Lodeiro wil vertrouwen van Ajax terugbetalen

In zijn eigen land wordt Nicolas Lodeiro gezien als een groot talent. De hoge verwachtingen van talentvolle spelers worden echter niet altijd waargemaakt. Lodeiro heeft daar tot nu toe geen last van. De 20-jarige aanvaller vertrok onlangs naar Ajax en wil via Amsterdam naar Zuid-Afrika.

In november 2009 maakte Lodeiro zijn debuut voor het nationale elftal van Uruguay. Tegen Costa Rica speelde hij alsof hij al jaren international was. Hij wekte interesse vanuit de Eredivisie. AZ en Ajax wilden hem allebei graag inlijven, maar hij koos uiteindelijk voor de Amsterdammers waarvoor ook zijn vriend en landgenoot Luis Suarez speelt.

"Ik doe bijna altijd wat de trainer van me vraagt, maar soms kan ik wel eens met een verrassing komen", zegt Lodeiro tegenover FIFA.com. "Dat is hoe ik speel en ik heb niet de intentie om dat te gaan veranderen." De loopbaan van Lodeiro lijkt in een stroomversnelling terechtgekomen. Vlak na zijn debuut voor zijn land heeft hij zijn transfer naar Europa te pakken.

Zijn eerste wedstrijd voor Uruguay kan de aanvallende middenvelder zich nog goed voor de geest halen. "Ik kon het niet geloven toen ik mijn naam bij de eerste elf zag staan. Het was een hele opluchting toen we ons uiteindelijk plaatsten voor het WK. Toen de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd floot was het ongelofelijk."

Het doel van Lodeiro is duidelijk: "Nu moet ik er natuurlijk eerst voor zorgen dat ik hard blijf werken en me ga focussen op Ajax. Ik wil het vertrouwen van Ajax terugbetalen en een plaats in de WK-selectie veilig stellen."

Submitter:  Bron: Goal.com