Les Bleus, waarvoor hij veertien keer scoorde. Overigens heeft de Fransman bij Chelsea nog wél status. Hij was nog niet teruggekeerd van het WK, of hij mocht op Stamford Bridge al een nieuw contract tekenen.