FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 29 oktober 2009

'Slecht rijden zit in de genen'

Amerikaanse wetenschappers hebben ontdekt waarom de een slechter rijdt dan de ander. Ze concluderen dat slechte chauffeurs een foutje in hun genen hebben. Zij zouden tot 20% minder presteren. Ongeveer 30 procent van de mensen heeft deze afwijking.

De wetenschappers voerden een proef uit met 29 personen. Zij moesten op een circuit met moeilijke bochten een paar rondjes rijden. Een paar dagen later werd de proef herhaald met 7 personen met een genetische afwijking. Zij presteerden het minst tijdens het rijden en herinnerde zich bovendien ook het minst van het circuit.

Het gen zorgt voor de productie van een eiwit wat het geheugen alert houdt. Mensen met deze afwijking hebben het ook moeilijker om van een beroerte bij te komen.

Vrouw slikt collectie bestek in

Het is maar waar je net zin in hebt. Margaret Daalmans had zo'n erge dwang om bestek in te slikken dat ze besloot om haar eten links te laten liggen. In plaats daarvan verorberde ze haar hele verzameling lepels en vorken, wat neerkomt op 78 stuks bestek. Haar messen liet ze gelukkig liggen.

Geheel verrassend kreeg Daalmans enige tijd later last van maagpijn. In een ziekenhuis in Rotterdam zijn alle lepels en vorken operatief verwijderd. Het is niet de eerste keer dat de vrouw bestek inslikt. "Ze lijdt aan een soort van obsessie en telkens als ze aan tafel zit, negeert ze het voedsel en begint ze het bestek op te eten" aldus een arts van het ziekenhuis. Margaret zelf: "Ik weet niet hoe het komt, maar ik voelde de drang om mijn bestek op te eten. Ik kon mezelf niet tegenhouden"

De vrouw zal volledig herstellen. Wel gaat ze in therapie om van haar obessie af te komen. Volgens dokters gebeurt het wel vaker dat mensen een dwang hebben om oneetbare dingen door te slikken, maar zo'n grote hoeveelheid als Daalmans inslikte zijn ze nog nooit eerder tegengekomen.

Voorbeschouwing Grand Prix van Abu Dhabi

Komend weekend staat in Abu Dhabi de laatste race van het Formule 1-seizoen 2009 op het programma. Yas Marina is een nieuw circuit op de kalender en zal de coureurs hopelijk veel spektakel bieden. In Brazilië werd Jenson Button tot nieuwe wereldkampioen gekroond en pakte Brawn GP de constructeurstitel. De Brit wil het seizoen in stijl afsluiten, maar zal het vuur aan de schenen worden gelegd door een horde andere coureurs. Velen van hen zullen na dit jaar van team veranderen.

Yas Marina is nieuw op de Formule 1-kalender. De onlangs geopende baan kent enkele fraaie nieuwigheden, zoals een pituitgang waarbij de coureurs door een tunnel heen moeten rijden. Het rechte stuk is met 1,2 kilometer het langste van de huidige kalender. Mochten de coureurs er niet genoeg aan hebben, dan is er net zoals op Assen bij de GT-bocht een uitloopstrook onder een tribune. De baan is 5,55 kilometer lang en de F1-coureurs zullen 55 ronden rijden. Tenslotte is nieuw dat de race in het licht begint en in het donker eindigt.

Lengte: 5.554 km
Aantal ronden: 55
Totale lengte: 305.470 km
Ronderecord: -

Coureurs:

Pos. Naam Team Punten
1. J. Button Brawn GP 89
2. S. Vettel Red Bull Racing74
3. R. Barrichello Brawn GP 72
4. M. Webber Red Bull Racing61.5
5. L. Hamilton McLaren-Mercedes49
6. K. Räikkönen Ferrari 48
7. N. Rosberg Williams 34.5
8. J. Trulli Toyota 30.5
9. F. Alonso Renault 26
10. T. Glock Toyota 24
11. H. Kovalainen McLaren-Mercedes22
12. F. Massa Ferrari 22
13. R. Kubica BMW Sauber17
14. N. Heidfeld BMW Sauber15
15. G. Fisichella Ferrari 8
16. A. Sutil Force India 5
17. S. Buemi Toro Rosso 5
18. S. Bourdais Toro Rosso 2
19. K. Nakajima Williams 0
20. V. Liuzzi Force India 0
21. N. Piquet jr. Renault 0
22. K. Kobayashi Toyota 0
23. R. Grosjean Renault 0
24. J. Alguersuari Toro Rosso 0
25. L. Badoer Ferrari 0

Constructeurs

Pos. Team Punten
1. Brawn GP 161
2. Red Bull Racing135.5
3. McLaren-Mercedes71
4. Ferrari 70
5. Toyota 54.5
6. Williams 34.5
7. BMW Sauber32
8. Renault 26
9. Force India 13
10. Toro Rosso 7

Vrijdag 30 oktober 2009

10:00 - 11:30 vrije training 1
14:00 - 15:30 vrije training 2

Zaterdag 31 oktober 2009

11:00 - 12:00 vrije training 3
14:00 - 15:00 kwalificatie

Zondag 1 november 2009

14:00 2009 Formula 1 Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix

Datum Tijd Programma
Za 31 oktober13.55-15.10 uur RTL GP: Formule 1 - Abu Dhabi - Kwalificatie
Zo 1 november13.00-13.55 uur RTL GP: Formule 1 - Abu Dhabi - Pre-show
Zo 1 november13.55-16.00 uur RTL GP: Formule 1 - Abu Dhabi - Race
Zo 1 november16.00-16.15 uur RTL GP: Formule 1 - Abu Dhabi - Nabeschouwing
Zo 1 november20.30-21.00 uur RTL GP: Formule 1 - Abu Dhabi - Samenvatting

Datum Tijd Programma
Za 31 oktober13.10-15.10 uur BBC1: Formule 1 - Abu Dhabi - Kwalificatie
Zo 1 november13.00-16.15 uur BBC1: Formule 1 - Abu Dhabi - Race
Zo 1 november20.00-21.00 uur BBC3: Formule 1 - Abu Dhabi - Samenvatting
Nederandse tijden


DagMinimumMaximumNeerslagkansWeerbeeld
Vrijdag23 °C33 °C0 %Deels bewolkt
Zaterdag22 °C32 °C0 %Zonnig
Zondag23 °C34 °C0 %Zonnig
Bron: The Weather Channel

Fat Princess krijgt eindelijk demo en trakteert

Titan Studios, de developer van Fat Princess, heeft aangekondigd dat patch 1.03 klaar is! Om alle spelers van het spel te bedanken bevat de update gratis een gloednieuwe map genaamd New Pork.

Voor iedereen die het spel nog niet heeft gekocht is er ook vanaf vandaag een demo te downloaden waarin je zelf kunt meemaken hoe het is om een prinses zo dik te maken, dat ze amper meer te tillen is.

Fat Princess verscheen afgelopen zomer op PSN. Twee teams proberen de prinses van het andere team te stelen door deze vanuit de vijandelijke basis naar hun eigen basis te dragen. Door de prinses taartjes te voeren wordt zij dikker en dus moeilijker te dragen.



De nieuwe map

Protest magistraten tegen Berlusconi

In Italië hebben magistraten vandaag protestvergaderingen gehouden tegen uitlatingen van de Italiaanse premier Silvio Berlusconi. Ook overwegen zij stakingen. Berlusconi zei eerder deze week dat "communistische aanklagers en communistische rechters in Milaan" een politieke kruistocht tegen hem voeren.

Berlusconi heeft meerdere rechtszaken tegen zich lopen door zakelijke transacties in zijn periode voor zijn premierschap. Het genootschap van Italiaanse magistraten noemt de uitlatingen van Berlusconi 'ongegrond en belachelijk'.

"Als de magistraten al 'rood' zijn, dan komt dat door het bloed dat zij hebben vergoten om de Italiaanse wet en grondwet te beschermen", zei Alfredo Robledo, een aanklager in Milaan.

Afgelopen eergisteren werd bekend dat de 73-jarige Italiaanse premier van meer 'rood' last heeft. De hoogste baas van Italië blijkt namelijk roodvonk te hebben, een milde vorm van een infectieziekte. Berlusconi zou de roodvonk door één van zijn kleinkinderen hebben opgelopen. Normaliter komt de ziekte ook alleen maar voor bij kinderen.

Politie zoekt serieklootschopster

De politie van Langley, een stad in de Canadese provincie Brits-Columbia, is op zoek naar een vrouw die waarschijnlijk een hekel heeft aan mannen. De vrouw van rond de twintig heeft voor zover bekend al vier of vijf mannen zonder aanleiding een gigantische schop in hun ballen verkocht.

Onder de slachtoffers bevindt zich in ieder geval Anthony Clark. De 22-jarige man werd vorige maand door de onbekende vrouw zo hard tussen zijn benen geraakt, dat een van zijn testikels in zijn buik terechtkwam. Clark had geen enkel idee van zijn verwonding, tot hij naar eigen zeggen later die avond merkte dat er iets miste.

Hierop besloot hij enkele artsen te raadplegen. Die kwamen tot de conclusie dat een van zijn ballen door de kracht van de trap is gescheurd. Zijn testikel is eruit gehaald en zal nog voor de kerst worden vervangen door een nepkloot.

"Mijn artsen zeggen dat ik nog steeds in staat kan zijn om kinderen te krijgen", zei Clark . "Maar op mijn 22ste is dat niet aan een vreemdeling om dat uit te maken." 

Omdat het slachtoffer zich schaamde, besloot hij pas na vier weken aangifte te doen van de aanval. De politie heeft hem verteld dat al zeker drie of vier mannen door de vrouw zijn aangevallen.

Arrestatie na brandstichting Apeldoorn

De politie in Apeldoorn heeft vanmiddag een man aangehouden die een auto in de brand zou hebben gestoken in de wijk De Maten. Onderzocht wordt of de man ook verantwoordelijk is voor de reeks eerdere branden in de wijk, zo liet de politie weten.

De wijk wordt al een half jaar geteisterd door een groot aantal gevallen van brandstichting die veel ongerustheid in De Maten veroorzaken.

De jongste brand was vannacht aan de Kaartenmakershoeve. De gearresteerde man kwam als verdachte naar voren tijdens het onderzoek naar de brand. In de woning van de verdachte is vanavond huiszoeking gedaan. De politie wil niets zeggen over de identiteit van de man of zijn woonplaats. De politie heeft al eerder iemand aangehouden na een brand in De Maten maar die werd na een dag vrijgelaten. Of de arrestant van donderdag dezelfde man is, wilde de politiewoordvoerster vandaag niet zeggen.

Bekende Duitse neonazi-advocaat dood

De bekende Duitse advocaat van neonazi's, Jürgen Rieger, is dood. De vermogende jurist stierf vanmiddag op 63-jarige leeftijd in een Berlijns ziekenhuis aan de gevolgen van een beroerte. Sinds de jaren zeventig verdedigde hij talrijke Duitse neonazikopstukken en holocaustontkenners.

Rieger was plaatsvervangend voorzitter van de nationalistische NPD en gold als een van de belangrijkste financiers van die partij. Hij raakte onder meer bekend door zijn plannen om in Duitse steden opleidingscentra voor extreem rechts op te zetten, wat vaak tot felle protesten van inwoners leidde.

Paniek in Oekraïne na uitbraak longontsteking

In het westen van Oekraïne is grote paniek ontstaan door een mysterieuze uitbraak van virale longontsteking. Meer dan dertig Oekraïners zijn deze maand al geveld. Dat heeft het Oekraïense ministerie van Volksgezondheid vandaag bekendgemaakt, berichtten Oekraïense media.

Scholen en kinderdagverblijven zijn massaal gesloten in de West-Oekraïense stad Lvov. Inwoners in het westen van de voormalige Sovjetstaat hebben massaal virusremmers en mondkapjes aangeschaft op aanraden van doktoren. Vele honderden mensen zijn opgenomen in ziekenhuizen.

De ziekte begint als gewoon griepje maar na een week verergeren de symptomen. Het gaat niet om de Mexicaanse griep. In laboratoria worden momenteel tests uitgevoerd om uit te zoeken om welk virus het gaat.

F1-voorspeller: Grand Prix van Abu Dhabi

Dit weekend staat de laatste race van het Formule 1-seizoen van 2009 de Grand Prix van Abu Dhabi op Yas Marina op het programma. Daarvoor kun je jouw voorspelling voor de F1-voorspeller nog invullen tot donderdagavond 29 oktober 23:59 uur.

Wat kun je winnen?

Je kunt dit jaar fantastische prijzen winnen. De nummer één wint de Coca-Cola ZERO Race Experience, een dag zelf rijden in spectaculaire automobielen op het circuit van Zandvoort aangeboden door Bleekemolens Race Planet. De nummers twee tot en met vier winnen een jaarabonnement op Formule1 RaceReport, het blad voor de Formule 1-fan. De nummers vijf tot en met veertien winnen ieder twee kartheats van Bleekemolens Race Planet Indoor Kartbanen.

Dus vul je voorspelling in tot donderdagavond 29 oktober 23:59 uur.

De FOK!sport crew voorspelt het schaatsseizoen

Morgen begint in Heerenveen met het NK afstanden het schaatsseizoen 2009/2010. Hoogtepunt is natuurlijk de Olympische Spelen in Vancouver, daarom hebben verschillende crewleden van FOK!sport hun verwachten gegeven. Uiteraard mag jij in een reactie hieronder ook jouw verwachting geven!

Er is antwoord gegeven op de volgende vragen:
1. Hoeveel medailles gaat Nederland winnen op de Olympische Spelen?
2. Hoeveel daarvan zijn er van goud?
3. Wie gaan er wereldkampioen allround worden (man&vrouw)?
4. Hoeveel wereldrecords gaan er dit seizoen verbroken worden?
5. Wie wordt de verrassing dit seizoen?
6. Welk talent gaat dit jaar doorbreken?

franklop:
1. Zeven
2. Drie (Kramer, Kramer en Ploegenachtervolging mannen, met kramer)
3. Kramer en Klaassen.
4. Welgeteld 0, omdat de snelle banen op de verkeerde momenten worden aangedaan.
5. Wennemars, die zich op geen 1 afstand weet te plaatsen voor de OS
Cindy Klaassen die alle vrouwen weer op een hoop rijdt na een jaar of 2 afwezigheid.
6. Lotte van Beek

Olga:
1. Zes
2. Kramer tweemaal en Kramer plus de rest op ploegenachtervolging
3. Kramer en Van Deutekom
4. Twee
5. Trevor Marsciano die itt vorig seizoen door het ijs zakt.
Cindy Klassen die laat zien dat ze nog steeds bij de wereldtop hoort al kom ze nog tekort voor het goud.
Ik die ga leren schaatsen
6. Koen Verweij

sbientje:
1. Acht
2. Drie
3. Sven Kramer en ik hoop Paulien van Deutekom
4. hmmm... stuk of 3
5. Ik denk dat Annette Gerritsen het NOG beter gaat doen dan afgelopen seizoenen!
6. Koen Verweij

nyny83:
1. Zes
2. Twee
3. Sven Kramer en Cindy Klassen
4. Één
5. Erben Wennemars
6. Geen Idee

skittelman:
1. Negen
2. Vijf
3. Kramer en Wust
4. Vier
5. Falco Zandstra keert net als Michael Schumacher en Kim Clijsters terug en wint een medaille op de OS.
6. Jongejan

Muck:
1. Negen
2. Vijf
3. Sven kramer en Ireen Wust
4. Ééntje maar
5. Wouter Oldeheuvel
6. Tom Prinsen

Sj0rSz:
1. Zeven
2. Drie
3. Sven Kramer & Martina Sáblíková
4. Drie
5. Erben Wennemars
6. Wouter Olde Heuvel

sportfreak:
1. Acht
2. Vier
3. Sven Kramer & Cindy Klassen
4. Twee
5. Margot Boer
6. Ted-Jan Bloemen

Existenz:
1. 17, waarvan één met curling.
2. 7, oa. bij curling.
3. Ireen Wüst (Brabant boven!) en Sven Kramer
4. Vier
5. Annette Gerritsen (En anders is de verrassing dat ze in de playboy komt!)
6. Ikke, zodra ik leer schaatsen

TJDoornbos:
1. 3x Kramer, 3x Wust, 2 x achtervolgingen, 1x Deutekom, 2 x Verheijen en 2 x Wennemars
13 dus
2. Zes
3. Kramer en Wust
4. Die op de 10 verbreekt Kramer meermaals
5. Wennemars die toch weer NK 500 en 1000 wordt
6. Tim Salomon, zag hem op deelnemerslijst voor NK

Peterselieman:
1. Zes
2. Drie
3. Kramer en Sablikova
4. Uno
5. Negatief Wennemars, positief Gerritsen
6. Nijenhuis

Italië geschokt door filmpje maffiamoord

Italië is in rep en roer nadat Justitie vandaag een filmpje heeft getoond van een brute moord. Men hoopt door het schokkende filmpje de dader boven water te krijgen.

Op de bewakingsbeelden, geschoten op 11 mei van dit jaar in Napels, is te zien hoe een man met een honkbalpetje Mario Bacio Tarracino op klaarlichte dag vermoordt. Tarracino, een 53-jarige ex-maffioso, wordt koelbloedig doodgeschoten.

Het nietsvermoedende slachtoffer staat relaxt een sigaret te roken op het terras van een café als plots de moordenaar de kroeg in loopt. Hierna loopt de moordenaar weer naar buiten en schiet Tarracino plotseling van dichtbij neer. Als deze voorover valt, geeft de moordenaar hem een nekschot.

Of het nu angst of onverschilligheid is, is niet bekend, maar geen van de omstanders wordt heet of koud van de moord. Op de beelden zit een vrouw doodleuk haar kraslot open te krassen terwijl voor haar ogen het ex-maffialid in koelen bloede wordt doodgeschoten. Een man met een klein kind op de arm kijkt naar Tarracino maar loopt gewoon rustig door.

Ondanks dat het gelaat van de dader duidelijk zichtbaar is, is de moordenaar na vijf maanden nog steeds niet gepakt. "We hebben nu besloten de video via zo veel mogelijk media te vertonen, met de dringende vraag of iemand informatie kan geven over de moordenaar en de man die op de uitkijk staat", laat de anti-maffiadienst weten.

Italiaanse politici hebben al geschokt gereageerd op het filmpje dat op alle Italiaanse nieuwssites wordt getoond. Een politicus van de milieupartij is zelfs bereid tweehonderd euro te betalen voor tips die tot de arrestatie van de moordenaar kunnen leiden.


Het bewuste filmpje. Kijken op eigen risico, de beelden kunnen schokkend zijn!

Honderdduizend bezoekers voor sinterklaasfilm

De familiefilm Sinterklaas en de verdwenen pakjesboot heeft in drie weken tijd honderdduizend bezoekers getrokken. Regisseur Martijn van Nellestijn, producent Erik-Jan Slot en Coole Piet Diego ontvingen vandaag de Gouden Film Trofee van het Nederlands Film Festival. Gerard Joling, die in de film zichzelf speelt, reikte de bijbehorende trofee uit.

Sinterklaas en de verdwenen pakjesboot draait momenteel in 103 zalen en draait om de pakjesboot. Sinterklaas en Piet Diego missen het vertrek uit Spanje, omdat de pakjesboot door toedoen van boeven Joris en Boris al een dag eerder met alle pieten is vertrokken. Ze beginnen een race tegen de klok om de boot in te halen.

Sinterklaas en de verdwenen pakjesboot beet dit jaar het spits af van de sintfilms. De tweede film 'Het Sinterklaasjournaal: de meezing moevie' verscheen 14 oktober.

Man houdt dochters 22 jaar vastgeketend

Een zeventigjarige man heeft in Albanië zijn dochters maar liefst 22 jaar achtereen weten te boeien. Hij had zijn dochters van 38 en 47 jaar al die tijd vastgeketend. De Albanees was bang dat ze anders zouden weglopen, en hij had geen zin telkens achter hen aan te lopen.

Volgens de vader waren zijn dochters geestelijk niet orde en waren ze agressief. "Ze waren beide ziek en ik hield ze vastgeketend om te voorkomen dat ze zouden weglopen", vertelde de man deze week aan lokale media. "Ik heb ze te eten gegeven en gewassen, maar had geen tijd om ze te zoeken als ze zouden weglopen."

De twee volwassen vrouwen sliepen in een klein hok met als enige aankleding een kleed op de grond. Volgens de media was de oudste zus met haar linkerbeen vastgeketend, terwijl bij de jongste haar beide handen waren geboeid.

Naar verluidt zat de oudste dochter vanaf haar zestiende in een psychiatrisch ziekenhuis waar ze maar liefst zeven jaar doorbracht. Eenmaal weer thuis legde vaderlief zowel haar als haar zusje aan de ketting. 

Volgens politierapporten zijn de twee bevrijde zussen overgebracht naar het ziekenhuis. Het is nog niet duidelijk of de bejaarde man zal worden aangeklaagd wegens vrijheidsberoving en mishandeling.

Serena Williams naar halve finale Championships

Serena Williams heeft de halve finales bereikt van de WTA Championships in Doha. De Amerikaanse won vandaag ook haar derde groepsduel.

De als tweede geplaatste Williams klopte de als vijfde geplaatste Elena Dementieva. Het werd 6-2 en 6-4. Dementieva staat nog wel tweede in de groep, maar later vanavond nemen Venus Williams en Svetlana Koeznetsova het nog tegen elkaar op.

Grote brand in centrum Gemert

In het centrum van Gemert is vanmiddag rond drie uur een grote brand uitgebroken bij een vestiging van Scapino. Bij de brand vielen geen gewonden, maar het pand is geheel verloren gegaan.

Zeker vijftien brandweerlieden bestreden het vuur. Rond half vijf hadden zij de brand onder controle. Omwonenden moesten ramen en deuren gesloten houden, in verband met rookontwikkeling. Er zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen.

Met dank aan WilliamBlake voor de submit.

[NK afstanden] Kramer loot Olde Heuvel

Sven Kramer neemt het morgen tijdens het NK Afstanden in Heerenveen op de 5 kilometer op tegen Wouter Olde Heuvel. De ploeggenoten treffen elkaar in de voorlaatste rit.

Na de twee TVM rijders komen in de slotrit Carl verheijen en Bob de Jong in actie. Op de 500 meter bij de mannen gaat de tiende rit tussen Jan Bos en Beorn Nijenhuis. In de elfde rit ontmoeten Simon Kuipers en Jacques de Koning elkaar. In de slotrit komen Jan Smeekens en Stefan Groothuis in actie. De 500 meter zal tweemaal verreden worden.

Ook de dames rijden morgen tweemaal een 500 meter. Marianne Timmer neemt het op tegen Thijsje Oenema. Ireen Wüst en Annette Gerritsen treffen elkaar en de slotrit gaat tussen Mayon Kuipers en Margot Boer.

Evans: "Ooit breng ik het geel naar Parijs"

Cadel Evans wil de gele trui volgend jaar weer naar Parijs brengen. Dit heeft de renner van Silence-Lotto aan de Franse sportkrant L'Equipe laten weten. Hiermee lijkt de Australiër de opmerking van zijn ploegleider, Marc Sergeant, te verwerpen.

Sergeant stelde namelijk dat Evans de Ronde van Frankrijk in 2010 beter over kan slaan. De Australiër werd tot nu toe twee keer tweede, iets wat hem nog altijd steekt. "Ik wil niet de geschiedenisboeken in als de renner die maximaal tweede kon worden in de Tour de France. Ik ben al aan het denken hoe ik volgend jaar kan winnen, want ik ben vastberaden om ooit de gele trui naar Parijs te brengen."

Zware straf voor Dinamo Zagreb

De Europese voetbalbond (UEFA) heeft Dinamo Zagreb, naar aanleiding van de problemen rondom het Europa League-duel met FC Timisoara, zwaar gestraft. De Kroaten moeten twee thuiswedstrijden zonder publiek afwerken en krijgen daarnaast drie punten in mindering.

De eerstgenoemde sanctie heeft ook gevolgen voor Ajax, dat bij Dinamo Zagreb in de groep zit. Op 5 november spelen de Amsterdammers namelijk in Kroatië. Daarnaast staat de ploeg van trainer Martin Jol door de puntenaftrek ineens stevig op de tweede plaats, aangezien het verschil tussen de twee ploegen slechts twee punten was.

Dinamo Zagreb heeft nog wel de mogelijkheid om tegen de straf in beroep te gaan. Men heeft daar drie dagen de tijd voor.

Makaay: "Schrijf mij nóóit af"

Roy Makaay heeft zich resoluut uitgelaten over de kritiek op zijn persoon. In het blad Voetbal International pareert de spits van Feyenoord alle kritieken.

De Nederlandse critici verwijten de oud-international niet actief genoeg te zijn binnen de lijnen én zijn van mening dat Makaay zich opnieuw moet bewijzen. De goalgetter zucht die vermoeiende stellingen weg.

"Ik word wel een beetje moe van die verhalen", vertelt Makaay. "Alsof tien spelers keihard werken en ik alleen maar balletjes sta af te wachten. Toen ik nog bij Bayern München speelde, móest je wel inzet tonen. Als jij je best niet deed, kreeg je dat altijd te horen. Ik heb in al die jaren niets gehoord."

Door de schorsingen van Jon Dahl Tomasson en Sekou Cissé krijgt Makaay de kans zich opnieuw in de kijker te spelen, maar zelf denkt hij daar anders over. "Bewijzen, dat vind ik onzin. Wat heb ik nog te bewijzen?", foetert de voormalig topscorer.

"Ik bewijs me al vijftien jaar op het hoogste niveau. Daarom stoorde het me ook dat er vorige week in de krant de vraag werd gesteld of ik het nog wel kon. Wat een onzin. Je moet mij nóóit afschrijven."

'Everse trainer af bij FC Zwolle'

Jan Everse en FC Zwolle zijn niet langer aan elkaar verbonden. RTV Oost meldt dat de 55-jarige hoofdtrainer niet meer werkzaam zal zijn bij de Jupiler League-club.

Of de oefenmeester na goed overleg met Zwolle heeft besloten te vertrekken of dat de club hem heeft ontslagen, is vooralsnog niet bekend. De reden van het vertrek ligt volgens de regio-omroep aan de teleurstellende sportieve prestaties van de nummer twaalf van de Jupiler League.

Het echec van afgelopen dinsdag speelt daar ongetwijfeld een rol in. Op bezoek bij Jong De Graafschap dolven de Zwollenaren in de KNVB beker het onderspit (1-0). Gepaard met de lage klassering in de competitie is besloten uit elkaar te gaan.

De oud-speler van Feyenoord en Ajax kwam eerder dit jaar al in opspraak bij de club. Vanwege 'bitterbal-incident' werd de Rotterdammer al een tijd op non-actief gezet. Everse was sinds 2006 actief bij de Blue and White Army.

Satanist randt meisjes aan op kerkhof

Bij de rechtbank van Sydney moest vandaag een 24-jarige man op het matje komen. Daniel William Peckham, een overtuigd satanist, heeft tienermeisjes naar een begraafplaats gelokt met het doel daar met hen de liefde te bedrijven.

Om de meisjes te lokken maakte hij op MySpace een speciale groep aan voor goths en noemde deze 'Rookwood Gothic Society'. Met de wervende tekst 'als je emotioneel wordt van naakt zijn, ben je niet welkom' lukte het de nep-gothic minimaal drie meisjes van dertien tot zeventien jaar te lokken. 

Peckham heeft vandaag op de eerste dag van zijn proces bekend schuldig te zijn aan de aanranding van een vijftienjarig meisje en het gebruik van internet om gothic meisjes te lokken. Hij heeft echter nog weinig geleerd van zijn arrestatie. Zo houdt hij in de cel een dagboek bij en schrijft hij de meisjes die hij heeft ontmoet via zijn blog.

"Ik hou van schoolmeisjes, ze prikkelen me", schreef hij in zijn in de rechtbank voorgelezen dagboek. "Ik ben van plan Sydney te veranderen in een grote, minderjarige gangbang." Verder schreef hij in een brief dat hij 'het werk van de duivel zal voortzetten tot de dag dat hij sterft' en dat hij 'jonge meisjes blijft lokken in Satans liefdevolle omhelzing van de vleselijke geneugten'.

Nederlanders zijn niet de grootste krenten

De speciale actie waarbij je World of Goo kon kopen voor zoveel je wilde is nu eindelijk ten einde, en dan wordt het tijd om statistiekjes te vergelijken! Sinds de tussenresultaten gepost werden is er iets opvallends gebeurd, de gemiddelde verkoopsprijs van het spel is omhoog gegaan! Het bericht van de resultaten heeft namelijk veel publiciteit gekregen met daarbij ook aandacht voor het feit dat de developer zelf niets overhoudt aan verkoop van de game als dit onder de 30 dollarcent ligt.


Verder blijkt dat mensen die Linux draaien het gulst zijn, gevolgd door Mac-gebruikers en als laatste de PC-users. De PC-users zijn daarentegen met 65% van de totale verkopen ruim in de meerderheid, gevolgd door Mac-gebruikers met 18% en Linux-nerds met 17%.


Misschien wel de leukste statistiekjes vinden we in de breakdown van gemiddelde verkoopsprijs per land. De verwachting op basis van alle vooroordelen is natuurlijk dat Nederlanders het goedkoopst van allemaal zijn, maar dit blijkt niet zo te zijn! Met een gemiddelde van $ 2,62 zijn we een goede middenmotor. Ook als we de prijs verrekenen met behulp van het Bruto Nationaal Product om tot een 'gulheidsfactor' te komen blijken we een middenmotor te zijn. Meest genereuze landen zijn Zwitserland, Frankrijk en Noorwegen, de grootste krenten zijn te vinden in Litouwen, Zuid-Korea en de goedkoopsten zitten in Turkije.


Met in totaal 83.250 verkopen mag developer 2D Boy zeker niet klagen over gebrek aan aandacht en opbrengst.

Ecclestone: "Boek voor Donington gesloten"

Formule 1-baas Bernie Ecclestone heeft de deur voor de Grand Prix van Groot-Brittannië op Donington Park in 2010 dichtgegooid. De Brit zegt dat zijn geduld op was en dat hij besloten heeft niet langer te wachten om Donington van de kalender te schrappen.

"Er komt geen race op Donington. Ze hebben de deadline die we steeds aanpasten gemist. Het is eerlijk gezegd jammer voor hun. De kredietcrisis heeft ze de das omgedaan, want hun intenties waren goed," zei Ecclestone vanuit Abu Dhabi.

Momenteel is de Formule 1-baas in gesprek met Silverstone over een contract voor 2010 en de jaren er na. In Abu Dhabi zal hierover verder worden gesproken.

'Gemaskerde' inbrekers gepakt

Twee inbrekers die een flat in Carroll (Iowa, Verenigde Staten) wilden bezoeken, zaten wel erg hard om geld verlegen. Het tweetal werd vorige week al snel door de politie ingerekend dankzij een beschrijving van de mogelijke boeven en hun auto door een getuige. De 'gangsters' zouden wapens bij zich hebben en waren vermomd. Als vermomming hadden ze zichzelf toegetakeld met een 'permanent marker', maar ze haden er niet veel werk van gemaakt.

De 23-jarige Matthew McNelly en 20-jarige Joey Miller werden aangehouden in de door de getuige beschreven auto. De politie had geen moeite om de daders te kunnen herkennen. Er werden geen wapens aangetroffen; daar hadden ze waarschijnlijk (ook) geen geld voor.

 

Ab Klink: geen standaard sigarettenpakjes

Minister Ab Klink (Volksgezondheid) voelt niets voor de invoering van een standaardverpakking voor sigaretten. Frankrijk wil dit opnemen in een aanbeveling aan de lidstaten van de EU, maar Nederland vindt dat niet is aangetoond dat deze maatregel ook werkt. Dat heeft Klink vandaag geantwoord op vragen van de VVD.

Het zou moeten gaan om witte en grijze pakjes, zonder logo of illustraties. Alleen de merknaam zou in een standaard lettertype nog op het pakje mogen staan. Maar Klink zegt niets te weten van plannen om dit in Europa te gaan regelen. Het enige wat er ligt is een voorstel van Frankrijk om de mogelijkheid van standaardpakjes op te nemen in een Europese aanbeveling.

Huilende Wozniacki wint bizarre partij

Caroline Wozniacki is de winnares geworden van een bizarre partij tijdens de WTA Championships in Doha. De Deense rekende in drie sets af met Vera Zvonareva, die inviel voor de geblesseerde Dinara Safina.

De eerste set werd gemakkelijk gewonnen door Wozniacki, die Zvonareva na de setwinst huilend naast de baan zag zitten met een bloedneus. In de tweede set kreeg Wozniacki enkele matchpoints, na de vele dubbele fouten van haar Russische opponente. Echter wist ze deze niet te benutten en werd een derde set noodzakelijk, nadat Zvonareva de tiebreak won.

In de derde set was het aan Wozniacki zelf om de watervallen los te laten. Nadat ze last kreeg van haar bovenbeen en ook nog eens enkele krampaanvallen te verduren kreeg gingen ook bij de Deense de tranen vloeien. Echter wist de finaliste van de US Open zich nog op te richten en pakte de derde set met 6-4, waardoor ze zo goed als zeker geplaatst is voor de halve finale van het toernooi.

Todt wil Franse GP terug op F1-kalender

De nieuwe FIA-president Jean Todt hoopt dat de Grand Prix van Frankrijk weer op de Formule 1-kalender komt. De Franse autosportbond doet hier met steun van Todt een poging toe, maar Todt heeft zijn twijfels.

Tot voor dit jaar werd de Franse Grand Prix verreden op Magny Cours. Dit circuit kwam in de financiële problemen, waardoor de race voor 2009 geschrapt werd. Daarna is er gesproken over de bouw van een nieuw circuit even buiten Parijs, maar deze plannen leverden niets op.

"Ik hoop dat Frankrijk weer een Grand Prix krijgt," zei Todt tegen het Franse persbureau AFP. De Fransman wil gesprekken met de overheid en de Federation Francaise du Sport Automobile voeren om de race weer terug op de kalender te krijgen.

Ecclestone stelt ondertussen in Le Parisien dat een terugkeer nog niet aan de orde is. "Ik heb ze een contract opgestuurd, maar heb niets teruggekregen," zei de Brit. De eerste mogelijk voor een terugkeer op de kalender is in 2013. "Ze moeten snel handelen, want er is weinig tijd."

Moeskroen in beroep tegen intrekken licentie

De Belgische voetbalclub Excelsior Moeskroen heeft beroep aangetekend tegen het intrekken van zijn licentie. Door het beroep gaat de competitiewedstrijd van morgen tegen Standard Luik gewoon door.

De in 1964 opgerichte fusieclub kampte al langer met financiële problemen en stond ook onder toezicht van de Belgische bond. Het bestuur moest elke drie maanden aantonen dat zij de openstaande posten hadden betaald, maar konden dat deze maand niet. Afgelopen dinsdag trok de Belgische voetbalbond daarop de proflicentie in.

Trulli en Sutil ruziën verder in Abu Dhabi

De ruzie tussen Jarno Trulli en Adrian Sutil is nog lang niet voorbij. Trulli crashte in de Grand Prix van Brazilië waarbij hij Sutil meenam. De Italiaan gaf de Duitser de schuld van het incident en vloog hem zelfs aan. Nu twee weken later twisten beide rijders nog steeds over het ongeval.

Een vraag van een journalist voorafgaand aan de Grand Prix van Abu Dhabi zorgde weer voor een oplaaiende ruzie. "Hier gaan we morgen maar eens goed over praten in de coureursbriefing van de GPDA. Ik had volgens mij alle reden om woest te zijn. Ik heb bewijzen genoeg die aantonen dat ik er naast zat en morgen gaan we het erover hebben," foeterde Trulli.

Sutil ziet het probleem niet zo en geeft de schuld van het ongeval aan Trulli. "Er valt niets te bespreken. Het was een vrij duidelijk voorval. Het was vooral teleurstellend voor mij, omdat ik gewoon reed en hij de controle verloor en in mij crashte. Het was zijn probleem, ik weet niet waarom hij zo uit z'n dak gaat."

Trulli heeft bewijsmateriaal verzameld om zijn gelijk te bewijzen. "Ik kan je de foto's laten zien. Ik weet niet of je blind bent, maar die laten duidelijk zien dat mijn voorvleugel naast de jouwe zat." Beide coureurs gingen in de persruimte verder met hun meningsverschillen en het is voor hen niet te hopen dat ze elkaar in de laatste race van het seizoen op de baan wederom tegenkomen.

Veel Amerikanen hebben slaapgebrek

Ongeveer 70 miljoen Amerikanen hebben een chronisch slaapgebrek. Dat blijkt uit een onderzoek van het Amerikaans Centrum voor Ziektepreventie (CDC), dat donderdag naar buiten is gebracht.

De onderzoekers vroegen vorig jaar ruim 400.000 Amerikanen telefonisch naar hun slaapgewoonten. Daaruit bleek dat een derde van de ondervraagden minder dan zeven uur per nacht slaapt. Een volwassene heeft over het algemeen minimaal zeven uur slaap nodig om zich gedurende de dag uitgerust te voelen.

Verder bleek dat mensen met een universitaire opleiding slechter slapen dan mensen die de middelbare school niet hebben afgemaakt. Vrouwen slapen slechter dan mannen, jongeren slechter dan ouderen en blanken beter dan latino's en zwarten.

Iwata: "We hebben gefaald met de Wii"

Het afgelopen halfjaar zag Nintendo de winst drastisch zakken, met 59% om precies te zijn. President Iwata is de beroerdste niet en steekt de hand in eigen boezem. Hij wijt de mindere verkopen vooral aan het gebrek aan goede games, waardoor het momentum van de Wii steeds kleiner werd. En juist dat momentum is in de gamesindustrie nodig, aldus Iwata. Met de prijsverlaging heeft Nintendo de vrije val in ieder geval weten te stoppen en de verkopen zijn weer enigszins gestabiliseerd. Nu is het volgens hem zaak om het momentum weer op te bouwen om de doelstelling van 20 miljoen verkochtte Wiis aan het eind van 2009 te kunnen realiseren.


Just not as much anymore

"We failed with the Wii. We were unable to continually release strong software, and let the nice mood cool. We were unable to show a new game to become ‘the next thing.’ In the game market, once you’ve lost the momentum, it takes time to recover. With the price drop, sales returned to a certain level, but they just did not reach the level of last year around this time. We decided that it would be difficult to sell enough to recover from the poor performance of the first half of the year. In order to reach it (20 million target), we’ll have to move quite a large quantity, but it’s a figure we released after having felt the momentum returning."

Räikkönen: "McLaren enige serieuze optie in F1"

Kimi Räikkönen zegt dat McLaren volgend jaar zijn enige serieuze optie is in de Formule 1. Het contract van de Fin voor volgend jaar is afgekocht door Ferrari, waardoor hij op zoek moet naar een nieuw stoeltje.

Räikkönen werd gelinkt aan McLaren en Toyota, maar ziet nu dat laatste team niet als een echte optie. "Er is helemaal niet gesproken over Toyota," zei de Fin tegen MTV3. "Als je een auto wilt rijden, dan is McLaren de enige optie. Ik hoop hierover in de komende dagen uitsluitsel te krijgen."

Voor Räikkönen is de Formule 1 niet de enige optie. Hij kan kiezen voor een sabbaticaljaar of gaan rallyrijden. "Dat is zeker een optie, maar het betekent niet dat het alleen gaat tussen F1 en rallyrijden. Ik kan ook nog andere dingen gaan doen, dus we zien wel. Ik heb mijn beslissing nog niet genomen."

België wil Nederlands fregat lenen

De Belgische minister van Defensie heeft zijn Nederlandse collega Eimert van Middelkoop gevraagd om een fregat te mogen lenen. De Belgen willen het fregat eind volgend jaar gebruiken als commandoschip voor de EU-missie tegen piraten voor de Somalische kust.

België heeft naar verwachting van augustus tot december volgend jaar de leiding over de EU-missie Atalanta in samenwerking met Nederland. Maar de Belgen hebben zelf geen geschikt schip om het commando te voeren over zo veel schepen.

De Belgische minister Pieter De Crem heeft daarom aan Van Middelkoop gevraagd om België toe te laten haar commandobevoegdheden uit te oefenen vanaf een geschikt Nederlands schip. "Wij verwachten spoedig een antwoord", stelde De Crem.

Nederland heeft wel enkele schepen die bewezen hebben geschikt te zijn voor het commando van de piratenmissie.

Behalve het Nederlands fregat wil België een eigen fregat sturen om piraten te verjagen en te bestrijden, de Louise-Marie.

Wendy van Dijk wint de Televizier-Ring!

Gefeliciteerd Wendy! Jij wint de Televizier-Ring 2010 voor het meest uitgemolken nepconcept: Ushi & Dushi! De award is je van harte gegund. Ook jouw tv-baasje Erland mag er apetrots op zijn. Zei ik nu ápetrots? O jee, het was beslist niet mijn bedoeling jouw Dushiverschijning met een aap te vergelijken. Het gezicht van jouw alter ego deed me eerder denken aan the Joker uit Batman: een strak siliconenmasker waar zelfs Jerney Kaagman bij verbleekt. Alleen de ogen en mond bewegen. 
Bedrieglijk echt!

This is It levert al 4,4 miljoen op in VS

In twee dagen tijd heeft de film This is It in Amerika al 4,4 miljoen dollar opgebracht. Sony Pictures betaalde 60 miljoen dollar voor de rechten van meer dan honderd uur filmmateriaal, geschoten tijdens de repetities voor de This is It-concerten die Michael Jackson in Londen zou geven. Dat meldde het vakblad Variety vandaag.

De documentaire ging in de nacht van eergisteren op gisteren wereldwijd in achttien bioscopen tegelijk in première. Na de première ging de film in ongeveer 3500 bioscopen in Amerika in roulatie. De vertoningen daar leverden de eerste dag al 2,2 miljoen dollar op. Een dag later was dat bedrag verdubbeld.

Sony heeft volgens Variety nog geen internationale cijfers beschikbaar. This is It is twee weken lang in 110 landen te zien.

Betalingsrekeningen DSB Bank heropend

De curatoren van de failliete DSB Bank hebben de betalingsrekeningen van klanten waarop voorheen de betalingen binnenkwamen heropend. Dit hebben de curatoren vandaag laten weten.

De bankrekeningen van DSB Bank waren al enige tijd geblokkeerd. Klanten kunnen nu weer aan hun betalingsverplichtingen aan de bank voldoen. Door het faillissement waren ook alle automatische incasso's gestopt. Daarom moeten cliënten de eerste betaling nu weer handmatig doen, aldus de curatoren

De curatoren zullen deze week iedereen die bij de bank een lening of hypotheek heeft per brief wijzen op de verplichting de betalingen aan DSB Bank te blijven voldoen. Het faillissement van de bank heeft geen enkele invloed op die verplichtingen, alle contracten met DSB Bank blijven in stand. De betalingsverplichtingen blijven hetzelfde als voor het faillissement, aldus de curatoren.

.

Betalingsrekeningen DSB Bank heropend  (foto: ANP)

Premier Balkenende wil niet speculeren

Premier Jan Peter Balkenende wil 'niet speculeren' over wie er EU-president wordt. Dat een aantal van zijn politieke geestverwanten hem vandaag een goede kandidaat noemden, is 'vrijheid van meningsuiting', aldus Balkenende voor aanvang van de EU-top in Brussel.

De premier onderstreepte dat deze top niet over de EU-benoemingen gaat, maar over economie en klimaat. Hij herhaalde dat hij 'geen kandidaat' is voor de functie van EU-president en dat hij erop uit is van zijn kabinet een succes te maken.

Gezien de onduidelijkheid over het nieuwe EU-verdrag, dat nog door Tsjechië geratificeerd moet worden, verwacht Balkenende dat er een extra top moet komen om de EU-benoemingen te regelen.

Premier Balkenende wil niet speculeren  (foto: ANP)

Onderzoek naar miskramen door Q-koorts

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het Julius Centrum gaan onderzoeken of zwangere vrouwen met Q-koorts door behandeling met antibiotica minder kans hebben op een miskraam. Arts-microbioloog Peter Schneeberger van het Bossche ziekenhuis heeft dat vandaag gezegd over het onderzoek dat is goedgekeurd en subsidie krijgt van het ministerie van Volksgezondheid.

Deskundigen gaan ervan uit dat zwangere vrouwen die besmet zijn geraakt met de Q-koortsbacterie, meer kans op een miskraam lopen. Het onderzoek moet uitwijzen of die aanname klopt. Vrouwen worden getest en als ze besmet zijn, mogen ze kiezen voor een behandeling met antibiotica.

Over Q-koorts is nog relatief veel onbekend. Artsen broeden nog op de optimale behandeling van de infectieziekte.

De bacterie die Q-koorts veroorzaakt, komt vrij bij miskramen van zieke geiten en schapen, verspreidt zich door de lucht en maakte dit jaar al meer dan 2100 Nederlanders ziek. Zes mensen overleden eraan.

Marokko.nl belooft beter beheer website

De exploitant van website Marokko.nl belooft het beheer van de site te verbeteren en vanaf januari discriminerende en haatzaaiende uitspraken binnen een uur te verwijderen. Dat is de uitkomst van een overleg tussen minister Eberhard van der Laan (Integratie) en de exploitant.

Van der Laan schrijft vandaag in een brief in de Tweede Kamer dat hij op de sites waar subsidies naar toe gaan, geen discriminerende uitlatingen of haatzaaien wil zien. Eerder werden op de websites Marokko.nl en Maroc.nl uitlatingen aangetroffen die als haatzaaiend, discriminerend of beledigend kunnen worden ervaren.

Van der Laan voerde meerdere gesprekken met de exploitanten. Marokko.nl heeft maatregelen aangekondigd, waaronder de inzet van getrainde moderators. Maroc.nl heeft in het verleden al een slag gemaakt en sluit zich aan bij de gemaakte afspraken, aldus de minister.

AZ biedt De Zeeuw excuses aan

De directie en bestuur van AZ hebben Demy de Zeeuw excuses aangeboden voor de spreekkoren, die aan hem gericht waren afgelopen zondag, in de wedstrijd tussen de Alkmaarders en Ajax.

De Ajacied werd door de aanhang van AZ op grove wijze beledigd. Inmiddels is de aanklager van de KNVB een vooronderzoek gestart.

Op de website van AZ staat te lezen dat bestuur en directie zich schamen voor het deel van de supporters van AZ dat De Zeeuw, voormalig AZ-speler, grof beledigde. "AZ is namelijk een club die bekend staat om het meestal correcte gedrag van haar supporters".

Marcel Brands, directeur voetbalzaken van AZ, heeft namens de club contact opgenomen met, de momenteel zieke De Zeeuw, om excuses aan te bieden.

Emmen haalt Braziliaan Leonardo

Leonardo dos Santos komt de rest van het seizoen uit voor FC Emmen. De Braziliaan, in Nederland beter bekend als Leonardo 2, wacht alleen nog op vrijgave van de Braziliaanse bond.

De 33-jarige Leonardo speelde eerder in Nederland voor FC Groningen, Feyenoord, De Graafschap, ADO Den Haag, MVV en FC Dordrecht. Hij kan op alle posities aan de rechterkant uit de voeten. Zijn laatste club was het Braziliaanse Veranópolis, waar hij in de zomer vertrok.

In totaal speelde Leonardo 190 competitiewedstrijden in Nederland, waarin hij negen keer wist te scoren. Als zijn vrijgave tijdig geregeld kan worden, komt hij mogelijk morgen al in actie voor FC Emmen. De hekkensluiter van de Jupiler League speelt dan tegen FC Oss.

As Siddieq en A'dam worden het niet eens

De gesprekken tussen de gemeente Amsterdam en de islamitische scholengroep As Siddieq hebben de afgelopen weken niets opgeleverd. De hoofdstad blijft dan ook bij het plan de onderwijsinstelling fors op de subsidie te korten.

Dat blijkt uit brieven die wethouder Lodewijk Asscher (onderwijs) en voorzitter van het stadsdeel De Baarsjes Godfried Lambriex vandaag aan het schoolbestuur en de ouders van de leerlingen hebben gestuurd.

Amsterdam zegde eind augustus het vertrouwen in het bestuur op. Het onderwijs zou onder de maat zijn en de integratie van de kinderen zou in gevaar zijn. Daarom besloot de hoofdstad in totaal 500.000 euro aan subsidies te stoppen. Staatssecretaris Sharon Dijksma (Onderwijs) wilde ruim 200.000 euro schrappen.

De gemeente zou van de maatregel afzien als de bestuursvoorzitter zou vertrekken. Die zou daar echter niet toe bereid zijn.

Plannen voor museum over Michael Jackson

Investeerders willen Michael Jackson eren met een museum, een hotel en een congrescentrum. Ze willen dat bouwen in Gary, de geboorteplaats van de popster in de Amerikaanse staat Indiana.

Jacksons vader Joe en de burgemeester van Gary zijn al in gesprek met de plannenmakers, berichtte CNN vandaag. De zanger is in de jaren zestig met zijn acht broers en zussen opgegroeid in een driekamerhuis in een zwarte buurt van de industriële stad Gary. Het kleine houten huis op het adres 2300 Jackson Street is nu een attractie voor fans van de King of Pop. Toen Michael met vier broers begin jaren zeventig successen boekte met The Jackson Five, verhuisde het gezin naar een groter huis in Los Angeles.

Michael Jackson overleed 25 juni op 50-jarige leeftijd door een hartstilstand.

Glock gelinkt aan Renault voor 2010

Volgens de Duitse media kan Timo Glock voor volgend jaar tekenen bij Renault. De Duitser rijdt momenteel voor Toyota, maar dat besloot onlangs de optie op hem niet op te nemen. Bij Renault zou Glock de teamgenoot van Robert Kubica moeten worden.

Het is voor Glock de tweede periode in de Formule 1. Eerder reed hij in 2004 al enkele races voor Jordan als vervanger van Giorgio Pantano. Daarna kwam hij via de Champ Car World Series en de GP2 in 2008 bij Toyota terecht. Daar zal voor 2010 minimaal een van de huidige rijders moeten vertrekken omdat het team uit Keulen een topcoureur aan wil trekken.

Het Duitse blad Bild meldt dat de deal van Glock met Renault voor 95% rond is. Mogelijk wordt er in Abu Dhabi al een contract getekend. Anders zal het waarschijnlijk komende week aangekondigd worden.

Zwarte katten minder gewild

Volgens de dierenbescherming zijn zwarte katten minder populair dan anders gekleurde katten. In de dagen voor Halloween is dit verschil nog duidelijker te merken in landen waar Halloween wordt gevierd, zoals Groot-Brittannië, Canada en de VS.

Een woordvoerster stelt dat het ook voor andere diersoorten geldt. "Zwarte dieren stralen geen gezelligheid uit, en dat is toch iets dat mensen van een huisdier verwachten." Dieren met een donkere vacht die in asielen verblijven, zijn dan ook moeilijker te plaatsen bij een nieuw baasje. "Terwijl er ook hele lieve zwarte honden en katten zijn."

Rode katten zijn het populairst. "Het is wetenschappelijk bewezen dat rood een kleur is waarvan mensen vrolijk worden." De meeste dieren uit het asiel worden in het najaar door mensen opgehaald.  "Het zijn de knusse maanden waarin men het grootste deel van de tijd binnen zit. Dat gevoel wordt versterkt door een lief, warm huisdier dat je af en toe kan knuffelen."

Deze week werd in Groot-Brittannië de noodklok geluid. Deze maand zijn zwarte katten daar niet alleen minder gewenst geworden, ook nam het aantal geweldsincidenten tegen deze dieren toe.

"Hoezo, niet populair?" 

Borderlands online spelen blijkt een risico

Eerder waren er al problemen met de PS3-versie van Borderlands gemeld, maar nu blijkt er nog een bug in de netcode van Borderlands te zitten en deze beperkt zich niet tot de Sony-console.

Een aantal spelers hebben gemeld dat alle weapon- en skillpoints terug naar 0 worden gezet wanneer zij een multiplayermatch binnengaan of verlaten. Aangezien je voortgang in de verhaallijn wel gewoon bewaard wordt, zit er niets anders op dan een compleet nieuwe game te beginnen. Gearbox zegt aan het probleem te werken en de aangetaste personages zoveel mogelijk te herstellen. Vooralsnog is het geen bug die vaak voorkomt, maar een online match spelen is dus momenteel een risico.

Omroep schorst dj's na 'wildplasspel'

Twee presentatoren van de regionale zender RTV Emmen zijn voor vier weken geschorst. De zender deed dat omdat zij in hun live-programma Vlinderstad Superchart met het item: The Battle,  jongeren hadden aangespoord tot wildplassen. Dit zei een woordvoerder van RTV Emmen vandaag.

Het incident kwam aan het licht door de aanhouding van vijf jongens van 14 tot 16 jaar in het centrum van Emmen, afgelopen vrijdagavond. De jongens stonden boven op het dak van een auto te plassen. Ze deden dit in kader van een live-spelprogramma van de lokale omroep. Ze moesten het opnemen tegen vijf meisjes en ludieke opdrachten uitvoeren. "Belachelijk", bekritiseerde een politiewoordvoerder het programma, "Naast wildplassen moesten de spelers ook hun broek uitdoen en willekeurig ergens aanbellen". De jongens hebben samen met hun ouders een stevig gesprek gehad op het politiebureau.

De Zeeuw niet tegen Dordrecht

Ajacied Demy de Zeeuw zal vanavond niet in actie komen in het bekerduel tegen FC Dordrecht. De middenvelder ligt met koorts op bed. Hij zal vanavond worden vervangen door Gabri, die na lang blessureleed weer inzetbaar is voor de Amsterdammers.

Of De Zeeuw zondag kan meedoen in de klassieker tegen Feyenoord is niet bekend. Ajax-coach Martin Jol kan verder niet beschikken over Ismail Aissati, die last heeft van een bilspier. Verder wordt aangenomen dat Luis Suarez rust wordt gegund.

Handen wassen kan doof kind voorkomen

Zwangere vrouwen moeten hun handen wassen als ze een luier hebben verschoond. Anders lopen ze het risico een veelvoorkomend virus op te pikken, dat voor gehoorschade bij hun ongeboren kind kan zorgen.

Bijna een kwart van de dove kinderen heeft die handicap in de baarmoeder opgelopen. Zwangere moeders moeten ook niet happen van het lepeltje van een kind.

Dat hebben artsen van het Leids Universitair Medisch Centrum LUMC ontdekt. Volgens de artsen is er te weinig bekend over het zogenoemde cytomegalovirus (CMV), waarmee ongeveer de helft van de Nederlanders ooit in zijn leven in aanraking komt. Een CMV-infectie kan ernstige gevolgen hebben als een ongeboren kind er via de moeder mee besmet raakt. Dan zijn gehoor- of gezichtsproblemen, een leverfunctiestoornis, gestoorde geestelijke ontwikkeling of een te klein hoofd niet uitgesloten.

De artsen raden daarom alle zwangere vrouwen aan goed op hun hygiëne te letten, zo maakten zij vandaag bekend.

Friesinger niet op Duitse afstandskampioenschap

Anni Friesinger zal komend weekend niet meedoen aan de Duitse afstandskampioenschappen. De Duitse heeft opnieuw last gekregen van haar knie, waardoor ze vorig jaar ook al negen maanden niet in actie kon komen.

"Ik ben in de training wat te enthousiast geweest. Die knie moet daarom weer behandeld worden. Ik wil namelijk niets riskeren," aldus de vrouw van oud-olympisch kampioen Ids Postma, die hoopt volgende week bij de wereldbekerwedstrijden in Berlijn weer in actie te komen.

Verder liet de Duitse weten dat ze zich vooral op de 1.000 meter zal richten dit seizoen. "Op die afstand heb ik nog geen olympisch goud gewonnen, op de 1500 meter en de ploegenachtervolging wel."

Hoogbejaarde maakt elfjarige zwanger

Een 86-jarige man heeft zijn elfjarige buurmeisje zwanger gemaakt. Dat heeft het Roemeense persbureau Mediafax vandaag gemeld op gezag van de politie.

Het meisje uit Nadlac in het westen van Roemenië had zelf laten weten dat ze door haar hoogbejaarde buurman zwanger is gemaakt. De politie vermoedt dat het meisje de waarheid spreekt. Een vaderschapstest moet alle twijfel wegnemen.

De oude man steunde de familie van het meisje financieel. Daardoor kwam hij met haar in contact.

Van Marwijk beslist voor WK over toekomst

Bert van Marwijk zal nog voor het WK een beslissing maken over zijn toekomst als bondscoach van het Nederlands elftal. De bondscoach zei tegen Ons Oranje dat hij nog niet zeker weet of het WK in Zuid-Afrika van komende zomer zijn eindstation is.

"Ik heb daar nog niet over nagedacht," zegt Van Marwijk. "Ik wil me eerst volledig richten op het WK. Maar ik zal die beslissing waarschijnlijk wel voor het WK nemen. Als ik het na het WK zou doen dan zou ik zowel de KNVB als mezelf in de problemen brengen. Zij moeten dan in alle haast op zoek naar een geschikte opvolger en alle clubs zijn dan al bezet."

Van Marwijk is bondscoach sinds augustus 2008, toen hij Marco van Basten opvolgde.

Rotterdam wil loverboy harder raken

Rotterdam werkt aan een intensievere aanpak van loverboys. De politie Rotterdam-Rijnmond zet de komende twee jaar vijf extra medewerkers in om loverboys op te sporen. Samen met de gemeente, de Belastingdienst, het Openbaar Ministerie en Jeugdzorg wordt vervolgens gekeken hoe deze jongens het best kunnen worden aangepakt.

Dat betekent dat loverboys niet alleen de rechtbank moeten vrezen, maar bijvoorbeeld ook een uitkering kunnen verliezen. Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie heeft dat vandaag aangekondigd tijdens een conferentie over de aanpak van mensenhandel. Zijn departement stelt 0,5 miljoen euro beschikbaar voor het Rotterdamse project.

Loverboys versieren meisjes om ze vervolgens richting de prostitutie te loodsen. Hirsch Ballin spreekt overigens consequent van pooierboys.

Van Deutekom en Wüst laten afstand schieten

Ireen Wüst en Paulien van Deutekom hebben besloten om één afstand te laten schieten tijdens het NK Afstanden van aankomend weekend. Van Deutekom laat de 500 meter schieten, terwijl Wüst juist de langste afstand (5.000 meter) aan zich voorbij laat gaan.

Beide dames hadden zich op alle afstanden voor het NK gekwalificeerd. Van Deutekom is de regerende kampioene op de 1.000 en 1.500 meter. Wüst veroverde voor het laatst in het seizoen 2006/2007 een nationale titel toen zij ook de 1.000 en 1.500 meter won.

Na de skate-off nu de re-skate

De skate-off is inmiddels een bekende naam in het Nederlandse langebaanschaatsen en vanaf komend weekend komt daar de re-skate bij.

Schaatsers die bij het Nederlands kampioenschap afstanden door een valpartij of diskwalificatie een hoge klassering mislopen, krijgen na afloop nog een kans om alsnog een goede tijd neer te zetten. Dit geldt alleen op de 1.000 en 1.500 meter en voor schaatsers met een beschermde status.

De einduitslag van de afstand zal niet worden aangepast, maar de rijders krijgen op die manier alsnog kans om plaatsing voor de wereldbekerwedstrijden veilig te stellen.

Ook Rus in kwartfinale Poitiers

Na Michaëlla Krajicek gisteren heeft nu ook Aranxta Rus zich weten te plaatsen voor de kwartfinale van het tennistoernooi in Poitiers. Ze won van Severine Bremond in twee sets, 7-6 en 6-2.

Rus moest zich plaatsen via het kwalificatietoernooi voor het sterk bezette toernooi. Ze overleefde drie kwalificatierondes en wist nu ook al twee keer te winnen in het hoofdtoernooi. In de kwartfinale wacht de winares van de partij tussen de Roemeense Monica Niculescu (WTA-84) en de Française Pauline Parmentier (WTA-122).

Mochten zowel Rus als Krajicek hun kwartfinales winnen, dan moeten ze tegen elkaar strijden voor een finaleplaats.

Kinderen willen geen Xbox 360, wel Guitar Hero 5

De videogame-retailer Game Crazy heeft onlangs de wensenlijstjes van de kinderen onderzocht en kwam daarbij tot opvallende resultaten. Er zijn duizend kinderen tussen de acht en zeventien jaar gevraagd naar wat voor game en console ze het liefst voor Kerstmis willen krijgen van de Kerstman. Guitar Hero 5 is als beste game uit de bus gekomen. Kinderen willen overigens geen console, maar een handheld: de Nintendo DSi. Je ziet de resultaten hieronder.

Most-Wanted Games Across Age and Gender

* Guitar Hero 5 (Rated T) - 48 percent
* Wii Sports Resort (Rated E) - 44 percent
* New Super Mario Brothers (Rated E) - 41 percent
* Mario & Sonic at the Olympic Winter Games (Rated E) - 33 percent

Opvallend is dat de laatste drie genoemde games allemaal exclusief voor de Nintendo Wii verkrijgbaar zijn. Even kijken wat de meiden willen.

Girls

* 8-10 Years-Old
o Wii Sports Resort (Rated E) - 56 percent
o New Super Mario Brothers (Rated E) - 49 percent
o Mario & Sonic at the Olympic Winter Games (Rated E) - 44 percent
* 11-13 Years-Old
o Guitar Hero 5 (Rated T) - 53 percent
o Wii Sports Resort (Rated E) - 52 percent
o New Super Mario Brothers (Rated E) - 42 percent
* 14-17 Years-Old
o Guitar Hero 5 (Rated T) - 57 percent
o Wii Sports Resort (Rated E) - 48 percent
o New Super Mario Brothers (Rated E) - 48 percent

Wii-games zijn inderdaad best populair. Goed, over naar de jongens.

Boys

* 8-10 Years-Old
o Mario & Sonic at the Olympic Winter Games (Rated E) - 48 percent
o New Super Mario Brothers (Rated E) - 47 percent
o Guitar Hero 5 (Rated T) - 47 percent
* 11-13 Years-Old
o Guitar Hero 5 (Rated T) - 42 percent
o Call of Duty (Rated M) - 41 percent
o Wii Sports Resort (Rated E) - 41 percent
* 14-17 Years-Old
o Call of Duty (Rated M) - 46 percent
o Guitar Hero 5 (Rated T) - 45 percent
o Halo 3 ODST (Rated M) - 39 percent

Kijk, daar zit al wat verandering in de twee laatste categorieën. Call of Duty, Halo 3 ODST en Guitar Hero 5 zijn volgens 14-17 jarigen de meest stoere games. Maar dan, het moment van de waarheid: de consoles en handhelds!

Equally important is ensuring the game is for the right system. The 2009 survey reveals that 66 percent of kids plan to ask for a new video game system this holiday season. Game Crazy recommends when choosing a system, parents should consider the following:

* The most desired systems for the season are Nintendo DSi (24 percent), followed by PS3 and Wii both at 21 percent
* It's the ideal time to buy: all systems have dropped in price (ranging from $50 to $100) since last holiday season

Waar is de PlayStation Portable? En de Xbox 360? Weg, foetsie. Blijkbaar willen kinderen niet dolgraag een Xbox 360 of een PlayStation Portable, of ze hebben 'm al.

'Geef ontslagen patiënt tas met boodschappen'

'Geef iedereen die ontslagen wordt uit het ziekenhuis, een tas met boodschappen mee.' Zorgverzekeraar ONVZ heeft dit boodschappenplan vandaag uitverkozen als het beste zorgidee van het jaar. De bedenkster, Renate Rammeloo uit Breskens, won met haar inzending 10.000 euro.

Volgens Rammeloo hebben veel patiënten die uit het ziekenhuis worden ontslagen, geen mogelijkheid om boodschappen te doen voor een gezonde maaltijd. Vooral ouderen en alleenstaanden zouden met dit probleem kampen. Een boodschappenpakket, aangeboden door het ziekenhuis, zou een goede uitkomst zijn. "Het neemt een stukje zorg weg voor de patiënt", vindt de winnares.

ONVZ noemde het idee "een goede oplossing voor een bekend probleem, die ook nog eens goed en snel uitvoerbaar is". De zorgverzekeraar gaat bekijken hoe hij het idee in de praktijk kan brengen.

Piloot vraagt passagiers te bidden

Een Iraanse piloot heeft vandaag zijn passagiers gevraagd om te bidden, nadat het vliegtuig waarin ze vlogen door een technisch defect rechtsomkeert moest maken. Dat meldden Iraanse media.

Het toestel, een Boeing van de Iraanse vliegmaatschappij Aseman Airlines, was in de nacht van gisteren op vandaag vertrokken uit Teheran. Na 45 minuten moest de piloot terugkeren. "Het vliegtuig heeft een technisch probleem en moet terugkeren. Dus bid alsjeblieft", riep de piloot om.

Door internationale sancties kunnen Iraanse maatschappijen en de luchtmacht moeilijk aan moderne vliegtuigen en onderdelen komen. Mede daardoor gebeuren er relatief veel vliegtuigongelukken in Iran. In juli stortte nog een Russische Toepolev van de Iraanse maatschappij Caspian Airlines in Noord-Iran neer. Alle 168 mensen aan boord kwamen daardoor om het leven.

Ook Mexicaanse griep bij Italiaans team

Ook in de Italiaanse competitie is de Mexicaanse griep opgedoken. Acht spelers van de Italiaanse derdedivisieclub Lucchese hebben de griep opgelopen. Deze week zouden de spelers overigens worden gevaccineerd.

De ziekteverschijnselen zijn niet ernstig en het gros van de spelers zal waarschijnlijk snel terugkeren op de training.

De Mexicaanse griep werd eerder al geconstateerd bij spelers van de Engelse clubs Blackburn Rovers en Bolton Wanderers en in Frankrijk bij PSG en AS Monaco.

[Gerucht] Details en specificaties Nintendo Wii 2 uitgelekt?

Als we de marketing werknemer van Nintendo Frankrijk mogen geloven, komt de Nintendo Wii 2 er snel aan. De Franse website Logic-Sunrise heeft aan onze internationale collega's van MaxConsole de specificaties van de Nintendo Wii 2 doorgegeven. Blu-ray en 1080p ondersteuning? Wat krijgen we nou? We citeren onze bron:

This is a nice exclusive we have here at MaxConsole courtesy of Artik from www.Logic-sunrise.com on the Wii 2. The actual information is said to have been leaked from an internal source of the marketing Nintendo France Service. Unlucky for them, this kind of information should stay internal, but that's not our philosophy.

- The Wii2 system will feature a Blu-Ray drive with a secondary aim of stopping piracy.
- 1080P and lower resolutions will be supported, for blu-ray movies and games.
- The release date is scheduled for third quarter of 2010.
- The release will be worldwide and on the same day for all countries.
- A scheme will be available in which it is possible to trade in the original Wii for a cheaper price on the new Wii 2.

Moreover, Nintendo wants to make a worlwide annoucement, only one month before release date. Huge publicity and Viral Marketing will be utilized to create the Buzz. Official pictures are not yet available, and more specs will be released in due course.

Volgens MaxConsole is dit nieuwtje zeer betrouwbaar omdat een ene 'Artik' van Logic-Sunrise.com al vaker met erg betrouwbaar nieuws komt. We zullen zien.

20% kan rekening niet tijdig betalen

Bij bijna een op de vijf Nederlanders is er sprake van een ongezonde financiële situatie. Dat betekent dat deze mensen moeilijk kunnen rondkomen, aan het eind van de maand geen geld meer hebben of niet in staat zijn rekeningen op tijd te betalen. Dat blijkt uit een halfjaarlijks onderzoek van Centiq, een platform van onder meer de financiële sector, overheid en consumentenorganisaties.

Ten opzichte van een half jaar geleden is de financiële situatie van Nederlanders erop achteruitgegaan. Meer dan 40 procent merkt de invloed van de financiële crisis in zijn financiën door verlies van vermogen, daling van het (verwachte) pensioen en van inkomen. De verwachtingen voor de toekomst zijn pessimistischer geworden. Voor het komend halfjaar verwacht bijna een derde de huidige crisis in de portemonnee te blijven voelen, vooral door inkomensdaling.

De financiële veerkracht van mensen blijkt ook te zijn afgenomen. Voor meer dan een derde van de Nederlanders is een onverwachte uitgave van boven de 1000 euro een probleem. 28 procent kan een achteruitgang van het inkomen met 25 procent niet langer dan drie maanden opvangen. Bijna 38 procent heeft geen voorzorgsmaatregelen getroffen om de gevolgen van de economische crisis op te vangen.

Nederlanders die wel maatregelen nemen, gaan overwegend (41 procent) bezuinigen, 22 procent gaat meer sparen, 18 procent stelt grote uitgaven uit en 12 procent gaat financiële producten heroverwegen. Het meest wordt bezuinigd op uitgaan (53 procent) en vakanties en uitjes (48 procent). Maar ook op de komende sinterklaasaankopen: 23 procent van de gezinnen met jonge kinderen zal hieraan minder uitgeven.

Uit het onderzoek komt ook naar voren dat veel mensen hun kennis van de (huishoud)financiën overschatten. Terwijl 80 procent zegt goed op de hoogte te zijn van de huishoudfinanciën en deze onder controle te hebben, kan ruim 37 procent slechts een globaal beeld geven van wat op hun betaalrekening staat. Ook zeggen specifieke groepen dat hun kennis over sommige financiële producten tekortschiet. Kennis over rood staan schiet ook tekort. Mensen die wel eens rood staan, denken gemiddeld dat de boeterente 8,6 procent is, terwijl deze momenteel rond de 15 procent ligt.

Centiq liet het onderzoek uitvoeren onder 1137 Nederlanders van achttien jaar en ouder. Centiq vertegenwoordigt 45 organisaties die consumenten wijzer in geldzaken willen maken, ofwel hun financiële inzicht willen vergroten. Het platform is een initiatief van het ministerie van Financiën.

Ploeg Orie op NK afstanden zonder sponsor

De schaatsploeg van Jac Orie, voorheen bekend als de DSB ploeg, zal bij het Nederlands kampioenschap afstanden in Heerenveen, dat morgen van start gaat, zonder sponsorlogo's rijden. Dit werd vandaag bekend gemaakt.

Orie zei dat hij nog in onderhandeling is met verschillende partijen. Ook al wordt er op korte termijn een sponsor aangetrokken, dan kan de ploeg alsnog tijdens het NK geen reclame maken voor die nieuwe geldschieter. Er zal namelijk eerst een akkoord moeten worden bereikt met de curatoren van DSB.

Overigens moet de ploeg Orie mogelijk nog geld afdragen omdat ze deze maand nog salaris hebben ontvangen van DSB.

Heidfeld: "Ben vrij zeker van stoeltje"

Nick Heidfeld zegt er vrij zeker van te zijn dat hij ook volgend jaar in de Formule 1 te bewonderen is. De Duitser rijdt momenteel voor BMW Sauber, maar dat team trekt de stekker er uit. Qadbak neemt de renstal over, maar is nog niet zeker van een plekje op de grid.

Heidfeld heeft nog geen contract voor 2010, maar hij zegt dat het wel goed komt. "Ik denk dat het vrij zeker is dat het de laatste race van BMW Sauber wordt. Ik hoop dat Sauber volgend jaar aan de start zal staan en ik ben er vrij zeker van dat ik dat zal doen. Het zal dit weekend emotioneel worden," zei Heidfeld.

"Ik heb nog niets getekend. We praten met meerdere teams en meer kan ik er niet over zeggen," zei Heidfeld die zegt mee te leven met zijn huidige team. "Het is goed om nieuwe teams in de Formule 1 te krijgen, maar het zou zonde zijn als het team er niet meer zou zijn. Het is lastig te begrijpen, want ik denk dat Sauber het op het gebied van de prestaties heel wat beter zou doen dan de andere nieuwe teams."

RKC Waalwijk voorlopig gered

RKC Waalwijk is voorlopig gered. Een sociaal maatschappelijk plan moet uiteindelijk de redding gaan betekenen van de noodlijdende eredivisieclub. Dit werd zojuist bekend gemaakt op een persconferentie.

In Waalwijk onderhandelden het voltallige college, de club en hoofdsponsor Ben Mandemakers al een aantal dagen over een oplossing. Vanmorgen vond er bovendien een gesprek plaats tussen hoofdsponsor Mandemakers en burgemeester Kleijngeld.

"RKC is momenteel gered in de zin van dat we door kunnen gaan", aldus burgemeester Kleijngeld. "We moeten nu vragen aan de gemeenschap om het bedrag van 150.000 euro op te hoesten", waarmee hij doelde op de patstelling die was ontstaan tussen de gemeente Waalwijk en hoofdsponsor Mandemakers.

Waalwijk wil de stadionhuur verlagen met 150.000 euro, Mandemakers wil dat de huur met drie ton wordt verlaagd. De totale huur is nu 600.000 euro. "We willen uit die patstelling. Moet de huur nu 300.000 of 450.000 euro zijn? Er is gewoon nog altijd een probleem van 150.000 euro. De gemeenschap mag en moet nu laten zien wat RKC voor hen waard is," aldus Kleijngeld. De gemeente staat in ieder geval tot april 2010 garant voor een huurverlaging van 150.000 euro. De supporters van RKC krijgen in die zes maanden de tijd om het overige 'tekort' aan te vullen.

De spelersraad van RKC liet gisteren uit monde van aanvoerder Wouter Gudde de clubleiding nog weten af te zien van de winstpremies voor het lopende seizoen. Overigens geldt dit ook voor de technische staf.

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!Voetbalmanager!

Amerikaanse economie groeit 3,5%

Het Amerikaanse bruto binnenlands product (BBP) is in het derde kwartaal ten opzichte van een kwartaal eerder met maar liefst 3,5 procent op jaarbasis gegroeid. Dit blijkt uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Handel.

Dit is iets beter dan verwacht. Economen hadden op een groei gerekend van 3,2 procent. De Amerikaanse economie is hiermee officieel uit een recessie.

De groei is de sterkste prestatie sinds het derde kwartaal van 2007. In het tweede kwartaal van dit jaar daalde het Amerikaanse BBP nog met 0,7 procent terwijl in het eerste kwartaal sprake was van een forse afname van 6,4 procent.

De nieuwe steunaanvragen voor werkloosheid in de VS vielen echter wel licht tegen. In de week eindigend op 24 oktober vroegen 530.000 Amerikanen op maandbasis een nieuwe steunaanvraag aan. Economen hadden vooraf 525.000 aanvragen geschat.

Arnold had gelijk

Ook financiële problemen voor Haarlem

RKC Waalwijk is net voorlopig gered, nu is het HFC Haarlem dat met financiële problemen kampt. De belastingdienst en andere schuldeisers hebben beslag gelegd op de tegoeden van de club uit de Jupiler League.

Het betreft de tv-gelden en sponsorgeld dat al was betaald. Zonder externe hulp kon de club de salarissen over september en oktober ook al niet betalen. Het is nog onbekend hoe ernstig de problemen precies zijn. Waarschijnlijk komt daar later vandaag meer duidelijkheid over.

Astana: "Contador blijft"

Volgens Nikolai Proskurin van de Kazakse wielerfederatie zal Alberto Contador in 2010 gewoon uitkomen voor Astana. De Spanjaard leek makkelijk weg te kunnen omdat Astana nog geen Pro Tour-licentie had gekregen, maar dit wordt tegengesproken.

"We moeten nog wat extra informatie geven aan de UCI, omdat we andere sponsors hebben," meldt Proskurin. "Maar is er geen probleem met Contador, hij rijdt in 2010 bij ons.". Astana heeft tot 20 november de tijd om te voldoen aan de eisen van de UCI. Gebeurd dit niet, dan kan de Spanjaard alsnog op zoek naar een nieuwe ploeg. Onder meer Caisse d’Epargne en Quick Step hebben vergaande interesse voor de tweevoudig Tour-winnaar.

Net geen tetten in Bayonetta trailer

Bayonetta is een stylishe actie game a la Devil May Cry. De game wordt ontwikkeld door Platinum Games die vorig jaar begon met vier nieuwe titels, waaronder ook MadWorld. Je kunt duidelijk zien dat de DMC-games een inspiratie zijn geweest voor Bayonetta. Wat wel duidelijk wordt in onderstaande titel is dat de game nogal over de top is. We zien verder ook hoe de vrouwelijke hoofdrolspeelster is geworden hoe ze is. Later dit jaar mogen we demonenkonten gaan schoppen op de Xbox 360 en de PlayStation 3.

“Nu stop ik écht!” (17)

Dan valt het haar op, dat ze door drie mensen wordt aangestaard. Mensen die zeer geshockeerd kijken. “Geintje zeker?” vraagt Arie voor de zekerheid. Maar Pien wil nu niet terugkrabbelen. 
Er valt een pijnlijke stilte. Sylvano is de eerste die wat zegt. “Ik moet even wat zaken regelen. Onder andere mijn reis annuleren.” Maar Arie houdt hem tegen. “O nee, jij gaat naar Amerika, dat staat voor mij als een paal boven water. Pien is gewoon dronken en lult maar wat uit haar nek."

IGZ: Voorzichtig met technische snufjes

Instellingen, bijvoorbeeld voor verstandelijk gehandicapten en verpleeghuizen, moeten goed nadenken voordat ze technische snufjes invoeren. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) concludeert dat in een rapport dat vandaag is gepubliceerd. De snufjes, zoals automatische deurvergrendeling, kunnen veel gevaar opleveren voor de patiënten.

Veel instellingen zien in de invoering van de moderne techniek een manier om op medewerkers te besparen. Als patiënten bijvoorbeeld via camera's of geavanceerde babyfoons in de gaten worden gehouden, is er minder toezicht nodig.

Volgens de inspectie kunnen zaken flink mislopen als de instelling de techniek doorvoert zonder het personeel goed te trainen of veiligheidsanalyses op te stellen.

'Nijpels zal aftreden bij fouten'

Ed Nijpels (VVD) zal aftreden als voorzitter van het ambtenarenpensioenfonds ABP, als onderzoek naar het failliete DSB feiten aan het licht mochten brengen die zijn functioneren bij het ABP belemmeren. Nijpels, die commissaris was bij DSB, ziet dat onderzoek overigens met vertrouwen tegemoet, schrijft hij in een open brief.

Nijpels ging op 1 augustus als voorzitter aan de slag, nadat Elco Brinkman per 1 april van dit jaar de voorzittershamer neerlegde.

De Nederlandse Bond voor Pensioenbelangen (NBP) drong al voor de DSB-affaire aan op het vertrek van Nijpels, omdat hij te weinig verstand van pensioenen zou hebben en door zijn vele andere functies te weinig tijd zou hebben voor het voorzitterschap.

RKC Waalwijk voorlopig gered

RKC Waalwijk is voorlopig gered. Een sociaal maatschappelijk plan moet uiteindelijk de redding gaan betekenen van de noodlijdende eredivisieclub. Dit werd zojuist bekend gemaakt op een persconferentie.

In Waalwijk onderhandelden het voltallige college, de club en hoofdsponsor Ben Mandemakers al een aantal dagen over een oplossing. Vanmorgen vond er bovendien een gesprek plaats tussen hoofdsponsor Mandemakers en burgemeester Kleijngeld.

"RKC is momenteel gered in de zin van dat we door kunnen gaan", aldus burgemeester Kleijngeld. "We moeten nu vragen aan de gemeenschap om het bedrag van 150.000 euro op te hoesten", waarmee hij doelde op de patstelling die was ontstaan tussen de gemeente Waalwijk en hoofdsponsor Mandemakers.

Waalwijk wil de stadionhuur verlagen met 150.000 euro, Mandemakers wil dat de huur met drie ton wordt verlaagd. De totale huur is nu 600.000 euro. "We willen uit die patstelling. Moet de huur nu 300.000 of 450.000 euro zijn? Er is gewoon nog altijd een probleem van 150.000 euro. De gemeenschap mag en moet nu laten zien wat RKC voor hen waard is," aldus Kleijngeld. De gemeente staat in ieder geval tot april 2010 garant voor een huurverlaging van 150.000 euro. De supporters van RKC krijgen in die zes maanden de tijd om het overige 'tekort' aan te vullen.

De spelersraad van RKC liet gisteren uit monde van aanvoerder Wouter Gudde de clubleiding nog weten af te zien van de winstpremies voor het lopende seizoen. Overigens geldt dit ook voor de technische staf.

'Overheid schiet tekort in aanpak cybercrime'

De overheid schiet tekort in de bestrijding van cybercrime. Sterker nog, de overheid werkt die ook nog eens deels zelf in de hand door "geen paal en perk te stellen" aan de eigen informatiehonger en aan die van bedrijven.

Dat concludeert hoogleraar Recht en Informatisering Corien Prins in een interview met het blad Secondant van het Centrum Criminaliteitspreventie Veiligheid. "De huidige instituties zijn niet berekend op bestrijding van hightechcrime", stelt ze.

Blom fluit klassieker Ajax - Feyenoord

Voetbalbond KNVB heeft besloten dat arbiter Kevin Blom de klassieker tussen Ajax en Feyenoord mag gaan leiden. Het duel staat zondagmiddag om 12:30 in de Amsterdam Arena op het programma.

De laatste jaren worden de duels in Amsterdam steevast in het voordeel van de thuisploeg beslist. De laatste keer dat Feyenoord van Ajax won was in 2005 toen het in de ArenA 1-2 werd. Het laatste gelijkspel in de hoofdstad was een seizoen eerder toen het 1-1 werd. Vorig voetbaljaar werd het 2-0 voor Ajax in de klassieker.

Maatschappelijke stage nog lang niet geregeld

Er kleven nog veel haken en ogen aan de maatschappelijke stage, die vanaf het schooljaar 2011-2012 verplicht is voor alle middelbare scholieren.

Zo dreigt er een enorm tekort aan stageplaatsen te ontstaan, terwijl veel vrijwilligersorganisaties geen kans zien om stages in de door de meeste scholen gewenste vaste periode in het jaar te organiseren.

Dat zegt Els Berman, bestuurssecretaris van de vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Berman voorspelt dat er rond 2015 zo'n 500.000 stageplekken per schooljaar nodig zijn. "Er zijn 195.000 middelbare scholieren. De meeste scholen willen de maatschappelijke stage uitsmeren over meer leerjaren. Als eenmaal alle scholieren verplicht zijn zo'n stage te lopen en de meesten dat verspreid over meerdere klassen doen, is de rekensom eenvoudig."

De vereniging NOV trekt aan de bel om te voorkomen dat beleidsmakers, scholen en organisaties straks "verrast worden" door een groot tekort aan stageplekken. "Want het idee van de maatschappelijke stage is heel goed, maar het moet wel uitvoerbaar zijn", aldus Berman.

Brink-developer: "PC-sales niet genoeg voor AAA-game"

Splash Damage, de ontwikkelaar van de game Brink, heeft bij monde van eigenaar Paul Wedgwood aangegeven waarom hun game niet PC-exclusive is. Wedgwood, die begonnen is als modder van bestaande games, realiseerde zich 2 à 3 jaar geleden dat de grote budgetten die nodig zijn voor AAA-games niet te verantwoorden zijn met de verkoopcijfers van PC-games. Hij besloot om maar een console te kopen en daar op te gaan gamen en gamet nu vaker op z'n console dan op z'n PC.

"About two or three years ago we realised that we really wouldn’t survive if we only made PC games, since purely making PC games was incompatible with our goal of making triple-A games."

"You just can’t get the publisher budget to ever [use] an orchestra in London, and then go and record at Abbey Road and get the best voice actors if you’re only going to release on the PC, where there isn’t the sales to justify that kind of work."

"Because we needed to make that transition, I started playing console games, and now I spend a lot more time playing console stuff than PC games."

Brink staat in de planning voor een release in de lente van 2010.

Rosberg vertrekt bij Williams

Nico Rosberg heeft bevestigd dat hij komend weekend in Abu Dhabi zijn laatste race voor het Formule 1-team van Williams gaat rijden. Nog niet bekend is voor welk team Rosberg na vier seizoenen Williams zal gaan rijden.

"Het zal mijn laatste race voor Williams worden," zei de 24-jarige Rosberg. "Het is een beetje vreemd, omdat ik vier of vijf jaar lang alleen maar met dit team heb samengewerkt, dus dat is lang. Ik kan met iedereen goed opschieten en het is dus vreemd om nu weg te gaan."

"Ik wil het team langs deze weg bedanken voor alles wat ze goed hebben gedaan voor mij en mijn carrière. Met name Sir Frank Williams, Adam Parr, Sam Michael en Patrick Head hebben mij geweldig gesteund. Ik wil nu nog niet over mijn toekomst praten, maar het zal niet bij Williams zijn."

Aangenomen wordt dat Rosberg zijn stoeltje bij het team uit Grove verruilt voor dat bij Brawn GP. Rubens Barrichello zou dan de omgekeerde weg gaan bewandelen. De Braziliaan zou daar Nico Hülkenberg als teamgenoot bij Williams krijgen.

Met dank aan ziggyziggyziggy voor de submit

Man met 133.000 euro aan boetes opgepakt

De politie heeft vorige week dinsdag in Den Haag een 37-jarige man opgepakt die nog achttien boetes moet betalen van in totaal 133.000 euro.

De vervangende celstraf voor de boetes is bijna vijf jaar. De Hagenaar heeft daarnaast nog eens vier veroordelingen openstaan, die bij elkaar goed zijn voor bijna twee jaar gevangenisstraf. Dat maakte de politie vandaag bekend.

Agenten zagen de man rijden in een auto. Zij wisten dat het voertuig door de Hagenaar werd gebruikt. De politie is maandenlang naar de man op zoek geweest.

Veldrijder Vanthourenhout "Ben een wrak"

Veldrijder Sven Vanthourenhout is een van de weinige Belgische coureurs die niet vooraan meestrijdt in de wedstrijden. Hij heeft voor dit seizoen te hard getraind en te weinig rust genomen.

"Zowel fysiek als mentaal was ik echt een wrak. Gelukkig heeft mijn verstand nog de bovenhand gehaald. Nieuwe bloedtests brachten niets aan het licht en ik zag nog slechts één optie, een inspanningstest bij Paul Van den Bosch. De resultaten waren verrassend. Ik trainde blijkbaar te fanatiek en gunde mezelf te weinig rust," zei Vanthourenhout in Het Laatste Nieuws.

"Nadat ik de voorbije twee jaar geen topprestaties meer had neergezet, wilde ik dit seizoen blijkbaar te graag opnieuw een prominente rol spelen. Dat kost mij nu mijn kop," zei de veldrijder van Sunweb die in Tsjechië al snel opgaf. "Het eerste wat ik dacht was: ik hang mijn fiets aan de haak." Vanthourenhout zal nu iets meer rust nemen om weer op niveau te komen.

Johan Vlemmix soms met dood bedreigd

Niet alleen politici hebben er mee te maken, ook beroepsclown Johan Vlemmix wordt soms met de dood bedreigd. Dat vertelt de zanger/entertainer aan FOK!

"Ik krijg regelmatig doodbedreigingen via de e-mail", zegt Vlemmix. "Dat gebeurt dan natuurlijk anoniem. Maar ook op straat krijg ik soms doodsverwensingen naar mijn hoofd. Bijvoorbeeld met carnaval." Vlemmix kiest er bewust voor de bedreigingen niet serieus te nemen. Zo loopt Vlemmix zonder bodyguard over straat, ondanks dat sommigen hem wellicht dood willen.

"Het interresseert me echt geen hol", zegt Vlemmix tegen FOK! "Het zal me aan mijn reet roesten, en dat mag je zo ook opschrijven. Ik besef dat niet iedereen leuk vindt wat ik doe, maar in feite doe ik alleen aardige dingen die niemand kwaad doen. Iedereen mag zijn mening hebben en die respecteer ik. Maar als je me met de dood gaat bedreigen dan spoor je niet."

Wil je meepraten over de reallifesoap van Johan Vlemmix, bezoek dan ons nieuwe subforum Reallifesoaps & Streams.


Binnenkort 24 uur per dag Vlemmix, in zijn eigen reallifesoap.

 

Nintendo bevestigt grotere DSi

Vandaag heeft Nintendo de opvolger van de DSi aangekondigd: de DSiLL. Deze grotere uitvoering van de DSi zal op 21 november in Japan in de winkel liggen voor het bedrag van 20,000 yen (zo'n 150 euro). De DSiLL is uitgerust met een 4,2" scherm, het verschil in formaten met z'n voorgangers kun je hier bekijken. De resolutie van het scherm blijft echter hetzelfde. De camera zal ook hetzelfde blijven ten opzichte van de Nintendo DSi. Verder kunnen we een grotere stylus en iets meer afgeronde hoeken verwachten.


De Nintendo DSiLL komt onder de naam Nintendo DSi XL naar Europa. De precieze datum is nog niet bekend, maar dit zal in het eerste kwartaal van 2010 zijn. Over de prijs in Europa is ook nog niets bekend, maar we laten het jullie weten zodra we er meer over horen.

Bruyneel had geen band met Contador

De ploegleider van Astana Johan Bruyneel zegt in een interview met het Belgische blad Humo dat hij nooit band met Alberto Contador heeft gehad. De Spanjaard won ondanks dat dit jaar wel voor de tweede maal de Tour de France.

"Met Alberto had ik weliswaar een professionele relatie, maar er ontstond nooit echt een klik, zoals met Lance gebeurde. De comeback van Lance staat daar los van. Voor ons beiden is het beter om uit elkaar te gaan. Misschien kunnen we in de toekomst weer samenwerken, wanneer Alberto ouder en wijzer is," zei Bruyneel die samen met Armstrong naar Team Radioshack gaat.

Contador meldde dat hij de Tour alleen had gewonnen, maar volgens Bruyneel is dat onzin. "Zonder de ploeg zou hij nooit zo overtuigend hebben gezegevierd. Bij alles wat ik voorstelde - over de tactiek, de selectie van coureurs etc. - plaatste hij zijn vraagtekens. Terwijl wij de ervaring hebben en hij nog veel moet leren."

Scheringa weg als voorzitter AZ

Dirk Scheringa treedt af als voorzitter van AZ. Dit heeft Scheringa laten weten aan het bestuur en de directie van de landskampioen. Zijn vrouw Baukje legt ook haar bestuursfunctie neer.

Nadat de DSB Bank omviel werd de positie van de voormalig hoofdsponsor en voorzitter Scheringa onhoudbaar. De club uit Alkmaar zei aanvankelijk nog dat er voor de Fries een passieve rol zou zijn weggelegd. Maar nu is ook het doek voor Scheringa in Alkmaar gevallen.

Scheringa werd in 1993 voorzitter van AZ. Onder zijn leiding promoveerden de Alkmaarders tweemaal naar de Eredivisie en maakte AZ in 2004 na 22 jaar afwezigheid zijn rentree in Europa. In 2007 werd de finale van de KNVB-beker bereikt en vorig seizoen werd AZ landskampioen. Daarnaast betrok de club in 2006 het nieuwe DSB stadion.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport, en ook FOK!-columnist Driek Oplopers stipt de zaak-AZ aan.

Scheringa weg als voorzitter AZ

Dirk Scheringa treedt af als voorzitter van AZ. Dit heeft Scheringa laten weten aan het bestuur en de directie van de landskampioen. Zijn vrouw Baukje legt ook haar bestuursfunctie neer.

Nadat de DSB Bank omviel werd de positie van de voormalig hoofdsponsor en voorzitter Scheringa onhoudbaar. De club uit Alkmaar zei aanvankelijk nog dat er voor de Fries een passieve rol zou zijn weggelegd. Maar nu is ook het doek voor Scheringa in Alkmaar gevallen.

Scheringa werd in 1993 voorzitter van AZ. Onder zijn leiding promoveerden de Alkmaarders tweemaal naar de Eredivisie en maakte AZ in 2004 na 22 jaar afwezigheid zijn rentree in Europa. In 2007 werd de finale van de KNVB-beker bereikt en vorig seizoen werd AZ landskampioen. Daarnaast betrok de club in 2006 het nieuwe DSB stadion.

CD: Way Out West - We Love Machine

Na de albums Way Out West, Intensify en Don't Look Now vonden de heren Nick Warren en Jody Wisternoff het tijd worden wat voor zichzelf te gaan doen. Way Out West was er niet meer en de heren zijn beiden solo gaan vliegen. Dit hebben ze zo ongeveer twee jaar gedaan tot ze tot de conclusie kwamen dat ze nog een keer een project samen wilde doen. Resultaat: We Love Machine. Allemaal leuk en aardig, maar zijn de heren het niet verleerd om samen te werken? We gaan het merken...

Negatieve emoties erfelijk bepaald

Negatieve emoties, zoals angst en een depressief gevoel, zijn voor een groot deel erfelijk bepaald. Tot nu toe dachten wetenschappers dat angst- en depressiestoornissen voornamelijk voortkomen uit ervaringen in het verleden.

Dat heeft psychiater Chris Baeken van de Vrije Universiteit Brussel vastgesteld na onderzoek onder een grote groep jonge vrouwen van rond de 24 jaar, die hij foto's van babygezichtjes voorlegde. Het is bekend dat zulke foto's doorgaans sterke emoties bij jonge vrouwen oproepen.

De vrouwen zagen foto's van lachende en blije baby's, maar ook beelden van kinderen met ernstige huidafwijkingen. Het bleek dat de proefpersonen die van nature een sterke neiging hebben om leed te vermijden, veel langer hun aandacht vestigden op de akelige plaatjes. Zelfs vrouwen die nog nooit psychische problemen hadden gehad, bleken kwetsbaarder voor het zien en verwerken van de negatieve emoties in vergelijking met leeftijdgenoten die niet van nature angstig zijn.

Baeken stelt dat in toekomstig neurobiologisch onderzoek rekening moet worden gehouden met de genetische blauwdruk van mensen voor emoties. In hoeverre de genetische aanleg emotioneel gedrag precies bepaalt, moet nader worden onderzocht, aldus de Belgische psychiater.

Dirk Scheringa hit op YouTube

Voormalig DSB-topman Dirk Scheringa is een hit op YouTube. Een alternatieve scene uit de serie South Park waarin Scheringa figureert, is in een paar dagen tijd meer dan 15.000 keer bekeken.

In de aflevering, die begin dit jaar in Amerika werd uitgezonden, gaat het jonge personage Stan honderd dollar storten bij een bank. Zodra de bankdirecteur het geld heeft aangenomen, is het al verdampt. "And the money is gone - pooof!", is zijn enige verklaring.

Een 20-jarige student van de Willem de Kooning Academie maakte een eigen versie, waarbij hij het hoofd van Dirk Scheringa over het hoofd van de bankdirecteur monteerde. De link naar het filmpje op YouTube verspreidt zich in noodtempo over het internet.

[upd] Winkelcentrum Stein verwoest door brand

Een grote uitslaande brand in een winkelcentrum in Stein kan nog uren duren voordat deze onder controle is. Een flat van elf verdiepingen en zes woonhuizen zijn vanwege de brand ontruimd. Dat meldde de brandweer vanmorgen.

Enkele uren geleden brak brand uit in een filiaal van Blokker in Winkelcentrum Stein aan het Raadhuisplein. De brand sloeg over naar omliggende winkels, waarvan er zeker tien in brand staan. Er zijn geen gewonden gevallen. Ook een getroffen dierenwinkel kon op tijd worden ontruimd. Ook zes ontruimde woonhuizen aan de achterzijde van het winkelcentrum staan in brand.

De brand dreigt over te slaan naar een aangrenzende flat. Alle 80 appartementen zijn ontruimd. De ruim 120 bewoners zijn ondergebracht in een zorgcentrum tegenover de flat. Een 70-jarige slechthorende flatbewoonster was in eerste instantie per ongeluk achtergebleven, maar werd later alsnog door de hulpdiensten ontdekt en geëvacueerd.

Brandweerkorpsen uit de regio en de bedrijfsbrandweer van DSM bestrijden de uitslaande brand met groot materieel. Er zijn meerdere ontploffingen gehoord. In het gemeentehuis van Stein is een crisiscentrum ingericht. De oorzaak van de brand is onbekend. De brandweer zegt dat de schade in de miljoenen loopt.

De wethoudster van sociale zaken van gemeente Stein, José Ie, zegt dat het winkelcentrum op de nominatie stond om te worden gesloopt.

Update 10:10 uur
Iets na vijven vanochtend was de brand onder controle. Het hele winkelcentrum is afgebrand, evenals ten minste zes woningen. Er zijn geen gewonden gevallen, aangezien alle mensen uit de naastgelegen woningen die gevaar liepen tijdig geëvacueerd zijn. Naar de oorzaak van de brand wordt nog gezocht.


Winkelcentrum Stein in vlammen (foto: ANP)

[MLB] Uitslag game 1 World Series

De Philadelphia Phillies hebben vannacht de eerste wedstrijd in de World Series gewonnen van de New York Yankees. In New York trokken de sterke Phillies met 6-1 aan het langste eind.

Vooraf was het een affiche om van te smullen; twee teams met veel homerunkracht, en aan beide kanten de beste startende werpers. Yankee CC Sabathia, die in de playoffs niet te raken was, liet vandaag zien dat het kan verkeren. Hij moest twee homeruns van Chase Utley toestaan alvorens gewisseld te worden.

Bij de Phillies had Cliff Lee meer succes. Hij gooide de gehele wedstrijd, en zette maar liefst tien tegenstanders met drie slag aan de kant. In de negende inning wisten de Yankees nog te scoren na een fout van korte stop Jimmy Rollins, maar de Phillies hadden vlak daarvoor de stand al op 6-0 gebracht.

Donderdag volgt de tweede wedstrijd, eveneens in New York. Vrijdag is er een rustdag, waarna het hele circus verhuist naar Philadelphia voor de derde, vierde en (indien nodig) de vijfde wedstrijd. Wie vier van de zeven wedstrijden wint, mag zich komend jaar World Series Champion noemen. Voor de Phillies zou dit een prolongatie van de titel betekenen.

[NBA] Uitslagen speeldag 2

Op de tweede speeldag in het NBA seizoen stonden behoorlijk wat prachtige wedstrijden op het programma. Zo ook de wedstrijd tussen de Detroit Pistons en de Memphis Grizzlies. De Pistons willen dit seizoen wat rechtzetten en de Grizzlies willen het vorige dramatische seizoen zo snel mogelijk vergeten.

Allen Iverson speelde vorig seizoen voor de Pistons maar de snelle guard was deze zomer free agent. De kleine rappe speler besloot zijn avontuur voort te zetten bij de Grizzlies. Gisteravond werd hij door de coach op de bank gehouden. De Spaanse international Marc Gasol mocht wel in de basis beginnen. De jongere broertje van Pau Gasol, de center van de Los Angeles Lakers, was goed voor 21 punten en vijftien rebounds. Rudy Gay voegde daar zestien punten aan toe terwijl Zach Randolph er veertien in legde.

De Pistons hebben het afgelopen zomer een aantal nieuwe spelers gehaald. Onder andere kwam Ben Gordon van de Chicago Bulls over terwijl Charlie Villanueva de Milwaukee Bucks verliet voor de Pistons. Gordon liet meteen van zich horen in de wedstrijd als een Piston door 22 punten te scoren. Villanueva had een basisplaats maar scoorde slechts zeven punten. Oudgediende Richard Hamilton was topscorer met 25 punten terwijl Tayshaun Prince veertien scoorde. De eindstand was 96-74 in het voordeel van de Pistons.

Uitslagen in de NBA

ThuisUitUitslag
Memphis GrizzliesDetroit Pistons74-96
Atlanta HawksIndiana Pacers120-109
Orlando MagicPhildelphia Sixers120-106
Toronto RaptorsCleveland Cavaliers101-91
Boston CelticsCharlotte Bobcats92-52
Miami HeatNew York Knicks115-93
Minnesota TimberwolvesNew Jersey Nets95-93
Oklahoma City ThunderSacramento Kings102-89
San Antonio SpursNew Orleans Hornets113-96
Denver NuggetsUtah Jazz114-105
Golden State WarriorsHouston Rockets107-108
Los Angeles ClippersPhoenix Suns107-109

DJ Hero krijgt vandaag DLC

Voor de mensen die niet zo van de gillende gitaren, brommende bassen en dreunende drums zijn, maar wel rhythmgames willen spelen ligt morgen DJ Hero morgen in de winkel. Het oordeel van Frankii mogen jullie vannacht afwachten, wel is inmiddels bekend dat vanaf vandaag de eerste DLC beschikbaar zal zijn.

De volgende twee tracks staan klaar om gedownload te worden:
"All Of Me" by 50 Cent featuring Mary J. Blige vs. "Radio Ga Ga" by Queen
"DARE" by Gorillaz vs. "Can't Truss It" Performed by Public Enemy

De twee tracks vormen samen de Extended Mix Pack 01 en kost 480 MS points of $5.99. Een prijs voor Europa is nog niet bekend. Ook is niet duidelijk of de tracks individueel gedownload kunnen worden op de X360 en PS3. Op de Wii zal de pack niet beschikbaar zijn, maar moeten de tracks individueel gekocht worden à 300 Wii Points. Bovendien zullen DiiJs moeten wachten tot begin november.

Samen met eerder genoemde tracks voor de Wii verschijnt dan ook de David Guetta Pack 01, met daarin de volgende tracks:
"When Love Takes Over"
"Sexy Bitch"
"On The Dance Floor"

Dit pack zal voor 640 MS Points of $7,99 over de virtuele toonbank gaan. De tracks zullen wederom 300 Wii Points kosten.

'112-jarige Somaliër huwt 17-jarige'

In Somalië is een, naar eigen zeggen, 112-jarige man in het huwelijk getreden met een 17-jarig meisje. De man heeft sinds de geboorte van zijn kersverse echtgenote gewacht tot zij oud genoeg was om een aanzoek te doen. "God heeft me geholpen mijn droom te realiseren", aldus de hoogbejaarde bruidegom.

Volgens de familie van de bruid, is de 17-jarige erg blij met haar nieuwe man. De 112-jarige Ahmed Muhamed Dore zegt dat hij zijn 95 jaar jongere bruid niet heeft gedwongen tot een huwelijk. "Ik heb mijn ervaring gebruikt om haar van mijn liefde te overtuigen en daarna besloten we te trouwen."

Aegon betaalt staat 1 miljard terug

Verzekeraar Aegon betaalt 1 miljard euro terug aan de Nederlandse overheid. De Haagse verzekeraar betaalt een premie van maximaal 13 procent voor vroegtijdig aflossen. Het bedrag wordt op 30 november terugbetaald, meldde Aegon vandaag.

Aegon kreeg een jaar geleden 3 miljard euro van minister Wouter Bos van Financiën om zich te wapenen tegen de financiële crisis. "Het blijft ons voornemen om de Nederlandse overheid zo snel mogelijk terug te betalen. Dit is een eerste stap", aldus topman Alex Wynaendts in een toelichting.

Bos kondigt maatregelen aan

Vitesse ging gisteren in eigen huis met 1-5 kansloos onderuit in de bekerwedstrijd tegen FC Groningen. Bij de rust stond de ploeg van coach Theo Bos al met 0-4 achter.

Bos gaf na afloop van de ontluisterende nederlaag tegenover De Gelderlander aan dat hij maatregelen gaat nemen. "Als het moet ga ik met jonge spelers verder. Als ze maar de bereidheid hebben te doen wat wij zeggen, wat wij van hen willen. Gewone dingen als meelopen met je man bijvoorbeeld, dat gebeurde niet. Maar zo kan ik wel duizend dingen opnoemen die niet gebeurden," aldus Bos.

Naast een boete komen er ook andere maatregelen. "Dit is onacceptabel. Het gaat gevolgen hebben voor spelers. Ik zal spelers eruit halen en anderen opstellen. Mijn grens is wel bereikt."

Coulthard: "Veel crashes in Abu Dhabi"

David Coulthard verwacht dat er veel crashes zullen plaatsvinden tijdens het Grand Prix-weekend op Abu Dhabi. De coureurs zouden inmiddels zo gewend zijn aan de lange uitloopstroken dat ze te makkelijk fouten gaan maken, die dan zonder grote risico's zijn.

Ook het feit dat er erg veel crashes plaatsvonden tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Japan is een gevolg van de in Japan ontbrekende lange uitloopstroken. Deze zijn op het Yas Marina-circuit in Abu Dhabi ook niet aanwezig. "De mannen zullen echt van de jongens gescheiden worden. Veel coureurs zullen zich erover verbazen hoe smal het circuit op sommige punten is. De rijders zijn inmiddels gewend aan circuits met lange uitloopstroken en in Suzuka, waar je dat niet hebt, zag je al veel jonge coureurs in de muur eindigen", vertelde Coulthard aan The Mirror.

"We hebben het ook wel nodig, zodat de mensen die kijken nog steeds beseffen dat wanneer een coureur een fout maakt, hij een harde klap maakt. Dan blijft het respect voor de coureurs", vervolgde hij. "Coureurs moeten ook een prijs blijven betalen voor hun fouten, zolang ze maar niet gewond raken. Gelukkig heeft Abu Dhabi erg goede veiligheidsmaatregelen."

Koeman: "Absoluut niet goed"

Voor landskampioen AZ leek het er gisteren even op dat het bekeravontuur tegen de amateurs van Spakenburg zou eindigen. De ploeg van trainer Ronald Koeman wist na de verlenging alsnog de winst naar zich toe te trekken. Het werd 5-2. Koeman had na afloop van het duel meer vragen dan antwoorden.

"Je kunt zeggen dat het overal gebeurt in het bekervoetbal. Ik zag ook een uitslag van Real Madrid tegen een derde-of vierdedivisieclub. Je gaat je dan afvragen hoe dat kan. Dat vraag ik me na deze wedstrijd nu ook af", aldus Koeman.

Na negentig minuten stond het 2-2. Spakenburg capituleerde pas in de verlenging. "Maar ik had nooit het gevoel dat het slecht zou aflopen. Wij kregen voldoende kansen en Spakenburg kreeg naarmate de wedstrijd vorderde steeds meer problemen. Maar laat ik duidelijk zijn. Dit was absoluut niet goed," aldus de trainer van de Alkmaarders.

Jol: "Fusie RKC was beste geweest"

Martin Jol, de ex-trainer van onder meer RKC Waalwijk, heeft te doen met de noodlijdende club. De oefenmeester van Ajax had voor de Waalwijkers een fusie de beste oplossing gevonden.

"Het is alweer een tijdje geleden dat ik er gewerkt heb, maar dit is natuurlijk niet leuk", reageerde Jol tegenover De Telegraaf op de situatie van de hekkensluiter in de Eredivisie. "Om in Brabant een sterk betaald voetbalorganisatie te krijgen, was het beter geweest als clubs waren samengegaan. Maar in die contreien ligt een fusie lastig, zeker tussen RKC en Willem II", weet Jol.

Wanneer RKC failliet gaat, dan kost dat Ajax drie punten en Luis Suárez drie treffers. "Misschien moeten we in dat geval maar bijspijkeren", lachte de oefenmeester.

DVD: The Crew

Het lijkt makkelijker dan het is, een gangster- of misdaadfilm maken die de aantrekkingskracht van Lock, Stock and Two Smoking Barrels, Snatchp of Pulp Fiction heeft. De combinatie van humor, intriges, geweld en spanning leverden hier topfilms op. Films die mede als resultaat hebben dat er andere makers zijn die deze succesvolle combinatie willen gebruiken, films die proberen van hetzelfde kaliber te zijn. Dat gaat soms goed en soms niet. The Crew is zo'n film die opereert in het vaarwater van voornamelijk Lock, Stock en Snatch, maar is dit een succesvolle kloon of een rip-off die in het water valt?

DVD: Axis Of Evil

"They threaten the peace of the world" sprak George W. Bush volgens de achterkant van hoes in 2002 over de The Axis Of Evil. De voorkant van de hoes kopt echter: "They are doing what Richard Pryor did for African Americans - carrying their culture to the mainstream...", aldus Newsweek. De laatste interpretatie zal een stuk dichterbij de waarheid liggen gelukkig. The Axis Of Evil is namelijk geen Taliban-splintergroepering die het slechtste met de wereld voor heeft in de race voor 72 maagden, maar een stand-up comedy gezelschap met roots uit het Midden Oosten.

Grenscontrole door computer op Schiphol

Veel Europese passagiers hoeven vanaf volgend jaar niet langer op Schiphol bij de marechaussee in de rij te staan om hun paspoort te laten controleren. Ze kunnen de grens passeren door hun paspoort door een apparaat te halen. Dat controleert de identiteit van de reizigers via gelaatsherkenning.

De luchthaven Schiphol houdt een proef van twee jaar met dit systeem, waarvan Europeanen met een biometrisch paspoort gebruik kunnen maken. De 'paspoortcomputer' leest de biometrische kenmerken op een reisdocument uit. Die worden vergeleken met een foto die ter plaatse van de reiziger wordt gemaakt. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Justitie gezegd na berichtgeving in de Volkskrant.

Het experiment moet de rijen bij de douane op Schiphol verkorten.

Mandela wil niet worden geveild

Actrice Charlize Theron bedoelde het goed, toen ze op een veiling een ontmoeting met Nelson Mandela onder de hamer liet brengen. Maar medewerkers van de voormalige Zuid-Afrikaanse president hebben laten weten dat Theron daar helemaal geen toestemming voor heeft gevraagd, aldus de BBC.

Op de veiling verkocht ze een tripje naar het WK voetbal in Zuid-Afrika volgend jaar, een kus van haarzelf en een ontmoeting met Nelson Mandela. "Maar niet eens de liefdadigheidsorganisaties die Mandela zelf in het leven heeft geroepen, mogen zomaar zijn tijd veilen", aldus de Nelson Mandela Foundation.

Het pakket leverde het niet nader genoemde goede doel 140.000 dollar (86.000 euro) op. Een vrouw had dit bedrag er wel voor over, en heeft de kus (twintig seconden) van Theron inmiddels geïncasseerd.

Shell ontslaat 5000 werknemers

Olieconcern Shell verwacht circa 5000 medewerkers te ontslaan in de door topman Peter Voser aangekondigde reorganisatie. Dat heeft Shell vandaag bekendgemaakt bij de presentatie van de derdekwartaalcijfers.

De winst op basis van geschatte actuele kosten (ccs), de voornaamste maatstaf van Shells prestaties, daalde met 73 procent tot 3 miljard dollar. Analisten rekenden in doorsnee op een ccs-winst van 2,62 miljard dollar.

De nettowinst kwam uit op 3,2 miljard dollar in vergelijking met 8,5 miljard dollar in het derde kwartaal van vorig jaar. De omzet bedroeg 75 miljard dollar, 43 procent minder dan een jaar eerder.

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over rechtsongelijkheid als het om beledigen gaat.

Ik draag een bril. Niet met jampotglazen, trouwens, maar toch. Een roodbruin, opvallend montuurtje. Onlangs werd ik op straat door een dronken meneer uitgescholden. “Blinde hond!” Ik heb die vent een grote waffel terug gegeven, waarna hij afdroop. Maar ik weet zeker, dat als ik voor deze belediging de politie had gebeld, ze niet waren gekomen. Nergens voor nodig ook, ik handel mijn zaakjes zelf wel af. Maar toch: het optreden tegen beledigen van burgers heeft bij de politie geen prioriteit. Dus:

Rutten: "Alleen het resultaat telt"

PSV bekerde gisteravond overtuigend verder ten koste van Roda JC: 0-2. Trainer Fred Rutten was vooral tevreden over het resultaat, aan het spel schortte volgens de oefenmeester nog het één en ander.

"In bekervoetbal telt maar één ding, dat is het resultaat", gaf Rutten na afloop aan tegen het Algemeen Dagblad. "Daarom ben ik tevreden. Het spel was echter geen honderd procent."

Wel was de PSV-trainer te spreken over de treffer van zijn Braziliaanse aanvaller Jonathan Reis en de momenten waarop zijn ploeg scoorde. "We hebben op de juiste momenten toegeslagen. Vooral de treffer van Jonathan Reis was pure klasse. Zoiets zie je zelden op de velden. Reis is een goede jongen."

Een moeilijke avond werd PSV bespaard in Kerkrade. "Een kans was er voor Roda, maar daarbij greep onze keeper Andreas Isaksson voortreffelijk in. Verder zijn we niet in de problemen geweest."

Hearts schakelt Celtic uit in League Cup

In de Schotse League Cup is Celtic uitgeschakeld. Heart of Midlothian bleek gisteren met 0-1 te sterk.

In de 63ste editie van de League Cup kreeg Hearts na een klein uur spelen een strafschop. Deze werd benut door Stewart. In het restant van de wedstrijd wist Celtic niets meer terug te doen.

De Schotse topclub eindigde de wedstrijd met tien man. Stephen McManus kreeg in de 90e minuut nog een rode kaart.

Licht uit 'kosmische middeleeuwen'

Astronomen hebben licht waargenomen dat dertien miljard jaar onderweg naar de aarde was. Het komt van een megaster die explodeerde in de donkere "kosmische middeleeuwen". Van verder weg is nog nooit iets waargenomen, berichtten twee studies die vandaag zijn verschenen in het Britse wetenschappelijk tijdschrift Nature.

De uitbarsting van gammastralen is in april door onderzoekers waargenomen. Ze werpt na 13 miljard jaar hier alsnog een licht op wat wetenschappers vermoeden dat de begintijd van het universum was. De kosmische middeleeuwen begonnen 400.000 jaar na de veronderstelde oerknal. " Het is opwindend terug in de tijd te kijken, naar een tijdperk toen de eerste sterren oplichtten," aldus Andrew Levan van de Universiteit van Warwick die aan een van de gepubliceerde studies werkt.

VN-rapporteur uit Zimbabwe gezet

De speciale rapporteur van de Verenigde Naties voor marteling, Manfred Nowak, is vandaag uit Zimbabwe gezet. Een van de betrokken VN-medewerkers berichtten dat Nowak in een vliegtuig op weg is naar Johannesburg.

Nowak kwam gisteren aan op uitnodiging van de Zimbabwaanse premier Morgan Tsvangirai die in een slepende machtsstrijd is verwikkeld met de autoritaire president Robert Mugabe.

De Oostenrijker Nowak was naar Zimbabwe gevlogen, hoewel de autoriteiten in Harare hun uitnodiging op het laatste moment introkken. Nowak was toch op het vliegtuig gestapt maar werd op de luchthaven van Harare vastgezet. Hij wilde een week lang politie- en gevangeniscellen bezoeken om over de behandeling van gedetineerden te rapporteren.

In Zimbabwe komen grove mensenrechtenschendingen vaak voor, met als dieptepunt de gewelddadige verkiezingen van afgelopen jaar. Uiteindelijk stemde Mugabe in met de vorming van een 'eenheidsregering' van zijn partij ZANU-PF met de oppositiebeweging MDC van Tsvangirai. De samenwerking van de twee tegenpolen komt niet van de grond.

Koster kijkt uit naar kans in Amerika

Voor Daphne Koster, aanvoerster van het Nederlandse vrouwenvoetbalteam, gaat met de transfer naar het Amerikaanse Sky Blue een droom in vervulling.

De 28-jarige Koster tekende vorige week een contract bij Sky Blue uit Piscataway Township. "Het is een supermooie stap in mijn carrière. Al van jongs af aan, vanaf de Olympische Spelen in Atlanta in 1996, wilde ik in de VS voetballen", aldus Koster woensdag tegen Shesports.nl.

"Ik krijg de kans om een volwaardige prof te zijn. In principe eerst voor een half jaar. Daarna zien we verder", kijkt Koster vooruit. "De Amerikaanse mentaliteit spreekt me aan. In de VS heerst de gedachte dat als je hard werkt, je een heel eind kunt komen. Hard werken wordt gewaardeerd. Dat typeert mij ook als speelster."

Volgende GTA niet meer in een metropool?

Wie altijd gedacht had dat de Grand Theft Auto-franchise zich af zou spelen in grote metropolen, zou zich nog wel eens vergist kunnen hebben. In de handleiding van GTA IV: Episodes from Liberty City staat een namaak-advertentie die verwijst naar de vermoedelijke volgende halte van de serie. De plaats waar naar verwezen wordt in deze advertentie is niet duidelijk zichtbaar en is voer voor speculaties. Een plaats die genoemd wordt in speculaties is Clip Artington in Minnesota. Clip Artington zal bij de meesten geen bekende plaats zijn, maar ze genieten enige bekendheid in de US voor hun Apple Butter festival.

Nu rijst natuurlijk de grote vraag of dat dit echt een verwijzing is naar een nieuwe locatie voor de volgende GTA? Uit het plaatje zelf kun je vrij weinig halen over de nieuwe locatie. De tijd zal het ons uiteindelijk leren...



De advertentie uit de GTA IV: Episodes from Liberty City handleiding

Dodental bom Peshawar gestegen

Het dodental van de aanslag met een autobom gisteren in het Pakistaanse Peshawar is gestegen tot 105. Dit hebben de medische instanties in de zwaar getroffen stad vandaag bekendgemaakt. Onder de doden zijn dertien kinderen en 27 vrouwen.

Bij de zelfs voor regionale begrippen uiterst bloedige aanslag vielen naar schatting tweehonderd gewonden. Het was op dag dat de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Hillary Clinton, in Pakistan arriveerde voor een driedaags bezoek. Ze zei dat de VS en Pakistan "schouder aan schouder staan in de strijd tegen de wrede extremistische groepen".

Zegslieden van de extremistische Taliban hebben ontkend de aanslag te hebben gepleegd maar de autoriteiten wijten ook deze misdaad aan hen. In de afgelopen weken zijn honderden mensen in Pakistan om het leven gekomen door bomaanslagen.

De strijdkrachten zijn een offensief begonnen in de autonome stamgebieden langs de Afghaanse grens. Het is een door bergen geïsoleerde, achtergebleven regio en een bolwerk van extremisten waar de centrale overheid al decennia niets te vertellen heeft.

Meer geweld tegen vrouwen op televisie VS

De afgelopen vijf jaar is het aantal geweldsscènes op de Amerikaanse televisie waarin vrouwen slachtoffer zijn met 120 procent toegenomen. Dat meldde de Amerikaanse televisiewaakhond Parents Television Council gisteren in een rapport.

Tienermeisjes werden zelfs vier keer zo vaak slachtoffer van televisiegeweld als een half decennium geleden. De Parents Television Council zegt vooral geschokt te zijn door het vele geweld tegen vrouwen in comedy's en hoopt dat televisiezenders hun best gaan doen om de trend te keren.

Het totale aantal geweldsscenes nam volgens het rapport tussen 2004 en 2009 met 2 procent per jaar toe. Het geweld tegen vrouwen op tv neemt daarom veel sneller toe dan de algemene trend. De Parents Television Council turfde geweldsuitingen als afranselingen, bedreigingen, schietpartijen, verkrachtingen, steekpartijen en marteling.

TU Delft finisht tweede in zonne-race

De zonne-auto van de TU Delft is vandaag als tweede gefinisht in de World Solar Challenge in Australië. De Nederlandse studenten moesten alleen een Japans team voor laten gaan.

De World Solar Challenge is een race van 3010 kilometer van Darwin naar Adelaide voor auto's die op zonne-energie rijden. De race begon zondag en na een dag stonden de Japanners al aan kop met hun auto, de Tokai Challenger. Het Nuon Solar Team van de Delftse Studenten won de afgelopen vier edities van de race.

Een woordvoerster meldt dat het team dolblij is, ondanks dat het de race niet won. "Door een crash vlak voor de wedstrijd waren we maar net op tijd klaar voor de race. We hadden daardoor onvoldoende tijd voor de laatste tests, waardoor tijdens de race bleek dat de zonnepanelen niet alle energie leverden. De tweede plek is daarom een prestatie waar we heel blij mee zijn."

Voor Nederland doet ook nog een team mee van de Universiteit Twente en Saxion Hogeschool, de 21Revolution. Dat team ligt ondanks een crash op dinsdag momenteel elfde.

Belediging agent vaak op de persoon gericht

Agenten hebben in hun dagelijkse werk regelmatig te maken met beledigingen en bedreigingen. Die zijn vaker dan gedacht op de persoon of de familie van de agent gericht in plaats van op het uniform. Bijna de helft van de beledigingen komt voor tijdens de surveillance of bij het aanspreken van mensen op hun gedrag.

Dat blijkt gisteren uit een onderzoek naar de agressie waar politieagenten dagelijks mee te maken krijgen. Het is uitgevoerd in opdracht van het Instituut Politie en Wetenschap.

In het tv-programma Nova bepleitte minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) een harde aanpak. Alle regelingen die aangeven dat agenten terughoudend zouden moeten reageren, worden volgens haar onder de loep genomen. Ter Horst vindt dat agenten "zich vrij moeten voelen om die instrumenten in te zetten, zodat niemand het nog in zijn hoofd haalt om een agent aan te vallen".

Episch boze Mickey op Epic Mickey screenshots

Disney Interactive Studios en Junction Point bundelen op het moment hun krachten om Epic Mickey naar de Nintendo Wii te brengen. Epic Mickey kent in mindere mate de vrolijke kleuren die we van Disney gewend zijn en laat duisterheid iets meer de boventoon voeren. Mickey Mouse gaat aan de slag met een kwast om de wereld te redden van kwaadaardige Disney-karakters. Er is nog maar weinig bekend over de game en de eerste beelden beginnen langzaam maar zeker binnen te stromen.

Gisteren wisten we te melden dat de game oorspronkelijk niet ontwikkeld werd voor de Nintendo Wii, maar voor de Xbox 360, Playstation 3 en PC. Vandaag hebben we meer nieuws in de vorm van een zestal screenshots waarin we een booskijkende Mickey flink zien zwaaien met zijn grote kwast. De releasedatum van Epic Mickey staat momenteel op 10 november 2010, exclusief voor de Nintendo Wii.





Alien, Predator en Space Marine komen samen

Een Xenomorph, een Predator en een Space Marine lopen op een beurs... het zou het begin van een hele slechte grap kunnen zijn, maar het is de harde waarheid. Een groepje vrienden besloot om als de gezworen vijanden naar de MCM Expo te komen, een beurs voor SciFi, manga, films, games en ander spul waar nerds van houden. Het vijftal besloot LEGO Rock Band eens te proberen met het toepasselijke nummer "Monster" van The Automatic. Het resultaat kun je hieronder zien.

Mocht het filmpje niet werken, dan kun je hier klikken.

Nostalgie: Stunts, Supaplex en Bumpy

Je kent het vast wel, dat warme gevoel van binnen, dat opborrelt bij het zien van je eerste liefde. Dit gevoel bleek bij mij ook te bestaan op het gebied van games. Bij het zien van de eerste games waaraan ik verslaafd ben geweest, voelde ik ook dat alles overheersende gevoel opkomen. Dat gevoel dat elk idee van realiteit uitschakelt. Dat je inmiddels een ander hebt en dat deze oude liefde niet in je huidige leven past, doet er niet meer toe. Jeugdliefde overheerst alles.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.