Darts: Uitslagen dag 3 World Darts Championship

Vandaag alweer de derde dag van het PDC World Darts Championship in Londen. Opnieuw stond er vandaag een Nederlander aan de oche. Raymond van Barneveld moest het vanavond opnemen tegen Warren Parry en had daar geen enkele moeite mee het werd .

Kevin Painter moest het in de eerste partij van de avondsessie opnemen tegen Mensur Suljovic. Painter was al snel op dreef en won de eerste set met 3-0 na een 164 uitgooi. In de tweede set waren in de vierde leg vijf pijlen niet genoeg om de set uit te gooien voor Suljovic maar een leg later wist hij alsnog de set naar zich toe te trekken. De derde set ging weer redelijk simpel naar Painter. De Brit wist ook de vierde set naar zich toe te trekken en zich hiermee te plaatsen voor de tweede ronde.

Een vooral gespannen Gary Andrson heeft uiteindelijk ook de volgende ronde weten te halen van het World Darts-toernooi. De Schot won de eerste set en verloor daarna de tweede. De derde set ging weer naar Anderson. In de vierde set kreeg Anderson een pijl voor de wedstrijd op dubbel vijf maar die miste hij. Hierna kon Jamie Caven door twee legs achter elkaar te winnen de setstand op 2-2 brengen. In de beslissende vijfde set zette de Schot zijn tegenstander uiteiendelijk makkelijk opzij.

Raymond van Barneveld leek wel een beetje thuis te spelen toen hij het podium op kwam. Het publiek ging vol achter de Nederlander staan. Warren Parry, de Nieuw Zeelandse opponent van Van Barneveld, mocht de wedstrijd beginnen en verloor direct de eerste leg. De Nederlander wist met moeite uiteindelijk ook de derde leg, en daarmee de eerste set, te winnen. In de tweede set nam Barney een 2-0 in legs voorsprong door een dertien-darter. Ook de tweede set ging uiteindelijk zonder leg verlies naar de Hagenaar. De Hagenaar wist diezelfde prestatie een set later opnieuw neer te zetten en zich daarmee te plaatsen voor de tweede ronde.

Uitslagen: dag 3

voorronde:
Ken MacNeil - Norman Madhoo 4-2
Philip Hazel Osmann Kijamet 2-4

eerste ronde:
Brendan Dolan* - Tony Eccles 3-1
Mark Dudbrigde* - Andree Welge 3-0
Mark Webster* - Mark Walsh 3-2
Alan Tabern* - Ken MacNeil 3-2
Kevin Painter* - Mensur Suljovic 3-1
Jamie Caven - Gary Anderson 2-3
Raymond van Barneveld - Warren Parry 3-0
Andy Hamilton - Osmann Kijamet **

* door naar volgende ronde
** wedstrijd staat later vanavond nog op het programma

Submitter:  Bron: FOK!sport