FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 29 januari 2010

Popstars is gewonnen door...

De 21-jarige betontimmerman Wesley Klein is de winnaar geworden van het SBS-programma Popstars. In de finale wist hij de 22-jarige Kim te verslaan. Eerder op de avond vielen de 22-jarige Joshua en de 26-jarige Kristel al af.

In de laatste ronde brachten de laaste twee finalisten beide een stuk van de single You Raise Me Up ten gehore. Wesley was al lange tijd favoriet voor de eindzege in de zoektocht die bijna zes maanden duurde. Hij viel vooral op door Nederlandstalige nummers, en kreeg van de jury tot driemaal toe de volle score van tien punten. Ook vanavond gaven alledrie de juryleden Wesley een tien na zijn vertolking van het nummer Rood van Marco Borsato. Jurylid Maurice Wijnen beweerde zelfs Wesley een betere artiest te vinden dan Jan Smit.

Voor de winst van het programma krijgt Wesley een platencontract, een Popstars-award, en een plaat ter herinnering aan zijn eerste single. Voor Wesley breken nu drukke tijden aan, naast het promoten van zijn single wordt hij binnenkort vader. Zijn vriendin Nellie en hij verwachten een kindje.

Voor de talentenjachtenfans die nu denken in een zwart gat te vallen: niet getreurd. Volgende week begint namelijk op RTL 4 het derde seizoen van X Factor, waarvoor FOK! zoals altijd weer een apart forum geopend heeft!

Winnaar Wesley in een eerdere liveshow

Honderden trucks vast door sneeuw in Ardennen

Tussen Luik en Bastenaken in België zijn vanavond zo'n 500 vrachtwagens en 150 personenauto's komen vast te staan door hevige sneeuwval. Dat meldde de Vlaamse publieke omroep VRT.

In het gebied in de Belgische Ardennen ligt een laag sneeuw van 25 tot 35 centimeter. De burgemeester van het plaatsje Houffalize heeft het rampenplan afgekondigd.

Hulpdiensten rukken uit om te voorkomen dat mensen de hele nacht in hun auto moeten doorbrengen. Gezinnen met kinderen krijgen voorrang. De getroffen reizigers worden opgevangen in tenten van het Rode Kruis.

Met dank aan glasbak voor de submit!

Fatima en Angela kusten met vrouwen

Fatima Moreira de Melo en Angela Groothuizen hebben weleens gezoend met iemand van hun eigen geslacht. Dit hebben zij vandaag onthuld in het BNN-programma 'Ranking The Stars'.

Toen werd gevraagd wie er biseksuele gevoelens op kunnen nahouden deden de twee de onthulling. "Ik heb zelf weleens met een meisje gezoend. Ook met de tong, ja", zo gaf Fatima toe.

Ook Angela vertelde weleens te hebben gekust met een vrouw. "Ik heb ook wel gezoend met meisjes, als er niks anders voor handen was."

 
Tongen met een grietje

Soetaers verruilt Kortrijk voor KV Mechelen

Oud-Ajacied Tom Soetaers heeft in België een nieuwe club gevonden. De aanvaller gaat aan de slag bij KV Mechelen.

Soetaers (29) tekent in Mechelen een contract voor anderhalf jaar. De Belg begon zijn loopbaan bij Anderlecht, dat hem rond de eeuwwisseling naar Roda JC zag gaan. Daar kende hij drie succesvolle seizoenen.

Vervolgens vertrok Soetaers naar Ajax, waar hij het nooit echt kon waarmaken. Na 4,5 jaar KRC Genk kwam de Belg aan het begin van dit seizoen bij Kortrijk terecht, waar hij weinig speeltijd kreeg.

KV Mechelen heeft Wouter Vrancken betrokken in de transfer van Soetaers. Vrancken maakt het seizoen dus af bij Kortrijk, de nummer zeven van België. Mechelen bezet momenteel de achtste plek.

 

Het einde van het papieren tijdperk

Kranten worden alleen nog maar gebruikt om een fikkie mee te stoken, boeken zijn oubollig en zelfs het papiergeld wordt vervangen door een plastic pasje met een magneetstrip. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Het einde van het papieren tijdperk is nabij. Deze week werd daar nog een extra schepje bovenop gedaan door de presentatie van de iPad; een hebbedingetje voor mensen die papier alleen nog maar gebruiken als schijtlint.

Helikopterpiloot weg kwijt in de sneeuw

Bij een helikopterongeluk bij het Duitse Iserlohn zijn vandaag drie mensen lichtgewond geraakt. De piloot uit Thüringen kon in het besneeuwde landschap het vliegveld niet vinden. Hij landde in de buurt en vroeg aan een voorbijganger of die mee wilde om hem de weg te wijzen, maar bij het opstijgen raakte de rotor het dak van een loods, waarna het toestel omkiepte en zwaar beschadigd raakte.

De drie inzittenden kwamen er met lichte verwondingen van af. Een omwonende alarmeerde de politie met de mededeling dat hij een helikopter had gehoord, maar dat het motorgeluid plotseling was verstomd.

Waar is het vliegveld?

Uitslag Willem II - RKC Waalwijk

Vandaag stond in de Eredivisie één wedstrijd op het programma. In Tilburg werd er afgetrapt voor de wedstrijd tussen Willem II en RKC Waalwijk.

Willem II

2 - 1

RKC Waalwijk

 26' Nijland
 80' Zijler
   32' Benson
 
 Gele kaart: Demouge, Kargbo, (Willem II), Benson, Metaj, Van Mosselveld, (RKC Waalwijk)
 
Stadion: Koning Willem II Stadion, Tilburg
Toeschouwers: 13.500
Arbiter: Gumienny (Bel)
 
Opstelling:   Opstelling:
Aerts
Bruma
Schenkel
Biemans
Van der Struijk (Livramento/70)
Zijler
Kargbo
Boutahar (Sheotahul/73)
Van der Heijden
Nijland (Grégoire/87)
Demouge
  Levita
Colin
Gudde (Luirink/24)
Van Mosselveld
D. Mulder
Augustien
H. Mulder
Metaj
Benson (De Ceulaer/64)
Benschop
Boerrigter (Idabdelhay/71)

Diffusergate kan ook in 2010 spelen

Het lijkt er op dat de Formule 1 ook in 2010 door perikelen rond de dubbele diffuser overspoeld gaat worden. Vorig seizoen begonnen Brawn GP, Toyota en Williams er mee en nadat de andere teams een rechtszaak verloren hadden kwamen deze met een eigen ontwerp.

Dit jaar proberen de teams de regels maximaal op te rekken om zo de concurrentie af te troeven. Hoofd-engineer van McLaren Paddy Lowe zei dat zijn team hier erg ver mee is gegaan. "We hebben een redelijk extreme interpretatie van de regels uitgevoerd en daar zijn we niet alleen in. Wij denken dat iedereen ook enkele zeer extreme oplossingen op de auto's van de concurrenten kan zien."

"We zijn er nog steeds van overtuigd dat het concept van de dubbele diffuser illegaal is," zei de technisch directeur van Ferrari Aldo Costa tegen Gazzetta dello Sport. "We denken dat er nog steeds veel ruimte is voor interpretatie, omdat de regels veel ruimte voor mogelijkheden openlaten. Het is aan de FIA om er over te oordelen, maar wij zijn er bezorgd over."

Verkiezingsfraude 'SP' in Friese gemeente

Een SP-werkgroep heeft fraude gepleegd met de kandidatenlijst van de Friese gemeente Skarsterlân voor de raadsverkiezingen in maart. Een woordvoerder van de gemeente zei vandaag dat onder de kandidatenlijst een valse handtekening staat. De leden van de partij hebben gezegd zich nu terug te trekken uit de verkiezingen.

De kandidatenlijst moet door partijvoorzitter Jan Marijnissen worden ondertekend, omdat het een landelijke partij is. "Alleen Marijnissen is gemachtigd om zijn handtekening te zetten", zegt de woordvoerder. Onder de kandidatenlijst stond wel de naam van Marijnissen, maar iemand anders had zijn handtekening gezet. "Een afschuwlijke situatie", vindt burgemeester Bert Kuiper.

Het partijbestuur van de SP zal de zaak tot op de bodem uitzoeken.

Da's mijn handtekening niet!

Mistwalker toont nieuwe Wii-game

Mistwalker heeft aangekondigd dat ze samen met Nintendo bezig zijn met een nieuwe game. De game, getiteld The Last Story, zal een Wii-exclusive RPG worden. Mistwalker wil met The Last Story proberen een nieuw soort RPG te creëren waarin de universele gevoelens van mensen een rol zullen spelen. Er is voorlopig nog zeer weinig bekend over de game, maar er zal een developer-blog in maart beginnen om ons op de hoogte te houden. Er is hiernaast ook een officiële site online waar je kunt genieten van een stukje muziek uit de game.

Mistwalker is een developer die is opgericht door Hironobu Sakaguchi. De beste man heeft een tijd lang gewerkt voor Square-Enix en is als spirituele vader van Final Fantasy één van de grootste namen in de game-industrie. Vandaag de dag zijn hij en Mistwalker vooral bekend door de RPG's Blue Dragon en Lost Odyssey.

 

       

Van der Garde naar GP2 Asia Series

Giedo van der Garde maakt volgend weekend vervroegd zijn debuut voor Barwa Addex in de GP2 Asia Series. De Nederlander zal samen met zijn aanstaande teamgenoot Sergio Pérez in Abu Dhabi op het Yas Marina-circuit. Het team heeft hiervoor gekozen, omdat dit circuit de afsluiter zal vormen van het seizoen in de GP2 Main Series.

"Ik ben het team erg dankbaar dat ze me voor deze race het stoeltje hebben gegeven," zei de 24-jarige Nederlander. "Mijn doel is om zowel de baan als het team beter te leren kennen. Bovendien hoop ik bij te dragen aan de ontwikkeling van de auto voor de laatste races in de Asia Series. Het is goed om weer wat ritme op te doen en te kijken waar ik fysiek sta. De laatste tijd heb ik enorm hard getraind en ik voel me fysiek erg fit."

Lijk van verdwenen loterijmiljonair gevonden

Het stoffelijk overschot van een vorig jaar verdwenen loterijwinnaar is teruggevonden, begraven in een tuin in de Amerikaanse staat Florida. Dat heeft de politie vandaag meegedeeld.

De identiteit van het lichaam werd aan de hand van vingerafdrukken vastgesteld. Het is nog onduidelijk hoe de man, Abraham Shakespeare (43), aan zijn eind is gekomen

Shakespeare won in 2006 de jackpot in de staatsloterij van Florida. Hij koos ervoor de prijs van bijna zeventien miljoen dollar ineens uitbetaald te krijgen. In april 2009 verdween hij, maar pas in november werd aangifte gedaan van zijn vermissing.

Een vrouw die in 2007 met Shakespeare bevriend was geraakt nadat hij een duur huis had gekocht, zei in december tegen een lokale krant dat zij hem had geholpen te verdwijnen. Zij had graag dat hij zich weer meldde, zo vertelde zij, omdat de politie op zoek naar sporen steeds haar huis en auto overhoop kwam halen.

Het lijk van de loterijwinnaar werd gevonden in de tuin van het huis van de vriend van de vrouw. De politie beschouwt haar niet als verdachte, maar wil haar wel nader aan de tand voelen.

Geen lot, maar leeft nog wel

Toyota roept 95 duizend auto's terug in Nederland

Toyota roept in Nederland ongeveer 95 duizend auto's terug naar de dealer voor een aanpassing van het gaspedaal. Dat heeft het bedrijf vanavond bekendgemaakt. Het gaspedaal kan 'in zeer zeldzame gevallen' na het intrappen blijven hangen.

De problemen doen zich voor bij acht modellen die tussen februari 2005 en januari dit jaar zijn gemaakt. Het gaat onder meer om de Yaris, Corolla en de Avensis. De oorzaak van het probleem is volgens de autofabrikant mechanische slijtage.

Tot nu toe is er volgens de onderneming in Europa 26 keer melding gemaakt van het euvel op 1,8 miljoen auto's. Hierbij zouden geen ongelukken zijn gebeurd. Toyota stelt dat de aanpassing preventief is. Eigenaren van de betrokken auto's ontvangen binnenkort een persoonlijk bericht over de aanpassing.

Ook in de Verenigde Staten en China roept Toyota auto's terug. In totaal zou het gaan om zo'n 4,2 miljoen wagens.

Voetjes op de vloer voor Toyota

Nieuwe Pokémon-game aangekondigd

Binnenkort, 26 maart om precies te zijn, mogen we genieten van de Pokémon-remakes Pokémon HeartGold en SoulSilver. Dit brengt het aantal Pokémon-titels uit de main-serie voor de Nintendo DS op vijf . Misschien zal dit echter veranderen; Game Freak, de ontwikkelaar van de main-serie, heeft aangekondigd dat ze werken aan een nieuwe Pokémon-RPG voor de Nintendo DS. De game zal nieuwe Pokémon, een nieuw avontuur en nieuwe gameplay-elementen bevatten. Of het dan ook daadwerkelijk een game uit de main-serie wordt, is nog niet bekend. Pokémon-fans zullen echter blij zijn, de game komt dit jaar nog uit.

 

  •  * Title: TBA
  •  * Distributor: Nintendo
  • * Publisher: Game Freak, Inc.
  • * Release date: 2010
  • * Retail Price: TBD
  • * Genre: RPG
  • * Platform: Nintendo DS
  • - New gameplay
  • - New Pokemon
  • - New adventure

 

 

'Liverpool verwerpt opnieuw Birmingham-bod op Babel'

Liverpool heeft, volgens Sky Sports, wederom een bod van Birmingham City op Ryan Babel afgewezen. Begin dit jaar weigerde The Reds al een bod van acht miljoen op de Nederlandse aanvaller. Ditmaal zou het om een bedrag van ruim tien miljoen euro gaan.

De kans dat Birmingham opnieuw een hoger bod gaan uitbrengen lijkt klein.  De huidige nummer acht in de Premier League voert al gesprekken met aanvallers Aruna Dindane (RC Lens) en Roman Pavlyuchenko (Tottenham Hotspur).

De Nederlander hoopt voor het WK echter wel een nieuwe club te hebben. Bij Liverpool krijgt hij nauwelijks speeltijd, dit seizoen speelde hij pas 11 wedstrijden. Eerder wilde ook Galatasaray de aanvaller al aantrekken, maar de Turkse club vond de vraagprijs te hoog.

Rusland test 'stealth'-vliegtuig

Een nieuw Russisch gevechtsvliegtuig, dat door zijn aërodynamische vorm vrijwel onzichtbaar moet zijn op radar, heeft vandaag zijn eerste vlucht gemaakt, bijna twintig jaar na zijn Amerikaanse tegenhanger, de F-22 Raptor.

De tweemotorige Soechoi T-50 vloog 47 minuten, na te zijn opgestegen bij de fabriek in Komsomolsk-aan-de-Amoer, in het verre oosten van Rusland. Het duurt volgens Russische regeringsmedewerkers nog wel vijf jaar voordat het toestel inzetbaar is, maar de luchtdoop is een belangrijke stap in de Russische inspanningen om de glorie van zijn luchtvaartindustrie te herstellen en de strijdkrachten te moderniseren.

Premier Vladimir Poetin sprak van een 'grote stap voorwaarts', maar moest tegelijkertijd erkennen dat 'nog veel gedaan moet worden aan de motoren en de bewapening'.

Craig Caffrey, analist van Jane's Defense Procurement-Military Aircraft, stelt dat de T-50 de Russische luchtmacht aanzienlijk kan versterken. Ook verwacht hij dat er veel buitenlandse belangstelling voor zal zijn. "Voor die landen die niet gewend zijn militaire uitrusting van de VS te kopen, zal dit het enige vijfdegeneratievliegtuig zijn dat beschikbaar is."

Onafhankelijk militair analist Pavel Felgenhauer toonde zich minder onder de indruk. "Het is maar een prototype, zonder nieuwe motoren of een nieuwe radar. Er zijn nieuwe materialen nodig om een vijfdegeneratievliegtuig te maken, en Rusland heeft die niet."

Ook Russische miilitaire analisten zijn sceptisch. Poetin zei dat de T-50 in 2013 bij een testeenheid moet worden ondergebracht en vanaf 2015 in serieproductie moet worden genomen. Maar de analisten wijzen op de vertragingen in het programma en in andere Russische wapenprojecten. "Het schema zal wel worden opgeschoven, zoals gebruikelijk."

Rusland heeft ook problemen met een nieuwe intercontinentale raket, die de hoeksteen van zijn nucleaire arsenaal moet gaan vormen. Zeker acht van de twaalf proeflanceringen van de Boelava zijn mislukt, volgens regeringsmedewerkers door fabricagefouten die het gevolg zijn van de teloorgang van de Russische industrie. Felgenhauer en andere waarnemers menen dat het T-50-project, waaraan honderden onderaannemers werken, door soortgelijke problemen wordt geplaagd.

Volgens Konovalov en anderen ontbeert het Russische leger moderne communicatiemiddelen en satellietnavigatiesystemen. "Het zou beter zijn om oude vliegtuigen van moderne elektronica te voorzien."

Soechoi T-50

[Upd] Räikkönen kan door na crash in Arctic Rally

Kimi Räikkönen heeft niet lang kunnen genieten van zijn debuut in een Citroën C4 WRC. De Fin verloor al in de tweede proef in de Arctic Rally in een bocht naar rechts de controle over zijn bolide en botste tegen een boom. Gehoopt wordt dat hij morgen met een flinke straftijd achter zijn naam weer van start mag gaan.

Räikkönen begon goed aan de rally, want in de eerste proef zette hij een tijd neer die in de 11,27 kilometer tellende proef slechts vijf seconden langzamer was dan zijn meer ervaren teamgenoot Daniel Sordo. In de tweede proef ging het echter mis. "Wat wij gehoord hebben is dat Kimi een boom raakte en deze omver gereden heeft. We moeten afwachten wat de schade aan de auto is. Misschien is het mogelijk dat ze morgen terugkeren in de rally. We hopen het," zei een lid van het Citroën Team.

Update 21:47:

Räikkönen kon met behulp van de toeschouwens alsnog zijn weg vervolgen. The Iceman verloor veel tijd, maar zijn auto kon voor de derde proef opgelapt worden. Hij had echter wel zeven minuten meer nodig dan de maximale servicetijd die hij mocht gebruiken. Hiervoor kreeg hij extra straftijd toebedeeld.

Crespo keert terug bij Parma

Hernán Crespo maakt het seizoen af bij Parma, de club waar hij in 1996 zijn carrière in Europa begon. Parma heeft aan het eind van dit seizoen de optie om de Argentijn definitief over te nemen.

Crespo (34) stond de vorige twee seizoenen onder contract bij Inter, waar hij wegens veel concurrentie steeds minder aan spelen toe kwam. Afgelopen zomer klopte Genoa op de deur. De aanvaller voetbalde tussen 1996 en 2000 ook al voor Parma.

Tegelijkertijd neemt Parma afscheid van Christian Amoruso. De spits vertrekt naar Atalanta Bergamo, dat daarvoor 1,2 miljoen euro overmaakt op de bankrekening van Parma.

Genoa heeft het gat dat Crespo achterlaat alweer opgevuld, want Robert Acquafresca keert terug bij de Serie A-club. De aanvaller heeft zijn verhuurperiode bij Atalanta erop zitten.

Tour de France koerst door Hellevoetsluis

Door een kleine wijziging in het routeschema zal de Ronde van Frankrijk op zondag 4 juli Hellevoetsluis aandoen en Brielle en Westvoorne links laten liggen.

De gemeente Hellevoetsluis, die de verandering van het parkoers vandaag bekendmaakte, is enthousiast. "Na de Giro, die op 10 mei dezelfde route neemt, nu ook de Tour de France door je gemeente", juichte wethouder Evert Taal (Sport). "Dat maak je als Hellevoetsluis maar één keer mee."

De eerste etappe van de Tour gaat van Rotterdam naar Brussel. De dag daarvoor is in Rotterdam de proloog.

Mass Effect 2 al twee miljoen keer verkocht

Het zit Electronic Arts al lange tijd financieel een beetje tegen, de uitgever moet dan ook extra blij zijn geweest toen de eerste verkoopindicaties van hun nieuwste RPG Mass Effect 2 binnenkwamen. De game zou namelijk sinds zijn launch afgelopen dinsdag al twee miljoen keer over de toonbank zijn gegaan wereldwijd. Dat is natuurlijk verre van een record, maar het is zeker wel een prestatie waar mening publisher en developer jaloers van wordt. Of het getal exact is weten we niet, daarvoor moeten we nog wachten op onafhankelijke bevestiging.

Officieel ging Mass Effect 2 dinsdag in Amerika in de verkoop en vandaag pas in Europa, waardoor het verkoopsucces vooral Amerikaans zou zijn, maar veel Nederlandse winkels hadden de game al dagen eerder in de schappen liggen. Of EA daar met zijn schattingen rekening mee heeft gehouden is niet bekend. Wat we wel weten is dat EA en BioWare, tot niemands verbazing, erg blij zijn met deze cijfers. Volgens dr. Ray Muzyka van BioWare zal Mass Effect 2 tot de absolute top van 2010 behoren.

Benieuwd of de verkoopcijfers recht doen aan de game? Onze review zal begin volgende week te lezen zijn.

Mass Effect 2

Cuche breekt duim bij val

Didier Cuche kwam vanmiddag, bij de wereldbekerwedstrijd op de reuzenslalom in het Sloveense Kransjka Gora, ten val.

De Zwitserse wereldkampioen op de super-G bleef haken met zijn ski achter een poortje en viel plat op zijn gezicht. Daarna draaide hij op zijn rug en botste hard tegen een ander poortje. Vervolgens gleed hij ruggelings en zonder ski's over de finishlijn.

Röntgenfoto's in het ziekenhuis wezen uit dat hij de duim van zijn rechterhand heeft gebroken. Morgen zal hij in Zwitserland onder het mes gaan.

Wesley vroeg Yolanthe trillend ten huwelijk

Wesley Sneijder kon zijn zenuwen nauwelijks in bedwang houden toen hij zijn vriendin Yolanthe Cabau van Kasbergen ten huwelijk vroeg. Dit onthult de presentatrice zondag tijdens een interview in de 'Tv Show' met Ivo Niehe.

Het showbizzkoppel vloog eind vorig jaar in een afgehuurd vliegtuig met familie en vrienden naar Dubai om oud en nieuw te vieren. In de lucht riep Wesley over de intercom van het vliegtuig Yolanthe naar voren.

In eerste instantie dacht de presentatrice dat haar vriend een grapje ging uithalen. Maar al snel had ze door dat het menens was, want de voetballer was erg zenuwachtig. "Hij was helemaal aan het trillen", zo zegt Yolanthe."Hij kwam helemaal niet uit zijn woorden".

Toch kwam het allemaal goed. Yolanthe antwoordde met een volmondig 'ja'. Wanneer de tortelduifjes in het huwelijksbootje stappen, is nog niet bekend.

'Hij trilde helemaal'

Fonseca eist deel transfersom Lodeiro naar Ajax

Voormalig Uruguayaans international Daniel Fonseca eist geld van Ajax, in verband met de transfer van Lodeiro. Hij verklaart nog een contract te hebben met Lodeiro als zaakwaarnemer van de Uruguayaan. Lodeiro echter, heeft het contract vorig seizoen verbroken maar dit was volgens Fonseca eenzijdig en dus niet rechtsgeldig.

Fonseca eist tien procent van de transfersom die Ajax overmaakte naar Nacional. Volgens de media uit Uruguay zou dit een bedrag zijn van 5,6 miljoen dollar wat overeenkomt met ruim 4 miljoen euro.

Betrapt op 20 overtredingen in 10 minuten

Een 22-jarige automobilist uit Raalte is vandaag in Zwolle staande gehouden omdat hij in tien minuten tijd twintig verkeersovertredingen had begaan. Dat liet de politie weten.

De man viel al op doordat hij vandaag rond het middaguur met te hoge snelheid op de Ceintuurbaan in Zwolle reed. Hij reed dertig kilometer te hard. Ook haalde hij meerdere keren rechts in zonder zijn richtingaanwijzer te gebruiken. Wel hield hij zich aan de snelheid op de plekken waar flitspalen staan. Op de Voorsterweg reed hij vervolgens 110 kilometer per uur waar zeventig is toegestaan.

De man bleek een beginnende bestuurder die al eerder over de schreef is gegaan met ernstige verkeersovertredingen. Hij wordt bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) voorgedragen om een cursus 'gedrag en verkeer' te volgen.

Feyenoord laat Babangida lopen

Haruna Babangida zal geen contract bij Feyenoord krijgen. Het broertje van oud-Ajacied Tijjani trainde de afgelopen dagen mee met de Rotterdammers, maar werd niet goed genoeg bevonden door de technische staf.

Dat meldt Voetbal International vandaag. Feyenoord speelde met de stage voor Haruna Babangida in op het vertrek van Andwelé Slory, die vertrokken is naar het Engelse West Bromwich Albion. Verder heeft Feyenoord ook de Braziliaan Wanderson aangetrokken.

Doden na instorten flatgebouw Hongkong

Een vijftig jaar oud appartementencomplex in Hongkong is vandaag ingestort. Zeker drie bewoners kwamen om het leven, twee anderen worden nog vermist. Dat heeft de regering vandaag bekendgemaakt.

Twee bewoners liepen lichte verwondingen op. Volgens Donald Tsang, hoogste bestuurder van de stad, is het vijf verdiepingen tellende gebouw op het schiereiland Kowloon waarschijnlijk ingestort door slecht onderhoud.

Geen auto's in Middelburg tijdens Koninginnedag

In een groot deel van het centrum van Middelburg mogen tijdens Koninginnedag geen auto's staan. Dat is te lezen in een verordening die de burgemeester heeft ingesteld. Automobilisten mogen vanaf 29 april 05.00 uur tot 30 april 16.00 uur hun auto niet meer in het gebied neerzetten. Bewoners moeten hun voertuig dan tijdelijk elders stallen.

De koninklijke familie doet dit jaar tijdens Koninginnedag de Zeeuwse hoofdstad aan. Volgens de gemeente moet er rekening mee worden gehouden "dat de mogelijkheid aanwezig is dat zich omstandigheden kunnen voordoen waarbij personen of groeperingen een dermate gedrag vertonen dat daarmee de openbare orde wordt verstoord". Vorig jaar probeerde Karst T. in Apeldoorn tijdens Koninginnedag met een auto een aanslag te plegen op de koninklijke familie.

Een woordvoerder van de gemeente zegt echter dat de maatregelen niet met de aanslag te maken hebben. "Natuurlijk spelen veiligheidsmaatregelen een grotere rol na de aanslag in Apeldoorn, maar deze maatregelen zijn genomen om zoveel mogelijk ruimte te creëren. Het gebeurt wel vaker bij grote evenementen dat we dit soort maatregelen nemen, zoals bij de landelijke intocht van Sinterklaas een paar jaar geleden in Middelburg."

Uit de verordening blijkt verder dat het luchtruim boven Middelburg op slot gaat. Ook mogen mensen geen bivakmutsen, helmen of sjaals dragen, waardoor ze moeilijk te identificeren zijn.

Kritiek van Knol aan het adres van Adelaar

Sparta-trainer Frans Adelaar maakt pas een uur voor aanvang van een wedstrijd de opstelling van zijn ploeg bekend. Tot ontevredenheid van verdediger Ruud Knol, die liever eerder duidelijkheid wil.

"Pas een half uur voordat we aan de warming-up beginnen, hoor je of je speelt", vertelt Knol tegenover RTV Rijnmond. "Als speler wil ik die duidelijkheid eerder, en ik denk dat iedereen dat wil."

De 28-jarige speler legt zich echter neer bij de situatie. "Maar ja, ik kan dat wel willen... Met een aantal spelers het gesprek aangaan met Adelaar, daar geloof ik niet in." Adelaar wacht met de definieve opstelling totdat hij weet wie de tegenstander in de basis heeft staan. Knol: "Het is zijn keuze om het op die manier te doen."

De Rotterdammers gaan zaterdag op bezoek bij NEC. Sparta heeft veertiende en heeft drie punten meer dan de opponent uit Nijmegen, die woensdag door Ajax werd uitgeschakeld in de KNVB beker.

Finale Afrika Cup 2012 in Gabon

De Afrikaanse voetbalbond (CAF) heeft de finale van de Afrika Cup van 2012 toegewezen aan Gabon. Dat land is over twee jaar de organisator van het toernooi, samen met buurland Equatoriaal-Guinea.

De bond heeft bovendien bekendgemaakt dat het openingsduel van de Afrika Cup zal worden gespeeld in Equatoriaal-Guinea. De eerste kwalificatiereeksen voor het toernooi van 2012 gaan aan het eind van dit jaar van start.

Het wordt in 2012 de tweede keer dat twee landen de Afrika Cup organiseren. Ghana en Nigeria waren samen in 2000 de gastlanden. In 2014 mag Libië het continentale toernooi organiseren.

Gabon is op de huidige Afrika Cup in Angola uitgeschakeld in de poulefase. De finale gaat aanstaande zondag tussen Ghana en Egypte.

Winkel met familielief in Heavy Rain

Heavy Rain komt over krap een maand uit en er verschijnen steeds meer trailers over deze langverwachte game. In deze trailer zien we vaderlief met zijn familie in een winkelcentrum gezellig aan het wandelen. Helaas loopt zoonlief weg en is er paniek in de tent. Deze trailer zou een goed beeld moeten geven hoe de game gaat spelen en wat je kan verwachten. Heavy Rain komt 26 februari exclusief uit voor de Playstation 3 en is ontwikkeld door Quantic Dream, bekend van hun game Fahrenheit.

Politie rijdt over hond en beboet bazin

Eerst rijdt de Duitse politie bewust over een hond heen en vervolgens moet de eigenaresse een boete betalen voor de opgelopen schade aan de dienstauto. De 65-jarige vrouw kreeg een rekening van meer dan 2500 euro, aldus de Duitse krant Hamburger Abendblatt vandaag.

Hond Robby was op oudejaarsavond losgebroken en de straat op gerend. De politie kon naar eigen zeggen het dier niet vangen of neerschieten. Omdat de hond een gevaar vormde voor het verkeer, besloten de agenten hem te overrijden. De vrouw draait nu op voor de reparatiekosten van het voertuig.

Volgens een woordvoerder van de politie valt er juridisch gezien niets aan te merken op het opleggen van de boete: "Maar uit menselijk oogpunt is het natuurlijk een wreed verhaal." De zaak wordt nog een keer onderzocht.

'China riskeert isolement om Iran'

China riskeert een diplomatiek isolement en verstoring van zijn energieaanvoer als het niet helpt Iran te stoppen kernwapens te maken. Dat heeft de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken Hillary Clinton vandaag in Parijs gezegd.

Er wordt sterk aangedrongen op nieuwe maatregelen tegen Iran nu het weigert te bewijzen dat zijn nucleaire intenties vreedzaam zijn. De VS en andere landen die sancties tegen Iran voorstaan, voeren een sterke lobby bij de Chinese regering om die te bewegen strafmaatregelen van de Verenigde Naties te steunen.

Clinton gaf aan dat ze begrijpt dat China huiverig is om Iran straffen op te leggen, aangezien het de derde olieleverancier van het land is. Ze benadrukte echter dat een Iran mét kernwapens een destabiliserend effect zal hebben op de Perzische Golf. De druk op China om dit te erkennen wordt daarom opgevoerd.

De regering-Obama zegt dat Iran vastbesloten lijkt nucleaire wapens te ontwikkelen. Hoewel Iran dit ontkent, is het welhaast zeker dat het land meer dan genoeg nucleair materiaal heeft om een bom te maken.

Er zijn grote risico's verbonden aan een Iraanse bom, zei Clinton. Het zal een wapenwedloop in de Perzische Golf teweegbrengen en Israël zal zich nog meer bedreigd voelen. De VS heeft Israël publiekelijk gewaarschuwd dat een 'preventieve' aanval zal leiden tot een wapenwedloop en wraakacties.

China heeft maatregelen van de VN altijd weerstaan omdat deze contraproductief zouden werken en de pogingen zouden schaden om Iran over te halen te bewijzen dat zijn atoomprogramma vreedzaam is. Ook nu stelt China zich vooralsnog neutraal op.

Clinton stelde: "We begrijpen dat het nu contraproductief lijkt om een land te straffen waarvan je zoveel grondstoffen krijgt die een groeiende economie nodig heeft. Maar denk aan de implicaties op de lange termijn."

Anti-abortusactivist krijgt levenslang voor moord

Een Amerikaanse anti-abortusactivist is vandaag door een jury schuldig bevonden aan moord. De 51-jarige Scott Roeder schoot op 31 mei in een kerk de vooraanstaande abortusarts George Tiller dood, volgens eigen zeggen om de levens van ongeboren kinderen te redden.

De jury had maar 37 minuten nodig om tot een uitspraak te komen. De schuldigverklaring aan moord betekent in Kansas automatisch dat Roeder levenslang de gevangenis in moet. Hij zou pas over 25 jaar de mogelijkheid van voorwaardelijke invrijheidstelling krijgen, maar de officier van justitie wil verzwarende omstandigheden geldend maken, zodat dit pas over vijftig jaar kan.

Roeder legde voorafgaand aan het proces een bekentenis af en herhaalde die tijdens de zitting. Hij zei dat hij Tiller in de hal van zijn kerk in het hoofd had geschoten, omdat hij meende dat de levens van ongeboren kinderen door Tiller in 'direct gevaar' verkeerden. Daarmee probeerde zijn advocaat aan te sturen op een veroordeling wegens doodslag, maar de rechter oordeelde meteen na de getuigenis van Roeder dat het directe gevaar niet was aangetoond.

Tiller was een van de weinige artsen in de Verenigde Staten die een zwangerschap nog in een laat stadium afbraken. Zijn kliniek in Wichita was dikwijls doelwit van protestacties.

[Upd] Donald naar Willem II

Mitchell Donald maakt het seizoen waarschijnlijk af bij Willem II. Het Brabants Dagblad meldt vandaag dat de Ajacied dicht bij een overgang naar de Tilburgse club is. De 21-jarige middenvelder zou op huurbasis naar de ploeg van Fons Groenendijk gaan.

Volgens de krant heeft Donald gisteren afscheid genomen van zijn collega's. Technisch directeur Henry van der Vegt van Willem II wil de komst van Donald nog niet bevestigen omdat Ajax een beursgenoteerde onderneming is.

De overstap van Donald is opmerkelijk. Vorige week meldde hij nog dat hij een vertrek bij Ajax absoluut niet zag zitten. "Het is niet aan de orde geweest", verklaarde het talent toen. De middenvelder komt onder leiding van coach Martin Jol weinig aan spelen toe. Dit seizoen speelde hij pas vijf competitiewedstrijden, waarvan vier als invaller.

Update 19:35

Mitchell Donald speelt de rest van het seizoen voor Willem II. De Tilburgers huurt Donald van Ajax.

Contador: "Ben beter dan vorig jaar"

Alberto Contador heeft weer eens wat van zich laten horen. De Spanjaard van Astana zegt dat hij op dit moment in een betere vorm verkeerd dan vorig jaar. Tegen de Spaanse krant Marca ging de tweevoudig Tour de France winnaar ook in op een vraag over zijn rivaal Lance Armstrong.

"Ik ben nu 27 en ik denk dat ik nog altijd ruimte heb voor verbetering," zei Contador, die ook al de Giro d’Italia en de Vuelta a Espana op zijn palmares heeft staan. "Zowel in de bergen als in de tijdritten. Ik vermaak me momenteel kostelijk in de trainingen en ik ben in een betere conditie dan vorig jaar." Die verbetering komt er overigens niet vanwege een meer intensieve training. "Ik train vrij licht. Ik heb sinds de Tour niet meer fatsoenlijk gekoerst."

De krant vroeg verder of hij niet gek wordt van de vragen over hem en Armstrong. "Ik snap erg goed dat journalisten me steeds over Armstrong blijven vragen. Ik weet dat dit de mensen interesseert. Maar ik neem het allemaal met een korreltje zout en verspil mijn tijd niet met gedachtes aan hem."

Selectie hockeyheren voor WK bekend

Michel van den Heuvel, de bondscoach van de Nederlandse hockeyheren, heeft zijn selectie bekendgemaakt voor het WK hockey. Het WK wordt van 28 februari tot en met 13 maart gehouden in New Delhi.  
                                       
De selectie: Vogels (HGC), Evers, Rohof  Derikx, Taekema, Reckers, Bakker (Amsterdam), Stockmann, Jolie, R.Brouwer, De Nooijer, Meijer (Bloemendaal), Hofman (SCHC), Hertzberger, Van der Horst (Rotterdam),  Balkestein (Oranje Zwart), Kemperman (Den Bosch) en Vermeulen (Kampong).

Laurens Docherty (geblesseerd), Valentin Verga, Constantijn Jonker en Mink van der Weerden vielen af.

[Upd] Wanderson komt, Slory gaat

Niets lijkt een overgang van Wanderson do Carmo naar Feyenoord nog in te weg te staan. De aanvaller van het Zweedse GAIS Göteborg onderging volgens het Algemeen Dagblad reeds een medische keuring een Rotterdam.

Leo Beenhakker sloeg donderdag in het diepste geheim toe. Hij liet Wanderson, recentelijk in de belangstelling van Ajax en sc Heerenveen, naar Rotterdam vliegen. De spits van GAIS werd door de medische staf van Feyenoord medisch gekeurd, maar signeerde nog geen officieel contract.

Dat doet hij zodra de Rotterdamse club zich de komende drie dagen alsnog definitief ontdoet van Andwélé Slory en eventueel Luigi Bruins. Alleen als de club er onverhoopt niet in slaagt om Slory te verkopen aan West Bromwich Albion, komt de komst van de gewenste spits in gevaar.

De leiding van Feyenoord moet voor zondagavond, als de transferperiode sluit, spelers slijten. Om Wanderson tot het einde van het seizoen te kunnen huren, moet er immers eerst voldoende ruimte worden gecreëerd op de loonlijst. Omdat de licentiecommissie van de KNVB in de nek hijgt, is Feyenoord erg beperkt in de mogelijkheden.


Update 18:59

NOS-TT meldt dat de overgang van de 23-jarige Wanderson inmiddels rond is. De koop van de spits was mogelijk omdat de transfer van Slory naar WBA ook rond is gekomen.

Zorgtoeslag geleidelijk omlaag

Gezinnen met een modaal inkomen krijgen vanaf 2011 jaarlijks zeven euro minder zorgtoeslag. Dat heeft minister van Volksgezondheid Ab Klink (CDA) vandaag laten weten aan de Tweede Kamer.

Huishoudens met een laag inkomen krijgen elk jaar drie euro minder. In totaal hoopt Klink zo de komende dertig jaar gemiddeld zeventig miljoen euro per jaar te besparen. Over de volledige periode heeft hij dan zo'n twee miljard euro bezuinigd.

Klink heeft al eerder aangekondigd dat hij nog eens een half miljard bezuinigt door ziekenhuizen efficiënter te laten werken. In totaal wordt er zo 2,4 miljard op de zorg bezuinigd, zoals het kabinet vorig jaar heeft afgesproken naar aanleiding van de economische crisis.

Hogere inkomens krijgen niet met de bezuiniging op de zorgtoeslag te maken, omdat zij geen zorgtoeslag ontvangen. De zorgtoeslag is een tegemoetkoming in de kosten voor de zorgverzekering voor huishoudens met een inkomen tot zo'n 48 duizend euro.

Nieuw onderzoek in zaak-Ina Post

In de zaak van bejaardenverzorgster Ina Post moet een volledig nieuw onderzoek worden gedaan. Dat heeft het gerechtshof in Den Bosch vandaag besloten. Post werd in 1987 in hoger beroep veroordeeld tot zes jaar cel voor het doden van een 89-jarige vrouw uit Leidschendam.

Post bekende eerder dat ze het slachtoffer, bij wie ze regelmatig werkte, had gewurgd en cheques van haar had verzilverd. De vrouw werd na drie jaar cel wegens goed gedrag vrijgelaten. Zij ontkent nu schuldig te zijn.

De Hoge Raad besliste in juni vorig jaar dat de rechtszaak tegen Post moest worden heropend. De Commissie Evaluatie Afgesloten Strafzaken (Ceas) had gesteld dat het slachtoffer eerder is overleden dan Post had verklaard. De Hoge Raad sloot zich daar bij aan en wilde de zaak daarom opnieuw laten onderzoeken. Het hoogste rechtscollege van Nederland verwees de zaak vervolgens terug naar het hof in Den Bosch.

Het hof heeft vandaag verder besloten dat er nader onderzoek moet komen naar de vingerafdrukken op de bij het slachtoffer gestolen kascheques. Daarnaast moet het rapport van de Ceas aan het dossier worden toegevoegd.

Het hof heeft bovendien beslist dat alle door het openbaar ministerie en verdediging opgegeven getuigen op de zitting worden gehoord. Dit zijn de agenten en officieren van justitie die betrokken zijn geweest bij de verhoren van de verdachte, en vijf deskundigen. De deskundigen worden 31 maart op zitting gehoord, op 8 en 9 juli volgen de verhoren van de agenten en de officieren van justitie.

Ook mevrouw Riccò aan de cera

De Italiaanse wielrenster Vania Rossi is betrapt op bloeddoping. Na afloop van het Italiaans kampioenschap veldrijden op 10 januari werd cera in het bloed van de nummer twee gevonden. Dat meldt het Italiaans olympisch comité Coni vrijdag. 

Rossi is de partner van Riccardo Riccò. Ze keerde juist deze winter terug nadat ze in juli moeder werd. Voor Riccò is cera geen onbekend product. De Italiaan werd tijdens de Tour van 2008 op gebruik van hetzelfde middel betrapt. Hij is tot 19 maart geschorst.

"Dit gedrag, waarbij bepaalde atleten blijven proberen de regels te ontlopen, is ongelooflijk", stelde de president van de Italiaanse wielerbond Renato di Rocco. "Zeker gezien de hoeveelheid controles die we uitvoeren."

Rossi kan nog een contra-expertise aanvragen. Als die ook positief uitpakt, kan de 26-jarige twee jaar geschorst worden.

Tottenham weigert bod op Pavlyuchenko

Birmingham City heeft een poging gedaan om aanvaller Roman Pavlyuchenko over te nemen van Tottenham Hotspur. Volgens Sky Sports heeft de club uit Noord-Londen het bod echter geweigerd.

Hoeveel Birmingham City precies heeft geboden, wordt niet genoemd. Hoe dan ook zou Pavlyuchenko de duurste aankoop voor de promovendus zijn. Nu is dat record in handen van David Dunn, die in 2003 voor ruim 7,5 miljoen euro overkwam van Blackburn.

Tottenham Hotspur nam Pavlyuchenko (28) in de zomer van 2008 over van Spartak Moskou. De ploeg van manager Harry Redknapp hoopt van Birmingham zoveel mogelijk van de destijds betaalde zestien miljoen euro terug te krijgen.

De Russische spits komt dit seizoen nauwelijks aan spelen, want hij moet Peter Crouch, Robbie Keane en Jermaine Defoe voor zich dulden. De komst van Eidur Gudjohnsen maakt het erg waarschijnlijk dat Pavlyuchenko wordt verkocht of verhuurd.

'Man United ruilt Anderson voor Lyon-keeper Lloris'

De Braziliaan Anderson is op weg naar Olympique Lyon, melden enkele Engelse media. In ruil voor de 21-jarige middenvelder zou doelman Hugo Lloris de omgekeerde weg naar Old Trafford maken.

Anderson is bij United op het tweede plan geraakt. Onlangs liet hij zich niet zien op een training, waardoor Sir Alex Ferguson het helemaal gehad lijkt te hebben met de Braziliaan. Bovendien zat Anderson niet bij de selectie voor de wedstrijd tegen Hull City (4-0 winst).

Manchester United nam de middenvelder in 2007 voor ruim twintig miljoen euro over van FC Porto, maar de kleine dribbelaar kon op Old Trafford nooit imponeren. In de uitwedstrijd tegen Tottenham Hotspur, vorig jaar september, maakte hij zijn enige doelpunt in 54 officiële duels voor de Engelse kampioen.

De Braziliaan hoopt zijn loopbaan bij Lyon weer op de rails te krijgen. Volgens Sportsmail is Lyon bereid om doelman Hugo Lloris te ruilen voor Anderson.

KNMI waarschuwt voor zware sneeuwbuien

Het KNMI waarschuwt voor een venijnige sneeuwstoring die in de aankomende nacht over ons land trekt. De storing gaat gepaard met zware sneeuwbuien en veel wind. Hierdoor kan lokaal in korte tijd een grote hoeveelheid sneeuw vallen.

Langs de Zeeuwse en Zuid-Hollandse kust neemt de wind bovendien in korte tijd flink toe. Waarschijnlijk ligt er morgenochtend in een groot deel van het land een vers sneeuwdek. Dat stelde een woordvoerder vandaag.

Het KNMI raadt iedereen die vannacht de weg opgaat aan de weerberichten en waarschuwingen goed te blijven volgen.

venijnige sneeuwbuien op komst

Ayatollah: 'meer oproerkraaiers ophangen'

Ayatollah Ahmad Jannati, een invloedrijke hardliner in de Iraanse geestelijkheid, heeft vandaag gezegd dat meer activisten van de oppositie moeten worden opgehangen. Als daar meteen na de presidentsverkiezingen in juni mee was begonnen, was de rust in het land al lang weergekeerd, zei hij in een preek na het vrijdaggebed.

"Wat wij doormaken komt door onze slapheid. Hoeveel mensen heeft het gerecht op 9 juli terechtgesteld?" vroeg Jannati, doelend op een van de zwaardere protestdagen. 'Wij toonden zwakte en toen kwam Ashoura', een sjiitische gedenkdag met opnieuw bijzonder felle protesten op 27 december. "Als je nu zwakte toont, wordt de toekomst erger. Er is geen ruimte voor islamitische genade."

Gisteren werden twee Iraniërs opgehangen, omdat ze deel zouden hebben uitgemaakt van een gewapende groep die de regering omver wilde werpen. Ze waren weken voor de verkiezingen opgepakt, maar werden met later opgepakte betogers op een hoop geveegd en tegelijk met hen in een massaproces berecht en veroordeeld. De autoriteiten maakten gisteren bekend dat negen mensen die bij de protesten betrokken waren eveneens ter dood zijn veroordeeld.

Jannati prees het hoofd van de rechterlijke macht, Sadeq Larijani, voor de executies van gisteren. Hij spoorde hem aan er meer te laten voltrekken. "Sta moedig recht, omwille van Allah, op dezelfde manier zoals u deze twee personen heeft laten terechtstellen." Vervolgens haalde hij verzen uit de Koran aan, die heersers machtigen hun tegenstanders te doden, onder wie 'huichelaars met kwade bedoelingen en degenen die geruchten verspreiden'.

Geestelijke hardliners hebben al eerder opgeroepen tot de berechting en terechtstelling van oppositieleiders als presidentskandidaat Mir Hossein Mousavi, ex-president Mohammad Khatami en oud-parlementsvoorzitter Mahdi Karroubi. De autoriteiten hebben honderden mensen opgepakt, maar activisten van de oppositie gaan sporadisch door met omvangrijke protesten tegen de volgens hen frauduleuze verkiezingsoverwinning van president Mahmoud Ahmadinejad. Sommigen in de oppositie willen niet alleen het aftreden van Ahmadinejad, maar bekritiseren ook de Iraanse geestelijke leiders, onder wie de hoogste leider ayatollah Ali Khamenei.

Country pack in Rock Band DLC van komende week

Sinds Rock Band 2 uit is komt Harmonix elke week met extra liedjes die je tegen betaling kunt downloaden. Deze week komt er weer een Country pack aan, dit zijn de zes resterende liedjes die op de retailuitbreiding 'Rock Band: Country Pack' stonden. Hiermee is dat spel nu ook volledig te downloaden in de Rock Band Store. Het gaat hier om de volgende zes liedjes:

Kenny Chesney – “She Thinks My Tractor’s Sexy”
Montgomery Gentry – “Gone”
Rascal Flatts – “Me and My Gang”
Sara Evans – “Suds in the Bucket”
Trace Adkins – “Swing''
Willie Nelson – “On the Road Again”

Deze songs zijn niet over te zetten naar Lego Rock Band

De liedjes zijn beschikbaar vanaf dinsdag 2 februari voor de Wii en de Xbox 360 en vanaf donderdag 4 februari voor de Playstation 3. Elk los liedje kost € 1,49 of 160 MS points of 200 Wii points. Het 'Going Country Pack 03' is in zijn volledigheid te downloaden voor €7,99 of 800 MS points.

Carice van Houten scoort nummer 1-hit

Carice van Houten scoort niet alleen als actrice. De 33-jarige staat deze week op nummer een in de Single Top 100. Haar duet met Kane, 'No Surrender', komt binnen op de eerste plek van de hitlijst.

Kane en Carice brachten de speciale versie ten gehore tijdens de televisieactie voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti. Het duet is sinds de uitzending te downloaden, alle opbrengsten gaan naar giro 555.

'No Surrender' verdringt Caro Emeralds 'A Night Like This' van de eerste plek. Caro staat deze week op twee. De Gebroeders Ko maken de top drie compleet met hun 'Geef Mij de Sleutel Van Jouw Voordeur'. De comeback van Ray & Anita, die in de jaren negentig furore maakten als 2 Unlimited, lijkt geslaagd. 'In da Name Of Love' staat deze week op de vierde plek.

De nummer 1-positie in de Album Top 100 is deze week weer voor de dames van K3. Vorige week stond Jurk nog aan de top. Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven vallen drie plaatsen. De nieuwe plaat van Alicia Keys staat op twee, Kyteman maakt de top drie compleet.

'No Surrender'

Verdachte valt voorzitter hof Den Haag aan

De voorzitter van het gerechtshof in Den Haag is vandaag tijdens een zitting door een verdachte aangevallen. Dat meldt het hof.

De man stond in hoger beroep terecht voor diefstal met geweld met een dodelijke afloop. De verdachte greep tijdens de zitting de voorzitter bij de keel. Een aanwezige bode kon direct ingrijpen. De man is door de parketpolitie afgevoerd. De voorzitter bleef ongedeerd.

Het voorval vond vanochtend plaats. De man is eerder door de rechtbank veroordeeld tot negen jaar cel. Tijdens de zitting bevond zich volgens het hof aan beide zijden van de verdachte parketpolitie ter beveiliging.

Tijdens de behandeling van zijn zaak ging de man rustig staan, 'alsof hij een papier wilde overhandigen aan de voorzitter'. Vervolgens sprong hij onverhoeds over de tafel waarachter de drie raadsheren van het hof zaten en greep de voorzitter bij de keel.

Nadat de man door de parketpolitie was afgevoerd, werd de zitting korte tijd onderbroken. De man heeft vervolgens een deel van zijn zitting nog geboeid bijgewoond, maar is uit de rechtszaal verwijderd nadat hij volgens het hof 'luidruchtig de orde bleef verstoren'.

Het Openbaar Ministerie heeft voor het hof zestien jaar cel geëist tegen de man. Over veertien dagen mogen de verdachte en zijn raadsman zeggen wat zij vinden.


De voorzitter van het gerechtshof in Den Haag aangevallen.

Overleg over Icesave levert niets op

Het gesprek dat minister van Financiën Wouter Bos (PvdA) vanmmiddag heeft gevoerd met zijn collega uit IJsland, heeft niets opgeleverd. Dat blijkt uit een verklaring die zijn ministerie heeft afgegeven.

Bij het gesprek waren ook een Engelse minister en de leiders van twee oppositiepartijen van IJsland aanwezig. Onderwerp van gesprek is de terugbetaling van de Icesave-tegoeden aan Nederland en Engeland. Die is op losse schroeven komen te staan sinds de president van IJsland begin deze maand zijn veto uitsprak over het akkoord dat zijn regering had gesloten over de terugbetaling van 1,3 miljard euro aan Nederland.

Het veto van de president leidt ertoe dat de IJslandse bevolking zich op 6 maart per referendum mag uitspreken over het akkoord.

Het gesprek vond plaats op verzoek van IJsland. "Ze willen weten waarom wij er zo aan hechten dat wij ons geld terugkrijgen. Ik zal het ze nog een keer uitleggen", zei Bos vandaag na afloop van de ministerraad. "Iedereen zoekt naar een oplossing. Misschien hebben ze er eentje in hun achterzak." De bewindsman voegde eraan toe dat hij er 'geen misverstand' over zal laten bestaan dat het bedrag tot op de laatste euro moet worden terugbetaald.

Over de inhoud van het gesprek kon een woordvoerder van Bos na afloop niets zeggen. "Betrokkenen beraden zich na de ontmoeting", luidt de verklaring die Financiën uitgaf. "Op dit moment zijn er geen verdere bijeenkomsten gepland."

Stefan Grand Prix gaat samenwerken met Toyota

Stefan Grand Prix blijft, ondanks dat het geen startbewijs in handen heeft, zich toch voorbereiden op een avontuur in de Formule 1. Vandaag maakte Zoran Stefanovic bekend dat zijn team een deal met Toyota Motorsport heeft gesloten.

Stefanovic bracht begin december al een bezoek aan de Toyota-fabriek die in Keulen gevestigd is. Hier was hij heen gereisd om over een mogelijke samenwerking te praten. De zakenman wil het ontwerp van de auto waarmee Toyota dit jaar eigenlijk zou gaan racen, graag gebruiken voor zijn nieuwe team. "Stefan GP heeft een overeenkomst met Toyota Motorsport gesloten dat zij het team technisch zal ondersteun", stond er in de persverklaring van Stefan GP. "Meer details over dit contract zullen binnenkort bekend worden gemaakt."

Toyota maakte enkele dagen na de seizoensfinale in Abu Dhabi bekend dat zij zich zich per direct terugtrekken uit de Formule 1. Het startbewijs wat daarmee vrijkwam ging naar het team van Sauber.

Vandenbussche verwijst Lejsal naar de bank

Brian Vandenbussche keert zaterdagavond weer terug onder de lat van sc Heerenveen.

De Belgische doelman van de Friesche club is voldoende hersteld van een blessure. Zijn vervanger Martin Lejsal mag daardoor weer plaatsnemen op de bank.

Trainer Jan de Jonge kan ook weer beschikken over Viktor Elm, Mika Väyrynen en Oussama Assaidi. De oefenmeester laat Michael Papadopulos nog niet starten. De aanvaller liep vorige week zaterdag tegen Willem II een knieblessure op. Hij begint op de bank. Gerald Sibon zal zijn plaats in de punt van de aanval innemen.

Haarlem-speler Van den Broek kan naar twee clubs

Diverse spelers van de failliete profclub Haarlem hebben al een nieuwe werkgever gevonden. Ook middenvelder Benjamin van den Broek hoeft niet lang thuis te zitten. Twee clubs zijn geïnteresseerd in zijn diensten.

Van den Broek trainde woensdag al mee met FC Den Bosch en speelde donderdag mee in een oefenduel met het Belgische Lierse SK. De 22-jarige middenvelder had met twee treffers en een assist een aanzienlijk aandeel in de 3-0 overwinning van Jong Lierse op Jong Beveren. Lierse SK doet momenteel mee om promotie naar de Belgische Jupiler Pro League. Limburger Van den Broek speelde sinds de zomer van 2008 voor Haarlem, dat hem wegplukte bij NAC Breda. In 57 duels in de Jupiler League wist de middenvelder tien keer te scoren.

Katwijk-aanvaller Ent naar Dutch Lions

Aanvaller Bas Ent verruilt zaterdaghoofdklasser Katwijk voor de Amerikaanse club Dayton Dutch Lions. Deze club in de Verenigde Staten is zoals bekend opgericht door de Nederlandse ex-prof Erik Tammer en diens compagnon Mike Mossel. Dit seizoen debuteert men in de Amerikaanse PDL-League en dat zal gebeuren met flink wat Nederlanders.

Ent is een 22-jarige rechtsbuiten, die bezig was aan zijn eerste seizoen bij Katwijk. Hij wist dit seizoen tot nu toe drie goals te maken in elf duels in de Hoofdklasse A. Katwijk haalde Ent weg bij FC Volendam, waar hij als prof debuteerde. Voor die club speelde de in Zaanstad geboren aanvaller vijf duels in de Jupiler League. Ent meldde zich aan voor een stage bij Dutch Lions en werd dus gecontracteerd. Ent zal zich op 15 maart melden bij zijn nieuwe club. Daar treft hij nog eens vijf landgenoten. Behalve Ent maken ook Johan Wigger, Oscar Moens, Hans van de Haar, Ivar van Dinteren en Julius Wille straks deel uit van de selectie van Dayton Dutch Lions.

Mutu ook betrapt na bekerwedstrijd tegen Lazio

Daags na het bericht dat Adrian Mutu (Fiorentina) positief heeft getest na de competitiewedstrijd tegen Bari komt het CONI wederom met dopingnieuws over de Roemeen.

Het Italiaans Olympisch Comité meldt dat Mutu bij een controle na de bekerwedstrijd tegen Lazio op 20 januari jl. positief is bevonden op het middel sibutramine. Dit middel neemt het hongergevoel weg en wordt gebruikt om overgewicht tegen te gaan.

Donderdag werd bekend dat hetzelfde middel in de urine van Mutu is aangetroffen na de competitiewedstrijd tegen Bari eerder deze maand. De aanvaller was eenmaal trefzeker in dat duel, dat met 2-1 werd gewonnen door de Florentijnen. Tegen Lazio (3-2 winst) liet Mutu twee keer het net bollen.

In dienst van Chelsea werd Mutu ooit betrapt op het gebruik van cocaïne, waarna hij een schorsing van zeven maanden uitzat. Een uitsluiting van één tot vier jaar behoort nu tot de mogelijkheden.

PvdA wil stemfeesten voor jongeren

Op de nacht voor de gemeenteraadsverkiezingen moeten feesten worden georganiseerd waar bezoekers na middernacht meteen hun stem kunnen uitbrengen. Volgens de PvdA in Rotterdam is dat 'een goed extra middel om de opkomst te verhogen'.

PvdA-raadslid Matthijs van Muijen denkt aan feesten met 'een leuke programmering' en op 'leuke locaties'. De gemeente moet mogelijk maken dat er een stembureau aanwezig is dat al om middernacht opengaat. De regels voor verkiezingen staan dit volgens Van Muijen niet in de weg.

Van Muijen denkt dat er op deze manier meer jongeren naar de stembus zullen gaan. "Zo'n feest is aantrekkelijker om naartoe te gaan dan een kleuterschool of een verzorgingshuis, waar stembureaus normaal gesproken zijn ondergebracht."

De PvdA'er is niet bevreesd dat feestgangers door de drank niet meer weten wat ze in het stemhokje doen. "Een paar drankjes kan best. Het is ook een doordeweekse dag, dus veel mensen zullen het ook weer niet superlaat maken. En bovendien: als je ladderzat bent, ga je toch niet meer stemmen."

De gemeenteraadsverkiezingen zijn op 3 maart.

Computerprobleem politie nog niet opgelost

De computerproblemen waar de politie in Noord- en Oost-Nederland sinds ruim een week mee kampt zijn nog steeds niet opgelost. Wel is de hoofdoorzaak gevonden. In het rekencentrum van de politie was bij softwareonderhoud een reparatieprogramma niet geplaatst, waardoor bepaalde systemen langzaam vastliepen. Dit is nu gedeeltelijk hersteld, meldt de politie vandaag.

De afgelopen dagen probeerden ruim 250 mensen de oorzaak boven tafel te krijgen. De situatie is momenteel stabiel, maar nog steeds kunnen maar drieduizend gebruikers inloggen. Ook zijn er nog regelmatig andere storingen. Vijftien procent van de gebruikers heeft daar last van.

"We zijn weer een stap verder", zegt chef van het korps IJsselland Pieter Jaap Aalbersberg, die de coördinatie in handen heeft. "Maar we zijn er nog niet. We kennen een belangrijke oorzaak."

Er is nu een plan gemaakt waardoor meer gebruikers tegelijkertijd kunnen inloggen. De komende drie dagen worden de systemen getest. Als dat goed gaat moet het weer mogelijk worden dat zesduizend gebruikers tegelijkertijd in het systeem kunnen werken. Vanaf maandagmiddag wordt het aantal gebruikers stapsgewijs verhoogd, maar het duurt in ieder geval nog langer dan een week voordat alle gebruikers weer in de systemen mogen.

Het computerprobleem heeft betrekking op de korpsen Friesland, Groningen, Drenthe, IJsselland, Noord- en Oost-Gelderland, Gelderland-Midden, Gelderland-Zuid en Twente. Deze acht korpsen werken met een gezamenlijk computercentrum.

Failliet Haarlem wil verder in Hoofdklasse

HFC Haarlem gaat vanaf volgend seizoen mogelijk verder als amateurclub in de hoofdklasse. Het interim-bestuur van de failliete club onderzoekt momenteel de mogelijkheden, schrijft het Haarlems Dagblad vandaag.

De club verwacht over enkele weken met de resultaten van het onderzoek te komen. Er moet onder meer worden gekeken wat er aan geld, bestuur, kader en accommodatie nodig is om een doorstart op amateurniveau te maken. Mocht Haarlem een stap terug doen naar de hoofdklasse, dan krijgt het met de aanstaande Topklasse de kans om ooit weer terug te keren naar de Eerste Divisie.

Militair slaat glas stuk in gezicht collega

Een 19-jarige militair uit Gouda is gisternacht aangehouden omdat hij in een horecagelegenheid in Zwolle een collega-militair zou hebben mishandeld. De verdachte sloeg een glas kapot in het gezicht van het slachtoffer, een 18-jarige man uit Schiedam.

De twee sloegen over en weer, meldt de politie IJsselland. De Schiedammer liep diverse verwondingen op. De verdachte werd rond 02.00 uur voor de horecagelegenheid op de Jufferenwal aangehouden en is in de cel gezet.

Omdat de betrokkenen militairen zijn, wordt het onderzoek voortgezet door de marechaussee.

Indonesische raket stort neer op boerderij

Een testraket die is afgevuurd door een Indonesische wapenfabrikant is afgelopen week op een boerderij in Oost-Java neergestort. De bewoners van de boerderij raakten ernstig gewond. Dat heeft het Indonesische ministerie van onderzoek en technologie vandaag gezegd.

De wapenfabrikant, eigendom van de Indonesische staat, vuurde tien raketten af. Een van de raketten miste zijn doel vanwege harde wind en stortte neer op een boerderij. De boer en zijn vrouw werden geraakt door brokstukken van de raket en zijn zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht.

WK veldrijden 2013 in Amerika

Het WK veldrijden zal in 2013 plaatsvinden in het Amerikaanse Louisville. Dit heeft de UCI vandaag officieel bekend gemaakt. Vorige week werd al bekend dat de grootste stad van Kentucky in de race was voor de organisatie.

Door deze beslissing van de UCI is de kans groot dat voormalig wereldkampioen en veelwinnaar Sven Nys nog een jaar langer doorgaat met veldrijden. Aanvankelijk zou de Belg stoppen na de Olympische Spelen in 2012 in Londen, maar liet vorige week al doorschemeren dat hij mogelijk een jaar door zou gaan als het WK in Amerika wordt gehouden.

Ari mag van Advocaat naar Spartak Moskou

De Braziliaanse spits Ari zet zijn carrière waarschijnlijk voort in Rusland. Spartak Moskou heeft zich bij AZ gemeld voor de gedrongen aanvaller, die dit seizoen nauwelijks aan spelen toe komt in Alkmaar.

Ari mag mede vertrekken omdat trainer Dick Advocaat een overschot aan spitsen heeft. Om een dreigend geldtekort op te lossen, wil AZ voor het sluiten van de transferperiode van een aantal spelers af. Eerder deze week verkocht de landskampioen Sébastien Pocognoli voor ruim twee miljoen euro aan Standard Luik.

Ari, die onder interim-coach Advocaat juist weer speelminuten kreeg, lijkt de volgende die wat geld op gaat brengen voor AZ. "Maar het is nog niet rond", zei Advocaat vandaag op de website van de club. Advocaat liet wel doorschemeren dat hij goedkeuring heeft gegeven voor de transfer van de Braziliaan. "Als ik het niet eens ben met een transfer kan ik 'nee' zeggen, maar ik moet ook aan de club denken. Ik word overal in gekend. Maar voorin hebben we wel te veel spitsen, dat is een feit. Een mogelijk vertrek van Ari kan ik opvangen met bijvoorbeeld Jeremain Lens."

Visceral Games plaagt met Dead Space 2 teaser

Na het succes van Dead Space kon een tweede deel natuurlijk niet uitblijven. Visceral Games is druk bezig met de opvolger, maar heeft er tot nu toe nog niet veel van vrijgegeven. Wel zijn ze met een teaser op de proppen gekomen. Nou ja teaser, wie nu al durft te gokken wat er uiteindelijk in onderstaand plaatje te zien is mag het zeggen. In de komende twee weken zal Visceral Games steeds meer laten zien totdat het uiteindelijke plaatje compleet is.

 

raad-je-plaatje

Dead Space 2 teaser

Mario Been ziet klassieker vol vertrouwen tegemoet

Feyenoord-coach Mario Been kijkt vol vertrouwen naar de aankomende wedstrijd tegen Ajax. De Rotterdammers hopen na de bekeroverwinning op PSV hun positieve reeks voort te zetten tegen hun voetbalrivalen.

"De wedstrijd tegen Ajax is een uitgelezen kans om aan heel Nederland te laten zien dat we er ook nog zijn", zegt Been vrijdag op de website van Feyenoord. Na de geslaagde missie in Eindhoven krijgt Feyenoord zondag de volgende kans om tegen een topclub te laten zien wat het in huis heeft.

"Het elftal was in Eindhoven onverzettelijk en liet ook nog eens goed voetbal zien", zegt Been trots. "Dat werkt door in de groep. Als we op deze manier uit bij PSV kunnen winnen, moeten we dat elke week kunnen."

"De groep wil in elk geval graag. Ik verwacht zondag een elftal op het veld dat laat zien dat het van Ajax wil winnen", aldus de oefenmeester.

Lodeiro wil vertrouwen van Ajax terugbetalen

In zijn eigen land wordt Nicolas Lodeiro gezien als een groot talent. De hoge verwachtingen van talentvolle spelers worden echter niet altijd waargemaakt. Lodeiro heeft daar tot nu toe geen last van. De 20-jarige aanvaller vertrok onlangs naar Ajax en wil via Amsterdam naar Zuid-Afrika.

In november 2009 maakte Lodeiro zijn debuut voor het nationale elftal van Uruguay. Tegen Costa Rica speelde hij alsof hij al jaren international was. Hij wekte interesse vanuit de Eredivisie. AZ en Ajax wilden hem allebei graag inlijven, maar hij koos uiteindelijk voor de Amsterdammers waarvoor ook zijn vriend en landgenoot Luis Suarez speelt.

"Ik doe bijna altijd wat de trainer van me vraagt, maar soms kan ik wel eens met een verrassing komen", zegt Lodeiro tegenover FIFA.com. "Dat is hoe ik speel en ik heb niet de intentie om dat te gaan veranderen." De loopbaan van Lodeiro lijkt in een stroomversnelling terechtgekomen. Vlak na zijn debuut voor zijn land heeft hij zijn transfer naar Europa te pakken.

Zijn eerste wedstrijd voor Uruguay kan de aanvallende middenvelder zich nog goed voor de geest halen. "Ik kon het niet geloven toen ik mijn naam bij de eerste elf zag staan. Het was een hele opluchting toen we ons uiteindelijk plaatsten voor het WK. Toen de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd floot was het ongelofelijk."

Het doel van Lodeiro is duidelijk: "Nu moet ik er natuurlijk eerst voor zorgen dat ik hard blijf werken en me ga focussen op Ajax. Ik wil het vertrouwen van Ajax terugbetalen en een plaats in de WK-selectie veilig stellen."

Economie VS groeit 5,7%

De economie van de Verenigde Staten is in het vierde kwartaal van 2009 uitgekomen op 5,7 procent op jaarbasis. Dit blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van het Amerikaanse ministerie van handel.

De groei is hoger dan verwacht en het sterkst sinds het derde kwartaal van 2003. Economen gingen vooraf uit van een groei van 4,5 procent van het bruto binnenlands product (bbp). Het Amerikaanse bbp groeide in het derde kwartaal van 2009 nog met 2,2 procent. Dit was echter een bijstelling van van de eerder gerapporteerde 3,5 procent.

Vooral de tragere afname van bedrijfsvoorraden zorgde voor de economische groei. Ook de gestegen consumentenuitgaven (2 procent) droegen bij.

Sterkste groei Amerikaanse economie sinds 2003

Stybar: "Nys is de grote favoriet"

Vanaf morgen vindt in het Tsjechische Tabor het WK Veldrijden plaats. Zondag zullen alle Tsjechische ogen tijds het WK voor elite-renners gericht zijn op Zdenek Stybar. Stybar won vorige week nog het eindklassement van de wereldbeker en lijkt de man te zijn om Sven Nys en uittredend kampioen Niels Albert te kloppen.

"Sven Nys blijft voor mij de grote favoriet," probeert Stybar wat druk van zichzelf af te halen tegenover Sporza. "Ik verwacht meer van hem dan van Niels Albert. Albert kan niet zo goed uit de voeten op sneeuw en ijs. Nys heeft veel ervaring, maar ik heb meer parcourskennis. Ik ken de moeilijkste passages."

"Het parcours is helemaal anders dan tijdens het Tsjechische kampioenschap van enkele weken geleden. Er liggen minder ijsplekken op de omloop, maar er is wel veel verse sneeuw gevallen. Dat is perfect. Het parcours is veeleisend genoeg zodat de sterkste zondag zijn wil zal kunnen opleggen," aldus de Fidea-renner over het parcours.

Portsmouth kan voor de vierde keer salarissen niet uitkeren

Het is crisis bij Portsmouth. De hekkensluiter van de Premier League kan de spelers voor de vierde keer op rij niet betalen. Dat meldt Sky Sports.

Het gaat dus niet alleen op sportief gebied slecht met Portsmouth, maar ook op het financiële vlak heeft de club veel moeite om de touwtjes aan elkaar te knopen.

Verdediger Hermann Hreidarsson is optimistisch en verwacht dat hij en zijn teamgenoten het salaris snel zullen ontvangen. "Tot nu toe is er nog niets over gezegd", meldt hij The News. "We zullen moeten afwachtem, maar we blijven positief."

Sinds afgelopen dinsdag is wordt de  clubwebsite niet meer bijgewerkt. Een woordvoerder van de club vertelde tegenover Sky Sports: "Onze website ligt plat, omdat de club tekort geschoten is in de betalingsverplichtingen met onze provider."

Hof verhoogt straffen voor doden baby

Een vader en moeder die hun baby van nog geen vier weken oud zwaar hebben mishandeld waardoor het kind overleed, zijn vandaag veroordeeld tot celstraffen van respectievelijk acht en zeven jaar. Het gerechtshof in Den Haag achtte hen schuldig, maar sprak hen vrij van doodslag.

De rechtbank veroordeelde beide verdachten uit Rotterdam in september 2008 tot drie jaar gevangenisstraf en tbs. Het hof verhoogde de celstraffen omdat geen tbs werd opgelegd. Daaraan lagen rapportages van het Pieter Baan Centrum ten grondslag.

Het kind werd eind 2007 ernstig mishandeld en liep onder meer zwaar hersenletsel op. Het hof heeft niet kunnen vaststellen wie van de ouders het fatale letsel heeft toegebracht, maar houdt beiden daarvoor verantwoordelijk. Ook acht het hof bewezen dat beide ouders hun baby Talysa na de mishandelingen de nodige hulp hebben onthouden.

Het OM had ook acht jaar gevangenisstraf geëist tegen de 30-jarige vader, Ricky C. Tegen de 26-jarige moeder, Gairoena H., had justitie vier jaar cel geëist, maar het hof legde haar zeven jaar op. Zij is minder toerekeningsvatbaar dan de vader, oordeelde het hof. Maar omdat het hof het aandeel van de moeder hoger inschat dan het Openbaar Ministerie, kreeg ze zeven jaar cel opgelegd.

De ouders hadden elkaar leren kennen in een nachtopvang voor daklozen. De Inspectie Jeugdzorg concludeerde in december 2008 dat het kind uit huis had moeten worden geplaatst.

Bloedbad onder honden Nieuw-Zeeland

In Nieuw-Zeeland hebben twee mannen een bloedbad aangericht onder de honden van een buurman. Zij schoten zeker 33 honden dood. De aanleiding voor de slachtpartij, op een boerderijcomplex in de buurt van Auckland, vormde het feit dat een van de honden het hondje van een van de mannen had doodgebeten. De politie en de dierenbescherming zeiden nog nooit eerder een dergelijke massaslachting van huisdieren te hebben meegemaakt.

Niet alle 33 honden waren op slag dood. Onderzoek wees uit dat een deel van de slachtoffers vreselijk moet hebben geleden. Onder de honden waren 23 pups en zeer jonge honden. De daders riskeren drie jaar gevangenisstraf.

'Jonas Brothers gaan niet uit elkaar'

Fans van de Jonas Brothers kunnen opgelucht ademhalen. De drie zingende broers zijn voorlopig niet van plan een punt achter hun gezamenlijke muziekcarrière te zetten. Joe Jonas, de middelste broer, maakt korte metten met alle geruchten.

"We zijn blij dat we in een band zitten, dat is wat we altijd hebben willen doen", zegt Joe tegen het Amerikaanse blad People. "We gaan niet uit elkaar, daar is geen enkele reden toe." De geruchten over een eventuele breuk van de populaire boyband laaiden op na een onhandige uitspraak van Joe. Eerder deze week zei hij dat de Jonas Brothers nog geen toekomstplannen hebben.

"Ik weet alleen dat er een toer op komst is. Wat er daarna gaat gebeuren, is nog niet besloten", vertelde Joe dinsdag op de Amerikaanse zender Kiss-FM. Hoewel de broers niet uit elkaar gaan, zijn ze wel volop bezig met projecten naast de band. Joe maakt zich sterk voor de Special Olympics, zijn jongere broer Nick zet zich in voor meer onderzoek naar diabetes en de oudste van de drie, Kevin, doet veel vrijwilligerswerk.

Vanwege hun vele liefdadigheidswerk worden de broers in april onderscheiden door de TJ Martell Foundation, een organisatie die zich inzet voor onderzoek naar leukemie, kanker en aids. "Het is echt geweldig", zegt Joe over de erkenning. "Ik kan het niet geloven. Ik heb het idee dat we pas net begonnen zijn, dus het lijkt bijna te vroeg om nu al te worden onderscheiden."

Jonas Brothers
De Jonas Brothers (Foto: Novum)

Weinig problemen voor PSV

PSV speelt dit weekend de competitiewedstrijd in het Geldredome tegen Vitesse. De trainer van de Eindhovenaren, Fred Rutten, kan over een nagenoeg fitte selectie beschikken. "Een paar jongens hebben lichte pijntjes. Maar over het algemeen ziet het er goed uit,” aldus Rutten.

Het is onduidelijk of Stanislav Manolev kan spelen. De back kampt met een blessure en traint nog niet met de groep mee. Stijn Wuytens is voldoende hersteld van zijn ziekte om wel in actie te komen.

Bin Laden: boycot VS om opwarming tegen te gaan

Al-Qaida-leider Osama Bin Laden heeft de wereld opgeroepen Amerikaanse goederen en de dollar te boycotten, omdat de Verenigde Staten en andere westerse landen volgens hem schuldig zijn aan de opwarming van de aarde. Dat staat op een geluidsband die de televisiezender Al-Jazeera vandaag liet horen.

Bin Laden waarschuwt op de geluidsband voor de gevaren van de opwarming van de aarde en zegt dat 'de raderen van de Amerikaanse economie' tot een halt moeten worden gebracht om dit tegen te gaan.

Het nieuwe bericht, waarvan de authenticiteit nog niet direct vastgesteld kan worden, komt een week na de geluidsband waarop Bin Laden de verantwoordelijkheid opeiste voor de mislukte aanslag van eerste kerstdag op het Delta-vliegtuig naar Detroit.

Pärson zegeviert op combinatie

Anja Pärson heeft vanmiddag de wereldbekerwedstrijd op de combinatie in het Zwitserse St. Moritz op haar naam geschreven.

De 28-jarige Zweedse, winnares van het goud op de slalom bij de Olympische Spelen in Turijn vier jaar geleden, boekte daarmee haar eerste overwinning van het seizoen. Op de Super G werd ze zevende en op de afsluitende slalom was ze iedereen vervolgens te snel af.

De Oostenrijkse Michaela Kirchgasser werd tweede en Lindsey Vonn, leidster in het klassement op de combinatie, eindigde als derde.

Vader Lindsay Lohan weer opgepakt

Michael Lohan lijkt hardleers. De vader van Lindsay Lohan is gisteren opnieuw gearresteerd omdat hij contact zocht met zijn ex. Vorige maand werd hij om exact dezelfde reden in de boeien geslagen.

Lohan belde zijn ex Erin Muller vorige week donderdag. Zij schakelde de politie in, omdat Michael sinds juni een contactverbod heeft. Enkel een telefoontje is daarom al genoeg reden voor een arrestatie.

De aanhoudingen kunnen grote gevolgen hebben voor Lohan. In juni kreeg hij van de rechter te horen dat hij vervolging wegens intimidatie kon ontlopen door een jaar lang niet in de problemen te raken. Dat lijkt hem niet te lukken.

Lohan kan vervolgd worden wegens intimidatie nadat hij Muller met de dood bedreigde. Michael dreigde dat hij haar en zichzelf van kant zou maken als zij hem zou verlaten. Daarop vroeg zij een contactverbod aan. Lohans advocaat beweert dat het niet Michael was die belde.

Bill Gates geeft $10miljard voor vaccinaties

De charitatieve stichting van de puissant rijke softwaremagnaat Bill Gates geeft over een periode van tien jaar 10 miljard dollar (momenteel circa 7,1 miljard euro) voor het onderzoek naar en de verspreiding van vaccinaties.

"Dit moet het decennium van de inentingen worden", zei Gates in zijn aankondiging eerder vandaag in het Zwitserse Davos. Hij sprak op het World Economic Forum in Davos samen met zijn vrouw Melinda met wie hij de stichting, de Gates Foundation, beheert. Vaccinaties kunnen de kindersterfte drastisch terugdringen, beklemtoonden ze. "Ze zijn een wonder; met een paar doses kan je een ziekte een leven lang voorkomen", aldus Melinda Gates.

Beiden riepen zowel overheden als particuliere ondernemingen op meer geld in vaccinaties te steken.

Geheime tunnel onder Dubai

Onder Dubai ligt een geheime tunnel, waarvan weinig mensen weten dat deze bestaat. De 1,1 kilometer lange tunnel ligt verborgen onder één van de drukste plekken van Dubai.

Zelfs een woordvoerder van de Roads & Transport Authority in Dubai heeft nog nooit van de tunnel gehoord. "Misschien hebben we de tunnel een keer aangekondigd, maar ik weet er niets van af", zegt de woordvoerder. "Het ziet er naar uit dat deze tunnel veel reistijd scheelt."

De tunnel wordt nu alleen gebruikt door slimme taxichauffeurs die de tunnel gebruiken om het drukke verkeer te ontlopen. "Ik vond de tunnel per ongeluk", vertelt een taxichauffeur. "Er is zoveel verkeer bij het Dubai winkelcentrum. Deze tunnel maakt het leven een stuk gemakkelijker."

Voor foto's van de tunnel, klik hier!

Met dank aan AstroStart voor de herschreven submit!

Melding per sms van discriminatie disco's succes

Bij het Meldpunt Discriminatie zijn deze maand twintig meldingen binnengekomen van mensen die geweigerd werden bij een uitgaansgelegenheid in Amsterdam. Sinds kort is het mogelijk om via sms te klagen over discriminatie in het uitgaansleven. De sms-dienst slaat aan, stelt de gemeente.

De afgelopen jaren kwamen er jaarlijks dertig klachten van discriminatie binnen bij het meldpunt. De afgelopen twee weekeinden waren dit er al twintig. De helft daarvan is in behandeling genomen.

Wethouder Freek Ossel (PvdA) is opgetogen over de actie. "Uiteindelijk gaat het erom dat jongeren vrij en blij moeten kunnen uitgaan wanneer zij zich gewoon gedragen aan de deur", laat hij weten. De sms-dienst moet helpen de drempel te verlagen om melding te maken van discriminatie.

Juventus stuurt Ferrara de laan uit

Juventus heeft coach Ciro Ferrara de laan uitgestuurd. De clubleiding van het Italiaanse team heeft Alberto Zaccheroni als zijn vervanger aangesteld.

Ferrara moet wijken nadat zijn team gisteren werd uitgeschakeld in de Coppa Italia door Internazionale. Bovendien verloor hij negen van de laatste twaalf officiële duels. Het is niet bekend hoe lang Zaccheroni bij de 'Oude Dame' blijft. Naar verluidt tekent hij een contract tot het eind van dit seizoen om daarna te worden opgevolgd door Liverpool-trainer Rafael Benitez.

Eerder trainde Zaccheroni onder meer AC Milan en Internazionale.

Been laat Hofland en De Cler niet gaan

Tim de Cler en Kevin Hofland hebben van Feyenoord-trainer Mario Been te horen gekregen dat zij niet mogen vertrekken uit de Kuip. Dat meldt RTV Rijnmond.

Been heeft het duo dit bericht meegegeven nadat ze allebei in de verregaande belangstelling zouden staan van het Duitse Alemannia Aachen. De Cler en Hofland zouden open staan voor een vertrek gezien het aantal speelminuten in Rotterdam. Been denkt De Cler en Hofland nog nodig te hebben tijdens de rest van het seizoen. "Ik heb Tim en Kevin gezegd dat een vertrek onbespreekbaar is. Ik heb ze allebei nodig."

Wie wel mag vertrekken bij Feyenoord is Andwele Slory. De vleugelaanvaller staat op het punt een contract te tekenen bij het Engelse West Bromwich Albion.

Wielrenner De Backer onder het mes

Bert De Backer gaat binnenkort onder het mes. De 25-jarige Belg uit het Skil-Shimano team wordt eind februari geopereerd aan een knik in de liesslagader van zijn linkerbeen. Eind 2007 onderging ploeggenoot Kenny van Hummel een vergelijkbare operatie.

Een knik in de liesslagader heeft tot gevolg dat er minder bloed naar het been stroomt. Bij inspanning kan er zo een gebrek aan zuurstof ontstaan waardoor de spieren snel verzuren. De Backer zal waarschijnlijk pas deze zomer weer aan wedstrijden deel kunnen nemen.

 

 

Wilders gaat alsnog naar Engeland met Fitna

Geert Wilders is uitgenodigd om zijn film 'Fitna' in het Britse Hogerhuis te laten zien. De PVV-leider is door parlementsleden lord Malcolm Pearson en barones Caroline Cox gevraagd om op 5 maart naar Londen te komen, zo liet hij vandaag weten.

Pearson had Wilders in februari ook al uitgenodigd om zijn film te laten zien. Toen werd hij geweigerd door de Britse autoriteiten. De film werd zonder Wilders alsnog vertoond in het Hogerhuis, maar trok weinig belangstelling.

In oktober mocht Wilders Engeland wel in. Hij sprak toen met Pearson en gaf een persconferentie op College Green, tegenover het Palace of Westminster, waar het Britse parlement zetelt.

Ligety wint wederom in Kransjka Gora

De Amerikaan Ted Ligety heeft vanmiddag de wereldbekerwedstrijd op de reuzenslalom in het Sloveense Kransjka Gora op zijn naam geschreven. Het was voor het derde jaar op rij dat Ligety de wedstrijd in Kransjka Gora won.

Aksel Lund Svindal was na de eerste run nog het snelste maar door een mindere tweede manche eindigde hij met een vierde plaats net naast het podium. Carlo Janka werd zevende en kwam in het algemeen klassement dichter bij leider Benjamin Raich.

Dick Advocaat wacht pittige loting EK 2012

Het nationale elftal van België van bondscoach Dick Advocaat wacht in de aanloop naar het EK van 2012 een lastige klus. Het land is voor de loting van het voetbaltoernooi in Polen en Oekraïne ingedeeld in de vierde pot. De UEFA maakte vandaag de potindeling van de kwalificatiereeks bekend.

Eerder werd al bekend dat het Nederlands elftal is ingedeeld in pot 1. De indeling is gebaseerd op de resultaten van de ploegen tijdens de WK-kwalificatie en het WK in 2006, de EK-kwalificatie en het EK in 2008 en de WK-kwalificatie voor 2010. Nederland eindigde op die ranglijst als derde.

De negen poulewinnaars en de beste nummers twee plaatsen zich direct voor het EK in Polen en Oekraïne. De acht overige nummers twee zijn aangewezen op een play-off voor de resterende vier tickets. De gastlanden zijn automatisch geplaatst. De kwalificatiewedstrijden worden tussen september 2010 en november 2011 gespeeld.

Indeling loting EK-kwalificatie:

Pot 1: Spanje, Duitsland, Nederland, Italië, Engeland, Kroatië, Portugal, Frankrijk, Rusland;

Pot 2: Griekenland, Tsjechië, Zweden, Zwitserland, Servië, Turkije, Denemarken, Slowakije, Roemenië;

Pot 3: Israël, Bulgarije, Finland, Noorwegen, Ierland, Schotland, Noord-Ierland, Oostenrijk, Bosnië-Herzegovina;

Pot 4: Slovenië, Letland, Hongarije, Litouwen, Wit-Rusland, België, Wales, Macedonië, Cyprus;

Pot 5: Montenegro, Albanië, Estland, Georgië, Moldavië, IJsland, Armenië, Kazachstan, Liechtenstein;

Pot 6: Azerbeidzjan, Luxemburg, Malta, Faeröer, Andorra, San Marino.

Bleekemolen naar American Le Mans Series

Jeroen Bleekemolen zal zijn geluk dit jaar in de Verenigde Staten gaan beproeven. Hij zal dit jaar in de American Le Mans Series gaan racen voor Black Swan Racing. Bij dit GT2-team zal hij een Porsche RSR gaan besturen samen met teameigenaar Tim Pappas.

Bleekemolen had de kans om zijn titel in de Porsche Supercup te verdedigen, maar hij is toe aan een nieuwe uitdaging en kon de aanbieding van Black Swan niet laten lopen. Dit team heeft een nieuwe Porsche RSR aangeschaft en neemt het in de GT2-klasse op tegen de fabrieksteams van Porsche, Ferrari, Corvette en BMW. Het nieuwe seizoen start in maart met de twaalf uur van Sebring. Er staan in totaal negen wedstrijden op het programma.

Europa hoeft Bleekemolen niet helemaal te missen, want waar hij kan zal hij enkele races rijden in de Porsche Supercup en samen met Peter van der Kolk in de Dutch GT4 uitkomen. Komend weekend rijdt Bleekemolen in de 24 uur van Daytona en ook de 24 uur van Le Mans lijkt hij te gaan rijden. Tenslotte staat de 24 uur van Spa-Francorchamps ook nog op zijn menu.

Emanuelson twijfelgeval voor klassieker

Het is onzeker of Urby Emanuelson aankomende zondag in actie kan komen in de uitwedstrijd van Ajax tegen Feyenoord.

Afgelopen woensdag, in de bekerwedstrijd tegen NEC, kreeg de Ajacied een tik op zijn enkel, Vandaag trainde hij apart van de selectie. "Het voelt al een stuk beter. Maar ik heb nog wel angst bij het passen en trappen. We zullen moeten kijken hoe het morgen gaat," aldus Emanuelson.

Niet meer winkelen in pyjama

Een supermarkt van de Britse keten Tesco heeft haar klanten verzocht niet meer blootvoets of in een pyjama boodschappen te komen doen. Deze schriftelijke mededeling hangt bij de ingang van de Tesco in St. Mellons, een voorstad van Cardiff: "Om hinder of schaamte voor anderen te beperken, vragen we onze klanten gepast gekleed te zijn tijdens een bezoek aan onze winkel. Schoeisel is ten allen tijde verplicht en nachtkleding is niet toegestaan."

Volgens een woordvoerder van Tesco is het doen van boodschappen in nachtkleding niet gewenst omdat dit andere klanten kan beledigen. De woordvoerder kon niet vertellen of er meer Tesco's overgegaan zijn tot het ophangen van dergelijke mededelingen. "We zijn geen nachtclub met strenge kledingeisen. Jeans en sportkleding zijn meer dan welkom. We vragen klanten echter wel om niet in pyjama's of nachtjaponnen te komen."

Elaine Carmody, 24, moeder van twee jongens, beschreef de beperking als 'belachelijk' en 'idioot'. Ze gaf toe regelmatig in haar pyjama boodschappen te doen totdat ze een week geleden weggestuurd werd terwijl ze een pakje sigaretten wilde kopen. "Ik wilde alleen maar een pakje peuken kopen. Als ik voor meer boodschappen kwam, dan had ik me wel aangekleed. Nu wilde ik alleen maar peuken en zelfs dat werd geweigerd. Je mag wel sportkleding dragen maar geen pyjama. Waar slaat dat op?" aldus de moeder.

"Ik vind het echt belachelijk dat je niet in je pyjama in de supermarkt naar binnen mag. De winkel gaat er echt niet kapot aan of zoiets. Ze zouden blij moeten zijn dat ik daar mijn geld wil besteden. Nu raken ze klanten kwijt, want mensen zullen naar andere winkels gaan, waar ze wel in hun pyjama naar binnen mogen."

Met dank aan podr0znik voor het herschrijven!

Bos praat met IJslandse collega over Icesave

Minister van Financiën Wouter Bos (PvdA) praat vanmiddag in Den Haag met zijn collega uit IJsland over de terugbetaling van de Icesave-tegoeden. Bij het gesprek zijn ook een Britse onderminister aanwezig en enkele leden van de IJslandse oppositie.

Doel van het gesprek is 'bij te praten over de stand van zaken', licht een woordvoerder van Bos toe.

De president van IJsland weigerde vorige maand zijn handtekening te zetten onder het akkoord dat de regering van het land had gesloten met Nederland en Groot-Brittannië over de terugbetaling van spaartegoeden van Nederlandse en Britse spaarders. Nederland krijgt 1,3 miljard euro terug.

Het veto van de president zorgt ervoor dat nu de IJslandse bevolking zich per referendum mag uitspreken over de deal. De volksraadpleging staat gepland voor 6 maart.

Bos liet enkele weken geleden nog weten dat hij IJsland zal houden aan de internationale verplichtingen. Of vandaag wordt gepraat over een nieuwe overeenkomst, kon de woordvoerder niet zeggen. Hij wees erop dat het om een intern IJslands politiek probleem gaat, aangezien de regering van het eiland nog steeds achter de gesloten deal staat. Daarom zijn ook de leden van de oppositie aanwezig.

[Upd] Ferrari stelt baandebuut F10 uit

Ferrari heeft het baandebuut van haar nieuwe bolide noodgedwongen uit moeten stellen. De F10 werd vandaag onthuld in het hoofdkwartier in Maranello en zou later op de dag haar vuurdoop beleven op het circuit van Fiorano. Weersomstandigheden gooien echter roet in het eten.

Door de kou in Italië is het thuiscircuit van Ferrari bedekt met een laagje ijs, waardoor Felipe Massa niet in actie kon komen. Zodra het weer mogelijk is zal Ferrari de F10 enkele ronden laten rijden. Mocht dit in de komende dagen niet lukken, dan zal de auto komende maandag op het circuit van Valencia pas voor het eerst in actie gaan komen.

Update 12:48 uur:

Ook vandaag zal de Ferrari F10 niet in actie kunnen komen. De omstandigheden op het circuit van Fiorano zijn nog te slecht om de shakedown uit te kunnen voeren.

McLaren MP4-25 gepresenteerd

Het Formule 1-team van McLaren heeft vandaag haar nieuwe bolide voor het seizoen 2010 gepresenteerd. De MP4-25 werd in het hoofdkwartier van hoofdsponsor Vodafone aan het publiek getoond. De nieuwe auto moet het team de wereldtitel gaan bezorgen. De twee laatste kampioenen in de Formule 1 Lewis Hamilton en Jenson Button gaan de bolides besturen.

De auto is radicaal anders dan de bolide waar het team 2009 mee eindigde. Meest opvallend detail is de haaienvin die vanaf de motorkap naar de achtervleugel loopt. Daarnaast zijn de uitlaten op een vloeiende manier in het bodywork weggewerkt en is de neus aan de voorzijde van de auto behoorlijk aangepast. Daarnaast is de wielbasis van de bolide langer dan vorig jaar. De auto is daarom dan ook vanaf nul weer ontworpen.

De eerste foto's:

McLaren MP4-25

McLaren MP4-25

Valkuil in bospad Roggel gevonden

In het Limburgse Roggel zijn de afgelopen week extra controles gehouden in verband met het vinden van een valkuil op een bospad. De kuil, die zondag door een groep mountainbikers gevonden werd, was maar liefst 75 centimeter diep.

De fietsers hebben de kuil dichtgegooid, waarna Staatsbosbeheer op de hoogte gebracht werd. Staatsbosbeheer heeft de afgelopen week het bospad extra gecontroleerd. 

Zondagmiddag viel een wandelaarster ook al in een kuil. Staatsbosbeheer denkt dat de actie een incident was. Het vermoeden bestaat dat de kuil gegraven is als protest tegen de mountainbiketocht.

Eerder werden in Limburg ook kuilen gevonden op paden. Deze werden echter niet in Roggel gevonden, maar in Helden.

Koudste januari in dertien jaar

De gemiddelde temperatuur in januari lag in De Bilt onder het vriespunt. Dat is voor het eerst sinds 1997. Het KNMI meldt vandaag dat het maandgemiddelde op ongeveer 0,6 graden onder nul lag, waar 2,8 graden normaal is. Ondanks de sneeuw was januari een relatief droge maand. Gemiddeld viel dertig millimeter, terwijl het gemiddelde ligt op 69 millimeter.

De laagste temperatuur werd in Stavoren geregistreerd, waar de thermometer afgelopen dinsdag min 15,8 graden aanwees. De hoogste temperatuur werd in Westdorpe en Woensdrecht gemeten. Daar steeg het kwik op 17 januari tot 7,3 graden.

In het noordoosten was het het koudst. In Eelde lag de gemiddelde temperatuur rond de twee graden onder nul. In Vlissingen was het gemiddeld drie graden warmer.

Het KNMI telde 23 vorstdagen, waarbij de temperatuur onder nul komt. In de periode 1971-2000 waren dat er gemiddeld dertien. Het aantal ijsdagen, waarbij het het hele etmaal vriest, bleef steken op tien, tegen vier normaal.

De zon scheen landelijk gemiddeld zo'n 55 uur tegen 52 uur normaal. In het noordoosten was de zon vanaf 13 januari elf dagen helemaal niet te zien. Het weerinstituut spreekt van een opmerkelijk lange zonloze periode.

YouTube komt met muziekdienst

De populaire filmpjessite YouTube komt met een dienst die op basis van één artiest en titel een playlist voor je maakt met gelijkwaardige muziek. De dienst heet 'disco' en is gericht op het ontdekken van muziek.

De dienst zit nog wat simpel in elkaar. Wanneer 'Radiohead' opgegeven wordt als zoekopdracht komen simpelweg alle bands met 'head' in de titel voorbij. Volgens Google is de dienst nog onder constructie en wordt dit nog verbeterd.

FOK!Weblog berichtte gisteren over een identieke dienst.

Geldautomaat in Venlo opgeblazen

In Venlo is vanmorgen in alle vroegte een geldautomaat opgeblazen. Om kwart voor vier vannacht vond een explosie plaats op de Van Nijvenheimstraat. De automaat scheurde hierdoor open.

Er is een nog onbekend geldbedrag uit de automaat ontvreemd. Erg netjes was de overval niet, er lagen namelijk overal biljetten op straat.

De schade van de explosie wordt geschat op 50.000 tot 60.000 euro. Niet alleen de automaat raakte beschadigd, ook het gebouw moest er aan geloven.

WTA wil dopingreglement aanpassen

De organisatie van proftennissters WTA wil het dopingreglement rond de zogenaamde 'whereabouts' aanpassen. De baas van de bond, Stacey Allaster, heeft dit vandaag bij de Australian Open gezegd.

"Er zijn regels en ook profs moeten deze regels naleven. Maar er zijn ook regels die veranderd moeten worden, want ze zijn voor deze groep praktisch niet uit te voeren", aldus Allaster. De tennissters moeten volgens de regels steeds aangeven waar ze zich bevinden. Allaster: "Dat is met 53 WTA-toernooien in elf maanden niet realistisch. Wij weten waar de speelsters zijn, maar zij weten niet of ze winnen of verliezen en weten nooit hoe lang ze ergens blijven. Zo werkt de regel dus niet."

De Belgische tennisster Yanina Wickmayer werd onlangs al 'slachtoffer' van deze regel. Ze was drie keer niet bereikbaar voor een dopingcontrole en werd door haar bond geschorst. Door het hoogste sporttribunaal werd die schorsing opgeheven.

Prijswinnaars FOK!sport

De afgelopen weken mochten we op FOK!sport verschillende prijzen weggeven. Hieronder de winnaars.

Allereerst mochten we drie jaarabonnementen weggeven op het blad hockey.nl. Het juiste antwoord op de vraag waar dit jaar het WK hockey wordt gehouden was natuurlijk India.

De winnaars zijn

sporttv
Opperkwal
dockx

Daarnaast mochten we vier dvd's van Top Gear weggeven. Het juiste antwoord op de vraag wat de achternaam van presentator Jeremy is was Clarkson.

De winnaars zijn

SuperPoekie
Timti
taxman
Jogo

Tenslotte gaven we 4x2 kartheats weg voor Bleekemolens Race Planet .

De winnaars zijn

Hare
WolveOOO
vriesdude
Richard117

Alle prijswinnaars gefeliciteerd!

Publiek steunt 'dikkentaks'

Uit onderzoek van de website skyscanner.net, een site voor het zoeken van goedkope vluchten, blijkt dat het publiek het merendeels eens is met een 'dikkentaks' voor vliegtuigpassagiers. Belangenorganisaties voor mensen met een overgewicht zijn echter faliekant tegen de taks.

Slechts 22 procent van de ondervraagden is het niet eens met de 'dikkentaks'. Hierbij moeten mensen die te dik zijn een tweede stoel in het vliegtuig betalen.

Van de 76 procent die het wel met de taks eens is, geeft het merendeel te kennen het wel een beetje sneu te vinden voor de te dikke mensen. Die hebben vaak al genoeg te lijden onder hun overgewicht.

De peiling is gehouden nadat Air France-KLM bekend heeft gemaakt een 'dikkentaks' in te willen voeren. De luchtvaartmaatschappij is overigens niet de eerste met dit idee, Southwest Airlines en United Airlines maken al langer gebruik van deze taks.

 

'Agenten moeten spierballen tonen'

Minister van Binnenlandse Zaken, Guusje Ter Horst, wil dat agenten wat meer hun spierballen laten zien. "Agenten moeten collectief uitstralen dat zij het voor het zeggen hebben in Nederland", aldus Ter Horst tijdens een overleg in de Tweede Kamer. De Kamer overlegt over geweld tegen hulpverleners, wat steeds vaker schijnt voor te komen. "Daar hebben we het intern ook over bij de politie."

In de jaren zestig heeft een cultuuromslag plaatsgevonden bij de politie. Agenten moesten zich toen minder als autoriteit manifesteren. Ter Horst wil nu een slinger de andere kant op geven, zo zegt ze. "Gezag is gezag en dat moeten we ook weer laten zien."

Geweld tegen hulpverleners is nog steeds een groot zorgenkindje van de Tweede Kamer.

 

Singapore past circuit mogelijk aan

De organisatie van de Grand Prix van Singapore denkt er over na om het circuit aan te gaan passen. De rondetijden op het vijf kilometer lange Marina Bay Circuit liggen vrij hoog, waardoor races op het circuit lang duren. Hier wil de organisatie iets aan gaan doen.

De uitvoerend directeur van Singapore Tourism Board Justin Chew zei in de krant Today dat de show op het circuit verbeterd moet worden. "We kijken altijd naar manieren om te verbeteren. En als iets de races voor de fans en coureurs weet te verbeteren, zullen we daar zeker naar kijken"

De veranderingen zouden kunnen liggen door de chicanes van bocht zeven tot en met negen te vervangen door een simpele 90 graden bocht. Ook wordt er aan gedacht om het Bus-Stop-achtige deel van het circuit compleet weg te laten. Op dit deel van het circuit crashte Nelson Piquet jr. in 2008 en rijden de coureurs onder de tribune door.

Wapens zaaien dood en verderf in Red Dead Redemption

Binnen een paar maanden neemt Rockstar ons mee naar een tijd waarin het Westen nog echt wild was en cowboys nog sigaretten rookten met Red Dead Redemption. De game speelt zich af in een tijd vlak voor de Eerste Wereldoorlog als de industriële revolutie goed op gang komt. De beschaving verspreidt zich over het vrij wetteloze midden en zuiden van de VS, waar tot op dat momet vooral kleine dorpjes stonden.

Belangrijk in de game is zoals we van Rockstar gewend zijn de combat. Je krijgt als speler een enorm arsenaal aan wapens tot je beschikking zoals revolvers, sniperrifles en shotguns. Al deze wapens zullen voor verschillende effecten zorgen bij je tegenstanders, waardoor je ze op een vrij tactische manier kunt inzetten. Iemand die je levend moet vangen opjagen met een buffalo rifle is bijvoorbeeld niet de slimste tactiek.

Om ons een indruk te geven van de combatopties die Red Dead Redemption allemaal zal bevatten heeft Rockstar een kleine trailer ontwikkeld, waarin er het een en ander verteld wordt over de mogelijkheden van de combat.

Man overleden na botsing met landbouwvoertuig

Een 29-jarige man uit Kampen is vanochtend omgekomen na een aanrijding in Dronten. Hij botste na een inhaalmanoeuvre tegen een tegemoetkomend landbouwvoertuig en overleed ter plekke, laat de politie weten. De 17-jarige bestuurder van het landbouwvoertuig bleef ongedeerd.

Het ongeluk gebeurde rond 07.15 uur op de Swifterringweg, die na het ongeluk in beide richtingen werd afgesloten.

De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding. Vermoedelijk had het slachtoffer het landbouwvoertuig over het hoofd gezien. Het kan nog even duren voordat de weg weer opengaat, omdat die moet worden hersteld.

Overleden Nederlanders Haïti aangekomen op Schiphol

De stoffelijke overschotten van de zeven Nederlanders die zijn omgekomen bij de aardbeving in Haïti zijn aangekomen op Schiphol. Het toestel met de lichamen landde om iets voor 11.00 uur, meldt alarmcentrale Mondial Assistance.

De twee stellen en drie adoptiekinderen verbleven in hotel Villa Thérèse in Port-au-Prince, dat door de aardbeving instortte. Ze werden eerder tijdelijk begraven bij het hotel.

[AO] Federer eenvoudig naar finale

Roger Federer is de tegenstander van de Schot Andy Murray in de finale van de Australian Open. De Zwitser versloeg de Fransman Jo-Wilfried Tsonga in de halve eindstrijd vrij eenvoudig met 6-2, 6-3 en wederom 6-2.

Tsonga speelde slordig en maakte een gelaten indruk. Federer speelde daarentegen degelijk en hij hoefde alleen maar te wachten totdat zijn tegenstander een fout maakte. Daarnaast brak hij Tsonga op diens tweede service meerdere keren.

In de eerste set brak Federer Tsonga al in de tweede game en na nog een break haalde hij de set binnen. Hetzelfde gebeurde in de twee volgende sets. Bij het eerste matchpoint van de Zwitser maakte Tsonga nog wel een fraai punt met een smash op een mislukte lob maar niet lang daarna haalde Federer de partij alsnog naar zich toe.

Het is voor Federer de 22e keer dat hij in de finale van een grandslam-toernooi staat.

[IndyCar] Vision Racing staakt activiteiten

Voormalig IndyCar-baas Tony George heeft de activiteiten van zijn team Vision Racing gestaakt. Het team was in 2005 ontstaan uit de restanten van Kelley Racing. Vanaf die tijd was de stiefzoon van George Ed Carpenter de vaste rijder met naast zich onder meer Tomas Scheckter, AJ Foyt IV, Paul Tracy en Ryan Hunter-Reay. Het beste resultaat voor het team was een tweede plaats in Kentucky vorig jaar.

George werd vorig jaar al gedwongen om af te treden als baas van Indianapolis Motor Speedway, nadat het circuit in de financiële problemen was gekomen. Hij was ook de oprichter van de Indy Racing League die enkele jaren geleden fuseerde met de Champ Car Series. "We schorten de activiteiten op, maar ik weet niet wat dat helemaal inhoudt," zei hij tegen Indy Star. "We jagen nog steeds de kansen na om de activiteiten weer voort te kunnen gaan zetten."

Proef kilometerheffing Amsterdam kan beginnen

De proef met betaald autorijden in de regio Amsterdam begint vaste vormen te krijgen. De eerste 'ontspitsers' rijden naar verwachting nog dit voorjaar met een kastje in de auto. In eerste instantie worden via werkgevers duizend deelnemers gezocht. Het is de bedoeling dat de komende negen maanden tienduizend automobilisten meedoen, waarna de resultaten worden gepresenteerd.

Het project moet duidelijk maken tegen welke condities spitsrijders hun gedrag gaan aanpassen en zo bijdragen aan een betere bereikbaarheid van de regio Amsterdam.

De deelnemers krijgen tussen de 80 en 160 euro per maand, afhankelijk van de afstand van het woon-werkverkeer en het gekozen spitstarief. Ze krijgen een kastje in hun auto dat kilometers registreert, waarna ze per kilometer gaan betalen. Het basistarief is 6,5 cent per kilometer en geldt op werkdagen op alle Nederlandse wegen.

Voor het spitstarief kan uit vier varianten worden gekozen: een opslag van twee, vier, zes of acht cent per kilometer. Het hoogste spitstarief geeft de meeste 'verdienmogelijkheden' als de deelnemer uit de spits blijft. Een zogenoemde reiskostenmeter biedt inzicht in de effecten van het gekozen spitstarief.

De spitstarieven gelden op werkdagen van 07.00 tot 09.00 uur en van 16.00 tot 19.00 uur op de snelwegen naar en van Amsterdam: de A1, A2, A4, A7, A8, A9 en een deel van ringweg A10. Deelnemers die hun auto laten staan kunnen geld overhouden, vooral als ze dat tijdens de spits doen.

Het is volgens de organisatie 'Proef Betaald Rijden Amsterdam' reëel dat een deelnemer bij thuiswerken of gebruikmaking van het openbaar vervoer maandelijks netto tussen de vijftig en honderd euro verdient. Deelnemers worden in eerste instantie gezocht bij bedrijven op bedrijventerreinen in Amsterdam Zuidoost en in de Riekerpolder. Daarna volgen andere bedrijventerreinen. Variabelen zoals wegen of tarieven kunnen tijdens de proef worden aangepast om te kijken hoe de bereikbaarheid van de regio kan worden geoptimaliseerd.

De Amsterdamse verkeerswethouder Hans Gerson is 'bijzonder blij' dat de proef kan beginnen. De werkgevers vinden het goed dat er nu duidelijkheid is over de proef. Het ministerie van Verkeer ondersteunt de proef en volgt deze met belangstelling.

Bottas testcoureur bij Williams

Het Formule 1-team van Williams heeft vandaag bekendgemaakt dat het Valtteri Bottas aangetrokken heeft als testcoureur. De 20-jarige Fin wordt bij het Britse team de opvolger van Nico Hülkenberg die dit jaar gepromoveerd is tot racecoureur bij Williams.

Bottas reed vorig seizoen bij ART in de Formule 3 Euroseries en werd daarin derde in het kampioenschap. Verder won hij de prestigieuze Masters of Formula 3 op Zandvoort. Een jaar eerder won hij afgetekend het Formule Renault-kampioenschap door van de 28 races er zeventien te winnen.

"Het is een fantastische manier om 2010 mee te beginnen," zei Bottas. "Ik voel me vereerd dat ik uitgekozen ben door het prestigieuze AT&T Williams. Dit is een belangrijke stap in mijn carrière, maar nu begint het echte werk naar de top pas. Ik ben er van overtuigd dat ik veel bij het team ga leren en dat we samen in de komende jaren goede resultaten gaan boeken. Ik wil Sir Frank Williams en het management, evenals de sponsors bedanken voor hun inspanningen en steun."

Valtteri Bottas
Valtteri Bottas

Vrijspraak voor Vroemen

De tuchtcommissie van het Instituut Sportrechtspraak (ISR) heeft Simon Vroemen vrijgesproken van het vermeende gebruik van metandiënon bij zijn kwalificatie in de aanloop naar de Olympische Spelen van 2008.

De atletiekunie baseerde haar aangifte bij de tuchtcommissie op het via de dopingautoriteit ontvangen analyseresultaat van het dopinglaboratorium in Keulen. Na een uitvoerige behandeling van deze zaak oordeelt de tuchtcommissie dat naar haar oordeel het laboratorium in Keulen de Internationale Standaard voor Laboratoria niet heeft nageleefd. Daarmee acht de tuchtcommissie de overtreding niet bewezen met als conclusie dat Vroemen hiervoor is vrijgesproken.

Ed & Anita terug op YT dankzij FOK!

FOK!users hebben het onmogelijke voor elkaar gekregen: Ed en Anita hebben hoogstpersoonlijk hun hit Chinees-Indisch Restaurant teruggezet op YouTube. Gisteren bleek nog dat het zangduo hun meezinger had verwijderd op last van copyrightschendingen.

FOK!kers Dirk en Apebeer trokken zich het leed aan en er werd zelfs een mail tegenaangegooid. Vanochtend ging het duo overstag en is de geweldige clip weer te zien. En deze keer ook in een goede resolutie. Bespreek het succes van FOK! in dit topic. Hieronder nog een keer het lied Chinees-Indisch Restaurant!

DJ beschuldigd van plagiaat

De Nederlandse house-dj Alvaro wordt beschuldigd van plagiaat. Hij zou in 2008 een plaat hebben uitgebracht die hij samen heeft gemaakt met een andere producer. Die producer werd hier echter niet voor betaald en werd nergens genoemd.


Dit blijkt uit een flinke rel die is ontstaan op het forum van house-dj Vato Gonzalez. In het bewuste topic onstaat een discussie tussen Alvaro en de bewuste producer. In zijn reactie geeft dj Alvaro het verhaal deels toe: 'Het is wel frappant dat je iedereen helpt met je tutorials, maar zodra je mij helpt met een melodie volgorde en iemand er hoge bomen mee vangt je je opeens genaaid voelt'. Of de bewuste producer juridische stappen overweegt is niet bekend.

De in Almere opgegroeide DJ is bekend van evenementen als 'NopeIsDope' en 'SexyMotherfucker'. In het verleden heeft hij platen gemaakt met o.a Lange Frans en werkte hij samen met BNN-presentator Valerio.

Metroid: Other M krijgt zomer release in Japan

Naast de jaarlijkse cijfers heeft Nintendo info vrijgegeven over de releasedata van verscheidene belangrijke Nintendo titels. Terwijl Super Mario Galaxy 2 nog een vage 2010 release krijgt en de tweede Zelda voor de Wii zelfs een TBA (to be announced), krijgt Metroid: Other M voor Japan een iets duidelijkere omschrijving van zijn release, namelijk zomer 2010. Voor Amerika en Europa zal dit sowieso ook in 2010 zijn, maar in welk deel van het jaar dit zal zijn is niet bekend.

Samus Aran in Metroid: Other M

Metroid: Other M wordt ontwikkeld voor de Wii door Team Ninja, Nintendo en D-Rockets, die samen tijdelijke zijn omgedoopt tot het Project M-team. Team Ninja kennen wij natuurlijk van de Ninja Gaiden-reeks en D-Rockets is het bedrijf die verantwoordelijk zal zijn voor de CGI-filmpjes. Van Nintendo zijn er maar drie mensen onderdeel van het team, deze waren hiervoor verantwoordelijk voor de twee Game Boy Advanced spellen Metroid Fusion en Metroid: Zero Mission. Het grootste gedeelte van het team is van Team Ninja en zij nemen al het programmeerwerk en het ontwikkelen van de 3-D beelden op zich. Het totale Project M-team bestaat uit ongeveer honderd man.

De producenten van Metroid: Other M zijn Yoshio Sakamoto (Nintendo) en Yosuke Hayashi (Team Ninja). Sakamoto gaf al eerder aan dat het verhaal van M:OM zich afspeelt tussen Super Metroid en Metroid Fusion. Tevens zal het spel het Super NES-spel met het GBA-spel qua verhaal aan elkaar koppelen. Het idee is dat M:OM vergelijkbaar zal zijn qua opzet als Metroid Fusion. Wel gaf Sakamoto aan dat er, door de invloed van Team Ninja, ook veel nadruk gelegd zal worden op brute actiemomenten. Hij vertelde alleen nadrukkelijk dat er meer dan genoeg ouderwetse Metroid-momenten in het spel zullen zitten. Hiermee bedoelde hij in feite het non-lineaire exploreren van de ruimteschepen en planeten in M:OM.

Yoshio Sakamoto & Yosuke Hayashi

Yoshio Sakamoto (L) en Yosuke Hayashi

 

Vanquish wordt nieuwe titel Platinum Games

De Japanse ontwikkelaar Platinum Games heeft zich met MadWorld voor de Wii en Bayonetta voor de Xbox 360/PS3 flink op de kaart gezet. Er gingen al langer geruchten dat er een nieuwe game aan zat te komen en de titel is nu bekendgemaakt: Vanquish. Hoewel er nog weinig informatie vrijgegeven is, is wel duidelijk dat het een futuristische shooter zal worden die zich ergens in de Verenigde Staten af zal spelen. In onderstaande screens is in ieder geval wel te zien hoe een soldaat het opneemt tegen een Mech. Helaas is er nog geen informatie vrijgegeven over release dates of platforms.

 Vanquish logo

Vanquish screen

Vanquish screen

Vanquish screen

Aantal scooterdiefstallen fors gestegen

Het aantal scooters en bromfietsen dat wordt gestolen is vorig jaar met ruim veertien procent gestegen ten opzichte van 2008. In 2009 werden er 13.276 ontvreemd: 36 per dag. Nog geen kwart van de gestolen bromfietsen wordt teruggevonden. Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Zuid-Limburg zijn de vijf gebieden waar de meeste diefstallen plaatsvonden. Dat meldt de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit vandaag.

Vooral scooters van de merken Piaggio, Peugeot en Tomos zijn geliefd. Zo'n 1,3 procent van de bromfietsen loopt het risico gestolen te worden. Bij auto's is dat 0,13 procent. De stichting gaat binnenkort overleggen met gemeenten en politiekorpsen en voorstellen doen om de trend te keren.

Het aantal motoren dat werd gestolen steeg vorig jaar met bijna tien procent. Ook hier is het decor meestal een van de vier grote steden. Een kwart wordt teruggevonden.

Vorig jaar nam het aantal autodiefstallen weliswaar af met 1,7 procent, maar sinds september is voor het eerst sinds 2002 sprake van een stijging. Volkswagens werden met 2509 exemplaren veruit het meest gestolen. Opel en Ford bezetten de tweede en derde plaats. Bijna 56 procent van de gestolen auto's werd teruggevonden.

Baby geboren zonder ogen

In de Amerikaanse staat Florida is een meisje geboren met een bizarre afwijking. Brielle Garrison heeft namelijk helemaal geen ogen.

De baby lijdt aan anoftalmie, een zeer zeldzame aandoening die ontstaat tijdens de zwangerschap en leidt tot onontwikkelde ogen. De ziekte komt slechts bij drie tot zeven op de honderdduizend pasgeborenen voor. Het is echter niet bekend hoeveel kinderen beide ogen moeten missen.

"Na achttien weken zwangerschap kan anoftalmie worden opgemerkt door middel van een echo", vertelt dokter Manny Alvarez, die is gespecialiseerd in risicovolle zwangerschappen. "De conditie komt vaak met andere kwalen, zoals abnormale hersengroei."

Anoftalmie kan worden veroorzaakt doordat de moeder tijdens de zwangerschap ziek wordt door bijvoorbeeld rode hond of waterpokken. Ook het gebruik van drugs kan tot de aandoening leiden. Anoftalmie kan echter ook spontaan ontstaan.

"Het is zwaar", klaagt Taylor Garrison, de moeder van Brielle. "Ik bedoel, deze week hebben we iedere dag een afspraak. En er zullen nog veel meer afspraken en verschillende dokters komen." Het meisje krijgt waarschijnlijk kunstogen aangemeten om vervorming van het gezicht tegen te gaan.

Bekijk hier een filmpje over het kind.

Honderden toeristen geëvacueerd uit Machu Picchu

Met helikopters zijn gisteren weer honderden toeristen geëvacueerd uit de Peruaanse Inca-stad Machu Picchu. Sinds maandag zijn er nu ruim 2500 geëvacueerd, heeft de Peruaanse minister van toerisme Martin Perez gezegd.

Er zitten er nu nog rond de achthonderd vast. Daarbij gaat het vooral om jonge backpackers. Als het weer goed blijft, kunnen zij in de loop van vandaag allemaal worden geëvacueerd, aldus Perez. Oudere toeristen en mensen met kinderen zijn als eersten geëvacueerd.

Machu Picchu werd vorige week geteisterd door zware regenval, waarna zondag de spoorverbinding met de buitenwereld, het enige middel van vervoer over land, door modderverschuivingen in het ongerede raakte. Ruim tweeduizend toeristen kwamen toen vast te zitten. Hoewel sindsdien honderden mensen per helikopter werden geëvacueerd, kwamen er ook weer toeristen bij. Het ging daarbij om mensen die voordat de autoriteiten afgelopen dinsdag besloten de zogeheten Inca Trail te sluiten al voor deze vier dagen durende trektocht waren vertrokken en langzaam maar zeker weer terug in Machu Picchu begonnen binnen te druppelen.

Omdat de plaatselijke hotels en hostels niet alle gestrande toeristen konden herbergen en veel meer geld voor hun kamers gingen vragen, waren sommige toeristen genoodzaakt hun nachten door te brengen op het treinstation of het centrale plein. Dat was zeker het geval voor de jonge backpackers die geen geld hadden om de soms vijf keer zo duur geworden kamers te betalen. De plaatselijke winkeliers, die door de grote vraag naar voedsel en drinken, snel door hun voorraden raken, gingen ook steeds hogere prijzen voor hun waar bedingen. De toeristen die nog steeds vastzitten beginnen de situatie behoorlijk zat te worden, zei een woordvoerder.

[NHL] Blackhawks verslaan Sharks in extra tijd

In een duel om de toppositie in de NHL hebben de Chicago Blackhawks in de extra tijd een overwinning op de San Jose Sharks geboekt. Daardoor staan zij nu slechts één punt achter op de Sharks in plaats van de twee die ze voor deze wedstrijd achter stonden. Man van de wedstrijd werd Troy Brouwer met twee goals, waaronder de winnende.

In de eerste periode gingen de Sharks nerveus van start. Een aantal verdedigende fouten leverde al snel drie goals op voor de uit spelende ploeg. Dustin Byfuglien, Brouwer en Andrew Ladd scoorden binnen vier minuten drie goals. Vervolgens nam coach Todd McLellan een time-out om de spelers te kalmeren en het momentum van de Blackhawks te onderbreken. Vanaf dit moment gingen de Sharks beter spelen en waren zij de bovenliggende partij. Dit leidde al vrij snel tot de 3-1 via Joe Pavelski. Hij werkte de rebound van een schot van Marc-Edouard Vlasic binnen.

In de tweede periode domineerden de Sharks met negentien schoten op doel. Het duurde echter wel ruim zeventien minuten voordat ze scoorden, en daar was een powerplay-situatie voor nodig. Met Brent Seabrook op het strafbankje wist Pavelski zijn tweede van de avond te maken. Dit keer scoorde hij met een afstandsschot dat van richting veranderde via de schaats van Blackhawks-speler Marian Hossa.

De Sharks kwamen na vijf minuten in de derde periode met een goal van Manny Malhotra op gelijke hoogte. De verdedigend ingestelde center veranderde een schot van verdediger Rob Blake van richting en liet goalie Cristobal Huet kansloos. Waar je zou verwachten dat de Sharks de smaak te pakken zouden hebben en door zouden pakken, domineerden vanaf dat moment de Blackhawks. Zij wisten echter niet meer te scoren ondanks enkele hachelijke momenten, dus de wedstrijd ging de overtime in.

De Blackhawks gingen door waar ze mee bezig waren en scoorden nu wel na anderhalve minuut spelen. Brouwer maakte de winnende treffer met een individuele actie. Hij schaatste voor het doel langs en schoot tegendraads hard binnen. De Blackhawks hebben nu drie van de vier wedstrijden tegen de Sharks gewonnen.

Uitslagen NHL

Thuis Uit Uitslag
San Jose Sharks Chicago Blackhawks 3-4 (OT)
Philadelphia Flyers Atlanta Thrashers 3-4
Pittsburgh Penguins Ottawa Senators 1-4
Carolina Hurricanes New York Islanders 4-1
Columbus Blue Jackets Los Angeles Kings 1-4
Phoenix Coyotes Calgary Flames 3-2 (SO)
Edmonton Oilers St. Louis Blues 1-2

Australische zwemcoach Thompson vertrekt

De bondscoach van de Australlische zwemmers, Alan Thompson, stopt ermee. De succesvolle coach legt zijn functie neer omdat hij zich niet langer kan vinden in een reorganisatie bij de Australische zwembond.

Sinds 2005 was Thompson bondscoach en met de Australische zwemmers behaalde hij veel titels en medailles. "Ik ben het niet eens met de splitsing van de functie als hoofdcoach en algemeen manager van het highperformance-instituut. Ik denk dat deze twee functies bij dezelfde persoon hadden moeten blijven. De afgelopen periode heeft bewezen dat dit een succes was”, aldus Thompson.

DVD: The age of stupid

We weten allemaal wel dat we wat moeten doen aan de opwarming van de aarde. Sommige mensen zijn daar al actief mee bezig, maar bij andere mensen wil het denkbeeldige kwartje nog niet helemaal vallen. Al Gore heeft al een keer eerder geprobeerd iedereen duidelijk te maken waar we op af gaan racen als we er niets aan gaan doen. An Inconvenient Truth werd het gesprek van de dag maar is kennelijk toch niet helemaal bij ons, als kijker, blijven hangen. Regisseur Franny Amstrong probeerde het in september van vorig jaar nog een keer met een bioscoopfilm. The age of stupid ging wereldwijd massaal in première. Maar is die film dan echt zo anders dan zijn voorganger An Inconvenient Truth?

Ari in belangstelling Spartak Moskou

Ari mag bij een goed bod vertrekken bij AZ. De Braziliaanse spits is nimmer zeker van een basisplaats en wordt zelfs vaak verbannen naar de tribune. Spartak Moskou onderneemt volgens het Noord-Hollands Dagblad serieuze pogingen om Ari aan zich te binden.

De Russische ploeg wil de Braziliaan van de regerend landskampioen voor sluiting van de transferperiode overnemen. Momenteel onderhandelt de zaakwaarnemer van Ari over de persoonlijke voorwaarden van de speler.

Ari, die bezig is aan zijn derde seizoen bij AZ, mag eventueel vertrekken uit Alkmaar. In het overschot aan aanvallers is zijn status nooit onbetwist geweest. Dit seizoen kwam hij drie maal in actie voor de Alkmaarders.

Bovendien kan AZ, dat deze week al Sebastien Pocognoli naar Standard Luik zag vertrekken, het geld goed gebruiken om een dreigend liquiditeitsprobleem op te lossen. Bij de club wil men niet bevestigen dat Ari de speler is voor wie concrete belangstelling bestaat, waar directeur voetbalzaken Marcel Brands eerder over repte.

Internazionale schakelt Juventus uit

Internazionale heeft de halve finale van de Coppa Italia bereikt door Juventus uit te schakelen. In de kwartfinale van het bekertoernooi zette Diego 'Juve' na tien minuten op voorsprong, maar in de laatste twintig minuten greep Inter toch de zege. Lúcio en Mario Balotelli scoorden voor de Nerazzurri: 2-1.

Eerder deze week plaatsten AS Roma en Udinese zich al voor de halve eindstrijd, terwijl Fiorentina vorige week al zeker was van een plaatsje bij de laatste vier. In februari neemt Inter het tegen die laatste ploeg op terwijl AS Roma en Udinese in de andere halve finale om een finaleplaats strijden. De halve finales worden over twee duels afgewerkt.

Udinese is de enige van de vier overgebleven ploegen die de beker nog nooit won. De club stond in 1922 wel in de finale. AS Roma won de Coppa Italia al negen keer, Fiorentina deed dat zes keer en Internazionale vijf.

Supporter United aangehouden na verwonden Bellamy

De politie van Manchester heeft gisteren een supporter van Manchester United aangehouden, die in het Carling Cup-duel met stadsgenoot City een flesje bier naar het hoofd van Craig Bellamy gooide.

De aanvaller van The Citizens werd bij het nemen van een hoekschop bekogeld door allerhande dingen, zoals munten en een bierflesje. Bellamy werd geraakt toen hij een corner wilde nemen. De werper van het bierflesje is dankzij camerabeelden inmiddels opgespoord.

De Engelse voetbalbond heeft gisteren een onderzoek geopend. De uitslag wordt na het incident derhalve nader bekeken. United heeft al gezegd alle medewerking te verlenen. De United-supporter hangt een levenslang stadionverbod boven het hoofd.

Als de voetbalbond vindt dat United niet alles heeft gedaan om de veiligheid te waarborgen, kan de club zelf ook gestraft worden. Het bestuur vreest een fikse boete. The Red Devils wonnen woensdagavond in het bekerduel met 3-1 van City. Dat bleek genoeg om de finale te bereiken.

GTA IV DLC naar de PC en Playstation 3

De kogel is door de kerk: 'The Lost and the Damned' en 'The Ballad of Gay Tony' zullen binnenkort ook te spelen zijn op de Playstation 3 en PC. Vandaag heeft Rockstar bekend gemaakt dat Grand Theft Auto IV: Episodes from Liberty City zal verschijnen op deze twee platformen.

GTA IV: Episodes from Liberty City is de verzameling van de twee uitbreidingen op Grand Theft Auto 4. Tijdens de ontwikkeling van Grand Theft Auto 4 heeft Microsoft betaald voor exclusieve downloadable content. Deze content is vorig jaar verschenen op DVD als stand alone game. Deze game zal nu in maart zijn release krijgen op de Playstation 3 en de PC maar zal ook als DLC te downloaden zijn.

"It’s been a long time coming, but we are proud to finally deliver Episodes From Liberty City for the PC and PlayStation 3. We appreciate the patience of our PlayStation 3 and PC fans worldwide, and we look forward to putting the games in your hands this March.

GTA L&D

 

Bruins wekt interesse van Engelse en Spaanse clubs

Luigi Bruins mag bij een goed bod vertrekken bij zijn werkgever Feyenoord. De middenvelder wil louter in Nederland blijven, maar hij wekte wel de interesse van verschillende Engelse en Spaanse clubs.

Hoewel Feyenoord reeds aangaf Bruins liever niet kwijt te raken, lijkt een transfer van de creatieve middenvelder steeds dichterbij te komen. Bruins mag van technisch directeur Leo Beenhakker op huurbasis vertrekken als Jonathan de Guzman geen nieuwe club weet te vinden.

Volgens zijn zaakwaarnemer Sietje Mouch gaat Bruins de huidige transferperiode liever niet de grens over. "Dit is voor Luigi niet het juiste moment om de stap naar het buitenland te maken. We hoopten op een verhuur aan een Nederlandse club, maar voorlopig is daar nog niets uitgekomen", tekende De Telegraaf op uit de mond van de belangenbehartiger.

Minister wil geweldplegers sneller aanpakken

Minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) wil verdachten van geweldsdelicten en vandalen sneller aanpakken. Zo wil hij hen al vastzetten voordat ze voor de rechter moeten verschijnen. Dat heeft hij gezegd in een vandaag gepubliceerd interview met het AD.

De minister denkt daarbij vooral aan voorlopige hechtenis voor strafbare feiten rond de jaarwisseling en bij grootschalige evenementen. "De schade van zulke incidenten voor de samenleving is groot en ernstig. We willen graag dat deze mensen snel voor de rechter komen. Ze krijgen voorlopige hechtenis met een strikt maximum van twee weken. Dan moet de snelrechtzitting hebben plaatsgevonden."

Volgens hem vallen daders door deze maatregel ook minder snel terug in fout gedrag als ze snel hun straf krijgen. "We willen ook voorkomen dat we verdachten twee keer moeten zoeken, eerst voor hun aanhouding en daarna voor de rechtszitting. Het is dan beter dat ze in de buurt blijven van politie en justitie."

Samsung grootste technologieconcern

Het Zuid-Koreaanse Samsung Electronics heeft de Amerikaanse concurrent Hewlett-Packard van de troon gestoten als 's werelds grootste technologieconcern. Op basis van de laatste omzetcijfers constateert de Britse zakenkrant Financial Times dat Samsung nu het grootste technologieconcern is op aarde.

Samsung realiseerde vorig jaar een omzet van omgerekend bijna 118 miljard dollar, terwijl Hewlett-Packard bleef steken op nog geen 115 miljard. De verwachting is dat Samsung zijn Amerikaanse rivaal dit jaar opnieuw voor blijft. De Zuid-Koreanen rekenen op een omzet van 127 miljard dollar, tegen een prognose van 120 miljard van Hewlett-Packard.

'Terroristen verkregen paspoorten in Nederland'

Moslimextremisten in Nederland waren de afgelopen jaren de spil bij de vervalsing van paspoorten voor terroristen. Dit meldt De Telegraaf vandaag op basis van het rapport 'Jihadistisch terrorisme in Nederland', dat de activiteiten van moslimextremisten tussen 2001 en 2005 in Nederland in kaart brengt.

Vervalsers zouden documenten hebben geleverd ter voorbereiding van een moordaanslag in Afghanistan en aan terroristen die een bomaanslag in Europa voorbereidden. Volgens het rapport produceren vervalsers op bestelling. Ze werken met mobiele vervalsingsateliers' waarmee ze redelijk hoogwaardige vervalsingen kunnen maken.

Nibud bezorgd over schulden studenten

De studieschuld van studenten wordt steeds hoger. Naar verwachting staan eerstejaars studenten na afronding van hun studie 15.360 euro in het krijt, vorig jaar lag de gemiddelde studieschuld van afgestudeerden op 12.523 euro. Dit meldt het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud), dat zich zorgen maakt over de stijging.

Bijna de helft van de studenten leent bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (voorheen IB-Groep), gemiddeld bijna vierhonderd euro per maand. Zestien procent van de studenten heeft daarnaast nog een of meer andere leningen. Een op de vijf studenten staat regelmatig of altijd rood, gemiddeld met een bedrag van 652 euro.

Veel studenten zijn niet op de hoogte van de leenvoorwaarden. Meer dan de helft weet niet dat ook tijdens de studie al rente wordt berekend over de lening van Dienst Uitvoering Onderwijs, een kwart heeft geen idee hoe hoog de rente is (vorig jaar 3,58 procent). Zeven procent denkt dat er helemaal geen rente over de studieschuld betaald hoeft te worden.

Drie moslims aangeklaagd voor aanslag kerk

Drie Maleisische moslims zijn vandaag in staat van beschuldiging gesteld in verband met een aanslag op een kerk in de hoofdstad Kuala Lumpur. Het betrof, op 8 januari, de eerste van een reeks aanslagen op kerken die tot grote onrust onder de Maleisische christenen hebben geleid.

Ook zijn sindsdien islamitische gebedsruimtes het doelwit van aanslagen met brandbommen geworden.

In verband met de aanslag van 8 januari werden acht moslims gearresteerd. Vijf van hen werden vrijdag wegens gebrek aan bewijs vrijgelaten. De overige drie hangt, als zij schuldig worden bevonden, een maximumstraf van twintig jaar cel boven het hoofd.

De aanleiding voor het geweld tegen de kerken vormde een uitspraak van het Maleisische hooggerechtshof dat op 31 december oordeelde dat christenen het woord 'Allah' voor God mogen gebruiken. De regering had dat juist verboden.

De christenen maken ongeveer negen procent uit op een bevolking van 28 miljoen. Moslims vormen zestig procent van de bevolking en zijn voor het merendeel etnische Maleiers; de meeste christenen zijn van Chinese of Indiase afkomst.

De Maleisische regering wil niet dat niet-moslims het woord Allah in hun gebeden en geschriften gebruiken. Christenen wijzen er op dat het Arabische woord al voor God werd gebruikt voordat de islam ontstond. De Maleisische regering stelt dat het tot verwarring kan leiden. In andere islamitische landen als Egypte, Syrië en Indonesië duiden christenen God overigens ook met Allah aan.

Minister wil pedo's verbieden naar Thailand te gaan

Pedoseksuelen moeten een reisverbod opgelegd krijgen. Veroordeelde zedendelinquenten zou verboden moeten worden om naar bijvoorbeeld Thailand te reizen. Dit zegt minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) in een interview in het AD.

"Sommige landen zijn een favoriete bestemming voor mensen die kinderen willen misbruiken", stelt de bewindsman. "Als zo iemand met zijn paspoort en een ticket naar Thailand op Schiphol komt, moet hij bij de grensbewaking worden tegengehouden."

De minister bepleit ook dat daders van ernstige gewelds- en zedendelicten verplicht kunnen worden om te verhuizen. Zo moet de kans op herhalingen of confrontatie met de slachtoffers voorkomen worden.

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over de zoveelste uitglijder van de Rotterdamse politie.

Tien buitenlandse arbeiders woonden illegaal in een leegstaand bedrijfspand in Vlaardingen. Dat was gevaarlijk, met name omdat het met de brandveiligheid bedroevend was gesteld. Het clandestien bewoonde bedrijfspand werd door de politie ontruimd. De illegaal wonende arbeiders werden ondergebracht in een viersterren-hotel.

 
Over de betaling van de luxe kamers was niets geregeld. Het kan toch niet zo zijn dat het hotel met een onbetaalde rekening blijft zitten, of dat hij wordt betaald uit de portemonnee van de belastingbetaler? Weer een fraai staaltje van de eigenaardige taakopvatting van de Rijnmondse politie. Vraagje:

Koeman over Rudolf: "Gemiste kans als Ajax hem laat lopen"

Erwin Koeman adviseert Gergely Rudolf zijn loopbaan voort te zetten bij Ajax. De Hongaarse multifunctionele aanvaller staat in de verregaande belangstelling van de Amsterdammers en vroeg zijn bondscoach Koeman om advies.

Rudolf is een 24-jarige speler, die uit de voeten kan op alle posities in de aanval. In die linie is de bezetting dungezaaid, waardoor de Ajacieden op zoek zijn naar versterkingen. Rudolfs werkgever Debreceni VSC wil 350.000 euro zien voor de Hongaar, wiens contract deze zomer afloopt.

"Ik denk dat dit een uitstekende volgende stap in zijn carrière is en Gergely een meerwaarde is voor Ajax", aldus Koeman in De Telegraaf. "Als je het geld dat Ajax moet betalen, afzet tegen de zestien miljoen voor Miralem Sulejmani, is dit een koopje. En hij is beslist niet minder."

"Ik heb Gergely laten debuteren in de nationale ploeg en hij heeft me eigenlijk nooit teleurgesteld. Hij is een echte prof en heeft bijzondere kwaliteiten. Ik heb hem gezegd dat - indien hij Debreceni verlaat - het sportieve aspect en niet het geld van doorslaggevende betekenis moet zijn." 

Martin Jol gaf eerder al aan Rudolf, vorig seizoen topscorer in de Hongaarse competitie met zestien treffers, graag aan zijn selectie te willen toevoegen. De trainer is echter afhankelijk van de verhuur van één of meer Ajacieden. "Maar als Ajax hem laat lopen, is het echt een gemiste kans", aldus Koeman.

Financieel overzicht Microsoft

In het financieel overzicht dat Microsoft heeft vrijgegeven is te lezen dat ze in het afgelopen kwartaal 5,2 miljoen Xbox 360's verscheept hebben waardoor het totaal sinds de release in 2005 op 39 miljoen komt te liggen. Die 5,2 miljoen is een prima resultaat, hoewel het wel 13% lager ligt dan in dezelfde periode vorig jaar toen er nog 6 miljoen verscheept werden.

Qua financiële nummers over het afgelopen jaar uit zich dit tevens in een daling van 12% in de verkopen van de gehele Entertainment and Devices Division tot een totaal van 2,9 miljard dollar. Wel is de winst gestegen tot 375 miljoen dollar, ruim hoger dan de 130 miljoen van vorig jaar. De inkomsten uit de verkoop van games lag iets lager, maar wel is er meer geld binnengestroomd via Xbox Live abonnementen, wat voor een groot gedeelte toe te rekenen is aan de online matches van Modern Warfare 2. Op dit moment heeft Xbox Live 23 miljoen leden.

De winst is mede hoger uitgevallen doordat Microsoft 478 miljoen dollar op kosten heeft kunnen besparen door het goedkoper produceren van de Xbox 360 en tevens minder geld uit te geven aan marketing en ook door mensen te ontslaan in de research- en development afdeling.

Aerts: "Te vroeg om Willlem II af te schrijven"

Willem II speelt ook in het huidige seizoen in de onderste regionen van de Eredivisie. Doelman Maikel Aerts heeft echter vertrouwen en verwacht dat zijn ploeg de weg naar boven in zal slaan.

Aerts staat vanavond tijdens de Brabantse derby tegen RKC Waalwijk onder de lat. De confrontatie is van eminent belang, daar zowel de nummer zeventien als achttien van de Eredivisie naar punten snakt. "Ik begrijp dat mensen op basis van de ranglijst de wedstrijd tegen RKC als een degradatieduel beoordelen, maar het is te vroeg om ons af te schrijven. Met vijftien wedstrijden voor de boeg hebben we alles in eigen hand", zegt Aerts in De Telegraaf.

"Twee seizoenen geleden wonnen we in de laatste wedstrijd voor de winterstop met 3-0 van NEC, dat stijf onderaan stond. Maar na de winterstop bleef NEC op twee competitiewedstrijden en een bekerduel na ongeslagen en haalde het zelfs nog Europees voetbal. Een overwinning kan ons ook vleugels geven."

De 33-jarige aanvoerder van de Tilburgers beseft dat zijn ploeg uit een ander vaatje moet tappen om een ommekeer teweeg te brengen. "Het is duidelijk dat we het anders moeten invullen dan voor de winterstop. We moeten het vooral nog meer samen doen, alle elf spelers moeten met dezelfde gedachte op het veld staan."

Atlético Madrid en Getafe door in Copa del Rey

Atlético Madrid en Getafe hebben de halve finale van de Copa del Rey bereikt. Atlético won door een doelpunt van Diego Forlan in de 26e minuut met 1-0 van Celta de Vigo. Het eerste duel in Madrid was in 1-1 geëindigd. Getafe verloor thuis met 0-1 van Real Mallorca. Bij Mallorca had Getafe echter met 2-1 gewonnen, waardoor de ploeg op uitgoals doorging.

Racing Santander en Sevilla plaatsten zich eergisteren al voor de halve eindstrijd. Racing won tegen Osasuna beide duels. Sevilla, dat in de achtste finale bekerhouder Barcelona uitschakelde, verloor nipt met 1-0 van Deportivo de La Coruña. De uitwedstrijd had Sevilla echter al met 3-0 gewonnen.

Nadal geeft Krajicek hoop

Rafael Nadal heeft gisteravond bij terugkeer in Spanje toernooidirecteur Richard Krajicek hoop gegeven. De nummer twee van de wereldranglijst liet de verzamelde pers op het vliegveld in Barcelona weten dat zijn knieblessure hem waarschijnlijk niet lang aan de kant zal houden.

"Ik maak me geen zorgen. Ik heb slechts last van een kleine verrekking. Ik hoop dat ik binnen een week of misschien nog wel sneller weer helemaal hersteld ben", zei Nadal, die afgelopen dinsdag in de kwartfinales van de Australian Open tegen de Schot Andy Murray moest opgeven.

De Spanjaard is de publiekstrekker van het ABN Amro World Tournament dat op 8 februari in Rotterdam begint. Krajicek hoopt vanmiddag meer duidelijkheid te krijgen uit het Nadal-kamp. De 23-jarige geweldenaar laat eerst zijn knie nog grondig onderzoeken in een kliniek. Nadal heeft al langere tijd last van het gewricht. Vorig jaar kon hij in de finale van het ABN Amro-toernooi tegen winnaar Murray niet voluit gaan. Later kon hij zijn titel op Wimbledon niet verdedigen en keerde hij pas na een pauze van twee maanden terug in het ATP-circuit.

[AO] Dubbeltitel voor zusjes Williams

Venus en Serena Williams hebben bij de Australian Open opnieuw de titel in het vrouwendubbel veroverd. De zusjes versloegen in Melbourne in de finale het Zimbabwaanse/Amerikaanse duo Cara Black en Liezel Huber met 6-4 en 6-3.

De twee zussen verdedigden met succes hun titel. Het was hun elfde eindzege bij een grandslamtoernooi in het dubbel. In Australië wonnen ze ook al in 2001 en 2003. Serena Williams kan aan haar triomf ook nog de titel in het enkelspel toevoegen. Ze speelt morgen in de eindstrijd tegen de Belgische Justine Henin.

Dure snotneus

Een Brit kreeg een boete van 60 pond (70 euro) nadat een politieagent hem had betrapt op het snuiten van zijn neus terwijl de man zijn auto bestuurde in de file in het graafschap Ayrshire.

De automobilist zou volgens de agent geen controle over zijn voertuig hebben gehad. Dat berichtte de Britse krant The Times vandaag op zijn website. Michael Mancini uit Prestwick in Schotland kreeg behalve de boete ook een aantekening in zijn rijbewijs. "Het was surrealistisch", aldus de 39-jarige Mancini, die dacht dat de agent in kwestie een grapje maakte toen hem de reden van de boete uit de doeken werd gedaan.

Mancini werd echter gepakt door de agent die lokaal bekendstaat als 'Blinkende Knopen' vanwege zijn ijverige jacht op 'overtredingen'. De agent verwierf zijn bijnaam nadat hij een man op de bon had geslingerd wegens poging tot omkoping van een agent. De 'schuldige' liet op straat een tientje vallen, bukte om deze op te rapen en toen hij weer opkeek stond 'Blinkende Knopen' voor zijn neus met zijn bonnenboekje te zwaaien.

Boek: Remus van Hout - Moorddossier

Met een plof valt er een dikke envelop op de deurmat. Opgeschrikt van het geluid haal ik het van de grond. Spanning giert door mijn lijf. Deze envelop kan niets anders bevatten dan mijn eerste case, een heuse moordzaak! Zo ongeveer is het gegaan bij het ontvangen van dit unieke reviewmateriaal: Moorddossier van Remus van Hout is anders dan al het andere boekmateriaal dat we bij FOK! normaal reviewen. Tijd om eens helemaal in de zaak te duiken.

Moorddossier

Filmcijfertjes

Even een grappig lijstje voor de cijferfreaks onder ons. Het gaat over films en volgens allerlei recente berichten is Avatar de meest succesvolle film ooit.

En juist dat klopt niet helemaal, het heeft alleen een flinke bak geld opgeleverd en zelfs qua flinke bak geld staan ze nog niet eens bovenaan dit lijstje van Boxofficemojo.com. Ze hebben een overzichtje gemaakt waarin de prijs van een filmkaartje is omgerekend naar de huidige koers en dan staat in eens Gone With The Wind uit 1936 bovenaan, en staat Avatar nog niet eens in de top 10.

Het hele lijstje kun je hier bekijken.

Recordwinst voor Microsoft

De Amerikaanse softwaregigant Microsoft heeft in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar een recordwinst geschreven. De nettowinst steeg met 60 procent tot 6,6 miljard dollar.

Microsoft maakte de resultaten gisteren nabeurs bekend. Ook de omzet steeg significant met 14 procent tot ruim 19 miljard dollar.

Een exceptionele vraag naar het nieuwe besturingssysteem Windows 7 stond aan de basis van de groei van de omzet, zei financieel topman Peter Klein in een toelichting op de cijfers.

Vrouw 'bestrijdt' ziekte met alcohol en sigaretten

Tian Mei, een 38-jarige muzieklerares uit China, is een medisch wonder. De vrouw werd met kanker gediagnosticeerd en bracht vervolgens acht jaar in behandeling door. Niets leek echter te helpen. Uiteindelijk besloot de vrouw dan ook de chemotherapie stop te zetten en probeerde zoveel mogelijk te genieten van het leven dat haar nog restte. Gedurende de afgelopen drie jaar rookte ze volgens eigen zeggen drie pakjes sigaretten en dronk twaalf grote flessen bier... per dag!

Recentelijk kwam bij een routinecontrole opeens een heus wonder aan het licht, wat zorgde voor verblijde maar toch ook verbaasde gezichten bij Mei en haar artsen. Tian Mei bleek namelijk geen kanker meer in het lichaam te hebben. Haar arts waarschuwt echter dat er niets op duidt dat het herstel te maken heeft met de consumptie van alcohol en sigaretten: "We zullen mensen nooit aanraden met roken of drinken te beginnen."

Mei zal het allemaal een zorg zijn. Zij zou het roken nooit willen opgeven. En wat betreft haar alcoholconsumptie zet ze zelfs elke avond een biertje op haar nachtkastje. Dan kan ze zodra ze wakker wordt er namelijk meteen een slok van nemen.

Kirchner: 'Varkensvlees beter dan Viagra'

De Argentijnse president Christina Kirchner heeft gisteren een verrassend stukje advies gegeven voor betere seks: "Het is veel beter om een biggetje te eten, dan Viagra te gebruiken", stelt de 56-jarige op een bijeenkomst dat gehouden werd op het presidentiële paleis in Buenos Aires.

Argentinië kent de hoogste consumptie van vlees ter wereld, waarbij het voornamelijk om rundersteak gaat. Tijdens de bijeenkomst werd de verlaging in de prijs voor varkensvlees aangekondigd.

Zelf eten ze 'veel varkensvlees', gaf het staatshoofd toe en vertelde dat ze net een 'heerlijk weekeinde' beleefd had met haar man, voorganger als president, Nestor Kirchner. Verder gaf zij de hint dat ze dat weekend dan uiteraard ook niet gesmuld hadden van Patagonische lam, maar van overheerlijk varkensvlees.

[Dichtwedstrijd] Gedichtendag 2010: Over de grens

Gisteren was het Gedichtendag in Nederland en Vlaanderen. Om dat niet ongemerkt voorbij te laten gaan, organiseert FOK! een dichtwedstrijd, waarmee vijf keer de dichtbundel ‘Divan van Ghalbi’ van Nachoem Wijnberg, aangeboden door Uitgeverij Contact, te winnen is.

 Al wat je hoeft te doen om kans te maken op een van deze prijzen, is voor zondagavond 31 januari 20:00 uur een gedicht schrijven rondom het thema ‘Over de grens’.  Meer informatie vind je hier in het topic in ons Theater, Taal en Kunst subforum.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.