Bleekemolen naar American Le Mans Series

Jeroen Bleekemolen zal zijn geluk dit jaar in de Verenigde Staten gaan beproeven. Hij zal dit jaar in de American Le Mans Series gaan racen voor Black Swan Racing. Bij dit GT2-team zal hij een Porsche RSR gaan besturen samen met teameigenaar Tim Pappas.

Bleekemolen had de kans om zijn titel in de Porsche Supercup te verdedigen, maar hij is toe aan een nieuwe uitdaging en kon de aanbieding van Black Swan niet laten lopen. Dit team heeft een nieuwe Porsche RSR aangeschaft en neemt het in de GT2-klasse op tegen de fabrieksteams van Porsche, Ferrari, Corvette en BMW. Het nieuwe seizoen start in maart met de twaalf uur van Sebring. Er staan in totaal negen wedstrijden op het programma.

Europa hoeft Bleekemolen niet helemaal te missen, want waar hij kan zal hij enkele races rijden in de Porsche Supercup en samen met Peter van der Kolk in de Dutch GT4 uitkomen. Komend weekend rijdt Bleekemolen in de 24 uur van Daytona en ook de 24 uur van Le Mans lijkt hij te gaan rijden. Tenslotte staat de 24 uur van Spa-Francorchamps ook nog op zijn menu.