Mancini mag flink inkopen in de winter

Manchester City geeft de nieuwe manager Roberto Mancini de vrijheid om te kopen wie hij wil. The Times meldt dat de Arabische eigenaren van City bereid zijn flinke investeringen te doen om een goede eindklassering in de Premier League te behalen.

Volgens de Engelse krant heeft Mancini al enkele topspelers op het oog. De Italiaan zou een aantal grote namen naar Manchester willen halen. Fernando Torres (Liverpool), Sergio Agüero (Atlético), Franck Ribéry (Bayern München) en Thierry Henry (Barcelona) staan hoog op het lijstje van City.

Andere kandidaten voor overgang naar de ploeg van Nigel de Jong zijn: Javier Mascherano (Liverpool), Yaya Touré (Barcelona), Matthew Upson (West Ham) en Gary Cahill (Bolton). Welke van de spelers ook daadwerkelijk haalbaar zijn moet de komende transferperiode uitwijzen.

Een deel van de investeringen moet bekostigd worden door de verkoop van enkele dure spelers. Robinho staat volgens The Times nog altijd in de belangstelling van Barcelona. Daarnaast zou ook Craig Bellamy op zoek moeten naar een nieuwe club.