Vettel blij dat focus op Red Bull verdwenen is

Jeffrey

Alle aandacht in de Formule 1 gaat op dit moment uit naar Ferrari. Tijdens de grand prix van Duitsland liet coureur Felipe Massa zijn teamgenoot Fernando Alonso voor die op deze manier de wedstrijd wist te winnen. Sebastian Vettel is maar wat blij hiermee. Zijn team van Red Bull staat nu minder in de schijnwerpers. De ploeg lag onder vuur na het conflict rondom de voorvleugel van Mark Webber.

"Ik heb er zelf helemaal niets van gezien, want ik reed de hele tijd zo'n vijf of zes seconden achter de Ferrari's", aldus Vettel op de site van de Formule 1. "Ik heb natuurlijk wel gehoord wat er gebeurd is." Op de vraag wat hij denkt dat de FIA nu gaat doen, antwoordde de Duitser: "Daar kan ik en wil ik verder niets over zeggen."

"We zullen aan het einde van het seizoen wel zien hoeveel de punten die Alonso nu extra heeft gescoord, waard zijn", zei Vettel verder. "Het meest belangrijke voor mij is dat ik voor de McLarens ben gefinisht, ook al scoorden zij als team meer punten dan wij. Eigenlijk maak ik me helemaal niet zo druk om wat er bij de andere teams gebeurt. Wij moeten ons op onszelf concentreren, want we hebben dit jaar al genoeg problemen gehad. Maar het is goed om nu even niet in de spotlight te staan."