Real Madrid bevestigt afscheid Raśl

Peterselieman

In navolging van Guti neemt Real Madrid ook afscheid van Raúl, eveneens een clubicoon van De Koninklijke. Het is nog niet helemaal bekend waar de spits zijn carrière zal vervolgen, maar de aanvaller is veelvuldig in verband gebracht met het Duitse Schalke 04.

Vandaag zal Raúl afscheid nemen van de club waarvoor hij vijftien jaar op het hoogste niveau actief was. Real Madrid heeft aangekondigd dat een afscheidsceremonie georganiseerd zal worden om de iconische nummer 7 van los Blancos te vereren.

In 1994 debuteerde de 33-jarige aanvaller in het eerste elftal van Real Madrid. In de daarop volgende jaren groeide hij uit tot clubtopscorer aller tijden. Saillant detail is dat Raúl een gedeelte van zijn jeugdopleiding bij stadrivaal Atlético Madrid doorliep.

De afgelopen seizoenen kreeg Raúl steeds minder kans op een basisplaats. Jongere spitsen die op het allerhoogste niveau beter mee konden kregen steeds vaker de voorkeur. De voormalige international van Spanje wil echter aanspraak blijven maken op een plaats in de basis, waardoor een overstap naar een andere club vrijwel de enige oplossing lijkt.

Schalke 04 zal zeer waarschijnlijk de nieuwe werkgever van Raúl worden. Toch is ook een transfer naar Tottenham Hotspur niet helemaal uitgesloten.