Baas McLaren gaat praten met Ferrari

Jeffrey

Martin Whitmarsh, teambaas van McLaren, gaat met rivaal Ferrari in gesprek over het incident van zondag tijdens de grote prijs van Duitsland. Ferrari-coureur Felipe Massa liet als leider in de wedstrijd teamgenoot Fernando Alonso passeren die uiteindelijk werd gekroond tot winnaar. De Spanjaard staat er beter voor in de strijd om de wereldtitel in de Formule 1.

"Ik geef mijn eigen mening aan Ferrari, maar wil niet openlijk in discussie gaan", aldus Whitmarsh over de spraakmakende affaire. Ferrari kreeg zondagavond een boete van 100.000 dollar van de wedstrijdjury. Die straf kan nog hoger uitvallen na het onderzoek van de motorsportraad.

Whitmarsh, die Alonso in de WK-stand dichter bij zijn Britse coureurs Lewis Hamilton en Jenson Button zag komen, was wel kritisch over de actie van de Italiaanse renstal. "Het is niet de eerste keer dat we dit van Ferrari zien. Ze werden één en twee, maar volgens de fans niet in de juiste volgorde."

In 2002 raakte Ferrari ook al eens in opspraak omdat de toenmalige baas Jean Todt zijn tweede coureur Rubens Barichello opdracht gaf om ruimte te maken voor Michael Schumacher. De Fransman liet er destijds geen twijfel over bestaan dat het ging om een teamorder: "Laat de wereldkampioen passeren."