DVD: Ice Age 3 - Dawn of the Dinosaurs

Hoe toepasselijk wil je het hebben? De witte vlokken vallen met bakken uit de hemel, de grond is bedekt met een dik pak plaksneeuw, sneeuwmannen worden uit de grond gestampt en voor Nederlandse begrippen lijkt de ijstijd dan wel erg dichtbij. Tijd voor de dvd Ice Age 3, na een robbertje sneeuwbalgevechten, sleeën en sneeuwengels maken?


In Ice Age 3 - Dawn of the Dinosaurs komen de oeroude bekenden van de vorige twee films weer om de hoek kijken. Manny, Diego, Sid en alle donzige (en minder donzige) kameraden staan paraat om van het derde deel wederom een humoristisch geheel te maken. Ditmaal komt de beestenboel in contact met de reuzen van voor de ijstijd, de dinosauriërs. Maar niet voordat de alombekende eekhoorn Scrat zijn strijd om de eikel voortzet en hierin een wordt tegengewerkt door het andere geslacht.

In dit vervolg staan Manny en zijn wederhelft Ellie aan de vooravond van een gezinsuitbreiding, beseft Diego dat hij qua fysiek niet meer de oude is en krijgt Sid ouderlijke gevoelens. Die gevoelens leveren problemen op als hij drie dinosauruseieren vindt en ervoor zorgt dat ze uitkomen in zijn bijzijn. Resultaat is dat Sid zich verantwoordelijk acht voor het opvoeden van drie reuzen in wording. Genoeg materiaal om aan alle kanten uit de hand te lopen en dus zullen de drie kleintjes terug gebracht moeten worden naar hun biologische moeder. Of zal zij de kleintjes eerder op het spoor zijn en de wereld van het goedaardige dierenrijk vernielen?



Naast de bekende karakters is de stoere maar prettig gestoorde wezel Buck de kapitein die de groep langs alle gevaren in het dinosaurusrijk moet loodsen. Op deze toevoeging na is er qua personages en insteek weinig nieuws onder de zon. Ice Age 3 wijkt niet af van de succesformule van de vorige twee delen en is een familiefilm pur sang. De bekende humor, de details in de animatie en de vrienden- en familieband staan weer centraal. Als extra op de dvd is vooral de korte toelichting over Scrat en Scratté leuk gedaan, maar de dvd levert verder weinig bijzonder bonusmateriaal mee. Dat de film zelf niet zo vernieuwend is, is niet zo erg. Ice Age 3 is net als zijn voorgangers een uiterst amusante film en zeer geschikt voor de witte kerstdagen die wellicht komen gaan. Open haard aan, gordijnen dicht, kop warme chocomel in je handen en lekker knus op de bank duiken met een filmpje!


Label: 20th Century Fox/Disney Pixar Releasedatum: November 2009 Kijkwijzer: AL
Waardering film: - Waardering extra's:

Kijk voor meer films en dvd's in Film, Tv & Radio.