Schumacher mogelijk eerst in GP2-wagen

Om zijn nek te kunnen testen, zal Michael Schumacher volgens geruchten eerst plaatsnemen in een GP2-wagen voor besloten wordt of de Duitser tekent bij Mercedes Grand Prix. Zekerheid wordt verlangd wat betreft de blessure die Schumacher dit voorjaar opliep bij een motorongeluk.

Het eerdere plan van de Duitse renstal was om de zevenvoudig wereldkampioen in een twee jaar oude Formule 1-auto te laten rijden, zoals ook Felipe Massa dat eerder deed bij Ferrari. De Britse krant The Mirror zegt nu echter dat Schuamcher het bij een GP2-bolide zal houden. Het team van Mercedes Grand Prix heeft namelijk geen wagen van twee jaar oud.

Brawn GP, zoals het team eerst heette, was in het seizoen 2009 het eerst op de baan te vinden en had als uitvloeisel van het voormalige Honda F1 een geheel nieuwe F1-auto ontwikkeld.

Het laatste nieuws rond Schumi's contract bij Mercedes Grand Prix is dat Ferrari-president Luca di Montezemolo gezegd heeft dat de deal bijna rond is. En dat Ferrari hun voormalig coureur en adviseur geen strobreed in de weg gelegd wordt om naar de concurrent op het gebied van straatauto's te gaan.


Wil je meepraten over dit onderwerp? Lees mee op het FOK!forum in het F1-nieuwtjestopic!