Boonen: "Cocaïne zorgde voor veel misère"

Voor wielrenner Tom Boonen was 2009 een bewogen jaar. De Quick-Step-coureur werd voor de derde keer in zijn carrière betrapt op het gebruik van cocaïne. De Belg is hier niet trots op. Sportieve successen kende hij ook met het winnen van Parijs-Roubaix en het nationaal kampioenschap.

"Ik heb cocaïne gebruikt. Dat was dom en spijtig. Ik ben daar niet trots op. Maar de laatste drie jaar heb ik geen probleem meer. Ik weet nog altijd niet wat er in april 2009 is gebeurd. Ik zal het wellicht nooit te weten komen. Cocaïne zorgt vooral voor veel miserie. Meer kan ik daar niet over vertellen," zei Boonen tegen Sporza.

De Belg is duidelijk over zijn doel voor 2010. "In Roubaix heb ik mijn meeste en mooiste successen behaald. Het zou mooi zijn als ik dit jaar voor de vierde keer kan winnen. Maar dat is een utopie, denk ik. Met Parijs-Roubaix en de kasseien was het meteen de grote liefde. Roubaix is duidelijk. Als je slecht bent, dan los je. De Ronde van Vlaanderen is ook mooi, maar moeilijker. In Vlaanderen moet je meer wikken en wegen," zei Boonen die de belangrijkste koers in eigen land lastig vindt.

"Ik zal niet kunnen rentenieren," zei de Belg die erg openhartig was over zijn financiële situatie en dat hij voor het plezier fietst. "Ik hoef me geen zorgen te maken over geld, maar in Monaco heb ik gezien dat ik een kleine jongen ben. Ik heb nu een bepaalde levensstandaard, maar zonder inkomsten verdwijnt het geld snel. Ook zonder al dat geld zou ik koersen. Ik heb nooit voor het geld gekozen. Anders zou ik niet bij Quick-Step rijden"