Excelsior test Cees Paauwe

Cees Paauwe krijgt de kans een contract te verdienen bij Excelsior. De keeper is op proef bij de Kralingers, die een ervaren doelman aan de selectie willen toevoegen. Paauwe is transfervrij, nadat FC Twente zijn aflopende contract niet verlengde.

Trainer Alex Pastoor heeft nu de onervaren Lex van Haeften en Kostas Lamprou als keepers in zijn selectie. In de zoektocht naar een oudere doelman vielen Tristan Peersman en Ronald Graafland na een proefperiode af. De 32-jarige Paauwe, wiens broer Patrick voor VVV-Venlo speelt, is al vanaf 1995 actief in het betaald voetbal. Bij FC Twente was hij echter vooral invaller. Alleen in het seizoen 2003/04 speelde hij langdurig en kwam hij tot 21 duels voor de club in de Eredivisie.

Paauwe vertrok tussendoor twee keer uit Enschede. Bij Cambuur Leeuwarden was hij tussen 2000 en 2002 57 keer de man onder de lat, terwijl hij enkele jaren later ook nog in vijf wedstrijden het doel van ADO Den Haag verdedigde. In totaal speelde de doelman uit Dronten 94 competitiewedstrijden als prof.