Niet meer winkelen in pyjama

Een supermarkt van de Britse keten Tesco heeft haar klanten verzocht niet meer blootvoets of in een pyjama boodschappen te komen doen. Deze schriftelijke mededeling hangt bij de ingang van de Tesco in St. Mellons, een voorstad van Cardiff: "Om hinder of schaamte voor anderen te beperken, vragen we onze klanten gepast gekleed te zijn tijdens een bezoek aan onze winkel. Schoeisel is ten allen tijde verplicht en nachtkleding is niet toegestaan."

Volgens een woordvoerder van Tesco is het doen van boodschappen in nachtkleding niet gewenst omdat dit andere klanten kan beledigen. De woordvoerder kon niet vertellen of er meer Tesco's overgegaan zijn tot het ophangen van dergelijke mededelingen. "We zijn geen nachtclub met strenge kledingeisen. Jeans en sportkleding zijn meer dan welkom. We vragen klanten echter wel om niet in pyjama's of nachtjaponnen te komen."

Elaine Carmody, 24, moeder van twee jongens, beschreef de beperking als 'belachelijk' en 'idioot'. Ze gaf toe regelmatig in haar pyjama boodschappen te doen totdat ze een week geleden weggestuurd werd terwijl ze een pakje sigaretten wilde kopen. "Ik wilde alleen maar een pakje peuken kopen. Als ik voor meer boodschappen kwam, dan had ik me wel aangekleed. Nu wilde ik alleen maar peuken en zelfs dat werd geweigerd. Je mag wel sportkleding dragen maar geen pyjama. Waar slaat dat op?" aldus de moeder.

"Ik vind het echt belachelijk dat je niet in je pyjama in de supermarkt naar binnen mag. De winkel gaat er echt niet kapot aan of zoiets. Ze zouden blij moeten zijn dat ik daar mijn geld wil besteden. Nu raken ze klanten kwijt, want mensen zullen naar andere winkels gaan, waar ze wel in hun pyjama naar binnen mogen."

Met dank aan podr0znik voor het herschrijven!