FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 26 juli 2010

'Galatasaray wil Bradley van Mönchengladbach'

Michael Bradley, middenvelder bij Borussia Mönchengladbach, heeft zich bij de Turkse topclub Galatasaray in de kijker gepeeld, zo weet Bild te melden. Zijn optreden bij de nationale ploeg van de Verenigde Staten zou in Zuid-Afrika zijn opgevallen bij de Turkse topclub.

Coach Frank Rijkaard is op zoek naar versterkingen voor zijn selectie, aangezien het vorige seizoen enigszins teleurstellend verliep voor de club uit Istanbul. Bradley zou in dat kader aan de eisen voldoen. De 22-jarige Amerikaan verkaste in de zomer van 2008 van sc Heerenveen naar Borussia Mönchengladbach. De middenvelder heeft in de afgelopen twee jaar moeite gehad om te excelleren in de Bundesliga, waardoor een transfer voor de club wellicht aantrekkelijk kan zijn.

Naar verluidt heeft BMG een prijskaartje van vijf miljoen euro aan Bradley opgehangen. De speler is ook gelinkt aan een transfer naar Blackpool, dat het komende seizoen in de Premier League actief zal zijn.

Veendam geeft Kazmierowski geen contract

Szyman Kazmierowski heeft geen contract in de wacht gesleept bij BV Veendam, weet RTV Noord. De aanvaller was reeds op proef bij de Veenkolonialen, maar kon uiteindelijk coach Joop Gall niet overtuigen. De ploeg van Gall is momenteel op zoek naar een balvaste spits, daar aanvaller Marnix Kolder aanstaande vrijdag geopereerd wordt aan een exostose (uitwas van het bot). Naar verwachting is de aanvaller zes weken uit de roulatie.

Tevens is Veendam nog op naar een tweede doelman. De Veendammers hebben momenteel de Pool Sebastian Kosiorowski en de Nederlandse doelman Bas van Wegen op proef. Over beide wordt binnenkort een beslissing genomen.

Veendam start de competitie op vrijdag 13 augustus tegen Telstar. De équipe van Gall gaat dan op bezoek bij Telstar.

Krajicek loopt hoofdtoernooi Stanford mis

Michaëlla Krajicek is er niet in geslaagd het hoofdtoernooi van Stanford te bereiken. De Nederlandse ging op het Amerikaanse hardcourt in de laatste kwalificatieronde met 1-6, 6-7 (6) onderuit tegen Mirjana Lucic. De Kroatische troefde Krajicek dit seizoen ook af tijdens de kwalificaties voor Wimbledon.

Krajicek, die bij de kwalificaties als vierde was geplaatst, had de laatste kwalificatieronde bereikt dankzij overwinningen op de Zuid-Afrikaanse Natalie Grandin en de Canadese Valerie Tetreault. Ze klopte beide speelsters in twee sets.

PSV wil Koevermans niet laten gaan

Danny Koevermans speelt ook komend seizoen in het shirt van PSV. De aanvaller mag niet vertrekken bij de club uit Eindhoven, zo meldt technisch directeur Marcel Brands tegenover Voetbal International. Bij PSV heeft Koevermans dit seizoen door hevige concurrentie waarschijnlijk weinig uitzicht op speelminuten.

De Eindhovenaren verzekerden zich reeds van de diensten van Marcus Berg, die op huurbasis de selectie van de club komt versterken. Ook de in januari ontslagen aanvaller Jonathan Reis is weer teruggekeerd bij de club uit de Lichtstad. Bij PSV heeft de 31-jarige Koevermans nog een contract tot medio 2011. De aanvaller kan hierdoor aan het einde van komend seizoen de ploeg van coach Fred Rutten transfervrij verlaten.

De in Schiedam geboren aanvaller maakte zijn debuut in 2000 bij Sparta Rotterdam. In de zomer van 2005 vertrok Koevermans naar AZ, waar hij met name in zijn tweede seizoen veelvuldig wist te scoren. In 2008 ging de speler in op een aanbieding van PSV.

'Priester verdrinkt baby tijdens doop'

Een priester uit Moldavië wordt aangeklaagd wegens doodslag. De geestelijke wordt ervan verdacht een zes weken oude baby te hebben verdronken tijdens de doop.

De katholiek is waarschijnlijk nalatig geweest. Volgens ooggetuigen vergat pater Valentin de mond van de kleine spruit af te dekken tijdens de doop, hetgeen wel gebruikelijk is.

Een lijkschouwer heeft inmiddels bevestigd dat het babytje is verdronken. Tegen Valentin is een rechercheonderzoek gestart. Mocht hij schuldig worden bevonden, dan loopt hij de kans voor drie jaar de cel in te moeten.

'Hannover probeert Trochowski vast te leggen'

Volgens een bericht in de Duitse krant Hannoversche Allgemeine Zeitung is Bundesliga-club Hannover 96 geïnteresseerd in HSV-speler Piotr Trochowski. Hannover is op zoek naar een nieuwe aanvallende middenvelder, aangezien de club Arnold Bruggink niet langer meer tot de beschikking heeft.

Coach Mirko Slomka zou in Trochowski een uitstekende vervanger voor de Nederlander zien. Trochowski is een product van de jeugdopleiding van Bayern München. De Duitse international is er echter nooit in geslaagd om een plaats in het eerste elftal van de Beierse club te behalen. Daarom besloot hij in de zomer van 2004 om zijn carrière in Hamburg te vervolgen.

Sindsdien heeft hij meer dan 150 wedstrijden voor die Rothosen gespeeld. Trochowski is echter wel zijn basisplaats kwijtgeraakt. Daardoor is een transfer vrij aantrekkelijk voor de aanvallende middenvelder. Het huidige contract van de international zal in de zomer van 2011 verlopen.

Vrouw van 286 kilo vreet zich dood

Een Engelse vrouw van 40 heeft zichzelf dood gegeten in haar ziekenhuisbed. Hoewel ze maar liefst 286 kilo woog en op een strikt dieet was gezet, bleef ze zich volstoppen met junkfood dat familieleden stiekem voor haar meenamen.

Sharon Mevsimler was de dikste vrouw van Engeland, maar desondanks bleef ze haar familie na haar ziekenhuisopname smeken om fastfood. Familieleden smokkelden emmers met gefrituurde kip, vis en patat het ziekenhuis in. Een hartaanval veroorzaakt door al dit junkfood werd haar uiteindelijk fataal. "Ze wilde gewoon niet stoppen met eten", aldus een bron tegen The Sun. "Ze had overduidelijk een serieus probleem, maar ze deed er niets aan. En haar bezoekers in het ziekenhuis hebben ook niet bepaald geholpen." Het personeel stond met hun handen in het haar. Herhaaldelijke waarschuwingen waren voor dovemansoren.

Mevsimler was zo enorm dat zelfs de brancard waarop haar lichaam naar het mortuarium werd vervoerd bezweek onder het gewicht.

Met dank aan Jum voor het herschrijven!

Nieuwe Grid en Operation Flashpoint komen eraan

Jame MacDonald van Codemasters heeft gezegd dat nieuwe delen van Grid en de Operation Flashpoint-serie op komst zijn. De games worden momenteel gemaakt door de Southam Studio van het bedrijf samen met DiRT 3.

Dit jaar komt Codemasters in september nog met een F1-game en ook Bodycount staat nog op de agenda. Als de F1-game in de winkel ligt wil Codemasters graag nog een nieuwe IP maken.

Race Driver: Grid kwam in 2008 uit op de Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo DS en de PC en Operation Flashpoint: Dragon Rising kwam vorig jaar oktober uit voor de Xbox 360, PlayStation 3 en de PC.

Noodweer Vethuizen eist tweede leven

Het noodweer dat bijna twee weken geleden over het Gelderse buurtschap Vethuizen raasde, heeft een tweede leven geëist. Een 66-jarige man uit Wageningen overleed maandagochtend vroeg in een ziekenhuis in Arnhem aan opgelopen verwondingen, meldt de gemeente Montferland.

Vlak na het noodweer op 14 juli werd al bekend dat een 62-jarige vrouw uit Nieuwegein het niet had overleefd. Het noodweer trof vooral camping Kemperplas aan de Hoge Veldweg. Verschillende caravans werden weggeblazen. Meerdere mensen liepen hierbij verwondingen op.

Ouders dode baby Haaksbergen opgepakt

De vader en de moeder van een drie maanden oude baby uit Haaksbergen die ruim twee weken geleden in een ziekenhuis overleed, zijn maandag opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de dood van het kind. Dat meldt de politie. Uit onderzoek blijkt dat het kind 'letsel' had opgelopen. Om wat voor letsel het gaat, wil een politiewoordvoerder niet zeggen.

Onderzocht wordt nu hoe het kind het letsel opliep. Hierbij wordt ook gekeken naar de rol hierin van de 20-jarige moeder en 21-jarige vader uit Haaksbergen. In de woning waarin het kind verbleef tot aan de opname in het ziekenhuis is een doorzoeking gedaan. De verdachten worden verhoord.

Het jongetje werd vrijdag 9 juli met spoed opgenomen in het ziekenhuis. In de loop van het weekend ging de gezondheid van het kind steeds verder achteruit. De baby overleed uiteindelijk 11 juli. Na de dood van het kind startte de politie een onderzoek naar de doodsoorzaak en naar eventuele strafbare feiten.

Tientallen doden door aanslag Irak

Bij een aanslag met twee autobommen vlakbij de Zuid-Iraakse stad Kerbala zijn maandag zeker twintig doden en 54 gewonden gevallen. Dat heeft een overheidsfunctionaris in Irak laten weten.

De aanslag is gepleegd op de weg van Kerbala naar Najaf, allebei heilige steden voor de sjiieten. Irak wordt al jaren geteisterd door sektarisch geweld tussen soennieten en sjiieten, twee stromingen binnen de islam.

Vrouw in brandend huis Veldhoven vermoord

De dode vrouw die zaterdagochtend na een brand in een woning in Veldhoven werd aangetroffen, is vermoord. De politie gaat ervan uit dat de 30-jarige bewoonster van het pand aan de Boekweitstraat al voor de brand door geweld om het leven is gekomen. Zaterdag werd de 34-jarige bewoner van dezelfde woning in het ziekenhuis aangehouden.

De man werd rond 07.15 uur uit zijn woning gehaald na een explosie, waarna een uitslaande brand ontstond. De ontploffing is vermoedelijk door de man zelf veroorzaakt. Hij is inmiddels verhoord en heeft een gedeeltelijke bekentenis afgelegd. Hij wordt dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Dodental Loveparade loopt op naar twintig

Het dodental als gevolg van de massapaniek die afgelopen zaterdag tijdens de Loveparade in Duisburg uitbrak is gestegen tot twintig. Dat heeft de Duitse politie maandag gezegd. Een 21-jarige vrouw uit Duitsland is in het ziekenhuis overleden aan haar verwondingen.

Eerder maandag maakte de politie bekend dat er meer dan vijfhonderd gewonden zijn gevallen tijdens het technofestival. Wat er precies gebeurd is, is nog niet duidelijk, maar het lijkt erop dat festivalgangers die het terrein wilden verlaten over een metalen trap klommen en aan de andere kant van de trap in de verdrukking kwamen of onder de voet werden gelopen.

Fransen opgepakt na wilde achtervolging

Twee Franse mannen zijn maandagmiddag na een wilde achtervolging aangehouden in de buurt van het Brabantse Chaam. Ze hadden een kilo softdrugs bij zich. De politie zette bij de achtervolging onder meer een helikopter in, meldt de politie.

De twee reden in een gehuurde Belgische auto toen ze langs de A16 bij de oprit Rijsbergen gecontroleerd werden. Eerst leken ze gewoon aan de controle mee te werken, maar plotseling sprongen ze in hun auto en reden met openstaande achterklep weg. Om de achtervolgende politieauto's af te schudden reden ze veel te hard, haalden op gevaarlijke wijze in en reden lange stukken over de vluchtstrook.

Via de A58 bereikte het tweetal Chaam, waar de rechtervoorband lek raakte. De twee vluchtten een weiland in. Een man kon al na twintig meter in de kraag worden gevat, de andere man werd na langer zoeken gevonden en ingerekend. Beiden zitten vast.

Tevredenheid bij Pirelli na eerste test

Bandenfabrikant Pirelli heeft bekendgemaakt dat het vorige week op het circuit Paul Ricard een eerste test heeft afgewerkt met de Formule 1-banden voor 2011. De bandenfabrikant die de opvolger wordt van Bridgestone is zeer tevreden over de resultaten.

"Het was een erg succesvolle sessie. We zijn blij met hoe het product zich heeft gedragen tijdens de eerste test," zegt de sportief directeur van Pirelli Paul Hembery tegen Manipe F1. Hij geeft aan dat de bandenfabrikant voor meer tests gebruik gaat maken van de Toyota uit 2009. "Binnenkort hakken we de knoop door welke auto we gaan gebruiken voor de tests tot de officiële bandentest in Abu Dhabi aan het eind van het seizoen."

'Klink kocht onterecht 34 miljoen vaccins'

Demissionair minister van Volksgezondheid Ab Klink (CDA) kocht vorig jaar onterecht 34 miljoen vaccins tegen de Mexicaanse griep. Dat meldt RTL Nieuws op basis van eigen onderzoek. Klink zou adviezen om veel minder vaccins te kopen in de wind hebben geslagen. Nederland heeft twintig miljoen vaccins over, die inmiddels onbruikbaar zijn.

Volgens RTL Nieuws kreeg de minister vooraf adviezen om veel minder vaccins aan te schaffen dan de twee per Nederlander die uiteindelijk gekocht werden. Een tweede prik zou voor vaccinatie namelijk helemaal niet nodig zijn, had het Nederlands Vaccin Instituut vastgesteld.

Bovendien zou voor aanschaf al duidelijk zijn geweest dat een deel van de vaccins te laat geleverd zou worden, en dus niet gebruikt kon worden. Hiervoor had het RIVM de minister gewaarschuwd. De minister besloot toch om 34 miljoen vaccins aan te schaffen. Hoeveel geld met de aanschaf gemoeid is geweest, is niet bekend.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft RTL Nieuws in een reactie laten weten dat op het moment van beslissen veel onduidelijk was over de omvang en de ernst van de griep. Uit voorzorg besloot Klink toch de 34 miljoen stuks te kopen.

'BP-topman Tony Hayward treedt af'

Tony Hayward, topman van oliemaatschappij BP en het gezicht van de olieramp in de Golf van Mexico, treedt in oktober af. Hij gaat dan aan de slag bij TNK-BP, een joint venture van BP in Rusland. Dat heeft een anonieme bron maandag gezegd.

Het is nog niet duidelijk wat de rol van Hayward bij TNK-BP zal zijn. De vorige directeur van het bedrijf was Bob Dudley, die nu de favoriet is voor de positie van Hayward. Na een aantal uitglijders van Hayward nam Dudley eerder al de dagelijkse leiding over het bestrijden van het olielek op zich.

Het bestuur van BP is maandagavond bijeengekomen om te praten over veranderingen in de directie. Eerder liet BP in een verklaring weten dat er nog geen definitieve beslissing was genomen.

Rapport Frans WK-fiasco verschijnt 6 augustus

De Franse voetbalbond (FFF) zal op 6 augustus de uitkomsten van een onafhankelijk onderzoek vrijgeven. Het desastreus verlopen WK in Zuid-Afrika is onder de loep genomen. De nationale ploeg van Frankrijk onderscheidde zich op het toernooi niet met goed voetbal, maar met schandalen en interne ruzies.

Een uitschakeling in de groepsfase was het logische gevolg. Les Blues wisten zelfs geen wedstrijd te winnen. Bondscoach Raymond Domenech, die deze functie inmiddels niet meer uitoefent, kreeg vervolgens de opdracht zich te melden bij het Franse parlement. Daar moest hij verantwoording afleggen over uiterst slecht verlopen toernooi.

Gedurende het WK werd spits Nicolas Anelka naar huis gestuurd. De aanvaller van Chelsea beledigde Domenech. Als reactie op de verwijdering van Anelka besloot de selectie de volgende dag de training te boycotten. Diverse hoogwaardigheidsbekleders in Frankrijk spraken hun afschuw uit over de voorvallen in Zuid-Afrika.

Een driekoppig onderzoeksteam zal de FFF op 5 augustus informeren over de bevindingen, zo meldt ANP. De bond zal vervolgens een dag de tijd nemen om de maatregelen naar aanleiding van het onderzoek te laten bezinken.

RAI stopt het herhalingen omstreden gebeurtenissen

De Italiaanse televisiezender RAI stopt met het uitzenden van herhalingen bij omstreden arbitrale beslissingen in voetbalwedstrijden. De zender wil dat de gesprekken weer gaan over de tactiek en niet over de scheidsrechters.

"Nu kunnen we het over voetbal hebben met minder geschreeuw en meer verstand", verklaart RAI-voorzitter Paolo Galimberti het besluit. De scheidsrechterscommissie in Italië is blij met het besluit. Concurrende tv-zenders Sky en Mediaset, die het grootste gedeelte van de rechten in voetbal hebben, zijn echter niet van plan het voorbeeld van de RAI te volgen.

Powel mogelijk terug naar De Graafschap

Er bestaat een mogelijkheid dat Berry Powel komend seizoen weer voor De Graafschap gaat spelen. De aanvaller heeft zich bij de club uit Doetinchem aangeboden, nadat zijn contract met ADO Den Haag per direct werd ontbonden.

Powel zou aanvankelijk nog een jaar bij ADO Den Haag moeten spelen, maar trainer John van den Brom kon de aanvaller niet gebruiken. Voor De Graafschap komt het aanbod goed uit, aangezien zij nog altijd naar een spits zoeken. De Superboeren hebben echter nog geen besluit genomen.

Enkele weken geleden was Powel overigens op proef bij MSV Duisburg, maar kon de clubleiding van de Duitse ploeg niet overtuigen.

Raúl: "Lichaam vraagt om verandering"

Raúl Gonzalez Blanco zal niet meer in het witte shirt van Real Madrid te zien zijn. Eerder vandaag maakten we namelijk bekend dat de speler naar de Bundesliga verhuist. Daar gaat de aanvaller voor Schalke 04 spelen.

"Je weet dat het moet eindigen, maar het duurde al zo veel jaren", aldus Raúl, die zijn tranen nauwelijks kon bedwingen. "Het duurde lang om deze beslissing te nemen, maar ik wil blijven voetballen. Dat is de hoofdreden voor mijn vertrek. En voor mij is het nu belangrijk om van een andere cultuur te proeven. Ik ben er zeker van dat wanneer ik hier zou blijven, ik ook wel zou spelen, maar mijn lichaam vraagt een verandering."

Florentino Perez, voorzitter van De Koninklijke, stak de aanvaller nog een hart onder de riem. "Dit is geen vaarwel. Want Real blijft je thuis. Jij was de beste tussen de besten."

Raúl speelde in het shirt van Real Madrid meer dan 700 wedstrijden.

Muiterij bij piratenpartij

Het bestuur van de Piratenpartij is het afgelopen weekeinde naar huis gestuurd door de ledenraad. Dat blijkt uit een mail van de nieuwe voorzitter Wesley Schwengle. De mail is door tweakers.net online gezet.

De druppel was volgens het weblog dat oprichter en lijsttrekker Samir Allioui zondag liet weten twee uur te laat te komen bij een bijeenkomst. Daar zou ook het Zweedse Europarlementslid voor de Piratenpartij Amelia Andersdotter bij aanwezig zijn.

De ledenraad zou al langer van mening zijn geweest dat de partij niet goed functioneerde. Zo zou het nu afgezette bestuur ook al te laat zijn met het vernieuwen van de statuten. Het hele bestuur werd zondag naar huis gestuurd.

De partij wist bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer geen zetels te veroveren.

Al Jarreau overgevlogen naar ander ziekenhuis

Al Jarreau is zaterdag met een helikopter overgevlogen naar een ander Frans ziekenhuis. De Amerikaanse zanger werd vrijdag met ademhalingsproblemen opgenomen in een hospitaal in de Alpen. Zaterdag is hij overgevlogen naar een ziekenhuis in Marseille.

De 70-jarige zanger had moeite met de ijle lucht in de Alpen. Hij ligt nu in Marseille op de cardiologie-afdeling. Daar moet hij waarschijnlijk nog een week blijven in verband met verschillende tests.

Al Jarreau werd donderdagavond onwel. Hij werd opgenomen met ademhalingsproblemen en lag korte tijd op de intensive care. Tijdens zijn overtocht naar Marseille was de zanger stabiel en bij bewustzijn.

Mogelijk heeft Al Jarreaus toerschema de 70-jarige parten gespeeld. Artsen schatten in dat oververmoeidheid mogelijk een rol heeft gespeeld bij de ziekenhuisopname. Al Jarreau trok door Europa en Japan. Wanneer hij weer op het podium staat, is nog niet bekend.

Al Jarreau
Al Jarreau (Foto: Novum)

Honkballers vanavond niet in actie

De Nederlandse honkballers komen vanavond niet in actie tegen Duitsland. Dit is zojuist bekendgemaakt door de organisatie van het EK honkbal, waar Oranje aan deelneemt.

Een wolkbreuk zorgde er namelijk voor dat het veld onbespeelbaar werd. Een flinke groep vrijwilligers deed nog een poging om het veld te prepareren voor de wedstrijd, maar het mocht niet baten. 

Zowel Nederland als Duitsland verloren op het EK honkbal nog geen enkele wedstrijd.

Bob Smalhout vrijuit na blunder OM

Telegraaf-columnist Bob Smalhout wordt niet langer vervolgd voor verboden wapenbezit na een administratieve fout. Het Haagse Openbaar Ministerie stuurde hem per ongeluk een brief waarin stond dat hij niet langer vervolgd zou worden. Het onderzoek was echter nog niet afgerond.

De 82-jarige Smalhout werd begin juni aangehouden in verband met een omvangrijk onderzoek naar illegale wapens, waarbij zijn 55-jarige schoonzoon werd opgepakt. In een woning in Reeuwijk waren onder meer een AK-47, een M16 en een Uzi gevonden. Smalhout, die wapens verzamelt, werd wegens gezondheidsredenen een dag later weer vrijgelaten.

Abusievelijk verstuurde justitie een zogeheten sepotbrief aan Smalhout. Na de fout werd besloten om hem ook daadwerkelijk niet langer te vervolgen. Het OM gaat onderzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren en noemt de vergissing 'heel vervelend'.

Elf Somalische piraten veroordeeld tot tien jaar

De Seychellen hebben elf Somalische piraten veroordeeld tot tien jaar celstraf. Dat heeft de regering van de eilandengroep bekendgemaakt. De elf mannen wilden in december een boot van de kustwacht van de Seychellen kapen. Acht van de Somaliërs werden veroordeeld voor piraterij en drie voor het helpen van de piraten en aanzetten tot piraterij.

Het is de eerste keer dat Somalische piraten in de Seychellen zijn veroordeeld. De internationale gemeenschap helpt bij de financiering van de processen tegen de piraten in de Seychellen en Kenia. Er wachten nog 29 andere piraten op hun rechtszaak.

De Somalische piraten hebben hun werkgebied vergroot als antwoord op de patrouilles door oorlogsbodems van de internationale gemeenschap. Tegenwoordig zijn schepen in de buurt van de Seychellen dan ook vaker doelwit van hun acties.

Christina Milian bedrogen door ex-man

Christina Milian is bedrogen door haar ex-man The-Dream. Ze beweert dat haar ex meerdere buitenechtelijke relaties heeft gehad. De 28-jarige zangeres zegt dat de reden die staat vermeld op de scheidingspapieren niet klopt, schrijft de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ.

Milian wil dat de reden voor de breuk op de scheidingspapieren wordt aangepast. Nu staat er nog geschreven dat de band tussen de twee niet meer is te herstellen. De zangeres wil dat op de papieren wordt vermeld dat The-Dream buitenechtelijke avontuurtjes heeft gehad.

De tortelduifjes ondertekenden tijdens hun huwelijk een verklaring dat zij bij een eventuele scheiding geen aanspraak zouden kunnen maken op elkaars bezittingen. De zangeres beweert dat zij de papieren onder haar neus kreeg gedrukt toen zij negen maanden zwanger was. Zij vindt dat ze toen niet in staat was om een gegronde beslissing te nemen over een dergelijke kwestie.

Milian en Terius 'The-Dream' Nash beloofden elkaar eind augustus eeuwige trouw. Eind februari ondertekenden de twee de scheidingspapieren. Negen dagen later beviel de zangeres van een dochtertje, genaamd Violet.


Christina Milian weer vrijgezel

Guti komende twee jaar bij Besiktas

Guti heeft overeenstemming bereikt met Besiktas over een tweejarig contract. Dat maakte de Turkse club vandaag bekend. De  middenvelder gaat 2,7 miljoen euro per jaar verdienen bij Besiktas. De Spanjaard nam zondag afscheid van Real Madrid.

De 33-jarige Guti doorliep de jeugdopleiding van Real en speelde in totaal 25 jaar voor De Koninklijke. Hij maakte in 542 wedstrijden 86 doelpunten voor de club. De speler wordt in Istanbul herenigd met Bernd Schuster. De Duitse trainer had in het seizoen 2007/2008 de leiding bij Real.

Besiktas werd twee seizoenen geleden kampioen van Turkije, maar stelde afgelopen seizoen teleur met een vierde plaats.

Israëlische helikopter gecrasht in Roemenië

Een helikopter met aan boord zes Israëlische militairen en één Roemeense militair is maandag vlakbij Zarnesti, in het bergachtige Centraal-Roemenië, tijdens een oefening neergestort. Of er overlevenden zijn is niet bekend. Dat heeft de Roemeense minister van defensie Constantin Spanu maandag gezegd.

Volgens Spanu vloog de Israëlische transporthelikopter op geringe hoogte en was er maandagmiddag geen radiocontact meer mogelijk met het toestel. De oorzaak van de crash is vooralsnog onduidelijk.

Reddingswerkers haastten zich om de plek van het ongeluk te bereiken. Een Roemeense en twee Israëlische helikopters zijn ingezet om het neergestorte toestel te vinden.

Roemeense en Israëlische troepen nemen deel aan Blue Sky 2010, een elf dagen durende oefening, waarbij militairen worden getraind in het vliegen op kleine hoogtes bij reddingsoperaties.

Afgesneden oor bezorgt Van Gogh zijn faam

Het grote publiek kent kunstschilder Vincent van Gogh vooral vanwege zijn afgesneden oor. Dat bleek maandag uit een onderzoek dat TNS NIPO uitvoerde voor Het Dolhuys, het nationaal museum van de psychiatrie in Haarlem.

In opdracht van het museum stelde TNS NIPO aan Nederlanders de vraag of Vincent van Gogh (1853-1890) gek of geniaal was. Aan het onderzoek werkten 532 mensen mee.

Op de vraag "Waar denkt u aan bij de schilder Vincent van Gogh?" noemde de helft van de mensen zijn afgesneden oor, gevolgd door 'kunstschilder' en 'zonnebloemen'. Van de ondervraagden omschrijft 38 procent de kunstenaar als 'gek'. Daarnaast wordt Van Gogh ook creatief, meesterlijk, eenzaam en depressief genoemd. Op 29 juli is het precies 120 jaar geleden dat Van Gogh stierf; twee dagen nadat hij een poging tot zelfmoord deed.

Ophef tijdens preek over homoseksualiteit

Enkele bezoekers van de kerk van de conservatieve pastoor Cor Mennen in Oss hebben zondag boos de eucharistieviering verlaten na een preek van diaken Edwin Veldman over de 'erfzonde' van homoseksueel handelen. Veldman heeft dat maandag bevestigd naar aanleiding van een weblog van de pastoor over het incident.

Veldman wilde maandag niet dieper ingaan op zijn preek maar zegt zich te kunnen vinden in de uitleg van de pastoor. Die schrijft dat de lezing ging over sodomie: homoseksueel handelen dat God ten diepste afkeurt.

Roda JC gaat voor tiende plaats

Roda JC richt zich in het nieuwe seizoen op een plekje tussen de tiende en dertiende plaats. Dit heeft Martin van Geel, technisch directeur van de Limburgers, vandaag laten weten.

Roda JC is tot op heden nog niet actief op de transfermarkt, maar de Limburgers zijn nog wel op zoek naar een centrale verdediger. Het is echter niet mogelijk om een speler aan te trekken, aangezien daar geen financiële middelen voor zijn.

Om een nieuwe verdediger te kunnen betalen, plaatste de club Pa-Madou Kah, Harrie Gommans, Edwin Linssen, Jeanvion Yulu-Matondo en Eric Addo op de transferlijst.

Daarnaast werden ook de seizoenskaarten van Roda JC duurder, maar dat weerhoudt de fans er niet van om een kaart aan te vragen. Sterker nog; de verkoop verloopt boven verwachting. "Hoewel de seizoenskaarten 15 procent duurder zijn geworden, zitten we nu al op het niveau van september vorig jaar. Dat is fantastisch nieuws", aldus Van Geel.

Popovics alweer weg bij RBC Roosendaal

Sandor Popovics werd vorige week aangesteld als nieuwe trainer van RBC Roosendaal. De 71-jarige trainer heeft zijn functie na een week echter alweer neergelegd.

Popovics bracht RBC Roosendaal gisteren op de hoogte van zijn keuze. De Brabantse formatie deed verder geen inhoudelijke mededelingen inzake het vetrek van de oefenmeester.

RBC Roosendaal gaat in de komende periode op zoek naar een vervanger voor Popovics.

Street Fighter x Tekken toont zijn gameplay

Comic-Con brengt een hoop nieuwtjes en zelfs een aantal nieuwe games, waaronder Street Fighter x Tekken, een vechtgame met de vechters van beide games. Toonden we eerder al de debuuttrailer en lieten we ook nog eens weten dat de game pas in 2012 uitkomt, hebben we nu voor jullie de eerste gameplaybeelden.

De opnames zijn niet van al te beste kwaliteit maar het enthousiasme van het publiek en de gameplay zelf maakt veel goed. In de beelden zien we Ryu en Chun-Li het opnemen tegen Kazuya en Nina. Het ziet ernaar uit dat het spel een tag-systeem zal gebruiken zodat je kunt wisselen van karakter tijdens het spelen.

Check hieronder de gameplaybeelden.

 

UCI roept RadioShack op het matje

De UCI heeft wielerploeg RadioShack op het matje geroepen. De ploeg van Lance Armstrong moet zich verantwoorden bij de disciplinaire commissie van de UCI wegens de ophef die zij gisteren tijdens de slotetappe van de Tour de France veroorzaakte. Dit maakte de internationale wielerunie vandaag bekend.

De Amerikaanse ploeg wilde gisteren starten met unieke Livestrong shirts om de strijd tegen kanker onder de aandacht te brengen. Op de shirts was het getal '28' gedrukt, wat staat voor het aantal miljoenen mensen dat lijdt aan kanker. Het initiatief was echter in strijd met de regels van de UCI.

Het gebeuren voorafgaand aan de start zorgde voor een vertraging van twintig minuten. De UCI heeft nu besloten een disciplinaire procedure op te starten omdat de actie niet vooraf besproken was met de commissarissen van de UCI. Daarnaast was de UCI ontstemd omdat de ploeg dezelfde shirts droeg op het podium als winnaar van het ploegenklassement.

Naar verluidt had het team van Armstong wel toestemming van Tourdirecteur Christian Prudhomme. De UCI heeft aangegeven dat eventuele boetes zullen worden geschonken aan het Zwitserse anti-kankerfonds.

Drijvend zwembad in de Amstel

Zwemmers in Amsterdam kunnen binnenkort gebruik maken van een drijvend zwembad in de rivier de Amstel. Twee grote betonnen bakken zijn maandag bij de Omval in het water geplaatst. Een betonnen bak wordt gebruikt als zwembad en de ander voor faciliteiten zoals toiletten.

Het zwembad is van eind augustus tot eind september open. In het zogenoemde Badbuiten kunnen veertig mensen terecht. Het is de bedoeling dat het zwembad de komende drie jaar tijdens de zomermaanden open is.

Het bad van achttien bij vijf meter wordt de komende weken aangesloten, ingericht en getest. Om het zwembad heen komt een terras dat gratis toegankelijk is. Zwemmen kost 2,50 euro voor kinderen en vier euro voor volwassen. Tijdens het scheepvaartevenement Sail in augustus wordt het bad tijdelijk verplaatst naar de Zouthaven achter het Centraal station.

Het drijvende zwembad aan de Korte Ouderkerkerdijk is een initiatief van het Amsterdamse waterleidingbedrijf Waternet.

Oud-directielid Fossen keert terug bij PSV

Peter Fossen zal per 1 september in vaste dienst treden bij PSV, zo maakte Tiny Sanders, algemeen directeur van PSV, bekend. Fossen zal verantwoordelijk worden voor de tak Operations (stadion, veiligheid, wedstrijdzaken en juridische zaken).

Tussen 1997 en 2002 was Fossen ook al in dienst als directielid van de Eindhovenaren. Door een verschil van inzicht nam hij vervolgens afscheid, zo staat vermeld op de clubsite van PSV. Hij bleef als adviseur echter verbonden aan de Brabantse club. Fossen zelf vindt dat het juiste moment om zijn relatie met de club te verstevigen.

Ook algemeen directeur Sanders is te spreken over de vaste aanstelling van Fossen. "De zeer brede kennis en ervaring van Peter, inclusief zijn grote internationale netwerk, maken Peter zeer geschikt om een nieuwe rol te spelen bij PSV", aldus de algemeen directeur.

"Met Fred Rutten als hoofdcoach en een team verder bestaande uit Marcel Brands als technisch manager, Frans Willems als controller en Peter Fossen als manager operations, staat een team dat de grote uitdagingen met vertrouwen tegemoet treedt", zo voegde Sanders eraan toe.

Enrique Iglesias gaat naakt waterskiën

Veel fans waren sceptisch toen Enrique Iglesias onlangs zei dat hij naakt ging waterskiën als Spanje het WK voetbal zou winnen. Nu lijkt hij echter woord te willen houden. "Ik moet alleen nog even mijn bikinilijn laten harsen", grapt de zanger tegen het Amerikaanse tijdschrift People.

"Nou ja, eigenlijk wacht ik gewoon op een vrije dag", nuanceert hij snel. Maar hij benadrukt dat hij zijn belofte serieus neemt. "Een weddenschap is een weddenschap."

Er gaan geruchten dat de havenpolitie de kuststrook afstruint op zoek naar een naakte Iglesias. Daar heeft hij echter wel een plannetje op bedacht. Hij gaat pas het water op als het pikdonker is. Om zich daarna af te vragen: "Kun je überhaupt gearresteerd worden wegens naakt waterskiën?"

De 35-jarige popmuzikant voelt geen enkele gêne om zichzelf helemaal bloot te geven terwijl hij balanceert op een waterski. "Dat deed ik tijdens mijn middelbare schooltijd ook al. Ik heb er geen enkel probleem mee. Het enige waar ik me zorgen om maak is dat er haaien in het water zitten."

Enrique Iglesias
Enrique Iglesias (Foto: Novum)

[Video] Excuses Castroneves voor woede-uitbarsting

Coureur Helio Castroneves heeft na zijn woede-uitbarsting na afloop van de vorige race in Edmonton zijn excuses aangeboden. De rijder uit Brazilië was dichtbij de zege, maar kreeg opeens een discutabele drive-through penalty, omdat hij te veel zou hebben geslingerd. Castroneves werd woedend en ging verhaal halen bij de wedstrijdleiding.

"Ik ben het niet eens met de beslissing van de wedstrijdleiding, maar wat ik na afloop van de race heb gedaan valt op geen enkele manier goed te praten", liet Castroneves weten. "Ik wil mijn excuses aanbieden aan het team, onze sponsors, de fans en de hele IndyCar-gemeenschap. Ik heb volledig verkeerd gehandeld en heb mij ongepast gedragen tegenover mensen voor wie ik veel respect heb en waarmee ik goed bevriend ben. Ik heb me laten leiden door mijn emoties en dat spijt me enorm."

Vanaf 2.39 is de woede-uitbarsting van Castroneves te zien.

Wekelijkse Engelse top 40

Ik presenteer u de Engelse game top 40 van zondag 18-07-2010 t/m zaterdag 24-07-2010, klik op het plaatje hieronder om de gehele lijst te zien.

Er is een hoop veranderd en zeker in de top tien. Dance on broadway is gestegen naar een nummer één positie en de game Just Dance is gestegen naar nummer drie. Super Mario Galaxy stijgt één plaats naar nummer drie. Toy Story 3 kwam vorige week wel binnen werd matig ontvangen maar deze week stijgen ze ongekende hoogte in als de game plaats zeven, negen, tien en elf in bezit neemt.

Hoogste binnenkomer deze week is DragonQuest IX, op plaats vier. Grootste stijger is Toy Story 3 dat van plaats 27 naar plaats 7 stijgt. Grootste zakker van de week is Bioshock 2 met zestien plaatsen van 15 naar 31.

De lijst bestaat uit negen Wii-games, vijftien Xbox 360-games, acht Playstation 3-games, twee PC-games, nul PSP-games en zes DS-games.

top40

Schumacher steunt Ferrari in Hockenheimrel

Coureur Michael Schumacher staat geheel achter de beslissing van Ferrari. Tijdens de grand prix van Duitsland werd Felipe Massa, terwijl hij aan de leiding reed en sneller was, na wat radioverkeer ingehaald door de latere winnaar Fernando Alonso.

"Ik heb in het verleden voor exact hetzelfde veel kritiek gekregen. Ik begrijp echter volledig waarom Ferrari zo heeft gehandeld en had in hun situatie precies hetzelfde gedaan", aldus Schumi die negende werd, tegenover de BBC. "Het draait uiteindelijk allemaal om het winnen van de wereldtitel en er is er maar één die kampioen kan worden. Stel dat je aan het einde van het jaar exact die punten tekort komt, dan vraagt iedereen zich af waarom je het niet hebt gedaan."

Sinds 2002 zijn teamorders verboden in de Formule 1. Deze regel is in het leven geroepen nadat Rubens Barrichello in Oostenrijk de overwinning duidelijk liet aan Michael Schumacher.

Baas McLaren gaat praten met Ferrari

Martin Whitmarsh, teambaas van McLaren, gaat met rivaal Ferrari in gesprek over het incident van zondag tijdens de grote prijs van Duitsland. Ferrari-coureur Felipe Massa liet als leider in de wedstrijd teamgenoot Fernando Alonso passeren die uiteindelijk werd gekroond tot winnaar. De Spanjaard staat er beter voor in de strijd om de wereldtitel in de Formule 1.

"Ik geef mijn eigen mening aan Ferrari, maar wil niet openlijk in discussie gaan", aldus Whitmarsh over de spraakmakende affaire. Ferrari kreeg zondagavond een boete van 100.000 dollar van de wedstrijdjury. Die straf kan nog hoger uitvallen na het onderzoek van de motorsportraad.

Whitmarsh, die Alonso in de WK-stand dichter bij zijn Britse coureurs Lewis Hamilton en Jenson Button zag komen, was wel kritisch over de actie van de Italiaanse renstal. "Het is niet de eerste keer dat we dit van Ferrari zien. Ze werden één en twee, maar volgens de fans niet in de juiste volgorde."

In 2002 raakte Ferrari ook al eens in opspraak omdat de toenmalige baas Jean Todt zijn tweede coureur Rubens Barichello opdracht gaf om ruimte te maken voor Michael Schumacher. De Fransman liet er destijds geen twijfel over bestaan dat het ging om een teamorder: "Laat de wereldkampioen passeren."

Amsterdam ontruimt tientallen woningen om asbestgevaar

Afgelopen zondag berichtten we over een explosie in Amsterdam Noord. Bij deze explosie was in eerste instantie vermoedelijk geen asbest vrijgekomen, maar naar nu blijkt is dat toch wel gebeurd. Vanmiddag zijn al dertig tot veertig woningen in de directe omgeving ontruimd en nu de situatie opgeschaald is naar GRIP 3, is de kans aanwezig dat het aantal ontruimingen nog zal oplopen.

GRIP 3 betekent dat het welzijn van (grote groepen van) de bevolking wordt bedreigd. Er is in de bunker onder het stadhuis een crisisteam samengesteld. De flat waar de ontploffing plaatsvond was zelf wel vrij van asbest, de flat ertegenover echter niet. Brokstukken werden door de explosie ook tegen die flat aangegooid, waarbij grote stukken asbest op balkons en op straat kwamen te liggen.

Ravage na explosie
De door de explosie aangerichte ravage (Foto: FOK!fotograaf DigiPire)

Skimmers maakten 1,8 miljoen euro buit

De mannen en een vrouw uit Roemenië en Moldavië die de verdachten zijn in een omvangrijke skimzaak, hebben volgens justitie ongeveer 1,8 miljoen euro buitgemaakt. Eerder maakte het Openbaar Ministerie al bekend dat het grootste deel van de buit tussen half december en half januari werd geskimd in een supermarkt in Badhoevedorp.

Hier wisten de verdachten volgens het OM via de bankpasfraude aan een bedrag van bijna 1,2 miljoen euro te komen. Behalve in Badhoevedorp sloegen de zes ook toe in Amsterdam, Leiderdorp, Rotterdam en Rhoon.

De zaak kwam aan het rollen toen begin december een Roemeen op Schiphol werd opgepakt op verdenking van witwassen. De man had een groot bedrag en onder meer een datadrager bij zich. Op die datadrager stonden gegevens die via het skimmen van bankpassen in een winkel in Amsterdam waren verkregen.

Na de arrestatie van de Roemeen werden in december, januari en maart nog vijf mensen opgepakt. De zes verdachten zijn vijf mannen en een vrouw tussen de 25 en 37 jaar uit Roemenië en Moldavië. Bij doorzoekingen werden skimapparatuur aangetroffen en grote hoeveelheden datadragers met hierop honderden bankrekeningnummers en bijbehorende pincodes uit binnen- en buitenland.

Maandag vond een zogenoemde regiezitting plaats in de zaak op Schiphol, de inhoudelijke behandeling staat gepland voor oktober. Het OM is ook van plan de verdachten hun crimineel verkregen inkomsten af te pakken.

Overleg Rutte, Wilders en Verhagen gestart

Mark Rutte (VVD), Geert Wilders (PVV) en Maxime Verhagen (CDA) zijn maandagmiddag rond 15.00 uur begonnen aan een informeel overleg over de vorming van een rechts kabinet. Informateur Ruud Lubbers is niet aanwezig op de geheime locatie waar het gesprek plaatsvindt.

Hoe lang de gesprekken gaan duren, is evenmin bekend. Mogelijk praten Rutte, Wilders en Verhagen tot in de avond.

Het gesprek volgt op het advies van Lubbers, die afgelopen vrijdag zei dat het drietal informele gesprekken moet voeren over een rechts kabinet. Lubbers zelf zit niet aan tafel, omdat de optie van een minderheidskabinet van VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV ook op tafel ligt. Het onderzoeken van deze variant valt echter niet onder de opdracht die Lubbers van koningin Beatrix kreeg.

Verhagen wilde het voorstel van Lubbers eerst bespreken in zijn fractie. De CDA'er hield tot dusverre de boot af, omdat een groot deel van zijn achterban samenwerking met de PVV niet ziet zitten. Verhagen kreeg zaterdag echter het groene licht van zijn fractiegenoten.

Mocht het komen tot daadwerkelijke onderhandelingen, dan moet Wilders het CDA flink tegemoet komen. Verhagen herhaalde zaterdag dat hij vasthoudt aan zijn eisen: er wordt niet getornd aan de beginselen van de rechtsstaat en de 'kopvoddentaks' moet van tafel.

Verzorgster ontslagen om ouderenmishandeling

Een bejaardenverzorgster uit Den Haag, die eerder in het nieuws kwam wegens mishandeling van cliënten, is ontslagen door haar werkgever Zorghuis Willem Drees. Dat heeft het bestuur van Haagse Wijk- en WoonZorg (HWW Zorg) besloten. De vrouw was vooruitlopend op een eventueel ontslag al op non-actief gesteld.

Het ontslag volgt op een uitspraak van de Landelijke Beroepscommissie Klachten. Van de mishandeling werden geluidsopnamen gemaakt, die de afgelopen twee jaar regelmatig in het nieuws opdoken.

Op de fragmenten is onder meer te horen dat de verpleegster weigert een 93-jarige bewoonster die uit haar bed was gevallen weer overeind te helpen. "Je mag de hele nacht daar blijven liggen", snauwde de verpleegster de bejaarde vrouw toe. Ook zei de verzorgende te hopen dat de oude vrouw een keer zo flink zou vallen dat ze een been zou breken.

De fragmenten werden opgenomen door de dochter van de vrouw, nadat zij klachten binnenkreeg over geluidsoverlast die haar moeder zou veroorzaken. Bij het afluisteren van de opnames hoorde ze de schokkende fragmenten. Daarop diende zij een klacht in.

De verzorgster kreeg aanvankelijk alleen een waarschuwing van Meavita, waar het Zorghuis Willem Drees destijds onder viel. Nadat Meavita failliet was gegaan, werden onder de naam Haagse Wijk- en WoonZorg de meeste onderdelen van de organisatie voortgezet, waaronder het Zorghuis.

"Destijds besloot het bestuur van Meavita haar niet te ontslaan, omdat zij al tientallen jaren zonder een smet op haar blazoen werkzaam was als verzorgster", vertelt een woordvoerder van HWW Zorg. Na de uitspraak van de Klachtencommissie besloot de directie van HWW Zorg de vrouw echter alsnog te ontslaan.

Wiggins niet op WK Wielrennen

Wielrenner Bradley Wiggins zal dit jaar niet aan de start verschijnen van het WK in Melbourne. De rijder uit Engeland heeft na een teleurstellende Tour de France zelf de beslissing genomen zijn seizoen her en der in te korten. Dit jaar eindigde de Brit als 24e, waar hij een jaar eerder nog de vierde plek voor zich opeiste.

Wiggins heeft behoefte aan rust. De Ronde van Groot-Brittannië in september zal zijn laatste ronde van dit jaar zijn. Niet alleen het WK, maar ook de Commonwealth Games zullen het in oktober zonder de 30-jarige Wiggins moeten doen.

Ten Dam maakt rentree in San Sebastián

Wielrenner Laurens ten Dam zal tijdens de Clásica San Sebastián terugkeren in het peloton. Via zijn eigen Twitterpagina heeft hij dit zelf bekendgemaakt. Verder zullen vanuit zijn ploeg Rabobank Robert Gesink en Denis Menchov aan de start verschijnen, dit was echter al eerder bekend.

Tijdens de Ronde van Zwitserland kwam Ten Dam zwaar te val, hierbij brak hij zijn linkerpols, twee ruggenwervels en liep hij ook nog een hersenschudding op. Door deze val moest de Nederlander de Tour de France aan zich voorbij laten gaan. Verder dit jaar zal hij ook de Ronde van Spanje rijden.

'Drenthe vindt in Liverpool nieuwe club'

De 23-jarige verdedigende middenvelder van Real Madrid lijkt na de vele berichten over een naderend vertrek dan eindelijk een nieuwe club te hebben gevonden. Royston Ricky Drenthe onthulde zelf dat hij bij Liverpool in de Premier League gaat voetballen. Het is echter nog niet duidelijk of Liverpool en Real Madrid het al eens zijn.

Drenthe lijkt echter vol vertrouwen dat hij zijn nieuwe club heeft gevonden. "Ik zal mij binnenkort aansluiten bij Liverpool. Ik hoop dat ik een goed seizoen zal hebben bij mijn nieuwe club", aldus de Daily Star.

Drenthe kwam in 2007 over van Feyenoord. De jongeling kon echter geen vaste basisplaats verkrijgen bij Real Madrid. Het zou daarom geen vreemde overstap zijn van de geboren Rotterdammer. Liverpool zou hem als linksback willen inzetten na het vertrek van Fabio Aurelio.

Van der Vaart: "Nog steeds mijn bedoeling bij Real te slagen"

Rafael van der Vaart wil helemaal niet vertrekken bij Real Madrid. De 27-jarige middenvelder zou in diverse Engelse media hebben gezegd dat de Nederlander wil vertrekken naar de Premier League, maar de international zegt tegen De Telegraaf dat hij iets dergelijks nooit heeft gezegd.

Van der Vaart zou openstaan voor een transfer naar Liverpool of Chelsea. ''Als beide clubs me een basisplaats bieden zou ik graag met ze praten. Het zijn allebei topclubs en als ik daar aan spelen toe kan komen, is het moeilijk om nee te zeggen'', zou de Nederlander gezegd hebben volgens de Engelse media.

''Het is nog steeds mijn bedoeling om bij Real te blijven en te slagen. Het is jammer dat de Engelse media mij verkeerd hebben geciteerd en dingen schrijven die niet kloppen'', aldus Van der Vaart. José Mourinho, de nieuwe trainer van Real Madrid, zou gecharmeerd zijn van de Nederlander.

Icoon Raúl neemt afscheid van Real Madrid

Clubicoon Raúl vertrekt na vijftien seizoen bij Real Madrid. Hij maakte dat maandag op een persconferentie bekend. De 33-jarige aanvaller speelde zijn gehele carrière voor de Koninklijke, maar vervolgt zijn loopbaan nu waarschijnlijk bij Bundesliga-club Schalke 04. Real Madrid nam eerder ook al afscheid van Guti.

Raúl, die in 1994 zijn debuut maakte, bracht in totaal achttien jaar door bij Real Madrid en is er clubtopscorer aller tijden. Hij won onder meer zes Spaanse landstitels en drie keer de Champions League. "Het is een heel moeilijke dag", zei Raúl. "Voetbal is mijn leven en Real Madrid mijn thuis. Samen hebben we unieke momenten beleefd."

Vettel blij dat focus op Red Bull verdwenen is

Alle aandacht in de Formule 1 gaat op dit moment uit naar Ferrari. Tijdens de grand prix van Duitsland liet coureur Felipe Massa zijn teamgenoot Fernando Alonso voor die op deze manier de wedstrijd wist te winnen. Sebastian Vettel is maar wat blij hiermee. Zijn team van Red Bull staat nu minder in de schijnwerpers. De ploeg lag onder vuur na het conflict rondom de voorvleugel van Mark Webber.

"Ik heb er zelf helemaal niets van gezien, want ik reed de hele tijd zo'n vijf of zes seconden achter de Ferrari's", aldus Vettel op de site van de Formule 1. "Ik heb natuurlijk wel gehoord wat er gebeurd is." Op de vraag wat hij denkt dat de FIA nu gaat doen, antwoordde de Duitser: "Daar kan ik en wil ik verder niets over zeggen."

"We zullen aan het einde van het seizoen wel zien hoeveel de punten die Alonso nu extra heeft gescoord, waard zijn", zei Vettel verder. "Het meest belangrijke voor mij is dat ik voor de McLarens ben gefinisht, ook al scoorden zij als team meer punten dan wij. Eigenlijk maak ik me helemaal niet zo druk om wat er bij de andere teams gebeurt. Wij moeten ons op onszelf concentreren, want we hebben dit jaar al genoeg problemen gehad. Maar het is goed om nu even niet in de spotlight te staan."

Bootdieven aangehouden in Nieuw-Amsterdam

Een 17-jarige jongen en 18-jarige man zijn maandagochtend vroeg in het Drentse Nieuw-Amsterdam aangehouden op verdenking van diefstal van een speedboot en inbraak in een auto. De jongen uit Emmen en de man uit Holsloot zitten nog vast, meldt de politie.

Een getuige zag het tweetal omstreeks 03.30 uur in een speedboot in de Vaart varen en vond dat verdacht. Daarop besloot hij dit bij de politie te melden. Toen de verdachten door agenten werden ontdekt, sloegen ze op de vlucht. Even later konden ze toch worden ingerekend. De twee bleken ook een kentekenbewijs bij zich te hebben dat ze hadden gestolen uit een auto die in het centrum van Nieuw-Amsterdam stond.

Maradona stelt eisen aan langer verblijf

Diego Maradona heeft zijn eisen kenbaar gemaakt om langer werkzaam te blijven bij de Argentijnse bond. De bondscoach wil aanblijven, maar alleen als hij zijn volledige staf behoudt. Een van de assistenten van Pluisje kreeg eerder kritiek te verduren van de voorzitter van de Argentijnse voetbalbond.

Maradona was niet van die kritiek gediend en nam het op voor zijn assistent. "Ik wil doorgaan. In mijn gesprek met Grondona zal duidelijk worden of dat wederzijds is... de uitkomst zal ook afhankelijk zijn van of ze mijn eisen inwilligen en of ik kan geven wat zij willen. Blijven betekent dat ik de baas ben met de mensen die ik om me heen wil", reageerde hij fel. Het is onduidelijk of Maradona zijn contract tot en met het WK van 2014 in Brazilië wil verlengen. Ondanks de uitschakeling in de kwartfinales op het mondiale eindtoernooi in Zuid-Afrika wil de bond wel met de keuzeheer door.

Maradona stelt eisen aan langer verblijf
Maradona stelt eisen aan langer verblijf (Foto: Novum)

NAVO-actie kost Afghaanse burgers het leven

Een raketaanval die de internationale troepenmacht ISAF vrijdag in de Zuid-Afghaanse provincie Helmand uitvoerde, heeft aan zeker 45 burgers het leven gekost. De meesten zijn vrouwen en kinderen, zo heeft een woordvoerder van ISAF maandag gezegd.

De aanval had plaats in het district Sangin. De burgers zaten dicht opeen in een eenvoudig huis, waarin zij hun toevlucht hadden genomen om aan de gevechten tussen ISAF-militairen en opstandelingen van de Taliban te ontkomen.

Boot van plastic flessen arriveert in Sydney

Een zeilboot bestaande uit 12.500 plastic flessen is maandag aangemeerd in de haven van Sydney. Het schip zeilde in vier maanden de Stille Oceaan over als onderdeel van een campagne tegen plastic afval op zee.

Het vaartuig, een achttien meter lange catamaran met de naam Plastiki, vertrok op 20 maart uit San Francisco. Onderweg stopte de bemanning bij verschillende eilanden in de Stille Oceaan, zoals Kiribati en Samoa.

"Het was een buitengewoon avontuur", zei expeditieleider David de Rothschild, afstammeling van de beroemde Britse bankiersfamilie. De Rothschild (31) kwam op het idee van de reis na het lezen van een VN-rapport uit 2006 over plastic afval in de wereldoceanen.

De boot is volledig recyclebaar en wordt voortgedreven door zonnepanelen en windmolens. Door middel van een biologisch afbreekbare lijm van suikerriet en cashewnoten zijn de plastic flessen aan elkaar bevestigd. De mast is vervaardigd van een aluminium irrigatiepijp.

Vooral voor schipper Jo Royle was de reis een uitdaging. Zij was de enige vrouw aan boord. "Ik kijk zeker uit naar een glas wijn en lol trappen met mijn vriendinnen", zei ze.

Tijdens de reis verbleven de zes bemanningsleden in een cabine van 6 bij 4,5 meter. Ze douchten zich met zeewater en leefden van een dieet van gedroogd en ingeblikt voedsel, aangevuld met groentes uit het kleine tuintje aan boord.

Experts willen nieuwe, rechte deeltjesversneller

Wetenschappers die werken met de Europese deeltjesversneller LHC willen een nog grotere machine bouwen. In plaats van de deeltjes in het rond te laten bewegen, zoals het CERN onder de Frans-Zwitserse grens doet, willen de deskundigen deze deeltjes in een nieuwe machine in een rechte lijn afvuren.

De plannen voor een nieuwe, tien miljard euro kostende en vijftig kilometer lange tunnel werden maandag gepresenteerd aan de Franse president Nicolas Sarkozy. De tunnel moet de International Linear Collider gaan heten.

"Als we beginnen met de bouw van een ambitieuze machine, moet het een internationale machine worden", zei Barry Barish, directeur van de voorgestelde tunnel. Het project kan, afhankelijk van wie het betaalt en wie het wil hebben, overal in de wereld worden aangelegd.

De nieuwe machine zou de opvolger worden van de LHC (Large Hadron Collider), die in september 2008 werd opgeleverd, maar al vlug te kampen kreeg met diverse problemen. Sinds november vorig jaar is met de machine een aantal successen geboekt, in maart botsten voor het eerst twee protonenstralen op elkaar.

In de machines proberen wetenschappers de omstandigheden te simuleren zoals die waren in de allereerste ogenblikken na de oerknal, bijna veertien miljard jaar geleden.

Als het nieuwe project doorgang krijgt, is het naar schatting in 2020 of 2025 gereed.

Veel onveilig voedsel tijdens Nijmeegse Vierdaagse

Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse hebben wandelaars en bezoekers blootgestaan aan behoorlijk wat onveilig voedsel. De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) slingerde verkopers op de bon en deelde zestig waarschuwingen uit. In totaal werden 188 van dit soorten plekken gecontroleerd.

Veruit de meeste overtredingen werden maandag in de binnenstad en dinsdag langs de wandelroute geconstateerd. Die dagen was het heel warm en bleken regelmatig levensmiddelen als snacks en salades warmer dan de maximaal toegestane zeven graden te zijn. Bij sommige verkooppunten bleken zelfs etenswaren te liggen die tussen de 25 en dertig graden waren.

Ondernemers kregen een waarschuwing opgelegd om de boel te verbeteren. Als bleek dat dit bij een inspectie later op de dag niet het geval was, dan kregen ze een boete opgelegd, wat twee keer gebeurde. Verder werden waarschuwingen gegeven voor het niet registreren van temperaturen, voor slechte hygiëne en voor onvoldoende schoon gereedschap.

Tijdens de eerste inspecties bleken veel ondernemers niet op de hoogte van de regels. Nadat ze daar op waren gewezen, brachten veel van hen verbeteringen aan, waardoor het aantal overtredingen gedurende de week afnam.

Verder kregen een supermarkt en een café een boete voor het verkopen van alcohol aan kinderen onder de 16 jaar.

Liesveld fluit in Europa League

Voetbalbond KNVB heeft vandaag bekendgemaakt dat scheidsrechter Richard Liesveld donderdag een wedstrijd in de derde voorronde van de Europa League mag fluiten. In Montenegro staat het duel tussen FK Buducnost Podgorica en het Deense Brondby IF onder Nederlandse leiding.

Eerder werd al bekend dat Bas Nijhuis donderdag in actie zal mogen komen. Hij is in Noorwegen de leidsman bij het duel tussen Molde FK en VfB Stuttgart.

Vierde deel 'Underworld' in de steigers

Len Wiseman werkt aan een vierde deel in de 'Underworld'-filmreeks. Op de website IGN staat dat Wiseman, de bedenker van de actiefilms over moderne vampiers, momenteel druk bezig is met het script.

"Er wordt momenteel gewerkt aan het script en hopelijk pakt het allemaal goed uit", zei hij op de Amerikaanse comic- en filmbeurs Comic-Con. "We hopen dat het gaat lukken." Wiseman regisseerde de eerste twee 'Underworld'-films en produceerde het derde deel. Of hij de vierde film gaat regisseren is nog onduidelijk.

Wel is duidelijk dat Kate Beckinsale er wel oren naar heeft om opnieuw in de huid te kruipen van hoofdpersonage Selene. De actrice, die is getrouwd met Wiseman, liet het derde deel nog aan haar voorbij gaan, maar keert waarschijnlijk terug. "Dat is wel het plan", zegt de regisseur. "We blijven aan het script werken, totdat we er allebei tevreden mee zijn."

'Underworld' verscheen in 2003. Het vervolg 'Underworld: Evolution' kwam drie jaar later uit. 'Underworld: Rise of the Lycans', een prequel waarin de vampiers het opnemen tegen weerwolven, verscheen vorig jaar. 'Underworld 4' moet volgend jaar in de bioscopen gaan draaien.

Kate Beckinsale
Kruipt Kate Beckinsale weer in de huid van Selene? (Foto: Novum)

Onderzoek naar opbrengsten open-sourcesoftware

De Algemene Rekenkamer gaat onderzoeken hoeveel geld de overheid kan besparen door over te stappen op open-sourcesoftware. De Tweede Kamer had daar om gevraagd.

Open-source houdt in dat de broncode van het programma openbaar is, waardoor iedereen mee kan helpen het te verbeteren. Ook is open-sourcesoftware vaak gratis. Voorbeelden van open-sourcesoftware zijn het besturingsprogramma Linux, webbrowser Firefox en tekstverwerkingspakket Open Office.

Door het gebruik van deze software zou dus geld kunnen worden bespaard, maar niet bekend is wat het bijvoorbeeld kost om werknemers met de nieuwe programma's te leren omgaan. De Rekenkamer verwacht het komende voorjaar verslag uit te brengen. Eerder heeft de Rekenkamer geadviseerd bij andere grote ICT-projecten.

Het kabinet wil het gebruik van open-sourcesoftware bevorderen. Daarvoor is eerder het bureau Nederland Open in Verbinding (NOiV) opgericht. Dat bureau concludeerde vorig jaar dat het rijk al meer dan tweehonderd open-sourcesoftwarepakketten in gebruik heeft.

Toenmalig staatssecretaris van Economische Zaken Frank Heemskerk (PvdA) liet toen weten blij te zijn dat het gebruik toeneemt, maar zei erbij dat de overheid er 'nog lang niet' is. De vrees voor hoge omschakelingskosten zou veel overheden nog in de weg staan.

'Laatste tour The Rolling Stones in zicht'

De laatste wereldtour voor The Rolling Stones lijkt in zicht. "Zij willen stoppen nu zij de fans nog waar voor hun geld kunnen bieden", zegt een woordvoerder van Live Nation, de organisator van de tour, tegen het AD. "Dit moet hun allerlaatste tour worden in grote stadions over de hele wereld."

"Of zij daarna nog op grote schaal gaan optreden, valt te betwijfelen." Leadzanger Mick Jagger wil niet bevestigen dat hun volgende concertenreeks de laatste is op grote schaal. "Of het onze laatste wordt, weet ik niet. Ik houd enorm van optreden voor onze fans, maar ik kan ook zonder leven."

"Er zijn in het verleden lange periodes geweest dat wij helemaal niet optraden." De 67-jarige zanger vertelt dat de Stones in de jaren tachtig acht jaar lang niet hebben opgetreden. "Dat heeft de band ook overleefd."

De laatste tour van de vier heren ging in 2005 van start. Met de 'A Bigger Bang Tour' reisden de bandleden tot en met 2007 de wereld over. Op 31 juli 2006 trad de band op in de Amsterdam ArenA.

'Laatste tour The Rolling Stones in zicht'
'Laatste tour The Rolling Stones in zicht' (Foto: Novum)

Ruim vijfhonderd gewonden Loveparade

Bij de massapaniek op de Loveparade in Duisburg zijn ruim vijfhonderd gewonden gevallen. Dat meldde de Duitse politie maandagmiddag. Tot nu toe was sprake van ruim driehonderd gewonden.

Van de 511 getelde gewonden kwamen er 283 in het ziekenhuis. Van hen waren er 43 maandag nog opgenomen. Een van de gewonden verkeert in levensgevaar.

De regionale West-Duitse zender WDR berichtte eerder maandag dat een groot deel van de gewonden nog steeds niet zou zijn geïdentificeerd. Daardoor konden de autoriteiten aan familie en vrienden van de slachtoffers geen informatie verstrekken.

EU legt Iran sancties op

De Europese Unie legt Iran nieuwe sancties op om het land te dwingen te onderhandelen over het kernprogramma.

Europese bedrijven mogen bijna niets meer leveren wat te maken heeft met olie of gas, zoals benzine, diesel of kerosine. Ook voor handelaars en banken komen er beperkingen. Dat hebben diplomaten in Brussel gezegd.

De ministers van Buitenlandse Zaken van de EU-landen hebben maandag in Brussel tot de scherpere sancties besloten. Demissionair minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) had zich laten vervangen door zijn ambassadeur bij de EU.

De sancties zijn scherper dan een recent besluit van de Verenigde Naties. Ook de Verenigde Staten werken aan scherpere sancties.

ADO en Powel uit elkaar

Berry Powel vertrekt bij ADO Den Haag. De spits kon bij ADO niet op veel speelminuten rekenen, waarna de samenwerking op verzoek van Powel werd beëindigd. Hij had nog een contract voor een jaar in de residentiestad, waar hij sinds januari 2009 speelde.

Powel keerde deze zomer terug bij ADO, nadat hij het afgelopen seizoen op huurbasis voor De Graafschap speelde. Het is nog niet bekend waar de 30-jarige Powel zijn loopbaan voortzet.

Excelsior blij met verkoop El Hamdaoui

Door het vertrek van Mounir El Hamdaoui van AZ naar Ajax zal AZ 3% van de transfersom moeten overmaken naar Excelsior. De Rotterdammers krijgen de vergoeding van ongeveer 150.000 euro doordat El Hamdaoui zijn opleiding bij de Rotterdammers heeft gekregen.

El Hamdaoui zal bij Ajax een contract voor vier seizoenen ondertekenen. Naast El Hamdaoui wist Ajax ook Mido naar Amsterdam te halen. Voor de Egyptenaar komt het Champions League treffen met PAOK Saloniki nog te vroeg omdat hij op een visum zal moeten wachten. Ook de overgang van Daniël de Ridder lijkt nog niet in kannen en kruiken. Wigan Athletic heeft vooralsnog nog geen toestemming gegeven.

Rating-bond reden Capcom om Gamescom te skippen

We wisten al dat Capcom niet naar de Gamescom in Keulen zou komen. Voor veel Europese gamers een groot gemis want die krijgen nu niet de kans om games als Sengoku Basara Samurai Heroes en Dead Rising 2 vroegtijdig te zien. Nu blijkt dat die laatste game juist de reden is voor Capcom om de beurs dit jaar te laten schieten.

Dead Rising 2 heeft namelijk nog geen rating van de Duitse rating-bond gekregen. Aangezien het eerste deel uit Duitsland werd verbannen, is de kans groot dat ook het tweede deel niet uit mag komen bij onze oosterburen. Dit is de reden dat Capcom het niet ziet zitten om naar Keulen af te reizen aangezien ze maar één andere grote release, Sengoku Basara Samurai Heroes, hebben dit jaar.

Capcom vindt dat beurzen bedoeld zijn om consumenten van games te laten genieten die de komende maanden verschijnen. Omdat ze maar één game kunnen laten zien op de beursvloer vinden ze dat het niet de moeite waard is daarvoor helemaal naar Keulen te gaan.

 Dead Rising 2

Contador eerste op UCI-ranglijst

Alberto Contador heeft met zijn zege in de Tour de France de eerste plaats in de UCI-ranglijst gepakt. De Spanjaard lost hiermee wereldkampioen Cadel Evans af die terugzakte naar plaats drie. Daartussen staat nog Joaquin Rodriguez.

Beste Nederlander is Robert Gesink die dankzij zijn zesde plaats in de Tour nu negende staat in de tussenstand. Vier plaatsen lager staat de kopman van de Rabobankploeg Denis Menchov.

Ook Andy Schleck kwam dankzij zijn tweede plaats in de Tour de top tien binnen. De Luxemburger stond op de UCI-lijst 57e, maar klom dankzij zijn goede resultaten naar plaats zes.

Belastingvoordeel gamestudio's North Carolina

De Amerikaanse staat North Carolina heeft een wet aangenomen waardoor gamestudio's economische voordelen krijgen. Met ingang van 2011 krijgen bedrijven vijftien procent belastingvoordeel op compensaties en lonen voor werknemers.

In North Carolina is onder andere Epic Games gevestigd. Deze gamestudio is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de games Unreal Tournament en Gears of War. Bovendien maakt Epic Games een technologie die het ontwikkelen van games vergemakkelijkt.

Begin deze maand ketste een voorstel om belastingvoordeel aan te bieden voor bedrijven uit de game-industrie in het Verenigd Koninkrijk nog af. In Canada heeft het ervoor gezorgd dat bedrijven als Eidos, Electronic Arts, Ubisoft en Warner Bros. Interactive een of meerdere gamestudio's hebben opgezet in Montreal en Vancouver.

Poepon niet naar Italië

Rydell Poepon ziet af van een overgang naar Italië. Taranto, dat in de Italiaanse Lega Pro Prima Divisione speelt, bereikte onlangs overeenstemming met Sparta Rotterdam over een transfer van de spits.

De 21-jarige aanvaller ging enkele dagen op bezoek bij Taranto, dat op het derde niveau uitkomt. Na enkele dagen bedenktijd heeft hij besloten om niet op het aanbod van de Italianen in te gaan. Poepon kwam in de zomer van 2008 naar het Kasteel en scoorde 19 keer in 64 duels in de Eredivisie voor Sparta. Of hij ook in de Jupiler League gaat scoren voor de Rotterdammers is echter nog niet zeker, aangezien Poepon nog altijd op een transfer naar het buitenland of de Eredivisie aast. Zijn contract bij Sparta loopt tot medio 2011.

Excelsior test Cees Paauwe

Cees Paauwe krijgt de kans een contract te verdienen bij Excelsior. De keeper is op proef bij de Kralingers, die een ervaren doelman aan de selectie willen toevoegen. Paauwe is transfervrij, nadat FC Twente zijn aflopende contract niet verlengde.

Trainer Alex Pastoor heeft nu de onervaren Lex van Haeften en Kostas Lamprou als keepers in zijn selectie. In de zoektocht naar een oudere doelman vielen Tristan Peersman en Ronald Graafland na een proefperiode af. De 32-jarige Paauwe, wiens broer Patrick voor VVV-Venlo speelt, is al vanaf 1995 actief in het betaald voetbal. Bij FC Twente was hij echter vooral invaller. Alleen in het seizoen 2003/04 speelde hij langdurig en kwam hij tot 21 duels voor de club in de Eredivisie.

Paauwe vertrok tussendoor twee keer uit Enschede. Bij Cambuur Leeuwarden was hij tussen 2000 en 2002 57 keer de man onder de lat, terwijl hij enkele jaren later ook nog in vijf wedstrijden het doel van ADO Den Haag verdedigde. In totaal speelde de doelman uit Dronten 94 competitiewedstrijden als prof.

Rossi dolblij met podiumplaats Laguna Seca

Motorcoureur Valentino Rossi is pas twee weken weer actief in de MotoGP. Na zijn zwaarste blessure ooit was hij gisteren alweer actief op het circuit van Laguna Seca en niet onverdienstelijk. The Doctor wist wederom een podiumplaats te behalen en was hierop te zien met krukken.

"Ik had het erg zwaar bij de start", zei Rossi. "Ik had veel pijn en was ver verwijderd van het podium. Maar toen zag ik Pedrosa naast de baan staan en daarna moest ik het van mijzelf gewoon proberen. Ik reed een paar ronden zo hard als ik kon, kwam steeds dichter in de buurt van Dovizioso, maar moest hem nog voorbij. Het voelde geweldig om hem te passeren en de derde plek te pakken. De derde plaats is een fantastisch resultaat en het voelde erg goed om weer op het podium te staan."

"Ik ben nu erg blij dat we een paar weken rust hebben. Dit geeft mij de kans om verder aan mijn lichaam te werken, zodat ik in Tsjechië weer in topvorm kan zijn."

McLaren bestudeert voorvleugel van concurrenten

Nadat de topteams uit de Formule 1 al de F-duct en de geblazen diffuser bij elkaar afgekeken hebben, gaan ze nu over naar een ander onderdeel. De buigzame voorvleugel is het gesprek van de dag bij de grootste teams.

Op het circuit van Hockenheim werd duidelijk dat de uiteinden van de voorvleugels van Ferrari en Red bull dichter bij de baan zaten dan bij de rest van de teams. De regels wat betreft de flexibele vleugels zijn duidelijk, die zijn namelijk verboden. De FIA heeft de vleugels geïnspecteerd bij beide teams, maar heeft niets illegaals kunnen vinden.

McLaren gaat nu verder onder het motto 'als bezwaar aantekenen niet helpt, dan is kopiëren de enige overgebleven optie'. Teambaas Martin Whitmarsh probeert nu te onderzoeken wat Ferrari en Red Bull precies aan de vleugel aanpassen en gaat vervolgens ten rade of een dergelijke constructie ook voordeel biedt voor zijn team.

"Als er een legale manier bestaat om de endplates dichter bij het wegdek te krijgen, waardoor de neerwaartse druk toeneemt, willen wij daarvan ook graag gebruikmaken", zegt Whitmarsh. "We zijn ook niet van plan een protest in te dienen, maar concentreren ons liever op het verbeteren van onze eigen auto."

Renault erg blij met Petrov

Renault-coureur Vitaly Petrov eindigde op de Hockenheimring voor de tweede keer dit jaar in de punten. De Rus pakte met zijn tiende plek het laatste puntje in Duitsland. Tot grote vreugde van teambaas Eric Boullier.

"Ik moet toegeven dat hij onze verwachtingen heeft overtroffen." zegt Boullier tegenover Autosport. "Vitaly kwam in de kwalificatie nog wat te kort ten opzichte van teamgenoot Robert Kubica. In de race zat zijn tempo echter zeer dicht bij dat van Kubica. Sterker nog, zijn race was briljant, iets anders kan je er niet over zeggen."

Hij vervolgt: "We hebben hem recentelijk gevraagd om zijn niveau op te krikken en meer punten te scoren, en dat deed hij in Duitsland. Als hij deze lijn vast weet te houden, dan gaat hij nog een mooie toekomst tegemoet in de Formule 1."

Van Nistelrooy: "Denk soms aan stoppen"

Ruud van Nistelrooy begint binnenkort aan zijn tweede seizoen in de Bundesliga. Het zou mogelijk het laatste seizoen uit zijn carrière kunnen zijn. De oud-spits van onder meer Manchester United en Real Madrid begint aan zijn achttiende seizoen als profvoetballer.

Of komend seizoen bij HSV zijn laatste wordt, hangt af van zijn lichaam. "Mijn conditie zal doorslaggevend zijn in mijn beslissing", verklaart hij tegenover de Hamburger Morgenpost. "Soms denk ik wel eens dat mijn tijd om te stoppen gekomen is. Hetzelfde als wat Roy Makaay heeft gedaan."

"Daarom heeft het voor mij ook geen zin om contracten langer dan één jaar af te sluiten. Ik wil niet voor langere tijd gebonden zijn aan een contract, maar de situatie van seizoen tot seizoen bekijken", aldus Van Nistelrooy, die deze zomer geen moment heeft getwijfeld aan een langer verblijf in Hamburg. "Ik heb geen enkele seconde gedacht aan een vertrek."

FIFA bezoekt Nederland voor WK 2018/2022

De inspectiecommissie van de FIFA komt over twee weken naar Nederland en België. Beide landen willen in 2018 of 2022 het wereldkampioenschap voetbal organiseren.

De commissie van de FIFA zal zich van 9 tot en met 12 augustus bezighouden met de controle van stadions, accommodaties en infrastructuur. De inspectie begint in België, waar de delegatie maandag 9 augustus arriveert en blijft tot en met dinsdag.

Vanaf de woensdag verblijft de commissie in Nederland, waar een bezoek wordt gebracht aan de premier en de stadions van Feyenoord, Ajax en PSV.

Honkballers winnen ook derde duel

De Nederlandse honkballers hebben goede zaken gedaan op het EK in Duitsland. De derde wedstrijd werd na negen innings met 7-1 gewonnen van Tsjechië. De eerste twee duels tegen Frankrijk en Oekraïne werden ook al winnend afgesloten. Vanavond wacht de vierde wedstrijd tegen Duitsland.

Oranje begon vandaag met een 2-0 voorsprong. Bij die stand werd de wedstrijd vrijdag stilgelegd door de regen. Nederland had de wedstrijd al eerder kunnen beslissen. Na de tweede inning keken de Tsjechen al tegen een 4-0 achterstand aan, maar Nederland verzuimde de wedstrijd vroegtijdig te beslissen.

Digital Extremes ontwikkelt The Darkness 2?

Vorig jaar werd The Darkness 2 aangekondigd tijdens de Comic-Con. Het is inmiddels drie jaar geleden sinds het eerste deel, welke in 2007 verscheen voor de Xbox 360 en PlayStation 3 en we hebben sinds de aankondiging maar weinig gehoord.

Daar komt vandaag verandering in. We hebben geen screenshots of video's, maar wel nieuws over de developer. De ontwikkelaar van het eerste deel, Starbreeze, is deze keer niet betrokken bij de ontwikkeling van de game. De geruchten gaan dat Digital Extremes de ontwikkeling op zich heeft genomen. We kennen deze developer van de multiplayer-optie van BioShock 2. Tevens heeft de developer Epic Games een handje geholpen met de Unreal-games.

Er is nog niet bekend wanneer The Darkness 2 zal verschijnen.

[NASCAR] Uitslag Brickyard 400

Jamie McMurray heeft op de Indianapolis Motor Speedway de Brickyard 400 op zijn naam geschreven. De Ganassi-coureur bleef na 160 ronden kampioenschapsleider Kevin Harvick en Greg Biffle voor.

Juan Montoya mocht de race van poleposition vertrekken en had het grootste deel van de wedstrijd de beste auto. De Colombiaan vocht een tweestrijd uit met Biffle en liep gedurende de race ver weg bij de concurrenten. Tot ronde 138 was er niets aan de hand voor Montoya, maar rommel op de baan zorgde er voor dat het veld ineenschoof en hij kwam na een lange pitstop pas als zevende terug op de baan. Eerder in de race had hij juist geluk met een gele vlag gehad, omdat hij in ronde 39 vervroegd binnengekomen was voor zijn tweede stop van de dag en zo weer het pitstopschema van zijn concurrenten omarmde.

Montoya verloor bij de herstart in ronde 141 enkele plaatsen, terwijl teamgenoot McMurray de leiding pakte. Vijf ronden later reed Harvick naar de eerste plaats, terwijl daarachter de worstelende Montoya zijn bolide de muur in reed en uit kon stappen. Hij raakte toen de auto van de muur terugkwam nog wel de auto van Dale Earnhardt jr.

Harvick mocht in ronde 150 het veld weer op gang brengen, maar het was McMurray die de leiding pakte en die in de resterende tien ronden niet meer afstond. Harvick werd nog wel tweede, voor Biffle.

Uitslag Brickyard 400

Pos. Grid Coureur Merk Punten/Bonus Ronden Uitval
1 4 Jamie McMurray Chevrolet 190/5 160  
2 9 Kevin Harvick Chevrolet 175/5 160  
3 7 Greg Biffle Ford 170/5 160  
4 6 Clint Bowyer Chevrolet 160/0 160  
5 15 Tony Stewart Chevrolet 155/0 160  
6 10 Jeff Burton Chevrolet 150/0 160  
7 19 Carl Edwards Ford 151/5 160  
8 23 Kyle Busch Toyota 142/0 160  
9 34 Joey Logano Toyota 138/0 160  
10 14 Kurt Busch Dodge 134/0 160  
11 3 Mark Martin Chevrolet 135/5 160  
12 13 Matt Kenseth Ford 127/0 160  
13 24 Kasey Kahne Ford 124/0 160  
14 26 Paul Menard Ford 121/0 160  
15 18 Denny Hamlin Toyota 118/0 160  
16 16 A.J. Allmendinger Ford 115/0 160  
17 5 Ryan Newman Chevrolet 112/0 160  
18 31 Bill Elliott Ford 109/0 160  
19 11 Brad Keselowski Dodge 106/0 160  
20 28 David Ragan Ford 103/0 160  
21 41 Marcos Ambrose Toyota 100/0 160  
22 2 Jimmie Johnson Chevrolet 102/5 160  
23 8 Jeff Gordon Chevrolet 94/0 160  
24 38 Travis Kvapil Ford 91/0 160  
25 30 Scott Speed Toyota 88/0 160  
26 12 Martin Truex Jr. Toyota 85/0 159  
27 17 Dale Earnhardt Jr. Chevrolet 82/0 158  
28 29 David Reutimann Toyota 79/0 157  
29 43 Jacques Villeneuve Toyota 76/0 157  
30 25 Sam Hornish Jr. Dodge 73/0 157  
31 36 Bobby Labonte Chevrolet 70/0 150  
DNF 1 Juan Montoya Chevrolet 77/10 145 Accident
33 22 Regan Smith Chevrolet 64/0 135  
DNF 42 Kevin Conway * Ford 66/5 124 Engine
DNF 32 Reed Sorenson Toyota 58/0 89 Accident
DNF 21 Robby Gordon Toyota 55/0 68 Vibration
DNF 39 Todd Bodine Toyota 52/0 59 Rear Gear
38 27 Elliott Sadler Ford 49/0 55  
DNF 20 Landon Cassill Chevrolet 51/5 52 Overheating
DNF 33 Joe Nemechek Toyota 48/5 33 Vibration
DNF 40 Dave Blaney Toyota 40/0 20 Electrical
DNF 37 Michael McDowell Toyota 37/0 19 Overheating
DNF 35 Max Papis Toyota 34/0 15 Engine
DNF = did not finish;
* = rookie;
Bonus: 5 bonuspunten voor het leiden van minimaal 1 ronde;
5 extra bonuspunten voor het leiden van de meeste ronden


Stand na 20 van de 36 races (top 12)

Pos. Coureur Punten Verschil Races Poles Wins Top5
1 Kevin Harvick 2920 Leader 20 0 2 9
2 Jeff Gordon 2736 -184 20 0 0 10
3 Denny Hamlin 2660 -260 20 0 5 7
4 Jimmie Johnson 2659 -261 20 0 5 8
5 Kurt Busch 2658 -262 20 2 2 7
6 Kyle Busch 2630 -290 20 2 2 5
7 Jeff Burton 2615 -305 20 0 0 4
8 Matt Kenseth 2573 -347 20 0 0 4
9 Tony Stewart 2544 -376 20 1 0 5
10 Carl Edwards 2496 -424 20 0 0 2
11 Greg Biffle 2462 -458 20 0 0 3
12 Clint Bowyer 2446 -474 20 0 0 3

Master Chief terug in volgende Halo

Op de Comic-Con heeft Frankie O'Connor, hoofd van 343 Studios, gezegd dat het zonde zou zijn als ze het verhaal van Master Chief niet zouden afmaken na het einde van Halo 3. "We moeten wel de grootste zakken zijn als we er niet mee doorgaan." aldus O'Connor.

Volgens O'Connor is het zaak om naar de horizon te kijken als je het spel op Legendary hebt uitgespeeld. Zo kom je wat te weten over de setting van de nieuwe game. Omdat we geen spoilers willen plaatsen kun je beter op de site kijken als je wat meer details wilt.

Vorige week werd bekend dat 343 Studios met een nieuw project in de Halo-Franchise is begonnen. Zou het hier om Halo 4 gaan? de tijd zal het leren.

Halo
"We haven't seen the last of Master Chief yet." - O'Connor

De locatie voor GTA V is...

Grand Theft Auto V gaat zich in Hollywood afspelen volgens de website VG247. Ook voegen ze hieraan toe dat er waarschijnlijk een grote onthulling gaat plaatsvinden bij het Max Payne 3 event. 

Rockstar was niet bereikbaar voor commentaar. Je kunt de voorspelling hier lezen

GTA IV is alweer twee jaar geleden uitgebracht. Er is tot nog toe geen nieuws gekomen over een vervolg. Wel hebben we verschillende DLC gekregen en is er een opzichzelfstaande game die de twee episodes bevat te koop.

Hollywood

[Video] Geniale strafschop van 19-jarige Spanjaard

Antonin Panenka werd wereldberoemd om zijn winnende strafschop in de EK-finale van 1976. Waarschijnlijk zal ook Ezequiel Calvente bekend worden door zijn nieuwe manier om een strafschop te nemen. Het Nederlands elftal werd dit weekend uitgeschakeld op het EK onder 19, maar Spanje werd in de andere poule de groepswinnaar. In de laatste wedstrijd van de eerste ronde werd Italië overtuigend met 3-0 aan de kant gezet.

De wedstrijd was al beslist toen Spanje bij rust met 2-0 aan de leiding ging. Ruim tien minuten na de pauze maakte Ezequiel Calvente het leed voor de Italianen nog groter. Vooral de manier waarop hij doelman Simone Colombi klopte, was vernederend.

Colombi dacht de goede hoek te pakken toen de 19-jarige Calvente bij de bal kwam. Het jonge talent van Real Betis Sevilla tikte de bal echter met het 'verkeerde been' snel in de andere hoek. Bekijk hieronder de fraaie beelden.

De strafschop van Calvente.

VVD-coryfee Henk Vonhoff overleden

VVD-coryfee Henk Vonhoff is zondagochtend na een kort ziekbed overleden. Dat heeft de VVD maandag namens de familie bevestigd.

Vonhoff was in de jaren zestig en zeventig onder meer lid van de Tweede Kamer en twee jaar staatssecretaris van Cultuur. Daarna was hij zes jaar burgemeester van Utrecht en van 1980 tot 1996 commissaris van de Koningin in Groningen. Vonhoff is 79 jaar geworden.


Henk Vonhoff 1931 - 2010

Agustien mag zich laten zien bij Swansea

Kemy Agustien probeert momenteel een contract te verdienen bij Swansea City. Bij de club uit Wales mag hij een proefperiode afwerken. Agustien zit momenteel zonder club. Hij kreeg bij AZ geen nieuw contract en de Alkmaarders verhuurden hem al eens aan Birmingham City, Roda JC en RKC Waalwijk.

"Kemy is een groot talent, die in het verleden wat blessureproblemen heeft gekend", zegt Swansea-manager Brendan Rodgers op de clubwebsite. "Maar mijn contacten geven hoog van hem op en hij is het absoluut waard om nader bekeken te worden." Agustien komt in Swansea drie landgenoten tegen: Ferrie Bodde, Cedric van der Gun en Dorus de Vries. The Swans zijn komend seizoen actief in de Championship-divisie, het tweede profniveau van Engeland.

Eerder deze zomer was de 23-jarige Agustien ook al op proef bij Wisla Krakow. In Polen kreeg de middenvelder echter geen contract aangeboden. Swansea had onlangs Jhon van Beukering op stage, maar ook hij kreeg geen verbintenis.

Wereldrecord dhimmitude

Waar! Moet u dat nog vragen? Voor degenen die het niet hebben gevolgd nog even het verhaal in een notendop. In de Linge polikliniek te Leerdam werden een paar schilderijen van Sylvia Bosch opgehangen waarop varkens waren afgebeeld. Iemand, zelf geen moslim diende een klacht in omdat de schilderijen kwetsend zouden zijn voor moslims die de polikliniek bezoeken. Daarop verwijderde de leiding de schilderijen en verving ze door andere schilderijen van de kunstenares, maar op deze schilderijen staan koeien afgebeeld. Nou nou, het is komkommertijd voor de pers, maar dit soort nieuws veroorzaakt toch wel eczeem op mijn brillenglazen. Wat een gezeik.

Moordenaar Luten beschuldigd van verkrachting

De man die in mei werd opgepakt voor het doden van Andrea Luten wordt ook vervolgd voor verkrachting, aanranding en vrijheidsberoving. Dat staat in de aanklacht die maandag door het Openbaar Ministerie van Assen aan de verdachte is uitgereikt.

Op het lichaam is een schaamhaar van de verdachte gevonden. De 41-jarige verdachte uit Hoogeveen heeft ook bekend dat hij Luten heeft gewurgd, maar er is nog niet eerder gesproken over aanwijzingen dat het slachtoffer zou zijn verkracht.

Volgens justitie heeft de verdachte Luten omgebracht met het doel de kans op betrapping te verkleinen of het plegen van een ander misdrijf gemakkelijker te maken. Hierdoor kan hij levenslang krijgen. Op welk ander misdrijf het OM doelt, is niet bekendgemaakt.

Het 15-jarige meisje fietste op 10 mei 1993 van school naar huis in Ruinen. Een dag later werd ze dood gevonden in het Gijsselterbos.

In de zeventien jaar die volgden werden zo'n 2100 mensen gehoord door de recherche. Een persoon is vervolgd en vrijgesproken. In 2005 werd het DNA van enkele honderden mannen vergeleken met de sporen op het lichaam van Andrea. De man die in mei werd aangehouden was eerder in geen enkel ander onderzoek voorgekomen.

De officier van justitie heeft de aanklacht ook met de ouders van Luten doorgenomen en toegelicht. De verdachte staat op een wachtlijst voor het Pieter Baan Centrum.

Spoorstaafbreuk ontregelt treinverkeer rond Almere

Tussen Lelystad en Almere Oostvaarders rijden maandagochtend geen treinen en tussen Amsterdam en het Almeerse station rijden minder treinen vanwege een storing. De spoorwegpolitie onderzoekt de zogeheten spoorstaafbreuk, die de storing veroorzaakt. ProRail is bezig met reparaties.

De verwachting is dat het treinverkeer tot zeker in de loop van de middag platligt, meldt een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD). Treinreizigers tussen Lelystad en Almere, tussen Schiphol en Lelystad en tussen Amsterdam en Lelystad moeten rekening houden met vijftien tot dertig minuten vertraging. Tussen Lelystad en Almere Oostvaarders worden bussen ingezet.

Waardoor de spoorstaafbreuk is ontstaan, is nog onduidelijk, zegt de woordvoerder. "Wij stellen in dit soort gevallen altijd een onderzoek in om te kijken of er strafbare feiten zijn gepleegd."

Opsporingsdiensten blijven privacyregels negeren

Opsporingsdiensten houden zich nog steeds niet aan de privacyregels voor het opvragen van telecom-klantgegevens, zoals naam, adres, telefoonnummers, en e-mailadressen. De diensten zijn al een paar keer op de vingers getikt, maar de privacyregels worden nog altijd geschonden. Dit meldt de digitale burgerrechtenbeweging Bits of Freedom.

De beweging baseert zich op een intern onderzoek van het ministerie van Justitie naar het Ciot, het Centraal Informatiepunt Onderzoek Telecommunicatie. Uit het onderzoek blijkt onder meer dat opsporingsambtenaren niet altijd bevoegd zijn om het Ciot te raadplegen en dat de rechtmatigheid van de bevragingen niet wordt gecontroleerd.

Verder is de kennis van de wet- en regelgeving onder de maat en blijven opsporingsambtenaren persoonsgebonden toegangscodes onderling uitwisselen, terwijl dit strikt verboden is.

Bits of Freedom vindt dat het ministerie van Justitie moet ingrijpen, nu gebleken is dat de opsporingsdiensten nog steeds de privacyregels schenden. De publicatie van het interne rapport komt voor het ministerie op een ongelukkig moment, omdat juist nu wordt onderzocht of de rol van het Ciot kan worden uitgebreid.

Bits of Freedom waarschuwt het ministerie dat eerst de huidige problemen moeten worden opgelost, voordat er van uitbreiding sprake kan zijn. Het interne rapport van het ministerie van Justitie werd onlangs openbaar na een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur.

NAC begint met punt minder

NAC Breda is de eerste ploeg in de Eredivisie die komend seizoen zal beginnen met één punt in mindering. De KNVB heeft dit zojuist bevestigd tegenover het NAC-bestuur. De KNVB eiste in eerste instantie twee punten in mindering.

De Brabanders krijgen de straf omdat ze in januari en februari te laat zijn geweest met de afdracht van geld aan het pensioenfonds CFK. "In jauari en februari zijn we te laat geweest met de afdracht van CFK-gelden," aldus voor zitter Ben van Bavel.  "Daar staat volgens de reglementen een straf op en op zich is het dus terecht dat die straf ook wordt uitgesproken."

"In de beroepszaak hebben wij echter aangevoerd dat wij de betalingsachterstanden zo snel mogelijk hebben ingelopen; dat de KNVB en het CFK niet volledig volgens hun eigen voorschriften hebben gehandeld waar het gaat over het aanmanen van de clubs om tot betaling over te gaan; dat de KNVB met name de zaak met betrekking tot januari te lang heeft laten liggen –had men die namelijk eerder behandeld-, dan zou de straf nog voor de competitie 2009-2010 hebben gegolden; en dat wij inmiddels structurele maatregelen hebben genomen om dit soort fouten of onregelmatigheden in de toekomst te voorkomen."

"De beroepscommissie licentiezaken heeft zich gevoelig getoond voor de de argumenten van NAC en heeft nu gesteld dat NAC straf verdient, maar dan slechts over de februari-zaak. Vandaar ook dat de straf is teruggebracht van twee punten naar één punt."

NAC stelt op de eigen website dat het niet blij is met de straf van de KNVB maar dat het wel terecht is. De voorzitter zegt hierover: "Maar we beseffen dat de straf op zich terecht is. We zijn wel blij dat de beroepscommissie licentiezaken oor heeft gehad voor de argumenten die we ter verdediging hebben aangevoerd, waardoor men is overgegaan tot strafvermindering. We kunnen bij de KNVB niet verder in beroep. Mochten we deze straf willen aanvechten, dan zouden we ons tot de burgerrechter moeten wenden, maar dat doen we niet."

Petrovic: "Sulejmani naar West Ham"

Ajax zal binnen niet al te lange tijd alsnog bekendmaken dat het Miralem Sulejmani heeft verhuurd aan West Hem United. Zjelko Petrovic, assistent trainer bij de Londense club, heeft dit tegen Elf Voetbal gezegd.

Afgelopen week weigerde Ajax nog mee te werken aan een verhuurperiode voor de aanvaller. Sulejmani, die tijdens de voorbereiding een prima indruk maakte, zou kans maken op een basisplaats bij Ajax. Nu de Amsterdammers Mounir El Hamdaoui en Mido hebben gekocht lijkt er inderdaad niets meer in de weg te liggen om Sulejmani te verhuren.

Volgens Petrovic zal de overgang komende woensdag afgerond worden.

Oud-atlete Niesink overleden

Ans Panhorst-Niesink is gisteren overleden. De oud-atlete nam deel aan de Olympische Spelen van 1936, waar ze als 17-jarige zevende werd bij het discuswerpen, en 1948, waar ze zesde werd in dezelfde discipline. Tevens was Niesink de oudste nog levende olympiër.

Ze werd getraind door Jan Blankers, de man van Fanny Blankers-Koen, en behaalde tussen 1937 en 1954 21 titels bij het discuswerpen en het kogelstoten, waarin ze ook verschillende Nederlandse records vestigde. In 1946 werd Niesink bovendien tweede met het discuswerpen tijdens het EK atletiek in Oslo. Ans Niesink is 91 jaar geworden.

Massa "Het was mijn eigen beslissing"

Felipe Massa heeft laten weten dat het zijn eigen beslissing was om aan de kant te gaan voor zijn teamgenoot Fernando Alonso, tijdens de grand prix van Duitsland. De Braziliaan reed lange tijd aan de leiding, maar liet zich twintig ronden voor de eindstreep eenvoudig passeren door de Spanjaard, volgens de wedstrijdleiding was dat in opdracht van het team.

Op de vraag of het zijn eigen beslissing was om aan de kant te gaan voor zijn teamgenoot, antwoordde hij tegen de BBC-verslaggeefster Lee McKenzie: "Ja, absoluut. Ik wist geen goed tempo neer te zetten op de harde band, wat niet de eerste keer was dit jaar. We moeten altijd in het belang van het team denken. Van teamorders was geen sprake. Ik besloot dit te doen omdat ik het moeilijk had met de harde banden. Alonso was uiteindelijk toch sneller dan ik."

Lotto heeft Greipel bijna binnen

De Omega Pharma-Lotto-wielerploeg heeft sprinter Stefan Greipel bijna binnen. Teambaas Marc Couke laat weten dat een overgang van Team Columbia naar de Belgische formatie bijna rond is.

"Op sportief en financieel vlak zijn de onderhandelingen afgerond. Wellicht kunnen wij over twee weken het contract tekenen," zei de Belg tegen Sporza. Hij hoopt dat de komst van Greipel een positieve impuls aan zijn team geeft. "Hij wil wel enkele krachtige renners meenemen. Dat kan ook positief zijn voor Jurgen Van den Broeck en Philippe Gilbert."

Greipel leeft momenteel in onmin bij zijn ploeg Columbia. De Duitser heeft sprinter Mark Cavendish voor zich als kopman en mocht hierdoor de afgelopen seizoenen de Tour de France niet rijden. In plaats daarvan werd hij veroordeeld tot het rijden van de Ronde van Oostenrijk.

'Bursaspor heeft 3,5 miljoen euro klaarliggen voor Vlaar'

Ron Vlaar staat in de belangstelling van het Turkse Bursaspor. De club wil volgens verschillende Turkse media 3,5 miljoen euro betalen voor de Feyenoord-verdediger. Aangezien Bursaspor komend seizoen in de Champions League zal spelen, is de club op zoek naar versterkingen. Vier jaar geleden speelden de Turken nog op het tweede niveau. Op dit moment bezit de club een krappe selectie.

Bursaspor werd vorig seizoen voor het eerst in haar bestaan landskampioen. Onder leiding van trainer Ertuğrul Sağlam behaalde de club één punt meer dan Fenerbahçe. De andere grootmacht uit Istanbul, Galatasaray, werd op elf punten van Bursaspor derde.

Ron Vlaar moet volgens Turkse media dus de defensie gaan versterken. Gezien de financiële malaise bij Feyenoord kunnen de Rotterdammers wel wat transferinkomsten gebruiken. Vlaar heeft in De Kuip een contract tot medio 2012.

NK allround en NK sprint tegelijkertijd georganiseerd

Schaatsbond KNSB heeft besloten het NK allround en het NK sprint aan elkaar te koppelen. Hierdoor is er eind dit jaar van 27 tot en met 29 december schaatsen te zien in Thialf in Heerenveen.

Het Nederlands kampioenschap allround zal op maandag 27 en dinsdag 28 december gehouden gaan worden, terwijl het Nederlands kampioenschap sprint op 28 december en woensdag 29 december op het programma staat. De afgelopen jaren werden beide toernooien niet op hetzelfde tijdstip gehouden.

FOK!games Tofste baas - dag 20

Vandaag hebben we natuurlijk weer drie kandidaten voor jullie. Pas op! De beschrijvingen kunnen SPOILERS bevatten!

Shredder (Turtles)
Shredder is de aartsvijand van de Turtles. Zijn echte naam is Oroku Saki en hij is het jongere broertje van Oroku Nagi. Nagi en Hamato Yoshi (de meester van Splinter) waren verliefd op dezelfde vrouw, wat natuurlijk altijd voor ruzie zorgt. Tijdens deze vete liet Nagi het leven en vluchtte Yoshi naar New york. Saki (Shredder) was uit op wraak en sloot zich aan bij de Foot Clan om een volwaardig ninja te worden. Uiteindelijk werd hij de leider van de Amerikaanse tak van de Foot. Hij doodde Yoshi en zijn geliefde, Splinter wist te ontkomen. De rat kwam in aanraking met de ooze en muteerde in de meester die alle Turtle-fans kennen. Hij trainde de vier Turtles om de strijd aan te gaan met Shredder en zijn meester te wreken.

Seven Force (Gunstar Heroes)
X7, ook wel Seven Force genoemd, is de grote baas in Gunstar Heroes. Deze baas bestaat uit maar liefst zeven stadia waarbij de robot verandert in een rennende man, krab, tijger, adelaar, slang, pistool en een zeeëgel. Elke baas heeft zijn eigen aanvallen en manier om ze te verslaan waardoor het een echte uitdaging is.

Andross (Star Fox)
Oorspronkelijk was Andross een wetenschapper met zuivere intenties. Zijn onderzoek heeft bijgedragen aan Corneria en het Lylat Systeem. Op een gegeven moment begon hij een lust naar macht te ontwikkelen die hem uiteindelijk tot waanzin heeft gedreven. De plannen van Andross om de wereld over te nemen met zijn experimenten werden ontdekt en Fox McCloud, Flaco Lombardi, Peppy Hare en Slippy Toad werden er in Arwings op afgestuurd om zijn plannen tegen te houden.

ShredderSeven ForceAndross

Wie van bovenstaande deelnemers vinden jullie het tofst? Laat het weten in het topic in GAM. Deze poll loopt tot morgenmiddag 12.00 uur waarna we de uitslag bekendmaken op FOK!games en dan zal het volgende gevecht gaan plaatsvinden.

[IndyCar] Uitslag Race Edmonton

Scott Dixon heeft de IndyCar-race op het stratencircuit van Edmonton gewonnen. De Nieuw-Zeelander bleef kampioenschapsleider Will Power en Dario Franchitti voor. Onomstreden was de zege niet, want Helio Castroneves kwam als eerste over de streep, maar hij werd bestraft voor het ophouden van andere coureurs tijdens een herstart.

Power begon de race vanaf poleposition en hield deze plaats na de start ook vast. Daarachter volgden Castroneves en Dixon. Verder naar achteren spinde Milka Duno weer eens en enkele ronden later parkeerde ze haar bolide in de pits. De Venezolaanse begon haar periode waarin ze onder toezicht is gesteld zo niet op de goede manier.

Het begin van de race verliep zonder incidenten, waardoor de safety car pas na 46 ronden in actie hoefde te komen in de straten van de Canadese stad. Alex Lloyd spinde in die ronde in bocht 5 en kwam achterstevoren in het gras tot stilstand. Nadat de baan was vrijgegeven duurde het niet lang voor de volgende neutralisatie een feit was. EJ Viso waagde een inhaalpoging op de sterk rijdende Simona de Silvestro en raakte de wagen van de Zwitserse. De Silvestro verloor door het incident een ronde, terwijl Viso bestraft werd met een drive-through penalty.

Het veld kende een herstart, maar dit duurde wederom niet lang, omdat Alex Tagliani Tony Kanaan buitenom probeerde in te halen en laatstgenoemde niet voldoende ruimte aan de Canadees gaf die hierdoor spinde. Mario Romancini reed hierna nog tegen de bolide van Tagliani aan. De volgende herstart verliep zonder problemen, al moest Penske-coureur Ryan Briscoe wel twee plaatsen inleveren.

Power ging nog steeds aan de leiding, maar de Australiër liet in tegenstelling tot zijn concurrenten het zwarte in plaats van het rode rubber monteren, wat betekende dat zijn concurrenten meer grip hadden. Castroneves profiteerde hiervan door zijn Penske-teamgenoot met een fraaie inhaalactie voor de eerste bocht te passeren.

De Silvestro reed ondertussen een goede inhaalrace die haar op plaats elf bracht, maar in de slotfase van de race, na 89 ronden, kampte de bolide van de Zwitserse met technische problemen en kwam op een gevaarlijke plaats tot stilstand, waardoor wederom een safety car noodzakelijk was.

Bij de herstart probeerde Power Castroneves bij bocht één buitenom te passeren, maar de Braziliaan hield de deur voor zijn teamgenoot dicht. Dixon profiteerde ervan door plaats twee over te nemen van Power. Enkele ronden later werd Castroneves als eerste afgevlagd, maar groot was de verbazing dat niet hij maar Dixon de race gewonnen had. De Penske-coureur had volgens de wedstrijdleiding bij de herstart een coureur geblokkeerd en heeft daarvoor een tijdstraf gekregen, waardoor hij als tiende is afgevlagd.

Een discutabele straf waar het laatste nog niet over gezegd is.

Uitslag Edmonton

Pos. Coureur Team Tijd
1 S. Dixon Ganassi Racing 1:50:37.055
2 W. Power Penske + 2.669
3 D. Franchitti Ganassi Racing + 3.283
4 R. Briscoe Penske + 8.865
5 R. Hunter-Reay Andretti Autosport + 11.148
6 P. Tracy KV Racing + 11.909
7 M. Moraes KV Racing + 16.902
8 E. Viso KV Racing + 18.221
9 T. Sato (R) KV Racing + 21.588
10 H. Castroneves Penske + 1:02.601
11 Mo. Andretti Andretti Autosport + 1 ronde
12 T. Kanaan Andretti Autosport + 1 ronde
13 R. Matos de Ferran Dragon Racing + 1 ronde
14 B. Baguette (R) Conquest Racing + 1 ronde
15 D. Patrick Andretti Autosport + 1 ronde
16 V. Meira A.J. Foyt Enterprises + 2 ronden
17 H. Mutoh Newman/Haas + 2 ronden
18 A. Lloyd Dale Coyne + 3 ronden
DNF T. Scheckter Dreyer & Reinbold + 5 ronden
DNF D. Wheldon Panther + 5 ronden
DNF J. Wilson Dreyer & Reinbold + 7 ronden
DNF S. De Silvestro (R) HVM Racing + 8 ronden
DNF A. Tagliani FAZZT + 43 ronden
DNF M. Romancini (R) Conquest Racing + 43 ronden
DNF M. Duno Dale Coyne + 91 ronden


Stand na Edmonton

Pos. Coureur Team Punten
1 Will Power Penske 420
2 Dario Franchitti Ganassi Racing 370
3 Scott Dixon Ganassi Racing 349
4 Ryan Briscoe Penske 324
5 Ryan Hunter-Reay Andretti Autosport 316
6 Helio Castroneves Penske 305
7 Tony Kanaan Andretti Autosport 291
8 Justin Wilson Dreyer & Reinbold 252
9 Marco Andretti Andretti Autosport 244
10 Dan Wheldon Panther 243
11 Danica Patrick Andretti Autosport 233
12 Vitor Meira A.J. Foyt Enterprises 205
13 Raphael Matos de Ferran Dragon Racing 203
= Mario Moraes KV Racing 203
15 Alex Tagliani FAZZT 194
16 E.J. Viso KV Racing 193
17 Alex Lloyd Dale Coyne 170
18 Hideki Mutoh Newman/Haas 167
19 Simona De Silvestro (R) HVM Racing 155
20 Mario Romancini (R) Conquest Racing 149

Inleg levensloop groeit voor het eerst

De inleg op levenslooprekeningen is in 2009 voor het eerst toegenomen. Werknemers legden tien procent meer in, vergeleken met 2008, meldt het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) maandag. De discussie over de verhoging van de AOW-leeftijd is een mogelijke oorzaak. Sinds de invoering van de rekening in 2006 daalde de inleg elk jaar.

Totaal werd 908 miljoen euro ingelegd, het hoogste tot nu toe. Daarnaast werd 164 miljoen euro opgenomen, ruim 35 procent meer dan een jaar eerder. Het totale bedrag dat eind 2009 op de levenslooprekening stond, bedroeg bijna 3,3 miljard euro.

Volgens de cijfers van het CBS en Centrum voor Verzekeringsstatistiek staat bijna driekwart van het totale bedrag op een spaarrekening. De rest is gebruikt voor een beleggingsverzekering of belegd in beleggingsfondsen.

Bejaarde doodgereden door touringcar

Een 81-jarige vrouw is zondagavond omgekomen nadat ze in Duivendrecht onder een touringcar terecht was gekomen. Het ongeluk gebeurde op het Stationsplein.

De vrouwelijke buschauffeur is aangehouden en verhoord. De politie onderzoekt de zaak en is nog op zoek naar getuigen. De regionale zender AT5 meldt op basis van een getuige dat de vrouw uit Amsterdam een tas uit de bus probeerde te pakken toen die begon te rijden. De bus zou daarop over de vrouw zijn heengereden.

Nieuwe wapens voor DLC Mass Effect 2

Een paar dagen geleden berichtten we dat er nieuwe DLC zou komen voor Mass Effect 2, dit pakket zou Lair of the Shadow Broker gaan heten en we toonden zelfs drie nieuwe screens ervan. Nu is het een aantal fans opgevallen dat er op die screens ook wapens getoond worden die nog niet in het spel zitten.

In eerste instantie werd er gedacht dat de wapens gewoon bij de DLC zouden horen maar op het Bioware forum is verteld dat er voordat Lair of the Shadow Broker uitkomt ook nog een pakket DLC uitkomt met nieuwe wapens. Het was de bedoeling dat er wat geteased werd door de nieuwe wapens te tonen in de plaatjes van Lair of the Shadow Broker maar dit creëerde alleen maar verwarring.

Over de nieuwe wapens is verder nog niks bekend, behalve dat ze er voor Lair of the Shadow Broker zullen zijn.

LotSB
Spot het nieuwe wapen

Trucker wil wel maar kan niet gezonder leven

Vrachtwagenchauffeurs willen wel gezonder leven, maar het lukt ze vaak niet vanwege de werkcultuur en de omgeving waarin ze werken. De werkgever en de branchevereniging moeten ervoor zorgen dat vrachtwagenchauffeurs bijvoorbeeld kunnen sporten langs de weg en gezonde voeding langs de weg kunnen vinden.

Dat stelt de Universiteit Utrecht maandag na onderzoek in opdracht van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen. Relatief veel werknemers in de vervoer- en transportbranche scoren bovengemiddeld slecht op overgewicht en beweegarmoede, wat weer zorgt voor gezondheidsrisico's en productiviteitsverlies.

Het feit dat chauffeurs een zittend beroep hebben en er onderweg weinig sportfaciliteiten zijn, maakt het er volgens Van Bogerijen niet beter op. "Ook het eenzijdige aanbod van voeding in wegrestaurants heeft een directe negatieve invloed op de gezondheid van chauffeurs."

Onderzoeker Inge van Bogerijen stelt dat het niet reëel is om de ongezonde leefstijl van de chauffeurs af te schuiven op hun eigen verantwoordelijkheid. "Gezondheid is voor veel chauffeurs erg belangrijk, maar door lange werkdagen en onregelmatige werktijden ontbreekt het ze aan tijd om te sporten." Ook hier zou beter naar gekeken moeten worden, stelt zij.

Overigens moet ook de bewustwording van chauffeurs nog verbeteren, zeggen de onderzoekers. "Vaak denken chauffeurs dat gezonde voeding alleen voldoende is."

Weer vliegtuigbommen gevonden in Bakel

Opnieuw zijn twee vliegtuigbommen gevonden in de Noord-Brabantse plaats Bakel. Meerdere omwonenden moeten donderdag hun huis uit of binnen blijven omdat de Britse duizendponders uit de Tweede Wereldoorlog dan worden geruimd, meldt de gemeente.

Eerder was al duidelijk dat er een metalen voorwerp onder de grond lag en werd al vermoed dat het om bommen ging. Zaterdag bleek dat inderdaad het geval te zijn. Eind mei maakte de Explosieven Opruimingsdienst in Bakel al in één dag negen duizendponders onschadelijk.

De bommen zijn allemaal gevonden in de nieuwe wijk Neerakker. De projectielen zijn vermoedelijk gelost door een zware Engelse bommenwerper die in moeilijkheden verkeerde. Om de kans op een explosie bij een noodlanding te verkleinen werd de lading gedumpt.

'Doorbraak Lekdijk kan ramp zijn voor Randstad'

De Lekdijk moet worden verhoogd om de Randstad beter te beschermen. Bij een doorbraak van de dijk kan Schiphol onder water komen te staan, waarschuwt dijkgraaf Patrick Poelmann maandag in het blad voor ambtenaren en bestuurders Binnenlands Bestuur.

De Lek stroomt van Wijk bij Duurstede, ten zuidoosten van Utrecht, naar Rotterdam. De dijk is volgens modellen van het Hoogheemraadschap nu nog veilig genoeg. De kans op een overstroming is een op tweeduizend. Door de klimaatverandering moet de Lek in de toekomst echter meer water afvoeren.

Als de Lekdijk doorbreekt, zijn er ook nog de Hollandse IJsseldijk en de Meerndijk om te voorkomen dat de Randstad onder water komt te staan. Die dijken moeten volgens het Hoogheemraadschap echter twee tot drie meter hoger zijn om veilig genoeg te zijn. De kans dat die dijken doorbreken is een op twaalfhonderd.

In het ergste geval, als het gat in de dijk na twee weken nog niet is gedicht, komt Schiphol onder een laag van 4,5 meter water te staan. Ook Utrecht kan zwaar worden getroffen.

Poelmann is echter geen voorstander van het verhogen van de Hollandse IJsseldijk en de Meerndijk. De dijken lopen namelijk door historische stadjes als Oudewater en Montfoort. Om een dijk te verhogen moet hij ook breder worden gemaakt, waardoor tal van historische panden zouden moeten worden gesloopt.

Volgens Poelmann is het beter om de Lekdijk met twintig centimeter te verhogen. Dat zou zo veel zekerheid geven dat de andere dijken niet meer hoeven te worden verhoogd. Voor dit plan heeft hij de afgelopen weken gelobbyd bij collega's, veiligheidsregio's en provincies.

De Delta-commissie inventariseert sinds vorig jaar welke maatregelen Nederland moet nemen om boven water te blijven. Volgend jaar moet dat tot nieuwe veiligheidsnormen leiden. De huidige normen stammen uit de jaren zestig.

Kolonisten slaags met Palestijnen

Joodse kolonisten zijn maandag in een dorp in het noordelijk deel van de Westoever slaags geraakt met Palestijnen. Bij de confrontatie, die werd geïnitieerd door de kolonisten, vielen tien gewonden. Dit heeft woordvoerder Micky Rosenfeld van de Israëlische politie bekendgemaakt.

Van de vier kolonisten die gewond raakten is een er ernstig aan toe. Ook vijf Palestijnen zijn met verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. De tiende gewonde is een fotograaf van het persbureau AP.

Vermoedelijk wilden de kolonisten op de Palestiijnse dorpelingen hun woede koelen over het feit dat de Israëlische autoriteiten hun illegale behuizingen zojuist hadden neergehaald. Het gebeurt vaker dat kolonisten wier illegale buitenposten worden weggehaald op deze manier wraak nemen op Palestijnen en hun eigendommen. Dat gebeurt dan onder het motto 'prijskaartje'.

26 juli, wat gebeurde er zoal vandaag?

Vandaag een dag dat kinderen laten zien soms best een baas te zijn. In 1958 werd prins Charles, benoemd tot Prins van Wales. Hij was slechts negen jaar jong. Vandaag 33 jaar geleden toonde ene David Morgan zich een ware baas. Als dertienjarige zwom hij Het Kanaal over, van Dover naar Calais.

Het is al een hele tijd niet meer toegestaan je vijandig te gedragen tegenover Duitsland. De staat van oorlog tussen Nederland en Duitsland is exact 59 jaar geleden beëindigd.

123 jaar geleden werd het eerste boek in Esperanto uitgegeven. Men ging er toen vanuit dat de hele wereld deze taal zou spreken. Nou, ik ken niemand die deze spreekt.

Tot slot weer een paar felicitaties. Stanley Kubrick, een van de beste regisseurs aller tijden, zou vandaag 82 zijn geworden. Helaas ligt hij inmiddels elf jaar onder de zoden.

Roger Taylor, de drummer van Queen, is vandaag 61 geworden. Kees Jansma is ook jarig, hij mag 62 kaarsjes uitblazen.

NBA Jam komt ook naar de 360 en PS3

Het is zo goed als zeker dat NBA Jam ook naar de Xbox 360 en de Playstation 3 komt. De ESBR heeft namelijk een leeftijdsrating gegeven aan NBA Jam, voor de Xbox 360 en de PlayStation 3.

NBA Jam was eerder dit jaar aangekondigd door EA Games als een exclusieve game voor de Wii. Wanneer NBA Jam op de Xbox 360 en de PlayStation 3 verschijnt en wat de prijs is, is nog niet bekend.

Wevers naar FC Oss

Jurgen Wevers komt de selectie van FC Oss versterken. De 31-jarige doelman heeft een contract getekend voor de duur van één jaar bij FC Oss. Wevers kwam eerder uit voor De Graafschap en RKC Waalwijk waar hij 90 duels het doel verdedigde in zowel de ere- als de eerste divisie. Het afgelopen jaar keepte hij 10 duels in de eredivisie voor RKC Waalwijk.
 
Met het aantrekken van Jurgen Wevers herbergt de selectie van FC Oss nu twee keepers. Richard Arends en Wevers zullen strijden om een vaste plek onder de lat.

'Mulder eerste doelman bij Feyenoord'

Het lijkt er op dat Erwin Mulder komend seizoen de eerste doelman bij Feyenoord wordt. De 21-jarige sluitpost zou de concurrentiestrijd met Rob van Dijk en Darley voorlopig in zijn voordeel hebben beslecht, zo meldt VI-medewerker Martijn Krabbendam op zijn Twitterpagina.

Gisteren zei Mulder na de afscheidswedstrijd van Giovanni van Bronckhorst dat hij alles op alles zou zetten om de eerste doelman te worden. De keeper van eigen kweek begon vorig seizoen als derde doelman, maar kreeg door de blessures van Van Dijk en Darley de kans om zich te bewijzen. De tot 2013 vastgelegde keeper kwam in totaal tot tien optredens in de competitie en mocht beide duels in de bekerfinale spelen.

Strootman kan via VVV-Venlo in Eredivisie blijven

Kevin Strootman degradeerde vorig seizoen met Sparta uit de Eredivisie, maar mogelijk blijft hij toch actief op het hoogste niveau. VVV-Venlo heeft namelijk interesse getoond. De Limburgers zouden recentelijk contact hebben gezocht met Chiel Dekker, de zaakwaarnemer van Strootman.

Dat gerucht werd maandag door Strootman zelf bevestigd. "VVV heeft zich inderdaad bij mijn zaakwaarnemer gemeld", zegt de Spartaan in het AD. Strootman heeft bij Sparta een contract tot medio 2012. Hij staat open voor een vertrek uit Rotterdam, maar wil wel het juiste moment afwachten. De 20-jarige middenvelder speelde voor Sparta inmiddels 55 duels, waarin hij zeven keer scoorde.

Vorige week ging het gerucht dat ook Heerenveen belangstelling heeft, maar dat werd dit weekend door trainer Ron Jans ontkend. Jans zegt zijn middenveld bij de Friezen al op orde te hebben. Eerder werd Strootman ook al gelinkt aan een transfer naar FC Utrecht of AZ.

NAC wil Boukhari en Caluwé behouden

Nourdin Boukhari en Tom Caluwé houden deze zomer hun conditie op peil bij NAC Breda. De Brabantse club hoopt beide spelers binnenkort een vast contract te geven, maar volgens trainer Robert Maaskant is daar niet genoeg financiële ruimte voor.

BN/DeStem meldt maandag dat onderhandelingen met Kasimpasaspor tot nu toe niet het gewenste resultaat hebben opgeleverd. Boukhari staat daar momenteel onder contract, maar hij krijgt er weinig speelminuten. De Nederlandse Marokkaan mag daarom meetrainen bij NAC.

Ook Tom Caluwé traint momenteel mee bij de Brabanders. "Een speler met zijn ervaring is altijd welkom op de training", zegt Maaskant. "Maar het is niet zo dat we met hem in onderhandeling zijn over een contract. Financieel hebben we weinig te besteden. We kunnen slechts één speler halen, tenzij er onverwachts geld vrijkomt."

Maaskant en Caluwé kennen elkaar nog uit hun tijd bij Willem II. De 32-jarige Belg speelde daarna voor FC Utrecht en Al-Wakrah (Qatar). NAC hoopt zowel Boukhari als Caluwé vast te leggen, aangezien de club een krappe selectie heeft. In het oefenduel met Sivasspor (1-2 verlies) had Maaskant slechts zestien spelers tot zijn beschikking.

DC Universe Online releasedatum bekend

Sony Online Entertainment is al een tijdje bezig met de MMO DC Universe Online waarin bekende en ook wat minder bekende superhelden uit de stripboeken van DC het tegen elkaar op kunnen nemen. De game lijkt nu bijna voltooid te zijn.

Jim Lee, een tekenaar van DC, heeft nu aangegeven dat DC Universe Online 2 november op de markt zal komen. Hij heeft dit bekendgemaakt op de Comic-Con. Een klein gelukje voor PS3-eigenaren, de game zal geen gebruik maken van PlayStation Plus.

Halo: Reach Limited Edition Xbox 360 Slim heeft Easter Eggs

De Halo: Reach Xbox 360 Slim Limited Edition heeft als eerste console Easter Eggs ingebouwd. Easter Eggs zitten al jaren in videospellen, maar als er één serie om zijn Easter Eggs bekendstaat, dan is het de Halo-serie wel.

Wanneer je de Slim-console aanzet, hoor je een geluidje. Maar wanneer je de Halo: Reach-console aanzet, dan hoor je een ander geluidje, namelijk het geluid van de power-up 'onzichtbaarheid'. Wanneer de lade opschuift, hoor je het geluid van de power-up die je schild oplaadt.

Schaatsster Vis stopt

Schaatsster Marja Vis heeft besloten een punt achter haar loopbaan te zetten. De 33-jarige sportster maakte dit gisteren na afloop van een skeelerwedstrijd in Otterlo bekend.

Vis reed vorig seizoen voor Team Hofmeier dat haar geen contractverlenging meer gaf. De schaatsster deed in 2002 mee aan de Olympische Spelen in Salt Lake City waar ze op de 5.000 meter als dertiende eindigde. Bij het EK allround werd ze in 2002 en 2003 zesde en bij het WK allround in 2002 negende en tiende in 2003.

Haase stijgt op ATP-lijst

Robin Haase heeft door zijn kwartfinaleplaats bij het challengertoernooi van Orbetello de top 100 in zicht gekregen. De Nederlander neemt door dit goede resultaat nu plaats 134 in op de wereldranglijst en steeg daarmee negen plaatsen.

Voor Thiemo de Bakker was de publicatie van de wereldranglijst wat minder goed nieuws. Nederlands beste tennisser zakte één plaats op de ATP-lijst naar nummer 41. Rafael Nadal voert nog altijd de ranglijst aan. Novak Djokovic en Roger Federer maken de top drie vol.

Pachter: betalen voor online gamen

Menig gamer heeft inmiddels een band met Michael Pachter. Pachter is een analist op het gebied van games en weet ons keer op keer te verrassen met zijn uitspraken. Ook vandaag heeft hij ons iets te vertellen, namelijk over online gamen.

In zijn laatste show op Gametrailers doet de beste man uitspraken over het moeten gaan betalen om games online te mogen spelen. Volgens Pachter gaan developers in de toekomst geld vragen voor online gamen, om zo meer geld in het laatje te krijgen. Pachter voorspelt dat EA zal beginnen met een maandelijkse betaling. Overigens denkt hij niet dat dit de winsten van de EA Sports-games zal beïnvloeden.

"I think EA will migrate to an online subscription model, so instead of paying $10 for an online pass, I think EA will charge $5 or $10 a month which will give the player the ability to play any of the companies sports games online. You know I think they will be fine if 1-2 million do that [pay for subscription] and they will be fine if other 10-20 million people who play EA Sports games keep buying new games."

Waarom developers op deze manier meer geld in het laatje willen krijgen? Volgens Pachter is het nodig om de game-industrie gezond te houden.

"The moral of the story is game and used game purchasers just have to accept online multiplayer is going subscription. Publishers just can’t afford to give this stuff away for free, its cannibalising new game sales and used game sales."

De geruchten gingen vorige week rond dat Activision binnenkort geld zal vragen voor het online spelen van Modern Warfare 2. Ondanks het neerschieten van de geruchten door Infinity Ward en Treyarch, is Pachter ervan overtuigd dat Activision ons niet eeuwig gratis online zal laten gamen en dat ook zij binnenkort geld zullen vragen om online headshots uit te delen. Wij zijn benieuwd!

Devolder naar Vacansoleil

Stijn Devolder zal komend seizoen gaan fietsen bij Vacansoleil. Dat heeft de Belgische wielrenner vandaag in enkele Belgische kranten gemeld.

De Nederlandse ploeg van ploegleider Hilaire Van der Schueren was al langere tijd dicht bij een akkoord met Devolder. Quick Step had nog een optie om het contract van de Belg te verlengen maar was bereid mee te werken aan een overgang van wielrenner.

De 30-jarige Devolder reed drie seizoenen voor Quick Step. In 2008 en 2009 won hij de Ronde van Vlaanderen.

Ruim helft Nederlanders niet voorbereid op ramp

Bijna zes op de tien Nederlanders denken niet genoeg in huis te hebben om minstens drie dagen te kunnen overleven zonder water, gas en elektriciteit. Huisvrouwen zijn het best voorbereid: zij hebben de meeste benodigde hulpmiddelen in huis om zich te redden.

Studenten zijn het slechtst voorbereid op een noodsituatie. Iets meer dan de helft zegt er wel over na te denken, maar niets ondernomen te hebben, blijkt uit een onderzoek van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Het ministerie liet het onderzoek uitvoeren om de campagne 'Goed voorbereid zijn heb je zelf in de hand' kracht bij te zetten.

De campagne start maandag en is bedoeld om Nederlanders bewust te maken van het belang van een goede voorbereiding op een noodsituatie. Het ministerie wil dat mensen een noodpakket samenstellen dat bestaat uit basisvoorwerpen als een zaklamp en dekens en persoonlijke behoeften als medicijnen. Voor het onderzoek zijn ruim duizend Nederlanders ondervraagd, onder meer over wat zij in zo'n pakket zouden stoppen.

In de top tien van de Nederlanders zitten veel spullen die het ministerie aanraadt. Van de ondervraagden gaf 86 procent aan drie liter water per dag per persoon in een noodpakket te stoppen. Daarna wordt houdbaar eten het vaakst aangegeven: 79 procent zet dit op het lijstje. Opvallend is dat maar weinig mensen daarbij zo slim zijn ook een blikopener in het pakket te stoppen: maar 25 procent denkt hier aan.

Volgens het ministerie zijn vanwege recente gebeurtenissen als stroomstoringen, storm, wateroverlast en hitte overigens steeds meer mensen bezig voorbereidingen te treffen op een eventuele noodsituatie. Van de ondervraagden heeft driekwart een EHBO-doos en ongeveer de helft een opwindbare radio of radio op batterijen.

Street Fighter x Tekken nog lang niet uit

De samensmelting van Street Fighter en Tekken, het spel Street Fighter x Tekken, komt nog lang niet uit. Dat heeft producent Yoshinori Ono van het productieteam van Capcom bekendgemaakt. "Het duurt nog wel twee jaar voordat het spel uitkomt", aldus Ono.

2012 lijkt dus veilig om op te wedden, maar zet er nog maar niet al je geld op. Het spel is nu twee maanden in ontwikkeling, dus daar gaat nog veel tijd in zitten. "De enige reden waarom we nu al bekendmaken waar we mee bezig zijn, is om de fans wat te geven."

Ongeveer een jaar geleden is er besloten om deze twee games te maken en de ontwikkeling is dus twee maanden geleden van start gegaan. Daar ging ook veel discussie aan vooraf, daar Ono en Tekken-producent Katsuhiro Harada een hoop te bespreken hadden.

Opmerkelijk feit is dat beide ontwikkelaars elkaar niet op de hoogte houden tijdens de productie van beide spellen. "Zo kunnen we elkaar het beste uittesten en het maximale uit onszelf halen", legt Ono uit. Street Fighter x Tekken en Tekken x Street Fighter komen uit voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

 

Nieuwe legendarische Pokémon onthuld

Via een nieuwe video met informatie over Pokémon Black en White is een nieuwe legendarische Pokémon onthuld. Alle informatie die tot nu toe gegeven is, is in het Japans. Maar gelukkig biedt internet een oplossing met een willekeurige Japanner die alles voor iedereen vertaalt.

De nieuwe Pokémon heeft het meest unieke nummer in de Pokédex, namelijk nummer 000. Wat dat betekent voor de starters dit keer is onbekend. Of de Pokémon een voorevolutie heeft die niet meer kan evolueren (zoals bij Manaphy het geval is), is ook onbekend. Ook over de naam valt nog niet veel te zeggen: Bikutini en Victini zijn in omloop.

Fish en Chakvetadze boeken toernooizeges

Mardy Fish heeft het ATP-toernooi in Atlanta gewonnen. De Amerikaan was zondag in de finale te sterk voor zijn landgenoot John Isner (2). De partij werd met 4-6, 6-4, 7-6 (4) in het voordeel van de nummer zes van de plaatsingslijst beslist. De 28-jarige Fish verraste in de halve finale ook al met een overwinning op favoriet Andy Roddick.

In het Sloveense Portoroz ging de zege naar de Russische Anna Chakvetadze. In de eindstrijd moest de Zweedse Johanna Larsson in twee sets het onderspit delven: 6-1, 6-2. Het was de achtste zege in de WTA Tour van de 23-jarige tennisster, die in het verleden de vijfde plaats op de wereldranglijst bezette. Inmiddels valt ze buiten de top honderd.

Krajicek een zege verwijderd van hoofdtoernooi

Michaëlla Krajicek is een ronde verwijderd van het hoofdtoernooi van het WTA-toernooi in Stanford. In de tweede kwalificatieronde won de Nederlandse tennisster, die vierde op de plaatsingslijst staat, met 6-4, 7-6 (3) van de Zuid-Afrikaanse Natalie Grandin.

In de eerste kwalificatieronde won Krajicek al van de Canadese Valerie Tetreault met 6-1, 6-1. Om een plaats in het hoofdtoernooi te bemachtigen moet Krajicek het nu opnemen tegen Mirjana Lucic. De Kroatische is als vijfde geplaatst voor het kwalificatietoernooi.

Herontworpen Cole voor inFamous 2

Voor inFamous 2 heeft Sucker Punch Studio, de ontwikkelaar achter het spel, besloten om Cole een nieuw gezicht te geven. Dat heeft de studio al eens eerder gedaan, maar daar kreeg de studio veel kritiek over.

Nu heeft ze bekendgemaakt dat ze vanaf het basismodel opnieuw zijn begonnen. Cole uit inFamous (1) dient dus als basis en niet het al herontworpen personage waar toen zo veel kritiek op was.

Bekijk hieronder een plaatje. In deze video, waar het plaatje vandaan komt, kun je een glimp opvangen van zijn hele lichaam, zo rond de 2:45.

El Hamdaoui en Mido naar Ajax

Mounir el Hamdaoui zal vermoedelijk toch voor Ajax gaan voetballen. De Amsterdammers schijnen alsnog een akkoord met de Marokkaan hebben weten te bereiken. De spits afkomstig van AZ gaat bij de Amsterdammers waarschijnlijk 1,4 miljoen euro per jaar verdienen.

Eerder deze week wist Ajax al tot overeenstemming met de Alkmaarders te komen over een transfersom. Ajax zal de transfersom van El Hamdaoui in een aantal termijnen mogen overmaken. El Hamdaoui scoorde afgelopen seizoen twintig maal in 27 wedstrijden.

Ook worden de geruchten steeds sterker dat de Amsterdammers Ahmed Mido Hossam en Daniël de Ridder zullen contracteren.

Update 20.01 uur:

El Hamdaoui zal ergens de komende uren en anders morgenochtend een contract gaan ondertekenen bij Ajax. Over de eventuele lengte van de verbintenis is op dit moment nog niets bekend. De speler zal morgen worden gepresenteerd.

Update 09:54 uur

Mounir El Hadaoui is vanaf vanmiddag officieel Ajacied. De Marrokkaan zal een contract voor vier seizoenen ondertekenen. Ook heeft Ajax Mido teruggehaald naar Amsterdam. De Egyptische aanvaller zal komende week nog niet voor Ajax spelen omdat hij nog zal moeten wachten op een visum en een werkvergunning.

Fable III beelden vanaf de Comic-Con

Vanaf de Comic-Con is er een nieuwe video verschenen van Fable III, het langverwachte vervolg op Fable II. In het onderstaande filmpje maken we kennis met de onbeleefde, lompe en luidruchtige inwoners van Albion, de wereld waarin het hoofdpersonage van Fable zich bevindt.

De video begint nog onschuldig met een scheet, maar dat verandert al snel wanneer het hoofdpersonage, samen met een kind aan zijn hand, gaat stelen en in een gevecht terechtkomt.

Ronald Koeman zegt 'nee' tegen Kameroen

Kameroen is nog altijd op zoek naar een nieuwe bondscoach. De nationale bond van het Afrikaanse land informeerde bij Ronald Koeman, maar hij ziet een baan in Kameroen niet zitten.

Koeman gaf aan vereerd te zijn door het aanbod en dat hij open staat voor een baan als bondscoach van een land. Tegen Kameroen heeft hij echter 'nee' gezegd. De Afrikanen zetten daardoor hun zoektocht voort om een opvolger te vinden voor Paul Le Guen.

"Voor Ronald is veel belangstelling", vertelt Ger Lagendijk, zaakwaarnemer van Koeman, maandag in het Algemeen Dagblad . "De Nederlandse coaches staan er goed op. Ik merk dat in de contacten met voetbalbonden uit de hele wereld."

De 47-jarige Zaandammer was nog niet eerder bondscoach. Zijn laatste klus was bij AZ, waar hij vorig jaar zomer Louis van Gaal opvolgde. Op 5 december werd Koeman vanwege de zwakke resultaten echter ontslagen. Eerder was hij coach van onder meer Ajax, Benfica, PSV en Valencia.

'BP-topman krijgt £12 miljoen mee'

De nobele BP-topman Tony Hayward krijgt bij zijn vertrek 11,8 miljoen pond (14 miljoen euro) mee. Hij zou volgens de Britse krant The Times 546.000 aandelenopties en 2 miljoen aandelen verzilveren tegen cash. Daarnaast kan de 53-jarige Hayward aanspraak maken op 700.000 euro per jaar aan pensioen.

De aankondiging van Haywards vertrek wordt binnen 24 uur verwacht. Hij ligt zwaar onder vuur door zijn optreden rond het olielek in de Golf van Mexico. Zo zei de BP-topman in eerste instantie dat het allemaal wel meeviel.

BP wil Hayward vervangen door de Amerikaan Bob Dudley. Die nam eerder al de leiding over de bestrijding van de olieramp over van Hayward.


Tony Hayward

Pool vaker betrokken bij verkeersongeluk

Terwijl het totaal aantal ongelukken in Nederland vorig jaar daalde, steeg het aantal ongelukken waar een Pool bij is betrokken. Dat schrijft het AD maandag.

Het totale aantal ongelukken nam af met 18,5 procent. Het aantal ongelukken met Polen steeg juist met hetzelfde percentage. Per zes Polen die vorig jaar een ongeluk veroorzaakten bleek er een te zijn die te veel had gedronken. In 2008 was dat nog één op de tien.

De krant vroeg cijfers op bij de politie nadat een Pool vrijdag met zijn BMW bij Heemskerk het spoor op was gereden en frontaal op een trein was gebotst. Hij was op tijd uit de auto gesprongen.

De problemen zijn niet nieuw, er zijn al veel maatregelen genomen om het alcoholgebruik tegen te gaan.. In Limburg worden al folders uitgedeeld onder Poolse arbeiders. De Vereniging van Internationale Arbeidsbemiddelaars (VIA) deelt ook brochures uit.

Oud-directeur van de VIA Gerlof Roubos wijst er in de krant wel op dat de alcoholproblemen ook kunnen komen door slechte huisvesting en begeleiding van de seizoensarbeiders.

CD: I Am Kloot - Sky At Night

De vijfde plaat van I Am Kloot, het trio uit Manchester, kent een aantal déjà vu's, maar laat daarnaast ook een andere kant van de band zien. Wie bekend is met de groep weet dat het drietal de afgelopen vier platen lang gloreerden met kale groeibriljantjes. Liederen waarvan je spontaan naar de fles greep, een lokale kroeg opzocht, of met een peuk in je mond de diepe duisternis van de nacht instaarde. Muziek om je zonden bij te overdenken, en steun te vinden in de stem van John Bramwell.

Dodelijk busongeluk in Kandahar

Een busongeluk in de Zuid-Afghaanse provincie Kandahar heeft maandagochtend aan 26 passagiers het leven gekost. Twee passagiers raakten gewond.

De bus was op weg naar de Afghaanse hoofdstad Kabul en reed veel te hard. Op een weg in het district Daman, ten zuiden van de provinciehoofdstad Kandahar, verloor de chauffeur de macht over het stuur. De bus schoot van de weg en sloeg over de kop.

Dit heeft een woordvoerder van de plaatselijke politie bekendgemaakt.

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over voordringers van laag allooi.

Zo. De vakantie zit er weer op. Althans, de mijne. Mijn handen jeuken om weer een jaartje stevige vragen te formuleren over actualiteiten. Soms over gewichtige politiek, soms over bekrompen gedrag, soms over klein leed.

Vandaag, hoe toepasselijk, een vakantie-gerelateerd onderwerpje. In de Efteling. Daar deden twee mannen zich voor als invalide en begeleider. Op die manier hoef je niet in de rij te wachten bij attracties. De bedriegers werden echter ontmaskerd en het attractiepark uitgezet, waarbij een van de twee mannen nog een politieagent bedreigde.

Wat mij betreft kan dit niet zonder gevolgen blijven. Je voordoen als invalide is een erg lage streek, en feitelijk ook een klap in het gezicht van iedereen die écht ziek is. Bovendien is liegen over je persoonlijke omstandigheden (ziekte) om daar een voordeel uit te halen feitelijk oplichting of fraude. Een gepaste straf is wenselijk:

Kom ook naar Fortune City

Over een maandje of twee komt Dead Rising 2 uit en die game speelt zich af in de fictieve stad Fortune City. De stad die gebaseerd is op Las Vegas zit vol mogelijkheden voor de mensen om iets te gaan doen. Wat dacht je van een potje poker? Of nieuwe kleding kopen? Het kan allemaal en dat natuurlijk met je grootste vrienden, de zombies.

Capcom heeft een trailer gemaakt die bedoeld is om ons over te halen om van al dat plezier in Fortune City te gaan genieten. Vanaf één oktober kunnen wij zelf ook plezier maken in de speelse stad, mocht je een Xbox 360 bezitten dan kan je al een voorproefje krijgen met de exclusieve content genaamd Dead Rising 2: Case Zero, die al op 31 augustus beschikbaar komt. Case Zero zal te downloaden zijn voor 400 MSP en is een standalone download.

Foto's: Step Up 3D Dance Contest

Zondag en maandag waren de cast en de regisseur van de nieuwe bioscoopfilm Step Up 3D in Amsterdam. Op zondagavond werd er een dance contest georganiseerd in Hotel Arena. De hoofdprijs: een plaats in het WK in Londen en een mooie beker.

Na een bloedstollende avond en lang beraad door de jury, bestaande uit de hoofdrolspelers en de regisseur van Step Up 3D, was uiteindelijk de crew Looney Tunes gekozen als winnaar.

Menno de Boer van Slam!FM praatte de avond bij elkaar.

Tiener overleeft val van zestiende verdieping

Een 15-jarige jongen heeft een val overleefd van de zestiende verdieping van een gebouw in het stadsdeel Manukau in Auckland, Nieuw-Zeeland. De jongen viel door het dak van de garage op een betonnen vloer, maar had alleen wat gebroken botten. Dat meldden lokale media maandag.

Artsen noemen het een wonder dat de jongen de val van een meter of vijftig heeft overleefd. Waarschijnlijk heeft het dak van de parkeergarage, gemaakt van ijzer en isolatiemateriaal, de val van de tiener gebroken. Als hij direct op het beton terecht was gekomen, dan was hij er niet zo goed vanaf gekomen, aldus de artsen.

Vermoedelijk was de jongen voor zijn val aan het spelen op het balkon van een woning. Het is nog onduidelijk waardoor hij naar beneden is gevallen.

Ajax kan Suárez vandaag weer verwelkomen

Ajax verwacht Luis Suárez vandaag weer op de club. De Uruguayaanse international zal zich in de ochtend melden in Amsterdam. In de aanloop naar de Champions League-wedstrijd tegen het Griekse PAOK Saloniki heerst nog onzekerheid over welke diepe spits Ajax kan beschikken. Met het oog op de spitsenschaarste is de aanwezigheid van Suárez een prettige gedachte voor de Ajacieden.

Eerder gaf Suárez aan dat hij woensdag van de partij zou zijn. Het was echter nog onduidelijk wanneer hij zich weer in Amsterdam zou melden. De afgelopen week vertoefde de Uruguayaanse international in Barcelona. Persoonlijke omstandigheden waren hiervan de oorzaak.

De kans dat Suárez woensdag in het duel met PAOK Saloniki ontbreekt is aanzienlijk. De vrouw van de aanvaller is namelijk zwanger en de geboorte van hun kind zou op die dag kunnen plaatsvinden.

Cambodja-Tribunaal geeft Duch 35 jaar

Het Cambodja-Tribunaal in Phnom Penh heeft maandag 35 jaar cel opgelegd aan Kameraad Duch, het hoofd van de beruchte martelgevangenis Tuol Sleng in de tijd van de Rode Khmer. Daar kwamen onder zijn toezicht zeker 12.000 mensen om het leven.

De aanklagers hadden gevraagd om een straf van veertig jaar. De rechter stelde echter dat er sprake was van verzachtende omstandigheden, onder meer omdat Duch meewerkte aan het onderzoek en spijt betuigde van zijn daden.

De uitspraak tegen de 67-jarige Duch is het eerste vonnis van het Cambodja-Tribunaal.

Loveparade mocht 250.000 bezoekers toelaten

De organisatie van de Loveparade had toestemming voor 250.000 bezoekers. Het festivalterrein in Duisburg was niet veilig genoeg voor meer bezoekers. Dat meldde het Duitse magazine Der Spiegel zondagavond op zijn website.

Der Spiegel heeft de hand weten te leggen op een document van de lokale autoriteiten waarin staat dat de brand- en veiligheidsmaatregelen toereikend waren voor een kwart miljoen bezoekers. Volgens schattingen waren op het hoogtepunt van het festival echter 1,4 miljoen mensen op de been.

Het Duitse technofestival liep zaterdag uit op een drama, toen duizenden mensen klem kwamen te zitten in een voetgangerstunnel. Daardoor kwamen negentien mensen, waaronder een Nederlander, om het leven. Meer dan 340 mensen raakten gewond.

Nepgehandicapte uit Efteling gezet

Een 25-jarige Rotterdammer en zijn 31-jarige broer dachten een manier gevonden te hebben om de wachtrijen in de Efteling te omzeilen. Het tweetal deed zich zaterdag voor als gehandicapte en diens begeleider, om zo de invalideningang van attracties te kunnen nemen. Helaas voor het tweetal had een beveiliger de truc door.

Het tweetal werd gesommeerd het park te verlaten, maar weigerde dit. Daarop werd de politie ingeschakeld. De jongste broer bedreigde een agent en werd gearresteerd. De andere man werd het attractiepark uitgezet, aldus de politie.

Real Madrid bevestigt afscheid Raúl

In navolging van Guti neemt Real Madrid ook afscheid van Raúl, eveneens een clubicoon van De Koninklijke. Het is nog niet helemaal bekend waar de spits zijn carrière zal vervolgen, maar de aanvaller is veelvuldig in verband gebracht met het Duitse Schalke 04.

Vandaag zal Raúl afscheid nemen van de club waarvoor hij vijftien jaar op het hoogste niveau actief was. Real Madrid heeft aangekondigd dat een afscheidsceremonie georganiseerd zal worden om de iconische nummer 7 van los Blancos te vereren.

In 1994 debuteerde de 33-jarige aanvaller in het eerste elftal van Real Madrid. In de daarop volgende jaren groeide hij uit tot clubtopscorer aller tijden. Saillant detail is dat Raúl een gedeelte van zijn jeugdopleiding bij stadrivaal Atlético Madrid doorliep.

De afgelopen seizoenen kreeg Raúl steeds minder kans op een basisplaats. Jongere spitsen die op het allerhoogste niveau beter mee konden kregen steeds vaker de voorkeur. De voormalige international van Spanje wil echter aanspraak blijven maken op een plaats in de basis, waardoor een overstap naar een andere club vrijwel de enige oplossing lijkt.

Schalke 04 zal zeer waarschijnlijk de nieuwe werkgever van Raúl worden. Toch is ook een transfer naar Tottenham Hotspur niet helemaal uitgesloten.

Doden bij explosie olieterminal Iran

Een explosie in een petrochemische fabriek bij de grootste olieterminal in Iran heeft aan vier mensen het leven gekost. Dat heeft het Iraanse staatspersbureau IRNA zondag gemeld. Het ongeval vond plaats op het eiland Kharg in de Perzische Golf.

Hoge druk in een centrale boiler van de fabriek leidde tot een explosie en brand. Tot dusverre zijn de lichamen van drie slachtoffers geborgen, de brand is inmiddels onder controle.

Gevangenis verhuurt moordenaars

Een Mexicaanse gevangenisdirecteur heeft in het noorden van Mexico af en toe gevangenen vrijgelaten en bewapend, zodat ze moorden konden plegen. Dat heeft aan 35 mensen het leven gekost, meldde het Mexicaanse Openbaar Ministerie zondag.

Directeur Margarita Gomez en drie personeelsleden van de gevangenis zijn aangehouden. Sinds februari zijn af en toe gevangenen buiten de instelling geweest om hun werk als huurmoordenaar uit te voeren. De directeur gaf wapens en voertuigen mee. Drie massamoorden waren het gevolg. De politie wist de herkomst van de kogels te herleiden naar de gevangenis.

In Mexico bevechten bendes elkaar om de beste smokkelroutes naar de lucratieve Amerikaanse markt. Daarbij wordt iedereen die de bendes een strobreed in de weg legt, vermoord. In de afgelopen vier jaar escaleerde het geweld en werden meer dan 25.000 mensen vermoord.

Doelman De Graafschap was in beeld bij Ajax

Mustafa Amezrine moest weg bij De Graafschap, maar had dit seizoen haast gespeeld in het shirt van Ajax. De Arnhemmer liep twee weken stage bij de Amsterdammers, waar hij derde doelman kon worden.

Bij een vertrek van eerste doelman Maarten Stekelenburg was Amezrine in beeld bij de Amsterdammers. "Helaas is dat niet doorgegaan", aldus de balende doelman tegenover Omroep Gelderland.

Momenteel speelt Amezrine in het shirt van amateurclub FC Presikhaaf. Afgelopen seizoen stond de 21-jarige Arnhemmer onder contract bij De Graafschap, waar zijn contract echter niet werd verlengd.

"Maar ik blijf hopen op een nieuwe kans in het betaalde voetbal. Ik was daar afgelopen seizoenen ook al trainer. Leuk om mee te doen en ook Bucaspor heeft interesse", besloot Amezrine zijn verhaal.

Geheime stukken Afghaanse oorlog gelekt

Klokkenluiderswebsite WikiLeaks heeft meer dan 90.000 geheime documenten van het Amerikaanse leger online gezet. De stukken gaan over de Amerikaanse inzet in Afghanistan tussen 2004 en 2009. Dat meldden Amerikaanse media zondag.

Veel van de documenten zijn onbewerkte gegevens over slachtoffers van missies en dreigingsanalyses, aldus Julian Assange, oprichter van Wikileaks. Volgens hem staan in de stukken veel tot nog toe niet-gemelde incidenten, waarbij burgerdoden zijn gevallen.

The New York Times, die de stukken al voor publicatie mocht inzien, stelt daarnaast bewijs te hebben gevonden dat de Pakistaanse inlichtingendiensten de Taliban in Afghanistan steunen. "Sommige rapporten beschrijven dat Pakistaanse agenten samenwerken met al-Qaida om aanvallen te plannen", schrijft de krant. "Het Pakistaanse leger heeft zich als een bondgenoot en vijand opgesteld, doordat de inlichtingendiensten dubbel spel spelen, zoals veel Amerikaanse functionarissen al lang vermoedden."

De Britse krant The Guardian kreeg de documenten ook te zien en spreekt van een van de grootste lekken uit de Amerikaanse geschiedenis.

De Verenigde Staten hekelen het uitlekken van de gegevens. "De VS veroordelen het vrijgeven van geheime informatie door individuen of organisaties, waardoor de veiligheid van Amerikanen en onze partners op het spel kan komen te staan", aldus een medewerker van het Witte Huis. De overheid wil niet ingaan op de authenticiteit van de documenten, tot ze door het Pentagon zijn onderzocht.

Wikileaks stelt geen personen in gevaar te brengen met de publicatie. Assange heeft 15.000 documenten achtergehouden om personen te beschermen. "Er zijn zeker mensen die verkiezingen verloren hebben doordat materiaal op Wikileaks stond. Maar het heeft niet geleid tot fysieke schade aan mensen."

Wikileaks kwam eerder in het nieuws toen de site in april videobeelden van een aanval van een Amerikaanse helikopter in Irak publiceerde. Door die aanval in 2007 kwamen zeker tien ongewapende burgers om het leven.

Trein ramt winkel in Stavoren

Een onderhoudstrein met vier à vijf wagons is zondagavond dwars door een winkel een plein opgereden bij het station van het Friese plaatsje Stavoren. Twee mensen in de cabine van de trein raakten lichtgewond. Dat meldde de politie.

De trein die wordt gebruikt voor onderhoud aan de rails reed iets na half twaalf door de stootblokken. De trein sloeg een gat van zo'n 30 meter breed in een watersportwinkel en duwde daarbij een lege dieseltankwagen, die achter de stootblokken stond, voor zich uit. De trein schoot circa honderd meter door en eindigde op een plein achter de winkel. Op het moment van het ongeluk waren vier mensen aan boord van de trein.

Een woordvoerder van de politie zei dat het een wonder is dat er niet meer gewonden zijn gevallen en dat het dagen kan duren voordat de ravage is opgeruimd. De toedracht van het incident is nog niet bekend. De spoorwegpolitie onderzoekt het ongeval.

Klik hier voor foto's.

Huistra na nederlaag: "Kan gebeuren"

FC Groningen had het in de voorbereiding tegen BV Veendam traditioneel lastig. De Trots van het Noorden verloor in Sappemeer met 2-1 van de Jupiler League-club. Coach Pieter Huistra maakt zich echter nog geen zorgen.

"We hadden duidelijk het initiatief en kregen ook kansen. We hadden alleen pech in de afwerking. De tweede helft was voetballend beduidend minder. We werkten slordig, al kregen we ook toen nog een opgelegde kans", reageerde Huistra na afloop van het oefenduel tegenover RTV Noord.

"Een nederlaag kan een keer gebeuren. Ik heb het liever nu dan straks in de competitie." Tegen Veendam tekende Thomas Enevoldsen voor het enige doelpunt van de club uit het noorden des lands. De Deen was net als Tim Matavz afgelopen zomer actief op het WK en beiden sloten zich later aan bij de selectie van Huistra.

"Ze zijn woensdag begonnen en moeten nu zo snel mogelijk conditioneel aanhaken. Dan hebben we er weer twee goede voetballers bij", besloot Huistra zijn verhaal. Groningen begint op 8 augustus de competitie met een thuisduel met Ajax.

Babylijkje gevonden in woning Breda

De politie heeft zondagmiddag in een woning in Breda een babylijkje gevonden. Het kindje was in een tas gestopt. Dat meldde de politie zondagavond.

De bewoner van de woning in de wijk Haagse Beemden meldde zondagmiddag om 14.00 uur dat hij vermoedelijk een babylijkje had gevonden. De moeder van de baby is mogelijk de 19-jarige dochter van de bewoner. Zij is zondagavond aangehouden.

Tijdens het onderzoek was veel politie in de wijk aanwezig en werd het huis van de buitenwereld afgeschermd.

'Fàbregas en Barcelona zijn het onderling al eens'

Arsenal-ster Cesc Fàbregas is op persoonlijke basis al rond met FC Barcelona, zo beweert de Catalaanse krant Sport. De krant meldt dat de Spaanse international al zijn handtekening onder een contract bij Barça heeft gezet.

De voorwaarden van dit contract zullen echter pas geldig zijn als Arsenal bereid is om zaken te doen met de Catalanen en een transfer mogelijk maken. Vooralsnog lijkt de Londense club niet van plan om Fàbregas te verkopen.

Naar verluidt vertegenwoordigt het contract dat Fàbregas bij Barça heeft getekend een vijfjarig verblijf bij de club, voorzien van een jaarsalaris van zeven miljoen euro. Voorlopig kan Arsenal nog altijd beschikken over Fàbregas en zal coach Arsène Wenger komende week een gesprek voeren met de middenvelder.

Andrés Iniesta denkt dat Fàbregas niet naar Barcelona zal komen. Volgens Iniesta is zijn ploeggenoot bij het nationale team van Spanje nog erg gehecht aan de supporters van Arsenal en wil hij daar ook geen afscheid nemen zonder een grote prijs te hebben gewonnen.

[MotoGP] Uitslag grand prix Verenigde Staten

Jorge Lorenzo heeft de grand prix van de Verenigde Staten op zijn naam geschreven. De Spanjaard was met zijn Yamaha op Laguna Seca te sterk voor Casey Stoner en Valentino Rossi die na zijn beenbreuk terug is op het podium.

Dani Pedrosa startte zoals gewoonlijk weer erg snel en hij pakte dan ook de leiding voor Stoner en Lorenzo. Laatstgenoemde ging Stoner na vijf ronden voorbij om daarna de druk op Pedrosa op te voeren. De leider in de race ging na elf ronden in de fout en zag zijn Honda te plat gaan en zo over het asfalt schuiven. De motor stuiterde enkele keren op en belandde in de bandenstapels.

Lorenzo kon zo eenvoudig naar de zege rijden voor Stoner. Rossi had daarachter een gevecht met nog drie andere rijders. De Italiaan rekende met nog zeven ronden te gaan uiteindelijk af met de laatste concurrent, namelijk Andrea Dovizioso. Hij haalde zijn landgenoot op het rechte stuk bij start/finish in en wist in de resterende ronden een klein gaatje te slaan.

Menigte verdrijft burgemeester Duisburg

Een woedende menigte heeft zondagavond burgemeester Adolf Sauerland van Duisburg verdreven, toen die een bezoek bracht aan de plek des onheils bij het Loveparade-terrein. In Duitse media doen inmiddels geruchten de ronde dat de 55-jarige burgervader van de stad in het Ruhrgebied wil aftreden.

Sauerland werd door een woedende menigte beschimpt toen hij naar de noodlottige tunnel kwam. Mensen verweten hem dat hij de ramp kon zien aankomen die aan negentien mensen het leven heeft gekost. "De 'idioot' Sauerland zou uit gierigheid hebben bezuinigd op de veiligheidsmaatregelen", aldus de krant Bild.

De burgemeester werd met vuilnis bekogeld en van achteren geraakt. Agenten scheidden de burgemeester van de woedende menigte en begeleidden hem naar zijn dienstauto, die in zijn achteruit wegvluchtte.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.