Zeker zes doden door winterweer Duitsland

Redactie
Door het barre winterweer zijn in Duitsland sinds eergisteravond al zeker zes doden gevallen. Op sommige plaatsen is de diepste temperatuur ooit gemeten. De op twee na grootste luchthaven van het land in Düsseldorf moest enige tijd worden gesloten.

Bij door het winterweer veroorzaakte auto-ongelukken in de deelstaten Sleeswijk-Holstein, Nedersaksen en Baden-Württemberg kwamen vier mensen om het leven. In het zuidwesten van Duitsland kwam een 73-jarige fietser ten val en liep dodelijk hoofdletsel op. In Baden-Württemberg vroor een 46-jarige dakloze dood die buiten had geslapen.

Alleen al in de dichtbevolkste deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen, die aan Nederland grens, turfde de politie meer dan 1100 ongelukken. De luchthaven van Düsseldorf, de hoofdstad van de deelstaat, is vanochtend enige tijd voor al het luchtverkeer gesloten. Er viel zo veel sneeuw dat de directie om kwart over negen besloot geen vliegtuigen meer te laten opstijgen of landen. Sommige vluchten zijn omgeleid.

Niet alleen heeft Duitsland veel last van de sneeuw, het was er in de afgelopen nacht ook extreem koud voor midden december. In Albstadt-Degerfeld in Baden-Württemberg werd het -30,3 graden. Op een plek in de Alpen werd in de nacht van eergisteren op gisteren zelfs -33,6 graden gemeten. In de westelijke deelstaat Rijnland-Palts met zijn gematigde klimaat vroor het in de plaats Dill 26,1 graden, de laagste temperatuur die ooit in die deelstaat is gemeten.