Zeilmeisje Laura Dekker vermist

Het bekende zeilmeisje Laura Dekker wordt vermist. De 14-jarige Laura, die in haar eentje de wereld rond wilde zeilen, is sinds donderdag niet meer bij haar vader verschenen. Het is nog niet bekend of ze is gaan zeilen. Wel bekend is dat ze laatst 3500 euro heeft opgenomen. Internationale instanties hebben inmiddels een oproep gekregen.

Laura veroorzaakte nogal wat ophef omdat ze solo de wereld wilde rondzeilen. Dit mocht niet van de rechter en ze werd onder toezicht gesteld.

Update 14:20

NRC meldt dat Laura's boot niet weg is. Een woordvoerder, die namens haar ouders spreekt, denkt niet dat Laura weg is om zelfmoord te plegen. "Maar alle druk van het afgelopen half jaar is haar niet in de koude kleren gaan zitten. We denken dat ze is weggegaan om alleen te zijn".

Update 16:09

De ouders van Laura hebben aangegeven ontzettend bezorgd te zijn. Ze hebben geen idee waar ze kan zijn. "Ze hopen dat Laura snel weer van zich laat horen of dat ze snel terugkomt", aldus een woordvoerder van Laura's ouders.

Ook de politie van Utrecht is erg bezorgd. Ze doet er alles aan om Laura op te sporen. "Het is een minderjarig meisje dat gewoon thuis moet komen. We denken niet dat er sprake is van een misdrijf. We hebben niet het idee dat ze met welke boot dan ook weg is.

Met dank aan bierspons voor de submit!