Wapens zaaien dood en verderf in Red Dead Redemption

Binnen een paar maanden neemt Rockstar ons mee naar een tijd waarin het Westen nog echt wild was en cowboys nog sigaretten rookten met Red Dead Redemption. De game speelt zich af in een tijd vlak voor de Eerste Wereldoorlog als de industriële revolutie goed op gang komt. De beschaving verspreidt zich over het vrij wetteloze midden en zuiden van de VS, waar tot op dat momet vooral kleine dorpjes stonden.

Belangrijk in de game is zoals we van Rockstar gewend zijn de combat. Je krijgt als speler een enorm arsenaal aan wapens tot je beschikking zoals revolvers, sniperrifles en shotguns. Al deze wapens zullen voor verschillende effecten zorgen bij je tegenstanders, waardoor je ze op een vrij tactische manier kunt inzetten. Iemand die je levend moet vangen opjagen met een buffalo rifle is bijvoorbeeld niet de slimste tactiek.

Om ons een indruk te geven van de combatopties die Red Dead Redemption allemaal zal bevatten heeft Rockstar een kleine trailer ontwikkeld, waarin er het een en ander verteld wordt over de mogelijkheden van de combat.