Leerdam: "Derde plaats is haalbaar"

Feyenoord slaagde er gisteravond voor de elfde keer dit seizoen in om de nul te houden. In eigen huis waren de Rotterdammers met 1-0 te sterk voor Willem II.

"Met de beker erbij zelfs dertien keer," liet Kelvin Leerdam in een reactie weten. "Tegenstanders weten dat het tegen ons lastig scoren is. We hebben als team goede afspraken gemaakt en daarmee kom je verdedigend een heel eind. Het is een teamprestatie, we beginnen voorin al met verdedigen. Achterin proberen we zoveel mogelijk de risico’s te vermijden en het de tegenstander zo moeilijk mogelijk te maken om te scoren. Dat gaat ons goed af."

Leerdam denkt daarnaast dat Feyenoord het in zich heeft om dit seizoen derde te worden. "FC Twente en PSV zijn op dit moment ver weg, maar de derde plaats is haalbaar. Wij moeten onze wedstrijden blijven winnen. Ajax staat niet ver van ons af," aldus de verdediger.

Komende dinsdag wacht in elk geval de bekerwedstrijd tegen AZ. "AZ heeft nog steeds een goede ploeg, met heel veel kwaliteiten. Het wordt een lastige wedstrijd, maar wij spelen thuis. Daar moeten wij ons voordeel mee doen."