Bottas testcoureur bij Williams

Peterselieman

Het Formule 1-team van Williams heeft vandaag bekendgemaakt dat het Valtteri Bottas aangetrokken heeft als testcoureur. De 20-jarige Fin wordt bij het Britse team de opvolger van Nico Hülkenberg die dit jaar gepromoveerd is tot racecoureur bij Williams.

Bottas reed vorig seizoen bij ART in de Formule 3 Euroseries en werd daarin derde in het kampioenschap. Verder won hij de prestigieuze Masters of Formula 3 op Zandvoort. Een jaar eerder won hij afgetekend het Formule Renault-kampioenschap door van de 28 races er zeventien te winnen.

"Het is een fantastische manier om 2010 mee te beginnen," zei Bottas. "Ik voel me vereerd dat ik uitgekozen ben door het prestigieuze AT&T Williams. Dit is een belangrijke stap in mijn carrière, maar nu begint het echte werk naar de top pas. Ik ben er van overtuigd dat ik veel bij het team ga leren en dat we samen in de komende jaren goede resultaten gaan boeken. Ik wil Sir Frank Williams en het management, evenals de sponsors bedanken voor hun inspanningen en steun."

Valtteri Bottas
Valtteri Bottas