Ferrari: "Alonso moet teamspeler zijn"

Peterselieman
Ferrari-president Luca di Montezemolo heeft toegegeven dat hij getwijfeld heeft aan de capaciteiten van Fernando Alonso als teamspeler. De Italiaan kent de reputatie en persoonlijkheid van de voormalig wereldkampioen en op wat voor manier de overstap van Alonso naar McLaren in 2007 ging.

"Ik heb hierover wel duizend keer met Stefano Domenicali en Alonso gesproken," zei Di Montezemolo. "Ik zei tegen hem: 'als je bij ons komt rijden dan rij je voor een groep, je rijdt niet voor jezelf.' Als je een team voor jezelf wilt, dan richt je net als John Surtees je eigen team maar op. Bij Ferrari willen we je in de beste omstandigheden voor de winst brengen, anders zullen we je niet inhuren."

De Ferrari-president ontkende dat de komst van sponsor Santander iets met het vertrek van Kimi Räikkönen en de komst van Alonso te maken heeft, zoals de Fin eerder deze week suggereerde. "Santander is zeker blij, maar het zijn niet de sponsoren die de rijders kiezen. Dat hebben we nooit gedaan en dat zullen we ook nooit gaan doen."