Huistra na nederlaag: "Kan gebeuren"

Peterselieman

FC Groningen had het in de voorbereiding tegen BV Veendam traditioneel lastig. De Trots van het Noorden verloor in Sappemeer met 2-1 van de Jupiler League-club. Coach Pieter Huistra maakt zich echter nog geen zorgen.

"We hadden duidelijk het initiatief en kregen ook kansen. We hadden alleen pech in de afwerking. De tweede helft was voetballend beduidend minder. We werkten slordig, al kregen we ook toen nog een opgelegde kans", reageerde Huistra na afloop van het oefenduel tegenover RTV Noord.

"Een nederlaag kan een keer gebeuren. Ik heb het liever nu dan straks in de competitie." Tegen Veendam tekende Thomas Enevoldsen voor het enige doelpunt van de club uit het noorden des lands. De Deen was net als Tim Matavz afgelopen zomer actief op het WK en beiden sloten zich later aan bij de selectie van Huistra.

"Ze zijn woensdag begonnen en moeten nu zo snel mogelijk conditioneel aanhaken. Dan hebben we er weer twee goede voetballers bij", besloot Huistra zijn verhaal. Groningen begint op 8 augustus de competitie met een thuisduel met Ajax.