Metroid: Other M krijgt zomer release in Japan

Naast de jaarlijkse cijfers heeft Nintendo info vrijgegeven over de releasedata van verscheidene belangrijke Nintendo titels. Terwijl Super Mario Galaxy 2 nog een vage 2010 release krijgt en de tweede Zelda voor de Wii zelfs een TBA (to be announced), krijgt Metroid: Other M voor Japan een iets duidelijkere omschrijving van zijn release, namelijk zomer 2010. Voor Amerika en Europa zal dit sowieso ook in 2010 zijn, maar in welk deel van het jaar dit zal zijn is niet bekend.

Samus Aran in Metroid: Other M

Metroid: Other M wordt ontwikkeld voor de Wii door Team Ninja, Nintendo en D-Rockets, die samen tijdelijke zijn omgedoopt tot het Project M-team. Team Ninja kennen wij natuurlijk van de Ninja Gaiden-reeks en D-Rockets is het bedrijf die verantwoordelijk zal zijn voor de CGI-filmpjes. Van Nintendo zijn er maar drie mensen onderdeel van het team, deze waren hiervoor verantwoordelijk voor de twee Game Boy Advanced spellen Metroid Fusion en Metroid: Zero Mission. Het grootste gedeelte van het team is van Team Ninja en zij nemen al het programmeerwerk en het ontwikkelen van de 3-D beelden op zich. Het totale Project M-team bestaat uit ongeveer honderd man.

De producenten van Metroid: Other M zijn Yoshio Sakamoto (Nintendo) en Yosuke Hayashi (Team Ninja). Sakamoto gaf al eerder aan dat het verhaal van M:OM zich afspeelt tussen Super Metroid en Metroid Fusion. Tevens zal het spel het Super NES-spel met het GBA-spel qua verhaal aan elkaar koppelen. Het idee is dat M:OM vergelijkbaar zal zijn qua opzet als Metroid Fusion. Wel gaf Sakamoto aan dat er, door de invloed van Team Ninja, ook veel nadruk gelegd zal worden op brute actiemomenten. Hij vertelde alleen nadrukkelijk dat er meer dan genoeg ouderwetse Metroid-momenten in het spel zullen zitten. Hiermee bedoelde hij in feite het non-lineaire exploreren van de ruimteschepen en planeten in M:OM.

Yoshio Sakamoto & Yosuke Hayashi

Yoshio Sakamoto (L) en Yosuke Hayashi