Rapport Frans WK-fiasco verschijnt 6 augustus

Sjors (Sj0rSz)

De Franse voetbalbond (FFF) zal op 6 augustus de uitkomsten van een onafhankelijk onderzoek vrijgeven. Het desastreus verlopen WK in Zuid-Afrika is onder de loep genomen. De nationale ploeg van Frankrijk onderscheidde zich op het toernooi niet met goed voetbal, maar met schandalen en interne ruzies.

Een uitschakeling in de groepsfase was het logische gevolg. Les Blues wisten zelfs geen wedstrijd te winnen. Bondscoach Raymond Domenech, die deze functie inmiddels niet meer uitoefent, kreeg vervolgens de opdracht zich te melden bij het Franse parlement. Daar moest hij verantwoording afleggen over uiterst slecht verlopen toernooi.

Gedurende het WK werd spits Nicolas Anelka naar huis gestuurd. De aanvaller van Chelsea beledigde Domenech. Als reactie op de verwijdering van Anelka besloot de selectie de volgende dag de training te boycotten. Diverse hoogwaardigheidsbekleders in Frankrijk spraken hun afschuw uit over de voorvallen in Zuid-Afrika.

Een driekoppig onderzoeksteam zal de FFF op 5 augustus informeren over de bevindingen, zo meldt ANP. De bond zal vervolgens een dag de tijd nemen om de maatregelen naar aanleiding van het onderzoek te laten bezinken.