Xbox 360 versie van Final Fantasy XIII verliest 13GB

Kevin (Tappy78)
Er is al een hoop speculatie geweest over hoe de Xbox 360 versie van Final Fantasy XIII het zou doen tegenover de versie voor de Playstation 3 en nu zijn daar een aantal harde feiten over vrijgegeven.

De 360 versie zal op 3 DVD's verschijnen, waarbij de CGI-filmpjes gecomprimeerd zullen zijn en bij de PS3 versie zullen die ongecomprimeerd zijn. Ook weten we dat het gehele spel 38GB aan ruimte nodig heeft op de Blu-Ray en dat 8GB daarvan game-data is. Oftewel het overgrote deel aan data wordt dus gespendeerd aan de full 1080p video beelden en aan de ongecomprimeerde 5.1 PCM soundtrack. Qua in-game beelden hoeven we ons dus niet druk te maken over de kwaliteit hiervan met de 360-versie, omdat die grotendeels gelijkwaardig zullen zijn aan de PS3-versie. Er is genoeg ruimte hiervoor op de DVD's. Maar qua video en audio zal er extreem gecomprimeerd worden. Ongeveer 13 GB (drie DVD's zijn bijelkaar 25.5 GB) aan data zal er uiteindelijk dus verloren gaan in vergelijking met de PS3-versie.

Of we ons daar heel druk over moeten maken is misschien een tweede, want spellen zoals Lost Odyssey voor de Xbox 360 kampte in feite met hetzelfde probleem. Dit Final Fantasy-achtige spel verscheen namelijk zelfs op 4 DVD's en zag er ondanks de gecomprimeerde audio en video prima uit. De gemiddelde gamer die zich als geen enorme audio/video-freak zal bestempelen zal er dus weinig hinder aan ondervinden. Ben je dit wel dan is de PS3-versie waarschijnlijk de enige juiste keuze voor jou.


gameplay-beelden uit de Crystal Cavern

In Japan is Final Fantasy XIII sowieso al een enorm succes, het spel is daar drie dagen geleden uitgekomen en de eerste dag waren namelijk alle 1.15 miljoen stuks al uitverkocht. Deze cijfers zijn overigens exclusief alle speciale uitgaves van de PS3 met FFXIII, dus het totale aantal is zelfs nog hoger dan die 1.15 miljoen. De Xbox 360 versie zal daar niet verschijnen, die is alleen bedoeld voor de Amerikaanse- en Europese markt.