Toni mag gratis weg bij Bayern

Peterselieman
Dat er geen toekomstmuziek meer zit in de relatie tussen Luca Toni en Bayern München is al langere tijd duidelijk. De Italiaan moet van voorzitter Uli Hoeness zo snel mogelijk vertrekken en mag zelfs gratis verkassen.

Toni is nog in het bezit van een contract tot de zomer van 2011. De Italiaanse aanvaller is al een tijdlang bezig zich onmogelijk te maken bij Der Rekordmeister. Hij is niet gediend van zijn huidige rol onder het bewind van trainer Louis van Gaal en maakte dat in de media meer dan eens duidelijk.

Daarop moest Toni zijn excuses aanbieden, deed dat aan de gehele selectie, clubleiding en en fans, maar 'vergat' Van Gaal. De Italiaanse aanvaller wil graag terug naar zijn geboorteland, maar zei ook Engeland en Spanje te zien zitten als nieuwe bestemming.

"We hebben nog geen concreet aanbod ontvangen", aldus Hoeness in gesprek met DSF. "Maar we zijn in ieder geval bereid hem transfervrij te laten gaan, of het nu verhuur of verkoop is. We willen in alle rust naar de tweede seizoenshelft toewerken. Zolang Toni aan Bayern verbonden is, zal dat niet mogelijk zijn."