Wanderson komt, Slory gaat

Niets lijkt een overgang van Wanderson do Carmo naar Feyenoord nog in te weg te staan. De aanvaller van het Zweedse GAIS Göteborg onderging volgens het Algemeen Dagblad reeds een medische keuring een Rotterdam.

Leo Beenhakker sloeg donderdag in het diepste geheim toe. Hij liet Wanderson, recentelijk in de belangstelling van Ajax en sc Heerenveen, naar Rotterdam vliegen. De spits van GAIS werd door de medische staf van Feyenoord medisch gekeurd, maar signeerde nog geen officieel contract.

Dat doet hij zodra de Rotterdamse club zich de komende drie dagen alsnog definitief ontdoet van Andwélé Slory en eventueel Luigi Bruins. Alleen als de club er onverhoopt niet in slaagt om Slory te verkopen aan West Bromwich Albion, komt de komst van de gewenste spits in gevaar.

De leiding van Feyenoord moet voor zondagavond, als de transferperiode sluit, spelers slijten. Om Wanderson tot het einde van het seizoen te kunnen huren, moet er immers eerst voldoende ruimte worden gecreëerd op de loonlijst. Omdat de licentiecommissie van de KNVB in de nek hijgt, is Feyenoord erg beperkt in de mogelijkheden.


Update 18:59

NOS-TT meldt dat de overgang van de 23-jarige Wanderson inmiddels rond is. De koop van de spits was mogelijk omdat de transfer van Slory naar WBA ook rond is gekomen.