Ari in belangstelling Spartak Moskou

Ari mag bij een goed bod vertrekken bij AZ. De Braziliaanse spits is nimmer zeker van een basisplaats en wordt zelfs vaak verbannen naar de tribune. Spartak Moskou onderneemt volgens het Noord-Hollands Dagblad serieuze pogingen om Ari aan zich te binden.

De Russische ploeg wil de Braziliaan van de regerend landskampioen voor sluiting van de transferperiode overnemen. Momenteel onderhandelt de zaakwaarnemer van Ari over de persoonlijke voorwaarden van de speler.

Ari, die bezig is aan zijn derde seizoen bij AZ, mag eventueel vertrekken uit Alkmaar. In het overschot aan aanvallers is zijn status nooit onbetwist geweest. Dit seizoen kwam hij drie maal in actie voor de Alkmaarders.

Bovendien kan AZ, dat deze week al Sebastien Pocognoli naar Standard Luik zag vertrekken, het geld goed gebruiken om een dreigend liquiditeitsprobleem op te lossen. Bij de club wil men niet bevestigen dat Ari de speler is voor wie concrete belangstelling bestaat, waar directeur voetbalzaken Marcel Brands eerder over repte.