Lineker: "Aquilani grootste miskoop seizoen"

Olga Kroeders
Oud-voetballer en BBC-coryfee Gary Lineker vindt Alberto Aquilani de grootste miskoop van het seizoen in de Premier League. De Italiaan maakte afgelopen zomer de overstap van AS Roma naar Liverpool.

Aquilani moest bij Liverpool de positie van Xabi Alonso invullen, nadat de Spanjaard vertrok naar Real Madrid. De Italiaan heeft zijn prijskaartje van ruim twintig miljoen euro niet waar kunnen maken, mede door verschillende blessures.

Lineker vindt dat Aquilani zo'n hoge transfersom niet waard is. "Alberto Aquilani heeft meer gekost dan bijvoorbeeld Jermain Defoe waard is. Als je naar hun prestaties kijkt in dit seizoen zou je dat niet zeggen", schrijft de presentator van de BBC in The Daily Mail.

"Met ongeveer twintig miljoen euro is Aquilani toch wel de slechtste aankoop van dit seizoen. Het was de bedoeling dat hij Xabi Alonso zou vervangen, maar in zijn eerste drie maanden was hij geblesseerd. Nu hij fit heeft Rafael Benitez ook geen plek voor hem. Het lijkt erop dat Benitez hem niet geschikt vindt voor het Engelse voetbal."