Alle competitiewedstrijden afgelast

Om 9.30 uur zal Pieter Vink het gras in de Euroborg keuren. De scheidsrechter beslist daarna of de Derby van het Noorden zal doorgaan.

Mocht de wedstrijd vanmiddag doorgaan dan zal Ron Jans weer kunnen beschikken over Oluwafemi Ajilore die na een schorsing van drie wedstrijden weer terugkeert in de selectie. Trainer Jan de Jonge van Heerenveen kan weer beschikken over Michal Svec. De Tsjech is hersteld van een blessure aan zijn kuit.

Ook in Nijmegen staat er een veldkeuring op het programma. Bas Nijhuis zal daar rond 9 uur bepalen of de Gelderse Derby tussen NEC en Vitesse zal doorgaan.

Update @ 9:00

NEC - Vitesse is afgelast. Arbiter Nijhuis heeft het veld afgekeurd.

Update @ 9:50 uur

De wedstrijd FC Groningen - sc Heerenveen gaat vooralsnog vanmiddag door. Het veld werd om half tien vanmorgen goedgekeurd.

Update @ 10:20 uur

Het is nog maar de vraag of het duel tussen NAC Breda en Ajax vanmiddag doorgaat. Scheidsrechter Kevin Bom zal om half elf vanmorgen in overleg met de locale autoriteiten een beslissing nemen. Het veld ligt vol sneeuw, maar de ondergrond is zacht.

Update @ 10:25 uur

FC Groningen - sc Heerenveen is alsnog afgelast. Het veld was aanvankelijk goedgekeurd, maar de KNVB heeft besloten de wedstrijd toch af te blazen. De wegen rondom het stadion zijn slecht begaanbaar.

Update @ 10:45 uur

Ook de wedstrijd NAC Breda- Ajax van vanmiddag gaat niet door. De KNVB heeft besloten de wedstrijd af te blazen. De wegen rondom het stadion zijn slecht begaanbaar.

Update @ 11:00 uur

Ook Roda JC - PSV en FC Utrecht - FC Twente gaan vanmiddag vanwege de weersomstandigheden niet door.

Update @ 11:25 uur

Ondanks dat scheidsrechter Liesveld het veld heeft goedgekeurd, heeft de KNVB ook FC Volendam - Telstar in de Jupiler League vanmiddag afgelast.