FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 30 januari 2010

Inteelt in Staphorst

Goede raad was duur, in Staphorst. De archeoloog in kwestie moet nu in zijn rapport de mededeling opnemen, dat het heel goed zo kan zijn dat de bodemvondsten toch niet ouder dan 7.000 jaar zijn. En wat was de argumentatie van de gemeenteraad? “Wij hebben het onderzoek betaald, dus wij bepalen wat er in komt te staan.” Een schoffering van de wetenschap. Een schoffering van een wetenschapper.

Uitslag ADO Den Haag - sc Heerenveen

 

Om 20.45 uur begon in de Eredivisie het duel tussen ADO Den Haag en sc Heerenveen. Hieronder vind je de uitslag.

ADO Den Haag

2 - 1

sc Heerenveen

 78' Verhoek
 80' Milic
   30' Sibon
 
 Gele kaart: Van Hese, Milic, (ADO Den Haag), Breuer, Popov, Vandenbussche (sc Heerenveen)
 Rode kaart:  Janmaat (45+1 2xg) (sc Heerenveen)
 
Stadion: ADO Den Haag Stadion, Den Haag
Toeschouwers: 11.000
Arbiter: Blom
 
Opstelling:   Opstelling:
Zwinkels
Ammi
Derijck
Horváth (Verhoek/46)
v.Hese
Buijs
Luijckx
Toornstra
Knopper (v.d.Bergh/61)
Hulst (Milic/76)
Soltani
  Vandenbussche
Janmaat
Bak Nielsen
Breuer
Popov
Grindheim
Losada
Elm
Beerens
Sibon (Koning/46)
Assaidi (Paulo Henrique/63)

Uitslagen Eredivisie (30/01/2009)

Om 19.45 uur begonnen er in de Eredivisie twee duels. Hieronder vind je de uitslagen.

 

AZ

0- 1

FC Groningen


   55' Matavz
 
 Gele kaart: Moisander, Wernbloom, Pellè, (AZ), Sankoh, (FC Groningen)
 
Stadion: AZ Stadion, Alkmaar
Toeschouwers: 16.472
Arbiter: Nijhuis
 
Opstelling:   Opstelling:
Romero
Swerts
Moisander
Klavan
Poulsen (Pellè/82)
Mendes da Silva (Jonathas/63)
Martens
Schaars
El Hamdaoui
Lens (Wernbloom/71)
Dembélé
  Luciano
Blind
Sankoh
Granqvist
Stenman
Lovre
Holla
Ajilore
Enevoldsen
Bacuna
Matavz

NAC Breda

2 - 0

VVV-Venlo

 41' Zwaanswijk
 74' Lurling
 
 
 Gele kaart: Snoyl, Gillissen, (NAC Breda), Verdellen, Timisela, Ahahaoui, García, (VVV-Venlo)
 
Stadion: Rat Verlegh Stadion, Breda
Toeschouwers: 17.000
Arbiter: Liesveld
 
Opstelling:   Opstelling:
Ten Rouwelaar
Elshot
Kwakman
Zwaanswijk
Snoyl
De Graaf
Gilissen
Schilder
Gorter (Bayram/89)
Lurling (Reuser/86)
Kolkka
  Boffin
Timisela
v.Kouwen
Verdellen
Fleuren
Leemans
García
Auassar (v.Dessel/62)
Schaken
Calabro (Uchebo/64)
Ahahaoui (Dadda/82)

 

Carlsen aan de leiding in Corus-toernooi

Magnus Carlsen stevent af op de zege in het Corus-schaaktoernooi in Wijk aan Zee. De Noor heeft met nog één speelronde te gaan alleen aan de leiding.

Carlsen speelde vandaag remise tegen de Hongaar Peter Leko, maar de pas 19-jarige Noor profiteerde zo van de nederlaag van medekoploper Vladimir Kramnik. Die verloor vandaag van wereldkampioen Viswanathan Anand. Carlsen gaat nu met 8 punten aan de leiding, Kramnik volgt samen met Alexei Shirov op een half punt.

Jan Smeets won vandaag van zijn landgenoot Loek van Wely, maar blijft op de laatste plaats staan. Hij heeft echter nog maar een half punt achterstand op zijn drie voorgangers.

 

VN willen verdrag tegen cyberoorlog

De wereld heeft een verdrag nodig tegen internetaanvallen. Anders dreigt op termijn een cyberoorlog, die erger is dan een tsunami. Daarvoor waarschuwde een topman van de Verenigde Naties vandaag op een conferentie in het Zwitserse Davos.

De secretaris-generaal van de Internationale Unie voor Telecommunicatie, Hamadoun Toure, pleitte voor een overeenkomst waarin landen beloven dat zij elkaars computernetwerken niet als eerste aanvallen. Volgens Toure wordt het risico op een cyberoorlog tussen twee landen elk jaar groter.

De VN-topfunctionairs deed zijn uitlatingen tijdens een debat op het Wereld Economisch Forum, waar de recente aanvallen op het Amerikaanse internetbedrijf Google in China veelvuldig werden besproken. Estland had in 2007 te maken met een grootscheepse cyberaanval van Russische hackers.

Ongevallen door winterweer

Op de A26 en de A15 hebben zich ongevallen voorgedaan door het aanhoudende winterweer. Er is sprake van meer ongevallen dan op een zaterdagavond met normale weersomstandigheden, meldt een woordvoerder van de VerkeersInformatieDienst.

Rond Amsterdam en Utrecht sneeuwt het momenteel hevig. Op de A12 bij Bodegraven is een vrachtwagen tegen een vangrail tot stilstand gekomen, nadat de chauffeur moest uitwijken voor een ander ongeval. Hierbij waren vijf auto's betrokken.

Het KNMI meldt dat het in het hele land plaatselijk glad is door de sneeuwval. Noord-Holland en Flevoland kampen met een tekort aan strooizout. De provincie Noord-Holland liet weten alleen op de belangrijkste wegen te zullen strooien.

De Noordtunnel tussen Rotterdam en Gorinchem is nog steeds afgesloten. Rond 15.00 uur ging de tunnel dicht omdat Rijkswaterstaat ijspegels moest verwijderen die naar beneden dreigden te vallen. De ijspegels zijn inmiddels verwijderd, maar er is een storing opgetreden waardoor de tunnel dicht moet blijven.

Ari vertrekt naar Spartak Moskou

Ari vertrekt van AZ naar Spartak Moskou. De spits is al rond met de Russische club en hoeft alleen nog maar medisch gekeurd te worden.

De 24-jarige Braziliaan kwam dit seizoen bij AZ weinig aan spelen toe. Ook de afgelopen seizoen wist hij niet te imponeren. De laatste 2 jaar was hij telkens goed voor negen treffers per seizoen.

De transfer van Ari is financieel erg belangrijk voor AZ, waar op korte termijn een liquiditeitstekort van zo'n 7 miljoen euro dreigt. Voor Ari zal het ongeveer 2 miljoen euro ontvangen. Eerder deze week werd al Sébastien Pocognoli voor ruim 2 miljoen euro aan Standard Luik verkocht.

Contador: "Tien kandidaten voor Tourzege"

Vandaag werd de Astana-ploeg voor het jaar 2010 aan het publiek gepresenteerd. Kopman van deze Kazachse formatie is Alberto Contador. De Spanjaard wil dit jaar opgaan voor zijn derde zege in de Tour de France, maar beseft dat hij af moet rekenen met tien potentiële Tourwinnaars.

"Ik ben zeker niet de enige favoriet dit jaar. Natuurlijk behoort Lance Armstrong tot mijn rivalen, maar ik denk dat een groep van acht tot tien renners een slag naar de eindzege in de Tour probeert te doen. Lance is niet mij enige zorg," zei Contador vandaag vanuit Wenen. Hij zegt beter te zijn dan ooit. "Ik ben echter een stuk rustiger geworden."

De Spanjaard moet het doen met 26 teamgenoten: dertien Kazachen, zes Spanjaarden, drie Italianen, twee Australiërs, een Sloveen en een Oekraïener. Bekendste namen zijn Alexandre Vinkourov en Óscar Pereiro Sio. Hij raakte wel Armstrong, Andreas Klöden en Levi Leipheimer kwijt die allen naar Team Radioshack verkasten. Daarom is de vraag ook of Astana goed genoeg om haar kopman aan de zege in de Tour te helpen. Op 25 juli zal de wereld het weten.

Peiling kilometerheffing druk bezocht

Meer dan 375.000 mensen hebben al meegedaan aan de peiling over de kilometerheffing van de ANWB. Dat meldt de organisatie op haar website. Vanaf vorige week zaterdag konden mensen hun mening over de kilometerheffing op de website van de ANWB kwijt.

De ANWB had zelf gerekend op een toestroom van maximaal 400.000 leden die hun mening over het plan van verkeersminister Camiel Eurlings (CDA) kwijt willen. De belangstelling is groter dan verwacht, zegt een ANWB-woordvoerder vandaag. Hoewel volgens de zegsman al bijna aan de verwachting voldaan is, blijft de peiling zoals gepland nog ongeveer tweeënhalve week beschikbaar.

Meer dan negentig procent van de mensen die tot nu toe aan de peiling heeft meegedaan is lid van de ANWB. De organisatie heeft vier miljoen leden.

Uitslag N.E.C. Nijmegen - Sparta Rotterdam

Om 18.45 uur begon in de Eredivisie het duel tussen N.E.C. Nijmegen en Sparta Rotterdam. Hieronder vind je de uitslag.

N.E.C. Nijmegen

1 - 0

Sparta Rotterdam

 90+3' Ntibazonkiza
 
 
 Gele kaart: Radomski, (N.E.C. Nijmegen), Van Gessel, (Sparta Rotterdam)
 
Stadion: De Goffert, Nijmegen
Toeschouwers: 12.500
Arbiter: Kuipers
 
Opstelling:   Opstelling:
Babos
Wellenberg
Pothuizen
Zomer
Nuytinck
Sibum
Sarpong
Radomski
Ntibazonkiza
Vleminckx (Burgzorg/80)
Davids (Worm/68)
  Seliga
Koenders
Adeleye
Viergever
Slijngard
Falkenburg
Touzani
v.Gessel
Strootman (Rutjes/86)
Poepon
John (Dissels/70)

Bush senior op bezoek bij Obama

De Amerikaanse ex-president George Bush senior heeft vandaag een bezoekje gebracht aan president Barack Obama in het Witte Huis. Bush werd vergezeld door zijn zoon Jeb, voormalig gouverneur van Florida.

De 85-jarige Bush zei even bij Obama, de opvolger van zijn zoon George Bush junior, te zijn langsgewipt, omdat hij toch in Washington moest zijn, voor een diner. Na afloop zei hij dat het een 'goede, goede ontmoeting' was geweest.

Rouvoet wil lijsttrekker ChristenUnie blijven

André Rouvoet wil tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in 2011 lijsttrekker van de ChristenUnie blijven. Dat zei Rouvoet vanmiddag tijdens een feest ter ere van het 10-jarig bestaan van de partij in Utrecht.

Sinds 2002 is Rouvoet voorzitter van de ChristenUnie in de Tweede Kamer. Daarvoor zat hij in de Kamer voor de RPF, die in 2001 fuseerde met de GPV. Rouvoet zei tijdens het jubilieumfeest altijd achter de fusie van de twee partijen te hebben gestaan.

A4 en A58 vannacht gedeeltelijk dicht

De A4 tussen Burgerveen en Zoeterwoude-Rijndijk en de A58 tussen Breda en Eindhoven zijn vannacht en morgenochtend dicht door werkzaamheden. Dit meldt de VerkeersInformatieDienst (VID).

De A4 is tussen 01.00 uur en 07.00 uur dicht. Het verkeer kan dan via de A44 en de N44 rijden.

Op de A58 worden tussen de knooppunten Sint Annabosch en De Baars werkzaamheden aan het wegdek uitgevoerd. De rechterrijstrook wordt vanaf 04.00 uur afgesloten en vanaf 06.00 uur gaat de hele weg dicht. Verwacht wordt dat de werkzaamheden morgenochtend rond 11.00 uur zijn afgerond.

Togo in beroep tegen schorsing

Togo tekent beroep aan tegen de beslissing van de Afrikaanse voetbalbond CAF om het land uit te sluiten voor de strijd om de Afrika Cup in 2012 en 2014. Dit liet de minister van sport van Togo vandaag weten.

"We gaan in beroep. Eén ding staat vast: we wenden iedere juridische mogelijkheid aan om te bewijzen dat we volledig in ons recht stonden om over te gaan tot terugtrekking."

Begin deze maand werd de spelersbus van Togo vlak voor het begin van de Afrika Cup beschoten waarbij drie mensen om het leven kwamen. Togo trok zich toen terug van het toernooi. Het CAF is van mening dat de regering van het Afrikaanse land zich niet met het besluit, om niet deel te nemen aan de Afrika Cup, had moeten bemoeien.

Whitmarsh: "Best bereid om klantenchassis te leveren"

Martin Whitmarsh snapt niet helemaal goed waarom de nieuwe teams de wagens van Toyota niet hebben over genomen. Het Japanse renstal stapte eind 2009 uit de Formule 1. De wagens zijn aan Stefan Grand Prix verkocht, maar dat team heeft geen startrechten voor 2010.

"Veel teams hadden de kans om de chassis van Toyota over te nemen, maar ik ben verbaasd dat ze het niet hebben gedaan. Ze hebben echt een gegeven paard in de bek gekeken. Ik vind het een verkeerde beslissing van ze, maar ze zullen er wel hun redenen voor hebben gehad"
, zei Whitmarsh, die net als Ferrari best bereid is klantenchassis te leveren aan andere teams. "Ik weet alleen niet of dat nog voor Bahrein gaat lukken."

Uitslagen Schotland speelronde 23

Vanmiddag stond de 23e speelronde in de Schotse competitie op het programma. FOK!sport brengt je iedere speelronde een overzicht van de gespeelde wedstrijden.

Celtic wint moeizaam, Glasgow kent geen problemen

Celtic boekte vanmiddag een moeizame 0-1 overwinning bij het laaggeplaatste Hamilton. In de 67e minuut scoorde de Deen Morten Rasmussen het enige doelpunt van de wedstrijd. Jos Hooiveld maakte zijn debuut bij Celtic.

Glasgow Rangers kende een makkelijke middag. De Gers wonnen thuis met 3-0 van Falkirk. In de achttiende minuut scoorde Steven Davis de 1-0. Pas in de tweede helft nam Glasgow door doelpunten van John Fleck en Steven Whittaker verder afstand van de nummer laatst. 


Uitslagen speelronde 23:

Thuis Uit Uitslag
Hamilton Celtic 0-1
Aberdeen Motherwell 0-3
Glasgow Rangers Falkirk 3-0
Hibernian St. Mirren 2-1
Kilmarnock Dundee United 4-4
St. Johnstone Hearts 1-0

 De stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 Glasgow Rangers 23 16 6 1 54 54-14
2 Celtic 22 13 5 4 44 44-23
3 Hibernian 22 12 6 4 42 35-19
4 Dundee United 23 10 9 4 39 35-31
5 Motherwell 22 7 9 6 30 29-29
6 Hearts 23 7 7 9 28 20-25
7 Aberdeen 21 7 6 8 27 17-22
8 St. Johnstone 20 6 5 9 23 29-37
9 St. Mirren 22 5 5 12 20 21-32
10 Hamilton 21 4 5 12 17 16-34
11 Kilmarnock 22 3 7 12 16 16-31
12 Falkirk 21 2 8 11 14 16-35

Topscorers:

# Speler Club Doelpunten
1 Kris Boyd Glasgow Rangers 19
2 Anthony Stokes Hibernian 13
3 Kenny Miller Glasgow Rangers 12

Programma komende week:

Datum Thuis Uit
02/02 Aberdeen Falkirk
02/02 Kilmarnock Celtic

[Afrika Cup] Uitslag troostfinale

Nigeria is derde geworden tijdens de Afrika Cup. Het land won in de troostfinale met 1-0 van Algerije. Tien minuten na rust was Obinna de maker van het enige doelpunt van de wedstrijd.

Uit het spel van Nigeria en Algerije voor rust was af te lezen dat beide landen weinig zin meer hadden om de wedstrijd om plaats drie te spelen. Er werd niet goed gevoetbald en dit leidde nauwelijks tot kansen. De enige grote kans voor rust kwam van de voet van Uche, maar hij besloot een breedtepass te geven in plaats van in kansrijke positie op doel te schieten.

Na rust drongen de Super Eagles aan en dit resulteerde na tien minuten al in een doelpunt. Nadat Obinna de lat raakte, wist hij even later met een droge knal zijn land op 1-0 te zetten. Algerije, dat in de halve finales verloor van aartsrivaal Egypte, drong nog aan in de slotfase, maar de gelijkmaker zat er niet in.

Door dit resultaat eindigt Nigeria, dat werd uitgeschakeld door Ghana, voor de zevende keer in de geschiedenis als derde. Het land won de Afrika Cup in 1980 en 1994. Morgen spelen Egypte en Ghana de finale.

'Vorig jaar minder snelheidscontroles'

Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) heeft vorig jaar vijftien procent minder snelheidscontroles gehouden. Het aantal controles nam ten opzichte van 2008 met 509 af, meldt RTL Nieuws vandaag.

In december en november werd er door het KLPD 'aanzienlijk' minder gecontroleerd. Dit kwam door vacatures, ziektemeldingen en uitval door het winterse weer. Door de afname van het aantal controles zijn er ook minder hardrijders beboet. Ruim zestigduizend automobilisten kregen een boete: een daling van vier procent ten opzichte van 2008.

Flitsers zijn nog steeds de oorzaak van files, blijkt uit onderzoek van de VerkeersInformatiedienst (VID) in opdracht van RTL Nieuws. De VID analyseerde de snelheidscontroles van het KLPD vorig jaar en concludeerde dat er veel files ontstonden als er op hetzelfde tijdstip en plaats snelheidscontroles werden gehouden.

Scheuren met de demo van MotoGP 09/10

Er komt een demo van MotoGP 09/10 rond 16 februari. Dat heeft Capcom vandaag bekend gemaakt. Ze zeiden in een persbericht dat er een maand voor de game uitkomt een demo op de PlayStation 3 en de Xbox 360 uit zal komen. Ook gaan ze kort na de release van de game gratis DLC uitgeven. Dit zal inhouden van nieuwe coureurs tot nieuwe banen. Ook zal Capcom de game het gehele jaar updaten zodat het gelijk loopt met de echte MotoGp.

MotoGP 09/10 zal 16 maart uitkomen voor de PlayStation 3 en de Xbox 360.


MotoGP

Puck doodt ijshockeyscheidsrechter

Een ijshockeyscheidsrechter is tijdens een juniorenwedstrijd in het Zweedse Angermanland overleden na getroffen te zijn door een puck. De schijf belandde onder zijn helm in de nek. Dat meldt de Zweedse krant Expressen vandaag.

De arbiter kreeg de puck in de eerste periode keihard tegen zijn nek. Reanimatie op de ijsvloer baatte niet. Een woordvoerder van de Zweedse ijshockeybond verklaarde dat de precieze doodsoorzaak nog niet vaststaat.

'Brad Pitt is flinke drinker'

Brad Pitt blijkt een flinke drinker te zijn. Acteur Samm Levine heeft dit onthuld tegenover het Amerikaanse tijdschrift Us Weekly. "Hij is een geweldig drinkmaatje."

Pitt en Levine leerden elkaar kennen op de set van Quentin Tarantinos oorlogsfilm 'Inglourious Basterds'. Dat zowel Pitt als Tarantino stevige drinkers zijn ondervond hij zelf aan den lijve. "Ik zou op de tweede dag sterven aan een alcoholvergiftiging als ik hen moest bijhouden."

Brad Pitt en Angelina Jolie zouden op het punt staan om uit elkaar te gaan, omdat de actrice zou zijn vreemdgegaan. Volgens geruchten zou ook het drinkgedrag van de acteur reden zijn voor een eventuele breuk.

Brad Pitt
Drinkgedrag Brad Pitt reden voor eventuele breuk? (Foto: Novum)

Het Vlaamse schaatsen

Als de plassen dicht liggen en de vrieskou zijn best heeft gedaan, wordt ons land gek. Er kan weer geschaatst worden. De schaatssport is een grote sport in ons kikkerlandje. Buiten Nederland wordt er ook geschaatst, maar niet op zo'n grote schaal als in Nederland. Ons land telt ook de meeste 400-meterbanen ter wereld. Het is daarom ook niet zo gek dat de Nederlanders in deze tak van sport al jaren de dienst uitmaken. In alle klassementen en op alle afstanden zijn er Nederlandse wereldtoppers te vinden.

Lijk in uitgebrande auto gevonden

De politie heeft vandaag in een uitgebrande auto in het Brabantse Sint Oedenrode vermoedelijk een stoffelijk overschot gevonden. Het is nog niet zeker dat het om een lijk gaat. Doordat de auto volledig in vlammen is opgegaan, is veel sporenmateriaal verdwenen, meldt een politiewoordvoerder.

De auto werd rond 10.00 uur na een melding aan de Hofstad gevonden. Het is nog onduidelijk waardoor de auto in brand is gevlogen. De technische recherche onderzoekt de zaak.

Buurtonderzoek na schietpartij

De politie is zaterdagochtend een buurtonderzoek gestart na een dodelijke schietpartij gisteren in Den Bosch, waarbij een man om het leven kwam. Verschillende mensen die in het buurtonderzoek bevraagd zijn worden vandaag en morgen door de politie gehoord, meldt een politiewoordvoerder vandaag.

De schietpartij gebeurde gisteren rond 15.15 uur op de Oude Engelenseweg in de buurt van de Brabantshallen. De politie heeft nog niemand aangehouden en kan nog niets zeggen over de toedracht van het incident.

Het sporenonderzoek was afgelopen nacht rond 03.00 uur afgelopen, waarna vanochtend met een buurtonderzoek werd begonnen. Vanmiddag wordt er sectie verricht op het stoffelijk overschot van het slachtoffer.

Tunnel dicht om ijspegels

De Noordtunnel op de A15 tussen Rotterdam en Gorinchem is vanmiddag gesloten omdat er ijspegels naar beneden vielen. Een ijspegel ging dwars door een voorruit, meldt een ANWB-woordvoerder.

De tunnel ging rond 15.00 uur dicht en zou om 16.00 uur weer opengaan. Rijkswaterstaat is echter nog bezig om de ijspegels te verwijderen, zegt de woordvoerder. De ijspegels zijn door de vorst aan de bovenkant van de tunnel ontstaan en staan op scherp.

Door de afsluiting zijn aan beide kanten van de tunnel files ontstaan. Er is een omleiding ingesteld.

Achttien Cambuur-fans opgepakt

In Eindhoven zijn gisteravond laat achttien supporters van Cambuur Leeuwarden aangehouden. Na de wedstrijd FC Eindhoven - Cambuur Leeuwarden zouden de supporters met glazen naar agenten hebben gegooid. Ook zouden ze vernielingen hebben aangericht in een tuin.

De verdachten zijn afkomstig uit Leeuwarden, Marssum, Sexbierum en Stiens. Ze zijn tussen de 15 en 30 jaar oud. De supporters zitten nog in hechtenis voor nader onderzoek.

Spelers Togo begrijpen straf niet

Eerder vandaag werd bekend dat Togo niet mag meedoen aan de komende twee edities van de strijd om de Afrika Cup in 2012 en 2014.

Het Afrikaanse land krijgt de straf omdat het nationale voetbalelftal zich op aandringen van de eigen regering terugtrok van deelname aan de editie van dit jaar. De regering drong hierop aan na de aanslag op de spelersbus begin deze maand in Angola waarbij drie mensen om het leven kwamen.

De regering van Togo wilde nog niet reageren op de uitspraak van de Afrikaanse voetbalbond. Het is namelijk nog niet officieel van de maatregel op de hoogte gesteld. De spelers van Togo hebben er al op aangedrongen om tegen de beslissing van de Afrikaanse voetbalbond in beroep te gaan. "Na alle ellende maakt men het ons ook nog eens onmogelijk gewoon weer te voetballen. Op deze manier worden we helemaal kapot gemaakt," aldus middenvelder Thomas Dossevi.

Gemeente Enschede verwacht naamswijziging FC Twente

De gemeente Enschede wil graag zien dat FC Twente zijn naam wijzigt in FC Twente Enschede. De gemeente heeft de Tukkers acht miljoen euro geleend voor de uitbreiding van het stadion en wil daar iets voor terug.

De naamswijziging vindt de gemeente Enschede volgens Algemeen Dagblad niet meer dan logisch. Volgens raadslid Laurens van Lier zou een ander argument zijn dat de supporters al FC Twente Enschede olé olé zingen.

De mogelijke naamswijziging bij de Tukkers is de tweede in korte tijd in de Eredivisie. Eerder werd ook al bekend dat Roda JC mogelijk Kerkrade toevoegt aan de clubnaam, op voorspraak van de gemeente Kerkrade.

Beide gemeenten willen graag inkomsten genereren uit de naamsbekendheid, wanneer de stadsnaam in de voetbalclub genoemd wordt. Ze willen daarmee enige compensatie voor de financiële steun.

32 aanhoudingen rond betoging NVU

Rond een demonstratie van de extreem rechtse Nederlandse Volks-Unie (NVU) in Arnhem zijn vandaag 32 personen aangehouden. Dat meldde de politie, die met onder meer de mobiele eenheid en een helikopter aanwezig was om ongeregeldheden te voorkomen.

Tientallen aanhangers van de NVU trokken vanmiddag door de Burgemeesterswijk in Arnhem-Noord. Zij eisten de doodstraf voor onder meer kinderverkrachters. In de wijk was een noodbevel van kracht om een botsing tussen NVU-leden en linkse actievoerders te voorkomen. De politie hield onder meer mensen aan omdat die geen identiteitsbewijs konden tonen.

Vanochtend hielden tegenstanders van de NVU-betoging hun eigen demonstratie elders in Arnhem.

NVU

'Nick Cave met band op Pinkpop'

De rockband Nick Cave and the Bad Seeds zullen optreden op het Limburgse festival Pinkpop. Dat meldt Rockblog, nadat zij een tip kregen van een betrouwbare bron. Eerder meldde de site de komst van Wolfmother, die twee uur later bevestigd werd.

Nick Cave en zijn band stonden twintig jaar geleden, in 1990, voor het laatst op het podium in Landgraaf. Het optreden werd toen bekritiseerd door onder andere het slechte geluid.

Naast de Australiërs zijn er ook geruchten rond Faith No More en Florence + the Machine. Deze laatste werd bekendgemaakt door radio-dj Giel Beelen.

Jan Smeets, festivaldirecteur, bekende dat Paramore en Motörhead niet zullen optreden. Smeets is het niet gelukt om deze te boeken. Ook bekende de Limburger dat Weezer, Editors en Green Day een grote kans maken om geboekt te worden.

De officieel geboekte artiesten zijn tot nu toe P!nk, Rammstein, John Mayer, Kasabian en Wolfmother. De volledige line-up zal op 24 februari bekend worden gemaakt in Paradiso te Amsterdam tijdens de Pinkpop Persconferentie.

Een volledige lijst met geruchten staat hier.

Lazio wil bekerduel overspelen vanwege dopingzondaar Mutu

Voorzitter Claudio Lotito wil de recente bekeruitschakeling van zijn SS Lazio tegen Fiorentina aanvechten. De onlangs op doping betrapte Adrian Mutu scoorde twee doelpunten in de bekerwedstrijd tegen Lazio (3-2).

De Roemeen werd direct na het bekerduel betrapt op het gebruik van verboden middelen. Sindsdien is hij voor onbepaalde tijd geschorst.

"De wedstrijd moet ongeldig worden verklaard", liet Lotito weten in Italiaanse media. "Ik wil nu kijken wat de regelgeving over deze situatie zegt, maar persoonlijk vind ik dat we moeten overspelen."

De afgelopen weken werd Mutu tot twee keer toe positief bevonden op het gebruik van doping. Na het competitieduel met Bari van 10 januari en na de bekerwedstrijd tegen Lazio van 20 januari werden verboden middelen aangetroffen in zijn bloed. De aanvaller werd eerder al betrapt op het gebruik van cocaïne.

Spurs mogelijke lange tijd zonder Lennon

Tottenham Hotspur-aanvaller Aaron Lennon ondergaat mogelijk een hernia-operatie. De middenvelder blijft trainen met fysiotherapeuten, waarna moet blijken of een operatie noodzakelijk is. Na een dergelijke ingreep staat een herstelperiode van twee maanden.

Spurs-manager Harry Redknapp spreekt uiteraard de hoop uit dat een operatie niet noodzakelijk is. "Aaron heeft een nieuwe scan ondergaan. Daaruit blijkt dat er mogelijk sprake is van een lichte hernia", zegt Redknapp in The Sun. "Hij zal een paar weken blijven trainen en met de physiotherapeuten werken. We zullen zien hoe het gaat."

"Als hij daarna toch een operatie nodig heeft, zal hij die ondergaan"
, geeft de manager aan. "Maar hij denkt dat er een kans is om een ingreep te ontlopen. Mogelijk is hij binnen een paar weken terug. Daar hopen we op." Als Lennon in februari een operatie moet ondergaan, staat hij mogelijk tot april aan de kant. Dat zou betekenen dat zijn plaats in de Engelse ploeg in gevaar zou kunnen komen met het oog op het WK."

Lennon speelde op 28 december zijn laatste wedstrijd voor Tottenham. Daarvoor liet de 22-jarige flankspeler een goede indruk achter in het lopende seizoen.

Bergsma wint 'Alternatieve Elfstedentocht'

Jorrit Bergsma heeft zaterdag de 'Alternatieve Elfstedentocht' op de Weissensee gewonnen. Na tweehonderd kilometer was Bergsma de snelste in Oostenrijk. Jens Zwitser werd tweede, Douwe de Vries pakte brons en Arjan Becker belandde net naast het podium.

Voor Bergsma was het de tweede winst van dit jaar. In Biddinghuizen won hij de zestiende wedstrijd om de Marathon Cup. Het was de eerste wedstrijd van 2010.

Bij de vrouwen won Daniëlle Bekkering op de Weissensee. Zij liet Yvonne Spigt en Marleen Elstgeest achter zich.

Paniek in dierentuin door ontsnapte tijgers

In een Indiase dierentuin is chaos en paniek ontstaan na de ontsnapping van twee tijgers. De roofdieren wisten de deur van hun kooi te openen, waarna de zo'n tienduizend bezoekers renden voor hun leven.

Terwijl verzorgers de kooi van de Bengaalse tijgers in de dierentuin van Guwahati desinfecteerden, wisten de grote katten weg te sneaken door zelf de deur te openen. "Gelukkig bleven de twee binnen de muren van de dierentuin en vluchtten ze niet de stad in", laat een opgeluchte dierentuindirecteur weten.

"We hebben onmiddellijk de bezoekers geëvacueerd waarna we de katten probeerden te lokaliseren om ze vervolgens in slaap te sussen. Een van hen troffen we bij een zwembad in de dierentuin aan, waarna deze werd verdoofd. De tweede volgde kort daarop."

Niemand van de naar schatting tienduizend bezoekers raakte gewond, al vluchtten ze voor hun leven bij het zien van de tijgers. De grootste dierentuin van het noordoosten van India zat vol met gezinnen en studenten die een dagje uit waren in het weekend.

Een foto van een van de bloeddorstige tijgers is hier te zien

Helmond Sport huurt Nederlands talent van Liverpool

Helmond Sport heeft de komende vier maanden de beschikking over de 19-jarige Vincent Weijl. De aanvaller komt over van Liverpool. Weijl wordt voor een periode van vier maanden gehuurd van de Engelse topclub. Dit meldt de club uit de Jupiler League op zijn officiële website.

De linkerspits speelt sinds anderhalf jaar voor Liverpool. Weijl kwam over van de jeugd van AZ, maar wist nog niet door te breken onder de hoede van manager Rafael Benítez.

Weijl maakt het seizoen nu af in de Jupiler League. De speler, die in het verleden uitkwam voor Oranje -19, heeft bij Liverpool nog een contract tot 2011.

Van Veldhoven en Roda willen met elkaar verder

Roda JC en Harm van Veldhoven hebben een principe-akkoord bereikt over een nieuwe verbintenis. Dit houdt in dat de tot Belg genaturaliseerde trainer ook volgend seizoen voor de groep staat bij de Limburgers. Omdat de financiële situatie van Roda JC nog altijd onzeker is, werd het contract met Van Veldhoven slechts met één seizoen verlengd.

De Belg is sinds november 2008 trainer van Roda JC. Hij wist de club vorig seizoen maar net te behouden voor de Eredivisie. De play-off om lijfsbehoud tegen SC Cambuur werd pas na strafschoppen gewonnen. Momenteel staat Roda JC twaalfde, maar is de ploeg nog lang niet zeker van handhaving. Van Veldhoven trainde in zijn nieuwe vaderland de clubs FC Brussels, Cercle Brugge en Germinal Beerschot alvorens in Kerkrade te belanden.

Huta Galung in finale Future Kaarst

Jesse Huta Galung heeft ook in Kaarst de finale bereikt van een Futuretoernooi. In de halve finale versloeg Huta Galung de qualifier Daniel Danilovic met 7-5 en 6-2. In de finale treft hij Sergei Bubka of Ladislav Chramosta.

De eerste set ging lang gelijk op, maar Huta Galung had de meeste kansen om ene breek voorsprong te nemen. Op 5-5 was het eindelijk zover, waarna de Nederlander de set uitserveerde. In de tweede set brak Huta Galung zijn tegenstander bij 2-2, waarna hij ook de volgende drie games op zijn naam schreef en de wedstrijd won.

Hongaar Rudolf naar Genoa

Genoa heeft de Hongaar Gergely Rudolf gecontracteerd. De aanvaller van Debreceni VSC werd eerder deze week aan Nederlandse clubs gelinkt.

Rudolf moest 350.000 euro kosten. Dat was volgens Erwin Koeman, bondscoach van Hongarije, een koopje. Hij hoopte dat de aanvaller, die hij vergeleek met Miralem Sulejmani, naar Nederland zou gaan. Er zou ook Nederlandse interesse zijn geweest van Feyenoord en met name Ajax. De 24-jarige international, die eerder voor het Franse AS Nancy speelde, heeft nu dus voor Genoa gekozen.

Sluiter niet door kwalificaties Zagreb

Raemon Sluiter is er niet in geslaagd om zijn eerste wedstrijd in 2010 om te kunnen zetten in winst. De Rotterdammer verloor in de eerste kwalificatieronde voor het ATP-toernooi van Zagreb van de Belg Yannick Mertens, 6-3 en 6-4.

De Belg had in beide sets aan één breek genoeg. In de eerste set brak hij de finalist van het toernooi van Rosmalen van vorig jaar bij een 2-1 stand, terwijl hij dit in de tweede deed bij 4-4. Volgende week zal Sluiter proberen de kwalificaties te overleven van het ABN Amro-toernooi in Rotterdam.


Sluiter: Niet door kwalificatie Zagreb

Moslims verjagen imam uit moskee in Frankrijk

Een imam in een voorstad van Parijs die zich had uitgesproken voor een boerkaverbod, heeft zijn moskee gisteren onder begeleiding van de politie moeten verlaten wegens bedreigingen. Gelovigen eisten in een petitie dat de "verrader, ongelovige en jodenimam" zijn functie neerlegt, schrijven Franse media vandaag.

Volgens imam Hassen Chalghoumi moeten vrouwen die de gezichtsbedekkende kleding willen dragen, maar verhuizen naar Saudi-Arabië of andere islamitische landen, zo zei hij een week geleden in de krant Le Parisien. De imam van de moskee in de gemeente Drancy is van mening dat het dragen van boerka's en nikabs behoort tot een kleine minderheidstraditie binnen de islam die schadelijk is voor het geloof. Ook stelde hij in het interview dat boerka's een gevangenis vormen voor vrouwen. De kleding is volgens Chalghoumi een vorm van seksistische onderdrukking.

De geestelijke ontving doodsbedreigingen wegens zijn uitlatingen, net als voor het aangaan van een dialoog met de Joodse gemeenschap in de Franse hoofdstad. Een Franse parlementscommissie pleitte dinsdag in een rapport voor een verbod op de boerka.

Frankrijk telt ongeveer vijf miljoen moslims. Minder dan tweeduizend vrouwen in het land dragen het allesverhullende gewaad.

Imam Hassen Chalghoumi: boerka's en nikabs seksistische onderdrukking

Albert: "Droom van ProTour-ploeg"

Het lijkt er steeds meer op dat uittredend wereldkampioen veldrijden Niels Albert zijn voorganger Lars Boom zal gaan volgen en de overstap naar het wegwielrennen zal gaan maken. Tegen de Belgische krant Het Nieuwsblad zegt Albert dat hij in de toekomst hoopt naar een mooie ploeg te gaan.

"Koersen voor een ProTour-ploeg is mijn droom," aldus Albert. "Ik ken de concrete plannen niet van mijn manager Christophe Roodhooft, maar hij wil een grote ploeg bouwen, of met mij naar een grote ploeg gaan."

Volgens Albert is Luik-Bastenaken-Luik de koers die hem het best op zijn lijf geschreven is. "De koers heeft geen te lange explosieve klimmen. In de Ronde van België reed ik op de Haute Levée al eens een kloof van een minuut dicht."

Onderzoeker moet doen alsof aarde 6000 jaar oud is

Een meerderheid van de gemeenteraad van de orthodox-christelijke gemeente Staphorst wil dat in een rapport over de archeologische waarden in de bodem van de gemeente ook de bijbelse visie over leeftijd en ontstaan van de aarde wordt vastgelegd.  Ze wordt hierin gesteund door de verantwoordelijke wethouder.  

In Christelijke kringen wordt de leeftijd van de aarde geschat tussen zesduizend en twaalfduizend jaar, maar in werkelijkheid is de aarde ongeveer vijf miljard jaar oud.

Bodemkundige Leo Tebbens deed voor de gemeente Staphorst bodemonderzoek om het erfgoed vast te laten leggen.  Nadat hij de wens van Staphorst hoorde was hij wel bereid in een paragraaf te vermelden dat er ook andere standpunten bestaan over dateringen en de leeftijd van de aarde, maar hij weigert de leeftijd van de aarde in het document op zesduizend jaar te stellen.

Wethouder Sytse de Jong van de SGP vindt het verzoek helemaal niet vreemd. Tegenover het NRC verklaart hij; "Het rapport wordt door ons betaald.  Mogen wij alstublieft erkend zien dat andere visies mogelijk zijn?"

Hirscher zegeviert op reuzenslalom

De Oostenrijker Marcel Hirscher heeft vanmiddag de wereldbekerwedstrijd op de reuzenslalom in het Sloveense Kranjska Gora op zijn naam geschreven. Hirscher bleef Kjetil Jansrud en Ted Ligety voor.

Hirscher, die vorige maand in Val d'Isere zijn eerste WB-wedstrijd in zijn loopbaan won, was na de eerste run nog maar vijfde. Dankzij een goede tweede afdaling pakte hij alsnog de overwinning.

Ligety gaat in de stand om de wereldbeker op de reuzenslalom met 352 punten aan de leiding. De Italiaan Massimiliano Blardone, die vandaag vierde werd, staat met 309 punten tweede.

[WK Veld] Poolse broertjes Szczepaniek domineren

Pawel Szczepaniak is wereldkampioen veldrijden geworden bij het veldrijden. Hij versloeg in het Tsjechische Tábor zijn broertje Kacper Szczepaniak. Het leek lang op een Pools podium te gaan eindigen, maar uiteindelijk kaapte Araud Jouffroy het brons weg. Beste Nederlander was Tijmen Eising op de negende plaats.

In de eerste ronde gingen twee Poolse favorieten er direct vandoor. Marek Konwa en Pawel Szczepaniak hadden na één ronde direct een voorsprong van vijf seconden op Tom Meeusen. In de achtervolging waren verder onder andere de Fransman Arnaud Jouffroy en Kacper Szczepaniak, het broertje van Pawel. Kacper vond het niet hard genoeg gaan en maakte de sprong naar zijn landgenoten.

In de achtervolging gingen er veel naar de vlakte op het gladde parcours, waaronder de Nederlanders. Pawel Szczepaniak besloot bij zijn landgenoten weg te rijden en sloeg al snel een klein gaatje. Na drie ronden had de koploper zes seconden op zijn landgenoten en zestien op Jouffroy en Meeusen.

Meeusen nam het heft in handen in de achtergrond, maar verloor door een val weer tijd. Kacper Szczepaniak ging in de achtervolging op zijn broer en hield de achterstand binnen de tien seconden. Meeusen volgde inmiddels al op ruim een halve minuut op een vierde plaats, terwijl de beste Nederlander Tijmen Eising (negende) al ruim een minuut achter lag.

De broertjes Szczepaniak kwamen vooraan bij elkaar en hadden bijna twintig seconden voorsprong op hun landgenoot Konwa. Meeusen kwam langzaam maar zeker iets dichterbij. Konwa ging in de één na laatste ronde onderuit op de trappen, waardoor Meeusen nog wat dichterbij kon komen en bijna de aansluiting maken.

Ook had Kacper Szczepaniak problemen vooraan wegens een val en moest al snel tien seconden toegeven op zijn broer. Meeusen maakte bijna de aansluiting bij Konwa, maar ging onderuit bij de balken en werd zelfs weer voorbij gereden door Jouffroy. De Fransman had bij het ingaan van de laatste ronde de kloof met Konwa bijna gedicht.

Vooraan leek de broedertwist beslist, want het gat was al gegroeid naar twintig seconden. Konwa kon niet meer zorgen voor een Pools podium, want hij was inmiddels voorbij gereden door Jouffroy en Meeusen. Pawel Szczepaniak maakte geen fout meer en kroonde zich tot wereldkampioen voor zijn broertje Kacper. Jouffroy werd vlak achter Kacper derde. Tijmen Eising was de beste Nederlander op de negende plaats.

[AO] Gebroeders Bryan winnen herendubbel

Bob en Mike Bryan zijn er voor de vierde keer in geslaagd om het herendubbel op de Australian Open te winnen. In de finale waren de broers in drie sets te sterk voor hun tegenstanders, Daniel Nestor uit Canada en Nenad Zimonjic uit Servië. De standen waren 6-3, 6-7 en 6-3.

In de eerste set ondervonden de Amerikaanse broers nauwelijks problemen. In het tweede bedrijf beten Nestor en Zimonjic meer van zich wat. De gebroerders Bryan verloren de set uiteindelijk door een tiebreak, maar wisten zich snel te herstellen.
De derde set kende een snelle break, die de gebroeders Bryan niet meer uit handen gaven.

Het was voor de broers al de achtste keer dat ze een herendubbel op een Grand Slam wisten te winnen. Daarnaast was Bob ook zes keer de beste in het gemengd dubbel. Mike was iets minder succesvol en zegevierde twee keer.

Togo niet in Afrika Cup 2012 en 2014

De Confederation of African Football (CAF) heeft Togo voorlopig uitgesloten van deelname aan de Afrika Cup. Dit is vandaag bekendgemaakt. Hierdoor mag het land in 2012 en 2014 niet aan dit toernooi meedoen.

De aanleiding hiervoor is de terugtrekking van Togo, dat vooraf ging aan de afgelopen editie van de Afrika Cup. De regering van het Afrikaanse land nam dit besluit, nadat de selectie was betrokken bij een aanslag. Bij dit incidient vielen drie doden en een aantal gewonden.

De voorzitter van de CAF, Issa Hayatou, was duidelijk in zijn commentaar. "Er was dus een inmenging van de regering en dat kunnen we niet toelaten."

Don Leo over Klassieker: "Sentiment moeten we zuinig op zijn"

De Klassieker staat zondag op het programma in De Kuip. Van oudsher een felle strijd om de koppositie, maar deze editie staat in het teken van aan- of afhaken. Technisch directeur van Feyenoord Leo Beenhakker en de teammanager van Ajax David Endt blikken vooruit op het duel vol sentimenten.

"Twee keer per jaar de wedstrijd van de eeuw spelen, dat is toch schitterend?", aldus Leo Beenhakker tegen het Algemeen Dagblad. Beenhakker beaamt dat het lang geleden is dat de ontmoeting tussen  Amsterdam en Rotterdam een duel was om de koppositie. "Zo is het hier al heel lang niet meer."

"Maar het sentiment, daar moeten we juist zuinig op zijn", vervolgt Don Leo, die zowel bij Feyenoord als Ajax verschillende posities bekleedde in het verleden. "Want daar gaat het allemaal om. En dan bedoel ik het gezonde sentiment dat bij dit soort wedstrijden hoort, niet de uitwassen. In Mexico heb ik América tegen Chivas meegemaakt. En in Spanje Real Madrid tegen Barcelona. Als pure liefhebber weet je op dat soort dagen: dit is het. Dit is de essentie van het Voetbal."

Ook de teammanager van Ajax David Endt laat weten dat emoties de boventoon voeren in de onderlinge ontmoetingen tussen beide aartsrivalen. "Dat voel je aan alles, ook nu. Jongens die bij ons uit de jeugd komen, wéten dat het een speciale wedstrijd is. In de opleiding is dat al zo, Feyenoorders en Ajacieden groeien er mee op. Die traditie gaat nooit verloren."

Hiddink blijft in ieder geval tot zomer bij Rusland

Guus Hiddink heeft in zijn column in De Telegraaf aangegeven op 3 februari meer duidelijkheid krijgt over zijn toekomst bij de Russische voetbalbond. Een aantal (grote) clubs hebben in afwachting van zijn besluit al interesse getoond in de Nederlander.

"Tot die tijd kan ik weinig over mijn toekomst kwijt. Volgende week ben ik weer officieel in functie als in Warschau de loting voor het kwalificatietoernooi van EURO 2012 wordt verricht", zegt de Varssevelder in De Telegraaf.

"Daarna is het richting Moskou, waar op 3 februari de nieuwe president van de voetbalbond wordt gekozen. Tot die tijd kan ik weinig over mijn toekomst kwijt"
, zegt Hiddink, die in de belangstelling van onder meer Juventus, Liverpool en VfL Wolfsburg zou staan.

Hiddink laat weten in ieder geval niet voor de zomer in te gaan op mogelijke aanbiedingen. "Van de vorige voorzitter kreeg ik het aanbod om mijn contract tot 2012 te verlengen, nu is het afwachten wat de nieuwe sterke man van plan is. Daarom zijn alle speculaties over mijn contacten met clubs en landenteams heel voorbarig. Zeker is in ieder geval, dat mijn contract tot 30 juni doorloopt, dus tot die tijd ben ik gewoon aan het werk."

'Sprakeloze' Crespo bij Parma terug op oude nest

Hernan Crespo gaat weer voor Parma voetballen. De aanvaller, die CFC Genoa verruilt voor de Gialloblu, keert zo terug bij de club waar het Europese avontuur voor hem begon. Terug op het oude nest en direct sprakeloos.

"Ik ben sprakeloos, ik kan het eigenlijk nog steeds niet geloven. Ik ben altijd een fan van Parma gebleven, dus het geeft me een fantastisch gevoel weer terug te zijn", vertelt een dolgelukkige Crespo.

Bij Parma kende de spits grote successen. In vier seizoenen tijd won Crespo met de club de Coppa Italia en de UEFA Cup. In de vier voetbaljaargangen scoorde de spits 82 keer.

Om de terugkeer mogelijk te maken, moest Nicola Amuroso van Parma naar Atalanta Bergamo verhuizen en Robert Acquafresca van Atalanta op huurbasis naar Genoa komen.

Kesler: "De rek van de markt is eruit"

Henk Kesler, directeur betaald voetbal van de KNVB, vraagt zich af of het goed is voor de topclubs uit Nederland om voor een hogere begroting te gaan. Volgens Kesler is het tijd voor herbezinning bij de Nederlandse top.

De directeur in De Telegraaf: "Ajax wil wel van 70 naar 100 miljoen euro. Maar zit dat extra geld nog in de markt? Is het plafond niet bereikt? En wat bereik je met 30 miljoen euro extra als de gemiddelde Bundesligaclub op een budget van 100 miljoen euro draait?"

Kesler heeft indirect ook kritiek op het aankoopbeleid. "Af en toe krijg je het idee van: wat van ver komt, is lekker. Het is echter veel duurder en nauwelijks beter. Won Ajax in 1995 de Europa Cup I niet met voornamelijk Nederlandse spelers? Geld alleen staat niet garant voor groei. Met inventiviteit, creativiteit en durf kunnen we ook nog stappen maken."

In Zeist is men bezig met een herijking. Zo wordt de topklasse ingevoerd en moeten er, om het niveau omhoog te helpen, wellicht Belgische topclubs aan de competitie worden toegevoegd. "De toetreding van vier Belgische topclubs in de Eredivisie zou op ieder gebied van onze competitie een verrijking zijn. Maar de Belgen zullen daar nooit mee akkoord gaan. Probleem blijft dat we tegen de grenzen van de markt blijven aanlopen. De rek is eruit."

Mogelijk reserverol Timmer op Spelen

De KNSB onderzoekt de mogelijkheden om Marianne Timmer als reserve in te schrijven voor de Olympische Winterspelen in Vancouver, die op 12 februari van start gaat. Eerder werd al bekend dat Timmer, drievoudig olympisch kampioene, afreist naar de Canadese stad om daar te gaan trainen.

Volgens de regels van de Nederlandse sportkoepel NOC*NSF is er de mogelijkheid om buiten de maximaal aantal deelnemers (tien in totaal) nog een reserve in te schrijven. Volgens Arie Koops, sportief directeur van de KNSB, is dat een scenario waar de schaatsbond rekening mee houdt.

Timmer wist zich niet zelf te kwalificeren voor de Spelen, dit door haar valpartij in november tijdens de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen. Tijdens het AKT-II stond de Groningse alweer op het ijs, maar wist zich zowel op de 500 en 1.000 meter niet te plaatsen.

De inschrijving voor de Spelen eindigt officieel overmorgen. Op dit moment zijn er negen Nederlandse vrouwenschaatsers ingeschreven. De KNSB wacht op een reactie van de organisatie in Vancouver doordat het een definitief besluit neemt over de eventuele reserverol van Timmer.

Koster na drie nederlagen: "Vertrouwen is er"

Club Brugge moet zich zien te herpakken. De club van trainer Adrie Koster vloog uit de beker door in het tweeluik met AA Gent tweemaal te verliezen en leed een nederlaag in de competitie tegen Racing Genk. Reden tot paniek is er niet bij Koster.

"Dit is de situatie: we liggen uit de beker en verloren één competitieduel. Iedereen weet wat ons nu te doen staat: reageren tegen Westerlo. Het enige wat telt, zijn de drie punten", aldus de trainer in het Belgische medium Sportwereld.

Maar de drie punten moeten worden behaald door middel van goed voetbal. "We hebben punten gepakt door goed voetbal te spelen. Dat blijven we zo doen. Als je goed speelt, dan krijg je kansen en dan kan je punten pakken.'

Koster was na afloop van de bekerwedstrijd met Gent overwegend positief. "Als je kijkt wat de jongens getoond hebben, dan vond ik het niet tegenvallen. De eerste helft in het heenduel tegen Gent was goed, de tweede was een zeperd."

Op de training proeft Koster dat er vertrouwen is en dat zijn groep er tegen Westerlo weer staat. "Het vertrouwen is er. We waren goed uit de winterstop gekomen, zonder aanwijzingen dat er een dipje zou komen. Het komt straks weer helemaal goed."

Sulejmani en Aissati blijven thuis

Martin Jol doet tijdens het duel tussen Feyenoord en Ajax, dat morgen wordt gespeeld, geen beroep op Miralem Sulejmani. De middenvelder van de ploeg uit de hoofdstad maakt namelijk geen deel uit van de selectie.

Eerder deze week stond Sulejmani, tijdens het bekerduel tegen NEC (3-2), nog wel in de basis, maar wist niet te imponeren. Naast de Serviër zal ook Ismaïl Aissati een ander tijdverdrijf moeten zoeken. Hij zit net als zijn collega niet bij de ploeg, die morgenmiddag tegen Feyenoord speelt.

Greipel hoopt op vertrek Cavendish

André Greipel liet in de Tour Down Under zien nog altijd over goede sprintersbenen te beschikken. Toch moet de sprinter in de hiërarchie van Team HTC-Columbia sprintkanon Mark Cavendish voor zich dulden.

Dat is ook de reden waarom Greipel op een vertrek van Cavendish hoopt. "Het zou de meest gunstige oplossing zijn voor iedereen", liet feltet.dk bij monde van de Duitse wielrenner weten.

Mocht het toch zo zijn dat Cavendish langer blijft, dan zal Greipel daar begrip voor hebben. De Brit heeft namelijk veel voor Team HTC-Columbia betekend. Toch zou de Duitser zich in de toekomst graag als speerpunt van de ploeg zien.

KNMI waarschuwt voor 'pittige' sneeuwbuien

Het KNMI waarschuwt voor 'pittige' sneeuwbuien vanavond. Het noordwesten krijgt aan het eind van de middag als eerste te maken met de nieuwe storing.

De zware sneewbuien trekken in de avond over het zuidoosten uit het land weg. Zij kunnen gepaard gaan met onweer, aldus de woordvoerder van het weerinstituut. De buien kunnen plaatselijk weer enkele centimeters sneeuw achterlaten, met flinke overlast voor het verkeer.

Door de buien van afgelopen nacht viel vooral in Noord- en Zuid-Holland, Drenthe, de Betuwe, Brabant en Limburg behoorlijk wat sneeuw. Vanochtend lag er tussen de 4 en 7 centimeter. De Nederlandse Spoorwegen ondervonden geen hinder van de sneeuw. De treinen rijden volgens de dienstregeling, omdat er weinig wind staat.

Schiphol kampte in het begin van de ochtend met kleine vertragingen van gemiddeld een half uur, maar doordat de zon doorbrak waren de banen snel weer sneeuwvrij.

KNMI: pittige sneeuwbuien

Hamilton stelde Button voor als teamgenoot

McLaren heeft de komst van Jenson Butten te danken aan Lewis Hamilton. De eerstgenoemde coureur was namelijk verantwoordelijk voor het feit dat de onderhandelingen met de wereldkampioen van 2009 werden opgestart.

"Ik heb Martin Whitmarsh gebeld om hem te vragen of Jenson geen goede keus voor het team zou zijn," liet Hamilton gisteren, tijdens de presentatie van de MP4-25, weten. "In de pers las ik namelijk allemaal verhalen over coureurs die naar het team zouden komen en ik wilde weten wat er nou aan de hand was."

Button had zelf ook wel oren naar een zitje bij McLaren. "In Brazilië en Abu Dhabi vroeg ik Lewis al wat dingen over McLaren, maar hij had geen idee waarom ik dat deed," aldus de wereldkampioen. "Ik deed het gewoon uit interesse, om te weten hoe zijn ervaring bij het team was. Eerlijk gezegd dacht ik voor Brazilië nog niet dat ik van team zou veranderen."

De ontstane situatie bij McLaren is overigens uniek in de Formule 1. Het kwam nog niet eerder voor de twee kampioenen van de laatste twee jaar bij één team werkzaam zijn.

Rutten onderschat Vitesse niet

PSV verloor in de kwartfinales van de KNVB beker de kraker tegen Feyenoord dik: 0-3. Dit weekeinde staat de uitwedstrijd tegen Vitesse te wachten. Geen gemakkelijke pot, zo weet trainer Fred Rutten, die naar eigen zeggen slecht tegen zijn verlies kan.

De bekernederlaag tegen Feyenoord was pijnlijk, maar geen enkel excuus is mogelijk. "Ik geloof niet in theorieën als 'dit moest een keer gebeuren' of 'dit zat eraan te komen'. Wat dat betreft, ben ik een slechte verliezer. Natuurlijk hebben we een gevoelige tik opgelopen, maar daarop moeten wij als professionals reageren en gewoon weer dezelfde focus neerleggen", aldus Rutten.

Rutten zag hoe de aankomende tegenstander, Vitesse, vorige week bij Heracles Almelo wist te winnen. "Er zit veel voetbal en beweging in het elftal van Vitesse. Zeker in Arnhem zijn ze in staat om het grote ploegen heel lastig te maken."

De tweede seizoenshelft is amper begonnen of critici beweerden dat PSV minder goed was begonnen na de winterstop. "Lastige wedstrijden als tegen Feyenoord zitten er altijd tussen. Ook voor de winter hebben wij daarmee te maken gehad, bijvoorbeeld thuis tegen Vitesse. We willen de draad gewoon weer oppakken", zei de trainer tot slot in het Eindhovens Dagblad.

'Ontslag Çapa kwestie van tijd'

MVV schotelde zijn supporters gisteravond, in het competitieduel tegen FC Zwolle, een onthutsend zwakke pot voetbal voor. Het werd 'slechts' 2-0 in het voordeel van de ploeg uit Zwolle, maar de score had veel hoger uit kunnen vallen.

De supporters van MVV hebben er inmiddels genoeg van en toonden hun ongenoegen met behulp van witte zakdoekjes. Het lijkt dan ook een kwestie van tijd, voordat trainer Fuat Çapa zijn congé krijgt.

Het is niet de eerste keer dat Çapa onder vuur ligt. Na een ontluisterende 6-0-nederlaag tegen FC Den Bosch leek het einde van de oefenmeester al nabij te zijn, maar het bestuur bleef het vertrouwen in hem houden.

Uiteindelijk slaagde Çapa er in om een mooie serie wedstrijden neer te zetten. Nu vallen de resultaten opnieuw tegen, waardoor de aanhang van MVV zich weer tegen hun trainer keert.

White Knight Chronicles outfits in LBP

Zo'n beetje elke PS3-exclusive moet er vroeg of laat aan geloven en nu White Knight Chronicles ook. LBP krijgt namelijk outfits van Level 5's game. Het White Knight character pack voor LittleBigPlanet moet 25 februari op het PSN verschijnen en er zitten 4 nieuwe outfits en een hoop nieuwe stickers in. Verwacht dus nieuwe levels binnenkort met een hele nieuwe sfeer in het LBP-universum.

LBP

Williams: "Heb mijn doel bereikt"

Vandaag won Serena Williams voor de vijfde keer het eerste grand slam toernooi van het jaar, de Australian Open. In de finale was de Amerikaanse in drie sets te sterk voor Justine Henin en mocht daardoor de beker uit handen van viervoudig winnares Margaret Court ontvangen.

"Ik heb mijn doel bereikt," aldus Williams tijdens de prijsuitreiking in de Rod Laver Arena. "Het was een grote eer om deze wedstrijd te kunnen spelen voor zoveel tennislegendes. Ongelofelijk dat ik meer dan twee uur jullie aandacht heb gehad."

De Amerikaanse nummer één van de wereld had ook nog lovende woorden voor de teruggekeerde Henin. "Gefeliciteerd Justine. Je hebt een fantastisch toernooi gespeeld. Je had zeker kunnen winnen, want je hebt het me ongelofelijk moeilijk gemaakt. Het is goed dat je terug bent en de fans kunnen hopelijk nog lang van je genieten."

Prijswinnaars FOK!sportmoment verkiezing bekend

De afgelopen vier weken liep op FOK!sport de verkiezing FOK!sportmoment van het jaar 2009. Deze werd gisteren afgesloten en de winnaar was het wereldrecord van Usain Bolt op zowel de 100 als 200 meter. De stemmers tijdens de finale maakten kans op het winnen van een van de drie FOK!-shirts.

De winnaars zijn bekend. De drie stemmers die zich mogen verheugen op een van de shirts zijn:
- jrk1990
- Lookbehind
- Mitt

Bedankt voor het stemmen en gefeliciteerd met jullie prijzen! De winnaars kunnen een PM sturen via FOK! naar Olga. Geef daarin aan of je een dames of herenshirt wil, welke maat en vermeld je adresgegevens.

Man ruilt linkertestikel tegen Super Bowl-kaartjes

Een echte Amerikaan is gek op hun variant van 'ons' voetbal en doet er dan ook alles aan om aan kaartjes voor een wedstrijd te komen. Een man uit Miami gaat wel heel erg ver om kaartjes voor de Super Bowl te bemachtigen. De beste man biedt namelijk op verkoopsite Craigslist zijn linkerbal aan, in ruil voor kaartjes voor het American Football.

Met een wervende tekst hoopt hij de felbegeerde kaartjes te bemachtigen. Wie belang heeft bij een kloot die 'goed onderhouden, 0 negatief, groter dan gemiddeld en slechts 22 jaar gebruikt' is, moet de football-liefhebber zeker even mailen.

Verder beweert de aanbieder zeer goed zaad te hebben. Hij komt uit een familie van louter blanke, blondharige mannen en twee militairen. Maar, zoals hij zelf al aangeeft, resultaten kunnen verschillen.

Verder is de ruil bindend en wordt de transactie pas voltooid na afloop van de wedstrijd. De ontvanger van de linkerbal moet de aanbieder nog wel even naar het vliegveld willen brengen en hem in het vliegtuig helpen.

Op aanvraag levert de beste man foto's en documentatie aan van zijn zaakje. Op aanvragen van viezeriken gaat hij echter niet in.

Klotenruil
De bewuste advertentie. Klik erop voor een groter exemplaar

Welke game werd vorige week het meest gespeeld op Xbox Live?

Xbox Live Community Manager Major Nelson heeft weer een lijst voor ons met de meest gespeelde games op Xbox Live in week 3. Niet verrassend staat Modern Warfare 2 nog steeds stipt op een, waarna zijn broertjes World at War en Modern Warfare respectievelijk op 3 en 7 volgen. Halo 3 staat op 2 en doet het nog altijd goed, maar een reden voor veel mensen om Halo 3 weer te spelen is omdat je zo Haïti kon helpen. FIFA 10 staat op 4 en dus 4 plaatsen hoger dan Madden 10, wat betekent dat de Europese sport meer gespeeld wordt dan de Amerikaanse favoriet.

Bij de arcade games staat Magic: The Gathering bovenaan, zeer waarschijnlijk omdat die game in week 3 de deal of the week was. Het blijkt maar weer dat die acties goed verkopen. In week 3 kwam Serious Sam: The First Encounter ook uit en die staat op nummer 2. Trials HD kreeg ook nieuwe DLC en staat op 3. Verder staan de vaste arcade toppers in de lijst. Alle titels in deze lijst zijn gebaseerd op volledige arcade games en dus niet op trial versies.  Hieronder vind je de volledige lijsten:

 

Xbox 360 Top LIVE Titels

1    Modern Warfare 2 
2    Halo 3 
3    Call of Duty: WaW 
4    FIFA 10 
5    Left 4 Dead 2 
6    GTA IV 
7    Call of Duty 4 
8    Madden NFL 10 
9    Assassin's Creed II 
10   Forza Motorsport 3 

Top Arcade Titels 

1  Magic: The Gathering 
2  Serious Sam HD: TFE 
3  Trials HD 
4  Worms 2: Armageddon 
5  Castle Crashers 
6  Battlefield 1943 
7  A Kingdom for Keflings 
8  UNO 
9  Shadow Complex 
10 Hasbro Family Game Night 

Original Xbox Top Live Titels

1    Halo 2 
2    Star Wars: Battlefront 2 
3    Counter-Strike 
4    Splinter Cell: Chaos Theory
5    Fable 
6    Conker: Live Reloaded 
7    Star Wars: Battlefront 
8    Doom 3 
9    SW: KOTOR 
10    SW: Republic Commando

 

UU medewerkers kunnen salaris collega's inzien

Door een administratieve fout hebben medewerkers van de Universiteit Utrecht eergisteren naast hun eigen salarisstrookje ook de jaaropgaven van collega's ontvangen. Zo liet de universiteit weten.

De administratie van de instelling wordt verzorgt door Randstad HR Solutions. Door een technische storing bij het verzenden van de brieven konden de ruim zevenduizend medewerkers van de universiteit eenmalig bekijken wat hun collega's verdienen. "De omvang van het probleem is nog niet duidelijk. Dat onderzoeken we nu", aldus een woordvoerder van Randstad.  In een tweede brief is iedereen vriendelijk doch dringend verzocht om de informatie die niet voor henzelf bestemd is te vernietigen.

De universiteit wil dat alle jaaropgaven opnieuw, en ditmaal foutloos, verzonden worden.

Eerste nederlaag Vonn op afdaling

Maria Riesch heeft vandaag de wereldbekerwedstrijd op de afdaling in het Zwitserse skioord St. Moritz op haar naam geschreven. De Duitse bleef Ingrid Jacquemod en Fabienne Suter voor. 

Bij de eerste tijdmeting lag Riesch nog achter op Jacquemod. Dankzij een foutloze tweede deel had ze uiteindelijk 0,79 seconden voorsprong op Jacquemod. De Amerikaanse Lindsey Vonn, de concurrente van Vonn in de wereldbeker algemeen, kwam dankzij een fout niet verder dan de vijfde plaats. Tot vandaag had Vonn alle wereldbekerwedstrijden op de afdaling van dit seizoen gewonnen.

Skate 3-trailer laat nieuw district zien

Sinds de komst van Skate., heeft de Tony Hawk-serie eindelijk een concurrent. Vorige maand kwam Tony Hawk Ride uit, maar werd tot ongeloof van de skateboardheld zelf niet goed ontvangen. Skateboardliefhebbers wachten dan ook met smart op Skate. 3 die door EA ontwikkeld wordt. Het grote verschil van de Skate.-serie is de besturing van de game. Deze gaat in tegenstelling tot de Tony Hawk-serie niet met de knoppen van je controller, maar met de stick. Hierdoor moet het skateboardgevoel authentieker aanvoelen. 

In de onderstaande trailer zien we een nieuw gebied in Skate 3., genaamd Port Carverton. Port Carverton is genaamd naar een producer die vorig jaar overleed en als aandenken hebben ze een herdenkingssteen in het park gezet. Abstract is de inspiratiebron voor de ontwikkelaars geweest en ze vertellen dan ook met plezier over hun nieuwe game.

Vertonghen: "Winstkansen Feyenoord en Ajax gelijk"

Een slechte generale belooft een goede uitvoering. Ajax zal zich in de aanloop naar de Klassieker met Feyenoord vasthouden aan deze uitdrukking. Het spel tegen NEC (3-2) was niet goed, maar de Amsterdammers gingen door. Verdediger Jan Vertonghen kijkt uit naar zondag, al baalt hij dat er geen Ajax-fans zullen zijn in De Kuip.

Door de vijfjaarsregeling die de burgemeesters van Amsterdam en Rotterdam hebben ingevoerd, zullen er voorlopig geen bezoekende fans aanwezig zijn tijdens de onderlinge duels. "Dat vind ik echt heel jammer", zegt Vertonghen in gesprek met Goal.com. "Ook als Feyenoord in Amsterdam speelt, mis je de bezoekende fans. Ik denk dat iedereen dat wel vindt."

Ajax lijkt Feyenoord op een gevaarlijk moment te treffen. De ploeg van Mario Been speelde zondag weliswaar nog gelijk tegen VVV-Venlo (1-1), maar tegen PSV in de beker werd het voetballend vermogen getoond (0-3). Vertonghen: "Het zijn de wedstrijden van het seizoen. De zege op PSV is een teken dat ze goed bezig zijn. Feyenoord draait dit seizoen goed en spelen bovendien thuis. Onze kansen? Ik denk fifty-fifty."

"Toch is het ook mogelijk om daar te gaan winnen", vervolgt de Belg, donderdagavond nog zwoegend. "We maakten de verkeerde keuzes tegen NEC. Tegen tien man mag je eigenlijk geen kansen weggeven, maar dat deden we wel. Elke tegengoal reken ik mezelf aan, want er gaat dan altijd wel iets fout."

De terugkeer van Suárez, hij ontbrak in de beker, geeft Vertonghen echter houvast. "Luis is gewoon heel belangrijk voor ons. Zijn gedrevenheid en opportunisme nemen ons allemaal mee."

Het duel in Rotterdam begint zondagmiddag om 12.30 uur en staat onder leiding van Pieter Vink.

[AO] Uitslag finale S. Williams - Henin

Serena Williams is de winnares geworden van de Australian Open bij de vrouwen. In een enigszins tegenvallende finale wist ze de Belgische Justine Henin in drie sets te verslaan. Het werd 6-4, 3-6 en 6-2. Het was de vijfde titel ‘down under’ voor de Amerikaanse.

Het begin van de eerste set beloofde veel goeds voor de finale. Na 22 minuten stond er pas een 2-1 stand op het scherm voor Williams, die al diverse breekkansen moest wegwerken. Voor Williams zelf was het daarna op het eerste breekpunt wel raak en nam een 4-1 voorsprong. Henin, die begin deze maand haar rentree maakte op het tenniscircuit, wist de breek achterstand weg te werken en terug te komen tot 4-4. Op 5-4 kreeg ze echter een breek- en setpunt tegen, die mede door een beroerde tweede service werd benut door Williams.

Williams leek in het begin van de tweede set opnieuw op weg naar een breek voorsprong. Bij 1-0 en 15-40 kreeg ze twee kansen, maar die werden weggewerkt door de Waalse. Henin leek de klap van het verlies van de eerste set te boven, want de game erop brak ze Williams op love. Het bleef echter vrouwentennis, waardoor Williams de game erop alweer terug kon breken.

Nadat Henin op 3-2 nog een breekpunt weg wist te werken, maakte ze drie games op rij en nam een 3-5 voorsprong, waardoor een derde set dichtbij leek te komen. Die kwam er ook want zevenvoudig grandslam winnaar Henin wist de Amerikaanse weer te breken en pakte de set met 3-6.

Ook in het begin van de derde set kreeg Henin twee breekkansen. Deze werden echter door het powertennis van Williams weggewerkt. Williams zelf lukte het wel om te breken, maar kreeg gelijk weer de rebreak om haar oren. Hierna lukte het de Amerikaanse wel om door te zetten. Ze ging twee keer op rij door de service heen van Henin en kon op 5-2 serveren voor de titel.

Mede door twee aces kwam ze op 40-0 en kreeg daarmee na twee uur en zes minuten haar eerste matchpoint. De eerste werd nog weggewerkt door Henin, maar op de tweede was het wel raak. Hierdoor pakte Williams haar vijfde titel in Australië, een record. Eerder won ze ook al het dubbeltoernooi met haar zus Venus.

Meeste Twitter-accounts niet gebruikt

De meeste accounts op Twitter worden helemaal niet gebruikt. Dat blijkt uit onderzoek van het onderzoeksbureau RJMetrics. Eind 2009 waren er 75 miljoen Twitter-accounts, maar 80 procent heeft minder dan tien keer een berichtje achtergelaten.

40 procent van de Twitteraars heeft nog nooit een 'tweet' verstuurd. In december was er zelfs een dieptepunt voor Twitter. Slechts zeventien procent van de twitteraars stuurde een tweet. Veel mensen maken dus wel een account aan, maar haken snel af.

Er komen maandelijks 6,2 miljoen accounts bij. Toch heeft een kwart van de twitteraars helemaal geen volgers. En het gemiddelde aantal volgers is ook niet hoog: 27. In augustus 2009 was dat nog 42.

Dronken moeder laat baby buiten café achter

Een vrouw uit de Amerikaanse staat Nevada wordt aangeklaagd wegens verwaarlozing van haar kinderen. Een bewakingscamera heeft namelijk gefilmd hoe ze heeft geprobeerd haar eenjarige baby in een dubbele buggy een kroeg in Reno binnen te duwen. Toen haar pogingen strandden, besloot ze de baby buiten te laten staan.

De helse moeder heeft nog een tweede kind. Deze heeft Christine Yvette Lob maar gewoon thuisgelaten. Dit kind kan met een leeftijd van twee jaar dan ook al heel goed voor zichzelf zorgen, zo moet de moeder hebben gedacht.

Uiteindelijk wist het personeel van de drinklokaal de baby veilig te stellen. Terwijl een paar werknemers de buggy met kind en al naar een nabij gelegen winkel brachten, belden anderen de politie.

Beide kinderen maken het overigens goed. Lob zal worden aangeklaagd wegens het verwaarlozen van haar twee kinderen.


Altijd handig, zo'n bewakingscamera...

[WK Veld] Paprstka wint bij junioren, Dolfsma derde

Tomas Paprstka is wereldkampioen veldrijden geworden bij de beloften. De Tsjech versloeg in de sprint de Fransman Alaphilippe. De derde plaats was voor Nederlander Emiel Dolfsma, terwijl de andere Nederlandse favorieten Gert-Jan Bosman en David van der Poel respectievelijk zesde en achtste werden.

Op het spekgladde en besneeuwde parcours lieten de Nederlanders Gert-Jan Bosman en David van der Poel (zoon van voormalig wereldkampioen Adri van der Poel) zich in de eerste ronde al van voren zien. Het was de Belg Gianni Vermeers die als eerste een gaatje wist te slaan. De groep erachter werd groter, met onder meer drie Fransen, twee Tsjechen en drie Nederlanders en wisten het kloofje langzaam maar zeker te verkleinen.

Bij de achtervolgers zat ook Emiel Dolfsma die vlak achter de gevallen Bosman reed. Door die val wist Vermeers verder uit te lopen. Echter ging Van der Poel in de achtervolging en wist al vrij rap de aansluiting te maken en nam de leiding over. Ook de anderen wisten terug te komen, waardoor de leidende groep uit zeven man bestond.

De Tsjech Tomas Paprstka wist een gaatje te slaan van zes seconden, waardoor Van der Poel weer in de achtervolging moest. Van der Poel kreeg steun van Bosman en Dolfsma. Het gat leek echter niet veel kleiner we worden, waarna Bosman de achtervolging over nam. Paprstka had bij het ingaan van de laatste ronde een voorsprong van zes seconden op een Fransman Alaphilippe, die heel snel dichterbij kwam. Ook Dolfsma kwam dichterbij, terwijl Bosman en Van der Poel er een stuk doorheen gezakt waren.

Dolfsma wist vlak voor het einde bijna de aansluiting te vinden door een foutje van Paprstka, maar moest de twee toch laten gaan. Paprstka wist Alaphilippe af te houden in de sprint en werd zo wereldkampioen in eigen land. Dolfsma behaalde het brons, terwijl Bosman zesde werd. Favoriet Van der Poel werd achtste.

Commercieel directeur eerder weg bij PSV

Marcel van den Bunder vertrekt eerder dan gepland als commercieel directeur bij PSV. Dat meldt de Eindhovense voetbalclub op de website.

Van den Bunder zou aanvankelijk op 1 mei stoppen, maar in overleg met de raad van commissarissen is besloten dat hij op 1 februari zijn functie neerlegt. Van den Bunder trad per 1 mei 2007 in dienst bij PSV. Hij vormde samen met algemeen directeur Jan Reker de directie bij PSV.

Only in New York...

Hoe groter de steden zijn, des te vreemder is het volk dat er rondloopt. Zo kom je in de metro van de wereldstad New York veel vreemde figuren tegen. Het volgende filmpje is gemaakt met een mobiele telefoon, dus niet van een al te beste kwaliteit. Zonder al te veel te verklappen, let op die gast die op de vloer van de metro kronkelt. En ja, dat wat hij in zijn handen heeft, is een kip...

TMF: Verkering dumpen? Wij helpen!

TMF viert op een aparte manier Valentijnsdag. Op haar website zegt de zender op zoek te zijn naar kijkers waarvan de relatie meer een 'last dan een lust is' en die daarom hun vriend of vriendinnetje willen dumpen.

Kijkers moeten in een mailtje aangeven waarom ze van hun partner af willen. Ook moeten ze niet vergeten om 'een leuk kiekje mee te sturen van toen jullie nog helemaal hoteldebotel op elkaar waren'. De dumper maakt dan kans op een VJ die langskomt om hem of haar te helpen met de beëindiging van de relatie.

"Gegarandeerd dat je ex je nooit meer zal vergeven vergeten ;-)", aldus TMF. Veel positieve reacties heeft de zender nog niet gehad van de doelgroep. Zo schreef x-Yasmin-x: "aahw dit is egt lullig dan denkt diegene dat er een verassing voor hem is word ie gedumt!"(sic)

Kijker spo0kjj observeerde: "Dit is lullig. Je breekt al iemands hart. en dan dit nog eens. Word het gefilmt? Das gewoon hard in je face als je dat krijgt."(sic)

Toyota-baas biedt excuses aan

De hoogste baas van de Japanse autofabrikant Toyota heeft publiekelijk zijn excuses aangeboden voor de wereldwijde terugroepactie die zijn concern in gang heeft moeten zetten. "Wij betreuren het zeer dat wij klanten ongerust hebben gemaakt", zei Akio Toyoda tegen de Japanse radiozender NHK.

Eerder deze week bleek dat miljoenen auto's van Toyota mogelijk problemen hebben met het gaspedaal. Het concern gaat in Europa 1,8 miljoen auto's naar de garage terugroepen. In Nederland zijn 95.000 auto's bij deze actie betrokken, zo verklaarde Toyota Nederland gisteren.

Topman Toyoda verklaarde dat Toyota nu nog bezig is om alle feiten te verzamelen. Daarna komt "zo snel mogelijk" een verklaring die zorgen bij klanten moet wegnemen, zo zei hij.

Beckenbauer: "Verleng contract Van Bommel"

Tegenover het Duitse Bild zegt Franz Beckenbauer vandaag dat de clubleiding van Bayern München zo snel mogelijk het contract van Mark van Bommel moet verlengen. De huidige verbintenis van de Nederlander loopt eind van dit seizoen af.

"Het liefst met twee jaar. Hij heeft nog nooit zo goed gespeeld als nu. Zijn leeftijd speelt sowieso geen rol. Van Bommel speelt de laatste tijd heel soeverein, hij voelt zich waarschijnlijk door iedereen geaccepteerd," aldus de voormalig voorzitter van Bayern München

"Een grote eer en een enorm compliment. Ik houd er niet zo van om mezelf op de borst te kloppen, maar 'der Kaiser' mag je niet tegenspreken. Momenteel telt alleen het succes van de ploeg, persoonlijke belangen zijn ondergeschikt," aldus Van Bommel in een reactie op Beckenbauer.

Boswachters achternagezeten door verdoofde beer

Twee Poolse boswachters kregen onlangs de schrik van hun leven toen zij werden aangevallen door een beer. Zij hadden het dier immers net verdoofd.

Een tijd lang maakte een beer in de buurt van Chorzow de buurt onveilig. Daarop besloten boswachters orde op zaken te stellen. Toen zij een beer in het vizier kregen, werd een capsule met daarin een slaapmiddel op het dier geschoten.

Aanvankelijk leek het erop dat het middel zijn dienst had gedaan, maar toen een van hen dichterbij kwam, bleek het dier helemaal niet zo slaperig; het ging zelfs tot de aanval over. Zijn collega kon er echter voor zorgen dat de situatie snel onder controle kwam.

Het vermoeden bestaat dat de beer ontsnapt was uit een natuurpark in Oekraïne, dat dicht bij de Poolse grens ligt.

Klik hier voor foto's.

 

Ook in Nederland vallen beren soms mensen aan

Ingrid Paul zorgt voor relletje

Ingrid Paul heeft voor een relletje gezorgd. De Nederlandse schaatscoach verklapte via haar twitterpagina dat schaatsster Clara Hughes tijdens de openingsceremonie van de Winterspelen in Vancouver komende maand de Canadese vlag draagt.

Paul, die een van de coaches van de Canadese schaatsploeg is, zei dit een aantal uur voordat officieel bekend werd dat Hughes de vlag zou dragen. "Clara draagt voor Canada de vlag het stadion in. Goede keus!“, zei Paul. Het bericht is inmiddels verwijderd en Paul heeft haar excuses gemaakt en gezegd dat ze voorlopig niet meer twittert.

Turk slechts vader van halve tweeling

Een Turkse man wiens huwelijk toch al op knappen staat, heeft een bizarre ontdekking gedaan. Zijn bijna ex-vrouw heeft samen met de man een tweeling. Uit een DNA-test is echter gebleken dat de Turk slechts vader is van een van de twee jongens.

Het blijkt hier te gaan om een extreem zeldzaam natuurverschijnsel. De man uit de stad Istanboel, alleen bekend onder de initialen A.K., vermoedde al een tijdje dat zijn vrouw vreemdging. Omdat ook zijn twee zoons wel eens van de buurman, postbode of kebabbezorger zou kunnen zijn, besloot hij het DNA van de twee peuters tegen het licht te laten houden.

Uit dit onderzoek is gebleken dat zijn ene driejarige zoon voor de volle honderd procent van hem is. Bij die andere zoon is er slechts een kans van een tiende procent dat deze ook van hem is. Op verzoek van de echtscheidingsrechter moest door een ander laboratorium hetzelfde onderzoek nog eens worden overgedaan, met echter hetzelfde resultaat.

De vrouw bleek voor het gearrangeerde huwelijk met A.K. nog een relatie te hebben gehad met een andere man. Het wetenschappelijk fenomeen met een tweeling met verschillende vaders is een unicum onder mensen. Deze zogeheten 'superfecundatie' komt onder katten en honden wel vaker voor.

"Het komt voor wanneer een vrouw twee eitjes in één menstruatiecyclus produceert", verklaart professor Rusen Aytac, hoofd van het departement gynaecologie aan de Universiteit van Ankara. "Als deze vrouw seks had met twee verschillende mannen binnen een korte periode, kan dit resulteren in een dubbele zwangerschap waar elk bevrucht eitje ander genetisch materiaal bevat."

Het bizarre verhaal heeft helaas een triest einde. De Turk besloot zijn eigen zoon te houden terwijl hij de andere in een instelling heeft laten stoppen. De moeder wordt inmiddels met de dood bedreigd door zowel haar eigen ouders als haar bijna ex-schoonouders.

Willem-Alexander minder populair

Nederlanders hebben minder vertrouwen in Willem-Alexander dan een jaar geleden en koningin Beatrix mag voorlopig aanblijven als staatshoofd. Dat blijkt uit een peiling onder 26.000 deelnemers aan het EenVandaag Opiniepanel.

De televisieactualiteitenrubriek bracht de resultaten vandaag naar buiten. EenVandaag hield de peiling naar aanleiding van de 72e verjaardag morgen van de koningin. De kwestie rond de bouw van het vakantiehuis in Mozambique heeft de prins veel kwaad gedaan. Als ander minpunt noemen de ondervraagden zijn 'jetsetterige' levensstijl.

De ondervraagden waarderen Willem-Alexander meer als mens dan als toekomstig staatshoofd. Zij vinden hem wel aardig en ook een leuke vader.

Werkzaamheden in tunnels A73 lopen uit

De tunnels in de A73 bij Roermond kampen weer met problemen. Werkzaamheden duren daar langer dan gepland. De twee tunnels moesten om 06.00 uur opengaan, maar het duurt door onbekende oorzaak langer, meldt de VerkeersInformatieDienst (VID) vanochtend.

De Swalmentunnel was rond 09.30 uur wel weer open, maar bij de Roertunnel duurt het langer. Wat voor werkzaamheden er in de tunnels plaatsvinden, weet een woordvoerder van de VID niet.

Tot grote verkeersproblemen leiden de uitgelopen werkzaamheden nog niet. Het is, mede door de sneeuwval, nog niet erg druk op de weg.

De tunnels in de A73 worden sinds de oplevering geteisterd door allerlei problemen. De tunnels waren sinds het najaar gesloten omdat ze sinds de gedeeltelijke opening vorig jaar voortdurend kampten met technische storingen. Nu is een nieuw veiligheidssysteem ingebouwd. Begin deze maand lieten tegels van het plafond in de Roertunnel los.

Renners Fidea tekenen charter

Dit weekend wordt het WK veldrijden verreden in het Tsjechische Tabor, de enige wedstrijd van het jaar waar het landsbelang hoger in het vaandel staat dan het teambelang. Al lijkt dit niet altijd op te gaan. Denk maar terug aan het WK in 2000 in St. Michielsgestel waar Belg Sven Nys niet achter Nederlander, en uiteindelijk wereldkampioen, Richard Groenendaal aan mocht rijden.

Om dit soort gevallen voor te zijn hebben de Fidea-renners (onder andere Zdenek Stybar en Bart Wellens) een charter ondertekend waarbij ze beloven hun teammaarts te steunen wanneer dit niet in strijd is met de landsbelangen. Wellens gaf tegen Het Nieuwsblad meer uitleg over het charter.

"We hebben allemaal het charter ondertekend dat we als een ploeg willen rijden en dat zal ik respecteren. Ik wil maandag niet als het zwarte schaap naar België terugkeren. Mocht ik iets kunnen doen voor Stybar dat niet indruist tegen de Belgische belangen, zal ik dat niet laten. Maar voor de rest zal ik me gedeisd houden," aldus de voormalig wereldkampioen.

Huta Galung naar halve finale Kaarst

Jesse Huta Galung heeft nog maar eens zijn goede vorm van de laatste maanden bewezen. Tijdens het Futuretoernooi in het Duitse Kaarst plaatste Huta Galung zich ten koste van Pavel Snobel voor de halve finale. Het werd 6-4 en 6-2.

Huta Galung, die vorige week nog ziek moest opgeven, won de laatste paar maanden enkele toernooien op het Futurecircuit. Ook deze week komt de nummer drie van de plaatsingslijst weer ver. Tegen Snobel kreeg hij alleen in de tweede set enkele breekkansen tegen zich, maar wist deze allemaal weg te werken. In de halve finale treft Huta Galung de qualifier Daniel Danilovic.

Recordzege Lagat bij Wanamaker Mile

De Amerikaanse atleet Bernard Lagat heeft voor de achtste keer de befaamde Wanamaker Mile in New York gewonnen. Hij finishte in een tijd van 3.56.34 voor de Keniaan Asbel Kiprop (3.58.03), de olympisch kampioen op de 1.500 meter, en de Brit Andy Baddeley (3.58.09).

Lagat verbeterde met zijn achtste zege het recordaantal overwinningen bij de indoorwedstrijd. Vorig jaar kwam hij op gelijke hoogte met Eamonn Coghlin uit Ierland, die ook zeven keer won. Coghlin was toeschouwer bij de race en feliciteerde Lagat na afloop met zijn record. "Dit voelt voor mij hetzelfde als het winnen van een olympische medaille", zei Lagat na afloop. "Ik doe hier al mee sinds 2001. Ik heb vanavond handtekeningen uitgedeeld aan kinderen die toen nog niet eens waren geboren."

Hewitt wederom onder het mes

Lleyton Hewitt zal wederom een heupoperatie moeten ondergaan. De Australische tennisser liet dit vandaag weten. Hij hoopt in mei voor Roland Garros weer fit te zijn.

In 2008 moest Hewitt vanwege zjn linkerheup onder het mes. Nu zal hij worden geopereerd aan zijn rechterheup. "Als ik nog langer wacht, wordt het weer hetzelfde als in 2008. Ik ben toen te lang doorgegaan met een blessure. Als ik het nu doe, ben ik in ieder geval weer terug bij Roland Garros."

Hewitt deed nog wel mee aan de Australian Open en verloor daar in de vierde ronde van Roger Federer.

Mysterie UFO Groesbeek opgehelderd

Groesbeek was gisteren even wereldnieuws. Er was namelijk een UFO boven het dorp gespot. Toen door de inwoners werd verteld dat het ding leek op een sportvliegtuigje met koplampen, stond menig ongelovige FOK!ker direct al klaar met het oordeel: "Dan zal het wel een sportvliegtuigje met koplampen zijn geweest", voorzien van de welbekende -smilie. Nu is gebleken dat het mysterieuze voorwerp inderdaad een vliegtuig was.

Het vliegtuig was echter geen simpel sportvliegtuigje. Nee, de Gelderlanders hebben een KDC 10 aangezien voor een ruimtevaartuig. Het grootste tank- en transportvliegtuig van de Koninklijke Nederlandse Luchtmacht was namelijk bezig met een oefening boven Nijmegen.

Tijdens deze naderingsvlucht op luchtmachtbasis Volkel is alle buitenverlichting ingeschakeld. Honderden ooggetuigen zagen het vijftig meter lange toestel aan voor een UFO, omdat het gevaarte door de lage vlieghoogte zich maar zeer langzaam leek voort te bewegen.

Onze luchtmacht beschikt over twee van deze toestellen, die zijn gemaakt om grote hoeveelheden vracht en mensen snel te vervoeren over een lange afstand. De KDC 10 die boven Nijmegen hing, de Jan Scheffer, is net terug uit Haïti. Het vliegtuig heeft een reddingsteam getransporteerd en adoptiekinderen afgeleverd in Nederland.


Geen aliens maar de luchtmacht. Nijmegen e.o. kan weer lekker slapen...

'Kloon iPad al lang te koop in Azië'

In China reageert de media lacherig op de nieuwe revolutie van Apple, de iPad.  Het Chinese bedrijf Shenzen Great Long Brother Industrial heeft al in augustus een apparaat op de markt dat grote overeenkomsten vertoont met de iPad.

De P88 heeft een groter LED-backlit scherm van 10,2 inch dat een resolutie kent van 1024x600 pixels en is voorzien van 1GB geheugen, dat ook nog eens kan worden uitgebreid tot 2Gb.  Verder beschikt de P88 over drie usb poorten en een harde schijf van 160GB en is deze voorzien van een mobiele processor die een flink stuk krachtiger is dan de processor die Apple in haar iPad heeft verwerkt.  Het apparaat draait standaard op Windows XP, maar ook Windows 7 zou gewoon geïnstalleerd kunnen worden.  Ook ondersteunt het multi-touch.

De batterijduur is echter slechts rond de 90 minuten, daar waar de iPad het - naar eigen zeggen - 10 uur op een volle accu moet uithouden.  Daarentegen beschikt de P88 wel over 3G en WiFi b/g.

Met een prijs van $338 is het apparaat ook nog eens goedkoper dan de iPad.

Olde Heuvel alsnog naar Vancouver

Wouter Olde Heuvel vertrekt toch naar Vancouver. Sportkoepel NOC*NSF en de KNSB hebben voor Olde Heuvel een olympische accreditatie verzorgd. Op deze manier kan de rijder van TVM tot en met het begin van de Spelen als trainingsgenoot van ploeggenoot Sven Kramer fungeren.

Kramer is de enige man van de ploeg van coach Gerard Kemkers die zich wist te plaatsen voor de Olympische Spelen. Mede door een chronische knieblessure greep Olde Heuvel naast een olympische kwalificatie.

Stoeckel nieuwe bondscoach honkballers

Jim Stoeckel is de opvolger van Rod Delmonico als bondscoach van het Nederlands honkbalteam. Tot vorig jaar was de Amerikaan als werperscoach aan de ploeg verbonden. Stoeckel was al drie keer eerder bondscoach van Oranje. Dit seizoen is het Europees kampioenschap in Duitsland het belangrijkste doel voor de honkbalploeg.

Stoeckel stapte net als Delmonico na het WK op vanwege persoonlijke redenen. De KNBSB meldde gisteren dat Stoeckels omstandigheden inmiddels zodanig gewijzigd zijn dat een nieuwe verbintenis voor hem geen probleem meer opleverde.

De 57-jarige Amerikaan was tussen 1980 en 1983 en tussen 1989 en 1991 al eens bondscoach. In 1984 nam hij tijdens een toernooi de honneurs waar tijdens de afwezigheid van Harvey Shapiro. Verder werkte hij als werperscoach en scout voor de Los Angeles Dodgers. Ook scoutte hij voor de Cincinnati Reds.

Referendum over toekomst Bonaire

Het referendum over de staatkundige toekomst van Bonaire wordt gehouden op 26 maart 2010. Dat is gisterenavond (lokale tijd) in de Eilandsraad besloten.

Kiezers krijgen de volgende vraag voorgelegd: Ik wil dat Bonaire een rechtstreekse band met Nederland zal hebben in de vorm van A. Associatie (Bonaire krijgt een eigenstandige positie binnen het Koninkrijk) of B. Integratie (Bonaire wordt deel van Nederland).

De Eilandsraadsleden werden het niet eens over de referendumverordening, zoals de Verenigde Naties in een advies hadden aangeraden. Voor oppositiepartij UPB was de vraagstelling een probleem omdat die onduidelijk zou zijn. Maar ook het feit dat Nederlanders die niet op de Antillen zijn geboren, ruim drie jaar (sinds 1 januari 2007) op Bonaire moeten wonen om te mogen stemmen. UPB noemde dat 'discriminatie'. Jongeren van 16 en 17 jaar zijn niet stemgerechtigd, wat wel het geval was bij het referendum in 2004.

Sneeuw op wegen zorgt voor ongelukken

De sneeuw van gisteren zorgt voor flinke problemen op de weg. Onder de sneeuwlaag ligt vaak een ijslaagje, waardoor de wegen spekglad kunnen zijn. Hoewel er de afgelopen nacht weinig verkeer was, zijn er toch veel aanrijdingen gebeurd, meldt de VerkeersInformatieDienst (VID).

Met name de ongelukken met vrachtwagens zorgden voor problemen bij het overige verkeer. Tot lange files leidt dat vandaag rond 07.45 uur nog niet.

De A1 tussen De Lutten en Oldenzaal is dicht door een geschaarde vrachtwagen. Op de A2 tussen Grathem en Kelpen is een vrachtwagen door de geleiderail gereden. Op de parallelbaan van de A2 richting Maastricht is een vrachtwagen geschaard, maar verkeer op de A2 zelf heeft daar geen last van.

Een geldauto zorgt voor problemen op de A28 na een botsing met een auto. Verkeer richting Zwolle bij Amersfoort moet via de parallelbaan rijden. De A50 is 's nachts even dicht geweest na een botsing tussen meerdere auto's bij Nistelrode. Meerdere mensen raakten daar gewond.

De problemen in Nederland zijn nog niets vergeleken bij de problemen die er in België en met name in de Ardennen zijn. Veel vrachtwagens komen de hellingen in de Ardennen niet meer op en kunnen daardoor niet verder. Tussen Luik en Bastenaken staan zo'n vijfhonderd gestrande vrachtwagens en 150 auto's. Het Rode Kruis vangt verkleumde mensen op, melden Belgische media.

'Oorlogsheld Marco Kroon verdacht van drugsbezit'

De in mei vorig jaar met de hoogste militaire orde onderscheiden Marco Kroon wordt verdacht van drugs- en wapenbezit. Hij is gisteren samen met zijn 34-jarige vriendin door de politie in Den Bosch verhoord, meldt het Brabants Dagblad. Of de pelotonscommandant en de vrouw vast zitten is onduidelijk.

Kroon kwam vorig jaar landelijk in het nieuws toen hij de eerste in 55 jaar was die de Militaire Willems-Orde kreeg. Koningin Beatrix spelde hem de dapperheidsonderscheiding op. De commandant kreeg de erkenning voor zijn 'moed, beleid en trouw' tijdens zijn uitzending naar Afghanistan van maart tot augustus 2006.

Volgens de regionale krant loopt het onderzoek al maanden en richt het zich ook op een café in Den Bosch dat door Kroon wordt gerund. In het onderzoek zijn al diverse mensen verhoord en twee aanhoudingen verricht.

De politie heeft nog niet op de berichtgeving gereageerd.

Serviër koopt knowhow van Toyota F1

De Servische zakenman Zoran Stefanovic heeft gisteren een overeenkomst gesloten met Toyota, die ertoe kan leiden dat de Formule 1 dit seizoen wordt uitgebreid met Stefan GP. De Japanse autofabrikant besloot in november het walhalla van de autosport te verlaten, maar is nu bereid gebleken de technische knowhow te verkopen.

Stefan GP is van plan zich ook te vestigen op de voormalige basis van Toyota F1 in Keulen. De eigenaar is ervan overtuigd dat hij zijn bolides op tijd kan presenteren. Het WK-seizoen begint op 14 maart in Bahrein. Tot dusver hebben dertien F1-teams zich gemeld. Grote baas Bernie Ecclestone betwijfelt het of nieuwkomers als Lotus, Campos, USF1 en Virgin de eerste race gaan halen.

Nederland zoekt 32 vluchtelingen Laos

Nederland is op zoek naar 32 mensen uit Laos die de vluchtelingenstatus zouden krijgen in Nederland. Ze verbleven in een opvangcentrum in Thailand en zouden via dat land naar Nederland gaan, meldt een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

In december besloot Thailand dat ze via Laos naar Nederland moesten vertrekken. Thailand zette de vluchtelingen uit naar Laos. Daar werden ze volgens de woordvoerder niet opgevangen door de overheid. "Vermoedelijk zijn ze naar hun oorspronkelijke geboortedorp gegaan." Nederland vreest volgens de woordvoerder niet voor het leven van de vluchtelingen.

De 32 maken onderdeel uit van een groep van circa 150 vluchtelingen, die naar Westerse landen, zoals onder meer ook de Verenigde Staten, zouden gaan. Samen met deze landen probeert Nederland nu via de overheden van Thailand en Laos te achterhalen waar de vluchtelingen zich bevinden.

De vluchtelingen maken volgens de woordvoerder deel uit van de bevolkingsgroep Hmong. In Laos zouden de Hmong hun leven niet zeker zijn, omdat ze tijdens de oorlog in Vietnam samenwerkten met Amerikaanse inlichtingendienst CIA tegen de communisten.

Uitslagen Jupiler League speelronde 24

Dit weekend werd in de Jupiler League de 24e speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor aankomende maandag.

Vanwege het nog altijd slechte weer zijn er vanavond drie wedstrijden afgelast. De duels FC Dordrecht - De Graafschap, BV Veendam - FC Oss en AGOVV Apeldoorn - FC Emmen konden geen doorgang vinden.

FC Eindhoven is bezig aan een goede reeks. De afgelopen vier wedstrijden werden gewonnen, onder andere op bezoek bij Go Ahead Eagles. Vanavond kwam nummer twee sc Cambuur op bezoek, en Eindhoven kwam na een klein half uur op voorsprong door Kantelberg. In de 62e minuut kwam Cambuur langszij, maar slechts drie minuten later kwam Eindhoven alweer voor te staan.  Een kwartier voor tijd maakte Van Boekel het feest voor Eindhoven compleet door de 3-1 te maken. Eindhoven heeft nu dus al vijf wedsrtrijden op rij gewonnen en gaat daardoor aan kop in de derde periode, samen met FC Zwolle dat vanavond met 0-2 won bij MVV. Ook De Graafschap kan daar nog bij komen.

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslagen
RBC Roosendaal Excelsior 0-2
FC Omniworld Helmond Sport 1-0
FC Eindhoven SC Cambuur 3-1
FC Volendam Fortuna Sittard 0-0
MVV FC Zwolle 0-2

 

Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 De Graafschap 22 14 5 3 47 44 - 18
2 Go Ahead Eagles 22 13 5 4 44 38 - 18
3 SC Cambuur 22 12 7 3 43 48 - 33
4 FC Zwolle 23 12 5 6 41 35 - 25
5 Excelsior 22 12 4 6 40 40 - 26
6 FC Den Bosch 22 9 7 6 34 42 - 28
7 AGOVV Apeldoorn 22 9 7 6 34 38 - 32
8 FC Dordrecht 22 10 3 9 33 43 - 35
9 Helmond Sport 23 9 5 9 32 43 - 41
10 RBC Roosendaal 23 9 5 9 32 29 - 28
11 BV Veendam 22 8 6 8 30 33 - 31
12 MVV 22 9 2 11 29 38 - 45
13 FC Eindhoven 23 8 5 10 29 44 - 55
14 FC Volendam 22 6 8 8 26 41 - 44
15 Telstar 22 6 5 11 23 32 - 41
16 FC Omniworld 23 5 4 14 19 21 - 44
17 Fortuna Sittard 23 4 6 13 18 19 - 39
18 FC Emmen 21 4 4 13 16 23 - 48
19 FC Oss 21 3 5 13 14 25 - 45

NB: Dit is de vernieuwde stand nadat HFC Haarlem uit de competitie is genomen vanwege een faillissement. Alle behaalde resultaten tegen HFC Haarlem zijn in deze stand geschrapt.

Topscorers:

# Speler Club Doelpunten
1 Caracciolo FC Den Bosch 16
2 Plet Telstar 15
3 Mark de Vries SC Cambuur 14
4 Chadli AGOVV Apeldoorn 13
5 Ars RBC Roosendaal 12
= Voskamp Helmond Sport 12
7 Gomez MVV 11
8 Bargas De Graafschap 10
= Colak Go Ahead Eagles 10
= De Leeuw BV Veendam 10

 

Programma:

Datum Thuis Uit
zo 31/1 Go Ahead Eagles FC Den Bosch
ma 1/2 FC Dordrecht De Graafschap
ma 1/2 FC Emmen MVV
vr 5/2 FC Emmen FC Oss
vr 5/2 Fortuna Sittard Excelsior
vr 5/2 Helmond Sport FC Zwolle
vr 5/2 Go Ahead Eagles FC Volendam
vr 5/2 Telstar FC Omniworld
vr 5/2 MVV FC Dordrecht
vr 5/2 FC Den Bosch BV Veendam
vr 5/2 De Graafschap RBC Roosendaal
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.