Man houdt dochters 22 jaar vastgeketend

Een zeventigjarige man heeft in Albanië zijn dochters maar liefst 22 jaar achtereen weten te boeien. Hij had zijn dochters van 38 en 47 jaar al die tijd vastgeketend. De Albanees was bang dat ze anders zouden weglopen, en hij had geen zin telkens achter hen aan te lopen.

Volgens de vader waren zijn dochters geestelijk niet orde en waren ze agressief. "Ze waren beide ziek en ik hield ze vastgeketend om te voorkomen dat ze zouden weglopen", vertelde de man deze week aan lokale media. "Ik heb ze te eten gegeven en gewassen, maar had geen tijd om ze te zoeken als ze zouden weglopen."

De twee volwassen vrouwen sliepen in een klein hok met als enige aankleding een kleed op de grond. Volgens de media was de oudste zus met haar linkerbeen vastgeketend, terwijl bij de jongste haar beide handen waren geboeid.

Naar verluidt zat de oudste dochter vanaf haar zestiende in een psychiatrisch ziekenhuis waar ze maar liefst zeven jaar doorbracht. Eenmaal weer thuis legde vaderlief zowel haar als haar zusje aan de ketting. 

Volgens politierapporten zijn de twee bevrijde zussen overgebracht naar het ziekenhuis. Het is nog niet duidelijk of de bejaarde man zal worden aangeklaagd wegens vrijheidsberoving en mishandeling.