Goedemorgen!

Driek (DriekOplopers)

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over voordringers van laag allooi.

Zo. De vakantie zit er weer op. Althans, de mijne. Mijn handen jeuken om weer een jaartje stevige vragen te formuleren over actualiteiten. Soms over gewichtige politiek, soms over bekrompen gedrag, soms over klein leed.

Vandaag, hoe toepasselijk, een vakantie-gerelateerd onderwerpje. In de Efteling. Daar deden twee mannen zich voor als invalide en begeleider. Op die manier hoef je niet in de rij te wachten bij attracties. De bedriegers werden echter ontmaskerd en het attractiepark uitgezet, waarbij een van de twee mannen nog een politieagent bedreigde.

Wat mij betreft kan dit niet zonder gevolgen blijven. Je voordoen als invalide is een erg lage streek, en feitelijk ook een klap in het gezicht van iedereen die écht ziek is. Bovendien is liegen over je persoonlijke omstandigheden (ziekte) om daar een voordeel uit te halen feitelijk oplichting of fraude. Een gepaste straf is wenselijk:

Kan de Brabantse politierechter mij even laten weten of hij de betrokkenen een mooie toepasselijke straf zal opleggen? Twee weken in een instelling kwijlende, incontinente murmelende stakkers voeren en wassen, dat lijkt me wel een mooie sanctie voor de heren in kwestie.