Contador: "Ben beter dan vorig jaar"

Frank (franklop)

Alberto Contador heeft weer eens wat van zich laten horen. De Spanjaard van Astana zegt dat hij op dit moment in een betere vorm verkeerd dan vorig jaar. Tegen de Spaanse krant Marca ging de tweevoudig Tour de France winnaar ook in op een vraag over zijn rivaal Lance Armstrong.

"Ik ben nu 27 en ik denk dat ik nog altijd ruimte heb voor verbetering," zei Contador, die ook al de Giro d’Italia en de Vuelta a Espana op zijn palmares heeft staan. "Zowel in de bergen als in de tijdritten. Ik vermaak me momenteel kostelijk in de trainingen en ik ben in een betere conditie dan vorig jaar." Die verbetering komt er overigens niet vanwege een meer intensieve training. "Ik train vrij licht. Ik heb sinds de Tour niet meer fatsoenlijk gekoerst."

De krant vroeg verder of hij niet gek wordt van de vragen over hem en Armstrong. "Ik snap erg goed dat journalisten me steeds over Armstrong blijven vragen. Ik weet dat dit de mensen interesseert. Maar ik neem het allemaal met een korreltje zout en verspil mijn tijd niet met gedachtes aan hem."