FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 21 december 2009

Limburg schiet jachtverbod af

De aanvraag van een jachtverbod door Faunabescherming Limburg is door de provincie afgewezen. De beschermers van de dierenwereld hadden om een verbod gevraagd, omdat er te weinig voedsel voor de dieren zou zijn. Het voedseltekort zou ontstaan zijn door het winterweer.

Gedeputeerde Staten hebben een onderzoek ingesteld en zijn tot de conclusie gekomen dat er voldoende drinkwater en voedsel voor de dieren is. Een jachtverbod zou in Limburg dan ook niet nodig zijn en is daarom afgewezen. Wel wordt er van tijd tot tijd gecontroleerd of er genoeg te eten is voor de diertjes.

Provincies hebben wettelijk de bevoegdheid om onder speciale omstandigheden het jachtseizoen voortijdig te beëindigen of te onderbreken.

Uitslagen PDC World Darts Championship

Door weersomstandigheden begon de  vierde dag van het World Darts Championship een half uur later dan gepland. Vincent van der Voort moest het opnemen tegen Dylan Duo en liet geen spaan van zijn tegenstander heel. Toon Grebe neemt het later vanavond nog op tegen John Part.

Van der Voort moest het in de eerste ronde opnemen tegen Dylan Duo. In de eerste set had Van der Voort geen enkele moeite met Duo. Hij wist de set met drie legs tegen nul naar zich toe te trekken ook de tweede set ging in diezelfde cijfers naar de Nederlander. Ook de derde set ging weer met 3-0 naar de Nederlander.

De partij van Toon Grebe is naar achteren verplaatst in het schema. John Part, de tegenstander van Grebe, kon niet op tijd in de hal zijn. De wedstrijdleiding besloot de wedstrijd op dat moment te verplaatsen. De Nederlander zal het in de laatste pot van de avond moeten opnemen tegen John Part.

Uitslagen: dag 4

voorronde

Haruki Muramatsu* - Krzystof Kciuk 4-1

eerste ronde

Vincent van der Voort* - Dylan Duo 3-0
Terry Jenkins* - Paul Nicholson 3-2
Ronny Baxter - Haruki Muramatsu **
John Part - Toon Grebe **

* door naar volgende ronde
** wedstrijd wordt nog afgewerkt

Tim Akkerman rijdt auto total loss

De voormalige frontman van Di-Rect, Tim Akkerman, is vandaag op de snelweg geslipt en op een geluidswal geknald. Dat heeft de 29-jarige zanger vanavond verteld in RTL Boulevard.

"Ik heb echt een engeltje in mijn auto gehad", aldus Akkerman. Hij was onderweg naar de studio van RTL Boulevard, waar hij op de kruk van Albert Verlinde plaats mocht nemen. De BMW waarin hij reed is total loss.

Akkerman mag van geluk spreken dat er geen gewonden zijn gevallen. "Ik heb echt geluk gehad, niemand was bij het ongeluk betrokken en ik ben nog oké."

Messi snapt niets van vormverlies bij Argentinië

Wereldvoetballer van het Jaar Lionel Messi snapt niet waarom hij bij het Argentijns elftal niet kan presteren zoals hij bij FC Barcelona wel doet. De aanvaller wist afgelopen seizoen met de Catalaanse club zes prijzen te pakken, waaronder deze week de wereldbeker.

"Ik heb er geen verklaring voor," zei Messi die in Zurich de prijs van Wereldvoetballer van het Jaar kreeg uitgereikt. "Ik probeer hetzelfde te doen als bij Barcelona. Maar de WK-kwalificaties waren erg gecompliceerd, soms is het moeilijk om te spelen, terwijl er een enorme druk op je schouders rust."

Op het komende WK in Zuid-Afrika wil de aanvaller schitteren met het Argentijnse nationale elftal dat onder leiding staat van Diego Armando Maradona. "Dat zal compleet anders zijn, dan staat er een nieuw Argentinië met een nieuwe Messi," die vanuit eigen land veel kritiek krijgt omdat hij niet met het enthousiasme speelt zoals hij dat bij Barça doet. "Dat steekt me. Het maakt me niets uit wanneer ze mij een Catalaan noemen, maar het irriteert me wanneer ze denken dat ik geen Argentijn ben. Dat doet pijn."

[Upd]Darts: Uitslagen World Darts Championship dag

Door weersomstandigheden begon de vierde dag van het World Darts Championship een half uur later dan gepland. Vincent van der Voort moest het opnemen tegen Dylan Duo en liet geen spaan van zijn tegenstander heel. Toon Grebe neemt het later vanavond nog op tegen John Part.

Van der Voort moest het in de eerste ronde opnemen tegen Dylan Duo. In de eerste set had Van der Voort geen enkele moeite met Duo. Hij wist de set met drie legs tegen nul naar zich toe te trekken ook de tweede set ging in diezelfde cijfers naar de Nederlander. Ook de derde set ging weer met 3-0 naar de Nederlander.

De partij van Toon Grebe is naar achteren verplaatst in het schema. John Part, de tegenstander van Grebe, kon niet op tijd in de hal zijn. De wedstrijdleiding besloot de wedstrijd op dat moment te verplaatsen. De Nederlander zal het in de laatste pot van de avond moeten opnemen tegen John Part.

Update 01.00 uur

Toon Greebe is er niet in geslaagd om de volgende ronde te bereiken. Tegenstander John Part was met 3-0 te sterk voor de Nederlander, die vooral moeite had met het gooien van de dubbels. Bovendien gooide Part een veel hoger pijlgemiddelde.

Uitslagen: dag 4

voorronde
Haruki Muramatsu* - Krzystof Kciuk 4-1

eerste ronde
Vincent van der Voort* - Dylan Duo 3-0
Terry Jenkins* - Paul Nicholson 3-2
Ronny Baxter* - Haruki Muramatsu 3-0
John Part* - Toon Grebe 3-0

* door naar volgende ronde

Uitslag Heracles Almelo - Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles heeft vandaag zeer verrassend de KNVB beker-wedstrijd gewonnen tegen Heracles Almelo. De Deventernaren gingen hard van start en trokken zo de overwinning binnen.

Hiermee is Heracles uitgeschakeld in het bekertoernooi. Hoewel de spelers van Heracles het wel probeerden, lukte het hen niet om een doelpunt te scoren en zo aansluiting te vinden. Uiteindelijk maakten de Eagles in de 79e minuut het verschil groter en was het gedaan voor Heracles.


Karakteristieken

Heracles Almelo - Go Ahead Eagles 0-2
12’ Colak 0-1
79’ Suk 0-2

Toeschouwers: 8450
Scheidsrechter: Reinold Wiedemeijer
Gele kaart: Dost (Heracles Almelo ), Arkivuo, Colak (Go Ahead Eagles)
Rode kaart: Maertens (Heracles Almelo), Ghoochannejhad (Go Ahead Eagles)

Opstellingen

Heracles Almelo : Pieckenhagen, Looms, Maertens, van der Linden (69/Vejinovic), Fledderus, Breukers, Dost, Everton, Overtoom (69/Steur), Quansah, Douglas (63/Hakola)

Go Ahead Eagles: Pasveer, Bus, Hollart, Vosselman, Parnela, Droste, Kieftenbeld, Arkivuo, Colak (84/Zuidam), Ghoochannejhad, Reimerink (65/Suk)

Aandachtshoer

In de wieg al een ongelooflijk verwend kolerekind. Een keel van hier tot Tokio als het verkeerde speeltje voor haar verwende smoel werd gehouden. Niet veel later konden papa en mama vier keer per jaar opnieuw behangen: de verkeerde smaken Olvarit werden genadeloos door het kind tegen de muur gesmeten. En op de crèche had ze de helft van het lokaal voor zichzelf. Want ze had ruimte nodig, had papa de leidsters bezworen.

C. Ronaldo wint Puskas Award

Cristiano Ronaldo is de eerste winnaar geworden van de FIFA Puskas Award. De Portugees scoorde het mooiste doelpunt in het kalenderjaar 2009.

Ronaldo was nog in dienst van Manchester United toen hij het net op 15 april tegen FC Porto liet bollen. Bezoekers van de website van de FIFA vonden het doelpunt dat Ronaldo na zes minuten in de kwartfinale van de Champions League in Portugal maakte de mooiste goal van het jaar.

Bekijk hier het doelpunt van Ronaldo.

Anderhalf uur wachttijd op Schiphol

Vliegtuigpassagiers hadden vandaag op Schiphol een vertraging van gemiddeld anderhalf uur. Het was de hele dag druk, maar niet chaotisch, aldus een woordvoerster van de luchthaven.

Schiphol blijft ook morgen reizigers adviseren eerst contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij of op teletekst te kijken alvorens naar de luchthaven te gaan.

Volgens de woordvoerster konden vandaag veel vluchten worden verwerkt. Het was de hele dag goed weer. Toch werden vluchten geannuleerd. Dat had ook te maken met winterse omstandigheden op andere Europese bestemmingen en in het noordoosten van de VS. Vliegtuigen kwamen daardoor niet of te laat in Nederland aan.

Vannacht staan op Schiphol achter de douane opnieuw veldbedden ter beschikking van gestrande passagiers. De luchthaven verwacht dat drie- tot vierhonderd mensen daar gebruik van gaan maken. Schiphol deelt koffie, thee en water uit. Veel horecagelegenheden op Schiphol zijn 's nachts open.

Wereldvoetballer van het Jaar bekend

In het Kongresshaus in Zurich is Lionel Messi uitgeroepen tot de beste speler van de wereld. De strijd tussen de vijf genomineerden (drie van FC Barcelona en twee van rivaal Real Madrid) werd opnieuw een prooi voor de Catalanen.

De 22-jarige Argentijn werd in Zwitserland beloond voor zijn geweldige seizoen met zijn club FC Barcelona. De Catalaanse grootmacht won zes prijzen in één jaar, met Messi als één van de belangrijkste matadoren. Michel Platini, voorzitter van de UEFA, had de eer de gouden envelop te openen waarop de naam van het kroonjuweel uit Zuid-Amerika prijkte.

De snelle dribbelaar troefde in de strijd om de titel 'beste speler van de wereld' niet zomaar wat voetballers af. Tweevoudig winnaar Cristiano Ronaldo en Kaka (Real Madrid) eindigden net als Xavi en Iniesta (FC Barcelona) onder de nieuwe beste speler van de planeet.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

Deze reclame is het irritantst!

Een reclame van telecombedrijf KPN heeft vanavond de Loden Leeuw 'gewonnen'. Volgens kijkers van consumentenprogramma Radar was de reclame 'Pokkie Foetsie' de meest irritante reclame van het jaar.

In de spot is te zien dat een vrouw haar telefoon kwijt is en op opgewonden toon opsomt wie ze nu allemaal niet meer kan bellen. Volgens de stemmers was de reclame irritant omdat hij erg schreeuwerig is.

De meest irritante bekende Nederlander in een tv-reclame is volkszanger Frans Bauer. TROS-programma Radar kreeg de afgelopen weken ruim 66.000 stemmen binnen via het internet.

De irritantste reclame van het jaar.
 

Messi Wereldvoetballer van het Jaar

In het Kongresshaus in Zurich is Lionel Messi uitgeroepen tot de beste speler van de wereld. De strijd tussen de vijf genomineerden (drie van FC Barcelona en twee van rivaal Real Madrid) werd opnieuw een prooi voor de Catalanen.

De 22-jarige Argentijn werd in Zwitserland beloond voor zijn geweldige seizoen met zijn club FC Barcelona. De Catalaanse grootmacht won zes prijzen in één jaar, met Messi als één van de belangrijkste matadoren. Michel Platini, voorzitter van de UEFA, had de eer de gouden envelop te openen waarop de naam van het kroonjuweel uit Zuid-Amerika prijkte.

De snelle dribbelaar troefde in de strijd om de titel 'beste speler van de wereld' niet zomaar wat voetballers af. Tweevoudig winnaar Cristiano Ronaldo en Kaka (Real Madrid) eindigden net als Xavi en Iniesta (FC Barcelona) onder de nieuwe beste speler van de planeet.

Morgen ook nog last van winterweer

Ook voor morgen adviseert spoorbeheerder ProRail reizigers om niet met de trein te reizen, indien dat mogelijk is. Evenals vandaag is er morgen een dienstregeling waarbij over het hele spoorwegnet twee stoptreinen per uur rijden.

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om het weer en de verkeersinformatie goed in de gaten te houden, want de situatie blijft instabiel. Met name in Limburg kan het vannacht en morgenvroeg gaan ijzelen. Voor vannacht wordt er op veel plaatsen in het land wederom een vers pak sneeuw verwacht.

De weersomstandigheden zorgen ervoor dat in diverse gemeenten geen of slechts gedeeltelijk vuilnis is opgehaald. Dierentuinen hielden vandaag uit voorzorg dieren uit warmere streken binnen. Het CBR heeft 1500 rijexamens afgezegd wegens het winterse weer. Detailhandel Nederland verwacht dat veel mensen hun kerstinkopen uitstellen tot later deze week en bereiden zich hierop voor.

Natuurlijk zorgt het winterweer ook voor veel plezier in het land. Zo doen de ijsbanen goede zaken deze vakantie en maken FOK!kers nog steeds mooie sneeuwfoto's.

Prijswinnaars FOK!sport

Afgelopen week mochten we tien Unox mutsen weggeven op FOK!sport, naar aanleiding van de Muts van ‘63 .

Het enige wat je moest doen was antwoord geven op de volgende vraag: Wie won de laatste officiële Elfstedentocht?? Het juiste antwoord was natuurlijk Henk Angenent.

De winnaars van de mutsen zijn
Borizzz
Jantjezoepenman
Pablo88
koeii
themuis
MirageF1
Peter
Obecalp
Rewimo
SkirMisch


Iedereen gefelicteerd! Niet gewonnen? We geven ook nog kaarten voor de film De Hel van '63 weg en tien exemplaren van Hard gras.

Sonic gaat zonder Mario sporten op iPhone

Mario en Sonic zijn dit jaar al hevig begonnen aan de sporten van de Olympische Winterspelen op de Wii en Nintendo DS. Zo te zien gaat Sega haar blauwe egel ook laten sporten op de iPhone in Sonic at the Winter Olympics. Dan maar zonder Mario.
Het is al bekend dat de game vier onderdelen zal bevatten, waaronder curling en snowboarden. De game komt binnenkort uit in de App Store. Het is niet bekend hoe duur de game zal zijn.

Rocker Pete Doherty weer gearresteerd

De Britse rocker Pete Doherty, die een relatie had met fotomodel Kate Moss, is vandaag gearresteerd toen hij een rechtbank verliet.

Doherty (30) moest voorkomen wegens rijden onder invloed. Even leek het erop dat hij een gevangenisstraf zou krijgen, maar hij kwam ervan af met een boete en een rijontzegging van achttien maanden.

Toen hij vervolgens de rechtbank verliet, werd hij gearresteerd wegens drugsbezit. De zanger van de groep Babyshambles is al herhaaldelijk met justitie in aanraking gekomen wegens zijn drugsgebruik en gedrag.

Eerder deze maand wist hij weer de roddelpers te halen toen hij tijdens een concert in het Duitse München het nazilied 'Deutschland, Deutschlandüber alles' aanhief.

Rocker Pete Doherty weer gearresteerd  (foto: ANP)

[Upd] Sneeuwval teistert ook WK Darts

Niet alleen de buitensporten hebben last van de sneeuwval. In Londen was lange tijd onzeker of de wedstrijden van de Ladbrokes.com World Darts Championship konden doorgaan. De PDC heeft voorlopig besloten dat er twee duels doorgaan.

Eén van die duels is de partij van Vincent van der Voort tegen Dylan Duo. Van der Voort heeft de vijf kilometer die er tussen het hotel en het Alexandra Palace zitten lopend moeten afleggen. Het andere duel is een wedstrijd uit de voorronde van het toernooi. Haruki Muramutsu zal het opnemen tegen Krzysztof Kciuk.

De PDC hoopt dat er meer duels doorgaan echter zijn de andere spelers nog niet aangekomen in The Ally Pally. Mochten de wedstrijden geen doorgang vinden dan verhuizen ze naar dinsdagmiddag.


Update
Alle duels zullen doorgang vinden. Het is echter nog onzeker of John Part op tijd aankomt in de hal waar de wedstrijden plaatsvinden.

Van Marwijk: "Oranje heeft progressie geboekt"

Bondscoach Bert van Marwijk is tevreden over de prestaties van het Nederlands elftal in 2009. Tegenover OnsOranje.nl zei hij dat het elftal progressie heeft geboekt.

"Zelfs een leek kan zien dat er vooruitgang is gerealiseerd," zei Van Marwijk die zich met acht overwinningen uit acht wedstrijden eenvoudig met Oranje plaatste voor het WK in Zuid-Afrika. "Ik vind het niet honderd procent goed, maar met zulke cijfers mag je tevreden zijn."

Hij vindt dat het spel beter is geworden. "Ik probeer het team stabieler te maken, waardoor je als blok beter verdedigt. Ik houd van creativiteit. Dat moet je altijd in een team stoppen, maar als je écht iets wilt bereiken, moet je beginnen met goed verdedigen. Dan gaat het om snel omschakelen en snel weer goed staan. Ook de aanvallers hebben daarin een taak. Dat zit er redelijk in. Als die verbetering er is, komt er meer rust in de ploeg. Er is vertrouwen. 'Die goal maken we toch wel een keer,' denken we. En lukt dit een keer niet, dan niet. Wat er nog beter kan? Alles."

Van Marwijk waarschuwt wel voor te veel euforie. Hij wil dat iedereen met beide benen op de grond blijft staan. "Het is bij ons niet zo snel goed, maar als het goed gaat, gaan we naast onze schoenen lopen. Dan zijn we snel weer thuis. Na een overwinning volgt een volgende wedstrijd. Dat prent ik mijn spelers in. We kunnen van iedereen winnen, maar bij gebrek aan concentratie ook van iedereen verliezen. We moeten tijdens het WK onze focus behouden. Dan heb je er wat te zoeken."

'Terecht gekort op uitkering om weigeren hand'

Een islamitische man in de bijstand heeft volgens de Amsterdamse rechtbank terecht een boete van 200 euro gehad. De Amsterdamse sociale dienst (DWI) had de man een boete opgelegd, omdat hij weigerde om vrouwen een hand te geven en zijn baard af te knippen.

De man ging tegen de uitspraak in beroep, maar kreeg geen gelijk. Ook wordt hij gekort op zijn uitkering. Eerder concludeerde de sociale dienst al dat het gedrag van de man een belemmering vormt bij het vinden van werk. De bijstandsvanger werd afgewezen voor een baan als parkeerwacht, beveiliger of verpleger, wegens het weigeren om vrouwen een hand te geven of om zijn baard af te knippen.

De rechter noemt het vinden van een baan in dit geval belangrijker dan vrijheid van religie. De man beriep zich nog tevergeefs op uitspraken van burgemeester Job Cohen, die in 2008 stelde dat het prima is als straatcoaches in dienst bij het stadsdeel weigeren om vrouwen een hand te geven, zolang ze hun werk maar goed doen.

ProRail gaat 'uitgebreid evalueren'

Spoorbeheerder ProRail gaat de problemen op het spoor van de afgelopen dagen uitgebreid evalueren. Dat heeft een zegsman van ProRail vandaag gemeld.

De evaluatie zal pas plaatsvinden als de sneeuw gedooid is. "Pas dan kunnen we goed gaan kijken wat waarom wel of niet heeft gewerkt", aldus de woordvoerder. Verder meldt hij dat ze wel een flink aantal voorbereidingen hebben getroffen om problemen bij sneeuwval en vorst te voorkomen.

Driekwart van alle wissels in Nederland is voorzien van verwarming en storingsploegen stonden dag en nacht klaar om de problemen te verhelpen. Toch deden zich de meeste problemen afgelopen dagen voor met kapotte wissels. Ook lieten treinen het door het koude weer afweten.

"Bij een minder ambitieuze dienstregeling zouden zich minder snel problemen voordoen, maar als er in Nederland een paar voertuigen niet rijden, staan er al snel een heleboel treinen in de file," meldt de zegsman.

Symphonica in Rosso naar Mojo Concerts

De curator die verantwoordelijk is voor de afwikkeling van het faillissement van het entertainmentbureau The Entertainment Group ( TEG), heeft het succesvolle concept Symphonica in Rosso verkocht aan Mojo Concerts. Dat heeft curator Jan Padberg vandaag bekendgemaakt.

TEG van mede-eigenaar en zanger Marco Borsato werd onlangs failliet verklaard. Borsato gaf in 2006 tien uitverkochte concerten in het Gelredome in Arnhem onder de noemer Symphonica in Rosso. Borsato besloot van het evenement een jaarlijks terugkerend spektakel te maken, met steeds een andere artiest. Vanaf 2007 gaven Paul de Leeuw, Lionel Richie en Diana Ross gestalte aan Symphonica in Rosso.

Borsato organiseerde eerder dit jaar twee benefietconcerten met enkele muzikale vrienden om na het faillissement van TEG de shows van Ross te kunnen betalen.

C. Ronaldo: "Ben niet jaloers op Messi"

Lionel Messi is de grote favoriet om Wereldvoetballer van het Jaar te worden. Ook Cristiano Ronaldo, sinds afgelopen zomer de duurste speler aller tijden, is vol lof over de Argentijn.

Met zijn club FC Barcelona won Messi in 2009 alle mogelijke hoofdprijzen. "Messi heeft het heel goed gedaan en is belangrijk voor Barcelona", zei Ronaldo aan de vooravond van de verkiezing tegen de internationale pers.

"Waarschijnlijk zal hij de prijs winnen, maar Xavi en Iniesta zijn ook belangrijk voor Barcelona en verdienen het om Wereldvoetballer van het Jaar te worden. Uiteindelijk wint het team de prijzen, niet de spelers als individu. Barcelona heeft zes prijzen gewonnen en heeft een geweldig team."

Ronaldo gunt Messi de trofee van harte. "Iedereen krijgt wat hij verdient en ik ben ook niet jaloers op Lionel. Ik wil hem feliciteren voor alles wat hij heeft gedaan en eveneens de andere spelers met hun prestaties feliciteren."

Timmer voor het eerst weer op het ijs

Ruim een maand na haar zware val op de 500 meter bij de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen, heeft Marianne Timmer vandaag weer op het ijs gestaan. Timmer werkte een lichte training af in Thialf.

"Het klopt inderdaad dat ze weer op het ijs heeft gestaan. Het ging beter dan ik had verwacht," aldus haar coach Jac Orie.

Timmer hoopt, door het voorspoedige herstel, dat ze alsnog kan deelnemen aan de Olympische Spelen in Vancouver. Eind januari komt er waarschijnlijk een tweede kwalificatiemoment voor Vancouver.

Orie kon overigens verder niets zeggen over de revalidatie. "Laten we maar eerst morgen de reactie van haar enkel afwachten."

3FM Serious Request: de tussenstand

Na drie dagen 3FM Serious Request staat de teller op 706.174 euro. Dat hebben de dj's Giel, Gerard en Annemieke vanmiddag bekendgemaakt.

Afgelopen nacht overnachtte cabaretier Youp van 't Hek in het Glazen Huis op de Grote Markt in Groningen. Een koptelefoonconference van hem leverde 2.025 euro op. Vannacht blijft Roel van Velzen een nachtje slapen bij de dj's.

Vanmiddag hadden de dj's last van snotneuzen, open knietjes, vieze luiers en natte kusjes; het was namelijk kindermiddag. Ouders doneerden geld aan het Rode Kruis en in ruil daarvoor werd er door de dj's, Ome Willem en Djumbo op de kinderen gepast.

De actie, dit jaar om geld op te halen voor malarianetten, duurt nog tot kerstavond. 3FM Serious Request is nog steeds te volgen via 101TV, 3FM en het internet. Op het forum wordt er ook druk gepraat over de actie in dit topic.

 

'Spoortunnel tussen Rusland en VS mogelijk'

Als het aan het Russische staatsspoorbedrijf ligt, krijgen de Russische Federatie en de Verenigde Staten een rechtstreekse spoorverbinding via een tunnel die onder de Beringstraat door moet gaan lopen. Die tunnel, die het oosten van Rusland met de Amerikaanse staat Alaska verbindt, zou binnen tien jaar klaar kunnen zijn, zo stelde Vladimir Yakunin, de president van het spoorwegbedrijf, gisteren in de Britse krant Sunday Express.

Niet alleen de Russische spoorwegen, maar ook een aantal Amerikaanse investeerders zouden het idee voor de tunnel wel zien zitten. De nieuwe tunnel zal, als het project daadwerkelijk wordt gerealiseerd, twee keer zo lang worden als de Kanaaltunnel tussen Frankrijk en Groot-Brittannië. De bedoeling is dat zowel goederen- als reizigerstreinen van de tunnel gebruik moeten kunnen maken.

Wie in de toekomst per spoor van Europa naar de Verenigde Staten wil reizen moet wel over genoeg zitvlees beschikken. De geschatte reistijd voor zo'n trip bedraagt namelijk ongeveer drie weken.

Met dank aan Thund3r voor de submit.

AEX breekt door de 330 punten

Beleggers in Amsterdam verkeerden vandaag in een positieve stemming. De AEX zette een nieuw jaarrecord neer en klom 1,8 procent naar 330,51 punten. Dit had mede te maken met bankanalisten op Wall Street, die aluminiumconcern Alcoa en chipbakker Intel een opwaardering gaven.

Beleggers zullen de komende tijd de Amerikaanse consument in de gaten houden. De dagen voor kerst zijn van cruciaal belang voor detailhandelaren en door het winterweer konden veel mensen de winkels niet bereiken.

De kerstbestedingen vormen een indicator van de kracht van het economisch herstel in de Verenigde Staten. Vorig jaar gingen de kerstverkopen in de VS nog voor het eerst in tien jaar omlaag.

Robinho voorlopig niet naar Barcelona

Robinho zal in de winterstop nog niet verkassen naar FC Barcelona. De Braziliaanse aanvaller mag vertrekken bij Manchester City en stond in de belangstelling van de ploeg van trainer Pep Guardiola. Barça-voorzitter Joan Laporta meldt dat de onderhandelingen voorlopig mislukt zijn.

"De voorwaarden waaronder wij bereid waren hem aan te trekken, heeft Manchester niet geaccepteerd," zei Laporta. "We zijn zeer tevreden met het team. Tenzij er in de laatste minuut een onverwachte ontwikkeling is. Ik denk niet dat we in de winterstop veel spelers zullen kopen."

'Euro 7 tot 8 procent overgewaardeerd'

De euro is 7 tot 8 procent overgewaardeerd ten opzichte van andere grote valuta, zoals de Amerikaanse dollar. Een verdere stijging van de euro zou een reden tot 'serieuze zorg' zijn voor de Europese economieën die veel handel met het buitenland drijven, waaronder Nederland.

Dit stelt de Europese Commissie (EC) vandaag in zijn derdekwartaalrapport over het eurogebied. De euro is sinds maart dit jaar aan een gestage opmars bezig, vooral tegen de dollar. De Europese munt kroop van 1,24 in maart naar onlangs 1,51 dollar per euro.

Door financiële problemen in met name Griekenland, dat failliet dreigt te gaan, is de euro de laatste weken echter verzwakt naar 1,43 dollar per euro. Maar er is nog steeds sprake van forse overwaardering van de munt aldus de EC.

In de 16 landen van de eurozone is sprake van economisch herstel, dat nog wel fragiel is omdat de groei nog afhankelijk is van de 'enorme' ondersteuning door de staat van de financiële sector en aan de economie.

"Deze steun zal uiteindelijk moeten worden afgebouwd, afhankelijk van het vermogen van de bancaire sector om het huidige niveau van kredietverstrekking aan de economie te vergroten", aldus de Commissie in het rapport.

Europese Commissie: euro overgewaardeerd

Eerste gipsvlucht overmorgen naar Rotterdam

Een aantal brekebenen die ongelukkig terecht zijn gekomen tijdens de wintersport, komt overmorgen met de eerste gipsvlucht van dit wintersportseizoen naar Rotterdam Airport. Naar verwachting landt het vliegtuig rond half een 's middags. Morgenochtend wordt bekend om hoeveel mensen het gaat.

Dat heeft Rotterdam Airport vandaag laten weten. De eerste gipsvlucht, traditiegetrouw afkomstig uit Innsbruck, komt dit jaar relatief vroeg als gevolg van de eveneens vroege start van de kerstvakantie, aldus de luchthaven.

De gipsvluchten worden uitgevoerd door Tyrol Air Ambulance, dat gespecialiseerd is in medische vluchten. In de cabine van het vliegtuig kan voor veel verschillende aandoeningen een speciale faciliteit gecreëerd worden.

"Zoals een zogenoemde 'legrest', dat is een stoel met voetenbank voor voet- en beenletsel, of een strechter voor patiënten die liggend vervoerd moeten worden." Door de speciale en flexibele inrichting van het vliegtuig kan het maximum aantal passagiers variëren. De meerderheid van de gipsvluchten is afkomstig uit Innsbruck (Oostenrijk) en Chambéry (Frankrijk).

Regionale zenders scoren

De commerciële regionale zenders doen het steeds beter. Dat blijkt uit de laatste luistercijfers die het onderzoeksbureau Intomart vanochtend bekend heeft gemaakt. De cijfers gaan over de periode oktober-november 2009. Gezamenlijk halen zenders als Radio 8FM, Fresh FM en RadioNL een marktaandeel van 5,4 procent. Vorig jaar in dezelfde periode was dat nog 3,7 procent.

Voor de rest zijn er weinig verschuivingen. De marktleider blijft Radio 538, gevolgd door Radio 2 en Radio 3FM. Als je echter kijkt naar vorig jaar is 3FM de grote winnaar. In een jaar tijd kreeg de publieke popzender er 1,1 procent marktaandeel bij, wat in radioland een groot verschil is.

We luisterden met z'n allen gemiddeld 3 uur en 21 minuten per dag naar de radio. Dat is zeven minuten langer dan in de vorige meetperiode. Aan het luisteronderzoek doen maandelijks ruim 9000 mensen mee.

Een volledig overzicht van de marktaandelen is hier te vinden .

Loonstijging nieuwe cao's gelijk aan inflatie

De loonstijging in cao's die tot nu toe dit jaar zijn afgesloten, bedraagt gemiddeld 1,1 procent en ligt daarmee ongeveer op het niveau van de inflatie. Wanneer ook rekening wordt gehouden met eerder gemaakte cao-afspraken komt de gemiddelde loonstijging dit jaar uit op 2,7 procent, tegen ongeveer 3,5 procent in 2008.

Dat blijkt uit de Najaarsrapportage over de cao-afspraken voor 2009 die minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Het kabinet heeft dit voorjaar nog met werkgevers en de vakbeweging op centraal niveau afgesproken dat de lonen gematigd moeten worden wegens de economische crisis.

Het kabinet ziet het liefst dat de lonen worden bevroren. Als overheidswerkgever heeft het kabinet ook al 3,2 miljard euro aan bezuinigingen ingeboekt voor 2011 door in de publieke sector uit te gaan van de nullijn.

Loonstijging nieuwe cao's gelijk aan inflatie  (foto: ANP)

'MeerSquashHeroes Open terug op kalender

In navolging van een succesvolle eerste editie in 2009 is ‘MeerSquash & Activity begin volgend jaar, van 15 tot en met 17 januari 2010, wederom het decor van de ‘MeerSquashHeroes Open 2010, een internationaal proftoernooi squash voor mannen.

Aan het Professional Squash Association (PSA) Satelliet-toernooi in Hoofddorp doen een groot aantal landgenoten mee. Opvallend is dat de bovenste drie plekken op de plaatsingslijst bezet worden door Nederlanders. Een unicum voor een toernooi op de PSA World Tour. Piedro Schweertman, vorig jaar nog verliezend finalist, is tijdens het squashtoernooi in de gemeente Haarlemmermeer als eerste geplaatst.

De lokale favoriet Bart Ravelli is als tweede ingeschaald, net voor zijn landgenoot Rene Mijs (3). Ook Bastiaan Meulenbelt (6), Frank Hartkoren en de met een wildcard toegelaten Rick Penders komen tijdens de ‘MeerSquashHeroes Open 2010 in actie. Het zestal strijdt in eigen land om punten voor de wereldranglijst en een totale prijzenpot van 3.000 Amerikaanse dollars.

Naast het grote aantal Nederlandse spelers kent de 'MeerSquashHeroes Open 2010 ook een internationale deelnemersveld. Spelers uit negen verschillende landen, waaronder Egypte, Australië en Engeland, verschijnen in Hoofddorp aan de start. Titelverdediger Bradley Hindle uit Malta ontbreekt overigens.

De loting van het squashkampioenschap zal begin januari bekend gemaakt worden.

Heideman zegeviert in Noordlaren

Jan Maarten Heideman heeft vanmiddag de marathon op natuurijs in Noordlaren op zijn naam geschreven.

Heideman was na een uur en tien ronden van 350 meter zijn medevluchter Jan van Oosterom te snel af. Het tweetal was in de finale van de koers uit een groep van vijftien rijders ontsnapt. Cees Juffermans kwam als de nummer drie over de finish.

Bij de vrouwen ging de overwinning naar Maria Sterk. Sterk was na veertig minuten haar medevluchtster Erna Kijk in de Vegte te snel af.

Antwerpse eetcafés zetten eters buiten

De meeste eetcafés in en rond Antwerpen zetten vanaf 1 januari de eters buiten en houden de rokers binnen. Dat blijkt uit een rondvraag onder honderdvijftig eetcafés door de Gazet van Antwerpen, waarvan het resultaat vandaag is bekendgemaakt.

Vanaf 1 januari geldt in Belgische eetcafés een rookverbod. In gewone cafés is dat nog niet het geval. Zo'n 75 procent van de eetcafés in de provincie Antwerpen vormt zich daarom om tot een gewoon café, om de vele rokers te behagen.

Linda Droesbeke van café De Vierklaver in Puurs ziet 80 procent van haar klanten roken: "Als ik de rokers buitengooi, kan ik mijn café sluiten. Dus vanaf januari serveer ik geen eten meer."

In Belgisch-Limburg voeren de meeste eetcafés wel het rookverbod in per 1 januari, zo blijkt uit een rondvraag door krant Het Belang van Limburg.

binnen roken, buiten eten  (foto: ANP)

Laura op weg naar Nederland

De 14-jarige Laura Dekker zit vanmiddag half vier (Nederlandse tijd) op de luchthaven van Sint Maarten in afwachting van haar vlucht naar Curaçao. Vandaar zal ze doorvliegen naar Nederland.

Laura is in gezelschap van een douanemedewerker en een politieagent. De douanemedewerker vliegt met haar mee.

Het zeilmeisje oogt rustig. Ze heeft een gitaarkoffer en een rugzak bij zich. Haar vlucht vertrekt over ongeveer anderhalf uur. Laura zal op zijn vroegst morgenochtend in Nederland aankomen.

Laura Dekker werd dit weekend door haar familie als vermist opgegeven. Gisteravond bleek dat ze op Sint Maarten zat.

Laura wil alleen de wereld rond zeilen, maar Bureau Jeugdzorg weerhoudt haar daarvan. De rechter plaatste het meisje onder toezicht van het bureau.

Operatie voor Spartaan Strootman

Kevin Strootman ondergaat woensdag een operatie aan zijn bovenbeen. De middenvelder van Sparta heeft last van een uitstulping van het bot.

De Ridderkerker heeft al langer last van deze blessure, maar stelde een operatie uit tot na de eerste seizoenshelft. Morgen speelt Strootman nog mee tegen Baronie voor de KNVB-beker. Het herstel zal zo'n zes weken duren. Mogelijk mist de 19-jarige aanvoerder van Sparta de hervatting van de competitie eind januari. Dit seizoen speelde de talentvolle middenvelder zeventien keer mee in de Eredivisie. De linkspoot scoorde twee keer.

Playstation 3 gejat, Remote Play to the rescue!

Het is klote als je op een dag thuis komt en je ziet dat inbrekers je hele huis hebben leeggehaald. Het wordt natuurlijk nog een tikkeltje erger als je er ook achterkomt dat je hele gameverzameling inclusief Playstation 3 is gejat. Toch is er een simpele en briljante oplossing om je Playstation 3 weer op te sporen: Remote Play.

Remote Play is een functie voor de Playstation 3 waarmee je met je PSP de Playstation 3 via het internet kunt besturen. Je kunt dus van verre locatie je Playstation 3 die thuis staat aanzetten en er alles mee doen wat je wilt. Je kunt zelfs sommige games die op je Playstation 3 staan via deze functie op de PSP spelen.

Op de Playstation Boards doet psich0m4n zijn verhaal hoe hij d.m.v. deze functie zijn Playstation 3 weer terug heeft weten te krijgen. Toen zijn Playstation 3, accessoires en games waren gejat kwam hij op het idee om met zijn PSP zijn Playstation 3 aan te zetten. Na lang proberen lukte het na een aantal dagen om contact met zijn eigen Playstation 3 te maken.

Na het aanzetten van de Playstation Eye camera, die de dief ook had meegenomen en aan de Playstation 3 had gekoppeld, kon hij op zijn PSP scherm een verwarde man zien die zich aan het afvragen was hoe het mogelijk was dat zijn Playstation 3 ineens aan was gegaan. Een foto met een digitale camera van het PSP scherm en een bezoekje aan het politiebureau later kon de man ingerekend worden aangezien het een bekende was van de politie.



The Saboteur dankzij patch eindelijk speelbaar op ATI-kaarten

EA heeft de eerste patch voor The Saboteur uitgebracht, de patch zou voornamelijk problemen met ATI-kaarten op moeten lossen.

Bij de lancering van The Saboteur werd vrij snel duidelijk dat er grote problemen waren met de game als deze gespeeld werd op een PC met Windows Vista/7, een multicore-processor en een ATI-kaart. Ondanks dat de patch het spel in ieder geval weer speelbaar zou moeten maken voor deze gebruikers raadt EA nog steeds aan om Windows zo in te stellen dat hij geen gebruik maakt van alle processorkernen. Gebruikers van een dual-core processor zouden onderstaande stappen niet hoeven te nemen. EA is inmiddels bezig met een echte oplossing voor de quadcore-problemen, de work-around biedt namelijk niet volledige zekerheid dat problemen met de game verleden tijd zijn.

Users with Quad core CPU's will possibly have significant streaming issues without the following work around. The team is aware of this issue and is working on a fix for it in the next patch update. If you are running a Quad Core CPU please follow the steps below to set Game Only affinity on your CPU. While this will decrease the amount of streaming glitches, it is not a full proof fix.

Windows 7 and Vista

1.) Boot the game.
2.) Wait for the main menu to load, then press Ctrl-Alt-Delete.
3.) Select Start Task Manager.
4.) If the game is visible, press Alt-Tab, otherwise continue to the next step.
5.) Inside the Task Manager, go to the Processes tab.
6.) Find Saboteur.exe, right-click it, and select Set Affinity…
7.) De-select CPU 2 and CPU 3.
8.) Click OK.

De patch weegt 13,8 MB en is hier te downloaden.

VVV wil Drost en Verbeek verhuren

VVV-Venlo hoopt Henrico Drost en Rick Verbeek in de winterstop te kunnen verhuren. In het geval van Drost is dit opmerkelijk, aangezien VVV hem zelf huurt van SC Heerenveen.

Zijn huurperiode in Limburg verloopt tot nu toe weinig succesvol. Slechts tegen ADO Den Haag deed trainer Jan van Dijk een beroep op de 22-jarige Kampenaar. Drost heeft een aflopend contract bij Heerenveen en hoopt zich in de tweede seizoenshelft in de kijker te spelen bij andere clubs. De verdediger kwam namens SC Heerenveen, Excelsior, De Graafschap en VVV-Venlo tot 68 wedstrijden in de Eredivisie, waarin hij één keer scoorde.

De 21-jarige Rick Verbeek kwam dit seizoen ook maar één keer in actie. Vorig seizoen speelde hij in de Jupiler League nog dertig keer mee. De speler en de club achten het voor zijn ontwikkeling beter als hij op huurbasis speeltijd kan krijgen bij een andere club, liefst in de Jupiler League.

Linssen mag transfervrij vertrekken bij Roda

Roda JC en Edwin Linssen hebben in goed overleg besloten dat de middenvelder in de winterstop transfervrij mag vertrekken uit Kerkrade. Linssen komt de laatste tijd weinig aan spelen toe bij Roda.

De verdedigende middenvelder heeft nog een contract tot medio 2012 in Kerkrade, maar mag dus op zoek naar een andere werkgever. Aan Voetbal International legt hij uit waarom: "Ik hoef niet weg, maar technisch directeur Martin van Geel is gelukkig bereid om mee te denken. Op dit moment kom ik te weinig aan spelen toe en dat vindt de clubleiding ook. Voor beide partijen is het dus beter om naar een oplossing te zoeken, waarbij ik zowel naar Nederland als naar het buitenland kijk."

De 29-jarige Linssen speelt pas sinds de zomer van 2008 voor Roda JC. De club nam hem over van VVV-Venlo, waar hij negen seizoenen speelde. Die periode werd onderbroken door een jaar bij Helmond Sport. Linssen speelde vorig seizoen nog 28 keer mee in de Eredivisie voor Roda, maar kwam dit seizoen pas negen keer binnen de lijnen.

Serious Sam 3 komt in 2010

Fans van hersenloos schieten met vrienden worden weer eens op hun wenken bediend: Croteam, de developers van Serious Sam, hebben aangekondigd dat Serious Sam 3 nog in 2010 uit moet komen.

Croteam heeft laatst nog een erg leuke HD-versie van de eerste Serious Sam-game uitgebracht, binnenkort volgt het vervolg en daarna mogen we dus gaan schieten met Serious Sam 3. Serious Sam 3 zal volgens de developers de bekende gameplay bevatten maar zal gaan voor een meer realistisch uiterlijk in plaats van de cartoon-achtige sfeer waarmee we bekend zijn.


Serious Sam HD: The First Encounter in actie

De FOK!userawards zijn er weer!


De herfst is vergevorderd, de winter klopt op de deur. Langzaamaan doet verkouden wordend Nederland de kachel stiekem een graadje hoger om de koude kou buiten te houden. Over een paar weken is het alweer 2010 en dat betekent uiteraard maar een ding! Het is weer tijd voor de FOK!userawards!

En dit jaar gaat het anders dan andere jaren. Dit jaar hebben we een heuse FOK!userawardsite ontwikkeld! Eentje die automatisch lijstjes genereert die je in het FOK!userawardtopic op het forum kan posten en waar je met zijn allen over kan discussiëren. Je vindt het FOK!userawardtopic hier.

Hoe kan je stemmen?

Ga naar FOK!userawardsite. Je kan zelf kiezen in welke categorieën je jouw stem, mening, idee of suggestie wil geven. Bijvoorbeeld Sport, Weblog, Frontpage en/of Games. Wat jij wil. Elke categorie heeft haar eigen vragen, en sommige vragen kom je bij meerdere categorieën tegen.

Je kan je invoer zo vaak wijzigen, aanvullen en leeghalen als je wilt tot aan de sluitingsdatum van de FOK!userawards, waar je laatste invoer de definitieve zal zijn. Alles is gelinkt aan je account, het systeem onthoudt de data van je laatste invoer. Dus ook bij tussentijds wijzigen, aanvullen en leeghalen. Overigens hoef je niet alle vragen in een categorie te beantwoorden. Je kan vragen gewoon leeglaten als je dat wil of als je niet weet wat je moet kiezen of invullen.

Je kan verder op elk gewenst moment een lijstje van je keuzes in het FOK!userawards topic plaatsen. Zodra je met invoeren begint zie je “bedankt voor je stem, zie hieronder je forumpost” verschijnen. Kopieer en plak je forumpost in het topic, dan komt hij met de juiste opmaak in je post. Wanneer je hierna je invoer wijzigt, verandert ook je forumpost voor op het forum. Je kan dus ook zo vaak je nodig acht je hernieuwde lijstje in dit topic plaatsen, maar maak er geen c/p-feest van en hou het overzichtelijk.

De spelregels…

Yups, so shit happens, ook de FOK!userawards hebben een aantal spelregels!
* Je mag niet op jezelf stemmen.
* Let goed op waar je op stemt! Bijvoorbeeld: ‘Beste nieuwkomer 2009’ moet dus een wel een registratiedatum uit 2009 hebben. Beste SA sport moet dus ook SA sport zijn geweest in 2009.
* Maak je niet druk om wat anderen van je stem vinden of van jou verwachten, je hoeft voor een ander je keuze niet aan te passen. Het is jouw keuze, so choose wisely.
* Nomineer niet steeds dezelfde user voor alle vragen of categorieën, op deze manier verpest je de stemming en dus tellen wij deze lijstjes niet mee.

Tot wanneer kan je stemmen

Je kan tot uiterlijk 31 december 23:59 uur je stem uitbrengen. Daarna sluit de site en kan je jouw invoer niet meer wijzigen.

1 januari 2010 zal, afhankelijk van hoe snel we onze roes hebben uitgeslapen en de katerkoppijn weggezakt is, de uitslag posten. De antwoorden op de open vragen komen een week later, je begrijpt dat we die handmatig zullen nalopen en dat dat even tijd nodig heeft.

Inbreker belt politie vanuit bouwmarkt

De grond onder de voeten van een 38-jarige Roemeense inbreker werd eergisterochtend vermoedelijk te heet. Vanuit de bouwmarkt in Sint Hubert (Brabant) waar hij zich de avond ervoor had laten insluiten om skimapparatuur te installeren, belde hij zelf de politie. Hij verklaarde dat hij vreesde voor zijn opdrachtgevers die hij enkele weken geleden in België had ontmoet.

De politie heeft dat vandaag laten weten. Agenten vonden in het bezit van de man apparatuur en gereedschap om zijn opdracht uit te voeren. De inbreker verklaarde dat hij was gedwongen. Hij kon de politie niet helpen aan de identiteit van zijn opdrachtgevers en werd vandaag weer vrijgelaten.

Aarsruiker in supermarkt

Veel mensen houden er een hobby op na. De een nog aparter dan de ander, maar in het Engelse Plymouth loopt een man rond, volgens The Sun, met een wel heel merkwaardig tijdverdrijf.

De onverlaat, die inmiddels door de politie wordt gezocht, ruikt aan het achterwerk van een winkelmedewerker die werkzaam is in een Co-op supermarkt. Deze viespeuk heeft zich al zo'n twintig keer schuldig gemaakt aan het 'analyseren'. Het zal echter niet erg moeilijk zijn om de snuiver te pakken te krijgen, omdat hij door bewakingscamera's is gefilmd. Het gaat om een kalende, roodharige man in de veertig, gewapend met een bril.  

In de weekenden besluipt de dader zijn slachtoffer. In zijn buurt bukt hij zich, zogenaamd om iets uit de schappen te pakken, maar dan slaat hij toe. De 20-jarige winkelbediende vertelt: "Ik ben geschokt. De kerel gaat vliegensvlug te werk. Eén keer heb ik gevoeld hoe hij me aanraakte. Niet normaal".

De politie is op zoek naar getuigen. "Er was telkens veel volk in de supermarkt. Iemand moet de kerel aan het werk hebben gezien", aldus agent Steve Wight.

Blizzard: We zullen ooit aan een consolegame gaan werken

Blizzard wordt door velen geroemd om z'n games. Deze zijn volgens velen van hoge kwaliteit en worden er alleen maar games op de markt gezet die echt af zijn. Toch zijn al deze games alleen maar te spelen op de PC. Het is inmiddels negen jaar geleden sinds Blizzard een game op een console had maar in de toekomst kunnen we er waarschijnlijk meer zien.

Allen Brack van Blizzard zegt in een interview dat ze graag een game voor de console zouden maken. Het is een kwestie van tijd.


I have two consoles at home. Sam has consoles. We're a culture of gamers. We will definitely work on a console game at some point. I have no doubt about that. It's just [a matter of] what game. What makes the most sense?

Ondanks dat we in de toekomst dus nog wel een game op de consoles kunnen verwachten wordt er niet gezegd of ontkend dat ze hier al mee bezig zijn. We zullen dus moeten afwachten waartoe dit allemaal zal leiden.

Kat vastgelijmd aan snelweg

Langs een Amerikaanse snelweg was een kat met zijn pootjes aan het wegdek vastgelijmd. Een echtpaar zag het dier, en dacht in eerste instantie dat de kat aangereden was. Bij nadere inspectie bleek het dier nog te leven.

Het stel slaagde erin de pootjes van de kat los te krijgen. Het dier raakte hierbij gewond aan zijn voetzolen. De kat werd vervolgens ondergebracht in een in tijdelijk tehuis.

Met dank aan Albert86 voor de submit.

ING rondt terugbetaling staatssteun af

Bank en verzekeraar ING heeft de terugbetaling van 5 miljard euro aan staatssteun afgerond. Ook de aandelenemissie, waarmee het geld voor de betaling is opgehaald, is afgerond. Dat heeft ING vandaag bekendgemaakt.

ING liet ruim een week geleden al weten de Nederlandse staat een deel van het geld op 21 december terug te betalen. In totaal heeft ING 10 miljard euro aan steun gekregen. ING heeft de Staat nu 5,606 miljard euro betaald. Bovenop het aflosbedrag komt nog een rente van 259 miljoen euro en 347 miljoen euro aan premie.

De Nederlandse staat en ING kwamen eerder dit jaar de vervroegde terugbetaling overeen. ING betaalt dit deel van de steun terug met een claimemissie die het bedrijf deed. De netto-opbrengst van de emissie is 7,3 miljard euro, aldus ING vandaag.

ING rondt terugbetaling staatssteun af  (foto: ANP)

Soucek baalt van situatie

Andy Soucek baalt enorm van de situatie waarin de coureur verkeerd. Soucek won vorig jaar de Formule 2-titel waarmee hij een test bij Williams won, maar de coureur is nog steeds niet in het bezit van een plekje bij een Formule 1-team.

"Ondanks dat de Formule 2 opgericht is om als opstapje naar de Formule 1 te dienen heb ik er tot op heden weinig profijt van gehad. Max Mosley, initiator van de klasse, is inmiddels vertrokken en ondanks dat Jean Todt de lijn van Mosley wil blijven volgen, is het maar de vraag wat de FIA gaat doen. De FIA kan niemand dwingen om de Formule 2-kampioen vast te leggen. Ik wil ook best reserverijder worden, maar bij voorkeur wil ik racen. Binnen twee weken weet ik waar in aan toe ben", aldus de gefrustreerde coureur.

'N. Prost in beeld bij Renault voor testrol'

Nicolas Prost, zoon van viervoudig wereldkampioen Alain Prost, zou nadrukkelijk in de belangstelling staan om reserverijder te worden bij Renault. De 28-jarige Fransman maakte tot op heden echter weinig indruk in zijn sportieve carriére

De coureur reed onder andere in de A1 Grand Prix en de World Series by Renault maar wist nooit succes te boeken. Eric Bouiller, manager bij Gravity Sports, zou namens de Franse coureur onderhandelen met Renault. Hierbij probeert de manager dezelfde nauwe banden te gebruiken als Ho-Ping Tun. Gerard Lopez, grootaandeelhouder van Renault, heeft namelijk nauwe banden met Gravity Sports.

Yuri van Gelder 'hardst gevallene' van 2009

Luisteraars van het Radio 2-programma De Heer Ontwaakt! van de VARA vinden het onterecht dat Yuri van Gelder hard van zijn voetstuk is gevallen het afgelopen jaar. Zij hebben hem uitgeroepen tot de hardst gevallene van 2009, liet de omroep vandaag weten.

Verslaggever Robert Jan Booij zal Van Gelder morgen symbolisch terugplaatsen op zijn voetstuk door hem 'De Val van 2009-award uit te reiken.

Luisteraars van het radioprogramma konden de afgelopen weken via een verkiezing op internet uitmaken wie voor volgend jaar een steuntje in de rug kan gebruiken. Onder de tien genomineerden zaten naast Van Gelder onder andere de failliete Marco Borsato en Dirk Scheringa, prins Willem-Alexander en prinses Máxima en de Toppers, die een afgang beleefden op het Eurovisiesongfestival.

"Na een jaar vol ontslagen sporters, omgevallen banken en dikke tranen wilde ik het jaar met deze verkiezing toch een beetje positief eindigen", zegt presentator Sander de Heer. "Zijn Scheringa, Borsato en Van Gelder niet al genoeg beschadigd door alle negatieve publiciteit?"

  (foto: ANP)

'Sneeuwschoenen' Club zorgen voor commotie

De schoenen van Club Brugge zorgen voor veel commotie bij onze zuiderburen. De ploeg van trainer Adrie Koster won vorige week met 1-0 van Toulouse met speciaal sneeuwschoeisel, dat beter bestand is tegen de huidige weersomstandigheden.

Trainer van Lokeren, tegenstander van Club in de beker, Jacky Mathijssen heeft de Belgische bond ingeschakeld omdat ze twijfelen aan de legaliteit van de 'sneeuwschoenen'

Mathijssen vreest dat Club Brugge veel voordeel haalt uit deze schoenen. "Ik ga ervan uit dat beide teams met gelijke wapens moeten kunnen strijden om zich te kwalificeren voor de volgende ronde. Het is aan de scheidsrechterscommissie om de knoop door te hakken", zegt de trainer van Lokeren in Het Laatste Nieuws.

Bij Club Brugge maakt men zich geen enkele zorgen. "Wij hebben geen enkel probleem met dat onderzoek", is de nuchtere reactie van directeur Luc Devroe. "Onze schoenen zijn perfect in orde. Wij kennen de reglementen en onze materiaalman kent zijn stiel. Wij hebben de schoenen laten aanpassen in een gespecialiseerd bedrijf en ze zijn in overeenstemming met de bondsreglementen. Vorige woensdag zijn de schoenen ook gecontroleerd door de UEFA en er was geen enkel probleem."

De bekerwedstrijd tussen Club en Lokeren staat gepland voor woensdagavond.

Ruiming duurt nog maanden

Op drie geitenbedrijven in Vinkel, Tilburg en Horssen zijn vanochtend de eerste geiten gedood vanwege de Q-koorts. Tot de Kerst worden in totaal negen bedrijven geruimd, vertelde Chief Veterinary Officer, Christianne Bruschke, van het ministerie van Landbouw vanochtend in Vinkel.

Ze legde uit dat elke dag drie bedrijven worden getaxeerd en geruimd. Tijdens de kerstdagen en de jaarwisseling ligt het werk stil. Op basis van die methode zijn er in totaal twintig werkdagen nodig om drachtige geiten op alle zestig besmet verklaarde bedrijven te doden. Elk bedrijf ontvangt vanaf eind januari nog een tweede controle van de Voedsel en Waren Autoriteit om te kijken of er drachtige dieren zijn achtergebleven.

Het ministerie verwacht dat er tot aan het eind van de lammerperiode (in het voorjaar) nog incidenteel bedrijven besmet worden verklaard en moeten worden geruimd.

  (foto: ANP)

DNB sleept RTL Nieuws voor de rechter

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft RTL Nieuws gedagvaard. De toezichthouder op het Nederlandse bankwezen eist dat RTL enkele vertrouwelijke documenten rond DSB van haar website haalt en stopt met het verspreiden van deze informatie.

De rechtbank in Amsterdam bevestigde dat er vanmiddag om 14.30 uur een kort geding dient tussen de partijen. Het is nog niet duidelijk of de rechter direct uitspraak doet.

De rechtszaak staat los van de aangifte die DNB afgelopen donderdag deed in de kwestie. DNB heeft bij justitie aangifte gedaan van "een mogelijke overtreding van toepasselijke geheimhoudingsverplichtingen".

RTL Nieuws kreeg diverse vertrouwelijke DNB-documenten in handen over DSB. Deze gebruikte de nieuwsrubriek voor een eigen reconstructie van de gebeurtenissen rondom DSB en de rol van DNB. De documenten zijn ook gepubliceerd op de website. RTL weigert ze eraf te halen omdat de zender vindt dat ze een maatschappelijk belang dienen.

  (foto: ANP)

CDA wil investeringsplan tegen treinuitval

Hoe kan het dat het treinverkeer en ander openbaar vervoer al na een paar dagen sneeuw plat liggen? Het CDA in de Tweede Kamer wil snel een investeringsplan tegen de treinuitval.

Dit blijkt uit Kamervragen van het CDA aan minister Camiel Eurlings en staatssecretaris Tineke Huizinga, beiden van Verkeer en Waterstaat. Fractiewoordvoerder Ger Koopmans verbaast zich erover dat trein en ook bus en tram zo snel met grote problemen kampen door de sneeuw.

"Donderdag en vrijdag leek mij de sneeuw niet voldoende om het land plat te leggen. In de herfst liggen de treinen al na een paar blaadjes eruit, en nu in de winter na een paar sneeuwvlokjes. Wanneer en op welke wijze komen we af van deze flauwekul?", vraagt Koopmans aan de bewindslieden.

Rover: busmaatschappijen erg hysterisch

Reizigersvereniging Rover heeft geen geen goed woord over voor de manier waarop de vervoersmaatschappijen in Nederland om zijn gegaan met de winterse omstandigheden. Busmaatschappijen reageerden "erg hysterisch", spoorbeheerder ProRail had zich beter moeten voorbereiden op vorst en sneeuwval en de NS moet reizigers beter informeren. Dat zei een woordvoerster van Rover vanmiddag.

"Ik snap best dat het op bepaalde plekken onverantwoord was om met bussen te gaan rijden, maar dit was wel een erg hysterische reactie", verwijzend naar het besluit om het busvervoer in talloze regio's en steden stil te leggen. ProRail krijgt er van haar van langs omdat het van tevoren duidelijk was dat er winterse omstandigheden zouden zijn. De spoorbeheerder had volgens haar maatregelen moeten treffen om problemen te voorkomen. "De Nederlandse Spoorwegen konden niets aan de problemen doen, maar de reizigers moeten beter geïnformeerd worden. Ik hoorde van iemand dat een NS-medewerker tegen hem had gezegd: ga maar naar huis, je komt toch niet op je bestemming."

Rover heeft tot nu toe enkele tientallen klachten binnen van boze reizigers.

Rover: busmaatschappijen erg hysterisch  (foto: ANP)

Herbst zegeviert wederom op slalom

Reinfried Herbst heeft bij wereldbekerwedstrijden in het Italiaanse Alta Badia ook de tweede slalom van dit seizoen bij de mannen op zijn naam geschreven.

Na twee manches had de Oostenrijker vanmiddag 0,08 voorsprong op de Zwitser Silvan Zurbriggen die als tweede eindigde. De Oostenrijker Manfred Pranger, die na de eerste run nog de snelste was, werd derde.

Vorige maand zegevierde Herbst ook al in het Finse Levi.



Uitslag slalom
PosNaamTijd
1Reinfried Herbst (Oos)1.49,31
2Silvan Zurbriggen (Zwi)1.49,39
3Manfred Pranger (Oos) 1.49,48
4Manfred Mölgg (Ita)1.49,81
5Michael Janyk (Can)1.49,98
6Giuliano Razzoli (Ita)1.50,30
7Julien Lizeroux (Fra)1.50,61
8 Giorgio Rocca (Ita)1.50,90

Wetzel zwaar onder druk bij ADO

Het is nog maar de vraag of André Wetzel de kerst haalt bij ADO Den Haag. De technisch directeur uitte dit weekend forse kritiek op de Haagse clubleiding en dat is slecht gevallen bij Mark van der Kallen, de eigenaar van ADO.

In De Volkskrant nam Wetzel geen blad voor de mond over het bestuur van ADO. Vooral de Raad van Commissarissen kreeg veel kritiek te verduren. ''Ik laat niet over me heen lopen. De raad heeft mijn regie getorpedeerd. Heel Nederland kan zien dat ik de club zo niet kan managen. Als ik op deze wijze wordt gepasseerd, ontstaat er een onwerkbare situatie", aldus Wetzel, die stelde 'geen marionet' van de RvC te willen zijn.

Wat voor Van der Kallen vooral onbegrijpelijk is, is dat Wetzel de confrontatie met de clubleiding via de media zoekt. "Ik vind de uitlatingen van Wetzel heel teleurstellend en onbegrijpelijk. Dit schaadt de club, zoiets doe je niet. Ik vraag me echt af: waarom speel je het zo?" Van der Kallen denkt ook dat Wetzel op deze manier een breuk probeert te forceren. "Daar lijkt het wel op, natuurlijk. Maar meer ga ik er nu niet over zeggen, ík wil er geen onemanshow van maken. Eerst gaat de raad deze week zitten met Wetzel, eens horen wat hij allemaal te melden heeft. Maar ADO gaat gewoon door, met of zonder Wetzel", besluit hij.

Vuurwerkcampagne Shithappens hit

Al meer dan een half miljoen mensen heeft de afgelopen twee weken de filmpjes van de vuurwerkcampagne Shithappens bekeken. Dat heeft de Stichting Consument en Veiligheid vandaag gemeld.

In een filmpje is te zien hoe iemand eruit kan zien na een operatie als hij of zij oogletsel oploopt. Deze manier van communiceren spreekt tieners volgens de stichting goed aan. De meeste ongelukken met vuurwerk worden veroorzaakt door tieners. De jaarlijkse campagne van de stichting richt zich dit jaar op het feit dat meer dan de helft van de jaarlijkse vuurwerkslachtoffers gewond raakt door andermans vuurwerk.

De afgelopen jaarwisseling belandden ongeveer achthonderd vuurwerkslachtoffers op de spoedeisende hulp. In veel gevallen ging het om oogletsel.

Voor het filmpje klik hier!

Boek: Lesley Kagen - Fluiten in het donker

Het is een warme zomer wanneer de familie van Sally O’Malley naar Vliet Street verhuist. Sally’s vader, met wie ze een innige band had, is overleden en haar moeder is hertrouwd met drinkebroer Hall, om verzekerd te zijn van een huis en inkomen voor haar en haar drie dochters. Op een dag vertelt moeder dat ze ziek is en naar het ziekenhuis moet, de tienjarige Sally en haar oudere en jongere zus achterlatend bij Hall. Op dit punt stappen we de debuutroman van Lesley Kagen binnen, die de lezer meeneemt naar een bitterzoete zomer.



NS: Ga gespreid naar huis

De NS roept mensen die vandaag op hun werk zitten op, om op verschillende tijdstippen naar huis te gaan. Op die manier kunnen de treinen de reizigers beter verwerken. "Overleg met je werkgever of dat mogelijk is", aldus een woordvoerder van de NS.

Ondanks een negatief reisadvies van de NS en spoorbeheerder ProRail zijn er toch nog veel mensen die de trein pakken. "Mensen zullen hebben gedacht: het zal zo'n vaart niet lopen. Maar dan hebben ze buiten de waard gerekend." Volgens de zegsman is er slechts zeer beperkt treinverkeer mogelijk. "Maar ja, iedereen maakt z'n eigen individuele afweging. Wij geven een advies; je hoeft het niet op te volgen."

De ANWB doet geen officiële oproep aan automobilisten om op gespreide tijdstippen naar huis te gaan, "maar het zou wel heel handig zijn", aldus een woordvoerster.

Weber: "Schumi medisch goedgekeurd"

Volgens Willi Weber, manager van Michael Schumacher, heeft de Duitse coureur de medische keuring goed doorstaan. Schumacher wil zelf echter nog wel een aantal tests doen voordat hij een beslissing neemt.

Volgens Weber zou de dokter, Johannes Peil, verklaard hebben dat Schumacher superfit is en dat hij een enorme vooruitgang geboekt heeft. Hiermee zou één van de laatste hordes die in de weg stond voor een rentree weggenomen zijn.

[Upd] Groningen - Heerenveen naar 17 januari

Het duel tussen FC Groningen en sc Heerenveen, dat gisteren niet door kon gaan, is verplaatst naar 17 januari. Op diezelfde dag wordt ook de derby tussen NEC en Vitesse gespeeld. De Derby van het Noorden begint om 14:30 uur.

Hierdoor beginnen ook FC Groningen en sc Heerenveen dus een week eerder aan de tweede seizoenshelft. De eerste speelronde van het nieuwe kalenderjaar staat gepland in het weekend van 22 januari.

Voor de overige wedstrijden, die gisteren werden afgelast, heeft de Nederlandse voetbalbond nog geen nieuwe datum gevonden.

Update 13:30 uur

Ook de andere afgelaste wedstrijden van dit weekend zullen in principe worden ingehaald op 17 januari. Mocht die datum de clubs niet uitkomen, dan zijn ook 19 en 20 januari beschikbaar. Dan hebben de betrokken clubs overigens nog wel toestemming nodig van de lokale autoriteiten.

De afgelaste wedstrijden in de Jupiler League worden 18 januari ingehaald.

'Laura vloog niet vanuit Nederland'

Laura Dekker heeft geen gebruik gemaakt van een Nederlandse luchthaven toen ze naar Sint Maarten vertrok. Dat is gebleken uit onderzoek van de Koninklijke Marechaussee, zo heeft een woordvoerder vandaag gemeld. Waar het 14-jarige meisje dan wel is vertrokken, weet de marechaussee niet.

Laura, die solo de wereld rond wil zeilen, maar daar tot nu toe door Bureau Jeugdzorg van is weerhouden, werd vrijdag als vermist opgegeven. Gisteren liet ze aan haar woordvoerster weten dat ze op Sint Maarten zit.

Wanneer een minderjarige onbegeleid reist, moet die documenten bij zich hebben die bewijzen dat daarvoor toestemming is gegeven, bijvoorbeeld door een ouder of voogd. De marechaussee controleert daarop bij de paspoortcontrole. Deze werkwijze geldt volgens de woordvoerder van de marechaussee voor alle Schengenlanden.

Een KLM-woordvoerster stelde vandaag dat het in principe onmogelijk is voor een 14-jarige om onbegeleid en zonder de benodigde documenten van Schiphol te reizen. "Omdat alle inchecksystemen haar zouden weigeren." De zegsvrouw doelde daarmee op het inchecken, het inleveren van bagage, paspoortcontrole en controle bij de gate

Gewonden door treinongeluk in Zagreb

Door een treinongeluk in het station van de Kroatische hoofdstad Zagreb zijn vandaag zeker vijftig passagiers gewond geraakt. De trein botste op een betonnen stootblok, meldde het Kroatische persbureau HINA op gezag van de politie.

Een gewonde is er zeer slecht aan toe. De meeste andere gewonden hadden vooral kneuzingen en blauwe plekken opgelopen. Mogelijk heeft hevige sneeuwval een rol gespeeld bij het ongeluk, aldus de politie.

Petronas titelsponsor Mercedes GP

Ondanks eerdere berichten dat Petronas geen Formule 1-team meer zou gaan sponsoren, heeft het bedrijf toch een overeenkomst gesloten met Mercedes Grand Prix om titelsponsor te worden.

De overeenkomst is voor de langere termijn gesloten en teambaas Ross Brawn is dan ook zeer blij: "Iedereen bij Mercedes GP is blij met deze overeenkomst. In Valencia zal Petronas voor het eerst op onze nieuwe zilveren livery getoond worden. De plannen voor het nieuwe seizoen lopen voorspoedig."

Wildcard Henin voor Sydney

Justine Henin heeft een wildcard voor het WTA-toernooi van Sydney gekregen. Het toernooi start op 10 januari.

Eerder al kreeg de voormalige nummer een van de wereld, die haar comeback maakt, wildcards in Brisbane, een week eerder, en voor de Australian Open.

De Belgische tennisster zegt blij te zijn dat ze weer in Sydney zal spelen. Ze won het toernooi in 2004, 2006 en 2008. "Ik heb veel mooie herinneringen aan Sydney en heb er drie keer gewonnen. Ik kijk ernaar uit om in januari terug te keren als voorbereiding op de Australian Open."

Win een schaatsmuts!

Samen met de première van de film De Hel van 63, over de barre Elfstedentocht in 1963, ging zondag ook de Muts van ‘63 in première. De Muts van ’63 is een eerbetoon aan de helden die in de ijskoude winter van ’63 de Elfstedentocht volbrachten. In De Muts van ’63 blikken de schaatsers terug op de barre tocht en hun overwinning. De trailer van De Muts van '63 kan je hier vinden.

Nu kunnen alle Nederlanders een beetje meegenieten van dat gevoel van
1963, maar natuurlijk wel met warme oren. Want 'Kou zit tussen je oren, dus je kunt maar beter wat warms opzetten.' (Reinier Paping)

FOK! mag tien Unox mutsen weggeven. Wil jij er eentje winnen? Geef dan het antwoord op de volgende vraag: Wie won de laatste officiële Elfstedentocht?? Stuur je antwoord, met vermelding van je username op FOK!, naar: prijsvragensport@fok.nl o.v.v. unox. Inzenden kan tot 21 december 20:00 uur.

Castlevania soundtracks op 19 discs

Op VGmdb is een artikel verschenen dat voor liefhebbers van soundtracks en Castlevania wellicht interessant kan zijn, namelijk de Akumajo Dracula Best Music Collections Box, een verzameling van de Castlevania-muziek op 19 discs (18 CD's en een DVD). De inhoud van de schijven is als volgt:

- Disc 01: Castlevania (Disk System), Vampire Killer (MSX2), Castlevania II: Simon's Quest (Disk System), Haunted Castle (Arcade), Castlevania: The Adventure (Game Boy)
- Disc 02: Castlevania III: Dracula's Curse (NES), Kid Dracula (NES), Castlevania II: Belmont's Revenge​ (Game Boy)
- Disc 03: Super Castlevania IV (SNES)
- Disc 04: Akumajo Dracula (X68000), Castlevania: Rondo of Blood (PC-Engine)
- Disc 05: Castlevania: Bloodlines/Castlevania: The New Generation (Genesis), Castlevania Legends (Game Boy)
- Disc 06: Castlevania: Symphony of the Night (PlayStation, Sega Saturn)
- Disc 07: Castlevania (Nintendo 64)
- Disc 08: Castlevania: Circle of the Moon (Game Boy Advance), Castlevania Chronicles (PlayStation)
- Disc 09: Castlevania: Harmony of Dissonance (Game Boy Advance), Castlevania: Aria of Sorrow (GameBoy Advance)
- Disc 10: Castlevania: Lament of Innocence (PlayStation 2)
- Disc 11: Castlevania: Dawn of Sorrow (Nintendo DS)
- Disc 12: Castlevania: Curse of Darkness (PlayStation 2)
- Disc 13: Castlevania: Portrait of Ruin (Nintendo DS)
- Disc 14: Castlevania: The Dracula X Chronicles (PlayStation Portable)
- Disc 15: Castlevania: Order of Ecclesia (Nintendo DS)
- Disc 16: Castlevania Judgment (Nintendo Wii)
- Disc 17: Castlevania: The Arcade (Arcade), Akumajo Dracula The Medal (Arcade)
- Disc 18: Michiru Yamane's eight arranged tracks.
- Disc 19: A DVD that features an interview with Michiru Yamane and videos of recording sessions.

De box zal op 24 maart 2010 uitkomen met een prijs van 21.000 Yen (omgerekend zo'n 162 Euro). Of de box ook officieel in Europe beschikbaar zal zijn is nog niet bekend.



Bloedige Kerstmiss

De minivampier heeft niet veel interesse in mij. Ik voel me meer genegeerd dan Hans van der Togt bij het jubileumfeest van RTL. De laatste keer dat iemand zo onbeweeglijk heb zien kijken was toen ik voor een spiegel zat tijdens een sollicitatiegesprek. Dat geeft me wel de gelegenheid het diertje op z’n Steve Irwineriaans te bewonderen. Ik pas nu hogere choronimidologie toe, maar kan niet zeggen of dit zo’n Redneckbuzzer is.

Mechwarrior: Living Legends in beeld

In september kregen de makers van Mechwarrior: Living Legends, een mod voor de PC-game Crysis, officiëel toestemming om de mod uit te brengen. De makers zijn met de mod begonnen omdat de laatste "Mechwarrior" game alweer jaren uit is en ze graag een nieuwe versie zouden zien.

In de mod ben je een soldaat op een slagveld van 32 man en 2 teams, 16 vs. 16 dus. Er zullen veel verschillende handwapens zitten en je zult de beschikking hebben over meer dan 35 voertuigen, zowel op land als in de lucht. Dat betekent dus ook dat het niet simpelweg alleen een Mech game wordt, maar een combinatie tussen Mechs, infanterie en andere voertuigen.

De mod zelf zal volledig gratis te downloaden zijn zodra deze klaar is, volgens het forum zal een beta versie binnen een paar weken beschikbaar zijn. Heel veel verdere informatie is in de officële FAQ te vinden. Hoe de game er uit gaat zien kun je al wel zien in de vrijgegeven in-game screenshots.













Team Saxo Bank heeft tien namen voor Tour

Team Saxo Bank heeft al tien namen bekend gemaakt, die kans maken op deelname aan de Tour de France. Zojuist meldden we ook al dat Euskaltel een deel van de Tour-selectie rond heeft.

Fränk Schleck en Andy Schleck fungeren tijdens La Grande Boucle als kopmannen. Zij worden in de Franse wielerronde gesteund door Fabian Cancellara, Matti Breschel, Jakob Fuglsang, Nicki Sørensen, Chris Anker Sørensen, Stuart O'Grady, Jens Voigt en Gustav Larsson. Van de laatstgenoemde namen zal er dus nog één af moeten vallen.

Bjarne Riis, ploegleider van Team Saxo Bank, liet verder ook nog weten in 2010 aan minder wedstrijden mee te doen. De oorzaak moet volgens hem gezocht worden in de financiële beperkingen.

Euskaltel heeft Tour-selectie deels rond

Het nieuwe jaar moet nog beginnen, maar Euskaltel heeft al een deel van zijn Tour-selectie gepresenteerd. Dit maakte de Spaanse wielerploeg vandaag bekend.

Samuel Sánchez, Egoi Martínez, Rubén Pérez, Gorka Verdugo en Amets Txurruka zijn al zeker van La Grande Boucle, mits zij in het huidige seizoen geen blessure oplopen. Aitor Hernández, Iñaki Isasi, Juan José Oroz, Alan Pérez en Ibán Velasco zullen om een plaats in de Tour de France moeten gaan strijden.

Natuurlijk kan het ook gebeuren dat een renner uitvalt. In dat geval zal beroep worden gedaan op Koldo Fernández, Beñat Intxausti of Romain Sicard. Zij staan namelijk op de reservelijst vermeld.

Voetbal: Onzekerheid rondom bekerduels

Het is nog niet duidelijk of de wedstrijden in de achtste finales van de KNVB beker, die vanaf vanavond worden gespeeld, door kunnen gaan. Hieronder volgt een kort overzicht van de huidige situatie.

Vanavond beginnen Heracles Almelo en Go Ahead Eagles als eerste aan de achtste finales in het nationale bekertoernooi. De kans is groot dat dit duel gewoon doorgaat, aangezien de club uit Almelo een zeil over het veld heeft gespannen. Hierdoor kan de sneeuw zeer snel van het veld worden gehaald.

Voor WHC, dat overmorgen tegen Ajax speelt, ligt het anders. De amateurploeg uit Wezep heeft op haar website inmiddels een dringende oproep voor sneeuwruimers gedaan. Deze mensen zullen het veld in het stadion van FC Zwolle sneeuwvrij moeten gaan maken. Als dat niet lukt, dan gaat het duel niet door. De vrijwilligers worden in elk geval met snert en glühwein beloond voor hun diensten.

Over de andere wedstrijden is op het moment van schrijven nog niets bekend. Het hangt in elk geval samen met de weersomstandigheden van de komende dagen.


Speelschema achtste finales KNVB beker:

DatumTijdThuisUit
21/1220:00 uurHeracles AlmeloGo Ahead Eagles
22/1220:00 uurBaronieSparta Rotterdam
22/1220:45 uurFeyenoordAZ
23/1218:30 uurWHCAjax
23/1220:00 uurJong De GraafschapNAC Breda
23/1220:00 uurFC TwenteHelmond Sport
23/1220:00 uurFC GroningenNEC
23/1220:45 uursc HeerenveenPSV

 

Kijk voor meer nieuw over de KNVB beker op FOK!sport!

Onzekerheid rondom bekerduels

Het is nog niet duidelijk of de wedstrijden in de achtste finales van de KNVB beker, die vanaf vanavond worden gespeeld, door kunnen gaan. Hieronder volgt een kort overzicht van de huidige situatie.

Vanavond beginnen Heracles Almelo en Go Ahead Eagles als eerste aan de achtste finales in het nationale bekertoernooi. De kans is groot dat dit duel gewoon doorgaat, aangezien de club uit Almelo een zeil over het veld heeft gespannen. Hierdoor kan de sneeuw zeer snel van het veld worden gehaald.

Voor WHC, dat woensdag a.s. tegen Ajax speelt, ligt het anders. De amateurploeg uit Wezep heeft op haar website inmiddels een dringende oproep voor sneeuwruimers gedaan. Deze mensen zullen het veld in het stadion van FC Zwolle sneeuwvrij moeten gaan maken. Als dat niet lukt, dan gaat het duel niet door. De vrijwilligers worden in elk geval met snert en glühwein beloond voor hun diensten.

Over de andere wedstrijden is op het moment van schrijven nog niets bekend. Het hangt in elk geval samen met de weersomstandigheden van de komende dagen.


Speelschema achtste finales KNVB beker:

DatumTijdThuisUit
21/1220:00 uurHeracles AlmeloGo Ahead Eagles
22/1220:00 uurBaronieSparta Rotterdam
22/1220:45 uurFeyenoordAZ
23/1218:30 uurWHCAjax
23/1220:00 uurJong De GraafschapNAC Breda
23/1220:00 uurFC TwenteHelmond Sport
23/1220:00 uurFC GroningenNEC
23/1220:45 uursc HeerenveenPSV

Gemeenten stoppen met afval ophalen

In diverse gemeenten, waaronder Amstelveen en Breda, wordt geen vuilnis opgehaald vanwege de gladheid. "De wagens glijden nu alle kanten op in de straten", aldus een woordvoerder van de gemeente Amstelveen. De medewerkers van de afvaldienst zetten zich nu in voor de gladheidsbestrijding. Het is nog niet bekend wanneer het inzamelen van het huisvuil in Amstelveen weer wordt hervat.

Inwoners van Breda doen er beter aan hun huisvuil nog even niet buiten te zetten. Er ligt vooral in de woonwijken te veel sneeuw waardoor het glad is. In Breda is de ophaaldag verschoven naar donderdag. "We hebben maandagochtend verkenners er op uitgestuurd. In wijken waar niet of nauwelijks is gestrooid of sneeuw is geruimd is het niet te doen voor de vuilniswagens", aldus een woordvoerster van de gemeente.

In Den Haag wordt in een aantal wijken het vuilnis alleen aan de hoofdwegen opgehaald. Bewoners van kleinere straten moet dus hun vuil daar neerzetten, of hun huisvuil binnen laten staan, aldus de gemeente op haar website.

Geen zout maar suikerzout tegen gladheid

Zwijndrecht, Den Helder en Culemborg strooien geen zout meer op de weg om de gladheid te bestrijden. Een combinatie van zout en een suikerachtige substantie werkt beter, menen deze gemeenten.

De mix met melassestroop is veel effectiever dan gewoon zout, legt Bert Bovens van de afdeling gemeentewerken in Zwijndrecht uit. Op het moment dat het nieuwe strooizout met sneeuw of ijzel in aanraking komt, smelt die meteen. Door de aanwezigheid van stroop is de werkzaamheid van het strooigoed langer dan het traditonele zout. Het plakt beter op het wegdek.

'Nederlanders kopen onverminderd vuurwerk'

De vuurwerkbranche verwacht dit jaar ongeveer 65 miljoen euro omzet te draaien. Dat is ongeveer net zoveel als vorig jaar. Dat liet de woordvoerder van de vuurwerkbranchevereniging in oprichting, Leo Groeneveld, vandaag weten.

Volgens Groeneveld laten Nederlanders zich, economische crisis of niet, het feestje met oud en nieuw niet afpakken. "Het is zo'n ingeburgerde traditie", aldus Groeneveld. Hij baseert zijn voorspelling op de bestellingen die de detailhandel bij de importeurs hebben gedaan en de bestellingen die consumenten doen bij de vuurwerkverkooppunten. "De gemiddelde prijs van een via internet besteld pakket is 80 euro", aldus Groeneveld.

De prijzen van het vuurwerk zijn volgens hem dit jaar niet veel hoger dan vorig jaar. "Grote uitgaven stellen we misschien uit, maar dit is een relatief kleine uitgave. En als Nederlanders iets leuks wíllen doen, dan hebben ze het er nog voor over." Hij ziet wel dat veel mensen het feestje samen vieren. "Dan neemt de een het bier, de ander de hapjes en de derde het vuurwerk mee. Maar dan zie je ook bestellingen van circa 500 euro."

De laatste drie werkdagen van het jaar (29, 30 en 31 december) mag het vuurwerk officieel worden verkocht.

'Nederlanders kopen onverminderd vuurwerk'  (foto: ANP)

Downloadverbod: 'miljoenen crimineel'

Een downloadverbod maakt miljoenen burgers in één klap crimineel. Dat schrijven onder anderen ict-jurist Arnoud Engelfriet en weblogger Bert Brussen vandaag in een opiniestuk in ochtendkrant nrc.next.

De auteurs spreken zich uit tegen een downloadverbod. Het kabinet maakte in oktober bekend over te gaan op een dergelijk verbod. Naast Engelfriet en Brussen schreven ook internetexpert Danny Mekic, columnist Sywert van Lienden en blogger Huub Bellemakers mee aan het artikel.

Het verbod zal in één keer miljoenen burgers criminaliseren. "Alle downloaders zijn schuldig", zo schrijven zij. De vijf beweren dat ook internetters die niet opzettelijk auteursrechtelijk beschermd materiaal downloaden, bijvoorbeeld "de achtergrondmuziek in een bekeken YouTube-filmpje of een scène uit een speelfilm op een willekeurige website", de wet overtreden als het downloadverbod doorgaat. Een verbod zou volgens hen daarom zorgen voor een chaos.

Ook zal het verbod volgens hen leiden tot forse privacyschendingen. Een verbod zou alleen te handhaven zijn als de internetter 'intensief in de gaten wordt gehouden'. "Wellicht zal voortaan al het internetverkeer moeten worden gefilterd of kan de internetgebruiker alleen nog maar met toestemming vooraf downloaden", vrezen Engelfriet en zijn mede-auteurs.

Kritiek hebben de opiniemakers ook op de entertainmentindustrie, die met een verbod zouden worden beloond, terwijl zij slecht op de vraag van de consument hebben gereageerd met legale alternatieven en weinig hebben geïnnoveerd.

Met het legale aanbod zou het slecht gesteld zijn door het schrale aanbod, beperkte bruikbaarheid of een te hoge prijs. Vooral bij films zou dat probleem spelen. "Ondertussen werden commercieel aantrekkelijke downloadconcepten, zoals Mininova en Napster, niet door de entertainmentindustrie overgenomen en uitgebreid, maar via juridische weg uit de lucht gehaald."

'Downloadverbod criminaliseert miljoenen burgers'

'Ajax wil Babel huren'

Ajax wil Ryan Babel voor de tweede helft van het seizoen huren van Liverpool. Dit meldt de NOS.

In 2007 verruilde de aanvaller Ajax voor de Engelse club. Hij komt in Liverpool echter niet erg veel aan spelen toe.

Babel wil volgend jaar met het Nederlands elftal naar het wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika. Bondscoach Bert van Marwijk heeft de aanvaller gezegd dat hij dan wel genoeg speelminuten moet maken bij zijn club. Bij Liverpool lijkt de kans op meer speelminuten niet erg groot, waardoor een tijdelijke terugkeer naar Amsterdam door Babel niet wordt uitgesloten.

Werklozen geven moed vaker op

Het aantal werkloze mensen dat niet actief zoekt naar een baan omdat ze de hoop op succes hebben opgegeven is afgelopen jaar toegenomen. In het derde kwartaal waren er 40.000 zogeheten ontmoedigden, vijfduizend meer dan een jaar geleden. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag.

Vooral laagopgeleiden werden pessimistischer over hun kansen op de arbeidsmarkt. Afgelopen kwartaal waren zes op de tien ontmoedigden laagopgeleid, een jaar geleden was dat nog vier op de tien.

Het CBS telde in het derde kwartaal 800.000 mensen die nog beschikbaar zijn voor de arbeidsmarkt. De helft van hen is actief op zoek naar een baan en is direct beschikbaar om aan de slag te gaan. 150.000 mensen wilden wel aan de slag, maar waren nog niet beschikbaar omdat ze bijvoorbeeld eerst hun studie moeten afronden.

  (foto: ANP)

Toch veel files in de ochtendspits

Automobilisten hebben vanochtend toch veel last van files. Beloofde het eerder op de ochtend nog een redelijk rustige spits te worden, rond half negen stond er ongeveer 270 kilometer file. "Allemaal te danken aan de weersomstandigheden," zo meldt de ANWB.

Vooral de snelwegen rond Rotterdam staan vol. Oorzaak is een geschaarde vrachtwagencombinatie op de A13 bij Berkel en Rodenrijs. Ook op andere snelwegen zijn daardoor lange files ontstaan. Verder is het zeer druk rond Utrecht en Amersfoort.

Omdat de kerstvakantie is begonnen, is het wel aanzienlijk rustiger op de weg dan normaal.

  (foto: ANP)

Boek: Linda Castillo - Zwijgplicht

De jonge commissaris Kate Burkholder is opgegroeid als een Amish meisje. Maar op 14 jarige leeftijd overkwam haar iets gruwelijks. Deze gebeurtenissen zorgden ervoor dat ze besloot om de Amish te verlaten en in de ‘echte’ wereld te gaan leven. Ze ging studeren en werd na een goede carrière als politieagent verkozen als commissaris in haar oude gemeente. Dit omdat ze naast de kennis van het Amerikaanse recht ook de kennis heeft van de Amish. Als er dan het lijk van een jong meisje wordt gevonden, welke op een gruwelijke wijze is vermoord, weet iedereen dat de Slachthuismoordenaar weer terug is. Maar Kate heeft haar bedenkingen, ze kan het echter niet aan iemand vertellen wat ze draagt een duister geheim met zich mee.

Overleg 'hoe nu verder' met Laura

De ouders van Laura Dekker, haar advocaat Peter de Lange en Bureau Jeugdzorg overleggen vandaag over hoe nu verder te handelen. Laura's woordvoerster Mariska Woertman heeft dat vandaag gezegd. Het is de bedoeling het 'zeilmeisje' zo snel mogelijk van Sint Maarten terug naar Nederland te krijgen.

Over de toedracht van Laura's gang naar het Caribische eiland wilde de woordvoerster niet veel kwijt. "Blijkbaar vond ze de druk zo groot dat ze dacht: ik moet hier weg, en heeft ze de kerstvakantie afgewacht om weg te gaan", aldus Woertman. Een van de dingen die nog onduidelijk zijn, is of de veertienjarige Laura, die solo de wereld rond wil zeilen, hulp heeft gehad om uit Nederland weg te gaan. Laura belde gisteravond zelf naar Woertman om te zeggen waar ze zit.

'hoe nu verder'  (foto: ANP)

'Politicus weet niet wat werken is'

De Roermondse wethouder Jos van Rey (VVD) vindt dat er te weinig politici uit het bedrijfsleven komen. Beroepspolitici, die zonder noemenswaardige ervaring in het bedrijfsleven politicus zijn geworden, weten niet wat werken is, aldus de wethouder.

Van Rey doet deze uitspraak in het tijdschrift Ondernemend Limburg. De VVD'er vindt dat mensen die geen ervaring in het bedrijfsleven hebben, zoals bijvoorbeeld minister Camiel Eurlings van Verkeer en Waterstaat, niet de politiek in mogen gaan.

Eerst surfen, dan op vakantie

Steeds meer mensen gebruiken internet voor het boeken van reizen en vakanties, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Nederland telt ongeveer 6 miljoen mensen die internet gebruiken voor aankopen en meer dan de helft van deze e-shoppers boekt online een reis of vakantieverblijf.

Dit jaar boekte 60 procent van de e-shoppers online een vakantie of accommodatie. In 2005 was dat nog ruim een derde.

Kopen via internet wordt steeds populairder, maar het online boeken van vakanties, reizen of accommodaties maakte de grootste sprong. Daarnaast nam ook het kopen van boeken en kaartjes voor evenementen via internet flink toe.

Eerst surfen, dan op vakantie  (foto: ANP)

Dikke mensen en rokers minder gelukkig

Mensen met ernstig overgewicht of een ongezonde levensstijl zijn minder gelukkig dan mensen die aan alle normen van een gezond leven voldoen. Dat blijkt uit cijfers die het CBS vandaag heeft gepubliceerd.

Van alle Nederlanders zegt bijna 90 procent gelukkig of tevreden te zijn. Voor rokers schommelt dit percentage echter tussen de 81 en 83 procent. Ook mensen met flink overgewicht zijn minder gelukkig dan gezonde mensen. Van hen is slechts tussen de 84 en 86 procent gelukkig of tevreden.

Opvallend is dat een beetje overgewicht niet minder gelukkig maakt. Integendeel: de meest tevreden Nederlanders hebben een beetje overgewicht.

Schouder- en nekpijn voor viermansbob

De Nederlandse viermansbob klapte gisteren in de eerste run bij de wereldbekerwedstrijden in het Duitse Altenberg om. Volgens piloot Edwin van Calker is iedereen er relatief goed van afgekomen.

In bocht negen ging het gisteren mis voor de Nederlandse bob. "Ik stuurde te laat in, zat te hoog in de bocht en de bob klapte de verkeerde kant op. Je kunt beter op dat punt omslaan dan lager in de baan, waar de klappen veel harder zijn”, reageerde Van Calker die de spikes van zijn broer Arnold in zijn nek kreeg. "Je ziet beneden wat bloedspetters liggen en dan ga je kijken van wie die afkomstig zijn. In dit geval van mij.”

Van Calker zei dat iedereen wat last had van schouders en nek. "Belangrijkste is dat de bemanning op het eerste gezicht geen al te grote schade heeft opgelopen.”

De bobsleebaan in Altenberg staat overigens bekend als lastig. Vorige week nog klapte een Duitse viermansbob om. De Duitser Robert Günther raakte zwaargewond en werd met spoed in een ziekenhuis geopereerd aan een halswervel.

Fietsers klagen over strooibeleid

Tientallen fietsers hebben zich bij de Fietsersbond beklaagd over het strooibeleid van gemeenten. Dat heeft een woordvoerster vandaag gezegd. Volgens haar zijn er gemeenten die hun zaakjes op orde hebben, door eerst de fietspaden te bestrooien of te ontdoen van sneeuw. Maar er zijn ook gemeenten die veel later met de fietspaden beginnen.

De klachten worden doorgegeven aan de lokale afdelingen van de Fietsersbond, die vervolgens contact opnemen met de gemeenten.

Fietsers klagen over strooibeleid  (foto: ANP)

Prijsdaling huizen vlakt verder af

De prijzen van koopwoningen lagen in de maand november gemiddeld 4,7 procent lager dan in november vorig jaar. Dat blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De daling is daarmee kleiner dan in de maand oktober, toen bestaande koopwoningen nog 5,2 procent goedkoper werden in vergelijking met dezelfde maand een jaar eerder.

Tot en met augustus van dit jaar werd de prijsdaling van huizen steeds groter, sinds september wordt de daling wat minder groot. Wel daalde de prijzen in november verder ten opzichte van de maand ervoor. Vergeleken met de maand oktober gingen huizen 0,3 procent in prijs omlaag.

Het goede nieuws is dat in november nog maar 14 procent minder huizen van eigenaar wisselden dan in dezelfde maand een jaar eerder. In de eerste tien maanden van het jaar was dat 25 procent tot 50 procent minder.

Prijsdaling huizen vlakt verder af  (foto: ANP)

Van der Vaart: "Ik blijf bij Real Madrid"

Rafael van der Vaart zegt dat het zo goed als zeker is dat hij ook na de komende winterstop nog het shirt van Real Madrid zal dragen. Dit meldt De Telegraaf.

"Ik blijf hier nu honderd procent zeker. Ik voel de steun, het vertrouwen en heb de laatste vier wedstrijden in de basis gestaan. We wonnen ze allemaal, het elftal speelde goed en ik draaide ook heel aardig”, aldus de Nederlander.

"Ondanks alle tegenwerking heb ik in augustus aangegeven voor mijn kans te gaan en ik wil mijn droom niet opgeven. Alleen als ik echt weg moét, zal ik vertrekken. Maar de club heeft aangegeven dat over een vertrek niet valt te praten. Alle geïnteresseerden heb ik afgezegd, omdat ik niet weg wil en mag. Punt uit. Bovendien zat er ook geen club bij waar ik naartoe wilde.”

Van der Vaart zegt dat hij zich in Madrid nimmer een buitenbeentje heeft gevoeld. "Op de trainingen liet ik gewoon zien wat ik in mijn mars had. En na mijn doelpunten tegen Zaragoza zag je ook hoe blij iedereen voor me was. De trainer heeft me niet voor niets uitgebreid gecomplimenteerd.”

Clijsters Belgisch sportvrouw van het jaar

Kim Clijsters is gisteren verkozen tot Belgisch sportvrouw van het jaar. Clijsters, dit jaar winnares van de US Open, hield tenniscollega Yanina Wickmayer en atlete Eline Berings achter zich.

Bij de mannen ging de titel naar wielrenner Philippe Gilbert. Gilbert, dit jaar onder andere winnaar van Parijs-Tours en de Ronde van Lombardije, bleef veldrijder Niels Albert en basketballer Didier Mbenga voor.

Ook in Duitsland werden de sporters van het jaar gekozen. Daar ging de titel bij de mannen naar zwemmer Paul Biedermann en bij de vrouwen won speerwerpster Steffi Nerius.

'Honderdduizenden bij begrafenis Montazeri'

Honderdduizenden mensen wonen vandaag in de Iraanse stad Qom de begrafenis van de hervormingsgezinde geestelijke Hossein Ali Montazeri bij. Dat meldde de website Jaras, een spreekbuis van de hervormingsgezinden in Iran.

Montazeri was een van de grondleggers van de islamitische revolutie in Iran in 1979. De revolutionaire leider, ayatollah Khomeini, zag in Montazeri aanvankelijk zijn opvolger. Maar toen Montazeri zich steeds kritischer uitliet over de ontwikkeling van de islamitische republiek, viel hij echter in ongenade.

Grootayatollah Montazeri overleed eergisternacht op 87-jarige leeftijd in Qom, de religieuze hoofdstad van het sjiitische Iran. Montazeri uitte na het neerslaan van de protesten in juli harde kritiek op Ahmadinejad en Khamenei. Zo noemde hij Ahmadinejad een dictator en veroordeelde hij Khamenei voor het steunen van hem.

Het regime vreest dat de oppositie het overlijden van Montazeri zal aanwenden om massaal veel volk op de been te brengen voor de begrafenis. Ze vrezen voor nieuwe demonstraties.


'Honderdduizenden bij begrafenis Montazeri'  (foto: ANP)

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over de krokodillentranen van gangsteradvocaten.

In de omvangrijke vastgoedfraudezaak, waarbij de verdachten tientallen miljoenen van e overheid en van pensioenfonds stalen, heeft Justitie heel veel gesprekken van de verdachten afgeluisterd. Op die manier werd een enorm netwerk van schimmige BV’tjes blootgelegd. BV’tjes die tot doel hadden, met rare facturen het geld achterover te drukken. Mijn rechtvaardigheidsgevoel wordt met dit onderzoek bevredigd, omdat er ook veel geld is verdwenen dat als pensioenvoorziening diende voor mensen die jarenlang braaf hun premies hadden betaald. Maar:

De Graafschap worstelt met beveiligingsbedrijf

Het botert niet tussen De Graafschap en het beveiligingsbedrijf Globe Security. De beveiligers gaven vrijdag tijdens het duel tussen De Graafschap en FC Zwolle geen acte de presence. Ook woensdag zullen zij niet aanwezig zijn tijdens het bekerduel Jong De Graafschap - NAC Breda, meldt De Gelderlander.

Daarom nam De Graafschap het heft in eigen hand en besloot zelf middels vrijwilige stewards het stadion veilig te maken. Globe is pas vanaf het begin van dit seizoen een samenwerkingsverband met De Graafschap gestart.

De commotie nadat een supporter tegen PSV grensrechter Berry Simons omduwde lag ten grondslag aan het besluit verder te professionaliseren.

Een conflict met Globe is echter het gevolg. "Wij vinden veiligheid heel belangrijk, net als de KNVB en de lokale driehoek. Maar het loopt niet vlekkeloos en we zijn niet tevreden over de geboden diensten", aldus algemeen manager Jos Geerken van De Graafschap.

Er komen zelfs advocaten aan te pas. "Die bekijken nu of we tot een oplossing kunnen komen. Wij hebben met Globe een meerjarig contract afgesloten en willen onze verplichtingen nakomen."

Verkiezing: 3e ronde Sporter van het Jaar 2009

Het jaar 2009 loopt alweer bijna op zijn eind, wat dus betekent dat de sporters weer de vele verkiezingen kunnen aflopen. Ook wij doen hieraan mee, want in een speciaal toernooi kunnen jullie kiezen wie volgens FOK! de beste Nederlandse sporter van het afgelopen jaar was.

Er zijn 64 sporters genomineerd. Zij zullen via een knock-out systeem uitmaken wie er met de titel FOK!sporter van het jaar 2009 vandoor gaat.

Links naar vorige rondes:
Nominaties in dit bericht en dit topic
Eerste ronde in dit bericht en dit topic
Tweede ronde in dit bericht en dit topic

Onder dit bericht en in het topic op het Sport-forum kun je stemmen. Dit kan door met gebruik te maken van de [ b] en [ /b] tags. (gebruik deze zonder de spaties rond de naam van je keuze).

voorbeeld:
Martin Verkerk – Roger Federer

Bij een gelijkspel zal er een tiebreak volgen van 24 uur. De 3e ronde sluit op maandag 21 december om 20.00 uur.

De loting:
Aranxta Rus - Robin van Persie
Kenny van Hummel - Naomi van As
Edwin van der Sar - Ranomi Kromowidjodjo
Lars Boom - Sven Kramer
Manon Flier - Epke Zonderland
Sem Schilt - Margot Boer
Robert Gesink - Marleen Veldhuis
Esther Vergeer - Marianne Vos

'Clubs op de loer voor PSV-spelers'

Volgens De Telegraaf staat Reimond Manco in de warme belangstelling van Juan Aurich, een club uit zijn geboorteland Peru. Stef Nijland wordt naar verluidt gevolgd door NEC.

Manco, die voor vakantie verbleef in Peru, heeft reeds gesproken met Juan Aurich. Momenteel heeft de buitenspeler geen last meer van een knieblessure.

Juan Aurich zou inmiddels te kennen hebben gegeven dat Manco welkom is om in de tweede seizoenshelft wedstrijdritme op te doen. Bij PSV maakte Manco deel uit van Jong PSV. Verder heeft de club uit Manco's vaderland nog geen contact met PSV opgenomen.

Naast Manco zou ook Nijland kunnen worden ondergebracht bij een andere club. PSV stelde als eis dat het een 'behoorlijke club' zou zijn, waar Nijland perspectief heeft op speeltijd. NEC zou de speler hebben laten weten geïnteresseerd te zijn. Bij PSV werd nog niet geïnformeerd. Fred Rutten zal na woensdag pas beslissen welke spelers in aanmerking komen om weg te mogen.

Ajax wellicht korter op trainingskamp

Het is goed mogelijk dat Ajax het trainingskamp eerder dan gepland moet verlaten. Door de barre weersomstandigheden werd gisteren het duel tussen NAC Breda en Ajax afgelast. Het inhaalduel staat waarschijnlijk op 17 januari op de rol.

Op dat moment zou Ajax echter nog in Zuid-Afrika verblijven vanwege het geplande trainingskamp. Dit kamp zou op 17 januari worden verlaten, maar nu is het mogelijk dat de hoofdstedelingen eerder afscheid moeten nemen van het land.

Het weekeinde 16 januari-17 januari geldt namelijk als inhaalweekend. "Het was bij ons bekend dat de KNVB dat weekeinde als inhaalweekend had staan", vertelt een woordvoerder van Ajax in De Telegraaf. "De voetbalbond heeft woensdag 20 januari als alternatief en op dat 'Avondje NAC' hopen wij. NAC is bereid mee te werken."

Vanwege het feit dat het duel een risicoduel is, moet er eigenlijk bij daglicht worden gespeeld. "De lokale autoriteiten van Breda voeren daar vandaag overleg over met hun collega’s uit Amsterdam", besluit de woordvoerder. Het is zelfs nog mogelijk dat Ajax helemaal niet naar Zuid-Afrika op trainingskamp gaat.

Groenendijk: "Meer punten noodzakelijk"

Willem II zit even in de hoek waar de klappen vallen. De Tricolores staan in de kelder van de Eredivisie en hekkensluiter RKC Waalwijk is tot op twee punten genaderd.

"Maar dat maakt me niet zoveel uit. Ik heb niet de illusie dat we met onze huidige veertien punten in de eredivisie blijven, dus moeten we gewoon naar onszelf kijken", vertelde trainer Fons Groenendijk in De Telegraaf.

"We zullen zelf meer punten moeten pakken en ik heb er alle vertrouwen in, dat dit na de winterstop ook gebeurt. Er komen ook enkele belangrijke spelers terug van blessures. Het komt heus wel goed met Willem II."

NRC Media verkocht aan Het Gesprek en Egeria

De Persgroep Nederland heeft NRC Media verkocht aan de televisiezender Het Gesprek en investeringsmaatschappij Egeria. Dat heeft De Persgroep gisteravond laten weten.

NRC Media is eigenaar van NRC Handelsblad, nrc.next en enkele websites. De ondernemingsraad en de redactieraad van beide kranten hebben positief geadviseerd over de overname, die met terugwerkende kracht plaatsvindt per 30 september. Eerder waren al twee andere geïnteresseerde partijen afgevallen.

Egeria is een investeringsmaatschappij van de familie Brenninkmeijer, de oprichters en eigenaren van C&A. Televisiezender Het Gesprek is opgezet door een groep mediaondernemers onder wie Derk Sauer.

Het Belgische mediaconcern De Persgroep nam eerder dit jaar PCM over. Vanaf 1 december gaat de uitgeefgroep door het leven onder de naam de Persgroep Nederland en geeft behalve NRC Handelsblad en nrc.next ook het AD, Trouw en de Volkskrant uit. Vanaf 1 januari 2010 komt Het Parool daar bij.

In mei besloten de Belgen NRC Media van de hand te doen, dat was ook een voorwaarde van de NMa om de overname goed te keuren.

Uitslag WK darts Barneveld en Stompé

Raymond van Barneveld heeft gisteren op overtuigende wijze de tweede ronde bereikt van het wereldkampioenschap darts van de PDC-bond. De Nederlander stond geen enkele leg af tegen Warren Perry uit Nieuw-Zeeland (3-0). Co Stompé plaatste zich  eerder al voor de volgende ronde door de Engelsman Steve Maish met 3-1 te verslaan.

"Er stond veel druk op me voor deze eerste wedstrijd, maar ik ben blij dat ik heb gewonnen", reageerde Van Barneveld op zijn overwinning. Ondanks de eclatante zege is de finalist van vorig jaar niet in topvorm: "Ik voel me nog steeds niet goed. Ik hoop echter mijn prestatie van afgelopen jaar te kunnen herhalen."

Jelle Klaasen werd dit weekend in de eerste ronde uitgeschakeld. De Nederlander verloor met 3-1 van de Welshman Barrie Bates. Klaasen begon sterk aan de partij en won de eerste set met 3-1. Daarna kreeg Bates de overhand en won hij drie sets op rij.

Ook Roland Scholten ging in de eerste ronde onderuit. Dat overkwam hem vorig jaar ook al. Dit keer was de Engelsman Steve Hine met 3-2 te sterk. De nederlaag van Scholten was onnodig. Hij had over de gehele wedstrijd een gemiddelde van 28,30 punten per pijl, terwijl zijn opponent uit Coventry tot 27,82 kwam. De Engelsman was echter beter in de afronding en kon daardoor een 2-1-achterstand ombuigen in een 3-2-overwinning. Later deze week komen met Michael van Gerwen en Vincent van der Voort nog twee andere Nederlanders in actie.

Proces Demjanjuk wordt weer hervat

Het proces tegen de vermeende oorlogsmisdadiger John Demjanjuk (89) in München wordt vandaag hervat. De derde procesdag op 2 december was stilgelegd wegens ziekte van de in Oekraïne geboren beklaagde.

Rechter Ralph Alt zei toen dat Demjanjuk van de gevangenisarts niet vervoerd mocht worden, omdat er een infectie dreigde. Demjanjuk klaagde over hoofdpijn en pijn aan zijn ledematen. Slachtoffers en nabestaanden, die zich als medeaanklagers bij de zaak hebben gevoegd, reageerden teleurgesteld op het uitstel.

Als kampbewaker in het nazivernietigingskamp Sobibor in het bezette Polen zou Demjanjuk betrokken zijn geweest bij de moord op 27.900 Joden, onder wie een groot aantal Nederlanders. Volgens de aanklager zag de beklaagde er op toe dat Joden van de treinen werden gehaald, zich uitkleedden en naar de gaskamers werden gebracht.

De advocaten van Demjanjuk eisen seponering van de zaak. Hun cliënt zou al in Israël voor dezelfde misdaden zijn aangeklaagd en veroordeeld. Hiermee zou het proces in München in strijd zijn met de grondregel dat een verdachte nooit twee keer kan worden aangeklaagd voor dezelfde misdaad. Bovendien zou justitie Demjanjuk op illegale wijze in handen hebben gekregen, omdat hij onder dwang uit de Verenigde Staten naar Duitsland is gebracht.

Dierenartsen gaan geiten ruimen

Dierenartsen beginnen vandaag met het ruimen op drie Q-koortsbedrijven. Alle drachtige geiten en schapen worden gedood. Dit weekend inventariseerde een ploeg van de Voedsel en Warenautoriteit hoeveel mannelijke en vrouwelijke dieren er op die bedrijven lopen en hoeveel drachtige beesten er zijn.

Ook als het winterse weer 's ochtends vroeg voor vertragingen zorgt, gaan de ruimingen later die dag door, meldt de VWA. De plaatsen waar dierenartsen aan het werk gaan, zijn niet officieel bekengemaakt maar een ervan is een geitenboerderij in Vinkel in Brabant. De dieren die moeten worden gedood, hebben een kleurtje gekregen zodat ze op de dag van de ruiming makkelijk zijn te herkennen. De geiten krijgen dan eerst een injectie om ze te bedwelmen. Daarna volgt het spuitje om ze te doden.

De kadavers gaan dezelfde dag nog naar destructiebedrijf Rendac. De drachtige dieren worden gedood om te voorkomen dat bij een miskraam de Q-koortsbacterie vrijkomt die dit jaar al bijna 2300 mensen ziek maakte. Zes mensen met Q-koorts zijn overleden.

Op de zestig besmette bedrijven moeten bijna 40.000 dieren worden gedood. De dierenartsen die op ethische gronden niet willen meewerken aan het euthanaseren van de dieren op de besmette bedrijven, kunnen dat weigeren, aldus het ministerie van Landbouw.

Beatrixdocu van Michiel van Erp

In bioscoop Het Ketelhuis in Amsterdam ging gisteravond Beatrix, Majesteit in première. Het is de nieuwste documentaire van Michiel van Erp. Ongeveer twintig Beatrixen, Trixen en Bea's waren aanwezig bij de vertoning in de ondergesneeuwde hoofdstad. Aanvankelijk zouden er vijftig Beatrixen, Trixen en Bea's aanwezig zijn, maar wegens het slechte weer hadden velen zich afgemeld..

In de documentaire gaat Van Erp op zoek naar "de emoties en drijfveren van onze koningin". Hij heeft de hoogte- en dieptepunten uit het leven van de vorstin vastgelegd, maar ook die van zeven naamgenoten. Hij volgde Beatrixen wier levens voor een deel parallel lopen met die van de koningin.

Zo komt in de film een vrouw langs van wie de echtgenoot lijdt aan de ziekte van Parkinson, net zoals bij dat prins Claus het geval was. Een andere Beatrix runt een incassobureau en moet de zaak op een gegeven moment overdragen aan haar kinderen, net zoals koningin Beatrix haar troon op een gegeven moment aan prins Willem-Alexander zal overdragen.

De filmmaker heeft ter voorbereiding van de documentaire met meer dan tweehonderd Beatrixen, Trixen en Bea's gesproken. Een deel van hen kwam gisteren naar de première. De zogeheten teledoc Beatrix, Majesteit wordt 's avonds op eerste kerstdag uitgezonden op Nederland 2 bij omroep HUMAN.

  (foto: ANP)

Amsterdamse bussen rijden niet

De bussen van het Amsterdamse vervoersbedrijf GVB zullen vanochtend niet rijden omdat het te glad is. Dat meldde een woordvoerster.
De vervoerder bepaalt in de loop van de dag of de bussen weer de straat op kunnen. Het GVB probeert de trams wel zoveel mogelijk te laten rijden. Het GVB had afgelopen nacht al de nachtbussen stilgezet, vanwege sneeuwval en gladheid. De GVB-directie vond het te gevaarlijk om de bussen nog te laten rijden.

Sojoez-capsule succesvol gelanceerd

Drie astronauten uit Japan, Rusland en de Verenigde Staten zijn gisteravond in een Sojoez-ruimteschip vanuit Kazachstan de ruimte in gelanceerd. Het drietal zal een half jaar verblijven in het Internationale Ruimtestation ISS. Woensdagavond komen ze daar naar verwachting aan.

De Japanse astronaut Soichi Noguchi heeft beloofd sushi te bereiden in de ruimte. De Amerikaan Timothy Creamer zal geregeld vanuit de ruimte zijn Twitter-pagina bijhouden. Ook de Rus Oleg Kotov voegt zich bij de twee huidige ISS-bewoners.

Het drietal vervangt onder meer de Belgische ruimtereiziger Frank de Winne, die 1 december na zes maanden op aarde terugkeerde. Hij was gedurende anderhalve maand de eerste niet-Russische of niet-Amerikaanse gezagvoerder van het ISS.

  (foto: ANP)

Auschwitzbord terug

De politie in Polen heeft het ijzeren bord 'Arbeit macht frei' uit het voormalige naziconcentratiekamp Auschwitz teruggevonden. Vijf mannen in de leeftijd van 20 tot 39 jaar zijn in het noorden van het land opgepakt, berichtten Poolse media vandaag. Het bord is in drie stukken gesneden nadat het vrijdag werd gestolen. Het motief voor de diefstal in Zuid-Polen is nog onbekend.

Polen loofde een beloning uit van 115.000 zloty (ruim 27.000 euro) voor de tip die tot de vondst zou leiden. De beloning was uitgeloofd door het Auschwitz-museum, de politie en mensen die anoniem willen blijven.

De spreuk bij de ingang moest gedeporteerde Joden en anderen die in het kamp werden opgesloten, de indruk geven dat Auschwitz een werkkamp was.

De diefstal schokte velen. De voorzitter van het Israëlische Yad Vashem-instituut, Avner Shalev, noemde de diefstal een oorlogsverklaring. "Ik neem aan dat het om neonazi's gaat", aldus de voorman van het instituut ter nagedachtenis van de zes miljoen Joodse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. De voorzitter van het Poolse Hogerhuis, Bogdan Borusewicz, noemde het voorval "bedroevend en pijnlijk".

  (foto: ANP)

[Gerucht] PSP-4000 en PS2 emulatie voor PS3 in 2010?

Er gaan al erg lang geruchten dat er een nieuwe versie van de PSP uit zou komen die meer weg zou hebben van de originele PSP-serie, oftewel met een UMD-drive. De geruchten worden van steeds meer kanten aangesterkt door diverse bronnen, maar de meest interessante was via een recente advertentie van het bedrijf 'Accessories4Technology' die reclame maakte voor diverse accesoires die geschikt zouden zijn voor de PSP 1000, 2000, 3000, maar ook de PSP-4000.

Volgens deze nieuwe berichten zou deze nieuwe PSP qua uiterlijk sterk op de PSPgo gaan lijken, maar met een UMD drive. Ook zou deze PSP met een toekomstige update via bluetooth moeten kunnen communiceren met de Playstation 3 (met de gewone PSPgo ook, omdat die ook bluetooth heeft) zodat je PSP spellen via de PS3 en de Sixaxis controller zou kunnen spelen op je tv, overigens zonder emulatie, de PSP zou dan alsnog alle audio en video direct naar de PS3 doorsturen.


Komt er toch een PSPgo met UMD in de nabije toekomst?

Qua emulatie gaan er ook nog steeds hardnekkige geruchten dat uiteindelijk iedere PS3 via een update PS2-spellen zou moeten kunnen emuleren. Het is een gerucht die door Sony al meerder malen de grond is ingestampt, hun antwoord was vaak dat er op dat moment geen plannen voor waren, maar er is nooit volmondig ontkend dat de PS3 deze extra mogelijkheid nooit zou krijgen. Toch denkt men dat PS2 emulatie in het zicht is voor het einde van 2010 en dat zou betekenen dat volgend jaar iedere PS3 alle spelcomputers van Sony zou moeten kunnen emuleren (alleen kan je de bluetooth connectie van de PSP en PS3 dan niet letterlijk 'emulatie' noemen, de PSP doet dan alsnog al het werk).

Wie weet wordt het uiteindelijk dus ook mogelijk om Playstation 2 spellen te downloaden via de Playstation Store, althans dat lijkt een logisch gevolg van de emulatie-update, omdat dat natuurlijk ook weer extra geld in het laatje brengt voor Sony.

Assault Heroes komt naar het PSN

Konami heeft bekend gemaakt dat zij bezig zijn met de ontwikkeling van Assault Heroes voor de Playstation 3. De game zal een directe port zijn van de Xbox Arcade versie, die in 2006 op Xbox Live verscheen. In 2010 moet de game te downloaden zijn vanaf het PSN. Assault Heroes werd in 2006 goed ontvangen, het is maar de vraag of in 2010 de game ook nog zo goed ontvangen wordt.



Assault Heroes op de Xbox 360

In Assault Heroes ben je het enige overlevende lid van een "Elite Special Forces Unit". Jouw missie is het vinden van geheime wapens die diep onder de grond bewaard worden. Dit doe je door je een weg te schieten naar het ondergrondse lab, onder andere door middel van geweren, een vlammenwerper, granaten, een jeep en nog veel meer. De game is co-op speelbaar offline en online.

Alle Pokemon vangen in 72 uur voor een goed doel

Zo snel mogelijk een game uitspelen is een snel groeiende trend in de industrie. Maar dit is waarschijnlijk de moeilijkste uitdaging die ooit op gaming-gebied is aangegaan. De mannen van TheSpeedgamer proberen alle 493 Pokemon te vangen in 72 uur, terwijl ze donaties ophalen voor het Ally's House: een Amerikaanse stichting die familie van kankerpatiënten steunt. De mannen spelen acht pokemon spellen door (Fire Red, Leaf Green, Heart Gold, Soul Silver, Ruby, Sapphire, Diamond en Pearl) om hun doel te bereiken.

Op het moment van schrijven zit er al ruim 48 uur op en hebben de heren maarliefst 343 Pokemon gevangen. Ook met de donaties gaat het goed: de teller staat op $8470. Voel jij je nobel en wil je een donatie maken? Of wil je gewoon zien wat ze in-game doen of hoe ze spelen? Kijk de live-stream hier.

Uitslagen Italië speelronde 17

In Italië werd dit weekend de zeventiende speelronde afgewerkt. Hieronder vind je de uitslagen, stand, topscorers en het programma van de volgende speelronde.

Door het slechte weer zijn vier duels afgelast. De overige wedstrijden werden wel afgewerkt

Juventus - Catania

Juventus verkeert in een zeer zwakke vorm en de ploeg van Ferrara wist tegen Catania wederom niet voor de ommekeer te zorgen. De degradatiekandidaat bleek een stugge tegenstander. Na 21 minuten brak Catania, ietwat tegen de verhouding in, de ban. Jorge Martinez verzilverde een strafschop.

Juventus was aangeslagen, zwijnde enkele malen, maar kwam na rust wel op gelijke hoogte via Hasan Salihamidzic. De oudgediende van Juve werkte de bal achter Catania-keeper Mariano Andujar. Catania leek rijp voor de slacht, maar herstelde zich knap. Enkele minuten voor tijd kwam de laagvlieger zelfs op een 1-2 voorsprong door een treffer van Mariano Julio Izco. De Argentijn was de matchwinner, daar in de daaropvolgende minuten niet meer werd gescoord.

Internazionale - Lazio Roma

Internazionale heeft een zuinige zege geboekt op Lazio. De ploeg van José Mourinho won zonder glans door een treffer van Samuel Eto'o. Inter wist het thuispubliek in Giuseppe Meazza zelden te boeien. Zonder de geschorste Wesley Sneijder ontbrak het de landskampioen aan creativiteit. Een goede start hielp de thuisploeg echter in het zadel.

Eto'o hielp de nerazzurri aan de leiding. De Kameroener rondde een counter resoluut af en liet Lazio-doelman Nestor Muslera kansloos. Het bleek een van de schaarse hoogtepunten in een zeer matig duel. Lazio ging wel op zoek naar de gelijkmaker, maar het werd zelden gevaarlijk. Inter zag zich niet genoodzaakt om de score verder op te voeren. De ploeg van Mourinho vond het wel goed, waardoor de score onveranderd bleef.


Uitslagen

ThuisUitUitslag
Napoli Chievo 2-0
Livorno Sampdoria 3-1
Palermo Siena 1-0
Juventus Catania 1-2
AS Roma Parma 2-0
InternazionaleLazio Roma1-0
UdineseCagliariAfgelast
Genoa BariAfgelast
Bologna Atalanta BergamoAfgelast
FiorentinaAC MilanAfgelast

Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1 Internazionale 17123 2 3936-14
2 AC Milan 16 9 4 3 31 23-17
3 Juventus 17 9 3 5 30 30-21
4 AS Roma 17 8 4 5 28 27-22
5 Parma 17 8 4 5 28 22-22
6 Napoli 17 7 6 4 27 26-24
7 Palermo 17 7 5 5 26 22-20
8 Sampdoria 17 7 4 6 25 21-25
9 Bari 16 6 6 4 24 19-15
10 Fiorentina 16 7 3 6 24 18-15
11 Genoa 16 7 3 6 24 28-27
12 Chievo 17 7 3 7 24 20-19
13 Cagliari 16 7 2 7 23 25-21
14 Udinese 16 5 3 8 18 19-21
15 Livorno 17 5 3 9 18 10-19
16 Lazio Roma 173 7 716 10-16
17 Bologna 16 4 4 8 16 17-24
18 Atalanta Bergamo 16 3 4 9 13 15-25
19 Catania 17 2 6 9 12 16-26
20 Siena 17 3 3 11 12 17-28

Topscorers

#SpelerClubGoals
1Di Natale Udinese 11
2Diego Milito Internazionale 10
3Totti AS Roma 9
4Matri Cagliari 8
=Pazzini Sampdoria 8
=Hamsik Napoli 8
7Trezeguet Juventus 7
=Eto'o Internazionale 7
=Gilardino Fiorentina 7
=Pato AC Milan 7

Programma volgende speelronde

DatumThuisUit
wo 6/1 Bari Udinese
wo 6/1 Catania Bologna
wo 6/1 Chievo Internazionale
wo 6/1 Siena Fiorentina
wo 6/1 Parma Juventus
wo 6/1 Atalanta Bergamo Napoli
wo 6/1 Sampdoria Palermo
wo 6/1 AC Milan Genoa
wo 6/1 Lazio Roma Livorno
wo 6/1 Cagliari AS Roma

Uitslagen Spanje speelronde 15

Terwijl FC Barcelona in Abu Dhabi beslag legde op de wereldbeker, ging het voetbal in Spanje gewoon door. Real Madrid vond de aansluiting terwijl de overige achtervolgers afhaakten.

In Santiago Bernabéu kreeg Real Madrid het geplaagde Real Zaragoza op bezoek. De promovendus kende geen goede wedstrijd onder interim-trainer José Aurelio Gay. Bij rust stonden de Madrilenen al met 4-0 voor. Rafael van der Vaart, die de nog altijd geblesseerd Kaká verving, nam twee van die treffers voor zijn rekening. De doelpunten van de Nederlander vielen tussen twee goals van clubtopscorer Gonzalo Higuaín. Na rust liet de thuisclub de teugels wat vieren. Zaragoza kon niet profiteren en moest zelfs nog tweemaal slikken. Cristiano Ronaldo en de ingevallen Karim Benzema vonden het net, en zorgden er mede voor dat het verschil met Barcelona nog twee punten bedraagt.

Daarachter ging het mis voor de achtervolging. Sevilla kon thuis niet imponeren tegen middenmoter Getafe. Roberto Soldado zette de Madrilenen al snel voor, en met een tweede goal zorgde hij voor een 0-2 marge. Na rust deed zijn ex-collega bij Castilla, Álvaro Negredo, nog wat terug namens de thuisclub, maar het mocht niet meer baten. Daarachter was de subtopper tussen Deportivo en Valencia van belang. In Riazor konden geen van beide clubs echter een deuk in een pakje boter schieten. Ondanks één poging van Depor die de lat raakte was de 0-0 eindstand niet verwonderlijk.

Málaga wist na maar liefst dertien duels zonder zege eindelijk weer eens drie punten te verzamelen. In eigen huis werd Mallorca knap aan de kant geschoven met 2-1. Haris Medunjanin, de Nederlander die pasgeleden Bosnisch international werd, was weer eens belangrijk voor zijn club Real Valladolid. In de laatste minuut bezorgde hij zijn team de drie punten tegen het sterk presterende Sporting de Gijón (2-1). Villarreal nam met een 2-0 zege op Racing eindelijk afstand van het rechterrijtje, terwijl Atlético nog altijd schuttert. Ditmaal werden er op Tenerife twee punten verspeeld.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
2/12Xerez CDFC Barcelona0-2
19/12Athletic Club de BilbaoCA Osasuna2-0
19/12Sevilla FCGetafe CF1-2
19/12Real Madrid CFReal Zaragoza6-0
20/12RCD EspanyolUD Almería2-0
20/12Málaga CFRCD Mallorca2-1
20/12Real Valladolid CFReal Sporting de Gijón2-1
20/12Villarreal CFReal Racing Club2-0
20/12CD TenerifeClub Atlético de Madrid1-1
20/12Deportivo de La CoruñaValencia CF0-0

Stand:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1FC Barcelona1512303936-9
2Real Madrid CF1512123740-13
3Sevilla FC159333026-13
4Valencia CF158522927-16
5RCD Mallorca158342728-18
6Deportivo de La Coruña158342719-16
7Athletic Club de Bilbao158252621-18
8Getafe CF158072425-22
9Villarreal CF156362124-19
10Real Sporting de Gijón155552015-15
11Real Valladolid CF153751622-26
12CA Osasuna154471614-19
13RCD Espanyol154471610-21
14CD Tenerife154381515-28
15Club Atlético de Madrid153571421-27
16Real Racing Club de Santander153481317-25
17UD Almería153481315-26
18Málaga CF152671217-21
19Real Zaragoza153391217-35
20Xerez CD15141076-28

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1David VillaValencia CF12
2Zlatan IbrahimovicFC Barcelona11
3Gonzalo HiguaínReal Madrid CF10
=Roberto SoldadoGetafe CF10
5Lionel MessiFC Barcelona9
6Luís FabianoSevilla FC8
7Aritz AdurizRCD Mallorca7
=Cristiano RonaldoReal Madrid CF7
=Kun AgüeroClub Atlético de Madrid7

Programma:

DatumThuisUit
2/1Valencia CFRCD Espanyol
2/1FC BarcelonaVillarreal CF
2/1Club Atlético de MadridSevilla FC
3/1Real Sporting de GijónMálaga CF
3/1Getafe CFReal Valladolid CF
3/1Real Racing ClubCD Tenerife
3/1UD AlmeríaXerez CD
3/1Real ZaragozaDeportivo de La Coruña
3/1RCD MallorcaAthletic Club de Bilbao
3/1CA OsasunaReal Madrid CF

Humor in de Formule 1

Na het lezen van dit bericht kan men Bernie Ecclestone vast niet meer verwijten dat hij geen humor heeft. De Formule 1-baas schijnt al sinds jaar en dag speciaal voor hem gemaakte kerstkaarten te versturen.

In 2007 stuurde Ecclestone een kaart die ging over het McLaren-Ferrari-spionageschandaal. Een nerveuze Ron Dennis (toen nog McLaren-teambaas) krijgt een mooi ingepakt cadeautje van voormalig hoofdontwerper Mike Coughlan.

Vorig jaar, na het seksschandaal van Max Mosley, liet de cartoon de voormalige FIA-president zien die de teambazen met de zweep geeft, terwijl een pitmuurmonitor een vrouw laat zien met netpanty's en hoge hakken.

De editie van 2009 toont Mosley, Mario Theissen (BMW) en John Howett (Toyota) die op een jacht de haven uitvaren terwijl de andere teambazen vrolijk staan te zwaaien vanaf de kant. Er komt een sloepje aangevaren met een piratenvlag, met daarin de verbannen Flavio Briatore (Renault) die een raket richt op het jacht terwijl de haaien rondcirkelen.

In de achtergrond zit de 79-jarige Ecclestone in een strandwachthutje, met een drijverboei à la Baywatch in de hand over de schouder...

Fijne Kerst, F1-coryfeeën!

De kaarten van de afgelopen jaren zijn hier te bekijken (met dank aan sWORDs):
2009
2008
2007

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.