FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 20 december 2009

Darts: Uitslagen dag 3 World Darts Championship

Vandaag alweer de derde dag van het PDC World Darts Championship in Londen. Opnieuw stond er vandaag een Nederlander aan de oche. Raymond van Barneveld moest het vanavond opnemen tegen Warren Parry en had daar geen enkele moeite mee het werd .

Kevin Painter moest het in de eerste partij van de avondsessie opnemen tegen Mensur Suljovic. Painter was al snel op dreef en won de eerste set met 3-0 na een 164 uitgooi. In de tweede set waren in de vierde leg vijf pijlen niet genoeg om de set uit te gooien voor Suljovic maar een leg later wist hij alsnog de set naar zich toe te trekken. De derde set ging weer redelijk simpel naar Painter. De Brit wist ook de vierde set naar zich toe te trekken en zich hiermee te plaatsen voor de tweede ronde.

Een vooral gespannen Gary Andrson heeft uiteindelijk ook de volgende ronde weten te halen van het World Darts-toernooi. De Schot won de eerste set en verloor daarna de tweede. De derde set ging weer naar Anderson. In de vierde set kreeg Anderson een pijl voor de wedstrijd op dubbel vijf maar die miste hij. Hierna kon Jamie Caven door twee legs achter elkaar te winnen de setstand op 2-2 brengen. In de beslissende vijfde set zette de Schot zijn tegenstander uiteiendelijk makkelijk opzij.

Raymond van Barneveld leek wel een beetje thuis te spelen toen hij het podium op kwam. Het publiek ging vol achter de Nederlander staan. Warren Parry, de Nieuw Zeelandse opponent van Van Barneveld, mocht de wedstrijd beginnen en verloor direct de eerste leg. De Nederlander wist met moeite uiteindelijk ook de derde leg, en daarmee de eerste set, te winnen. In de tweede set nam Barney een 2-0 in legs voorsprong door een dertien-darter. Ook de tweede set ging uiteindelijk zonder leg verlies naar de Hagenaar. De Hagenaar wist diezelfde prestatie een set later opnieuw neer te zetten en zich daarmee te plaatsen voor de tweede ronde.

Uitslagen: dag 3

voorronde:
Ken MacNeil - Norman Madhoo 4-2
Philip Hazel Osmann Kijamet 2-4

eerste ronde:
Brendan Dolan* - Tony Eccles 3-1
Mark Dudbrigde* - Andree Welge 3-0
Mark Webster* - Mark Walsh 3-2
Alan Tabern* - Ken MacNeil 3-2
Kevin Painter* - Mensur Suljovic 3-1
Jamie Caven - Gary Anderson 2-3
Raymond van Barneveld - Warren Parry 3-0
Andy Hamilton - Osmann Kijamet **

* door naar volgende ronde
** wedstrijd staat later vanavond nog op het programma

Populariteit Berlusconi neemt toe na aanval

De populariteit van Silvio Berlusconi is weer toegenomen nadat hij een week geleden bij een aanval gewond was geraakt. Maar liefst 55,9 procent van de Italianen heeft nu een positieve mening over hem, aldus een opiniepeiling die de krant Corriere della Sera vandaag publiceerde.

In november lag de populariteit van Berlusconi nog bij maar 48,6 procent. De premier wordt achtervolgd door seksschandalen en rechtszaken.

Door de aanval - Berlusconi werd met een replica van de Dom van Milaan bekogeld - is ook zijn populariteit bij aanhangers van de centrumlinkse oppositie toegenomen.

Toch blijkt Italië diep verdeeld, want lang niet iedereen heeft medelijden met de gehavende 73-jarige premier. 20 à 25 procent van de Italianen neemt het volgens recente peilingen op voor de dader en verdedigt de aanslag omdat Berlusconi een "gevaar voor het land" zou zijn.

Kobiashvili van Schalke 04 naar Hertha BSC

Levan Kobiashvili zal na de winterstop in het shirt van Hertha BSC te bewonderen zijn. De Georgische voetballer komt over van Schalke 04, waar hij geen vaste waarde meer was. Kobiashvili is na Theofanis Gekas de tweede winter-aankoop van de hekkensluiter van de Bundesliga.

De 32-jarige Kobiashvili speelt al vanaf 1998 in Duitsland. Eerst kwam hij vijf jaar uit voor SC Freiburg. Vervolgens maakte de ervaren middenvelder de overstap naar Schalke 04. Bij de ploeg uit Gelsenkirchen had Kobiashvili geen zicht meer op een basisplek.

Hertha BSC presteert dit seizoen ondermaats. Vorig seizoen werd nog Europees voetbal behaald, maar dit seizoen vinden we de ploeg uit Berlijn terug op de laatste plaats met slechts zes behaalde punten.

Mancini mag flink inkopen in de winter

Manchester City geeft de nieuwe manager Roberto Mancini de vrijheid om te kopen wie hij wil. The Times meldt dat de Arabische eigenaren van City bereid zijn flinke investeringen te doen om een goede eindklassering in de Premier League te behalen.

Volgens de Engelse krant heeft Mancini al enkele topspelers op het oog. De Italiaan zou een aantal grote namen naar Manchester willen halen. Fernando Torres (Liverpool), Sergio Agüero (Atlético), Franck Ribéry (Bayern München) en Thierry Henry (Barcelona) staan hoog op het lijstje van City.

Andere kandidaten voor overgang naar de ploeg van Nigel de Jong zijn: Javier Mascherano (Liverpool), Yaya Touré (Barcelona), Matthew Upson (West Ham) en Gary Cahill (Bolton). Welke van de spelers ook daadwerkelijk haalbaar zijn moet de komende transferperiode uitwijzen.

Een deel van de investeringen moet bekostigd worden door de verkoop van enkele dure spelers. Robinho staat volgens The Times nog altijd in de belangstelling van Barcelona. Daarnaast zou ook Craig Bellamy op zoek moeten naar een nieuwe club.

Davids duikt op bij Ajax Cape Town

Edgar Davids is momenteel actief bij Ajax Cape Town. De 36-jarige oud-international trainde zaterdag mee bij de Zuid-Afrikaanse club van trainer Foppe de Haan. Voor Davids ligt een contract voor zes duels klaar.

De Zuid-Afrikaanse voetbalsite Kick Off bericht dat Davids meetraint met Ajax Cape Town op aandringen van voorzitter John Comitis. De voorzitter probeerde afgelopen zomer tevergeefs Nwankwo Kanu, Christian Vieri en Michael Mols naar Zuid-Afrika te halen.

Ajax Capetown zou Davids voor de laatste zes duels van het seizoen willen aantrekken. De competitie ligt tot vier februari stil. Na de hervatting volgen nog zes competitiewedstrijden.

Davids speelde zijn laatste wedstrijd in het betaalde voetbal op 18 mei 2008 met Ajax tegen FC Twente. De middenvelder werd sindsdien gelinkt aan Leicester City, De Graafschap en Vitesse. Maar de toekomst van 'de Pitbull' is nog altijd in ongewis.

Button: "Ik kan Hamilton verslaan"

Jenson Button denkt dat hij volgend jaar zijn teamgenoot Lewis Hamilton kan verslaan. De wereldkampioen in de Formule 1 verruilde deze winter verrassend Brawn GP, waar hij de titel haalde, voor McLaren-Mercedes.

Hij wil zijn titel in 2010 bij zijn nieuwe werkgever gaan verlengen. "Dat is het doel," zei Button. "Ik zou het niet gedaan hebben als dat niet mijn doel was, het is een duidelijk signaal van mij. Ik zit nu tien jaar in de Formule 1 en de mogelijkheid om bij McLaren naast Lewis te rijden is iets wat ik heel erg graag wil."

Zeilmeisje Laura Dekker weer terecht

Zeilmeisje Laura Dekker is weer boven water. De Raad voor de Kinderbescherming heeft zojuist gemeld dat het 14-jarige meisje door de politie is aangetroffen op Sint Maarten, in het Caribisch gebied. Alle zeilen worden bijgezet om haar zo snel mogelijk weer terug in Nederland te krijgen, waar passende opvang voor haar wordt gezocht.

Laura Dekker werd sinds donderdag vermist en werd een dag later als vermist opgegeven. Ze had daarvoor nog 3500 euro aan contanten opgenomen. Voor haar vader had ze een brief achtergelaten.

Laura Dekker wilde solo de wereld rondzeilen. Onlangs werd ze echter onder toezicht gesteld door de rechter, zodat ze niet kon vertrekken. Volgens haar woordvoerster is ze daarna in een 'negatieve spiraal' geraakt.

KNMI: Ook vannacht sneeuw en vorst

Mensen die de weg opgaan moeten ook vannacht en morgenochtend heel voorzichtig zijn. Daarvoor waarschuwt het KNMI. Vanavond worden in de kustprovincies nog enkele sneeuwbuien verwacht. Ze zullen minder heftig zijn dat de sneeuw die in het afgelopen etmaal is gevallen. Vannacht zal het vooral in het noorden van het land sneeuwen.

In de nacht van zondag op maandag zal het landinwaarts matig vriezen, voorspelt het KNMI. Het kwik zal tussen de -5 en -10 schommelen. Morgenochtend zal de sneeuw op de wegen opgevroren zijn. Het winterse weer zal volgens het KNMI de hele week aanhouden.

Duitse ambassadeur wil bij herdenking Dam

De Duitse ambassadeur Thomas Läufer wil naar de jaarlijkse dodenherdenking op de Dam in Amsterdam op 4 mei komen. Hij zei dat vandaag in de laatste aflevering van de NPS-serie De Oorlog.

Hij vindt dat er geen beletsels meer moeten zijn om hem daarvoor uit te nodigen. Läufer zegt dat de verhoudingen tussen Duitsland en Nederland sterk zijn verbeterd. Hij is de laatste tijd al bij meer herdenkingen van de Tweede Wereldoorlog geweest en zegt dat hij vrijwel geen weerstand meer merkt.

"Als we echt werk willen maken van die verzoening dan horen we ook in Amsterdam te zijn." Maar de commissie die deze viering leidt, heeft tegen Läufer gezegd dat de zaak nog te gevoelig ligt om de herdenking samen met Duitsland op die centrale plek te vieren.

Hoogste waterval van naam veranderd

De Salto Angel (Angel Falls) in het zuidoosten van Venezuela heten nu Kerepakupai Meru. Dit heeft de Venezolaanse president Hugo Chávez vandaag in zijn eigen wekelijkse televisieshow gezegd.

De waterval is circa een kilometer hoog. Hij werd buiten de regio bekend door de Amerikaanse ontdekkingsreiziger Jimmie Angel (1899-1956) die met een vliegtuig in november 1933 de merkwaardig lange stroom water van de berg Auyantepui naar het dal waarnam. Chávez zette uiteen dat de waterval er ook al was voor Angel die 'ontdekte' en dat hij daarom een inheemse, indiaanse naam krijgt.

Angel ging in 1937 met een groepje bekenden in een vliegtuig terug naar de waterval om die nader te bekijken. Maar daarbij raakte het vliegtuig bij de mislukte landing onherstelbaar beschadigd. Het gezelschap moest een tocht van elf dagen door de jungle terug naar de bewoonde wereld maken. Angel werd daarmee een beroemdheid in Venezuela. Het wrak van het vliegtuig is in 1970 van de berg gehaald, hersteld en in een museum geplaatst. Een replica van het toestel is later bovenaan de waterval gezet.

Het landschap in de streek van het Nationaal Park Canaima waar de waterval zich bevindt, inspireerde onder andere de Britse schrijver Arthur Conan Doyle voor zijn roman The Lost World. Canaima speelt ook een rol in de animatiefilm Up.

'Contract F1-race Rome is getekend'

De kans dat er in de toekomst een Formule 1 race door de straten van Rome gaat is weer iets groter geworden. Volgens organisator Maurizio Flammini is er een overeenkomst getekend met Bernie Ecclestone.

Wannneer de race gaat plaatsvinden is nog niet bekend, de kalender voor 2010 staat al vast. Volgens burgemeester Gianni Alemanno zal de race geen concurrent worden van de huidige Italiaanse Grand Prix in Monza. "Monza is een circuitrace en Rome zal daar naast bestaan. Het wordt geen vervanger."

Mascherano moet vier wedstrijden toekijken

Het moeizaam draaiende Liverpool moet middenvelder Javier Mascherano de komende vier weken missen. De Argentijn moest gisteren in het verloren duel tegen Portsmouth (2-0 verlies) het veld verlaten met een rode kaart. De FA schorst hem voor vier duels.

De Argentijns international moet door de schorsing de competitiewedstrijden tegen Wolverhampton Wanderers, Aston Villa en Tottenham Hotspur missen. Het bekerduel tegen Reading moet hij ook vanaf de zijlijn aanschouwen.

Mascherano zou ondanks zijn schorsing waarschijnlijk ook al uit de roulatie zijn. De middenvelder liep bij de grove charge, waarvoor hij de rode kaart ontving, op Portsmouth-middenvelder Hassan Yebda een fikse knieblessure op.

Pasveer keert volgend seizoen terug bij Heracles

Remko Pasveer maakt vanaf volgend seizoen weer deel uit van de selectie van Heracles Almelo. De 26-jarige doelman wordt dit seizoen verhuurd aan Go Ahead Eagles. Heracles-trainer Gertjan Verbeek is erg te spreken over zijn optredens bij de ploeg uit de Jupiler League.

Pasveer is een exponent van de jeugdopleiding van FC Twente. In Enschede maakte hij in het seizoen 2003/04 zijn debuut in het betaalde voetbal. Vanwege de geringe speelminuten bij de Tukkers vertrok Pasveer in 2006 naar streekgenoot Heracles. Ook in Almelo kwam de goalie niet aan spelen toe en de Almeloërs verhuurden Pasveer aan Go Ahead Eagles.

Bij de ploeg uit Deventer maakt Pasveer een dusdanig goede indruk dat Heracles-trainer Verbeek hem terug wil halen naar Almelo. "Hij heeft zich goed ontwikkeld en heeft nog een optie in zijn contract. Die optie lichten we", aldus Verbeek in de TC/Tubantia.

Boonen: "Cocaïne zorgde voor veel misère"

Voor wielrenner Tom Boonen was 2009 een bewogen jaar. De Quick-Step-coureur werd voor de derde keer in zijn carrière betrapt op het gebruik van cocaïne. De Belg is hier niet trots op. Sportieve successen kende hij ook met het winnen van Parijs-Roubaix en het nationaal kampioenschap.

"Ik heb cocaïne gebruikt. Dat was dom en spijtig. Ik ben daar niet trots op. Maar de laatste drie jaar heb ik geen probleem meer. Ik weet nog altijd niet wat er in april 2009 is gebeurd. Ik zal het wellicht nooit te weten komen. Cocaïne zorgt vooral voor veel miserie. Meer kan ik daar niet over vertellen," zei Boonen tegen Sporza.

De Belg is duidelijk over zijn doel voor 2010. "In Roubaix heb ik mijn meeste en mooiste successen behaald. Het zou mooi zijn als ik dit jaar voor de vierde keer kan winnen. Maar dat is een utopie, denk ik. Met Parijs-Roubaix en de kasseien was het meteen de grote liefde. Roubaix is duidelijk. Als je slecht bent, dan los je. De Ronde van Vlaanderen is ook mooi, maar moeilijker. In Vlaanderen moet je meer wikken en wegen," zei Boonen die de belangrijkste koers in eigen land lastig vindt.

"Ik zal niet kunnen rentenieren," zei de Belg die erg openhartig was over zijn financiële situatie en dat hij voor het plezier fietst. "Ik hoef me geen zorgen te maken over geld, maar in Monaco heb ik gezien dat ik een kleine jongen ben. Ik heb nu een bepaalde levensstandaard, maar zonder inkomsten verdwijnt het geld snel. Ook zonder al dat geld zou ik koersen. Ik heb nooit voor het geld gekozen. Anders zou ik niet bij Quick-Step rijden"

Lineker: "Aquilani grootste miskoop seizoen"

Oud-voetballer en BBC-coryfee Gary Lineker vindt Alberto Aquilani de grootste miskoop van het seizoen in de Premier League. De Italiaan maakte afgelopen zomer de overstap van AS Roma naar Liverpool.

Aquilani moest bij Liverpool de positie van Xabi Alonso invullen, nadat de Spanjaard vertrok naar Real Madrid. De Italiaan heeft zijn prijskaartje van ruim twintig miljoen euro niet waar kunnen maken, mede door verschillende blessures.

Lineker vindt dat Aquilani zo'n hoge transfersom niet waard is. "Alberto Aquilani heeft meer gekost dan bijvoorbeeld Jermain Defoe waard is. Als je naar hun prestaties kijkt in dit seizoen zou je dat niet zeggen", schrijft de presentator van de BBC in The Daily Mail.

"Met ongeveer twintig miljoen euro is Aquilani toch wel de slechtste aankoop van dit seizoen. Het was de bedoeling dat hij Xabi Alonso zou vervangen, maar in zijn eerste drie maanden was hij geblesseerd. Nu hij fit heeft Rafael Benitez ook geen plek voor hem. Het lijkt erop dat Benitez hem niet geschikt vindt voor het Engelse voetbal."

Uitslagen Engeland speelronde 18

Dit weekend werd in de Premier League de achttiende speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor aankomende week.

Dure nederlaag voor Manchester United

Manchester United is er dit weekend niet in geslaagd om van Fulham te winnen. De ploeg van trainer Sir Alex Ferguson ging met 3-0 onderuit op Craven Cottage. Het gat met Chelsea zou uiteindelijk vier punten blijven, aangezien The Blues ook tegen puntverlies aan liep.

Na 22 minuten kwam Fulham via Danny Murphy op voorsprong, waarna Manchester United deze tik niet meer te boven kwam. In de tweede helft mochten Bobby Zamora en Damien Duff beide eenmaal scoren. Hierdoor liepen The Mancunians uiteindelijk tegen een forse nederlaag aan. Toch lijkt Fulham het tegen grote ploegen wel goed te doen. Eerder dit seizoen werd ook Liverpool al op een nederlaag getrakteerd.

Chelsea verslikt zich in West Ham United

Chelsea is er dit weekend niet in geslaagd om te winnen. Het duel tegen stadsgenoot West Ham United eindigde namelijk in een gelijkspel (1-1), maar door het verlies van Manchester United kon de ploeg toch nog twee punten uitlopen op de huidige nummer twee van de Premier League.

The Blues mochten uiteindelijk niet mopperen met een punt. West Ham United was namelijk gelijkwaardig aan de grote broer en kreeg in de slotfase zelfs nog dé ideale kans op drie punten. Op slag van rust kwam de thuisploeg al op voorsprong door een goal van Alessandro Diamanti, die een strafschop benutte. Na een uur spelen kreeg ook Chelsea een penalty, die door Frank Lampard werd ingeschoten.


Uitslagen speelronde 18:

ThuisUitUitslag
Portsmouth Liverpool 2-0
Manchester City Sunderland 4-3
Fulham Manchester United 3-0
Blackburn Rovers Tottenham Hotspur 0-2
Aston Villa Stoke City 1-0
Arsenal Hull City 3-0
Wolves Burnley FC 2-0
Everton Birmingham City 1-1
West Ham United Chelsea 1-1

De stand:

#Club GespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1 Chelsea 18 13 2 3 41 43-15
2 Manchester United 18 12 1 5 37 37-17
3 Arsenal 17 11 2 4 35 44-20
4 Aston Villa 18 10 5 3 35 29-14
5 Tottenham Hotspur 18 10 3 5 33 40-22
6 Manchester City 17 7 8 2 29 33-27
7 Birmingham City 18 8 4 6 28 19-18
8 Liverpool 18 8 3 7 27 34-25
9 Fulham 17 7 5 5 26 23-17
10 Sunderland 18 6 3 9 21 25-28
11 Stoke City 17 5 6 6 21 15-20
12 Wolverhampton Wanderers 18 5 4 9 19 17-31
13 Blackburn Rovers 18 5 4 9 19 17-32
14 Burnley FC 18 5 4 9 19 21-37
15 Everton 17 4 6 7 18 23-31
16 Wigan Athletic 17 5 3 9 18 20-38
17 Hull City 18 4 5 9 17 17-37
18 Bolton Wanderers 16 4 4 8 16 23-33
19 West Ham United 18 3 6 9 15 26-35
20 Portsmouth 18 4 2 12 14 17-26

Het duel tussen Wigan Athletic en Bolton Wanderers wordt morgen gespeeld!

Programma volgend weekend:

Datum Thuis Uit
26/12Birmingham CityChelsea
26/12West Ham UnitedPortsmouth
26/12FulhamTottenham Hotspur
26/12Burnley FCBolton Wanderers
26/12Manchester CityStoke City
26/12SunderlandEverton
26/12Wigan AthleticBlackburn Rovers
26/12LiverpoolWolverhampton Wanderers
27/12ArsenalAston Villa
27/12Hull CityManchester United

Lindy Hop

Gisteren was dus de finale van "Strictly Come Dancing" op de BBC en de uitkomst was wat mij betreft nogal een domper. Helaas geen grotere domper dan een dance off waarbij de finale-paren de Lindy Hop dans moesten doen. "O, gaaf, schat!", roep ik nog tegen m'n vriendin. "Da's die dans dat je elkaar alle kanten van de dansvloer laat zien!". Vervolgens gingen zowel ik als de finalisten finaal af.

Kijk, eikels .... ZO doe je dat!

Weeralarm en verkeersalarm ingetrokken

Het KNMI heeft vanavond iets na half acht het weeralarm ingetrokken. Volgens een woordvoerder zijn de sneeuwbuien via het zuid-oosten het land uit getrokken. Ook Rijkswaterstaat heeft het verkeersalarm ingetrokken.

Ondanks dat het weer- en verkeersalarm is ingetrokken waarschuwen ze nog wel voor gevaarlijke situaties op de weg, vooral in de regio Utrecht. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers de komende dagen eerst te checken of het veilig is voordat mensen in de auto stappen. Ook adviseren ze niet hard te rijden en voldoende afstand te houden tot andere weggebruikers.

De NS adviseert nog steeds om, indien mogelijk, geen gebruik te maken van de trein. Op veel trajecten rijden nog steeds amper of geen treinen. Ook morgen moet men rekening houden met een zeer beperkte dienstregeling.

Actrice Brittany Murphy (32) overleden

Vanmorgen is actrice Brittany Murphy in het Cedars Sinai ziekenhuis in Los Angeles overleden.
 
Volgens diverse bronnen zou Murphy een volledige hartstilstand hebben gekregen.  De toegesnelde brandweer kon niets voor haar doen.  Na per ambulance te zijn vervoerd naar het ziekenhuis werd ze doodverklaard.
 
Murphy was onder meer bekend van haar rollen in de films '8 Mile', 'Just Married' en 'Sin City'.  Ook deed ze de stem van Luanne in de Amerikaanse animatieserie 'King of the Hill'.   Ze werd slechts 32 jaar oud.
Brittany Murphy 1977-2009

Tijger valt verzorgster aan in dierentuin

Een Duitse verzorgster is gisteren aangevallen door een witte Bengaalse tijger en daarbij zwaargewond geraakt. Ze was het hok van de tijger aan het schoonmaken toen ze werd gegrepen door het dier. Ze had de doorgang niet genoeg vergrendeld. Het voorval gebeurde in een Duitse dierentuin in Aschersleben (Saksen-Anhalt).

Het dier, genaamd Karim, greep de 30-jarige verzorgster bij haar hals. De adjunct-directeur, die toevallig in de buurt was, lokte het beest weg. De vrouw is met bijt- en krabwonden aan haar schouders en arm naar een ziekenhuis in Maagdenburg overgebracht.

De tijger heeft eerder voor ophef gezorgd. In 2008 beet de 3-jarige tijger zijn soortgenoot Tanja dood.

[upd]Hitlijstoorlog om kerstnummer 1-hit

Waar wij ons in Nederland druk maken om een weeralarm en een verkeeralarm, is er in Engeland een heftige strijd gaande tussen X Factor-winnaar Joe McElderry en de Amerikaanse band Rage Against the Machine. Beide willen namelijk met kerst op 1 staan in de Britse hitlijsten en proberen daar alles aan te doen.

De afgelopen jaren stond steevast de winnaar van het populaire X Factor op #1. Een groep op Facebook was het zat en besloot in actie te komen. Ze riepen heel Engeland op om de single Killing in The Name te downloaden en hiermee Joe McElderry van de eerste plaats af te stoten. Veel Britten steunden de actie en de single werd massaal gedownload. Om de actie meer kracht te geven hebben de Amerikaanse rockers besloten een gratis concert weg te geven als het lukt om op de eerste plaats te belanden.

Het management van Joe McElderry besloot niet stil te zitten en gooit de single The Climb van de X Factor-winnaar in de uitverkoop. De lachende derde is de platenmaatschappij. Beide artiesten hebben namelijk een contract bij Sony Music.

Update 19.58 uur

Zojuist is bekendgemaakt dat Rage Against the Machine op #1 is beland in de Britse hitlijst. De single Killing In the Name is deze week 502.000 keer legaal gedownload, volgens de Official Charts Company. Joe McElderry moest genoegen nemen met de tweede plaats. Zijn cover van The Climb werd 450.000 keer gedownload of verkocht. Dit betekent dat er voor het eerst in vijf jaar geen X Factor-winnaar op de hoogste plaats is beland.

Leuke parodie: X Factor doet RATM

Uitslagen Eredivisie speelronde 18

Vanwege het winterweer dit weekend maar weinig wedstrijden die doorgingen. Feyenoord moest gisterenavond aantreden tegen Willem II, ADO Den Haag mocht naar Alkmaar afreizen om het op te nemen tegen landskampioen AZ. Hekkensluiter RKC Waalwijk nam het op tegen Sparta Rotterdam. Eergisteravond stond Heracles Almelo al tegenover VVV Venlo.

  De eerste overwinning voor AZ onder Dick Advocaat is een feit. De Alkmaarders versloegen vrij gemakkelijk het ADO Den Haag van trainer Raymond Atteveld. Pellè en Ari verrichtten knap werk waardoor Elm de bal kon binnen tikken na tien minuten. Sebastian Pocognoli kon de bal na een half uur voetallen binnen glijden en verdubbelde op die manier de voorsprong. In de slotfase wist Maarten Martens de toeschouwers nog een keer op een doelpunt te trakteren en bracht de eindstand op 3-0.

   Ook Feyenoord kon met een overwinning de winterstop beginnen. In een halfvolle Kuip wist de ploeg van Mario Been zich uiteindelijk voorbij Willem II te ploeteren. Feyenoord wist in de eerste helft al de eindstand op het bord te zetten via Cissé na een voorzet van Roy Makaay.  Ook Willem II kreeg nog een aantal kansen via Frank Demouge maar deze wist ze niet af te werken.

 

Uitslagen

ThuisUitUitslag
Heracles AlmeloVVV Venlo1-0
AZADO Den Haag3-0
FeyenoordWillem II1-0
RKC WaalwijkSparta Rotterdam4-1

De overige wedstrijden zijn afgelast. De KNVB maakt binnenkort de nieuwe speeldata bekend. Voor één wedstrijd is er al een nieuwe datum Vitesse zal het op 17 januari opnemen tegen NEC.

Ranglijst

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenDoelsaldo
1FC Twente1715204738-15
2PSV1714304543-13
3Ajax1712233853-15
4Feyenoord1811433729-15
5Heracles Almelo1810263226-24
6FC Utrecht178633023-16
7AZ 189182832-21
8NAC Breda176472224-28
9VVV-Venlo184862025-26
10Vitesse175391820-30
11Sparta Rotterdam1853101819-35
12FC Groningen174581720-28
13Roda JC174581723-33
14SC Heerenveen1752101717-30
15Willem II1842121420-34
16ADO Den Haag1835101418-35
17NEC 172781319-31
18RKC Waalwijk184041216-36

Topscorers

#NaamClubDoelpunten
1SuarezAjax18
2RuizFC Twente13
3JunkerRoda JC9
4N'KufoFC Twente8
 StochFC Twente8
 DostHeracles Almelo8
 DzsudzsákPSV 8
 ToivonenPSV 8

Volgende speelronde

DatumThuisUit
22-1PSVNEC
23-1RKC WaalwijkNAC Breda
23-1Heracles AlmeloVitesse
23-1Roda JCFC Utrecht
23SC HeerenveenWillem II
24-1AjaxAZ
24-1FC GroningenFC Twente
24-1Sparta RotterdamADO Den Haag
24-1VVV VenloFeyenoord

Opmerkelijke drugsvangsten Schiphol

Op de luchthaven Schiphol zijn opmerkelijke drugsvangsten gedaan. De douane heeft voor de eerste keer iemand opgepakt die bolletjes met vloeibare cocaïne had geslikt.

Schiphol spreekt over een bijzondere vangst aangezien het hier om een nieuwe methode van cocaïnesmokkel gaat. De vloeibare cocaïne is moeilijk vindbaar. De Amerikaanse man (39) liep echter toch tegen de lamp. De douane laat weten dat het slikken van bolletjes met vloeibare cocaïne nog gevaarlijker is dan het slikken van bolletjes met normale cocaïne.

Naast deze opmerkelijke vangst is er op Schiphol ook een gezin opgepakt wegens drugssmokkel. Het viertal had bolletjes cocaïne geslikt. Het jongste gezinslid was nog maar vijftien jaar oud.

Overzicht Eredivisie speelronde 18

Vanwege het winterweer dit weekend maar weinig wedstrijden die doorgingen. Feyenoord moest gisterenavond aantreden tegen Willem II, ADO Den Haag mocht naar Alkmaar afreizen om het op te nemen tegen landskampioen AZ. Hekkensluiter RKC Waalwijk nam het op tegen Sparta Rotterdam. Vrijdagavond stond Heracles Almelo al tegenover VVV Venlo.

Uitslagen

ThuisUitUitslag
Heracles AlmeloVVV Venlo1-0
AZADO Den Haag3-0
FeyenoordWillem II1-0
RKC WaalwijkSparta Rotterdam4-1

De overige wedstrijden zijn afgelast. De KNVB maakt binnenkort de nieuwe speeldata bekend. Voor één wedstrijd is er al een nieuwe datum Vitesse zal het op 17 januari opnemen tegen NEC.

Ranglijst

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenDoelsaldo
1FC Twente1715204738-15
2PSV1714304543-13
3Ajax1712233853-15
4Feyenoord1811433729-15
5Heracles Almelo1810263226-24
6FC Utrecht178633023-16
7AZ 189182832-21
8NAC Breda176472224-28
9VVV-Venlo184862025-26
10Vitesse175391820-30
11Sparta Rotterdam1853101819-35
12FC Groningen174581720-28
13Roda JC174581723-33
14SC Heerenveen1752101717-30
15Willem II1842121420-34
16ADO Den Haag1835101418-35
17NEC 172781319-31
18RKC Waalwijk184041216-36

Topscorers

#NaamClubDoelpunten
1SuarezAjax18
2RuizFC Twente13
3JunkerRoda JC9
4N'KufoFC Twente8
StochFC Twente8
DostHeracles Almelo8
DzsudzsákPSV 8
ToivonenPSV 8

Volgende speelronde

DatumThuisUit
22-1PSVNEC
23-1RKC WaalwijkNAC Breda
23-1Heracles AlmeloVitesse
23-1Roda JCFC Utrecht
23SC HeerenveenWillem II
24-1AjaxAZ
24-1FC GroningenFC Twente
24-1Sparta RotterdamADO Den Haag
24-1VVV VenloFeyenoord

Mansell: "Schumacher kan opnieuw winnen"

Volgens voormalig wereldkampioen Nigel Mansell is het mogelijk dat Michael Schumacher opnieuw een record van acht wereldtitels kan pakken. Dat zou in 2010 moeten lukken bij Mercedes Grand Prix.

Schumacher zelf heeft zijn werkgever Ferrari (als adviseur) al laten weten dat er een "erg grote kans bestaat" dat hij voor het hernoemde Brawn GP-team zal racen komend jaar. Dat zou een hereniging van het supersuccesvolle duo Ross Brawn-Schumacher betekeken. Brawn blijft namelijk teambaas bij het Mercedes-team.

Volgens autosport.com is er een principeakkoord tussen Schumi en Mercedes Grand Prix, maar hangt alles nog af van in hoeverre de zevenvoudige kampioen hersteld is van zijn ernstige nekblessure die hij opliep bij een motorongeluk in februari.

Maar Mansell, wiens laatste wapenfeit het winnen van de Grand Prix in Adelaide in 1994 was toen de Brit 41 jaar was, denkt dat noch de leeftijd, noch het feit dat de Duitser in geen drie jaar meer in een auto geracet heeft, van invloed zal zijn op eventuele racezeges. "Het zal me niet verbazen wanneer Michael voor een nieuwe wereldtitel gaat."

Tegenover The Mail on Sunday verklaarde de wereldkampioen van 1992: "Het maakt niet uit hoe oud je bent zolang je maar professioneel en toegewijd bent, en de concentratie kan opbrengen. Mensen hebben Michael al afgeschreven als zijnde over zijn top, ik zie het helemaal anders. Michael heeft ongelooflijk veel ervaring en talent, en Mercedes zal hem een fantastisch pakket bieden. Hij is uitermate fit en we kunnen zijn toewijding en professionaliteit voor waar aannemen."

Mansell voegde er nog aan toe dat Der Michael niets te verliezen heeft bij een comeback. En dat ongeacht wat de Duitser bereikt bij Mercedes, zijn record en nalatenschap altijd in stand zal blijven. "Als het aan mij ligt is er geen schaduwkant aan, hij (Schumacher, red.) heeft genoeg titels gewonnen. Dus waarom zou hij er over in zitten als hij verliest van iemand?"

De Britse oud-coureur verwacht dat het niet meteen al van een leien dakje gaat: "Het zal misschien een paar races duren om zijn auto te leren kennen, maar daarna zou het me niet verbazen als hij voor zijn achtste titel zou gaan."

Vijftal gooit spullen uit flat op auto's

In Veldhoven zijn afgelopen nacht vijf jongemannen, in de leeftijd van 18 en 19 jaar, opgepakt omdat zij zich misdroegen in en om een flat in het Brabantse Veldhoven. Het vijftal werd opgepakt nadat er diverse meldingen van overlast bij de politie binnen waren gekomen.

Het vijftal heeft de afgelopen nacht onder meer spullen vanuit de flat op geparkeerde auto's gegooid, vernielde ramen in de trappenhal en vernielde spullen in de flat. Vier van de verdachten komen uit Eindhoven en een uit Veldhoven. Wie schade heeft opgelopen door de acties van het vijftal kan zich bij de politie melden.

FBI maakt dossiers MJ openbaar

Het onderzoek en de rapporten over Michael Jackson waarin informatie staat over zaken tussen 1993 en 2004 zullen morgen openbaar gemaakt worden door de FBI. In de 333 pagina's tellende dossiers zal met name informatie te vinden zijn over het vermeende kindermisbruik van Jackson.

In de dossiers zal echter geen informatie te vinden zijn over Dr. Conrad Murray of Jacksons dood. Informatie over bedreigingen zal wel vrijgegeven worden.

Murray, cardioloog, is geen officiële verdachte meer in de zaak rondom de dood van de popster in juni. Hij is echter nog wel onderwerp van een strafrechtelijk onderzoek. Tegenover de politie verklaarde Murray dat hij Jackson het middel Propofol heeft toegediend.

Dit is niet de eerste keer dat de FBI dossiers van beroemde personen vrijgeeft. Eerder werd het dossier van Anna Nicole Smith na haar dood al openbaar gemaakt.

Uitslagen Duitsland speelronde 17

Afgelopen weekend stond de zeventiende ronde van de Bundesliga op het programma. Hieronder de uitslagen, stand en programma.

Bayer Leverkusen Herbstmeister 2009

Bayer Leverkusen is Herbstmeister geworden. De ploeg won afgelopen weekend in eigen huis met 3-2 van Borussia Mönchengladbach en gaat daardoor 2010 in als koploper van de Bundesliga. Leverkusen, dit seizoen nog steeds ongeslagen, kwam na ruim een kwartier op voorsprong dankzij een treffer van Kroos. Onze landgenoot Roel Brouwers wist tien minuten voor rust de gelijkmaker voor de bezoekende club te scoren.

Na rust kwam Mönchengladbach dankzij een doelpunt van Dante zelfs op voorsprong, maar deze werd na ruim een uur door de Zwitserse spits Derdiyok weer ongedaan gemaakt. Tien minuten later pakte Leverkusen de leiding dankzij opnieuw een doelpunt van Kroos en gaf deze niet meer uit handen.

Schalke 04 en Bayern München bleven in het spoor van Leverkusen. Schalke 04 won afgelopen vrijdag met het kleinst mogelijke verschil van FSV Mainz 05. Oud-PSV'er Jefferson Farfan was de gevierde man, hij scoorde na een klein kwartier de enige treffer van de wedstrijd. Daardoor blijft de ploeg van Felix Magath op een punt achterstand van de koploper.

Bayern München vinden we na dit weekend nog steeds terug op de derde plaats. In eigen stadion werd hekkensluiter Hertha BSC met een 5-2 overwinning verslagen. Bij rust stond het al 3-0, dankzij doelpunten van Van Buyten, Gomez en Robben. Na rust liep de formatie van Louis van Gaal uit naar 4-0. Thomas Müller wist het net te vinden. Ramos en Raffael scoorden in het tweede bedrijf namens Hertha BSC. Tussen deze twee doelpunten, scoorde Olic nog namens de thuisploeg.

Hamburger SV wint topper van Werder Bremen

Hamburger SV heeft de altijd beladen Nordderby van Werder Bremen gewonnen. Al na tien minuten scoorde onze landgenoot en HSV-verdediger Joris Mathijsen de openingstreffer. Na een half uur leek het mis te gaan voor de thuisploeg, want HSV moest verder met tien man nadat Boateng een rode kaart kreeg. Toch werd het 2-0, dankzij een doelpunt van Jansen.

Na rust ging Werder Bremen op zoek naar de aansluitingstreffer, maar pas in de laatste minuut wist Naldo, nadat Hunt en Marin al eens de lat hadden geraakt en arbiter Maier Werder Bremen een strafschop onthield, voor de bezoekers het net te vinden. HSV deed met deze uitslag uitstekende zaken, want het passeerde Werder Bremen op de ranglijst en steeg daardoor naar de vierde plaats.

De uitslagen:

ThuisUitUitslag
Schalke 04FSV Mainz 051-0
Eintracht FrankfurtVfL Wolfsburg3-3
Hannover 96VfL Bochum2-3
Bayer LeverkusenM'gladbach3-2
Borussia DortmundSC Freiburg1-0
Bayern MünchenHertha BSC5-2
VfB Stuttgart1899 Hoffenheim3-1
Hamburger SVWerder Bremen2-1
1. FC Köln1. FC Nürnberg3-0

De stand:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1Bayer Leverkusen179803535-13
2Schalke 041710433426-13
3Bayern München179623334-15
4Hamburger SV178723134-19
5Borussia Dortmund178633023-17
6Werder Bremen177732832-16
71899 Hoffenheim177462827-17
8VfL Wolfsburg176652432-32
9FSV Mainz 05176652421-22
10Eintracht Frankfurt176652422-24
11M'gladbach176382124-29
121. FC Köln174671810-15
13SC Freiburg175391819-33
14Hannover 96174581721-27
15VfB Stuttgart173771616-23
16VfL Bochum174491618-33
171. FC Nürnberg1733111212-32
18Hertha BSC171313613-39

Het programma:

DatumThuisUit
15/01Bayern München1899 Hoffenheim
16/01M'gladbachVfL Bochum
16/01Bayer LeverkusenFSV Mainz 05
16/01Hannover 96Hertha BSC
16/01Eintracht FrankfurtWerder Bremen
16/01Hamburger SVSC Freiburg
16/01VfB StuttgartVfL Wolfsburg
17/01Schalke 041. FC Nürnberg
17/011. FC KölnBorussia Dortmund

De topscorers:

#Naam spelerClubDoelpunten
1KießlingBayer Leverkusen12
2. BarriosBorussia Dortmund9
3. KuranyiSchalke 048
4.GomezBayern München8
5.DzekoVfL Wolfsburg7

Schaars, Mendes tijdig fit voor bekertreffen

AZ kwam zaterdagavond tegen ADO Den Haag niet geheel ongeschonden uit de strijd. David Mendes da Silva en Stijn Schaars hielden blessures over aan het met 3-0 gewonnen duel.

De kwetsuren blijken echter mee te vallen, waardoor AZ midweeks op vrijwel volle oorlogssterkte kan aantreden tegen Feyenoord in de KNVB beker. Dat meldt Voetbal International.

Mendes da Silva moest zich zaterdagavond al voor rust laten vervangen. De middenvelder heeft een bovenbeenblessure overgehouden aan een charge van Lex Immers. De schade voor Mendes bleef beperkt tot een kneuzing. Schaars werd in de slotfase uit voorzorg gewisseld vanwege hamstringklachten.

Trainer Dick Advocaat kan voor het duel met Feyenoord eveneens weer beschikken over Moussa Dembélé, Mounir El Hamdaoui en Pontus Wernbloom. Het drietal zat tegen ADO een schorsing uit. Brett Holman ontbreekt in De Kuip vanwege een kuitblessure.

Nieuwjaarsduik populairder dan ooit

De nieuwjaarsduik lijkt ieder jaar weer populairder te worden. In Nederland zijn er deze jaarwisseling 68 nieuwsjaarsduiken gepland. Ook doen er dit jaar meer mensen mee dan voorgaande jaren. Naar schatting zijn er 33.000 Nederlanders die op nieuwjaarsdag het koude water gaan trotseren. Dit is 62 procent meer dan vorig jaar.

Dit blijkt na een schatting van Unox, waar organisatoren hun nieuwjaarsduik aan kunnen melden. Een groot deel van de duiken zal plaatsvinden aan de kust, maar ook op de binnenmeren en rivieren worden de evenementen georganiseerd. Volgens Goos Eilander van onderzoeksbureau Trendbox is de nieuwjaarsduik zo in populariteit toegenomen omdat het een echte Hollandse traditie zou zijn geworden. 

Op 1 januari 1960 werd de eerste officiële nieuwjaarsduik gehouden. Ok van Batenburg van Unox maakte toen met zijn zwemvereniging Njord '59 de eerste duik vanaf het strand in Zandvoort. De duik is overigens niet alleen populair in Nederland, maar van Noorwegen tot Zuid-Afrika zijn er Nederlanders die een nieuwjaarsduik organiseren. Tot nu toe zijn er zestien locaties buiten Nederland bekend waar deze 'Hollandse traditie' wordt gehouden.

Kerstparade Roosendaal afgelast

In Roosendaal zou vanavond de SBS 6 Kerstparade gehouden worden, maar deze is vanwege het slechte weer afgelast. De gemeente Roosendaal en SBS 6 hebben dat vanmiddag besloten.

De parade wordt afgelast omdat de veiligheid van de bezoekers en de medewerkers niet gegarandeerd kan worden. Ook is de binnenstad moeilijk te bereiken.

Tijdens de Kerstparade zouden verlichte praalwagens door de binnenstad van Roosendaal rijden. Hierbij zouden ook presentatoren van SBS 6, muzikanten en figuranten deelnemen. Naar schatting zouden er duizenden bezoekers op de Kerstparade af komen.

NS: Stap niet in trein

Mensen die de auto vandaag willen laten staan wegens de gladheid en met de trein willen reizen, komen van een koude kermis thuis. De NS heeft vandaag aan het eind van de middag namelijk alle treinreizigers opgeroepen niet in de trein te stappen.

"Denk niet bijvoorbeeld nog lekker een filmpje te pakken in Utrecht en met de trein te gaan. Je loopt echt het risico niet meer thuis te komen", heeft een woordvoerder van de NS laten weten. Ondanks de negatieve reisadviezen die de NS eerder heeft afgegeven is gebleken dat er nog steeds mensen met de trein reisden. De hele avond zal het treinverkeer echter ontregeld blijven. Op sommige trajecten rijden minder treinen dan normaal, maar er zijn ook gebieden waar momenteel helemaal geen treinen meer rijden.

Honderden ongelukken door gladheid

De sneeuw en de gladheid hebben vandaag in Nederland tot ongeveer vijfhonderd verkeersongelukken geleid op de snelwegen en provinciale wegen. Op een normale zondag zijn dat er vierhonderd. Dat meldde een woordvoerster van alarmcentrale Mondial Assistance, die van alle ongevallen een melding krijgt.

De gevolgen van de ongelukken bestonden vooral uit blikschade. Mondial heeft geen overzicht over ongelukken binnen de bebouwde kom. Het totaal aantal ongevallen ligt dus nog hoger.

Vrouw buitengesloten door peuter

In Den Haag heeft een 54-jarige vrouw gisteren een koud anderhalf uur beleefd. De vrouw moest even op het balkon zijn, maar een éénjarig kind dat ook in de woning aan de Noordpolderkade aanwezig was gooide de balkondeur achter haar dicht, waardoor de deur in het slot viel en de vrouw niet meer naar binnen kon.

De vrouw wist uiteindelijk de aandacht van een voorbijganger te trekken die alarm sloeg bij de politie. Aangezien het vroor en het vermoeden bestond dat het kind met de snoeren van de kerstboomverlichting zou spelen gingen de agenten ertoe over om de voordeur te forceren om de verkleumde vrouw binnen te kunnen laten.

Met dank aan bierspons voor de submit. 

Dronken automobiliste mishandelt agent

Een 62-jarige vrouw die te veel gedronken had, heeft een agent mishandeld in het Limburgse Nuth. De agent wilde de vrouw aanhouden omdat ze onder invloed van alcohol achter het stuur van een auto zat.

De vrouw werd onderweg naar het politiebureau opstandig. Er volgde een schermutseling, waaraan de agent een gekneusde neus en een blauwe plek overhield. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Weber ontkent breuk met Schumacher

Willi Weber ontkent dat er een breuk is tussen hem en Michael Schumacher. De manager is al sinds de jaren tachtig verbonden aan Schumi. Volgens Der Spiegel is aan deze samenwerking nu een einde gekomen.

"Onzin," meldt Weber. "Het verhaal dat ik niet meer de manager van Michael zou zijn is van a tot z verzonnen. Het is echt onzin." Het verhaal duikt op het moment op dat Schumi als zevenvoudig wereldkampioen staat voor zijn rentree in de Formule 1. Volgens Der Spiegel en ook andere bedrijven weet Weber niet of zijn pupil bij Mercedes Grand Prix terugkeert in de sport of niet.

Louis van Gaal: Koning, Keizer, Admiraal

Twee weken geleden had ik mij er goed op verheugd. Dinsdagavond voetbal. Alleen thuis, zak chips in de hand en kijken maar. Champions League voetbal. Dit wordt pas interessant als het ergens om gaat. De eerste poule wedstrijden kunnen mij niet boeien. Vaak geen goed spel (uitzonderingen daargelaten, Real-AC Milan), maar vooral, het gaat dan nog nergens om. Geen blije overwinnaars of troostloze verliezers. Niets. Potje gewonnen? Handje schudden, verplicht bedankje naar supporters, en dan weer naar huis. Maar die dinsdagavond, toen verheugde ik mij erop. Juventus-Bayern München. Voor Louis van Gaal de dood of de gladiolen.

Banjo en je avatar in Sonic & SEGA All-Stars Racing

Sonic & SEGA All-Stars Racing komt op bijna elke recente console uit, maar als je een Xbox 360 bezit, doe je jezelf een plezier om die versie te kopen. Sega en Microsoft hebben namelijk naar buiten gebracht dat Rares mascotte Banjo-Kazooie en de Xbox Live Avatars speelbaar zullen zijn exclusief voor de Xbox 360.

Sega meldt dat dit de eerste game wordt waarbij je met je avatars kan racen. De game, die gepland staat voor het eerste kwartaal van 2010, moet dus eerder uitkomen dan de Xbox Live Arcade-game Joy Ride, waarin je ook met je avatar kan racen. Dit is de derde game voor Banjo, waarin hij in een auto te bewonderen is. Eerder kon je met hem racen in Diddy Kong Racing voor de Nintendo 64 en in Banjo-Pilot voor de Gameboy Advance. SEGA had het volgende over dit onderwerp te melden:

"Not only are we thrilled to be able to work so closely with Microsoft and Rare, but we recognize that Banjo and Kazooie -- like Sonic -- are some of the video game industry's most loved characters," said Sean Ratcliffe, vice president of marketing for Sega of America. "Between them and the Avatars, we are really happy to offer gamers the racing game we know they have been waiting for."



Ustyugov verrassende winnaar achtervolging

Evgeny Ustyugov is de verrassende winnaar geworden van de achtervolging bij de wereldbeker in Pokljuka. Hij deelde het podium met de eveneens verrassende Est Roland Lessing en de Oostenrijker Simon Eder.

De Rus Ustyugov eindigde gisteren in de sprint als zevende en moest met een ruime achterstand vertrekken achter de winnaar van zaterdag Ivan Tcherezov. Die maakte echter vier schietfouten, waardoor hij kansloos was voor de overwinning. Ook rest van de top zes van de zaterdag maakte veel fouten, waardoor er andere namen kwamen bovendrijven.

Zo maakte Lessing, als zestiende gestart, geen één schietfout en kwam hij tien seconden te kort voor de overwinning. Derde werd dus Eder, die als tiende was gestart, vlak voor zijn landgenoot Dominik Landertinger die ondanks zes schietfouten vierde werd.

ANWB: Ga niet de weg op

Sneeuwval zorgt vandaag in heel Nederland voor veel overlast op de weg. Aankomende nacht kunnen er problemen ontstaan door bevriezing als de temperatuur in het binnenland weer onder nul daalt.

Op veel snelwegen wordt langzaam gereden. De linkerrijstrook is meestal niet begaanbaar en op sommige wegen zijn zelfs sneeuwduinen ontstaan. Als het niet strikt noodzakelijk is kunt u beter niet de weg op gaan. Het KNMI kondigde een weeralarm af. Rijkswaterstaat gaf een verkeeralarm af.

Aan het eind van de middag waren de meeste problemen op de wegen rond Utrecht. Bij knooppunt Lunetten schaarde een vrachtwagen met aanhanger op de verbindingweg naar de A27 naar Almere. Daardoor ontstonden er files.

 

Tussenstand 3FM Serious Request na dag 2

De tweede tussenstand van 3FM Serious Request is bekend. Na 48 uur in het huis staat de teller op 428.629 euro. Dit hebben Giel, Gerard en Annemieke, de dj's in het Glazen Huis in Groningen, vanmiddag bekendgemaakt.

Vorig jaar stond te teller na dag 2 op ruim 327.000 euro, maar dit jaar is de actie 12 uur eerder begonnen. Vandaag stond vooral in het teken van de vele sneeuw, waardoor veel initiatieven niet door konden gaan.

Blöf zou vandaag een koptelefoonconcert geven, maar de band zag het niet zitten om van Middelburg naar Groningen te reizen. De Zeeuwse band heeft het concert verplaatst naar overmorgen. Ook de initiatieven van 3FM dj's Paul Rabbering, Rudy Mackay en Coen Swijnenberg vielen in het water en moesten alternatieven bedenken om geld op te halen voor het Rode Kruis.

De actie is nog steeds te volgen via 101TV, 3FM en het internet. Op het forum wordt er ook druk gepraat over de actie in dit topic.

 

Sleptsova wint ook achtervolging

Svetlana Sleptsova heeft na de sprint ook de achtervolging gewonnen tijdens de wereldbekerwedstrijden biatlon in Pokljuka. De Russin won voor de Duitse Magadalena Neuner en haar landgenote Anna Bogaliy-Titovets.

Sleptsova begon met een voorsprong van veertig seconden aan de achtervolging en behield die voorsprong, ondanks twee schietfouten. Echter maakten haar concurrentes ook fouten, waardoor haar zege nooit in gevaar kwam. Neuner verbeterde haar derde plek van gisteren door Bogaliy-Titovets te passeren, ondanks dat die één schietfout minder maakte.

De beste prestatie van de dag werd geleverd door Andrea Henkel. De Duitse begon als 43e aan de achtervolging, maar wist zich, ondanks één schietfout, te verbeteren naar de tiende plaats.

Spyker doet nieuw overnamebod op Saab

Sportautofabrikant Spyker Cars heeft vandaag een nieuw overnamebod gedaan op de Zweedse autoproducent Saab. Eergisteren liep een eerder bod van Spyker op Saab stuk op het boekenonderzoek, waarna moederconcern General Motors (GM) besloot Saab te sluiten.

In een verklaring liet Spyker-topman Victor Muller weten "alle obstakels weg te willen nemen die in de weg staan van een snelle transactie". "We hebben elke inspanning gedaan om de zaken op te lossen die afronding van deze zaak verhinderen en vragen GM en andere partijen dit bod serieus te overwegen", aldus Muller. Hij wil de overname afronden voordat de deadline van GM voor een oplossing voor Saab afloopt op 31 december.

Spyker doet nieuw bod op Saab  (foto: ANP)

Uitslagen Schotland speelronde 16

Dit weekend stond de zestiende speelronde in de Schotse competitie op het programma. FOK!sport brengt je iedere speelronde een overzicht van de gespeelde wedstrijden.

Glasgow Rangers loopt uit, Celtic verliest

Celtic leed vanmiddag een dure nederlaag in de Schotse competitie. De uitwedstrijd tegen Hearts werd met 2-1 verloren.

Via Samaras kwam Celtic nog wel op voorsprong maar tien minuten daarna stond het weer gelijk. Glenn Loovens verspeelde knullig de bal, Gary Caldwell veroorzaakte daardoor een strafschop en werd bovendien met rood van het veld gestuurd. Namens Hearts zorgde Michael Stewart vervolgens voor de 1-1.

Celtic was daarna wel de betere ploeg maar Hearts trok alsnog aan het langste eind. Ismaël Bouzid kopte een kwartier voor tijd de 2-1 binnen.

Glasgow Rangers won gisteren wel. Thuis tegen Motherwell werd het 6-1. Kenny Miller en Kyle Lafferty scoorden tweemaal voor de thuisclub. Ook Kris Boyd en voormalig PSV-speler DaMarcus Beasley waren trefzeker. Shaun Hutchinson maakte de treffer voor Motherwell.



Uitslagen speelronde 16:
ThuisUitUitslag
AberdeenHibernian0-2
Glasgow RangersMotherwell6-1
KilmarnockFalkirk1-2
St. JohnstoneSt. Mirren1-0
HeartsCeltic2-1
HamiltonDundee UnitedAfg.

De stand:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1 Glasgow Rangers16 11 4 2 37 35 - 10
2 Celtic16 10 3 3 3334 - 18
3 Hibernian 16 9 5 2 32 24 - 10
4 Dundee United15 7 6 2 27 21 - 15
5 Motherwell16 4 8 4 20 20 - 25
6 Aberdeen16 4 6 6 18 12 - 18
7 Hearts 16 4 5 7 17 15 - 19
8 St. Johnstone16 4 4 8 16 21 - 29
9 Hamilton15 4 4 7 16 15 - 24
10 St. Mirren16 3 5 8 14 18 - 25
11 Kilmarnock16 3 4 9 13 12 - 22
12 Falkirk 16 2 6 8 1214 - 26

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1Kris BoydGlasgow Rangers13
2Kenny MillerGlasgow Rangers10
3Scott McDonald Celtic9
4Anthony StokesHibernian8
5Lukas Jutkiewicz Motherwell7
=Georgios SamarasCeltic7

Programma:

DatumThuisUit
26-12St. MirrenAberdeen
26-12FalkirkHearts
26-12Dundee UnitedKilmarnock
26-12CelticHamilton
26-12MotherwellSt. Johnstone
27-12HibernianGlasgow Rangers

Zeker zes doden door winterweer Duitsland

Door het barre winterweer zijn in Duitsland sinds eergisteravond al zeker zes doden gevallen. Op sommige plaatsen is de diepste temperatuur ooit gemeten. De op twee na grootste luchthaven van het land in Düsseldorf moest enige tijd worden gesloten.

Bij door het winterweer veroorzaakte auto-ongelukken in de deelstaten Sleeswijk-Holstein, Nedersaksen en Baden-Württemberg kwamen vier mensen om het leven. In het zuidwesten van Duitsland kwam een 73-jarige fietser ten val en liep dodelijk hoofdletsel op. In Baden-Württemberg vroor een 46-jarige dakloze dood die buiten had geslapen.

Alleen al in de dichtbevolkste deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen, die aan Nederland grens, turfde de politie meer dan 1100 ongelukken. De luchthaven van Düsseldorf, de hoofdstad van de deelstaat, is vanochtend enige tijd voor al het luchtverkeer gesloten. Er viel zo veel sneeuw dat de directie om kwart over negen besloot geen vliegtuigen meer te laten opstijgen of landen. Sommige vluchten zijn omgeleid.

Niet alleen heeft Duitsland veel last van de sneeuw, het was er in de afgelopen nacht ook extreem koud voor midden december. In Albstadt-Degerfeld in Baden-Württemberg werd het -30,3 graden. Op een plek in de Alpen werd in de nacht van eergisteren op gisteren zelfs -33,6 graden gemeten. In de westelijke deelstaat Rijnland-Palts met zijn gematigde klimaat vroor het in de plaats Dill 26,1 graden, de laagste temperatuur die ooit in die deelstaat is gemeten.

Toni mag gratis weg bij Bayern

Dat er geen toekomstmuziek meer zit in de relatie tussen Luca Toni en Bayern München is al langere tijd duidelijk. De Italiaan moet van voorzitter Uli Hoeness zo snel mogelijk vertrekken en mag zelfs gratis verkassen.

Toni is nog in het bezit van een contract tot de zomer van 2011. De Italiaanse aanvaller is al een tijdlang bezig zich onmogelijk te maken bij Der Rekordmeister. Hij is niet gediend van zijn huidige rol onder het bewind van trainer Louis van Gaal en maakte dat in de media meer dan eens duidelijk.

Daarop moest Toni zijn excuses aanbieden, deed dat aan de gehele selectie, clubleiding en en fans, maar 'vergat' Van Gaal. De Italiaanse aanvaller wil graag terug naar zijn geboorteland, maar zei ook Engeland en Spanje te zien zitten als nieuwe bestemming.

"We hebben nog geen concreet aanbod ontvangen", aldus Hoeness in gesprek met DSF. "Maar we zijn in ieder geval bereid hem transfervrij te laten gaan, of het nu verhuur of verkoop is. We willen in alle rust naar de tweede seizoenshelft toewerken. Zolang Toni aan Bayern verbonden is, zal dat niet mogelijk zijn."

Rutten: "Jammer, maar juiste beslissing"

De trainer van PSV, Fred Rutten, heeft begripvol gereageerd over het afgelasten van alle competitiewedstrijden van vandaag.

"De omstandigheden laten het niet toe. Het is jammer dat de wedstrijd niet door kan gaan, zeken gezien de grote voorbereiding van de beide clubs," aldus Rutten.

PSV was gisteravond al afgereisd naar het zuiden voor de wedstrijd tegen Roda JC. “Ook voor het publiek is het jammer, maar voor de veiligheid van de mensen heeft de KNVB de juiste beslissing genomen.”

[Upd] Zeilmeisje Laura Dekker vermist

Het bekende zeilmeisje Laura Dekker wordt vermist. De 14-jarige Laura, die in haar eentje de wereld rond wilde zeilen, is sinds donderdag niet meer bij haar vader verschenen. Het is nog niet bekend of ze is gaan zeilen. Wel bekend is dat ze laatst 3500 euro heeft opgenomen. Internationale instanties hebben inmiddels een oproep gekregen.

Laura veroorzaakte nogal wat ophef omdat ze solo de wereld wilde rondzeilen. Dit mocht niet van de rechter en ze werd onder toezicht gesteld.

Update 14:20

NRC meldt dat Laura's boot niet weg is. Een woordvoerder, die namens haar ouders spreekt, denkt niet dat Laura weg is om zelfmoord te plegen. "Maar alle druk van het afgelopen half jaar is haar niet in de koude kleren gaan zitten. We denken dat ze is weggegaan om alleen te zijn".

Update 16:09

De ouders van Laura hebben aangegeven ontzettend bezorgd te zijn. Ze hebben geen idee waar ze kan zijn. "Ze hopen dat Laura snel weer van zich laat horen of dat ze snel terugkomt", aldus een woordvoerder van Laura's ouders.

Ook de politie van Utrecht is erg bezorgd. Ze doet er alles aan om Laura op te sporen. "Het is een minderjarig meisje dat gewoon thuis moet komen. We denken niet dat er sprake is van een misdrijf. We hebben niet het idee dat ze met welke boot dan ook weg is.

Met dank aan bierspons voor de submit!


 

Nys pakt WB-zege in het besneeuwde Kalmthout

Sven Nys is de winnaar geworden van de werelbekerveldrit in Kalmthout. Nys reed in de sneeuw een inhaalrace na enkele valpartijen en technisch maleur, maar wist in de laatste ronde weg te rijden bij nummer twee Zdenek Stybar. Niels Albert werd derde.

De renners gingen een het besneeuwde Kalmthout van start. Klaas Vantornhout nam in zijn thuisland in de eerste ronde de leiding. Wereldkampioen Niels Albert probeerde de achtervolging in te zetten, maar de sneeuw maakte het moeilijk om zijn landgenoot Sven Vantourenhout in te halen.

Sven Nys raakte al snel op achterstand door een lekke voorband en moest een koerst lang in de achtervolging op het, doorgaans, snelle parcours. Door de sneeuw kwamen de Tsjechen bovendrijven, die gewend zijn om in dit soort omstandigheden te rijden. Naast Zdenek Stybar waren ook Radomir Simunek junior en Bina voorin het veld te vinden.

De leiding werd in de vierde ronde overgenomen door Vantourenhout, die een kleine marge had op een achtervolgend groepje met Simunek en Albert. Simunek ging in de achtervolging hard onderuit bij de trappen en kwam op zijn dijbeen terecht en stapte direct uit koers.

Halfkoers nam Stybar het heft in handen en nam een voorsprong op een groepje van vier man, waarbij later ook Nys weer kon aansluiten. Nys en Albert bleken het snelste van de achtervolgers en reden weg van de rest.

Het weer werd er niet beter op in Kalmthout. Terwijl de sneeuw met bakken uit de hemel bleef komen ging Nys alleen alleen op zoek naar Stybar. Met nog twee ronden te gaan had hij een achterstand van acht seconden. De voormalige wereldkampioen kwam echter snel dichterbij en wist nog voor het eind van de ronde aansluiting te vinden bij de Tsjech.

Nys reed de Tsjechische kampioen in de laatste ronde voorbij, maar ging daarna onderuit. Stybar en ook Albert konden weer aansluiten. Al snel sloeg Nys weer een gaatje en won de koers, voor Stybar en Albert, die wel de leiding behield in het klassement. Gerben de Knegt werd beste Nederlander op plaats tien.

Dief jat warmdraaiende auto

Het gebeurt vaker bij winterse omstandigheden: je auto starten alvorens je de sneeuw en het ijs probeert van de ruiten te halen. Vervolgens kun je dan in een gerieflijk voorverwarmde auto stappen om er dan zonder problemen mee te kunnen wegrijden..

Dit kunstje dacht een eigenaar van een Audi A6 gisterochtend ook te kunnen flikken. Hij kwam echter van een koude kermis thuis. Een gladde dief greep dit buitenkansje dankbaar aan. Op het moment dat de eigenaar nog even iets binnen moest ophalen, greep hij zijn kans, reed er met de auto vandoor en liet de verbouwereerde eigenaar in de kou staan.

De inwoner van Sneek heeft inmiddels aangifte bij de plaatselijke politie gedaan die een onderzoek is gestart.

Xbox 360 versie van Final Fantasy XIII verliest 13GB

Er is al een hoop speculatie geweest over hoe de Xbox 360 versie van Final Fantasy XIII het zou doen tegenover de versie voor de Playstation 3 en nu zijn daar een aantal harde feiten over vrijgegeven.

De 360 versie zal op 3 DVD's verschijnen, waarbij de CGI-filmpjes gecomprimeerd zullen zijn en bij de PS3 versie zullen die ongecomprimeerd zijn. Ook weten we dat het gehele spel 38GB aan ruimte nodig heeft op de Blu-Ray en dat 8GB daarvan game-data is. Oftewel het overgrote deel aan data wordt dus gespendeerd aan de full 1080p video beelden en aan de ongecomprimeerde 5.1 PCM soundtrack. Qua in-game beelden hoeven we ons dus niet druk te maken over de kwaliteit hiervan met de 360-versie, omdat die grotendeels gelijkwaardig zullen zijn aan de PS3-versie. Er is genoeg ruimte hiervoor op de DVD's. Maar qua video en audio zal er extreem gecomprimeerd worden. Ongeveer 13 GB (drie DVD's zijn bijelkaar 25.5 GB) aan data zal er uiteindelijk dus verloren gaan in vergelijking met de PS3-versie.

Of we ons daar heel druk over moeten maken is misschien een tweede, want spellen zoals Lost Odyssey voor de Xbox 360 kampte in feite met hetzelfde probleem. Dit Final Fantasy-achtige spel verscheen namelijk zelfs op 4 DVD's en zag er ondanks de gecomprimeerde audio en video prima uit. De gemiddelde gamer die zich als geen enorme audio/video-freak zal bestempelen zal er dus weinig hinder aan ondervinden. Ben je dit wel dan is de PS3-versie waarschijnlijk de enige juiste keuze voor jou.


gameplay-beelden uit de Crystal Cavern

In Japan is Final Fantasy XIII sowieso al een enorm succes, het spel is daar drie dagen geleden uitgekomen en de eerste dag waren namelijk alle 1.15 miljoen stuks al uitverkocht. Deze cijfers zijn overigens exclusief alle speciale uitgaves van de PS3 met FFXIII, dus het totale aantal is zelfs nog hoger dan die 1.15 miljoen. De Xbox 360 versie zal daar niet verschijnen, die is alleen bedoeld voor de Amerikaanse- en Europese markt.

McClaren: "Overmacht"

FC Twente werd vandaag winterkampioen zonder te hebben gespeeld. De trainer van de club uit Enschede, Steve McClaren, zegt begrip te hebben voor het besluit om alle wedstrijden van vandaag af te gelasten.

"We hebben ons voorbereid op deze wedstrijd en zijn teleurgesteld dat deze geen doorgang kan vinden. Deze situatie is echter overmacht," aldus de Brit.

Voor FC Twente stond vandaag de uitwedstrijd tegen FC Utrecht op het programma.

NEC-Vitesse verplaatst naar 17 januari

De KNVB heeft vandaag gezegd dat de afgelaste competitiewedstrijd tussen NEC en Vitesse op zondag 17 januari zal worden ingehaald.

"Dat is officieel nog in de winterstop, maar beide clubs zijn in het land en bereid om dan te spelen”, aldus een woordvoerster van de voetbalbond.

Voor FC Groningen-SC Heerenveen, NAC-Ajax, FC Utrecht-FC Twente, Roda JC-PSV en FC Volendam-Telstar is nog geen nieuwe speeldatum gevonden. "Dat zal op zijn vroegst morgen bekend zijn. Er moet natuurlijk ook overlegd worden met gemeente en politie. Bovendien is het programma erg krap, dus een inhaalwedstrijd is moeilijk in te plannen. Maar we gaan ze het liefst zo snel mogelijk inhalen”, aldus de woordvoerster.

Van den Brand wint WB-cross in Kalmthout

Daphny van den Brand heeft de Wereldbekerwedstrijd in Kalmthout gewonnen. In de Belgische sneeuw bleef ze Marianne Vos voor. De Amerikaanse Katie Compton bleef door haar derde plaats aan de leiding van het klassement.

In de eerste ronde ging Nederlands kampioene Van den Brand samen met Vos in de aanval. Vos probeerde een gat te creëren, maar niet weg kon komen. In de slotronde was een foutje van Vos genoeg voor Van den Brand om weg te rijden. Zij zag dat Vos van de fiets moest, gaf gas en werd niet meer teruggepakt. Vrijdag won Van den Brand ook al de Scheldecross.

Chinese dissident staat woensdag terecht

De Chinese dissident Liu Xiaobo staat woensdag voor de rechter op beschuldiging van pogingen de bestaande orde omver te werpen. Dat hebben zijn echtgenote en zijn advocaat vandaag meegedeeld. De internationale gemeenschap zal het proces met grote aandacht volgen. Politieke leiders in Europa en de Verenigde Staten hebben hun zorgen over de zaak geuit.

Liu behoort tot de bekendste critici van de manier waarop de Chinese autoriteiten met de burgerrechten omgaan. Hij werd vorig jaar vastgezet wegens zijn betrokkenheid bij de lancering van de Charta 08-petitie, waarin wordt gepleit voor politieke veranderingen.

Als hij schuldig wordt bevonden, kan de 53-jarige hoogleraar literatuur tot vijftien jaar gevangenisstraf worden veroordeeld.

Chinese dissident staat woensdag terecht  (foto: ANP)

Winterweer treft ook detailhandel

Veel winkeliers en restauranthouders hebben last van het winterweer. Er zijn minder klanten en personeel komt soms te laat of helemaal niet. Dat blijkt uit een telefonische rondvraag langs winkeliersverenigingen.

"Je ziet dat een aantal winkels is gesloten. Er zijn veel minder bezoekers dan normaal", zegt Joke van Akkeren van winkelcentrum Stadshart Zoetermeer. "Iedereen is later. Klanten en personeel hebben moeite om op tijd te komen of komen helemaal niet. We nemen geen risico's. Mensen kunnen beter afbellen dan dat er doden vallen."

Ook in Den Haag hebben ze last van het winterweer. "Er zijn minder klanten, reserveringen in restaurants worden afgezegd en personeel kan niet op het werk komen", zegt Melvin Chang van de winkeliersvereniging Binnenstad Den Haag. "We gaan wel gewoon open en proberen met minimale krachten de boel draaiende te houden. Maar we hebben geen hoge verwachtingen. Het komt heel slecht uit", aldus Chang.

In Leiden zijn de problemen echter minder groot. Bij de V&D stonden zelfs dikke rijen voor de deur, aldus bedrijfsleider Jan van der Linden. "We zijn zelfs tien minuten eerder opengegaan zodat de mensen niet in de kou hoefden te staan." Ook is het personeel gewoon op tijd binnengekomen. "Ze zijn gewoon iets eerder vertrokken. Ze komen vooral uit de stad zelf, dus dat helpt", zegt Van der Linden.

Ook bij de winkels van de Bijenkorf gaat het nog redelijk. "De klanten zijn goed aanwezig. Het grootste deel van het personeel heeft de winkels bereikt", laat een woordvoerster van de winkelketen weten.

De dagen voor de kerst zijn heel belangrijk voor detailhandelaars. Detailhandel Nederland verwacht in de week voor kerst een extra omzet van 750 miljoen euro.

Rijkswaterstaat geeft verkeeralarm

Rijkswaterstaat heeft iets na twee uur vanmiddag een verkeeralarm afgekondigd. Dit om te voorkomen dat meer weggebruikers de weg op gaan wegens beperkte andere vervoersmogelijkheden.

"De sneeuwval, plaatselijke gladheid en het slechte zicht zorgen voor te veel overlast, veel snelwegen zijn onbegaanbaar"
, aldus Rijkswaterstaat.

Zo zijn er grote problemen op het verkeersknooppunt Prins Clausplein bij Den Haag. Ongeveer twintig automobilisten die de stijgende rijbanen op wilden, haalden het niet en gleden terug. Het wordt dan ook afgeraden om bijvoorbeeld viaducten op te rijden.

Eerder gaf het KNMI ook al een weeralarm af.

Blardone zegeviert voor eigen publiek

Massimo Blardone heeft bij wereldbekerwedstrijden in Alta Badia de reuzenslalom bij de mannen op zijn naam geschreven.

Voor eigen publiek bleef de Italiaan zijn landgenoot Davide Simoncelli ruim voor. De derde plaats was voor de Fransman Cyprien Richard.



Uitslag reuzenslalom
PosNaamTijd
1Massimo Blardone (Ita)2.35,76
2Davide Simoncelli (Ita)2.36,47
3Cyprien Richard (Fra) 2.37,39
4Benjamin Raich (Oos)2.37,46
5Manfred Mölgg (Ita)2.37,72
6 Alexander Ploner (Ita) 2.37,73
7Ted Ligety (VS)2.37,77
8Aksel Lund Svindal (Noo) 2.38,41

Verkeer hindert sneeuwschuivers

Een vicieuze cirkel in Friesland. De overlast door sneeuw kan niet worden verminderd omdat sneeuwschuivers hun werk niet kunnen doen. Het verkeer van en naar Friesland maakt het voor de sneeuwschuivers in Friesland onmogelijk om hun werk te doen.

Veel wegen in Friesland zijn onberijdbaar door de hevige sneeuwval. Enkele auto's kwamen in de sneeuw vast te zitten, waarna ze door de sneeuwval nog moeilijk te zien zijn. De politie vraagt mensen niet meer de weg op te gaan.

Messi irriteert Argentijnse fans

Het winnende doelpunt van Lionel Messi in de finale van het club-WK heeft in Argentinië veel irritatie opgewekt bij supporters. Ze zijn boos over het feit dat het wonderkind bij FC Barcelona veel beter presteert dan bij het nationale elftal.

In Buenos Aires gingen supporters de straat op met pamfletten met teksten als Messi is geen Argentijn of Messi, doe dat ook eens voor je vaderland. De 22-jarige dribbelaar had een zeer groot aandeel in de zes prijzen die FC Barcelona dit kalenderjaar won.

Zaterdagavond was hij weer eens van grote waarde toen hij zijn club de wereldtitel bezorgde. Messi maakte met de borst de 2-1 in de verlenging tegen Estudiantes de la Plata (Argentinië). Niet alleen fans van Estudiantes zijn geïrriteerd door de matige prestaties van Messi bij Argentinië.

Het spel van Messi lijkt echter samen te hangen met het spel van de gehele nationale ploeg, die de WK-kwalificatie zeer moeizaam doorkwam. Pas op de allerlaatste speeldag stelde het team van bondscoach Diego Maradona een ticket voor Zuid-Afrika veilig.

Team Saxo Bank heeft al kopman voor Giro

Chris Anker Sørensen fungeert tijdens de Giro d'Italia van 2010 als kopman van Team Saxo Bank. Dit heeft de formatie bekend gemaakt. De Deen is logischerwijs blij met het vertrouwen, dat hij van zijn ploegleider krijgt.

"Ik ben zeer blij dat ik kopman mag zijn en het zal heel leerzaam zijn. Ik ben ervan overtuigd dat het eme een stap verder brengt als professioneel wielrenner," liet Sørensen aan Wielerland weten. "Riis heeft me het vertrouwen gegeven en ik wil in topvorm zijn zodat ik hem niet teleurstel."

In 2008 reed Sørensen vooral in dienst van Carlos Sastre, maar nu kan hij tijdens de Italiaanse wielerronde voor eigen succes gaan. Afgelopen seizoen reed de Deen voornamelijk in dienst van de gebroeders Schleck.

KNMI: weeralarm wegens sneeuwjacht

Het KNMI heeft zondag iets na 10.30 uur een weeralarm afgegeven. "In een groot deel van het land sneeuwt het matig tot zwaar. Verder staat er veel wind en hebben we te maken met sneeuwjacht. De sneeuw en de overlast houden tot in de middag aan", aldus het weerinstituut.

Sneeuw levert de grootste problemen ook als het ook hard waait en vooral als het vriest. Bij een krachtige tot harde wind, windkracht 6 of 7, is tijdens sneeuwval met minder dan 200 meter zicht sprake van een ware sneeuwjacht. De stuifsneeuw, die bij temperaturen onder nul in kieren en gaten doordringt, leidt tot grote overlast: het verkeer en openbaar vervoer worden ontwricht en wegen raken versperd door ophopingen en duinen van sneeuw. In een sneeuwjacht is het zeer onaangenaam, zeker bij temperaturen ver onder nul. Bovendien vermindert het het zicht, afhankelijk van de intensiteit van de sneeuw. 

Sneeuw en zeker een sneeuwjacht is zeer belemmerend voor het verkeer. Het KNMI geeft bij sneeuw extra waarschuwingen uit. Bij een sneeuwjacht of sneeuwstorm, waarin minstens windkracht 6 wordt bereikt en het zicht minder dan 200 meter is, gaat een Weeralarm uit, zo mogelijk voorafgegaan door een voorwaarschuwing. Sneeuwval of driftsneeuw bij windkracht 8 of meer wordt een sneeuwstorm genoemd, zoals de blizzards in Canada en de Verenigde Staten. 

Update 13.53 uur
Veel A-wegen zijn ook glad en bij veel wegen is er slechts 1 baan beschikbaar. De ANWB raadt iedereen aan die niet weg hoeft niet de auto te pakken.


sneeuwval  (foto: ANP)

Ferrari: "Alonso moet teamspeler zijn"

Ferrari-president Luca di Montezemolo heeft toegegeven dat hij getwijfeld heeft aan de capaciteiten van Fernando Alonso als teamspeler. De Italiaan kent de reputatie en persoonlijkheid van de voormalig wereldkampioen en op wat voor manier de overstap van Alonso naar McLaren in 2007 ging.

"Ik heb hierover wel duizend keer met Stefano Domenicali en Alonso gesproken," zei Di Montezemolo. "Ik zei tegen hem: 'als je bij ons komt rijden dan rij je voor een groep, je rijdt niet voor jezelf.' Als je een team voor jezelf wilt, dan richt je net als John Surtees je eigen team maar op. Bij Ferrari willen we je in de beste omstandigheden voor de winst brengen, anders zullen we je niet inhuren."

De Ferrari-president ontkende dat de komst van sponsor Santander iets met het vertrek van Kimi Räikkönen en de komst van Alonso te maken heeft, zoals de Fin eerder deze week suggereerde. "Santander is zeker blij, maar het zijn niet de sponsoren die de rijders kiezen. Dat hebben we nooit gedaan en dat zullen we ook nooit gaan doen."

[Upd] Grote brand Sint Michielsgestel

Aan het Petrus Dondersplein in het centrum van Sint Michielsgestel (Noord Brabant) is vannacht een grote brand uitgebroken in een woonhuis. Brandweerkorpsen uit Sint Michielsgestel, Vught en 's-Hertogenbosch schoten te hulp bij het bestrijden van de uitslaande brand.

Bij de brand is de bovenverdieping van het woonhuis compleet in vlammen opgegaan. De onderste verdieping is bij de brand ook zwaar beschadigd geraakt. Hoe de brand is ontstaan en wat de exacte schade is, is nog niet bekend.

Update 13.48 uur
Door de brand is niet alleen het huis, maar ook de naastgelegen kapsalon volledig in vlammen opgegaan. Gasterij De Zwaantjes, naast de kapsalon gelegen, heeft lichte rook- en roetschade opgelopen. De brandweer kon ternauwernood voorkomen dat de brand naar De Zwaantjes oversloeg.

Het woonhuis was van Rob Paulus, uitbater van gasterij De Zwaantjes en café Absoluut in het dorp.

 
Meer foto's van de brand zijn hier te bekijken.

Kerstactie: FOK! voor Madalief


Op het forum loopt een mooie Kerstactie: Stuur een kind in Madagaskar naar school, steun Madalief!

Madalief is een initiatief van een aantal Nederlandse dames die erg werden geraakt door de armoede in Madagaskar en het lot van de vrouwen en kinderen daar. In eerste instantie was het een samenwerking met een lokale stichting die al allerlei dingen deed daar, maar later is het een zelfstandige stichting geworden met een eigen kindertehuis en eigen projecten in een arme wijk van Ambositra.

In het kindertehuis zitten kinderen die wees zijn geworden en kinderen wiens ouders niet (goed) meer voor ze kunnen zorgen. De kinderen wonen daar, krijgen drie maaltijden per dag, gaan naar school en als ze thuis komen, dan kunnen ze gewoon kind zijn en spelen.

En jullie kunnen ze helpen om dit mooie werk voort te kunnen zetten. Op het forum kun je lezen hoe jij jouw steentje kan bijdragen.

Ja, maar wat gaat Madalief nou precies met het geld doen?
En hoe duur is alles daar eigenlijk?

Madagaskar is een arm land. Een maandsalaris haalt vaak de 50 euro nog niet. Remi, van Madalief, heeft ons dit lijstje toegestuurd:

• Een jaar schoolgeld voor een kind op de middelbare school: ¤ 40
• 100 lagereschoolkinderen elke dag een goede maaltijd in de schoolkantine: ¤ 500 per maand
• 1 maand eten voor een kind in centrum Madalief: ¤ 15
• 1 maand rijst voor een familie in de omgeving van het centrum: ¤ 34
• Alle 50 kinderen van het centrum in het nieuw (in tweedehandskleding) voor kerst: ¤ 120
• Nieuwe schoenen voor een kind: ¤ 8
• Kerstmaaltijd voor alle kinderen en moeders (58 mensen in totaal): ¤ 125
• Kerstvakantie van een week voor een kind (vervoer, eten en overnachtingen) ¤ 24,50

De meest recente tussenstand is dat er al zo'n 1500 euro bij elkaar verzameld is. Dus ze kunnen al een jaar lang naar school. En daar hebben jullie FOK!kers heel wat kinderen al blij mee gemaakt!

Politie beëindigt feestje onder A6

De politie heeft afgelopen nacht in Almere een einde gemaakt aan een feestje onder een viaduct van de A6. Zo'n 130 feestgangers werden naar huis gestuurd. Dat heeft de politie vandaag bekendgemaakt.

De organisatoren hadden een onderdoorgang van de A6 afgesloten en voorzien van warmtekanonnen, licht en een geluidsinstallatie. Ook was er een voorraad drank en etenswaren aanwezig. Surveillerende agenten ontdekten de illegale party en gaven de organisatoren en feestgangers de gelegenheid om het feest af te breken, de rommel op te ruimen en de doorgang weer vrij te maken. Het opruimen verliep zonder problemen. De politie zal nog overleggen met de gemeente of er proces verbaal wordt opgemaakt tegen de organisatoren.

Uitslagen volleybal A-League speelronde 10

Dit weekend werd de tiende speelronde gespeeld in de nationale volleybalcompetitie, de A-League. Hieronder vind je de uitslagen, standen en het programma voor komende week.

Ook afgelaste wedstrijden in A-League
Naast de diverse voetbalwedstrijden zijn er zondag ook wedstrijden in de nationale volleybalcompetitie afgelast. De NEVOBO vond het, net als de KNVB, het niet verantwoord om mensen in deze omstandigheden de weg op te sturen.

De wedstrijden Nesselande – Langhenkel Orion (heren) en Summa Peelpush – Dros/Alterno (dames) zullen zo spoedig mogelijk worden ingehaald.

Uitslagen A-League heren:

ThuisploegUitploegUitslag
AB Groningen/LycurgusSV Dynamo Apeldoorn3-1
Webton TwenteHvA Volleybal0-3
BMC/SSSLandstede Volleybal/VCZ2-3
NesselandeLanghenkel Orionafg.

Stand A-League heren:

#TeamGespeeldPunten Sets voorSets tegen
1HvA Volleybal 10232610
2Langhenkel Orion 9222611
3AB Groningen/Lycurgus 10192315
4SV Dynamo Apeldoorn 10192518
5Landstede Volleybal/VCZ 10172320
6Zadkine Nesselande9101219
7BMC/SSS 1061126
8Webton Twente 101330

Uitslagen DELA-League dames:

ThuisploegUitploegUitslag
Sliedrecht SportPND VC Weert2-3
Cofely-NesselandeHeutink-Pollux0-3
Summa PeelpushDros/Alternoafg.

Stand DELA-League dames:

#TeamGespeeldPunten Sets voorSets tegen
1Heutink Pollux 821225
2PND/VC Weert8162010
3Sliedrecht Sport 9161716
4TVC Amstelveen715166
5Dros/Alterno 8111516
6Cofely-Nesselande95624
7Summa Peelpush 70221

Programma:
Heren vrijdag 8 / zaterdag 9 januari

TijdThuisploegUitploeg
20:30 (vrijdag)Zadkine NesselandeSV Dynamo Apeldoorn
20:00Langhenkel Orion HvA Volleybal
20:00AB Groningen/LycurgusBMC/SSS
20:00Landstede Volleybal/VCZ Webton Twente

Dames zaterdag 9 januari

TijdThuisploegUitploeg
18:30Heutink-PolluxTVC Amstelveen
19:30Cofely-Nesselande Sliedrecht Sport
20:00PND VC Weert Summa Peelpush

[UPD]Ontsnapte rendieren doodgeschoten

Twee van de vier rendieren die gisteren aan het eind van de middag wisten te ontsnappen van het erf van een hobbyboer zijn inmiddels doodgeschoten. De twee andere dieren zijn nog op de vlucht.

De dieren waren net een dag in het bezit van de hobbyboer toen ze blijkbaar genoeg van hem hadden. Ze vluchtten het erf af en renden de A7 bij Boerakker op. Na ruim een uur wist de politie de vier dieren een weiland op te jagen waarna ze de dieren met een verdovingspistool wilden verdoven. Het dier dat geraakt werd was echter sterker dan de verdoving en vluchtte snel weg. Ook een tweede rendier had genoeg van het hele circus en vluchtte richting Marum.

De twee overgebleven rendieren vluchtten de A7 weer op, waarna ze neergeschoten werden door de politie. Beide dieren overleden aan hun verwondingen.

De twee andere dieren zijn momenteel nog spoorloos. Eén van hen is mogelijk nog te vinden in Marum. De politie heeft de speurtocht opgegeven, maar de beheerder is nog altijd op zoek naar de dieren.

Update 13.20 uur  De politie heeft afgelopen nacht het derde rendier doodgeschoten; naar het vierde wordt nog gezocht.

Met dank aan TARAraboemdijee voor de submit.

Kerstfilms zorgen voor piek na topjaar 2009

De kerstvakantie betekent zonder twijfel kassa voor de Nederlandse bioscopen. Die bioscopen hebben al geen klagen, want 2009 lijkt een topjaar te worden. Daarop vormen de kerstfilms de kers op de taart.

In de eerste drie kwartalen van dit jaar lag het bioscoopbezoek al 10 procent hoger dan vorig jaar. Tot en met september wisten al 18,4 miljoen bezoekers de weg naar de bioscopen en de filmtheaters te vinden.

November was volgens een woordvoerder van bioscoopbedrijf Pathé, die meer dan een kwart van alle bioscoopstoelen in Nederland bezit, zelfs extreem succesvol. In de elfde maand kwamen zelfs meer bezoekers naar de bioscoop dan tijdens de kerstweek van vorig jaar. Toch zal kerst 2009 opnieuw zorgen voor een piek, verwacht Pathé.

De Nederlandse Vereniging van Filmdistributeurs (NVF) en de Nederlandse Vereniging van Bioscoopexploitanten (NVB) maken op 5 januari tijdens de gezamenlijke nieuwjaarsreceptie met de Nederlandse Vereniging van Speelfilmproducenten (NVS) de jaarcijfers bekend.

De kerstfilms die tijdens de komende schoolvakantie voor recordomzetten moeten zorgen zijn: Avatar, Anubis en de wraak van Arghus, Plop en de kabouterbaby, De Hel van '63, Alvin en de Chipmunks, Hachi, It's Complicated en Precious.

Leerdam: "Derde plaats is haalbaar"

Feyenoord slaagde er gisteravond voor de elfde keer dit seizoen in om de nul te houden. In eigen huis waren de Rotterdammers met 1-0 te sterk voor Willem II.

"Met de beker erbij zelfs dertien keer," liet Kelvin Leerdam in een reactie weten. "Tegenstanders weten dat het tegen ons lastig scoren is. We hebben als team goede afspraken gemaakt en daarmee kom je verdedigend een heel eind. Het is een teamprestatie, we beginnen voorin al met verdedigen. Achterin proberen we zoveel mogelijk de risico’s te vermijden en het de tegenstander zo moeilijk mogelijk te maken om te scoren. Dat gaat ons goed af."

Leerdam denkt daarnaast dat Feyenoord het in zich heeft om dit seizoen derde te worden. "FC Twente en PSV zijn op dit moment ver weg, maar de derde plaats is haalbaar. Wij moeten onze wedstrijden blijven winnen. Ajax staat niet ver van ons af," aldus de verdediger.

Komende dinsdag wacht in elk geval de bekerwedstrijd tegen AZ. "AZ heeft nog steeds een goede ploeg, met heel veel kwaliteiten. Het wordt een lastige wedstrijd, maar wij spelen thuis. Daar moeten wij ons voordeel mee doen."

FC Twente winterkampioen

Zoals we eerder al bekend maakten, gaan de wedstrijden uit de Eredivisie vanmiddag niet door. Dit betekent echter wel dat FC Twente zich winterkampioen mag noemen.

FC Twente had deze eer zelf ook veilig kunnen stellen, maar kreeg dus hulp van de sneeuw. De ploeg uit Enschede heeft na zeventien speelronden de meeste punten behaald. Het verschil met de nummer twee, PSV, bedraagt twee punten.

Op de derde plaats staat Ajax, dat maar liefst negen punten minder heeft dan de ploeg van trainer Steve McClaren.

Aufdenblatten zegeviert op Super G

Tijdens de wereldbekerwedstrijden in het Franse Val d'Isère heeft de Zwitserse Fränzi Aufdenblatten de Super G bij de vrouwen op haar naam geschreven. Het was haar eerste wereldbekerzege ooit.

Aufdenblatten bleef haar landgenote Nadia Styger en de Amerikaanse Lindsey Vonn, die tweede en derde werden, voor. In de strijd om de wereldbeker algemeen nam Vonn afstand van de nummer twee, Maria Riesch, die vandaag buiten de toptien eindigde.

Maria Marchand-Arvier, afgelopen seizoen winnaar van het zilver bij het WK op de Super G, kwam hard ten val. Ze moest per brancard worden afgevoerd. Het is onduidelijk welk letsel ze heeft opgelopen.



Uitslag Super G
PosNaamTijd
1 Fränzi Aufdenblatten (Zwi)1.26,43
2Nadia Styger (Zwi)1.26,66
3Lindsey Vonn (VS) 1.26,69
4Fabienne Suter (Zwi)1.27,33
5Nadia Fanchini (Ita)1.27,45
6Martina Schild (Zwi)1.27,50
7Viktoria Rebensburg (Dui) 1.27,53
8Andrea Fischbacher (Oos) 1.27,61

[Eredivisie] Alle wedstrijden afgelast

Het winterweer van afgelopen nacht heeft er voor gezorgd dat alle wedstrijden uit de Eredivisie, die vanmiddag gespeeld zouden worden, niet doorgaan. Ook een duel in de Jupiler League wordt naar een andere datum verplaatst.

In Nijmegen, waar vanmiddag NEC - Vitesse gespeeld zou worden, werd het veld al vrij snel afgekeurd. Er lag vijftien centimeter sneeuw op het veld, wat niet voor problemen hoeft te zorgen. De toplaag was echter wel bevroren, waarop de arbiter van dienst besloot om het duel uit te stellen. De nieuwe datum is inmiddels vastgesteld op 17 januari.

De overige velden werden in eerste instantie goedgekeurd, maar na overleg met de verschillende clubs werd alsnog besloten om de wedstrijden uit het programma te halen. Volgens de KNVB is het namelijk onverantwoord om supporters de weg op te laten gaan.

De afgelaste wedstrijden:

Eredivisie:
NEC - Vitesse
FC Groningen - sc Heerenveen
NAC Breda - Ajax
FC Utrecht - FC Twente
Roda JC - PSV

Jupiler League:
FC Volendam - Telstar

Kijk voor meer sportnieuws op FOK!sport!

Bad Company 2 multiplayertrailer toont nieuwe gamemode

Bad Company 2, het nieuwste telg in de Battlefield reeks, komt op 5 maart naar Nederland en moet gaan concurreren met de multiplayer van het populaire Modern Warfare 2. Er was al een multiplayer beta, maar om je een nog beter beeld te geven wat de multiplayer inhoud heeft Digital Illusions een nieuwe trailer vrijgegeven. In deze trailer zien we een gloednieuwe game-modus genaamd "Squad Battle". In deze modus nemen vier teams bestaande uit vier man het tegen elkaar op. Het eerste team dat 50 kills maakt is de winnaar van de match. Tevens laat de trailer een nieuwe map zien in een jungle, genaamd "Laguna Presa". De senior producer van de game geeft commentaar bij het filmpje, dus je geluid kan maar beter aanstaan.

Vliegverkeer Zaventem stilgelegd

Het vliegverkeer op luchthaven Zaventem in Brussel is sinds vanochtend stilgelegd vanwege de hevige sneeuwval. De start- en landingsbanen zijn helemaal ondergesneeuwd. Momenteel wordt er met man en macht gewerkt om de banen sneeuwvrij te maken, maar de passagiers moeten alsnog rekening houden met fikse vertragingen.

Ook het vliegverkeer bij andere Belgische luchthavens, waaronder Antwerpen en Oostende-Brugge, is stilgelegd.

Bevroren waterleiding leidt naar wietplantage

Door de melding van een bevroren waterleiding heeft de politie gisteravond in Heerlen een hennepplantage ontdekt in een leegstaand pand in Heerlen. Bewoners van een nabijgelegen woning belden de waterleidingmaatschappij. Omdat de leiding door een leegstaande woning liep werd de politie gewaarschuwd, zei een woordvoerder vandaag.

Agenten tikten een ruitje in en ontdekten in de kelder al snel ruimten met hennepplanten. In totaal 270 planten werden geruimd. Afzuiginstallaties en transformatoren zijn in beslag genomen. Het is nog niet duidelijk wie eigenaar van de plantage is. De politie onderzoekt dat nog.

Schumacher mogelijk eerst in GP2-wagen

Om zijn nek te kunnen testen, zal Michael Schumacher volgens geruchten eerst plaatsnemen in een GP2-wagen voor besloten wordt of de Duitser tekent bij Mercedes Grand Prix. Zekerheid wordt verlangd wat betreft de blessure die Schumacher dit voorjaar opliep bij een motorongeluk.

Het eerdere plan van de Duitse renstal was om de zevenvoudig wereldkampioen in een twee jaar oude Formule 1-auto te laten rijden, zoals ook Felipe Massa dat eerder deed bij Ferrari. De Britse krant The Mirror zegt nu echter dat Schuamcher het bij een GP2-bolide zal houden. Het team van Mercedes Grand Prix heeft namelijk geen wagen van twee jaar oud.

Brawn GP, zoals het team eerst heette, was in het seizoen 2009 het eerst op de baan te vinden en had als uitvloeisel van het voormalige Honda F1 een geheel nieuwe F1-auto ontwikkeld.

Het laatste nieuws rond Schumi's contract bij Mercedes Grand Prix is dat Ferrari-president Luca di Montezemolo gezegd heeft dat de deal bijna rond is. En dat Ferrari hun voormalig coureur en adviseur geen strobreed in de weg gelegd wordt om naar de concurrent op het gebied van straatauto's te gaan.


Wil je meepraten over dit onderwerp? Lees mee op het FOK!forum in het F1-nieuwtjestopic!

Plan voor sloop illegale nederzettingen

Het Israëlische leger heeft een uitgebreid plan opgesteld voor de sloop van illegale gebouwen op de Westelijke Jordaanoever. Daarmee moet het moratorium op de bouw van nieuwe huizen worden afgedwongen, dat premier Benjamin Netanyahu in november na maanden van druk van de Amerikaanse regering afkondigde.

De krant Haaretz heeft de hand gelegd op het plan, dat officieren van het centrale commando van de Israëlische strijdkrachten hebben opgesteld.

Het leger zet de luchtverkenning en fotografen in om schendingen van het moratorium op het spoor te komen. De illegale gebouwen zullen bij bliksemoperaties worden vernietigd. Het leger zal daarbij de omgeving tot militair gebied verklaren, wat betekent dat de media er geen toegang hebben.

De politie zal direct ingrijpen als de bewoners van een nederzetting militairen en politiefunctionarissen aanvallen of legervoertuigen vernielen. De militairen zullen "slechts in uitzonderlijke situaties waarover per geval zal worden beslist" worden ingeschakeld om bewoners van nederzettingen weg te voeren. Het is in het verleden voorgekomen dat militairen zo'n bevel om kolonisten uit hun nederzetting te evacueren op ideologische gronden weigerden.

  (foto: ANP)

'Kabinet eind 2010 nog in het zadel'

Een kleine meerderheid van de Nederlanders (58 procent) denkt dat het kabinet er eind 2010 nog zit. Dit blijkt uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond. Een derde (34 procent) verwacht dat juist niet.

Een minderheid (43 procent) hoopt dat het kabinet het einde van het nieuwe jaar haalt.

Bij de achterban van de drie regeringspartijen CDA, PvdA en ChristenUnie zijn de verwachtingen erg positief. Rond driekwart verwacht dat het kabinet eind 2010 nog in het zadel zit. Degenen die bij de vorige verkiezingen in 2006 hun stem uitbrachten op de PVV en de VVD, denken juist in meerderheid (in beide gevallen iets meer dan 50 procent) van niet.

De missie in Afghanistan en de voorgenomen miljardenbezuinigingen worden gezien als de grootste hobbels voor het kabinet in het nieuwe jaar. Daarna komen de gemeenteraadsverkiezingen in maart.

De peiling van De Hond wordt via internet gehouden onder tenminste 2500 mensen, uit een steekproef onder ruim 40.000 personen die zich ooit voor zijn panel hebben aangemeld. De peildagen zijn vrijdag en zaterdag. Als deelnemers de vraag voorgelegd krijgen op wie ze nu zouden stemmen, zien ze eerst hun oude keus voor zich. Zo worden de veranderingen in stemgedrag per individu geregistreerd.

Google domineert, Yahoo zakt

In Juli dit jaar werd aangekondigd dat Micoroft zich serieus op de internet zoekmarkt zou gaan begeven: er werd een langdurige samenwerking met Yahoo aangekondigd, en de zoekmachine van Microsoft zelf, Bing zou er naast komen. Daarmee had Microsoft in één klap 28% van de zoekmarkt in handen.

Verwachtingen waren dat er snel gestegen zou worden naar 30% of meer. Die 30% wordt beschouwd als een magische grens: als je daar boven zit, tel je pas echt mee als zoekmachine. Maar het dreigt nu toch anders uit te pakken: in november daalde Yahoo van 18% naar 17.5%, terwijl Bing een kleine stijging vertoonde naar 10.3%. Sinds juli heeft Yahoo 1,8% verloren, en 1,4% gewonnen. Een netto daling dus.

Google groeit gestaag door, domineert nu met een 65.6%, en is daarmee groter dan ze ooit waren.

Maar Yahoo en Microsoft geven de moed niet op. Er wordt veel verwacht van de nieuwe Bing zoekapplicatie voor de iPhone. Ook worden ze door sommige adverteerders beschouwd als de 'betere' zoekmachine voor de adverteerder, omdat hun users een meer koopkrachtig publiek zouden bedienen.

[Upd] Alle competitiewedstrijden afgelast

Om 9.30 uur zal Pieter Vink het gras in de Euroborg keuren. De scheidsrechter beslist daarna of de Derby van het Noorden zal doorgaan.

Mocht de wedstrijd vanmiddag doorgaan dan zal Ron Jans weer kunnen beschikken over Oluwafemi Ajilore die na een schorsing van drie wedstrijden weer terugkeert in de selectie. Trainer Jan de Jonge van Heerenveen kan weer beschikken over Michal Svec. De Tsjech is hersteld van een blessure aan zijn kuit.

Ook in Nijmegen staat er een veldkeuring op het programma. Bas Nijhuis zal daar rond 9 uur bepalen of de Gelderse Derby tussen NEC en Vitesse zal doorgaan.

Update @ 9:00

NEC - Vitesse is afgelast. Arbiter Nijhuis heeft het veld afgekeurd.

Update @ 9:50 uur

De wedstrijd FC Groningen - sc Heerenveen gaat vooralsnog vanmiddag door. Het veld werd om half tien vanmorgen goedgekeurd.

Update @ 10:20 uur

Het is nog maar de vraag of het duel tussen NAC Breda en Ajax vanmiddag doorgaat. Scheidsrechter Kevin Bom zal om half elf vanmorgen in overleg met de locale autoriteiten een beslissing nemen. Het veld ligt vol sneeuw, maar de ondergrond is zacht.

Update @ 10:25 uur

FC Groningen - sc Heerenveen is alsnog afgelast. Het veld was aanvankelijk goedgekeurd, maar de KNVB heeft besloten de wedstrijd toch af te blazen. De wegen rondom het stadion zijn slecht begaanbaar.

Update @ 10:45 uur

Ook de wedstrijd NAC Breda- Ajax van vanmiddag gaat niet door. De KNVB heeft besloten de wedstrijd af te blazen. De wegen rondom het stadion zijn slecht begaanbaar.

Update @ 11:00 uur

Ook Roda JC - PSV en FC Utrecht - FC Twente gaan vanmiddag vanwege de weersomstandigheden niet door.

Update @ 11:25 uur

Ondanks dat scheidsrechter Liesveld het veld heeft goedgekeurd, heeft de KNVB ook FC Volendam - Telstar in de Jupiler League vanmiddag afgelast.

Zware crash Nederlandse viermansbob

Tijdens de wereldbekerwedstrijden in Altenberg is de Nederlandse viermansbob in de eerste run zwaar gecrasht.

Piloot Edwin van Calker en de remmers Arnold van Calker, Timothy Beck en Arno Klaassen klapten om. Een persvoorlichter van de bobbaan zegt dat de Nederlanders er bij de crash redelijk vanaf zijn gekomen.

Met het oog op de Olympische Spelen in Vancouver hoopte het team van Van Calker hoog in het wereldbekerklassement te eindigen. Op die manier zijn ze verzekerd van een goede startpositie tijdens de Spelen.

Boek: Amsterdam - Stads- en Wandelgids



Het begon allemaal in de 11e eeuw toen er aan de oevers van de Amstel enkele nederzettingen ontstonden, nabij de plaats van de huidige Dam. In de 13e eeuw werd een daadwerkelijke dam aangelegd om het water te beheersen, er ontstond een haven en een dorp nabij de huidige wallen. In 1306 kreeg Amsterdam stadsrechten en de handel floreerde, rijke kooplieden vestigden zich tijdens de Middeleeuwen in de Warmoesstraat. De economie blijft groeien en in de 17e eeuw bereikt de stad de status van één van de belangrijkste handels- en financiële centra van Europa. De scheepvaart, VOC en diamantenhandel dragen hier aan bij. De grachtengordel (Keizersgracht, Herengracht en Prinsengracht) wordt aangelegd voor de rijken en de Jordaan ontstaat als arbeiderswijk. In 1665, rond het hoogtepunt van de economische groei, werd het grootste stadhuis ter wereld gebouwd op de Dam. De economie raakte in de 18e en begin 19e eeuw in een slop, voornamelijk omdat Napoleon de haven sloot en Amsterdam zijn strategische handelspositie verloor. Vanaf 1870 begon de stad weer te groeien; De Pijp, Dapperbuurt, Kinkerbuurt en Staatsliedenbuurt worden aangelegd om de arbeiders en lagere middenklasse te huisvesten.

Nederland onder witte 'deken'

Het sneeuwt in het hele land, behalve in het uiterste oosten. Dat heeft een woordvoerder van meteorologisch instituut KNMI rond zes uur vanochtend gezegd.

Een woordvoerder van het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD) zegt dat de sneeuw vooralsnog niet tot grote problemen op de wegen leidt. Wel gaan in nauw overleg met Rijkswaterstaat strooiwagens de wegen op. Gisteren waarschuwden het KNMI en Rijkswaterstaat automobilisten al voor slecht begaanbare wegen door het winterse weer.

Het KNMI verwacht dat er vandaag in het hele land tussen de vijf en tien centimeter sneeuw kan vallen bij een temperatuur die op de meeste plaatsen niet boven het vriespunt uit zal komen.

Laatste Dit Was Het Nieuws: 1,5 miljoen kijkers

De laatste uitzending van het satirische programma Dit Was Het Nieuws (DWHN) scoorde gisteravond bijna 1,5 miljoen kijkers, en stond daarmee op de derde plek van best bekeken programma's van gisteren.

DWHN werd sinds 1996 uitgezonden op de publieke omroep, als Nederlandse versie van het Britse Have I got news for you. Het programma werkte met Harm Edens als presentator en Jan Jaap van der Wal en Raoul Heertje de laatste jaren als vaste teamcaptains. Daarnaast werkten nog een berg aan tekstschrijvers aan de satire.

Heertje heeft de hoop opgegeven dat DWHN na haar vertrek bij de TROS nog terugkeert bij een andere omroep. BNN is geïnteresseerd in DWHN, maar de Publieke Omroep ligt dwars.

"De Publieke Omroep heeft besloten dat een andere omroep niet met ons in zee mag op de publieke netten. Dat vind ik raar.", aldus Heertje. Uit de commerciële hoek zou RTL mogelijk nog interesse hebben.

Bekijk hier de laatste DWHN via Uitzendinggemist.nl met als gasten oud-journaallezer Noraly Beyer en nog iemand.

Dit was Dit Was Het Nieuws

Gouden plaat voor sterren Junior Songfestival

Sipke Jan Bousema, verkleed als kerstman, verraste gisteravond de twaalf finalisten van het AVRO Junior Songfestival met een gouden plaat in het tv-programma Z@pplive. Dat meldt de website van het kinderprogramma. Er zijn meer dan 25.000 cd's verkocht van het Junior Songfestival 2009.

In de uitzending van Z@pplive gaven de kinderen een optreden ter gelegenheid van het Junior Kerstfeest, dat op Tweede Kerstdag te zien is op Z@pp. De finalisten hebben samen diverse kerstliedjes opgenomen, die in het programma te horen zijn. De kinderen maakten ook een kerst-cd.

Dit najaar streden de twaalf jonge artiesten om een plaats in de internationale finale van het Junior Songfestival, dat op 21 november in Oekraïne werd gehouden. De liedjes verschenen op cd. Ralf Mackenbach (14) uit Best won dat festijn met zijn zelfgeschreven nummer Click Clack.

Toestand veroordeelde Lockerbie verslechtert

De gezondheidstoestand van Abdel Basset al-Megrahi, die is veroordeeld voor de aanslag in 1988 in het Schotse Lockerbie, verslechtert snel. Kanker heeft zich over zijn hele lichaam verspreid.

Dat hebben medici van een ziekenhuis in Tripoli in Libië gezegd. Megrahi kuchte voortdurend en gaf over toen hij gisteren in het ziekenhuis werd onderzocht. Hij wordt behandeld met chemotherapie.

Megrahi bracht ruim acht jaar in een Schotse gevangenis door omdat hij schuldig was bevonden aan de aanslag op een vliegtuig in 1988 boven de plaats Lockerbie waarbij 270 mensen de dood vonden. Hij is sinds augustus vrij man. De Schotse autoriteiten besloten op humanitaire gronden dat de 57-jarige Libiër de gevangenis mocht verlaten. De voormalig geheim agent lijdt aan een terminale vorm van prostaatkanker.

  (foto: ANP)

Feestkleding voldoet aan brandveiligheidseisen

De feestkleding die de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) begin deze maand onderzocht op brandgedrag blijkt veilig voor de kerstdagen en de afsluiting van het jaar. Alle 78 onderzochte kledingstukken voldoen aan de norm voor brandveiligheid.

De VWA onderzocht de kledingstukken op vlamverspreiding. Zo mag de vlamverspreiding over een lengte van 127 mm niet korter duren dan vier seconden, wat de consument de mogelijkheid geeft tijdig te reageren op wanneer de kleding vlam vat. Van de 78 steekproefsgewijs gekozen kledingstukken waren er dertien die daadwerkelijk vlam vatten tijdens de test, maar deze kledingstukken voldeden wel aan de norm voor vlamverspreiding.

Met de textielbranche zijn in 2007 afspraken gemaakt betreffende de brandveiligheid van kleding en de wijze waarop de VWA hierop toeziet. Tijdens de feestdagen krijgt deze norm extra aandacht van de VWA, aangezien er tijdens deze dagen veel gebruik wordt gemaakt van vuurwerk en (open) vuur, zoals kaarsen.

Ondanks de positieve uitkomst van de test roept het VWA de consument op alert te blijven op deze risico's.

Minima negeren kerstpakket

Van de 45.000 kerstpakketten die de gemeente Den Haag dit jaar beschikbaar stelde voor mensen met een minimum inkomen in de gemeente zijn er tot nu toe slechts 18.000 opgehaald. Of de minima geen zin hebben om het pakket op te halen, het bericht niet hebben gehad of de oproep niet hebben gelezen is voor een woordvoerster van de gemeente Den Haag ook nog de vraag. "Iedereen die wel is geweest was heel erg enthousiast", aldus de woordvoerster.

De kerstpakketten hebben een waarde van omgerekend vijftig euro en bevatten onder meer een kerststol, chocolaatjes, kaarsen, een rugzak, twee vrijkaartjes voor de ABBA-musical Mamma Mia! en een cadeaubon van tien euro die te besteden is bij een groot warenhuis. Op verschillende punten in de stad waren de pakketten af te halen. De minima moesten wel hun zogenoemde Ooievaarspas meenemen als bewijs van hun inkomen. Deze pas kan het hele jaar door gebruikt worden om verschillende voordelen te krijgen.

Het gratis kerstpakket voor de Haagse minima is een initiatief van wethouder Henk Kool. De pakketten die niet opgehaald worden zullen uiteindelijk 'ontmanteld' worden. Zo zullen de vrijkaarten voor de musical in de prullenbak belanden, zal het eten naar de voedselbank gaan en worden de hebbedingetjes aan de Weggeefwinkel in de stad geschonken. "Zo kunnen de minima er straks toch nog van genieten", laat de gemeentewoordvoerster weten.

Veel extra's voor Voedselbank in feestmaand

Veel voedselbanken in het land kunnen in de decembermaand extraatjes uitdelen aan hun klanten om de feestdagen een beetje aangenamer te maken. De liefdadigheidsorganisatie in Rotterdam krijgt zelfs zoveel aanbiedingen dat ze enkele gulle gevers hebben moeten weigeren. "Anders hadden we een aparte kerstpakkettenbank moeten oprichten met extra vrijwilligers", zegt Clara Sies van de Voedselbank in de Maasstad.

De 2800 gezinnen in Rotterdam en omgeving krijgen deze maand allemaal een speciale cadeautas mee. Daarin zitten onder meer kerstballen, kaarsen, een pakketje kaarten of een warme fleecemuts. Een mevrouw heeft zelfs speciaal kerstkaarten gemaakt, compleet met envelop en postzegel zodat de klanten van de Voedselbank ook eens iets kunnen versturen.

Ook in Amsterdam krijgt de Voedselbank veel toegestopt. Zo heeft KLM duizend pakketten samengesteld met basisproducten waar momenteel een tekort aan is, zoals pasta, rijst en zuivelproducten. "Onze 950 gezinnen zitten niet te wachten op ganzenleverpaté", zegt Ellie Goemans, eind-coördinator van de Voedselbank Amsterdam. Diverse bedrijven hebben de afgelopen tijd iets gedoneerd aan de liefdadigheidsorganisatie. Zo hebben ABN Amro en Royal Bank of Scotland honderden cadeautjes gekocht voor de kinderen van de Voedselbank en heeft L'Oreal vijf dure haarproducten per gezin beschikbaar gesteld. "We zeggen niet gauw nee. We verwijzen kleinere partijen vaak door naar een van onze elf uitgiftepunten", aldus Goemans.

In Leeuwarden hebben de ongeveer 225 klanten een pakketje meegekregen dat is samengesteld en betaald door medewerkers van energiebedrijf Enexis. Hierin zaten bijvoorbeeld een energiezuinige lamp en de wat luxere lekkernijen als chocoladeletters, banketstaven en spuitslagroom. Ook krijgt de voedselbank vaak aan het eind van het jaar kerstpakketten die over zijn van bedrijven. De inhoud daarvan wordt verdeeld.

De voedselbank in Zwolle grijpt de decembermaand aan om de pakketten wat voller te maken dan normaal. Door de financiële crisis krijgen de ongeveer 230 gezinnen de laatste tijd wat minder, weet een woordvoerster te vertellen. "We vragen nu bedrijven wat extra's te geven en dan gaat het niet eens om luxeartikelen maar bijvoorbeeld om kaas, melk, worstjes, wasmiddel of toiletartikelen."

Ook in de regio Den Haag, waar tweeduizend gezinnen een beroep doen op de Voedselbank, kunnen de klanten rekenen op een goed gevuld pakket. Volgens bestuursvoorzitter Dick Vos brengen mensen nu al hun kerstpakketten langs en wordt er ook extra voedsel aangeboden.

Afgelopen week werd al bekend dat alle 20.000 gezinnen van de 110 voedselbanken in ons land een energiezuinige led-lamp krijgen van elektronicaconcern Philips.

Veel extra's voor Voedselbank in feestmaand  (foto: ANP)

'FARC heeft kamp voor aborteren meisjes'

De Colombiaanse guerrillabeweging FARC beschikt over een kamp waar meisjes verplicht abortussen moeten ondergaan. Dat heeft Sara Morales, een vrouw die uit de FARC is gestapt, gisteren tegen de Colombiaanse radiozender Caracol gezegd.

De commandanten van de FARC denken dat baby's de rebellen belemmeren in hun strijd. Daarom hebben ze volgens Morales in de regio Magdalena in het noorden van het Zuid-Amerikaanse land een kampement ingericht voor het uitvoeren van abortussen bij gerekruteerde jonge vrouwen. "Het is een zeer vochtige en koude plek die schuilgaat in de bergen ", stelt de jonge Colombiaanse. "Er is een grot om de foetussen achter te laten."

Morales zegt dat ze zelf geen abortussen hoefde te ondergaan, omdat de FARC-leiders gehoor gaven aan haar smeekbede haar niet naar het kamp te sturen. De vrouw heeft in de bergen twee kinderen gekregen.

Sara Morales kwam op 11-jarige leeftijd bij de FARC terecht. Ze zegt dat ze op haar dertiende in een kamp van de FARC werd verkracht Na tien jaar bij de FARC te hebben gezeten, wist de vrouw aan de guerrillabeweging te ontsnappen.

Geen busverkeer door sneeuwval

Diverse vervoersbedrijven hebben vanochtend besloten de bussen in de garages te houden in verband met de weersomstandigheden. Zo heeft Veolia in Brabant besloten niet uit te rijden.

Het busbedrijf oordeelt van uur tot uur of de situatie op de weg veilig is. Op de meeste plaatsen is tussen 10 en 15 centimeter sneeuw gevallen.

Een woordvoerder hoopt dat in de loop van de ochtend busverkeer mogelijk is in de steden. Veel grote plaatsen verwachten vandaag veel mensen wegens koopzondag en kerstactiviteiten. Voor de regiolijnen vreest Veolia vandaag het ergste.

Ook Connexxion heeft besloten de chauffeurs voorlopig binnen te houden. Het bedrijf bekijkt de situatie om 10.00 uur opnieuw.

Geen busverkeer door sneeuwval  (foto: ANP)

Immers: "Winterstop is nodig na zo'n periode"

De wedstrijd tussen AZ en ADO Den Haag liep voor de Alkmaarders gisteravond erg voorspoedig. De Hagenaars liepen echter direct achter de feiten aan. Het begin was erg slecht.

"Ik denk dat we de eerste helft niet hebben gebracht wat we in de tweede helft wel hebben gebracht. We zijn weer te makkelijk begonnen denk ik. In de tweede helft geven we veel minder weg dan in de eerste", vertelde Lex Immers in gesprek met Eredivisie Live.

De eerste helft was bepalend. "Je geeft zo in de eerste helft de wedstrijd eigenlijk al weg. AZ speelde ook geen topvoetbal maar we hebben geen vuist kunnen maken."

Een periode van onrust bij ADO wordt onderbroken door de winterstop. "De winterstop is na zo'n periode echt nodig zodat iedereen de kopjes schoon kan maken. Vorig jaar hadden we voor de winterstop vijftien punten en nu veertien. Dus alles is nog mogelijk. Als we ons net zoals vorig jaar in de laatste speelronde veilig spelen dan teken ik daarvoor."

Groenendijk: "Ik weiger fouten te accepteren"

Alfons Groenendijk heeft gisteren halverwege de eerste helft tegen Feyenoord hard ingegrepen. De trainer van Willem II haalde verdediger Leonardo Veloso naar de kant. Groenendijk wil niet nog langer het hand boven het hoofd van mensen houden in bepaalde situaties.

"Dit soort fouten kan ik niet accepteren. Daarom was Velosa aan de beurt. Iedereen moet beseffen dat het er bij Willem II nu om gaat," aldus Groenendijk. "Gelukkig keren na de winterstop een paar heel belangrijke spelers bij ons terug. Het komt daardoor heus wel goed met Willem II. We hadden tegen Feyenoord op grond van de laatste twintig minuten wel een puntje verdiend."

Huisman zegeviert in Haarlem

De dertiende wedstrijd in de strijd om de Marathon Cup is gisteravond gewonnen door Sjoerd Huisman. De rijder van Nefit, woensdag ook al winnaar in Biddinghuizen, was in Haarlem wederom de snelste in de massasprint.

Door zijn overwinning verstevigde Huisman zijn leidende positie in het algemeen klassement. Bob de Vries, zijn grootste rivaal, viel in de finale en verspeelde daarmee punten.

Carla Zielman won bij de vrouwen. In de massasprint was de 25-jarige Steenwijkerwoldse het peloton de baas en boekte daarmee haar vijfde seizoenzege. Lilian Haaster werd tweede, klassementsleidster Mariska Huisman kwam als nummer drie over de finish.

Amper schade bij Schaars en Mendes da Silva

Stijn Schaars en David Mendes da Silva zullen niet lang afwezig zijn bij het AZ van trainer Dick Advocaat. Het duo raakte gisteren licht geblesseerd in het duel met ADO Den Haag (3-0-zege).

De middenvelders vielen nog tijdens het duel uit, maar op het eerste gezicht valt de schade voor de twee internationals volgens De Telegraaf mee.

Bij Mendes da Silva is een kneuzing aan het bovenbeen geconstateerd, terwijl Schaars zich moest laten vervangen vanwege kramp in de hamstring.

Het duo is nog een twijfelgeval voor het bekerduel tussen AZ en Feyenoord van aanstaande dinsdag. Het duel wordt in De Kuip afgewerkt.

Advocaat: "We controleerden het duel"

De wedstrijd bij PSV was al bemoedigend, maar gisteravond heeft AZ ook de eerste punten onder het bewind van Dick Advocaat binnengehaald. Het zwakke ADO Den Haag werd met 3-0 verslagen.

Bij de rust was het duel al min of meer beslist. De goed spelende Rasmus Elm maakte 1-0, Sébastien Pocognoli vergrootte de marge naar twee. Kort voor tijd schoof Maarten Martens de 3-0 onder Barry Ditewig door.

"Ik denk dat ADO, behoudens twee mogelijkheden, geen kansen heeft gehad", constateerde Advocaat. "We controleerden de wedstrijd. De eerste helft was duidelijk voor ons. We probeerden te spelen, de combinatie te zoeken. De tweede helft is minder. Dan sluipt er toch angst in de ploeg, wat onbegrijpelijk is als je met 2-0 voor staat."

"Het is onnodig, maar wel begrijpelijk. De laatste weken heeft de ploeg veel wedstrijden in de slotfase verloren", aldus de trainer. "We zullen wedstrijden eerder op slot moeten kunnen gooien. Het kan allemaal beter. Het afjagen en vroeg storen proberen we wel, maar daar is veel kracht voor nodig."

"We zullen langer in balbezit moeten kunnen blijven. Dat moet echt beter. Als je zo snel de bal afgeeft, vraag je om problemen."

Atteveld in de clinch met Wiedemeijer

Raymond Atteveld mocht de tweede helft van het duel van ADO Den Haag tegen AZ vanaf de tribune bekijken. De trainer van de Hagenaren liet luidkeels zijn onvrede blijken naar scheidsrechter Wiedemeijer en mocht vertrekken.

"Ik vroeg of het normaal was dat wij met tien man moesten beginnen", begon Atteveld na de verloren wedstrijd (3-0). Atteveld doelde hiermee op het feit dat Lex Immers nog door de catacomben liep toen Wiedemeijer floot voor de tweede helft.

"Mijn assistenten en ik zaten ook nog niet op de bank, daarom vroeg ik eerst of het normaal was dat wij met tien man moesten beginnen. Het behoort tot het werk van het arbitrale kwartet om het aantal spelers vooraf te tellen. Daarna vroeg ik Wiedemeijer ook of hij twee kanten op wilde fluiten, hij antwoorde met de vraag of ik wilde gaan zitten. Toen ik 'nee' zei, moest ik weg, dat was het."

NAC moet Ajax fel bestrijden

NAC zal vanmiddag in eigen huis revanche willen nemen op Ajax. De Brabanders verloren in het eerste duel dit seizoen met 6-0 van de Amsterdammers.

"Dat was samen met het duel tegen Roda JC de slechtste wedstrijd van het seizoen", aldus trainer Robert Maaskant. De trainer heeft zijn spelers laten zien waar er kansen liggen voor de heren uit Breda. "Ik heb beelden getoond van Ajax-NEC en Utrecht-Ajax. NEC legde het elftal van Martin Jol geen strobreed in de weg, FC Utrecht wel. We moeten Ajax fel bestrijden, heel aggressief zijn," aldus Maaskant.

De Brabantse oefenmeester verwacht dat het duel gewoon door zal gaan. "De veldverwarming staat op de hoogste stand en het veld is zacht. Alleen sneeuw kan nog spelbreker zijn."

Makaay tevreden na assist

Feyenoord won zaterdagavond met 1-0 van Willem II na een doelpunt van Sekou Cissé. Roy Makaay zorgde met een mooie pass voor de assist.

"Daarmee was ik belangrijk." Das Phantom concludeerde na afloop tegenover NOS: "Ik heb dan wel niet gescoord, maar met mijn assist ben ik wel belangrijk geweest. Deze basisplaats is de beloning na mijn goede invalbeurt tegen Groningen. Ik denk dat het een prima wedstrijd is geweest."

De Stadionclub kampt echter met grote schulden. Makaay voelde zich niet verantwoordelijk. "De club heeft destijds met het volle verstand onze contracten getekend. Met onze salarissen zijn we niet alleen schuldig aan de schuld van Feyenoord, zoveel verdienen we lang niet."

"We doen ons best en maken ons wel druk over het feit van de schulden, maar ik voel me niet verantwoordelijk. Mijn verantwoordelijkheid is voetballen", liet Makaay tot slot weten.

Strontvervelende labels

Medecolumnist zonnetje40 schreef in mijn ogen een interessante column over de ontwikkeling van haar geloof. Wat nog interessanter was, waren de reacties eronder. Niet-christenen beschuldigen christenen ervan hopeloze idioten te zijn die feiten met fictie verwarren. Christenen 'beschuldigen' niet[-] christenen ervan onvervuld of onwetend te zijn. Zonnetje schreef een column die ging over haar persoonlijke beleving van het geloof. Het is bijzonder om te zien dat wanneer geloof op welke manier dan ook ter sprake komt, er direct twee kampen ontstaan. En ieder kamp heeft zijn eigen ’labels’.

Dode door brand Rotterdam

Bij een brand in een appartementencomplex aan de Rietdekkerweg in Rotterdam is afgelopen nacht een dode gevallen. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend. Dat heeft een woordvoerder van de politie gezegd. Er zijn geen gewonden gevallen.

Rond half twee 's ochtends werd de brand gemeld. Daarop is het appartementencomplex dat 34 woningen telt geëvacueerd. Zeventig bewoners zijn opgevangen in een gebouw van het Leger des Heils in de buurt. Inmiddels is het sein brand meester gegeven en kunnen de meeste bewoners weer terug naar hun woning. De inwoners van ten minste vier appartementen kunnen niet naar huis en worden als ze dat willen in hotels opgevangen. Ook mogen ze ervoor kiezen om de nacht bij vrienden door te brengen, aldus de politie.

De oorzaak van de brand is nog onbekend.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.