Räikkönen kan door na crash in Arctic Rally

Kimi Räikkönen heeft niet lang kunnen genieten van zijn debuut in een Citroën C4 WRC. De Fin verloor al in de tweede proef in de Arctic Rally in een bocht naar rechts de controle over zijn bolide en botste tegen een boom. Gehoopt wordt dat hij morgen met een flinke straftijd achter zijn naam weer van start mag gaan.

Räikkönen begon goed aan de rally, want in de eerste proef zette hij een tijd neer die in de 11,27 kilometer tellende proef slechts vijf seconden langzamer was dan zijn meer ervaren teamgenoot Daniel Sordo. In de tweede proef ging het echter mis. "Wat wij gehoord hebben is dat Kimi een boom raakte en deze omver gereden heeft. We moeten afwachten wat de schade aan de auto is. Misschien is het mogelijk dat ze morgen terugkeren in de rally. We hopen het," zei een lid van het Citroën Team.

Update 21:47:

Räikkönen kon met behulp van de toeschouwens alsnog zijn weg vervolgen. The Iceman verloor veel tijd, maar zijn auto kon voor de derde proef opgelapt worden. Hij had echter wel zeven minuten meer nodig dan de maximale servicetijd die hij mocht gebruiken. Hiervoor kreeg hij extra straftijd toebedeeld.