Diffusergate kan ook in 2010 spelen

Peterselieman

Het lijkt er op dat de Formule 1 ook in 2010 door perikelen rond de dubbele diffuser overspoeld gaat worden. Vorig seizoen begonnen Brawn GP, Toyota en Williams er mee en nadat de andere teams een rechtszaak verloren hadden kwamen deze met een eigen ontwerp.

Dit jaar proberen de teams de regels maximaal op te rekken om zo de concurrentie af te troeven. Hoofd-engineer van McLaren Paddy Lowe zei dat zijn team hier erg ver mee is gegaan. "We hebben een redelijk extreme interpretatie van de regels uitgevoerd en daar zijn we niet alleen in. Wij denken dat iedereen ook enkele zeer extreme oplossingen op de auto's van de concurrenten kan zien."

"We zijn er nog steeds van overtuigd dat het concept van de dubbele diffuser illegaal is," zei de technisch directeur van Ferrari Aldo Costa tegen Gazzetta dello Sport. "We denken dat er nog steeds veel ruimte is voor interpretatie, omdat de regels veel ruimte voor mogelijkheden openlaten. Het is aan de FIA om er over te oordelen, maar wij zijn er bezorgd over."