Mansell: "Schumacher kan opnieuw winnen"

Volgens voormalig wereldkampioen Nigel Mansell is het mogelijk dat Michael Schumacher opnieuw een record van acht wereldtitels kan pakken. Dat zou in 2010 moeten lukken bij Mercedes Grand Prix.

Schumacher zelf heeft zijn werkgever Ferrari (als adviseur) al laten weten dat er een "erg grote kans bestaat" dat hij voor het hernoemde Brawn GP-team zal racen komend jaar. Dat zou een hereniging van het supersuccesvolle duo Ross Brawn-Schumacher betekeken. Brawn blijft namelijk teambaas bij het Mercedes-team.

Volgens autosport.com is er een principeakkoord tussen Schumi en Mercedes Grand Prix, maar hangt alles nog af van in hoeverre de zevenvoudige kampioen hersteld is van zijn ernstige nekblessure die hij opliep bij een motorongeluk in februari.

Maar Mansell, wiens laatste wapenfeit het winnen van de Grand Prix in Adelaide in 1994 was toen de Brit 41 jaar was, denkt dat noch de leeftijd, noch het feit dat de Duitser in geen drie jaar meer in een auto geracet heeft, van invloed zal zijn op eventuele racezeges. "Het zal me niet verbazen wanneer Michael voor een nieuwe wereldtitel gaat."

Tegenover The Mail on Sunday verklaarde de wereldkampioen van 1992: "Het maakt niet uit hoe oud je bent zolang je maar professioneel en toegewijd bent, en de concentratie kan opbrengen. Mensen hebben Michael al afgeschreven als zijnde over zijn top, ik zie het helemaal anders. Michael heeft ongelooflijk veel ervaring en talent, en Mercedes zal hem een fantastisch pakket bieden. Hij is uitermate fit en we kunnen zijn toewijding en professionaliteit voor waar aannemen."

Mansell voegde er nog aan toe dat Der Michael niets te verliezen heeft bij een comeback. En dat ongeacht wat de Duitser bereikt bij Mercedes, zijn record en nalatenschap altijd in stand zal blijven. "Als het aan mij ligt is er geen schaduwkant aan, hij (Schumacher, red.) heeft genoeg titels gewonnen. Dus waarom zou hij er over in zitten als hij verliest van iemand?"

De Britse oud-coureur verwacht dat het niet meteen al van een leien dakje gaat: "Het zal misschien een paar races duren om zijn auto te leren kennen, maar daarna zou het me niet verbazen als hij voor zijn achtste titel zou gaan."