Vierde deel 'Underworld' in de steigers

Len Wiseman werkt aan een vierde deel in de 'Underworld'-filmreeks. Op de website IGN staat dat Wiseman, de bedenker van de actiefilms over moderne vampiers, momenteel druk bezig is met het script.

"Er wordt momenteel gewerkt aan het script en hopelijk pakt het allemaal goed uit", zei hij op de Amerikaanse comic- en filmbeurs Comic-Con. "We hopen dat het gaat lukken." Wiseman regisseerde de eerste twee 'Underworld'-films en produceerde het derde deel. Of hij de vierde film gaat regisseren is nog onduidelijk.

Wel is duidelijk dat Kate Beckinsale er wel oren naar heeft om opnieuw in de huid te kruipen van hoofdpersonage Selene. De actrice, die is getrouwd met Wiseman, liet het derde deel nog aan haar voorbij gaan, maar keert waarschijnlijk terug. "Dat is wel het plan", zegt de regisseur. "We blijven aan het script werken, totdat we er allebei tevreden mee zijn."

'Underworld' verscheen in 2003. Het vervolg 'Underworld: Evolution' kwam drie jaar later uit. 'Underworld: Rise of the Lycans', een prequel waarin de vampiers het opnemen tegen weerwolven, verscheen vorig jaar. 'Underworld 4' moet volgend jaar in de bioscopen gaan draaien.

Kate Beckinsale
Kruipt Kate Beckinsale weer in de huid van Selene? (Foto: Novum)